|
Szerző |
Üzenet |
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Macika írta: T68m írta: ezen egyes postás bácsik (lásd princ gábor) jót fognak kaszálni (értsd: milliárdokat, esetleg megbüntetik a végén 3,6millióra), majd az egészen bukik egy jó nagyot a posta.
Ja, érdekességképp, most hallottam, hogy kedvenc cégünk, a posta 79millát fizetett valamelyik lehúzó (novell, oracle vagy hasonló) cégnek csak azért, mert többmagos proceszoron futatta a MEGVÁSÁROLT programjait, mint amennyire a licensz szólt. Na, már megint az a fránya elgurult gyógyszer. Magyar Posta != Postabank!
akkor tényleg algurult a kavinton, mert én úgy emlékeztem, hogy az a posta leányvállalata, nem pedig csak értékesítési szolgáltatást és helyet bérelt a postán. De ha így volt, akkor mea culpa.
|
szomb. nov. 21, 2009 13:28 |
|
|
aronpapa
arany tag
|
enhetvenes írta: (Vazze mikor emelték meg???) ...
Gondolom 09.07.01-től, amióta az ÁFA 25%.
|
szomb. nov. 21, 2009 13:22 |
|
|
enhetvenes
arany tag
|
90Ft az sms külföldre (A voda 3 prepaid csomagjában: 78.-/98.-/38.-)
hang a hálón (mondjuk Ny.Eu) 69.- (voda prepaidnél Hál' Isten ua.)
Most sCool-om van, de azt is emelték(!). Pedig lezárt csomag. (Vazze mikor emelték meg???)
OFF:
Az sCool voda hivása 9.- helyett 10.-
Bármely más 33.- helyett 35.-
Voda sms 9.- helyett 10.-
Más sms 20.- helyett 21.-
Külföldre sms 40.- helyett 42.-
Havidij 290.- helyett 305.-
Mi a francért nem értesitik az ügyfelet ha megemelik a tarifák árát???
(Bocsi, h nem ide tartozik, de most vettem észre, h emeltek. Bocs az OFFért)
A többi szolgáltatónak még mindig drága a külföldre irányuló hivások árai.
A pannon joinnál meg nem tudom, h van-e hűség.
Nem lenne olyan rossz ez a postafon, de az a 90Ft/sms/külföldre nagyon nem kellett volna....
Hivás belföld: 35.-
Sms belföld: 35.-
Hívás külföld: 69.- (pl A, DE, GB, ES... +0-val) anélkül 190.-
Sms külföld: 90.-
Hivásfogadás külföldön: 67.-
Hivásinditás külföldön: 151,40
Sms küldés külföldről: 39.-
Ez azt jelentené hogy ausztriából 39Ftért küldök sms-t haza, de itthonról 90Ftért küldök smst oda?
(ok, júliusban nem voltam itthon. Köszi a tájékoztatást)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára enhetvenes szomb. nov. 21, 2009 13:36-kor.
|
szomb. nov. 21, 2009 12:49 |
|
|
panama-boy
arany tag
|
Végül is valahol igazatok van. Nézzük meg, hogy mit kezd megmozgatni a Postafon a mobilpiacon, aztán majd 1 év múlva ítélkezhetünk.
|
szomb. nov. 21, 2009 12:06 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
panama-boy írta: Németországban/Ausztriában a "virtuális" szolgáltatók pont ezért tudták drasztikusan csökkenteni a percdíjakat, mert külön bolthálózatot és az ehhez tartozó személyzetet nem kell fenntartani.
Tehat meg tobbet allunk sorba a postan... (jo, ettol mondjuk nem felek, hogy barmilyen sikere is lesz a csomagnak, de ez az n+egyedik szolgaltatas mar, amivel foglalkoznak a levelek, csomagok es csekkek helyett)
|
szomb. nov. 21, 2009 10:53 |
|
|
enhetvenes
arany tag
|
Nem tudom miért kell rögtön lehurrogni a dolgot. Volt már vagy 2 topic itt virtuális meg nem virtuális szolgáltatókról, akkor azt lehetett olvasni, hogy mekkora kartell van, nem lesz itt semmi. Most végre elindult valami, de azt már azonnal leszólják. Ha tényleg alcsonyabb a percdija az összes jelenlegi szolgáltatóénál, akkor mi a probléma? Nem jó indulásnak? Szerintem nagyon is. 35ft/perc, nincs kötöttség, nekem azonnal jól hangzik. Decemberbem jön haza egy barátom külhonból, pont jó is lesz neki. Nem 39ért fog itthon telefonálni, hanem 35ért. Külföldön sem úgy indult a Yesss, Simyo..egyéb viruális szolg., hogy azonnal 20 készüléket dobott, és nem felezte le az aktuális percdijakat. Induláskor ez van, és szerintem nagyon is örülhetünk, h végre valahára elindult már nálunk is egy. Hány év késés is?
|
szomb. nov. 21, 2009 10:35 |
|
|
panama-boy
arany tag
|
nord írta: Kérdés, milyen áron kapja a perceket a Vodától.
Biztos nem annyiért, hogy "kénytelen" 35 Ft-ért továbbadni.
Ez megint olyan ungarische Wirtschaft. Senkinek nem érdeke, hogy itt valaki egetrengetően megmozgassa a mobilpiacot. Ez a 35 Ft pont jó mindenkinek. Jó a Vodának, mert nem teszik tönkre az árstruktúráját és szakít is belőle, jó a Postafonnak, mert szintén szakí belőle és a szerencsétlen ügyfél is azt hiszi, hogy jó neki, mert kib...ott 4 Ft-al kevesebb a percdíj, mint ha Voda prepaid kártyát venne. Hát igen, ez nem Ausztria, ez MUTYISZTÁN!!! És abban is biztosak lehettek, hogy a Postafon nem 30 Ft-ért kapja a perceket a Vodától.
A Postafon még akkor is nagy profitot termelne, ha 25 Ft-ért adná a perceket, mivel külön
- bolthálózatot,
- eladókat,
- antennahálózatot
nem kell kiépítenie és fenntartania. De ebben az országban van egy alapigazság: miért olcsón adni valamit, ha a hülye magyar drágán is megveszi.
|
szomb. nov. 21, 2009 10:16 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
panama-boy írta: Németországban/Ausztriában a "virtuális" szolgáltatók pont ezért tudták drasztikusan csökkenteni a percdíjakat, mert külön bolthálózatot és az ehhez tartozó személyzetet nem kell fenntartani. Így van ez lényegében a posatfon-ál is, mivel saját infrastruktúrát, bolthálózatot nem kell kiépítenie, fenntartania, külön postafon-os eladókat nem kell alkalmaznia, mindent a Magyar Postától kap. Innen nézve meg szerintem sok a 35 Ft.
Kérdés, milyen áron kapja a perceket a Vodától.
|
szomb. nov. 21, 2009 9:11 |
|
|
panama-boy
arany tag
|
Németországban/Ausztriában a "virtuális" szolgáltatók pont ezért tudták drasztikusan csökkenteni a percdíjakat, mert külön bolthálózatot és az ehhez tartozó személyzetet nem kell fenntartani. Így van ez lényegében a posatfon-ál is, mivel saját infrastruktúrát, bolthálózatot nem kell kiépítenie, fenntartania, külön postafon-os eladókat nem kell alkalmaznia, mindent a Magyar Postától kap. Innen nézve meg szerintem sok a 35 Ft.
|
szomb. nov. 21, 2009 8:41 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
T68m írta: ezen egyes postás bácsik (lásd princ gábor) jót fognak kaszálni (értsd: milliárdokat, esetleg megbüntetik a végén 3,6millióra), majd az egészen bukik egy jó nagyot a posta.
Ja, érdekességképp, most hallottam, hogy kedvenc cégünk, a posta 79millát fizetett valamelyik lehúzó (novell, oracle vagy hasonló) cégnek csak azért, mert többmagos proceszoron futatta a MEGVÁSÁROLT programjait, mint amennyire a licensz szólt. Na, már megint az a fránya elgurult gyógyszer.
Magyar Posta != Postabank!
|
szomb. nov. 21, 2009 2:28 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
ezen egyes postás bácsik (lásd princ gábor) jót fognak kaszálni (értsd: milliárdokat, esetleg megbüntetik a végén 3,6millióra), majd az egészen bukik egy jó nagyot a posta.
Ja, érdekességképp, most hallottam, hogy kedvenc cégünk, a posta 79millát fizetett valamelyik lehúzó (novell, oracle vagy hasonló) cégnek csak azért, mert többmagos proceszoron futatta a MEGVÁSÁROLT programjait, mint amennyire a licensz szólt.
|
szomb. nov. 21, 2009 2:16 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
csab2 írta: ddddd4 írta: Olcsó lett a csomag. Szerintem sikeres lesz. A Net csomagajik is jók. 100MB 1600 Ft-ért szerintem nem olyan jó.
mivel a tré 500-at ad 1990-ért.... És van olyan rendes, hogy a pont két éve vásárolt, bontatlan sim-et szó nélkül aktiválja, nem kezd el kekeckedni, hogy de már lejárt!
|
szomb. nov. 21, 2009 2:10 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
club írta: A kérdésnek azért van jelentősége, mert a kérdés úgy hangzott: "Ha Postafont hívok pl. Vodafone-ról, akkor az hálózaton belülinek minősül 70-ről 70-re?"
Igaz, igaz. Bocsi!
|
pén. nov. 20, 2009 19:46 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Trabi TM írta: csab2 írta: Azért a 35 Ft még ezzel együtt sem nagy eresztés. Ráadásul 1 tarifa, 1 telefon? Persze, hogy nem nagy eresztés, de ezzel együtt is a piacon a legolcsóbb egység árú csomag. Az 1 telefon kicsit gáz, de gondolom ez idővel több lesz, az 1 tarifát meg én sem értem, azért ez még indulásnak is kevés, remélem ebből is több lesz hamarosan. integral írta: Tegyük hozzá, hogy szerintem a Postának amúgy sincsen jól csengő neve. Ez is befolyásolhatja. Szerintem kb 500 ember fogja választani havonta Hát, ha ennyi ember választja havonta, akkor szvsz már bejöttek a voda számításai. De eleinte szerintem ennél jóval nagyobb lesz rá a kereslet...
Egyedül 1750Ft/hó költésig és bármely belföldi hálózatba történő telefonálásig jobb.
Ha e két feltétel módosul, egyrészt csak hálózaton belüli irányba, akkor pl ott a Pannon Praktikum hálózaton belüli csomag 20Ft/percért, másrész ha 1750Ft-ot vagy többet költenek akkor se versenyképes már.
Ilyen összegnél egy kicsit drágább tarifájú T, P, V kb havi 200-300Ft többletkiadást jelent. És ezek mellett ott vannak a bónuszkedvezmények amik már ezt az árhátrányt el is tüntetik, és a szolgáltatón belüli más tarifacsomagra váltás lehetősége, a gazdagabb készülékkínálat.
A Vodafone-nak ebből milyen számítás jön be? Ezen te látsz kaszálási lehetőséget?
|
pén. nov. 20, 2009 19:21 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
csab2 írta: Azért a 35 Ft még ezzel együtt sem nagy eresztés. Ráadásul 1 tarifa, 1 telefon? Persze, hogy nem nagy eresztés, de ezzel együtt is a piacon a legolcsóbb egység árú csomag. Az 1 telefon kicsit gáz, de gondolom ez idővel több lesz, az 1 tarifát meg én sem értem, azért ez még indulásnak is kevés, remélem ebből is több lesz hamarosan. integral írta: Tegyük hozzá, hogy szerintem a Postának amúgy sincsen jól csengő neve. Ez is befolyásolhatja. Szerintem kb 500 ember fogja választani havonta
Hát, ha ennyi ember választja havonta, akkor szvsz már bejöttek a voda számításai. De eleinte szerintem ennél jóval nagyobb lesz rá a kereslet...
|
pén. nov. 20, 2009 19:01 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Tegyük hozzá, hogy szerintem a Postának amúgy sincsen jól csengő neve. Ez is befolyásolhatja. Szerintem kb 500 ember fogja választani havonta
|
pén. nov. 20, 2009 18:45 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Szerintem nem rossz annak, aki nem beszél sokat és azt többnyire az összes belföldi hálózatba teszi.
Konkurensek postpaid tarifákban:
Pannon 60; 2100 Ft/hó; 35 Ft/perc
Relax100; 3400Ft/hó; 34Ft/perc, csomagon felül 39Ft/perc
Vodafone 50Plus; 1750Ft/hó 31,5 Ft/perc, csomagon felül 35Ft/perc
Szóval aki 1750Ft-nál kevesebbet költ havonta. De havi 1750Ft-okból nem lesz ebből nyeresége a Postának. Hiszen aki többet telefonál, az más tarifacsomagot fog választani.
|
pén. nov. 20, 2009 18:33 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
ddddd4 írta: Olcsó lett a csomag. Szerintem sikeres lesz. A Net csomagajik is jók.
100MB 1600 Ft-ért szerintem nem olyan jó.
|
pén. nov. 20, 2009 17:39 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Trabi TM írta: panama-boy írta: Ez nagyon piaci!!! 35,- Ft percenként és SMS-enként? Ez de S-Z-A-R!!! Nem tudom nézegettél-e egységes prepaid tarifákat. T-nél 38-41 Ft P-nél 41 Ft V-nél 39 Ft Bárhogy nézem, ez mindhármat veri. Vagy arra számítottál, hogy egységes 20 Ft lesz a percdíj?
Azért a 35 Ft még ezzel együtt sem nagy eresztés. Ráadásul 1 tarifa, 1 telefon?
|
pén. nov. 20, 2009 17:38 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Macika írta: Trabi TM írta: balak12 írta: Szerintem se egetrengetoen jok a dijak. Lesz kulon korzetszamuk, vagy a 70-es alatt futnak? Ahogy olvastam 70-es számon futnak... Nem eget rengető, persze, de ez azért várható is volt. Ez nem egy új szolgáltató, tehát fizet ugyanúgy a percekért, így nem hinném, hogy reálisan ennél olcsóbb percdíjakat lehetne elvárni tőlük. Mondjuk az, hogy van 1 díjcsomag, és semmi más, az kicsit vicces számomra. Azt hiszem, jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor kinek lesz hálózaton belülinek minősülő a hívás? Ha Postafont hívok pl. Vodafone-ról, akkor az hálózaton belülinek minősül 70-ről 70-re? Vagy csak a Postafonról Postafonra történő hívás lesz HB?
A Postafon díjszabásában olvastam valami olyasmit, hogy hálón belülinek számít a Vodafone. Ráadásul az egyszem telefonba Vodás kártyát is bele lehet rakni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csab2 pén. nov. 20, 2009 17:43-kor.
|
pén. nov. 20, 2009 17:25 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Macika írta: Azt hiszem, jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor kinek lesz hálózaton belülinek minősülő a hívás?
Ha Postafont hívok pl. Vodafone-ról, akkor az hálózaton belülinek minősül 70-ről 70-re?
Vagy csak a Postafonról Postafonra történő hívás lesz HB?
Elvileg a Posta->VF is hálón belüli, legalábbis a kedvenc szám opció érvényes minden VF-os számra is. Gondolom fordítva is így lesz...
|
pén. nov. 20, 2009 17:13 |
|
|
club
platina tag
Csatlakozott: pén. máj. 21, 2004 18:35 Hozzászólások: 584 Tartózkodási hely: Starigrad
|
A kérdésnek azért van jelentősége, mert a kérdés úgy hangzott: "Ha Postafont hívok pl. Vodafone-ról, akkor az hálózaton belülinek minősül 70-ről 70-re?"
|
pén. nov. 20, 2009 17:12 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
Macika írta: Trabi TM írta: balak12 írta: Szerintem se egetrengetoen jok a dijak. Lesz kulon korzetszamuk, vagy a 70-es alatt futnak? Ahogy olvastam 70-es számon futnak... Nem eget rengető, persze, de ez azért várható is volt. Ez nem egy új szolgáltató, tehát fizet ugyanúgy a percekért, így nem hinném, hogy reálisan ennél olcsóbb percdíjakat lehetne elvárni tőlük. Mondjuk az, hogy van 1 díjcsomag, és semmi más, az kicsit vicces számomra. Azt hiszem, jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor kinek lesz hálózaton belülinek minősülő a hívás? Ha Postafont hívok pl. Vodafone-ról, akkor az hálózaton belülinek minősül 70-ről 70-re? Vagy csak a Postafonról Postafonra történő hívás lesz HB?
Van jelentősége? -> "minden belföldi irányba, minden időszakban egységesen bruttó 35 forintért telefonálhat és küldhet SMS-t."
|
pén. nov. 20, 2009 16:39 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Trabi TM írta: balak12 írta: Szerintem se egetrengetoen jok a dijak. Lesz kulon korzetszamuk, vagy a 70-es alatt futnak? Ahogy olvastam 70-es számon futnak... Nem eget rengető, persze, de ez azért várható is volt. Ez nem egy új szolgáltató, tehát fizet ugyanúgy a percekért, így nem hinném, hogy reálisan ennél olcsóbb percdíjakat lehetne elvárni tőlük. Mondjuk az, hogy van 1 díjcsomag, és semmi más, az kicsit vicces számomra. Azt hiszem, jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor kinek lesz hálózaton belülinek minősülő a hívás?
Ha Postafont hívok pl. Vodafone-ról, akkor az hálózaton belülinek minősül 70-ről 70-re?
Vagy csak a Postafonról Postafonra történő hívás lesz HB?
|
pén. nov. 20, 2009 16:30 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
balak12 írta: Szerintem se egetrengetoen jok a dijak. Lesz kulon korzetszamuk, vagy a 70-es alatt futnak?
Ahogy olvastam 70-es számon futnak...
Nem eget rengető, persze, de ez azért várható is volt. Ez nem egy új szolgáltató, tehát fizet ugyanúgy a percekért, így nem hinném, hogy reálisan ennél olcsóbb percdíjakat lehetne elvárni tőlük.
Mondjuk az, hogy van 1 díjcsomag, és semmi más, az kicsit vicces számomra.
|
pén. nov. 20, 2009 16:27 |
|
|
ddddd4
ezüst tag
|
Olcsó lett a csomag. Szerintem sikeres lesz. A Net csomagajik is jók.
|
pén. nov. 20, 2009 16:24 |
|
|
balak12
vas-tag
|
Szerintem se egetrengetoen jok a dijak.
Lesz kulon korzetszamuk, vagy a 70-es alatt futnak?
|
pén. nov. 20, 2009 16:11 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
panama-boy írta: Ez nagyon piaci!!! 35,- Ft percenként és SMS-enként? Ez de S-Z-A-R!!!
Nem tudom nézegettél-e egységes prepaid tarifákat.
T-nél 38-41 Ft
P-nél 41 Ft
V-nél 39 Ft
Bárhogy nézem, ez mindhármat veri.
Vagy arra számítottál, hogy egységes 20 Ft lesz a percdíj?
|
pén. nov. 20, 2009 15:11 |
|
|
panama-boy
arany tag
|
Ez nagyon piaci!!! 35,- Ft percenként és SMS-enként? Ez de S-Z-A-R!!!
|
pén. nov. 20, 2009 14:56 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Ha jól látom, jelenleg csak a Postafon Főkusz prepaid csomag létezik 35 Ft-os perc- és SMS-díjjal. Ennek így nem sok értelme van. Sőt: semmi értelme.
|
pén. nov. 20, 2009 14:26 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Postafon
|
pén. nov. 20, 2009 13:54 |
|
|