Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 17:28

Hozzászólás a témához  [ 2107 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 43  Következő
LCD Monitor 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
TargeT írta:
Leginkább a fényerőt nem bírtam eleinte, nem tudtam már hova levenni meg a háttérvilágítást, pláne sötétben. Szinte égette a szemem. Na akkor tényleg erősen gondolkodtam, hogy ezt nem, és visszacserélem.
A haver meg kiröhögött, hogy egy ilyen szupi monitor nem lehet rossz és irigyel. Könnyű volt neki a távolból. :lol:

Ezzel én is így vagyok. Az elején 10%-os fényerő, aztán fél évig 30. Most meg már birom az 50-et is. 8)

csüt. nov. 19, 2009 16:40
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Helló Mindenkinek!

Egy kis segítséget kérnék! Van egy Benq G2220HDA monitor! A monitor full HD felbontásba van használva! (az az volt) Tegnap elindítottam egy programot ami nem full HD volt! Majd megnyomtam az auto gombot a monitoron és széthúzta a képet full HD-ra! (nagyított rajta) Azóta így maradt a képe és nem áll vissza nagyított maradt! Hiába minden beállítás meg auto gomb nyomkodás!!! Mit lehet tenni ilyenkor?

csüt. nov. 19, 2009 15:52
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Laci_L írta:
csakhogy HD adás gyakorlatilag még nincs

Nem mondom, hogy sok, de azért akad a DVB-T sugárzásnál is HD. Na meg a letterboxban adott SD is szinte élmény, hogy 16:9-en képtorzítás nélkül kitölti a kijelzőt. Egyes meccseknél egész jó volt ez a letterbox. Mármár kerestem, hogy miért is nincs kint a HD logó is.
Azután ott a Digi, van műhold, persze mindez már akinek, meg milyen műsorválasztékban, de ott is akad HD vétel.
A HelloHD-nak pedig megvan az ára.

Én biztos, hogy 40"-t nem cserélnék 37"-re. Ha meg lesz elég megfelelő adás, akkor majd új tévét veszel? :wink:
A 40" sem rossz, de akár egy 46"-ost most már el tudnék viselni. :)
Ez egyébként általános dolog, ha tévés fórumokat olvasol, tipikus dolog, hogy az ipse megveszi a szerinte bázikus nagy megjelenítőjét, és eltelik pár hét, és kicsinyelli, és ez minden collnál így van. :D

A megszokás viszont tényleg nem egyszerű. Nekem biztosan nem.
Emlékszem, amikor a CRT monitor után az első LCD-t kellett megszokni, kellett neki legalább 1 hét. Pedig az egy igen vacak céges CRT volt.
Azután amikor nagyfelbontású LCD monitorom is lett, na annak hónapok kellettek. Kettő biztos, ha nem 3, mire teljesen szokványossá vált.
Leginkább a fényerőt nem bírtam eleinte, nem tudtam már hova levenni meg a háttérvilágítást, pláne sötétben. Szinte égette a szemem. Na akkor tényleg erősen gondolkodtam, hogy ezt nem, és visszacserélem.
A haver meg kiröhögött, hogy egy ilyen szupi monitor nem lehet rossz és irigyel. Könnyű volt neki a távolból. :lol:
No meg kellett hozzá legalább 1600 dpi-s egér, mert különben csak vánszogott a kurzor.

csüt. nov. 19, 2009 15:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
Lossfer írta:
Hány cm-es volt túl nagy? ...

40"-os (100 cm). Most 37"-os van. Bár a márka is más lett (Samsung helyet Sharp). Az ára ugyanannyi volt.

TargeT írta:
... Ha egyébként fizikailag elfér...

Bőven elfért volna, csakhogy HD adás gyakorlatilag még nincs, BlueRay lejátszóm meg nekem nincs. Emiatt a képminőség (mivel 625 soros PAL) gyege, akárhogy javítgatja a tv készülék. Nagyon előjön az életlenség, zaj, szellemkép, fázishiba stb.

csüt. nov. 19, 2009 14:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszönöm az útmutatást. :)

Végeredmény: Samsung P2470HD
Kapcsolat: Inakustik HDMI

Árak: Mint mindenben, ebben is nagy árrés-különbség van az egyes boltok között. A legolcsóbb helyen nincs ügyfélszolgálat (webáruház), nem veszik fel a telefont, vagy erősen nyájterelgető stílusban adnak felhomályosítást. A Legdrágább helyen, meg jön a MM néhány ember biztosítékát kiverő szlogenje "mert, hü..., azért nem vagyok" :)

Media Markt: a Westend CC-ben voltam. 22'-ig volt monitoruk. Samu P sorozat meg már régóta nem. Az értékesítők - tisztelet a kivételnek - szaktechnikai témakörben továbbra sem állnak a helyzet magaslatán... pedig nem vagyok sza(g)ember. A "nem tudom" válasz ciki, de a később kiderülő hülyeség még cikibb. :)

Pixelhiba: a Nokia monitor teszttel vizslatva, teljesen rendben van a képernyő.

HDMI: Állítólag hiper-sérülékeny jószág. A gyakori ki-behúzkodást nem ajánlják hozzá. Először vettem egy híradástechnikai üzlet noname márkáját. Villant 1-2-t, de aztán semmi. Az árát visszaadták, majd célirányosan Satsystems, s ott vettem az Inakustik premium márkát. Az úriember tájékoztatása alapján, van 100 ezres és milliós árkategóriában is HDMI kábeljük, ami állítólag érezhető különbséget hoz képben és hangban is az alacsonyabb árúakhoz képest. 1,5-2 milliós házimozi-rendszerhez biztosan én is azt venném. :)

Összességében meg vagyok elégedve.

Egyébként használja innen valaki az Inakustik márkát?

csüt. nov. 19, 2009 9:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
Laci_L írta:
Így jártam az előző karácsonyon egy tv-vel. Akkora bazi nagy volt, hogy visszavittem és becseréltem egy kisebbre. :D

Kár volt. :D Bár első pillanatokban mindenkinek lehetnek hasonló megszokási problémái.
Ha vártál volna egy-két hetet, de maximum 1 hónap, akkor meg már kicsinek tűnt volna, és gondolkodnál, hogy nem volna-e jobb mégis nagyobbra cserélni. :lol:
Ha egyébként fizikailag elfér.

csüt. nov. 19, 2009 7:32
Moderátor

Hozzászólás 
Laci_L írta:
Hannibal írta:
... Azt számold hozzá, hogy mivel nagy a tér, maga a monitor kisebbnek tűnik, mint egy lakásban. :)

Így jártam az előző karácsonyon egy tv-vel. Akkora bazi nagy volt, hogy visszavittem és becseréltem egy kisebbre. :D

!-D !-]

Mikor a monitoromat vettem, előtte már nézegettem őket áruházakban. 22-24"-okat. Annyira nem tűntek nagyonak, talán még olyan kicsinek is, de hát ennyire futotta a pénztárcából. Aztán megvettem a 23"-t, hazavittem, kicsomagoltam és hűűdenagy :D
Főleg az első napokban járt jobbra-balra a fejem géphasználat közben :D

szer. nov. 18, 2009 23:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hány cm-es volt túl nagy? :D
Csak nem a ~80cm-es, mert akkor én is kissebbet veszek.

szer. nov. 18, 2009 22:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hannibal írta:
... Azt számold hozzá, hogy mivel nagy a tér, maga a monitor kisebbnek tűnik, mint egy lakásban. :)

szer. nov. 18, 2009 21:17
Moderátor

Hozzászólás 
Igazából ha mindkettő FullHD, akkor mindkettőn ugyanannyi pixel van.
Nagyobb monitor esetén természetesen a pixelméret nagyobb.
Samsung szokott adni 3 napos pixelhiba garanciát. Ez azt jelenti, hogy ha van akár 1 db hibás pixel is, akkor is cserélik 3 napon belül.
Hogy kinek mi zavaró és mi nem, az egyénenként változó. Próbálj elmenni egy Media Marktba vagy más elektronikai áruházba és nézegesd kicsit a nagyobb monitorokat. Azt számold hozzá, hogy mivel nagy a tér, maga a monitor kisebbnek tűnik, mint egy lakásban. :)

szer. nov. 18, 2009 14:16
ezüst tag

Hozzászólás 
Nálunk néhány helyen már lehet kapni a Samsung P2770 HD-t.

Érdemes a 2770HD-t venni, vagy az már túl nagy az 1-1,5 méteres ülőtávolsághoz?
Technikai kiforrottsága: a paraméterei a 2470HD-hez hasonlítanak első ránézésre.

Minél nagyobb a képernyő, annál nagyobb a pixelhiba lehetőség?

Másik:

HDMI csatlakozók közül elektromos zajszűrőset, aranyozott végűt és minél rövidebbet ajánlanak a szakik.

Ezen belül melyiket érdemes venni és hol?

szer. nov. 18, 2009 8:32
ezüst tag

Hozzászólás 
Látod-látod. :wink:

Lossfer írta:
a mai játékokhoz biztos hogy nem lesz elég, HD felbontáshoz kizárt

Ezééé' van itthon konzol is. 8)

Egyébként gondolkodtam már egy i7-en, meg 4 GB RAM-on, de tartok tőle, (ahogyan sok példa bizonyítja), hogy nem csak annyi, hogy az ámbör megveszi, belerakják, aztán csók.

Hallani olyan rémhíreket (ha 50%-a igaz csak, akkor is gáz), hogy PC guruk is keményen szívnak vele akár napokat is, míg összehangolják a CPU-t, a RAM-ot és a VGA-t úgyhogy minden magot optimálisan használjon az adott játék és az update előtti játékok is elinduljanak rajta.

hétf. nov. 16, 2009 20:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://stalker.deepsilver.com/index.php?lang=eng
igen utánanéztem, elfut egy egymagvas P4 procin is, de hogy max grafikán..
mind1 a mai játékokhoz biztos hogy nem lesz elég, HD felbontáshoz kizárt

hétf. nov. 16, 2009 19:52
ezüst tag

Hozzászólás 
Lossfer írta:
IP4 3.0 GHz -et írtál. Erre írtam hogy ez elírás lehet.
Ez a proci biztos nem viszi el a Stalker-t very high-on.

Jó. Szerinted nem. Nálam igen.

A lényeg, hogy a PC játékok HD felbontásához (az új TV vagy monitor megvétele után) szerinted már biztosan kevés, ugye?

Az alábbi monitorok valamelyike felé tendálok:

Samsung P2370HD vagy Samsung 2494HM

Jó döntés felé haladok?

hétf. nov. 16, 2009 19:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Nem elírás.

IP4 3.0 GHz -et írtál. Erre írtam hogy ez elírás lehet.
Ez a proci biztos nem viszi el a Stalker-t very high-on.

Idézet:
Jelenleg 1280 x 1024-en megy és gond nélkül futtatja Very High beállításon a Stalker Complete 2009 MOD-ját, ami elég combos.

HD felbontásban nem 1280 x 1024-ban.

Idézet:
Azt mondod, hogy a PC játékoknál már lehet gond?

Eddig miről beszéltünk? 8800gt

hétf. nov. 16, 2009 16:27
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem elírás.

Jelenleg 17'-es képernyőhöz ez a hardverem.

A 8800 GT 2560 x 1600-as felbontást bír.

1920 x 1080-at kell bírnia a RAM-nak és a CPU-nak.

Jelenleg 1280 x 1024-en megy és gond nélkül futtatja Very High beállításon a Stalker Complete 2009 MOD-ját, ami elég combos.

Az ArmA 2-t már nem merném ráküldeni, de az amúgyis optimalizálatlan.

Az Xbox-ot elvileg gond nélkül futtatná HD-ben, szép minőségben.

Azt mondod, hogy a PC játékoknál már lehet gond?

hétf. nov. 16, 2009 15:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
A PC konfigurációt kérdezted még: 2 GB RAM, NVidia 8800 GT, IP 4 3.0 GHz

HD felbontáshoz már már a 8800GT is kevés lehet magas grafikán.
De a 2GB ram és a régi P4 3Ghz nagyon sovány.

Nem dual core intel-t akartál írni?

hétf. nov. 16, 2009 14:03
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszönöm.

A T240 megfelel az elmondottaknak?

Ha nem akkor melyiket ajánlod és a műszaki leírásban mire érdemes figyelni?

A 100 Hz ezek szerint játék kapcsán nem oszt, nem szoroz?
Ez akkor részükről simán fogyasztói megtévesztés esete, ugyanis szóróanyagaikon konkrétan pont a játékszoftverek megjelenítésének minőségbeli különbségét hangsúlyozzák a magasabb Hz számmal.

Illetve ha TV, akkor melyiket javaslod? Én http://www.pcland.hu/shop+Panasonic-TX-L42S10E-LCD-Full-HD-42--_70397_2790097 ezt néztem ki.

hétf. nov. 16, 2009 9:14
a fórum lelke

Hozzászólás 
A számítógépes játékoknál leginkább a megjelenítők input lagját szokták figyelembe venni.
Ezért van az, hogy a megrögzött játékosok inkább az amúgy rosszabb képminőségű, de ebből a szempontból legjobb TN paneles monitorokat választják. No meg ez árban is kedvezőbb.
A boltban annyiban mindenképpen átvertek, hogy az LCD monitoroknál a 100 Hz nem azt jelenti, mint a katódsugárcsöveseknél.
A 100 Hz egy képjavító technika, ami az emberi szemet becsapva élesebb képet ad a gyors mozgásoknál.
De ha játszani akarsz pl. egy LCD tévén, akkor minden képjavító áramkört, így a 100 Hz-et is érdemes kikapcsolni. Ezek mind késleltetést, lagot okoznak.
Van is ezeknek a tévéknek többnyire Game vagy Text módja.
Másik különbség a monitorba épített tévévevős olcsóbb készülékek és az LCD tévék közt, hogy az LCD tévék nem TN panelesek.
Input lagban is nagyon jók a Sony tévék, persze Game módban. No meg az áruk is meg van hozzá.
Adott esetben egy tévé vevős monitor is lehet jó választás. Van többféle csatlakozója, nézhetsz rajta tévét is, kapsz távirányítót.

hétf. nov. 16, 2009 8:45
ezüst tag

Hozzászólás 
Kössz az infot. Mindkettőtöknek.

Voltam ma 1-2 boltban érdeklődni.

Az egyik helyen rá akartak beszélni a Full HD-s 100 Hz-es LCD TV-re.

Nem vagyok meggyőződve róla, hogy nem üzleti érdekből. A T240-et ajánlották, ami 85 e.-től indul, az említett paraméterekkel rendelkező TV viszont 200 e.-től.

Lesz olyan képminősége a fenti monitornak, mint az említett TV-nek?

Hannibal írta:
Arra figyelj, hogy jó minőségű kábelt használj.

Mi számít annak?

Hannibal írta:
Mit értesz minőségin?

Működési hiba nélkül funkcionál hosszú távon és mind a PC játékokat, mind az x360-on, mind Playstation-ön játszott játékokat gond nélkül HD minőségben megjeleníti.

Hannibal írta:
Csak a tisztánlátás érdekében kérdezem, hogy mire gondolsz és milyen árkategóriát céloztál meg?

Monitorért 120-nál többet nem akarok adni. Ha az 1920X1200-as felbontás nem olyan, mint az azonos felbontású HD TV-n, akkor adok érte többet és van **** TV-m PC csatlakozóval. HD TV kapcsán csak Panasonic és Sony. (Eddigi tapasztalataim alapján) Itt 200 a plafon. Viszont én is pénzből élek, így ha a fenti kalibrációnak valamelyik monitor megfelel, akkor inkább az. Arról nem is beszélve, hogy más az energia fogyasztása a 2 eszköznek. A HD TV-nek ezen belül még pluszban megoszlik ez 50 és 100 Hz-en. Ezért szeretnék minden tekintetben optimális megoldást.

A PC konfigurációt kérdezted még: 2 GB RAM, NVidia 8800 GT, IP 4 3.0 GHz

vas. nov. 15, 2009 21:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hannibal írta:
...
PC játék mindegyik monitoron játszható. Ott nem a monitor a gyenge pont, hanem a PC. ...

Lehet, hogy ő az elmosódásra gondolt, a lassú frissítésű képernyőknél.

Nem tudom, ma már talán minden képernyő megfelel játékra.
De régebben a játékosok nagyon nézték a ms-okat, hogy mennyi idő alatt alszik ki egy képpont, hogy ne legyen "elkenődött" a mozgás.

vas. nov. 15, 2009 17:04
Moderátor

Hozzászólás 
Scartot felejtsd el.
Xbox és PS3-nak is van HDMI kimenete, én azon keresztül kötném a monitorra őket. HDMI ma már eléggé elterjedt a nagyobb monitorokon, némelyiken akár többi is van belőle. Arra figyelj, hogy jó minőségű kábelt használj.

Idézet:
megbízható minőségű 24' colos Full HD monitor, amellyel egyrészt a normál PC játékok játszhatóak

Mit értesz minőségin? Vannak az 50-60ezer ft-os kategóriába eső monitorok, azok jellemzőn TN+Film panelesek. Ezek nagyon elterjedtek, de a színek nem olyan szépek mint egy PVA panelnek.
Persze egy PVA-s 24"-s monitor már olyan 150K magasságában van kb.
TN+filmes panelről nem akarlak lebeszélni, nagyon sok helyen olyan van, én is és sokan mások is megelégedéssel használjuk őket. Csak a tisztánlátás érdekében kérdezem, hogy mire gondolsz és milyen árkategóriát céloztál meg?
PC játék mindegyik monitoron játszható. Ott nem a monitor a gyenge pont, hanem a PC. FullHD-s felbontáshoz combosabb videókártya szükséges.

vas. nov. 15, 2009 12:51
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok.

A következő a kérdésem:

Van-e manapság olyan megbízható minőségű 24' colos Full HD monitor, amellyel egyrészt a normál PC játékok játszhatóak, másrészről Playstation és X-box játékgépeket is lehet hozzájuk SCART csatlakozóval kapcsolni, és ezeket a játékokat is HD minőségben játszani?

A PS és X360 is SCART csatlakozóval kapcsolódik a TV-re.

Vagy fordítva:

Az X360-ból "composite AV kábel" jön ki. Kvázi van-e olyan fenti paraméterekkel rendelkező monitor, aminek ilyen végű csatlakozója van?

Esetleg megbízható átalakító kérdések.

A lényeg tehát, hogy a PC játékok mellett monitoron HD minőségben is játszhatóak legyenek a konzol játékok.

Nem vagyok műszakis, ezért közérthető formában kérem, hogy válaszoljatok.

vas. nov. 15, 2009 11:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
...ÉS meg is veszik: mert majdnem olyan,ráadásul még olcsóbb is,nem is kicsivel!

szomb. okt. 17, 2009 20:26
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
A FuSi monitor nívóján emel ha a Samu gyárában szerelik össze.
Off:
A Renault -én nem sokat emel a Dacia név. :)
Bár a Dacia Logan Kombi remek ár/érték arányú autó.

pén. okt. 16, 2009 20:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
a Samsung műhelyeiben végzik, Kínában

A Renaultot meg Romániában rakják össze Dácia márkanéven.. :)

pén. okt. 16, 2009 19:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez még 2005-ös fejlesztés, akkor még benne volt a biznicben a Fujitsu is. :)

link A Belbecs résznél
"Sőt egyes meg nem erősített hírek szerint, a monitor összeszerelését is a Samsung műhelyeiben végzik, Kínában."

link első bekezdés
"Egyes források szerint a monitort is maga a Samsung gyártja."

ph fó-rum
http://prohardver.hu/tema/fujitsu-sieme ... _1-50.html
http://www.tftpanel.hu/article.php/paneltipusok

kedd okt. 13, 2009 22:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
Helyes vedd meg,de egy év múlva is jusson az eszedbe,én szóltam,hogy nem kéne! :wink:

kedd okt. 13, 2009 21:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Panel Search
http://www.tftcentral.co.uk/search.php? ... lect=model

Érdekes, pedig ugyanaz a panel, akkor lehet nem is baj hogy elvitték a Dell-t, ez a FuSi gyorsabb:
Fujitsu-Siemens P19-2 8ms G2G 19" Samsung PVA (LTM190E4)
Dell 1906FP 25ms 19" Samsung PVA (LTM190E4)

jó kis monitor ez, nna...
http://prohardver.hu/teszt/gyors_19_col ... p19-2.html
13 ms tipikus b2b / 8 ms g2g Super-PVA (overdrive / ADCC)
"A panel rendkívül impozáns specifikációkkal hívja fel magára a figyelmet, a korábbi Dell monitornál jobb,
1000:1-hez kontrasztaránnyal, magasabb fényerővel, nagyobb betekintési szögekkel és nem utolsósorban
alacsonyabb tipikus válaszidővel rendelkezik, elvileg. A P19-2 a korábban már bemutatott Samsung Syncmaster 193P
paneljának továbbfejlesztett, vagyis Overdrive-technológiával (itt ADCC a neve..) felvértezett utódját rejti magában,..."

kedd okt. 13, 2009 20:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
nacorvus írta:
... a Siemens-től mindenkit óvva intenék ...

Én a Philips-szel vagyok így. :shock:

kedd okt. 13, 2009 19:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
nacorvus írta:
:? a Siemens-től mindenkit óvva intenék

Lehet, hogy ma már igazad van. Azért hozzátenném, hogy a maga idejében és egy kicsit még azután is a Siemens ME45 mobiltelefon egész szuper volt. Főként agyonpatchelve. 8)

kedd okt. 13, 2009 19:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen én is detto így vok a FuSi-val.
Dell 1906FP -t néztem ki ugyanazzal a Samsung S-PVA panellal, csak elvitték.
Az előző hsz-ben a ph-s linken becopyztam 4 tesztet a FuSi P19-2 -ról, jó monitor.
Ennél jobbat ennyiért úgysem kapok. Van némi postaköltség, sum 23-ért megéri.

kedd okt. 13, 2009 18:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
:? a Siemens-től mindenkit óvva intenék,nem csak képernyőben,hanem ,laptop,telefonia,híradástechnika,háztartási gép..a Fuji már nincs a háttérben-uu béna gyártó mint előtte is volt-!
Ltsd:Combino,pedig a nagyfeszcuccokhoz még értenek is :P !

kedd okt. 13, 2009 18:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
kiszebra írta:
Ilyen van:
Amilo LL3190W
Főleg a VGA csatlakozó és a szélesképernyőség miatt nem tetszik. És hát nincs is neki egy világbajnok képe.

Igen vga csati, gondolom TN panel és wide.
Viszont 2009-es és kontrasztos.

FuSi P19-2
http://hardverapro.hu/apro/fujitsu-siem ... _1-50.html
Nem biztos hogy tetszeni fog mert használt, régebbi model.
Viszont: S-PVA, kontraszt rendben, válaszidő rendben, olcsó
Nekem azt írta pü-ben hogy Angliából valóak, nyelvlaborban használták őket.

Samsung 730BF-et fogom erre cserélni, elegem lett a TN panelből. :evil:
Pedig naon jó monitor szép képpel de sehol nincs az újabb (2005 utáni) PVA-khoz.

kedd okt. 13, 2009 18:07
arany tag

Hozzászólás 
Ilyen van:
Amilo LL3190W
Főleg a VGA csatlakozó és a szélesképernyőség miatt nem tetszik. És hát nincs is neki egy világbajnok képe.

kedd okt. 13, 2009 16:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
kiszebra írta:
És én milyet vegyek? :lol:

Elvárások:
-min 19'
-DVI
-Samsung
-széles csoda nem kell

Most egy Fujitsu van, de nem nagyon jön be.

Milyen FuSi? Mert egy PVA-s szintén FuSi-t szerettem volna linkelni.
Amit én is kinéztem magamnak. 19'-os 4:3-as, én sem akarok wide-ot.

kedd okt. 13, 2009 16:20
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszi a válaszokat.

kedd okt. 13, 2009 15:59
arany tag

Hozzászólás 
És én milyet vegyek? :lol:

Elvárások:
-min 19'
-DVI
-Samsung
-széles csoda nem kell

Most egy Fujitsu van, de nem nagyon jön be.

hétf. okt. 12, 2009 20:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha már lehet ajánlani :D Én meg ilyet vettem kb 1 hónapja
http://www.aqua.hu/22-asus-vh222d-wide- ... 70582.html

hétf. okt. 12, 2009 18:54
Moderátor

Hozzászólás 
Én ilyet vettem nemrég: http://ipon.hu/webshop/product/samsung_2333sw/36867
Maximálisan meg vagyok vele elégedve, csak ajánlani tudom.

vas. okt. 11, 2009 19:32
ezüst tag

Hozzászólás 
Mostanában nem pörög a fórum, de remélem, ha erre téved vki válaszol nekem.

Szeretnék venni egy új monitort nagyobb kijelzővel (20" vagy felette) netezésre, játékra filmnézéshez. max 45-50 ezerért.

Mit ajánlotok?

vas. okt. 11, 2009 17:33
arany tag

Hozzászólás 
Perfect suite programot keresek monitorhoz.

http://209.85.129.132/search?q=cache:Wf ... cd=1&gl=hu

Akinek viewsonic tft-je van, remélhetőleg kapott hozzá cd-t is.
A wizard cd nem jó, mindenképpen a teljes verziós perfect suite-t szeretném.
A demot le lehetett tölteni (lsd. google), de olyan mint ha fel se telepítettem volna. Minden le van korlázotva, tiltva. Semmit sem ér!!!

Akinek viewsonic-ja van, és kapott wizard, ill. perfect suite-s cd-t, az az én emberem. :lol: :lol: :lol: , de remélem más is tud segíteni.
Köszönöm. :roll:

http://www.portrait.com/dtune/vsc/enu/upgrade.html

szer. feb. 25, 2009 12:03
arany tag

Hozzászólás vs.
VIEWSONIC VP171b 17"-os LCD MONITOR-ral kapcsolatosan kérném a véleményeteket. Köszi
Viewsonic VP171B részletes termékismertető
Tulajdonságok:

Látható képméret: 17"
Vízszintes látószög: 160°
Függőleges látószög: 160°
Színmélység: 16 millió
Fényerő: 300 cd/m2
Kontraszt: 500:1
Ajánlott felbontás: 1280 x 1024
Válaszidő be/kikapcsolásnál(ms): 8ms
OSD: van
Beépített hangszóró: nincs
Tápegység (belső/külső): van/nincs
Döntés hátra/előre: 20° / 5°
2xD-SUB, 1xDVI jelbemenetek (külön-külön kezelhető, azaz 3 valódi bemenet!)
belső tápegység
főkapcsoló
33 W fogyasztás
méretek: 392 x 350 x 238 mm
ultravékony káva
fekete design
90°-ban elforgatható panel
HDTV 720p-re felkészítve
6.5 kg
Jelenleg 14000 Ft-ért kapható ez a 17", pixel hiba mentes, szép tft

monitor.
http://www.speedyshare.com/639292719.html

http://cgi.ebay.com/ViewSonic-VP171B-17 ... dZViewItem

http://cgi.ebay.com/ViewSonic-17-LCD-VP ... dZViewItem

http://reviews.cnet.com/lcd-monitors/vi ... mncol;rnav
Megéri az árát, vagy érdemes inkább újat venni?

http://www.erdos.bolt.hu/main.php?l=hu& ... &pfi=16710

http://www.erdos.bolt.hu/main.php?l=hu& ... &pfi=16709

http://www.edigital.hu/Szamitastechnika ... c1067.html

http://www.bitbolt.hu/index.php?csop=Mo ... i%E1val%29

http://www.edigital.hu/Asus_monitor/Asu ... 36897.html
vagy
wide
http://www.erdos.bolt.hu/main.php?l=hu& ... &pfi=16720

kedd feb. 24, 2009 9:00
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Tegnap megvettem a DVI-D kábelt, összedugtam a laptopomat és az új monitoromat, hát nagyobb eredményre számítottam.
Szinte nem is tűnik fel, hogy DVI kábellel van összekötve, talán fotónál és az írott szövegnél lehet észrevenni a minőségi változást, jó irányban.
Az új monitorom, kop-kop, kitűnően működik.

szer. feb. 18, 2009 7:08
a fórum lelke

Hozzászólás 
Medical írta:
... Van, javaslatod milyet vegyek, milyen árba, én nem értek annyira hozzá...

Típust nem tudok (nekem nincs ilyen), bár mintha a Fórumon valaki írt volna róla. Hátha olvassa. De ha a boltban rákérdezel, biztos megmondják.

kedd feb. 10, 2009 20:45
arany tag

Hozzászólás 
Laci_L írta:
Medical írta:
... Rövidesen veszek DIVI kábelt...

Ne vedd meg a legolcsóbbat. Vannak kategóriák, a gyengébb (nagyobb kapacitásu, gyengébben árnyékolt) DVI-vel esetleg szívni fogsz. :shock:

Van, javaslatod milyet vegyek, milyen árba, én nem értek annyira hozzá.
Köszi.

kedd feb. 10, 2009 19:49
arany tag

Hozzászólás 
Hannibal írta:
Két kis javítás:
"pixelmentes"-->pixelhiba mentes
"DIVI" --> DVI

Ha nem lesz vele probléma, akkor megérte ezért az árért. Használd egészséggel :)

Köszönöm, Hannibál a ki igazítást is.

kedd feb. 10, 2009 19:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
Medical írta:
... Rövidesen veszek DIVI kábelt...

Ne vedd meg a legolcsóbbat. Vannak kategóriák, a gyengébb (nagyobb kapacitásu, gyengébben árnyékolt) DVI-vel esetleg szívni fogsz. :shock:

kedd feb. 10, 2009 19:39
Moderátor

Hozzászólás 
Két kis javítás:
"pixelmentes"-->pixelhiba mentes
"DIVI" --> DVI

Ha nem lesz vele probléma, akkor megérte ezért az árért. Használd egészséggel :)

kedd feb. 10, 2009 19:03
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Nos, tegnap meg vettem a monitort, de teljesen mást, amit elterveztem.
Nyíregyen. elmentem egy pár üzletbe és azt tapasztaltam, hogy a BP. árakhoz képest erre nagyon drága kp. 7-8 ezerrel.
Samsung 2233BW 55.800
Samsung 2243BW 52.900
Samsung T200: 52.900
Samsung T220: 66.300
végül elmentem a Média Márkba, ott meg egyáltalán nem volt az általam kinézett 2233BW, 2243BW az eladó megkérdezte milyen paraméterekre gondoltam, nagyon segítőkész volt, hát elsoroltam, 22", maximum válaszidő 5 ms, max. felbontása 1680x1050, DIVI, erre rá mutatott egy Fujitsu-Siemens L22W-3 monitorra, melynek ára:37.800 Ft. kérdem hibás, azért ilyen olcsó? azt mondta nem csak utolsó db. és ezért akciós.
Paraméterei: kijelző méret 22", válaszidő 5 ms, látószög 170/160, hangszóró, felbontás 1680x1050, kontraszt 700:1, fényerő 300 cd/m2, mondanom se kell, pixelmentes az eladó azt mondja, kb. 2 hete folyamatosan üzemel a polcon.
Megvettem! Otthon beüzemeltem laptopomhoz csatlakoztattam a monitorral kapott analóg kábellel, nagyon gyönyörű, nagyon nagy a laptop kijelzőhöz képest. Rövidesen veszek DIVI kábelt.
A neten nem találtam róla semmilyen leírást sajnos.
Várom az őszinte véleményeteket.

kedd feb. 10, 2009 18:51
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2107 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 43  Következő