Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 18:45

Hozzászólás a témához  [ 899 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Következő
Nokia N97 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Alexfux írta:
Macika írta:
Alexfux írta:
Nem tudsz segíteni telefon-kulcstároló jelszó ügyben?
Talán, ha tudnám, mi az angol eredetije. Mert így magyarul hirtelen fogalmam sincsen...

Meglepő, de phone key store password :-)

Nem én találtam ki, hanem átállítottam a telót angolra
Háááát, okosabb így sem lettem.
Pedig úgy vártam! ;)

Szomorú vagyok!

A folyamat a következő:
Elindítom a Mail for Exchange alkalmazást. Az Opciók között szinkronizálást kezdeményezek. Kiírja, hogy "Felhasználó hitelesítés szükséges", majd felajánlja a személyes tanusítványomat. KIválasztom és ekkor kéri a Telefon-kulcstároló jelszavamat. Nem a tanusítványhoz beállított jelszó, mert az csak akkor szükséges, amikor beimportálom a tanusítványok közé. És azt tudom is. Ha elcseszem (eddig mindig :-) ), akkor azt írja, hogy "Érvénytelen PIN kód" és legalább hat karakter kell, hogy legyen. A biztonsági kódot próbáltam, az nem jött be. Úgyhogy tanácstalan vagyok. Lehet, hogy nem is a teló egyik PIN-kódja?

szomb. nov. 21, 2009 19:14
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
Alexfux írta:
Macika írta:
Alexfux írta:
Talán, ha tudnám, mi az angol eredetije. Mert így magyarul hirtelen fogalmam sincsen...

Háááát, okosabb így sem lettem.
Pedig úgy vártam! ;)

szomb. nov. 21, 2009 18:21
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Alexfux írta:

szomb. nov. 21, 2009 17:44
platina tag

Hozzászólás 
Venemo írta:
epyc írta:
Vagy még mindig ott van a B verzió, amikor a falhoz vágod :)

Kiegészítemém:
Előtte szólsz, hogy mikor és melyik falhoz, hogy elkaphassuk. :P

Figyu, én nem nagymenőségből vágom a falhoz, hanem mert a teló nem jól teszi a dolgát. És hiába kapod el, neked sem lesz jobb valószínüleg. Különben sem teszem meg.

De ha mégis odacsapnám és szólnék is Neked, hidd el, hogy semmi sem maradna a telóból, amit Te használni tudnál! :-)

szomb. nov. 21, 2009 17:37
arany tag

Hozzászólás 
hf2 lehet magára a bekapcsolás beállítására gondolt. Bemész az Alkalmazások->Hely->Helymeghatár.->Helymeghat. módszerek és ezen belül engedélyezed a Kiegészített GPS-t. Ezzel valóban van 10 mp-en belül műholdad :)

Egy kérdésem nekem is lenne. Be lehet állítani valahol, hogy bekapcsoláskor milyen alkalmazások induljanak el? Értem ezalatt, hogy pl. a taskmanager szerint elindul a Napló, Üzenetek, Névjegyek. Ezeket én csak akkor szeretném elindítani, amikor használom, mert van, hogy pl. egész nem nem írok sms-t.

szomb. nov. 21, 2009 6:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
hf2 írta:
Macika írta:
engedni az A-GPS-t, 10 mp-en belül lesz mindig jeled!

Ezt hogy kell bekapcsolni?
Köszi!

Engeded, hogy csatlakozzon az Internetre. Ennyi.
Természetesen a szolgáltatdtól legalább egy GPRS WAP előfizetés megléte szükséges.

szomb. nov. 21, 2009 1:39
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:
engedni az A-GPS-t, 10 mp-en belül lesz mindig jeled!

Ezt hogy kell bekapcsolni?
Köszi!

szomb. nov. 21, 2009 1:19
arany tag

Hozzászólás 
epyc írta:
balha: ez melyik FW-vel történt? Mert nekem dettó ugyanezt csinálta a legújabbal (20.0.019).

Alexfux: szerintem próbáld meg azt, amit én is. Nokia szervizbe beviszed és megkérdezed, hogy nem tennék e fel rá az újat. Így nem veszlik el a garanciád.

A legfrissebb T-mobilossal.

Elég sokat beszélek, ezért 1-2 naponta simán előfordul. (tegnap asszem 2-szer is, meg épp' az előbb is :roll: )

Remélem, hogy az új szoft ezt is orvosolja majd :!:

pén. nov. 20, 2009 11:13
Moderátor

Hozzászólás 
Alexfux írta:

csüt. nov. 19, 2009 22:25
arany tag

Hozzászólás 
epyc írta:

Kiegészítemém:
Előtte szólsz, hogy mikor és melyik falhoz, hogy elkaphassuk. :P

csüt. nov. 19, 2009 20:24
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Alexfux írta:
Nagyon tele van a hócipőm a telóval. Egyre jobban lassul, a Fényképek alkalmazásban nem tudom megnyitni egy képet sem, most éppen semmilyen módon nem tudom visszahívni az alvó állapotból. Idáig PC Suite módban össze volt kötve a pc-mmel, lehúztam, de nem éled, úgy látszik ki kell vennem az akkut. Nem úgy szólnak a csengőhangok, ahogy beállítottam, és ráadásul az a tök trémobil még mindig nem adja ki a legújabb softot, de még az eggyel előbbit sem. Basszus, aszongya a teló, hogy használjam a kioldókapcsolót, de arra meg sem rezzen, a szó szoros értelmében sem! Ha csattanást hallotok, akkor a falhoz vágtam! :twisted:

Lehet úgy frissíteni ezt a szutykot, hogy átírom a PC-jét és felteszem a legújabb softot? Az N95-tel megcsináltam, azzal királyul sikerült!
Lehet, csak oda a gari.

Tudom. Ezért a dilemma! Még nincs fél éves a teló, ezért nincs kedvem egyelőre ehhez.

csüt. nov. 19, 2009 15:04
Moderátor

Hozzászólás 
Alexfux írta:
Nagyon tele van a hócipőm a telóval. Egyre jobban lassul, a Fényképek alkalmazásban nem tudom megnyitni egy képet sem, most éppen semmilyen módon nem tudom visszahívni az alvó állapotból. Idáig PC Suite módban össze volt kötve a pc-mmel, lehúztam, de nem éled, úgy látszik ki kell vennem az akkut. Nem úgy szólnak a csengőhangok, ahogy beállítottam, és ráadásul az a tök trémobil még mindig nem adja ki a legújabb softot, de még az eggyel előbbit sem. Basszus, aszongya a teló, hogy használjam a kioldókapcsolót, de arra meg sem rezzen, a szó szoros értelmében sem! Ha csattanást hallotok, akkor a falhoz vágtam! :twisted:

Lehet úgy frissíteni ezt a szutykot, hogy átírom a PC-jét és felteszem a legújabb softot? Az N95-tel megcsináltam, azzal királyul sikerült!
Lehet, csak oda a gari.

csüt. nov. 19, 2009 11:53
platina tag

Hozzászólás 
epyc írta:
Alexfux írta:
És melyiket? Ha jól látom éppen panaszkodsz a legújabbra! :-)

Nézd, vannak a legújabbnak is hibái, de lényegesen használhatóbb lett az újjal. Azért ezeket a kifagyásokat nem mindig, sőt igen ritkán produkálja és simán együtt lehet élni ezekkel a hibákkal. Arról nem is beszélve, hogy a Kinetic Touch még inkább a kezelhetőséget segíti elő.

Azt természetesen nem. Nem szeretem a radikális megoldásokat. Általában nem!

Szóval megpróbálom a Nokia szervizes upgrade-t, de először megkeresem a garanciajegyet. Vagy csak simán NSS-sel átírom a PC-t és nem törődöm semmivel. A progi feltelepítve, már megnéztem, hogy kezeli az N97-et.

De, ha valaki megmondja, hogy mi is ez a telefon-kulcstároló jelszó, akkor lehet, hogy meg tudom buherálni az Exchange szinkronizálást tanusítvánnyal. Akkor pedig igencsak boldog leszek.

Van jövője a telónak, de az enyém már annyira lassan reagál szinte mindenre, hogy valami radikálison töröm a fejem és a hard reset most éppen a legfinomabb módszer a tarsolyban.

csüt. nov. 19, 2009 11:29
ezüst tag

Hozzászólás 
A kihangosítás nálatok jól működik?

Mert nekem mindenki panaszkodik, hogy nem hallja. Leteszteltük és azt mondták, hogy a túloldalon néha megszakad, nem jön át a hang (akár szavak is kimaradhatnak).

Vigyem vissza szervizbe??

csüt. nov. 19, 2009 10:18
arany tag

Hozzászólás 
Alexfux írta:

Nézd, vannak a legújabbnak is hibái, de lényegesen használhatóbb lett az újjal. Azért ezeket a kifagyásokat nem mindig, sőt igen ritkán produkálja és simán együtt lehet élni ezekkel a hibákkal. Arról nem is beszélve, hogy a Kinetic Touch még inkább a kezelhetőséget segíti elő.

csüt. nov. 19, 2009 9:37
platina tag

Hozzászólás 
Kicsit más!

Azért próbálom használni a cuccot és egy személyes tanusítványom miatt "Telefon-kulcstároló" jelszót kér. A használati utasításban még nem találtam erre vonatkozó infot, ilyen jelszót nem állítottam be. Van valakinek ötlete, hogy ez micsoda és mi lehet a alapértelmezett jelszó ehhez?

Köszi!

csüt. nov. 19, 2009 9:13
platina tag

Hozzászólás 
epyc írta:
Alexfux: szerintem próbáld meg azt, amit én is. Nokia szervizbe beviszed és megkérdezed, hogy nem tennék e fel rá az újat. Így nem veszlik el a garanciád.

csüt. nov. 19, 2009 9:08
arany tag

Hozzászólás 
balha: ez melyik FW-vel történt? Mert nekem dettó ugyanezt csinálta a legújabbal (20.0.019).

csüt. nov. 19, 2009 9:03
platina tag

Hozzászólás 

szer. nov. 18, 2009 23:40
arany tag

Hozzászólás 
... Találkozott már valaki ilyennel?...

Még ennél különbbel is :wink:

Hívás fogadásakor a válasz gomb "húzásakor" lefagy a teló, az aktuális hívást még tudod fogadni, de bontani már nem tudod. Orvoslása: akku kivétellel 8)

szer. nov. 18, 2009 9:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Múltkor történt egy érdekes eset. Jött egy hívás, billentyűzár aktív volt. Megpróbáltam feloldani, de nem ment. A kikapcsológomb se működött. Aztán érdekes módon már meg tudtam nézni a hívást, be tudtam lépni a menübe, stb. Viszont a billentyűzár-gomb eltolt állapotban se zárt, és továbbra se lehetett kikapcsolni. Később leerült és kikapcsolt a telefon, és töltés megkezdése után már ugyanúgy működött minden, mint előtte. Találkozott már valaki ilyennel?

kedd nov. 17, 2009 11:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
hf2 írta:
Imici1972 írta:
hf2 írta:
- Az OVI-val telepített progik megmaradtak
- A fényképeim nem tűntek el róla, csak átkerültek a letöltésekbe

Ezek szerint a memóriaegységet nem formáztad hard reset előtt...

őőőőőőőőőőőő, ezt eddig nem mondtad :)
és azt hogy kell?

Dehogynem mondtam. Olvass vissza kicsit... :wink: :roll:
Több helyen is szó volt róla.

kedd nov. 17, 2009 9:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Egyre inkább hajlok arra, hogy az E52-nél is és az N97-nél belekerült valami utolsó beta-széria (ami után még változtattak a HW-n) a már eladásra szánt készülékek közé.
Máshogyan nem tudom megmagyarázni, hogy sokaknak tökéletesen megy a nevezett 2 modell, míg másoknak pedig (szavahihatően) nem.

Nálam AGPS-el pár másodperc alatt talál holdat, viszont a GPS vevő jóval érzéketlenebb, mint pl. az N86-ban. Pontalanabb és instabilabb is.
Az ok valószínűleg az alulméretezett GPS antenna.
Erre született is egy hack, bár én személy szerint inkább kihagyom, mert eléggé sufni tuning kinézetű.
Amúgy ez a probléma több fórumon is téma, főleg azok panaszkodnak rá akik nagyvárosi környezetben, magas házak között próbálnak navigálni.

kedd nov. 17, 2009 9:50
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Egyre inkább hajlok arra, hogy az E52-nél is és az N97-nél belekerült valami utolsó beta-széria (ami után még változtattak a HW-n) a már eladásra szánt készülékek közé.
Máshogyan nem tudom megmagyarázni, hogy sokaknak tökéletesen megy a nevezett 2 modell, míg másoknak pedig (szavahihatően) nem.

Gondolom esély nincs arra, hogy ezt valahogy kideríteni...

kedd nov. 17, 2009 9:23
Moderátor

Hozzászólás 
epyc írta:
Világos, ez tiszta sor, csak azért az N95 8GB-hoz hasonlítva (ez volt előtte, így ehhez tudom) ez kicsit visszalépés. Arról már nem is szólva, hogy elsők között emlegetik a navigációs képességeit... Internetem van hozzá, de inkább egy külső antenna lett a megoldás :)
Nem tudom, N95 8GB-om volt, N97-et csak pár órát nyomorgattam, N86-om meg van.

Az N86 navigációs képességei toronymagasan vannak a 8gigiás N95 felett (saját tapasztalat szerint).
És - eddig - úgy tapasztaltam, hogy az N97 (a nálam lévő példány) is kiválóan működött.

kedd nov. 17, 2009 8:10
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Nézd, ez a kompromisszum eredménye. Nem építhetnek bele a telóba egy olyan GPS-vevőt, mint ami a profi cuccokban van, mert a készülék készenléti idejét levinné <2 órára navigációval.
Ezért kell a kompromisszumos megoldás:
Kell venni egy havi 480 Ft-os GPRS-csomagot a Pannonnál és engedni az A-GPS-t, 10 mp-en belül lesz mindig jeled!

Világos, ez tiszta sor, csak azért az N95 8GB-hoz hasonlítva (ez volt előtte, így ehhez tudom) ez kicsit visszalépés. Arról már nem is szólva, hogy elsők között emlegetik a navigációs képességeit... Internetem van hozzá, de inkább egy külső antenna lett a megoldás :)

Imici1972: a navifirm progi jelen pillanatban is látja a gyári firmwareket. Továbbá az új szoftware-rel, kikapcsolt állapot közbeni töltésnél még mindig kiteszi a bazi nagy Nokia logot, amiért már egyszer "rinyáltam" itt :D

kedd nov. 17, 2009 8:04
ezüst tag

Hozzászólás 
Imici1972 írta:
hf2 írta:

őőőőőőőőőőőő, ezt eddig nem mondtad :)
és azt hogy kell?

kedd nov. 17, 2009 2:40
Moderátor

Hozzászólás 
epyc írta:
Egy hétvége használat után én is azt tudom mondani, hogy alapból ezzel a szoftware-rel kellett volna kiadni. Sokkal stabilabb, sok hiba javítva lett. Ami továbbra is zavaró, az a GPS jelerősség. Továbbra is súlyos 5-6-7 percek után talál holdat hidegindulásnál, viszont már jóval többet érzékel, mint eddig. A kinteic touch imádni való :) Közel olyan gördülékeny és jó, mint az iPhone-nál volt. Eddig ennyi a tapasztalat :)
Nézd, ez a kompromisszum eredménye. Nem építhetnek bele a telóba egy olyan GPS-vevőt, mint ami a profi cuccokban van, mert a készülék készenléti idejét levinné <2 órára navigációval.
Ezért kell a kompromisszumos megoldás:
Kell venni egy havi 480 Ft-os GPRS-csomagot a Pannonnál és engedni az A-GPS-t, 10 mp-en belül lesz mindig jeled!

hétf. nov. 16, 2009 17:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tegnap este vettem észre, hogy eltünt a 20.0.019-es fw az NSU-ról.

Még csak nem is az előzőt tették vissza, hanem jelenleg EGYÁLTALÁN nincs fent fw. az N97-hez. :shock:

Ez vajon miért lehet?

hétf. nov. 16, 2009 16:17
arany tag

Hozzászólás 
Egy hétvége használat után én is azt tudom mondani, hogy alapból ezzel a szoftware-rel kellett volna kiadni. Sokkal stabilabb, sok hiba javítva lett. Ami továbbra is zavaró, az a GPS jelerősség. Továbbra is súlyos 5-6-7 percek után talál holdat hidegindulásnál, viszont már jóval többet érzékel, mint eddig. A kinteic touch imádni való :) Közel olyan gördülékeny és jó, mint az iPhone-nál volt. Eddig ennyi a tapasztalat :)

hétf. nov. 16, 2009 8:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
hf2 írta:

vas. nov. 15, 2009 20:33
ezüst tag

Hozzászólás 
Na, hard reset után vagyok. Nagyon könnyen ment, sokkal könnyebben, mint gondoltam, gyorsan végezni lehet vele.
Eddigi tapasztalataim:
- firmware-t nem állítja vissza (esetemben maradt a 20-as) - így sokkal könnyebb is nekem
- utána elindult a szoftverfrissítés, ami kisebb dolgokat frissített (n-gage, nokia messaging, ovi névjegyek)
- Nokia Communication Centre-el importáltam vissza a névjegyeimet, import után azt mondta, hogy "411 névjegy importálása sikertelen". Ez azt jelenti, hogy SIKERES :lol:

Eddig ennyi, ha találok még valamit, tovább szerkesztem ezt a bejegyzést.

vas. nov. 15, 2009 19:08
platina tag

Hozzászólás 
epyc írta:
Egyébként lassan jönnek kifele a szolgáltatói FW-k is. Tegnap 2 T-Mobile-os már volt a Navifirm szerint (UK és CZ), úgyhogy lassan a szolgáltatói készülékesek is izzíthatják a telefonjaikat :)

Hát ha itt lenne, is késő lenne. Nagyon bosszantó, hogy a T-Mobile így lemarad az fw-k követésében. Tudom, hogy tesztelni kell, meg minden, de azt hiszem bízhatnának a gyártóban. Vagy ne forgalmazzák a telefonjaikat...

szomb. nov. 14, 2009 16:46
arany tag

Hozzászólás 
Egyébként lassan jönnek kifele a szolgáltatói FW-k is. Tegnap 2 T-Mobile-os már volt a Navifirm szerint (UK és CZ), úgyhogy lassan a szolgáltatói készülékesek is izzíthatják a telefonjaikat :)

pén. nov. 13, 2009 7:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tudtommal újabban nem flashelhetnek más fw-t a telefonra, mint ami a PC alapján jár.

A gyakorlatban ezt a szervizes fogja megmondani, próbáljátok meg.

csüt. nov. 12, 2009 22:13
Profil ICQ
arany tag

Hozzászólás 
csab2 írta:
Meg lennék lepve ha igen. De kíváncsian várom, mit válaszolnak erre a témához jobban érteők.

Nos, nem tudom, hogy pusztán jó fejségből, vagy egyébként is lehetséges, de megcsinálják. Csupán a garanciapapírt kérik. Egyébként ütközik ez bármiben is a garanciás kérdésben? Szakszerviz csinálja, gyári software, simlock változatlan marad. Ezen feltételekkel miért ne élhetne a garancia? Hátha a többiek jobban tudják ezt :)

csüt. nov. 12, 2009 20:52
arany tag

Hozzászólás 
Hát azt nem tudom, hogy nokiában csinálnak-e. De egyszer bevittem egy szolgáltatós, házilag függetlenített Alcatelt egy szervizbe, mert rossz volt, de garanciás volt még. Megjavították. Kiakartam próbálni egy másik szolgáltató simkártyájával, és mondom hát ez nem jó. Én függetlenül adtam le. Erre összenéztek, majd visszavitte a boltos és kinyitották. Szerintem emberfüggő.

csüt. nov. 12, 2009 19:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
epyc írta:
Kérdés: Nokia szerviz megcsinál olyat, hogy ha beviszem a brandelt telefonomat, akkor rátölti a nem brandelt software-t? Természetesen azért érdekelne ez, mert nem szeretném elveszíteni a garanciát, de már jó lenne, ha az új soft lenne a telón.

Meg lennék lepve ha igen. De kíváncsian várom, mit válaszolnak erre a témához jobban érteők.

csüt. nov. 12, 2009 19:09
arany tag

Hozzászólás 
Kérdés: Nokia szerviz megcsinál olyat, hogy ha beviszem a brandelt telefonomat, akkor rátölti a nem brandelt software-t? Természetesen azért érdekelne ez, mert nem szeretném elveszíteni a garanciát, de már jó lenne, ha az új soft lenne a telón.

csüt. nov. 12, 2009 11:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
csab2 írta:
Igaz, nekem nincs N97, de szerintem ez típusfüggetlen.
Szóval az miért nem jó, hogy biztonsági mentésnél csak a névjegyzék/naptár bejegyzések/jegyzetek mellé teszek pipát, a többi mellé (beállítások, képek, stb.) nem. Így visszaállításkor is csak ezek kerülnek vissza a telefonra. Vagy nem jól gondolom?

Elvileg ez is jó, de én már párszor ráfáztam a PC sutty biztonsági mentésével, szóval ha lehet akkor kerülöm.
Ráadásul az általam említett megoldás időben is sokkal gyorsabb.
Nekem 700 névjegyet másol fényképekkel együtt kb 15-20 sec. alatt.

szer. nov. 11, 2009 23:02
platina tag

Hozzászólás 
Imici1972 írta:
Alexfux írta:
Imici1972 írta:
Alexfux írta:
Utána betettem a memóriakártyát, csináltam egy mentés visszatöltést.

Itt követted el a hibát... :wink:
Sajnos a biztonsági mentés nem válogat, a hibás fájlokat és a szemetet is visszamásolja.
Ergo ugyanaz a sz..r megy vissza, mint ami előtte volt.
Én ilyenkor CSAK a névjegyeket teszem vissza, minden mást (pl. képek, zenék, stb.) utólag kézzel, a biztonsági mentést-visszaállítást pedig EGYÁLTALÁN NEM HASZNÁLOM.
Sem a telefon "mentés memóriakártyára", sem pedig a PC Suite Backup funkcióját.
Hard resetet szoktam csinálni, előtte formázom a memóriaegységet és a kártyát is, így tuti nem kerül vissza szemét.

Várjál, várjál...

Akkor hova mented le a Névjegyeket? Én a memóriakártyára szoktam. Ha formázom, akkor ugrik az egész. Vagy először formázol, aztán mented csak a névjegyeket?

És a Hard Reset. Melyik a "DEL" billentyű? A Backspace? :-)

PC Suite - Névjegyek.
Megvárod míg betöltődnek a telóról, majd mindet kijelöl, másolás, beillesztés valamelyik neked szimpatikus mappába a PC-n.
Innen majd formázás után vissza tudod másolni a memóriakártya Others/Contacts mappájába.

Hard reset: Kikapcsolt állapotban Shift, Space, Del nyomvatart, közben bekapcsolod és a power gombot is nyomvatartod.

Igen, a Del a <- jelű gomb a jobb felső sarokban.

Köszi, ki fogom próbálni, mit veszíthetek.

De csab2 Kollégánk felvetése és érdekes, miszerint csak a névjegyekről csinálok mentést és csak azt töltöm vissza, akkor elvileg ugyanott vagyok. Vagy nem?

szer. nov. 11, 2009 22:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Imici1972 írta:
Alexfux írta:

Sajnos a biztonsági mentés nem válogat, a hibás fájlokat és a szemetet is visszamásolja.
Én ilyenkor CSAK a névjegyeket teszem vissza, minden mást (pl. képek, zenék, stb.) utólag kézzel, a biztonsági mentést-visszaállítást pedig EGYÁLTALÁN NEM HASZNÁLOM.
Hard resetet szoktam csinálni, előtte formázom a memóriaegységet és a kártyát is, így tuti nem kerül vissza szemét.

Igaz, nekem nincs N97, de szerintem ez típusfüggetlen.
Szóval az miért nem jó, hogy biztonsági mentésnél csak a névjegyzék/naptár bejegyzések/jegyzetek mellé teszek pipát, a többi mellé (beállítások, képek, stb.) nem. Így visszaállításkor is csak ezek kerülnek vissza a telefonra. Vagy nem jól gondolom?

szer. nov. 11, 2009 17:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
Alexfux írta:
Imici1972 írta:
Alexfux írta:

Várjál, várjál...

Akkor hova mented le a Névjegyeket? Én a memóriakártyára szoktam. Ha formázom, akkor ugrik az egész. Vagy először formázol, aztán mented csak a névjegyeket?

PC Suite - Névjegyek.
Megvárod míg betöltődnek a telóról, majd mindet kijelöl, másolás, beillesztés valamelyik neked szimpatikus mappába a PC-n.
Innen majd formázás után vissza tudod másolni a memóriakártya Others/Contacts mappájába.

Hard reset: Kikapcsolt állapotban Shift, Space, Del nyomvatart, közben bekapcsolod és a power gombot is nyomvatartod.

Igen, a Del a <- jelű gomb a jobb felső sarokban.

szer. nov. 11, 2009 16:50
platina tag

Hozzászólás 
Imici1972 írta:
Alexfux írta:

Várjál, várjál...

szer. nov. 11, 2009 10:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Alexfux írta:

szer. nov. 11, 2009 9:55
platina tag

Hozzászólás 
Alexfux írta:
Na teleszaladt a bugyrom a telefonommal!

Csináltam rajta egy soft resetet!

Ezt a resetet természetesen egy memóriakártyára való mentés után csináltam.

A kártyát kivettem, megcsináltam a reset-et, feltelepítettem a Térképek sw.-t. MInden működött! Utána betettem a memóriakártyát, csináltam egy mentés visszatöltést. A teló visszatöltés közben újraindult, eljutott a Nokia feliratig és ott álldogált egy fél órát. Meguntam a várakozást, némileg szorongva kivettem az akksit, de minden visszament kivéve a naptárbejegyzéseket, meg a mappastruktúrát, ami én magam csináltam. Beállítottam, amit szerettem volna, majd elindítottam a Térképek alkalmazást, aki rendszerhiba miatt megállt! :-)

Az egészet azért csináltam, hogy menjen a Térképek. Nem sikerült. Lehet, hogy a mentést kellett volna állítgatni, hogy miket ment le. Na mind1, majd még nyomkodom.

szer. nov. 11, 2009 9:33
platina tag

Hozzászólás 
Na teleszaladt a bugyrom a telefonommal!

Csináltam rajta egy soft resetet!

kedd nov. 10, 2009 23:03
platina tag

Hozzászólás 
Alexfux írta:
Úgy megfrissíteném a Nokia Maps-omat, de az a sz@ar Maps Updater még mindig nem hajlandó dolgozni. Nincs magán a telón valami állítási lehetőség, amire nem gondoltam?

Emlékeztetőül, elindul az Updater, felfedezi a telót, közli, hogy van frissítés, de az ablakban lévő egyik gomb sem aktív, hiába várok egy órát is akár. Így nem tudom letölteni a frissítést! :-(

Próbáltam W7-en, Vistán és XP-n, de valamiért nem akar működni. Ezért kezdtem a teló beállításaira gyanakodni. Vagy esetleg valami tűzfal probléma a pc-ken?

Nem tudom és a gutaütés kerülget.

Segítsen valaki, mert kár lenne értem! :-)

Na megtaláltam a megoldást!

Ha most együtt ülnénk egy sörözőben, akkor kicsit húználak Benneteket, kéretném magam, hogy elmondjam. Olyanokat mondanék, hogy "Ha megtudod, lehidalsz," meg "Majd ha mindenki megjön" meg ilyen hülyeségeket.

Magamtól jöttem rá, erre büszke vagyok. Kaptam különböző tippeket, hogy kapcsoljam ki a tűzfalat, meg a víruskergetőt, mert futhat valami a háttérben, amit ezek megfognak, de egyik sem jött be.
Aztán megláttam a megoldást, ami három különböző számítógépen is ott volt a szemem előtt, de csak most vettem észre!

Kiváncsiak vagytok rá? :-)

A dolog megoldása tök egyszerű! Én vaksi vagyok ÉS ÁTÁLLÍTOTTAM A WINDOWS-OKBAN A BETŰMÉRETET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Így a szöveg kilógott az ablakból és a gombok nem működtek!! A megoldást két gépen is leteszteltem és egyszerűen műxik a Map Updater, letölti a frissítést!

Aszittem, hogy tökön szúrom magam!!! BOCS!

Mondjuk most az N97 mondja azt, hogy kevés a memória, és miután töröltem ezt-azt, és feltelepült a Térképek alkalmazás, most éppen rendszerhiba miatt elszáll, amikor elindítom, de akkor is, hogy ilyen primitív ok miatt ne működjön egy ekkora gyártó programja, azt elég nehéz felfogni.

kedd nov. 10, 2009 21:12
ezüst tag

Hozzászólás Re: Névjegyek lementése
Imici1972 írta:
Az egyetlen hülyeség, hogy ha elfordítod a telót, a kép elforgatásával egy időben bekapcsol a qwerty világítás is, összecsukott telónál.... Ha a résen belesel, látszik.
Fölösleges, csak többlet fogyasztást eredményez.

Nekem meg ilyen nincsen!
Furcsán különbözőek ezek a telefonok!

kedd nov. 10, 2009 14:02
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Névjegyek lementése
hf2 írta:
Imici1972 írta:
Nem volt teljesen világos, (legalábbis nekem), hogy pontosan mit szeretnél, ezért nem válaszoltam.

Akkor úgy látszik nem elég jól fogalmaztam. Lényeg, hogy nem akarom, hogy a névjegyeim bejussanak az outlookba.

De lenne még egy kérdésem. Bekapcsoltam az elforgatásérzékelőt. Meglepően jól működik, de van egy nagy hibája: Mikor telefonálok, és a fülemhez veszem a telefont, mindig elfordul oldalra a kép. Nyilván azon is múlik, hogyan tartod a telefont, de a hirtelen 45 fokos eldöntés, ahogy én a fülemhez szoktam emelni, mindig elfordítja.
Ezt Ti nem tapasztaltátok?

Nálam a 2.0-s fw nem csinál ilyet. Az előzővel volt túlérzékeny az elforgatás, épp csak megdöntöttem egy kicsit és már fordult is. Nagyon idegesített, mert ugyanezt játszotta el amikor fel akartam venni, és mivel az elforgatás nagyon lassú volt, mire megint megjelent a kép, sokszor elszalasztottam a hívást.
A végén aztán ki is kapcsoltam az elforgatást.
De a 2-es fw-el szerencsére megszünt ez a hiba.
Az egyetlen hülyeség, hogy ha elfordítod a telót, a kép elforgatásával egy időben bekapcsol a qwerty világítás is, összecsukott telónál.... Ha a résen belesel, látszik.
Fölösleges, csak többlet fogyasztást eredményez.

kedd nov. 10, 2009 9:31
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 899 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Következő