Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd nov. 19, 2024 8:40

Hozzászólás a témához  [ 276 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
Miért nagyon gyenge a készülékválaszték a Vodafone-nál? 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Bocsáss meg, a PartNero-nál bolti garival van 110.000 Ft-ért az N97. Megkérdeztem telefonon még vagy 2 hete, mert nagyon izgatott.

Ezt nem tudtam. Elnézést érte!
Idézet:
A többivel egyetértek, mint már korábban is írtam...

Köszönöm. :)

hétf. nov. 16, 2009 1:00
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Venemo írta:
csab2 írta:
Nem feladatom a T megvédése, de többen kifejtettük már itt, hogy a 3 szolgáltató közül messze a T készülékajánlata a legjobb.
[...]
Egyébként nem értem, hogy ezen mi nem egyértelmű és mi ebben az aljasság? http://t-mobile.hu/lakossagi/akciok/akcio/akcios_arvaltozas

Amit linkeltél, azzal semmi bajom.

Én ezt tartom aljasságnak: http://webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/stores/WSPhoneDisplayCmd, de ezt nagyon!

Például keress rá az N97-re!
Ott lesz bazinagy betűkkel, hogy "34 950 Ft-tól". Felette apró betűvel, hogy részletfizetéssel. Külön rá kell kattintanom a "részletek és vásárlás", hogy megtudjam, mennyi a részlet, illetve, hogy mennyi a VALÓDI ára, ami pedig TÖBB (133 ezer), mint például amennyiért a partnerotól megvehető függetlenül 2 év nokia garival (110 ezer).

Na EZ aljasság.
Bocsáss meg, a PartNero-nál bolti garival van 110.000 Ft-ért az N97. Megkérdeztem telefonon még vagy 2 hete, mert nagyon izgatott.

A többivel egyetértek, mint már korábban is írtam...

vas. nov. 15, 2009 18:49
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
csab2 írta:
Nem feladatom a T megvédése, de többen kifejtettük már itt, hogy a 3 szolgáltató közül messze a T készülékajánlata a legjobb.
[...]
Egyébként nem értem, hogy ezen mi nem egyértelmű és mi ebben az aljasság? http://t-mobile.hu/lakossagi/akciok/akcio/akcios_arvaltozas

Amit linkeltél, azzal semmi bajom.

Én ezt tartom aljasságnak: http://webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/stores/WSPhoneDisplayCmd, de ezt nagyon!

Például keress rá az N97-re!
Ott lesz bazinagy betűkkel, hogy "34 950 Ft-tól". Felette apró betűvel, hogy részletfizetéssel. Külön rá kell kattintanom a "részletek és vásárlás", hogy megtudjam, mennyi a részlet, illetve, hogy mennyi a VALÓDI ára, ami pedig TÖBB (133 ezer), mint például amennyiért a partnerotól megvehető függetlenül 2 év nokia garival (110 ezer).

Na EZ aljasság.

vas. nov. 15, 2009 18:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Régen az általatok említett volt a helyzet, most meg az, hogy a T kínálata a legjobb.

vas. nov. 15, 2009 17:02
ezüst tag

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
csab2 írta:

Azért azt hozzátenném, hogy nem is olyan régen még a T-nél volt a leggyengébb készülékválaszték kártyásan, alig volt 1-2 telójuk, azok is csak a 20e Ft alatti kategóriából. Most megnéztem a honlapot, és meglepődtem, tényleg hatalmasat fejlődtek, de azért nem volt ez mindig így, a V-nek pár éve nagyságrendekkel jobb készülékkínálata volt prepaid-ben, mint a T-nek...

Igen pár éve e tréjé volt gyenge, Az volt az egyik oka hogy váltottam.

vas. nov. 15, 2009 15:49
a fórum lelke

Hozzászólás 
csab2 írta:

Azért azt hozzátenném, hogy nem is olyan régen még a T-nél volt a leggyengébb készülékválaszték kártyásan, alig volt 1-2 telójuk, azok is csak a 20e Ft alatti kategóriából. Most megnéztem a honlapot, és meglepődtem, tényleg hatalmasat fejlődtek, de azért nem volt ez mindig így, a V-nek pár éve nagyságrendekkel jobb készülékkínálata volt prepaid-ben, mint a T-nek...

vas. nov. 15, 2009 11:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Venemo írta:
Macika írta:
A másik két szolgáltató 5-10e Ft-tal adja olcsóbban a készülékeit a gyári független, korlátok nélkülihez képest, lebutítja, korlátozza a menürendszert és MÉG 24 hónapra röghöz is köti az előfizetőt.

Szerintem semelyik szolgáltató nem adja olcsóbban a telókat (pl. N97, 5800, stb), mint amennyiért függetlenül is hozzá lehet jutni. A T honlapján levő árak a legaljasabbak egyébként, mert ők nem azt írják egy készülék mellé, amennyibe kerül, hanem, hogy mekkora kezdőrészlettel viheted el.

Nem feladatom a T megvédése, de többen kifejtettük már itt, hogy a 3 szolgáltató közül messze a T készülékajánlata a legjobb. Egyrészt a telefonokat nem hitelre, hanem részletre adja (bank bevonása nélkül, tehát nincs plusz költség), másrészt minden telefon megvehető kártyásan is.

vas. nov. 15, 2009 11:14
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
A másik két szolgáltató 5-10e Ft-tal adja olcsóbban a készülékeit a gyári független, korlátok nélkülihez képest, lebutítja, korlátozza a menürendszert és MÉG 24 hónapra röghöz is köti az előfizetőt.

Szerintem semelyik szolgáltató nem adja olcsóbban a telókat (pl. N97, 5800, stb), mint amennyiért függetlenül is hozzá lehet jutni. A T honlapján levő árak a legaljasabbak egyébként, mert ők nem azt írják egy készülék mellé, amennyibe kerül, hanem, hogy mekkora kezdőrészlettel viheted el.

szomb. nov. 14, 2009 22:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
panama-boy írta:
De visszatérve a topichoz: sok igazság hangzott el a gyatra készülékválasztékkal kapcsolatban, legyen az a Voda vagy akár a Pannon, de minden esetre sajnálatos, hogy ebben az országban minden a többségi prolitársadalomra van kihegyezve. Hát persze, ha nincs pénz, akkor nem is lesznek vonzó ajánlatok. Proli népnek proli konstrukció.

hagyjuk már ezt a proli dumát. Kiváncsi lennék, hogy a nemproli dájcslándban vajon mekkora az arpu?! Ja, hogy nagyjából ugyanennyi? Akkor mirõl is beszélünk?

szomb. nov. 14, 2009 20:13
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
panama-boy írta:
...arról van szó, hogy Németországban és más nyugati országban már készül egy új koncepció amely helyettesíteni fogja a "2 év rabságot". ...

Ez a konstrukció itt már sok éve megy, prepaid-nek hívják... :)

szomb. nov. 14, 2009 19:40
arany tag

Hozzászólás 
De visszatérve a topichoz: sok igazság hangzott el a gyatra készülékválasztékkal kapcsolatban, legyen az a Voda vagy akár a Pannon, de minden esetre sajnálatos, hogy ebben az országban minden a többségi prolitársadalomra van kihegyezve. Hát persze, ha nincs pénz, akkor nem is lesznek vonzó ajánlatok. Proli népnek proli konstrukció.

szomb. nov. 14, 2009 18:42
arany tag

Hozzászólás 
Most olvastam egy cikket az új német Connect mobilmagazinban. Abban többek között arról van szó, hogy Németországban és más nyugati országban már készül egy új koncepció amely helyettesíteni fogja a "2 év rabságot". Vagyis sok szakértő és már a mobilszolgáltatók is azon a véleményen vannak, hogy a 2 év hűség lassan elalvult piaci struktúra, a mostani és leendő ügyfeleket másként kell a szolgáltatókhoz kötni.

.... Hát meglátjuk. :wink:

szomb. nov. 14, 2009 18:37
Moderátor

Hozzászólás 
ddddd4 írta:
Nem csak a Voda kínálata ****, hanem az egész magyar mobilpiacé. Kicsi választék a szolgáltatóknál, de legalább 2 év rabságban is drágán.
A T-nél még csak-csak...

A Pannon választéka pont ugyanolyan gáz (ha nem gázabb), mint a Vodáé.

szomb. nov. 14, 2009 17:27
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem csak a Voda kínálata ****, hanem az egész magyar mobilpiacé. Kicsi választék a szolgáltatóknál, de legalább 2 év rabságban is drágán.

szomb. nov. 14, 2009 17:02
Moderátor

Hozzászólás 
panama-boy írta:
És a legutóbb elhangzott hozzászólásokhoz nincs véleményed? Érdekelne, hogy Voda szemmel ezt hogyan látod.
Nézd, ez nem szem kérdése.
A Voda (és a Pannon) nem büdöslábú köcsög azért, mert nincs normális készülékválaszték náluk.

Egyszerűen ők az ÁTLAGigényeket szolgálják ki, és most rohadtul nincs ÁTLAGigény a 30e Ft feletti készülékekre.
Mivel nem tudják a drágább készülékeket tonnaszám berendelni, mert rájuk rohadna, ezért nem tudnak jó árat kapni rá a gyártótól, a lock és a brandes FW is pénzbe kerül és a végén még valamennyivel olcsóbban is kell adni, mint a függetlent, mert hát mégiscsak 24 hónap hűség, meg ugye ott a hálózati zár is.

Szóval a vége az, hogy a vásárlók <5 %-a miatt nem foglalkoznak ilyen készülékekkel, aki olyat akar, jobban/olcsóbban jár, ha függetlenül veszi meg.

És jól is teszik, mert ha foglalkoznának az ilyen 'befektetésekkel', akkor óhatatlan lenne, hogy a percdíjakkal keresztfinanszírozni kelljen (a mostaninál is jobban) a készülékárakat.
Az pedig MINDEN előfizetőnek a húsába vágna, ami végülis senkinek sem jó.
Mert ugye miért fizessek én 10 fillérrel magasabb percdíjat???
Azért, hogy XY-nak lehessen 60e Ft-os telefonja ócsóér'???

hétf. nov. 09, 2009 14:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
panama-boy írta:
És a legutóbb elhangzott hozzászólásokhoz nincs véleményed? Érdekelne, hogy Voda szemmel ezt hogyan látod.

Már egyszer leírtam, nincs jelenleg a vodánál olyan vásárlóerő, akik miatt érdemes lenne ezeket a készülékeket betenniük.
Lehet, hogy Te vennél, és még az is lehet, hogy venne még másik 5 ember, de ezért nem éri meg a befektetés... :wink:

Sajnos a MO-i szolgáltatóknál nagyon drágák a készülékek, így volt ez régen is, és így lesz ez mindaddig, amíg ilyen ütemben fogynak a telefonok/előfizetések. Még most is, hogy válság van, napi szinten adok el olyan telefonokat, amiket az ügyfél pestről megrendelve, függetlenül is jóval olcsóbban jutna hozzá. Viszont itt jön az képbe, hogyha garanciális gondod van, akkor viheted pestre, míg ha szolgáltatónál veszed meg, akkor visszaviheted a szolgáltatóhoz.
Mellesleg az emberek jó része lusta, vagy tudatlan ahhoz, hogy megnézze máshol nem jutna-e olcsóbban a készülékhez...

Tehát hidd el, aki mindenáron vodás szeretne lenni, és szintén mindenáron pl szIfont szeretne használni, az megoldja úgy, hogy külön veszi meg a kártyát, és külön a telót, és lehet még olcsóbban jön ki, mintha ezt egyben venné meg...

hétf. nov. 09, 2009 13:42
arany tag

Hozzászólás 

hétf. nov. 09, 2009 12:15
a fórum lelke

Hozzászólás 
panama-boy írta:
65ezerért még kártyásan sem venném meg.

Akkor vedd meg a T-nél 70e-ért... :wink:

hétf. nov. 09, 2009 11:45
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:

Mellesleg manapság az a szó, hogy készülékválaszték, az KIZÁRÓLAG a T-mobile-nál kapható készülékekre mondható el, de arra is csak éppenhogy!!!

Ez különösen igaz!!!

hétf. nov. 09, 2009 8:02
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:

Pontosan így van.

Mellesleg manapság az a szó, hogy készülékválaszték, az KIZÁRÓLAG a T-mobile-nál kapható készülékekre mondható el, de arra is csak éppenhogy!!!

De meg kell érteni, el kell fogadni hogy itt, ebben jelentkezik a válság.

SOKKAL JOBB, hogy a készülékárakban/-választékban jelentkezik, mintha a percdíjakban jelentkezne, higgyétek el!!!

Egyetértek teljesen. Bár régen ténylég ezzel érveltek a magyar szolgáltatók, hogy azért drágábbak ide haza a függő készülékek az 1,- Eurós német telefonoknál, mert cserébe inkább a percdíjakat csökkentik, de ez szerintem ma már csak részben igaz. Hiszen, ha megnézem azt, hogy a prepaid szektorban még mindig 39 Ft környékén vannak a percdíjak, illetve 70 Ft környékén van egy hívás percenként Németországba, Franciaországa, stb., miközben Ausztriában/Németországban ezek a szolgáltatások percenként már 8-9 Centért elérhetőek - és nagyjából 1-50 Euró között elvihetőek a készülékek két év hűség esetén.

Az a gond Magyarországon, hogy az elmúlt 20 évben nagyon lecsúszott, elprolisodott társadalom nem generál fizetőképes keresletet a komolyabb készülékekre, az emberek kevesebbet költenek telefonra és telefonálásra, mint nyugati szomszédaink. A magyar szolgáltatók pedig ezért csökkentik a választékot, mivel a "csoró magyarnak" az is sok, ami van. A kertellezéssel pedig kompenzálják a költségkiesésüket, de ez egy külön téma.

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára panama-boy hétf. nov. 09, 2009 8:10-kor.

hétf. nov. 09, 2009 7:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akoska írta:
T68m írta:
igen, én is úgy látom, hogy a trénél nem azért vannak jó telefonok, mert azzal csábítják oda a gazdagabb embereket, hanem azért (mivel a tré jól startolt és megszerezte a jó ügyfeleket) igény van a jobb telókra is.

És a kamatymentes részletfizetés sem utolsó - ahogy már szó volt róla.

Részletre lett tõlük már sok olyan telóm, amit ott és akkor nem engedhettem volna meg magamnak egy összegben (pl. N95, iPhone 3G, stb.), ám rettentõen kívántam (tudom, fogyasztói társadalom, stbstb...)

És semmi kerülõút bankokhoz, kamat, hitelbírálat, stb - ha jogosult vagyok rá, megkapom, 10 perc alatt.

Ez nem kis csáberõ!

Igen. De ez hogy jött az én mondanivalómhoz??? :roll:

Úgy, hogy utánad szerettem volna írni, de közben ketten hozzászóltak. Egy fajta folytatás. Semmi kontextus.

hétf. nov. 09, 2009 1:39
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
panama-boy írta:
Mindent összevetve úgy gondolom, hogy a nagyon gyenge, és főleg az alap- és középkategóriás készülékekre kihegyezett készülékválaszték nem annak köszönhető, hogy a szolgáltatók (legyen az a Vodafone vagy akár a Pannon) bosszantani akarnak minket (még ha valahol k..a bosszantó is ez a helyzet), hanem úgy tűnik, hogy ebben a lecsúszott, elprolisodott országban többynire erre van igény, erre van fizetésképes kereslet.
Pontosan így van.

De meg kell érteni, el kell fogadni hogy itt, ebben jelentkezik a válság.

SOKKAL JOBB, hogy a készülékárakban/-választékban jelentkezik, mintha a percdíjakban jelentkezne, higgyétek el!!!

hétf. nov. 09, 2009 0:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
igen, én is úgy látom, hogy a trénél nem azért vannak jó telefonok, mert azzal csábítják oda a gazdagabb embereket, hanem azért (mivel a tré jól startolt és megszerezte a jó ügyfeleket) igény van a jobb telókra is.

És a kamatymentes részletfizetés sem utolsó - ahogy már szó volt róla.

Részletre lett tőlük már sok olyan telóm, amit ott és akkor nem engedhettem volna meg magamnak egy összegben (pl. N95, iPhone 3G, stb.), ám rettentően kívántam (tudom, fogyasztói társadalom, stbstb...)

És semmi kerülőút bankokhoz, kamat, hitelbírálat, stb - ha jogosult vagyok rá, megkapom, 10 perc alatt.

Ez nem kis csáberő!

vas. nov. 08, 2009 23:33
Profil ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Csak annyit a készülékeikrõl, hogy céges (Mol) flottában képesek voltak megajánlani N5000 és N6300 készülékeket "üzleti" csomagban. A középiskolákban már lenézik azokat, akiknek ilyenük van....

vas. nov. 08, 2009 22:33
arany tag

Hozzászólás 
Azt ne felejtsd el, hogy a piac állandóan mozgásban van, vagyis sok olyan ember van, aki most talán még nem számít "jó ügyfélnek", mert éppenséggel még főiskolás, vagy külföldön dolgozik, stb., de lehet, hogy nemsokára ők lesznek azok, akiket "jó ügyfélként" meg kell szerezni. Látom a cégünknél is azokat a külföldieket, akik ide jönnek Magyarországra pár évre dolgozni, és hiába sétálnának be a Vodához, nem kapják meg azokat az emelt kategóriás készülékeket, mint a T-nél, vagy éppenséggel a T-nél hamarabb kapható, mint a Vodánál.

Nemcsak a mostani ügyfelekért kell kűzdeni, hanem a "jövő ügyfeléért" is. Aki ma főiskolás, lehet hogy holnap már Blackberry-vel, iPhone-al rohangáló ügyvezető vagy marketing igazgató lesz. És ezek az emberek nem fognak besétálni a Vodához és aláírni két évet egy elavult Nokia E66-ért vagy valami középkategóriás Sony Ericssonért. Ezeknek az embereknek emelt kategóriás, aktuális készülékekből álló széles palettát kell kínálni, mert ők lesznek azok, akik majd havonta eltelefonálnak 30-40 ezer vagy akár még több forintot.

vas. nov. 08, 2009 16:17
a fórum lelke

Hozzászólás 

vas. nov. 08, 2009 14:17
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
csab2 írta:
Mindent összevetve szerintem a három szolgáltató közül a Pannonnak a legbénább a készülék kínálata. A legjobb pedig a T-é. Az pl. nagyon szimpatikus, hogy a részletre történő vásárlást házon belül oldják meg, nem vonnak be bankot, tehát nem hitelre adják a telefonokat hanem simán részletre, mindenféle egyéb költségek nélkül.

Mindent összevetve úgy gondolom, hogy a nagyon gyenge, és főleg az alap- és középkategóriás készülékekre kihegyezett készülékválaszték nem annak köszönhető, hogy a szolgáltatók (legyen az a Vodafone vagy akár a Pannon) bosszantani akarnak minket (még ha valahol k..a bosszantó is ez a helyzet), hanem úgy tűnik, hogy ebben a lecsúszott, elprolisodott országban többynire erre van igény, erre van fizetésképes kereslet.

vas. nov. 08, 2009 14:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
panama-boy írta:
Bankoknál, nagyobb ügyvédi irodáknál, nagyobb könyvvizsgáló cégeknél pl. vezetői szinten a Blackberry, vagy legalább is a BB tudású telefon szinte elvárás.

Villogni, státuszszimbólumnak. Mert a telefonáláson kívül a többség semmire se használja (nem is tudja használni). A néhány tucat felsővezetőn kívül pedig mindenki más megkapja a (szolgáltatótól függően) 70 vagy 3000 forintos telefont.

Idézet:
telefonszáma 90%-ban 30-al kezdődik. És ez szerintem nem azért van, mert hűűűű, de hasra lennének esve a T-től, hanem azért, mert ha igényes telefont szeretnék, akkor sok esetben hiába várom ki a soromat Vodánál, mert NINCS, legfeljebb egy nagy rakás lóf...sz! A Vodánál hiába keresem

Hahahaaa... hát, te aztán kiba.szottul el vagy tévedve. Ekkora baromságot... hogy boltban sorban állással veszik a készüléket... és azért trések mert ott nem kell sorbaállni az igényes telefonért. ROFL

Szerintem ne tegyél ilyen magabiztos kinyilatkoztatásokat olyan témáról amiről a legkisebb fogalmad nincs, tapasztalatod meg pláne semmi.

szomb. nov. 07, 2009 13:37
arany tag

Hozzászólás 
T68m írta:
szerintem is botrányos a voda (és a pannon) készülékajánlata. Pl. a voda 35-ért adja azt a v640i (k630-as), ami egy éve még 20 volt. Ez ma már egy alaptelefon és botrányos, hogy nem hogy esne, hanem még jól fel is ment az ára!

Hol van már az a voda, aki 70Ft-ért adott nekem egy (akkor még mindig jónak számító) p7389-est? Aki 70Ft-ért adott nekem egy (nokiárt jócskán verő) sharp gx-15-öst, majd gx-25-öst?

A 6300 ára is felment. Szerintem ezt az üzletpolitikát nem érti senki.

szomb. nov. 07, 2009 10:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mindent összevetve szerintem a három szolgáltató közül a Pannonnak a legbénább a készülék kínálata. A legjobb pedig a T-é. Az pl. nagyon szimpatikus, hogy a részletre történő vásárlást házon belül oldják meg, nem vonnak be bankot, tehát nem hitelre adják a telefonokat hanem simán részletre, mindenféle egyéb költségek nélkül.

pén. nov. 06, 2009 22:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
szerintem is botrányos a voda (és a pannon) készülékajánlata. Pl. a voda 35-ért adja azt a v640i (k630-as), ami egy éve még 20 volt. Ez ma már egy alaptelefon és botrányos, hogy nem hogy esne, hanem még jól fel is ment az ára!

Hol van már az a voda, aki 70Ft-ért adott nekem egy (akkor még mindig jónak számító) p7389-est? Aki 70Ft-ért adott nekem egy (nokiárt jócskán verõ) sharp gx-15-öst, majd gx-25-öst?

pén. nov. 06, 2009 21:55
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
panama-boy írta:
Trabi TM írta:
Akkor lehet pesten lenne rá kereslet, itt sajnos még az E52 kategóriára sincs, pedig az csak 65e kártyásan...

Ez mondjuk nem hinném, hogy a készülék miatt van, függetlenül bármilyen készüléket be lehet szerezni, és ez főleg pestre igaz, itt vidéken ez sem igaz, ráadásul ha gond van a telóval, vihetem pestre...

65ezerért még kártyásan sem venném meg. Ausztriában ennyiért megkapom függetlenül Nokia garanciával.

Nem mindenki vágyik, drága független készülékre. Jó a szubvencionalizált, függő telefon is.

Az E52-t itthon is megkapod függetlenül 65-ért.

pén. nov. 06, 2009 20:33
ezüst tag

Hozzászólás 
sztem se a vodát kéne szidni ez ügybe, a pannon választéka és az ára is az utolsó a sorba mindháromból. A vodánál azért találni normális készüléket is, és olcsóbban mint függetlenül, pannonnál meg akad ami drágább két év hűséggel. Arányos...

pén. nov. 06, 2009 20:07
arany tag

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Akkor lehet pesten lenne rá kereslet, itt sajnos még az E52 kategóriára sincs, pedig az csak 65e kártyásan...

Ez mondjuk nem hinném, hogy a készülék miatt van, függetlenül bármilyen készüléket be lehet szerezni, és ez főleg pestre igaz, itt vidéken ez sem igaz, ráadásul ha gond van a telóval, vihetem pestre...

65ezerért még kártyásan sem venném meg. Ausztriában ennyiért megkapom függetlenül Nokia garanciával.

Nem mindenki vágyik, drága független készülékre. Jó a szubvencionalizált, függő telefon is.

pén. nov. 06, 2009 19:00
a fórum lelke

Hozzászólás 

panama-boy írta:
Ha belenézek a telefonkönyvembe, akkor azt látom, hogy a biznisz kategóriába tartozó emberek telefonszáma 90%-ban 30-al kezdődik. És ez szerintem nem azért van, mert hűűűű, de hasra lennének esve a T-től, hanem azért, mert ha igényes telefont szeretnék, akkor sok esetben hiába várom ki a soromat Vodánál, mert NINCS, legfeljebb egy nagy rakás lóf...sz!

pén. nov. 06, 2009 18:41
arany tag

Hozzászólás 
Igen, itt Pesten máshogy van. A multiknál, a nemzetközi könyvvizsgáló irodáknál, a bankoknál (és még sorolhatnám a végtelenségig) abszolút van igény a komoly tudású készülékekre. Bankoknál, nagyobb ügyvédi irodáknál, nagyobb könyvvizsgáló cégeknél pl. vezetői szinten a Blackberry, vagy legalább is a BB tudású telefon szinte elvárás. Tehát legyél mindig és mindenhol elérhető, ezért középvezetőként is megadják a havi bruttó 500-800 ezer forintos fizetést. Erről vidéken még sok felsővezető is csak álmodozik. Ha belenézek a telefonkönyvembe, akkor azt látom, hogy a biznisz kategóriába tartozó emberek telefonszáma 90%-ban 30-al kezdődik. És ez szerintem nem azért van, mert hűűűű, de hasra lennének esve a T-től, hanem azért, mert ha igényes telefont szeretnék, akkor sok esetben hiába várom ki a soromat Vodánál, mert NINCS, legfeljebb egy nagy rakás lóf...sz! A Vodánál hiába keresem

- az elegáns Nokia 6700-t
- az elegáns Nokia 8800-t
- Nokia N97-est
- Samsung S8000-est
- Sony Ericsson W995-öst
- Blackberry 8900 Curve készüléket
- az elegáns Nokia 6600i slide-ot
- az LG AREN

Nézd meg pl. a német Vodafone honlapját. Olyan készülékeket forgalmaznak ott, amelyekről itt Mutyisztánban a terminal.hu fórumon kívül még nem sok helyen hallottál.

http://shop.vodafone.de/Shop/privat/Handys/

Meglátod a magyar Vodához képest akkora a különbésg, mint a West End és a Kőbányai trafikos között.

pén. nov. 06, 2009 15:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
panama-boy írta:
azért a biznisz szektort sem szabadna hanyagolnia a Vodának, mert lehet, hogy 1 üzletember a havi 30-40 ezer forintos számlájával több pénzt hoz, mint 10 főiskolás, akik szökőévente töltögetik a kártyájukat.

Ez igaz, viszont nem olvastad amit írtam.
Egy komoly üzletember titkárnőt tart, és Nokia 6310i-vel mászkál, egyszerűen nincs rá igénye, hogy egy olyan készülékkel szerencsétlenkedjen, ami elvileg mindent tud, a gyakorlatban azonban inkább semmit, és azt is csak nagyon lassan, 5 percenkénti lefagyással.

Lehet pesten máshogy vannak a dolgok, de itt mifelénk vidéken csak a 10-15 éves korosztályt érdeklik az ilyen "mindent tudó" készülékek, mert ugye milyen fontos az iskolai padból e-mailt írni DOC formátumban...
Akiket ismerek üzletemberek, egész egyszerűen nem hajlandóak foglalkozni az új telefonokkal, sem idejük, sem igényük nincs rá, szerintük ez az alkalmazottak feladata...

pén. nov. 06, 2009 15:12
arany tag

Hozzászólás 
Végül is abban teljesen igazad van, hogy az építőiparban dolgozó emberkének valószínűsíthetően jobb a Samsung B2100 mint egy BB Bold, elismerem. Azt is elhiszem, hogy Magyarországon nagyobb kereslet van a low-end kategóriára. DE

azért a biznisz szektort sem szabadna hanyagolnia a Vodának, mert lehet, hogy 1 üzletember a havi 30-40 ezer forintos számlájával több pénzt hoz, mint 10 főiskolás, akik szökőévente töltögetik a kártyájukat.

Azt sem értem igazából, hogy a legtőbb jó telefon miért jelenik meg először a T-nél és utána valamikor (ha megjelenik egyáltalán) a Vodánál?

Vagy talán ez is a kartel-egyezmények része? A T viheti a biznisz szektort, a Pannon a tiniket a híres dízsúsz csodával együtt, és a Voda megkapja Kőbányát?

pén. nov. 06, 2009 14:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha vacak a Voda kínálata, akkor mit mondjak a Pannonéról? Kb. 40 telefont forgalmaz, amiből csak 2 db WinMo. Kártyásan 24 telefon közül lehet választani, amelyek mind alsókategóriásak. Normális modell nem kapható kártyásan. Szemben pl. a T-vel, ahol MINDEGYIK telefon választható kártyás konstrukcióban is.

pén. nov. 06, 2009 14:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
panama-boy írta:
Alpevetően két dolgot nem értek:

1. Hogy jön a Vodafone ahhoz, hogy tiniknek, iskolásoknak, hegymászóknak, a hegyekben mountain bike-al túrázó egyéneknek szóló mobiltelefont (lásd pl. Nokia 2680, 2630, 3120, Samsung B2100) ÜZLETI mobiltelefonként tűntetik fel a honlapjukon??? Ráadásul nem akármilyen üzleti telefonként, hanem KIEMELT ÜZLETI mobiltelefonként. Megnézem szívesen azt az üzletembert, aki a Blackberry-t vagy a Nokia E71-est lecseréli egy Nokia 2680-asra, vagy egy Samsung B2100-ra.

Szoval a Samsung B2100 és Nokia 2680 a Vodafone szerint eladható KIEMELT ÜZLETI mobiltelefonként. Idióta, barom állat, aki ezt kitalálta!!!

Te valamit keversz nagyon.
Az üzleti telefon nem egyenlő az üzletemberek által használt telefonnal.
Az üzleti telefont a voda elsősorban céges díjcsomaghoz ajánlja (vagy ahhoz is), de nem pont az üzletembereknek, hanem azoknak a cégeknek, akik vesznek egyszerre több telefont az alkalmazottaiknak, hogy egymást elérjék. Tehát teljesen reális, hogy egy építőipari vállalkozó az alkalmazottainak nem BB-t fog venni 100e-ért, hanem B2100-ast 10e-ért. Hogy miért? Egyrészt mert occó, másrészt mert nem megy tönkre 2 perc alatt az építkezésen.
Ha pedig más cégekről beszélünk, ahol nincs a teló kitéve szélsőséges körülményeknek, ott az alkalmazottak szintén megkapják pl a 2680-ast, részben azért, mert csak 5e Ft, részben pedig azért, mert mindent tud, amit céges szegmensben a telefonnak tudnia kell: lehet vele telefonálni, van rajta BT, és ha nagy szükség van rá, még egy fénykép szerűséget is lehet vele készíteni. Ennyi!

Amiről pedig Te beszélsz, az az a kategória, aki már üzletembernek érzi magát, de még nincs arra pénze, hogy egy/több titkárnőt tartson magának, így kénytelen önmaga intézni az ügyeit, adott esetben telefonról. Hát ez a célcsoport egyrészt kicsi, másrészt messze nem annyira fizetőképes, mint az előbbi nagy cégek.

Ugyan nem a voda beszerzési/marketing osztályán dolgozok, de szvsz ez lehet az oka.

panama-boy írta:
2. Miért van az, hogy a hazai T-nél, de a külföldi Vodafone szolgáltatóknál (pl. UK, Németország, Ausztria) egyrészt nagyobb a készülékválaszték, másrészt előbb jelennek meg a készülékek? Miért nem kapható a magyar Vodafone-nál pl. Samsung Jet S8000, Blackberry 8900 Curve, Sony Ericsson W995, stb.? Ezek olyan készülékek, amelyek a hazai T-nél, illetve sok országban a Vodánál már hónapok óta kaphatóak. Itthon miért kell minden készülékre k..a sokat várni, illetve miért van az, hogy a választék többnyire egy nagy rakás s-z-a-r-t nem ér???

Legfőképpen a fentebb leírtak miatt, nincsen rá kereslet.
Az, hogy havonta eladnának kb 3 db BB Storm II-t, nem hinném, hogy nagyon megmozgatna bárkit is a beszerzési osztályon, inkább azzal foglalkoznak, amire van kereslet, tehát várhatóan heti 2, vagy inkább 3 számjegyű eladás várható a dologból.

Viszonteladóként dolgozok csak a vodánál, de azért a keresletbe így is belelátok, az általad leírt készülékeket leginkább a 10-15 éves korosztály keresi, akiknek a max szülei vennék meg a telefont, de a történet vége általában a 15e Ft-os Sagem 533 szokott lenni... :wink:

pén. nov. 06, 2009 13:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
A Voda (az itthoni) világ életében a low-end kategóriára koncentrált, de azért ne feledjük, hogy 1-2 jó dobásuk volt.

A Sharp GX30 anno igencsak jó volt (made in Japan), az első megapixel kamera, csodás kijelző, billentyűzet, összeszerelés, stb.
És: azt is adták prepaid-ben.

Gyanítható, hogy jobban mozdulnak a csak nekik szánt, kizárólag piros menüvel rendelkező modellekre, bár a fáziskésés ott is jellemző.

pén. nov. 06, 2009 12:29
Profil ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Hogy miért gyenge a Vodafone készülékválasztéka? Azt én is szeretném tudni.

Alpevetően két dolgot nem értek:

1. Hogy jön a Vodafone ahhoz, hogy tiniknek, iskolásoknak, hegymászóknak, a hegyekben mountain bike-al túrázó egyéneknek szóló mobiltelefont (lásd pl. Nokia 2680, 2630, 3120, Samsung B2100) ÜZLETI mobiltelefonként tűntetik fel a honlapjukon??? Ráadásul nem akármilyen üzleti telefonként, hanem KIEMELT ÜZLETI mobiltelefonként. Megnézem szívesen azt az üzletembert, aki a Blackberry-t vagy a Nokia E71-est lecseréli egy Nokia 2680-asra, vagy egy Samsung B2100-ra.

Szoval a Samsung B2100 és Nokia 2680 a Vodafone szerint eladható KIEMELT ÜZLETI mobiltelefonként. Idióta, barom állat, aki ezt kitalálta!!!

2. Miért van az, hogy a hazai T-nél, de a külföldi Vodafone szolgáltatóknál (pl. UK, Németország, Ausztria) egyrészt nagyobb a készülékválaszték, másrészt előbb jelennek meg a készülékek? Miért nem kapható a magyar Vodafone-nál pl. Samsung Jet S8000, Blackberry 8900 Curve, Sony Ericsson W995, stb.? Ezek olyan készülékek, amelyek a hazai T-nél, illetve sok országban a Vodánál már hónapok óta kaphatóak. Itthon miért kell minden készülékre k..a sokat várni, illetve miért van az, hogy a választék többnyire egy nagy rakás s-z-a-r-t nem ér???

Látom, hogy itt vannak olyan fórumozók is, akik a Vodánál dolgoznak. Ők tudnak arra választ adni, hogy a Voda beszerzési osztályán mi nem működik, iletve miért van az, hogy munkanélküliként, panelproliként, tiniként, főiskolásként sok készülék közül tudok választani, de az igényes készülékek választéka = a nullával? Viccesnek tartom azt is, hogy a Voda büsuzkén prezentálja 2-3 hete a Blackberry Storm készüléket a repertoárjában, amely készülék

- a világon mindenhol már 2008. október/november óta, tehát 1 éve kapható, és
- nem nem éppen egy sikertörténete a BB-nek. Sokan szidják, mint a bokrot.

A német Vodánál már előjegyezték az új H1 és M1 modelleket, az új BB Storm II-t és még sok más olyan készüléket, amelyet 2-3 héten belül ott piacra dobnak, itthon meg még fél év múlva sem fogja tudni a Voda ügyintéző, hogy mi a f..szról beszélek.

pén. nov. 06, 2009 11:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
phonefreak írta:
Értem amit mondasz és biztos van is benne némi logika, de azt gondolom, hogy célszerübb a pénzesebb ügyfelek a céghez kötni, hiszen nem a nyugdíjas, nem az egyetemista hozza a nagy bevételt, aki havonta eltelefonál 2-3 ezer forintot, hanem a pénzes ügyfél, aki havonta eltelefonál átlagban 10-30 ezer forintot. Ezeket az ügyfelek meg 3110 Classic-al nem lehet a Vodához csábítani.

:lol:
Nos én pont tudok egy olyan mangert mondani, aki E Mercivel furikázik, és egy ideig Qtek S110-et használt, de a telefonáláshoz inkább vett egy 3110c-t, mert ahhoz az jobb. :wink:

vas. feb. 17, 2008 18:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
mert ott a prémium készülékeket is jóval kedvezõbb konstrukciókban lehet megvenni hûségszerzõdéssel.

mondjuk úgy, hogy pontosan ingyen:

http://shop.vodafone.co.uk/index.cfm?go ... opertyIDs=

de itthon nagyajólét, úgyhogy játszva ki tudod fizetni a magasabb készülékárakat, cserébe a magasabb percdíjakért. :twisted:

vas. feb. 17, 2008 18:20
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
phonefreak írta:
Értem amit mondasz és biztos van is benne némi logika, de azt gondolom, hogy célszerübb a pénzesebb ügyfelek a céghez kötni, hiszen nem a nyugdíjas, nem az egyetemista hozza a nagy bevételt, aki havonta eltelefonál 2-3 ezer forintot, hanem a pénzes ügyfél, aki havonta eltelefonál átlagban 10-30 ezer forintot. Ezeket az ügyfelek meg 3110 Classic-al nem lehet a Vodához csábítani.

Van ám itt pro és kontra. Lehet ám látni őskövülettel mászkáló üzletembert, aki 100 ezres számlákat csinál havonta és olyat is, akinek méregrága telefonja van, mégis egy prepaid figyel benne és alig telefonál. Akik sokat telefonálnak, nem biztos hogy pont a telefon lesz a csábító erő, amiért ezt, vagy azt a szolgáltatót választja. Ráadásul a drágább készülékeket (legalábbis régebben, mostanában nem néztem árlistát) nem éri nagyon meg hűséggel venni egyrészt mert nincs annyi támogatás rá, hogy megérje, másrészt pár kivételtől eltekintve gyorsan veszítenek az értékükből. Szerintem. Nyugatabbra tőlünk már más a helyzet (persze ezt sokan itt a fórumon vitatják), mert ott a prémium készülékeket is jóval kedvezőbb konstrukciókban lehet megvenni hűségszerződéssel. hogy miért nincs nagyobb támogatás, az már más napra és inkább off topikra (vagy még oda sem) tartozik.

vas. feb. 17, 2008 15:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
phonefreak írta:
Értem amit mondasz

Én ebben nem vagyok annyira biztos. 8)

vas. feb. 17, 2008 15:16
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 

vas. feb. 17, 2008 15:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
phonefreak írta:
Tehát akinek van egy tárgyilagos tippje, hogy miért nem éri meg a Vodának 2 millió előfizetőnek több emeltkategóriás készüléket kínálni, az elmondhatja nekünk.

Lehetséges, hogy a meglevő kínálat sem úgy fogy, ahogy azt elgondolták. Ebből következtethetnek, hogy ha ezek sem fogynak, akkor minek mást hozni, az sem menne.
A kérdés az, hogy ez helyes gondolatmenet-e. Mármint a cég részéről.

Másrészről, meg tudjuk, hogy nem a készülékeken nyernek a szolgáltatók. Tehát, ha az elvárt forgalom/készülékeladás megvan, akkor meg minek ugrálni. Az egy dolog, hogy övék a legkisebb szelet torta, de nem tudjuk, hogy ez nem-e elég nekik.

vas. feb. 17, 2008 13:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
phonefreak írta:
Próbálok tényleg tárgyilagos vitát folytatni,

az az index.hu-n vagy a kurucinfo.hu-n jobb helyen van.

1. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
akinek tárgyilagosan nem tünik fel, hogy a vodafone az utolsó, az még sokáig fog rágódni az önmagának felvetett (bár, mindenki számára egyértelmű) problémán.

2. "kurucinfo.hu-n" az milyen oldal? :shock: Nem lehetséges, hogy az első kérdésben is ennyire vagy csak tájékozott? :wink:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m vas. feb. 17, 2008 13:26-kor.

vas. feb. 17, 2008 10:59
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Szerintem a 2 millió Voda-előfizető közül biztos lenne néhány 10 ezer, akik szívesen telefonálnának emeltkategóriás, valamennyire szubvencionált telefonnal és meg is lenne hozzá a pénze. Érdekes, hogy pl. a Pannonnál és a Trénél mindig is jobb volt a készülékválaszték, pedig nekik sem volt mindig 3-4 millió előfizetőjük, azaz megérte 1 millió előfizetőnek is emeltkategóriás készüléket kínálni.

Próbálok tényleg tárgyilagos vitát folytatni, ezért továbbra sem értem, hogy miért kell az új egészségügyi rendszerrel példálózni (ezzel indirekt politizálva), nem értem hogy annak mi köze a Vodafone készülékválasztékához??? Szerintem semmi. Tehát kedves joghallgató barátom, ha demagogizálni, politizálni, úszítani szeretnél, akkor kérlek ezt most ne ebben a fórumban, ne ebben a topicban tedd. Értem, hogy közeledik a népszavazás és ez nagyon sok embert ebben az országban lázba hoz (még olyanokat is, akiknek valóban fogalmuk sincs arról, hogy az új egészségbiztosítási rendszer hogyan fog összeállni), de tényleg nem kell most idekavarni a politikát, az ország gazdasági helyzetét.

Tehát akinek van egy tárgyilagos tippje, hogy miért nem éri meg a Vodának 2 millió előfizetőnek több emeltkategóriás készüléket kínálni, az elmondhatja nekünk. Akik inkább politizálni akarnak, inkább pocskondiázni, mint T68m, az az index.hu-n vagy a kurucinfo.hu-n jobb helyen van.

vas. feb. 17, 2008 9:33
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 276 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő