Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 06, 2024 19:34

Hozzászólás a témához  [ 148 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő
Egyenlegfeltöltés interneten: www.ppo.hu 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Egyenlegfeltöltés interneten: www.ppo.hu
Jo munkahoz ido kell:

Vj/011-131/2010.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Cz. M. felszámolóbiztos és Dr. Kiss Gábriel ügyvéd (Budapest) által képviselt Investech Informatikai és Kommunikációs Kft. "f.a." (Heves) eljárás alá vont vállalkozás ellen fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt indult versenyfelügyeleti eljárásban tartott tárgyalást követően meghozta az alábbi

határozatot.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa megállapítja, hogy az Investech Informatikai és Kommunikációs Kft. fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor

2008. november 25.-től 2009. december 31-ig egyes tájékoztatásaiban szolgáltatása ingyenességét valótlanul állította és

a kommunikációs csatorna megválasztásával és a tájékoztatás megfogalmazásával megnehezítette azt, hogy fogyasztóik észleljék az általános szerződési feltételek változásait.

A Versenytanács kötelezi az Investech Informatikai és Kommunikációs Kft.-t 20.000.000.Ft (húszmillió forint) bírság megfizetésére, amelyet a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557-00000000 számú bírságbevételi számla javára köteles megfizetni.

csüt. júl. 05, 2012 20:02
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
A Pannon is szerződést bont a PPO-val
http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/01 ... po-ugyben/

kedd jan. 19, 2010 14:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem pedig azután is lehet majd náluk matricát venni, legfeljebb nem lesz érvényes. :twisted:

hétf. jan. 18, 2010 10:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Nyilvan mint minden mas szerzodesfelmondasnak, ennek is van valamennyi felmondasi ideje.

Ha jól emlékszem az indexen 30 napot említettek.

vas. jan. 17, 2010 11:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nyilvan mint minden mas szerzodesfelmondasnak, ennek is van valamennyi felmondasi ideje.

vas. jan. 17, 2010 10:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Amúgy az oldal még működik, sőt, még autópálya matricát is lehet rajta vásárolni, holott állítólag az autópálya kezelő felbontotta a szerződésüket (nincs is már erre szükségük).
:twisted:

vas. jan. 17, 2010 9:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
csab2 írta:
T68m írta:
úgy látom nem megy az olvasás!
"240. § (1) Ha jogszabály kivételt nem tesz, a felek közös megegyezéssel módosíthatják a szerzõdés tartalmát, vagy megváltoztathatják kötelezettség-vállalásuk jogcímét. "

Szerzõdést módosítani közös megegyezéssel lehet vagy ha jogszabály ezt külön megengedi. Tehát nem kell idekeverni a bankokat, mert azokra külön jogszabály vonatkozik. A ppo nem módosíthat egyoldalúan szerzõdést.

Megy az olvasás, csak nincs jogi végzettségem ezért nem tudtam, hogy a bankok más elbírálás alá esnek.
Legjobb tudomásom szerint pl. a mobilszolgáltatók is egyoldalúan módosítják az ÁSZF-et. Sem írásban, sem emailben, sem smsben nem értesítenek róla.

igen, mert számukra erre jogszabály lehetõséget ad: EHT
132. § (1) Az egyedi elõfizetõi szerzõdés módosítására az elõfizetõi szerzõdés megkötésének szabályai vonatkoznak. Az általános szerzõdési feltételek lehetõvé tehetik az egyedi elõfizetõi szerzõdés (2) bekezdés szerinti módosítását.

Tehát az, amit külön aláírsz a szolgáltatóval, azt csak közös megegyezéssel módosíthatjátok (pl. az elõfizetõ neve, címe, stb.), az ami az ÁSZF-ben van, azt pedig a (2) bekezdés szerint a társaságok egyoldalúan módosíthatják.

vas. jan. 17, 2010 1:00
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
csab2 írta:
MVD írta:
csab2 írta:
akkor nem gondoljátok, hogy nem sza ros 2490 Ft-ot emeltek volna le a számlákról, hanem mondjuk 50-100 ezer Ft-ot?

**** 2490 Ft inkább van az átlagember számláján, mint 50-100 ezer forint...

Ha én ilyen profin építenék fel egy bûncselekményt akkor sem 2490 Ft-ot vonnék le az biztos. Mondjuk 10 000 Ft-ot vagy 20 000 Ft-ot. Utána lelépnék a francba.

lehet, hogy õ még körmönfontabb és kikalkulálta, hogy ezzel az X 2500Ft-al eleg sokat nyer (mert pl. az elõfizetõk többsége 3000Ft körüli limitet adott meg a bankjának és nagyobb összegû terhelés esetén tõlük még 2500Ft-ot se lehetne behúzni), ugyanakkor a 2500Ft-al büntetõjogilag még nem lehet ráhúzni a szándékos csalás bûncselekményét. (mint pl. a 10.000Ft-os beterhelésnél, amit az ügyfelek bankjának 90%-a amúgy is visszadobna a limitek miatt)

vas. jan. 17, 2010 0:55
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
MVD írta:
csab2 írta:
akkor nem gondoljátok, hogy nem sza ros 2490 Ft-ot emeltek volna le a számlákról, hanem mondjuk 50-100 ezer Ft-ot?

Ha én ilyen profin építenék fel egy bűncselekményt akkor sem 2490 Ft-ot vonnék le az biztos. Mondjuk 10 000 Ft-ot vagy 20 000 Ft-ot. Utána lelépnék a francba.

szomb. jan. 16, 2010 19:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
"240. § (1) Ha jogszabály kivételt nem tesz, a felek közös megegyezéssel módosíthatják a szerződés tartalmát, vagy megváltoztathatják kötelezettség-vállalásuk jogcímét. "

Szerződést módosítani közös megegyezéssel lehet vagy ha jogszabály ezt külön megengedi. Tehát nem kell idekeverni a bankokat, mert azokra külön jogszabály vonatkozik. A ppo nem módosíthat egyoldalúan szerződést.

Megy az olvasás, csak nincs jogi végzettségem ezért nem tudtam, hogy a bankok más elbírálás alá esnek.
Legjobb tudomásom szerint pl. a mobilszolgáltatók is egyoldalúan módosítják az ÁSZF-et. Sem írásban, sem emailben, sem smsben nem értesítenek róla.

szomb. jan. 16, 2010 19:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Ez ok, de most a Tóra szerint itt a kedves elõfizetõ végülis kivel áll jogviszonyban és mely ország törvényei az irányadók, a svájcié, vagy a magyarországié? Gondolom, mivel a tartalomszolgáltatás ide irányul, ezért az itteniek, de ha az itteni törvények szerint itt törvényszegés történt, akkor azon túl, hogy ezt kijelentjük, lehet-e valami jogi lépést tenni?

Mivel a pénzt már (költségek* kifizetése után) kajmán számlákra utaltuk, mi pedig leléptünk, nyugodtan lehet bírósághoz fordulni... :D :D :D

* költség: értsd a 3 mobiltársaság, valamint az autópályások illetékes góréja, aki elintézte, hogy addig ne legyen saját egyenlegfeltöltésük, amíg le nem húzzuk a népet

szomb. jan. 16, 2010 12:13
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez ok, de most a Tóra szerint itt a kedves előfizető végülis kivel áll jogviszonyban és mely ország törvényei az irányadók, a svájcié, vagy a magyarországié? Gondolom, mivel a tartalomszolgáltatás ide irányul, ezért az itteniek, de ha az itteni törvények szerint itt törvényszegés történt, akkor azon túl, hogy ezt kijelentjük, lehet-e valami jogi lépést tenni?

szomb. jan. 16, 2010 11:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
csab2 írta:
Ne felejtsük el, hogy a bankok és a többi szolgáltató is módosíthatja egyoldalúan a szerzõdést úgy, hogy arról elég csak a hirdetményt kiakasztani az üzlet falára. (A bankok esetében most történt valami szigorítás ha jól tudom, hogy levélben is értesíteni kell az ügyfeleket.)

"240. § (1) Ha jogszabály kivételt nem tesz, a felek közös megegyezéssel módosíthatják a szerzõdés tartalmát, vagy megváltoztathatják kötelezettség-vállalásuk jogcímét. "

Szerzõdést módosítani közös megegyezéssel lehet vagy ha jogszabály ezt külön megengedi. Tehát nem kell idekeverni a bankokat, mert azokra külön jogszabály vonatkozik. A ppo nem módosíthat egyoldalúan szerzõdést.

asdf:
versenyügyileg is igaz a dolog, tehát a szerzõdés lényeges elemét nem közölték a reklámban, tehát ez önmagában jogellenes. Márpedig ami rész egy szerzõdésbõl jogellenes, az semmis.
Másrészt pedig ha fogyasztói szerzõdés ellentmondásos, érthetetlen, akkor a fogyasztó számára kedvezõbb értelmezést KELL elfogadni. Tehát a ppo mindenféle szempontból törvénysértõ módon jár el.

szomb. jan. 16, 2010 4:49
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
csab2 írta:

pén. jan. 15, 2010 21:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Azt szerintem meg lehetne tamadni, mivel a nyujtott szolgaltatas es annak ellenerteke nem all aranyban egymassal.

De ha valaki le akar egy csomó pénzt nyúlni, ráadásul évek óta erre készül, majd elillan, nem hiszem, hogy az érdekli, hogy beperelik. Hiszen a neten ilyen találgatások keringenek (offshore, stb.).
Nekem az a véleményem, hogy beindult a szekér, és hát a mai világban semmi sincsen ingyen. "Ügyesen" megjátszották ezt a dolgot. A beetetés sikeres volt. Kihasználták azt, hogy az emberek nem olvassák el az apróbetűs részeket. Undorító dolog az biztos. Ne felejtsük el, hogy a bankok és a többi szolgáltató is módosíthatja egyoldalúan a szerződést úgy, hogy arról elég csak a hirdetményt kiakasztani az üzlet falára. (A bankok esetében most történt valami szigorítás ha jól tudom, hogy levélben is értesíteni kell az ügyfeleket.)

pén. jan. 15, 2010 19:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azt szerintem meg lehetne tamadni, mivel a nyujtott szolgaltatas es annak ellenerteke nem all aranyban egymassal.
De teny, ha valaki ugy regisztralt, hogy benne volt a feltetelekben, hogy 2009. vegeig ingyenes a dolog, majd utana fizetos (es ahogy olvastam, ugy nez ki ez a helyzet), akkor onnan eleg necces dolog barmit visszaszerezni. Az persze mas kerdes, hogy ha a fooldalon dimentesnek tuntettek fel a dolgot, akkor a szerzodes egy lenyeges elemet nem kozoltek a reklamjukban (a cigerettas weboldalak megszunese es a webes sexshopok megbuntetese ota tudjuk, hogy mar maga a weboldal lete is reklamnak minosul - ehhez amugy inkabb nem fuznek kommentart) ez esetben valoszinu azert gvh pozitiv lesz ezen tett. Na majd ezeket fogja fogja(k) vizsgalgatni az illetekes hatosag(ok)...

pén. jan. 15, 2010 19:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Távol álljon tőlem, hogy védjem a PPO-t, de ha az volt a cél, hogy egy csomó regisztrációt (és ezzel együtt bankkártya adatot) begyűjtsenek és lelépjenek a zsével, akkor nem gondoljátok, hogy nem sza ros 2490 Ft-ot emeltek volna le a számlákról, hanem mondjuk 50-100 ezer Ft-ot?

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára csab2 pén. jan. 15, 2010 19:50-kor.

pén. jan. 15, 2010 18:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
azon (nem kevés) elvtársak kedvéért akik szerint a ppo-t "csak" erkölcstelen volt, törvényt nem sértett:

Polgári Törvénykönyv, kötelmi jog:
240. § (1) Ha jogszabály kivételt nem tesz, a felek közös megegyezéssel módosíthatják a szerzõdés tartalmát, vagy megváltoztathatják kötelezettség-vállalásuk jogcímét.

pén. jan. 15, 2010 18:15
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
Az Állami Autópálya Kezelõ Zrt. (ÁAK) szerzõdést bontott pénteken a ppo.hu és az autopalyamatrica.hu internetes oldalakat is üzemeltetõ Investech Informatikai és Kommunikációs Kft.-vel.

haha, ez jó. Porhintés a népnek. Mintha nem tudták volna (a három mobiltársasággal együtt) az elektronikus feltöltést önállóan megcsinálni. Hiába na, egyiknek se volt rá kapacitása. (Igaz, minden másra van)

Ja, és az csak az aljas összeesküvõk rágalma, hogy eleve le volt vajazva, hogy ne csinálják meg az önálló feltöltést (se a mobiltársaságok, se az autópályások), hogy így a nép a ppo-hoz menjen, az feltölthesse az adatbázisát, majd egy alkalmas pillanatban jól megvágjon mindenkit.

És még mindig senki nem kötöttek fel! Na, ezt az egyet lemásolhatnánk Macika kedvenc úticéljáról. Ott nem gatyáznak: ki volt benne a csalásban? Te, te meg te. Na, akkor lógni fogtok.

pén. jan. 15, 2010 17:59
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Ez azért durva, mert ennyi erővel leemel ötvenezret azt fuss a pénzed után. Én szerencsére sose töltöttem ott, de ma jártam az oldalon és érdekes infót láttam: Adminisztrációs költség mentesen... akár havi díj mentesen, ugye a light csomagnál nincs. Szal egy enyhe félrevezetés simán benne van. Máshol megtaláltam az oldalon az éves díjat, de akkor se kéne egyik helyen se írnia, h nincs, ha egyszer már van.

kedd jan. 12, 2010 23:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Ez jó kis biznisz ennek a svájci (székhelyû) cégnek, én még tavaly lemondtam a csomagomat náluk, szerencsére nem is vontak le semmit.

Persze. Nyilván erre ment ki az egész játék: begyûjteni egy csomó ember számlaadatait, beszedési megbízását, majd megrántani az egészet. Ügyes.

kedd jan. 12, 2010 21:47
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez jó kis biznisz ennek a svájci (székhelyű) cégnek, én még tavaly lemondtam a csomagomat náluk, szerencsére nem is vontak le semmit.

kedd jan. 12, 2010 21:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
vocsok írta:
T68m írta:
vocsok írta:
Én ma már voltam a rendõrségen feljelentést tenni.

btk mely pontja alapján?

Szerinted én olyan jogászkodó könyvmolynak nézek ki?

Gondoltam, ha már megtetted a feljelentést, akkor hivatkoztál is valamire benne.

kedd jan. 12, 2010 11:23
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
vocsok írta:
Én ma már voltam a rendőrségen feljelentést tenni.

btk mely pontja alapján?

Szerinted én olyan jogászkodó könyvmolynak nézek ki?

kedd jan. 12, 2010 6:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
vocsok írta:
Én ma már voltam a rendõrségen feljelentést tenni.

btk mely pontja alapján?

kedd jan. 12, 2010 0:04
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Lalamper írta:
Most csináltam a screenshotot:

http://kephost.hu/image-A132_4B4B7B33.jpg

http://kephost.hu/image-7E56_4B4B7B33.jpg

A lényeg, hogy e szerint ingyenes a Light csomag

Nem ingyenes, az eves adminisztracios koltseg 2490 ft, nezd meg a "light" logo alatt. Tolem nem tudtak lehuzni a penzt, mert mar lejart a kartya ami regisztralva volt naluk. Ennek ellenere sokkolo volt a banki ertesito sms, hogy hasznalni akarta valaki a regi kartyamat. Egy gyors telefont elengedtem a banknak, megneztek, hogy mi tortent, a PPO probalkozott. Ezutan beleptem a PPO-ra, nezem, uj uzenet, elolvasom (november 18-an kuldtek). 2010. 01. 01-tol uj dijszabas van. Visszaporgettem az email archivumomat, nem kuldtek ki emailben ezt a levelet, csak a belso rendszerben jelent meg. Ezutan a megadott email cimen jeleztem, hogy minden adatommal egyutt toroljenek a rendszerukbol, minden rajuk ruhazott jogot visszavonok.

hétf. jan. 11, 2010 21:37
arany tag

Hozzászólás 
Most csináltam a screenshotot:

http://kephost.hu/image-A132_4B4B7B33.jpg

http://kephost.hu/image-7E56_4B4B7B33.jpg

A lényeg, hogy e szerint ingyenes a Light csomag

hétf. jan. 11, 2010 20:30
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Én ma már voltam a rendőrségen feljelentést tenni.

hétf. jan. 11, 2010 20:29
arany tag

Hozzászólás 
Belépés itt?

http://www.ppo.hu/usr_site.php?site=usr ... bejreg.htm

hétf. jan. 11, 2010 20:25
ezüst tag

Hozzászólás 
FIGYELEM, FIGYELEM!

Hatalmas átverés, mindenki nagyon figyeljen oda!
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9198287

hétf. jan. 11, 2010 18:14
arany tag

Hozzászólás 
bebar írta:
Sajnos ez van, lopó, csaló világban élünk!

Hogy én is hozzáfűzzek a dologhoz valamit!
Muter CitiBank-os kártyájával felhívtam a home bankingot, beütöttem a kártyaszámot, telekódot, majd ügyintéző!
Érdeklődni szerettem volna pár dolog iránt, erre a figura letiltja a bankkártyát, mert nem a hölgy hívta fel! :)
Muternak vissza kellett telefonálnia, hogy visszaaktiválják, majd kb.: 5 perc kérdésor, hogy be tudják azonosítani, tényleg Ő az..

Teljes mértékben igaza van. Legközelebb amikor megállít a rendőr add oda anyukád szem.igazolványát.

kedd júl. 18, 2006 16:12
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Micuir írta:
"Van e az igénybevételnek korlátja, illetve feltétele? Alapvetően nincs. Azonban az egy bankkártyáról történő tömeges feltöltést biztonsági okok miatt nem engedjük"

De azt nem lehet tudni, hogy mit jelent? Az én fantáziámban a tömeges feltöltés mondjuk 40-50 db/ nap, nem 9! Ha jól körülnéznék, a családban én is meg tudnám ezt csinálni simán, ezért ez teljesen normálisnak mondható.

Hát igen, ezt megfogalmazhatták volna rthetőbben is.

kedd júl. 18, 2006 13:33
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Ezért tart itt kis országunk, mert nem képesek gondolkodni az emberek.

Már akkor is a jogaikért acsarognak, amikor valami az őérdekükben történik, amikor a nagy testvér védi az érdekeket.

Igen, kellene polgári per. Hogy megtanuljon mindenki gondolkozni!
Akkor, amikor fizeti a bukott per költségeit.

El kellene fogadni, hogy nincs rá mód, hogy külön törvényeket alkalmazzunk a becsületes és külön a becstelen emberekre.
A demokrácia alapja az, hogy a becsületesek elfogadják azokat a korlátozásokat magukra nézve, amelyeket a becstelen emberek mások kárára történő vagyonszerzése ellen hoztak a törvényalkotók.

Macika! Nekem nem azzal van a bajom, hogy védik az ügyfelet, hanem azzal, ahogy védik. Semmilyen figyelmeztető információ nincs az oldalon, ezt leszámítva: "Van e az igénybevételnek korlátja, illetve feltétele?

Alapvetően nincs. Azonban az egy bankkártyáról történő tömeges feltöltést biztonsági okok miatt nem engedjük" De azt nem lehet tudni, hogy mit jelent? Az én fantáziámban a tömeges feltöltés mondjuk 40-50 db/ nap, nem 9! Ha jól körülnéznék, a családban én is meg tudnám ezt csinálni simán, ezért ez teljesen normálisnak mondható.

kedd júl. 18, 2006 13:26
Moderátor

Hozzászólás 
Ezért tart itt kis országunk, mert nem képesek gondolkodni az emberek.

Már akkor is a jogaikért acsarognak, amikor valami az őérdekükben történik, amikor a nagy testvér védi az érdekeket.

Igen, kellene polgári per. Hogy megtanuljon mindenki gondolkozni!
Akkor, amikor fizeti a bukott per költségeit.

El kellene fogadni, hogy nincs rá mód, hogy külön törvényeket alkalmazzunk a becsületes és külön a becstelen emberekre.
A demokrácia alapja az, hogy a becsületesek elfogadják azokat a korlátozásokat magukra nézve, amelyeket a becstelen emberek mások kárára történő vagyonszerzése ellen hoztak a törvényalkotók.

kedd júl. 18, 2006 12:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
Micuir írta:
Ez igaz, de akkor sem ez az elintézési módja, hanem az, hogy felhívják/emilt írnak előre, nem pedig egyszerűen letiltják (és fel is jelentik, ha ő nem keresi őket).

Pedig ez az eljárás egyetlen normális módja.
A PPO szerinted honnan tudja, hogy mi a telefonszáma a kártyatulajdonosnak? Hogyan hívják fel? Az e-mail küldés meg igen lassú dolog, ráadásul miután nem volt regisztrálva valószínüleg, így a lopott kártyával megadhatta a tolvaj a saját mailcímét is...

A feljelentéssel sem igazán értem mi a gond, max annyi történt volna, hogy kimegy 2 nyomozó, megkérdezi, hogy megvan-e a hitelkártya, ha igen, akkor mutasd meg nekik, miután megnézték elnézést kérnek, és megszűntetik a nyomozást bűncselekmény hiányában.
Ennyit azért szerintem ki lehet bírni annak érdekében, hogy más ne tudjon illetéktelenül több 100e Ft kárt okozni Neked.

Tudom kényelmetlen a dolog, engem is zavarna, hogy nem tudok éppen feltölteni, de amíg ilyen világban élünk, addig ez a mi érdekeinket védi...

kedd júl. 18, 2006 11:02
arany tag

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
T68m írta:
Andrei írta:
amikor ha feltöltöttél 5 nagyértékű kártyát (pl én a szlovák másfél hónapos utazásom előtt), akkor már hívott is a yard és a szolgáltató addig deaktiválta a feltöltést,

na, ezt sem hagytam volna ki kártérítési per nélkül.

Ezt mondjuk én sem...
A másikban azért félig-meddig igaza van a PPO-nak, mert ha ellopták volna a kártyádat, és más töltögetne fel telókat, akkor örülnél, hogy "csak" néhány tízezret tudott lehúzni a kártyáról, és nem néhány százat...

Ez igaz, de akkor sem ez az elintézési módja, hanem az, hogy felhívják/emilt írnak előre, nem pedig egyszerűen letiltják (és fel is jelentik, ha ő nem keresi őket).

kedd júl. 18, 2006 10:09
arany tag

Hozzászólás 
Sajnos ez van, lopó, csaló világban élünk!

Hogy én is hozzáfűzzek a dologhoz valamit!
Muter CitiBank-os kártyájával felhívtam a home bankingot, beütöttem a kártyaszámot, telekódot, majd ügyintéző!
Érdeklődni szerettem volna pár dolog iránt, erre a figura letiltja a bankkártyát, mert nem a hölgy hívta fel! :)
Muternak vissza kellett telefonálnia, hogy visszaaktiválják, majd kb.: 5 perc kérdésor, hogy be tudják azonosítani, tényleg Ő az..

kedd júl. 18, 2006 9:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
Andrei írta:
amikor ha feltöltöttél 5 nagyértékű kártyát (pl én a szlovák másfél hónapos utazásom előtt), akkor már hívott is a yard és a szolgáltató addig deaktiválta a feltöltést,

Ezt mondjuk én sem...
A másikban azért félig-meddig igaza van a PPO-nak, mert ha ellopták volna a kártyádat, és más töltögetne fel telókat, akkor örülnél, hogy "csak" néhány tízezret tudott lehúzni a kártyáról, és nem néhány százat...

kedd júl. 18, 2006 0:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
Andrei írta:
amikor ha feltöltöttél 5 nagyértékû kártyát (pl én a szlovák másfél hónapos utazásom elõtt), akkor már hívott is a yard és a szolgáltató addig deaktiválta a feltöltést,

hétf. júl. 17, 2006 23:09
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
És regisztrálva voltál a PPO-ra, vagy csak simán a külső oldalról töltötted a számokat?
Mert ha regisztrált névre felveszed a számokat, lehet, hogy nem lesz ilyen gond.
Bár az indokuk akkor is szánalmas...

Üdv!

hétf. júl. 17, 2006 22:02
platina tag

Tartózkodási hely: Mistral, ahol sok ember megfordul. Én már a bejáratnál! Egyébként Budapest III. ker.!
Hozzászólás 
reaxol írta:
Van két db CIBes bankkártyám illetve 9 db SIM prepaid kártya(mind 3 szolgáltatónál), ...

Ha van internet bankod a CIBnél akkor ott fel tudod tölteni a Pannon és a T karikat. :wink:

hétf. júl. 17, 2006 21:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
reaxol írta:
Mesélek valamit okulásul, nehogy veletek is megtörténjen.

Baxxki, ez azért k..va durva. Már akkor is rádküldik a rendörséget, ha sokat telefonálsz? Ez egy kicsit a feltöltőkártya lopások idejére emlékeztet, amikor ha feltöltöttél 5 nagyértékű kártyát (pl én a szlovák másfél hónapos utazásom előtt), akkor már hívott is a yard és a szolgáltató addig deaktiválta a feltöltést, amíg nem igazoltad, hogy legálisan töltöttél fel. Na már most. Azért azt nekik tudniuk kellene, hogy mi a legális és mi az illegális feltöltés és nem a fogyasztókat kellene b..zogatni érte, hanem a szolgáltatónak kellene utánanéznie a saját rendszerében. Ennyi erővel a bankszámlát is letilthatják, mert túl sokat költesz a dübörgő gazdaságban. /by pannon puma/ :)

hétf. júl. 17, 2006 21:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
reaxol írta:

Van két db CIBes bankkártyám illetve 9 db SIM prepaid kártya(mind 3 szolgáltatónál), részben az enyémek, részben a családé, melyet mindig a PPOval töltöm fel, mert ez nekem jó! :)
Na szóval pénteken észreveszem, hogy az egyiket nem lehet feltölteni, nem megy át a baki oldalra. Irok mailt.

Ma hiv egy ügyintézõ -egyébként igen kedves- hölgy a PPOtól, hogy mivel minden feltöltésnél azzal az adott 1-2 bankkártyával fizettem, másrészt ugyanazt az emailcimet adtam meg, tömeges feltöltésnek minõsül, a rendszer letiltott, az ügyet pedig átadják a rendõrségnek, természetesen az ÉN ÉRDEKEMBEN...
Negyedórás beszélgetésbe és könyörgésbe került az, hogy ugyanmár ne adják át a rendõrségnek az én teljesen törvényes feltöltéseimet, hanem a hölgy ugyanmár vizsgáltassa ki, hogy mi van ilyenkor.

Igazából erre nem tudok mit mondani. És ti? Hol lehet ilyenkor panaszt tenni? Van értelme? A k..a életbe! Fizetek valamiért aztán rám akarják küldeni a rendõrséget, mert a **** rendszerük valami paybacket jelzett?

én nem könyörögtem volna, megvárom mi lesz a vége. Aztán lehet, hogy hamis vádért büntetőfeljelentést teszek, de kártérítésért, polgári pert, minimum indítok - a saját érdekemben! :lol:

hétf. júl. 17, 2006 17:54
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
reaxol írta:
...

Mondjuk az is csúcs, hogy megkérdezte a hölgy, hogy meg tudom-e indokolni, hogy miért töltöttem 9db SIMet egy emailcimről/bankkártyáról rövid időn belül? Tényleg indokolni kell ezt? Ilyen extrém lenne ez a mai világban? Ezentúl a boltban azt is megindokoljam, hogy miért veszek mondjuk egy-két karton cigit nemcsak kétdobozzal? Azt is én szoktam venni mindenkinek, aztán megosztozunk a költségeken. Mert akkor én biztos egy csaló vagyok, aki visszaél... Komolyan nagyon felhúzza az agyamat, hogy bizonyos embereknek agyára ment az adatvédelem!

Mindegy, INVESTECH KFT. elfelejtve, ezentúl nem náluk költöm a pénzemet, inkább elsétálok az ATMhez és a szemétmultibanknál hagyom a jutalékot nem egy "derék magyar" vállalkozásnál.

hétf. júl. 17, 2006 17:13
arany tag

Hozzászólás 

Van két db CIBes bankkártyám illetve 9 db SIM prepaid kártya(mind 3 szolgáltatónál), részben az enyémek, részben a családé, melyet mindig a PPOval töltöm fel, mert ez nekem jó! :)
Na szóval pénteken észreveszem, hogy az egyiket nem lehet feltölteni, nem megy át a baki oldalra. Irok mailt.

Ma hiv egy ügyintéző -egyébként igen kedves- hölgy a PPOtól, hogy mivel minden feltöltésnél azzal az adott 1-2 bankkártyával fizettem, másrészt ugyanazt az emailcimet adtam meg, tömeges feltöltésnek minősül, a rendszer letiltott, az ügyet pedig átadják a rendőrségnek, természetesen az ÉN ÉRDEKEMBEN...
Negyedórás beszélgetésbe és könyörgésbe került az, hogy ugyanmár ne adják át a rendőrségnek az én teljesen törvényes feltöltéseimet, hanem a hölgy ugyanmár vizsgáltassa ki, hogy mi van ilyenkor.

Igazából erre nem tudok mit mondani. És ti? Hol lehet ilyenkor panaszt tenni? Van értelme? A k..a életbe! Fizetek valamiért aztán rám akarják küldeni a rendőrséget, mert a **** rendszerük valami paybacket jelzett?

hétf. júl. 17, 2006 16:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akkor csak összekevertem. :)

Üdv!

vas. feb. 26, 2006 23:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az elektronikusat hívják Cirrus-Maestronak.

vas. feb. 26, 2006 23:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
Azt nem tudom, mi a különbség a CVC és CVV2 közt, szerintem kártyatípus függvénye.
Elírtam, a Cirrusra gondoltam, az az elektronikus kártya. Mastercardból nem tudom, van-e elektronikus, de ha a Mastercard csak dombornyomott, akkor annál nem kérdéses a fizetés, dombornyomott kártyákkal lehet bármilyen országba (ha a típusát elfogadják).

Üdv!

vas. feb. 26, 2006 23:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
Vizsla írta:
CVC kódos Electronnal nem megy?
Hogyne menne!
Én is azzal töltöm.
EC/MC-vel is megy, ha van CVV2 kódja, és a bank engedélyezi vele a belföldi fizetést, ugyanis csak ezen (a bankon) múlik.

Üdv!
A CVC és CVV2 között mi a különbség?
Az EC/MC véletlenül nem ugyanolyan dombornyomott kártya, mint a VISA Classic, vagy Gold? Így miért kéne külön engedélyeztetni, hogy belföldön is fizetni lehessen vele?

vas. feb. 26, 2006 21:56
Moderátor

Hozzászólás 
stm írta:
Eddig ketszer toltottem naluk, egyszer vitamaxot, egyszer praktikumot. Mind a kettonel kertem szamlat, egyszer sem kaptam.:evil:
Tobbet nem probalkozom naluk. Inkabb beulok az autoba, elmegyek par km-t es atm-nel vagy benzinkutnal toltok. Utobbinal rogton kapok szamlat, elobbinel meg kuldik.
Eddig (most számoltam meg) 17 alkalommal töltöttem a saját és a nagyfiam kártyáját PPO-n keresztül.
És 17x kaptam számlát. Igaz, kézzel írottat, de a könyvelő szerint elfogadható volt.

vas. feb. 26, 2006 20:58
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 148 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő