|
Szerző |
Üzenet |
integral
gyémánt tag
|
T68m írta: Vesztike szóban elsimerte a tévedését és egyezségi ajánlatot tett, miszerint visszakapcsolja a telókat, eláll a követelésétől és kérte, hogy kölcsönösen semmiféle követelésünk ne legyen egymással szemben. Én kértem az eljárás szüneteltetését. Ő is kérte, az eljárás szünetel, hogy megállapodhassunk.
Mennyit költesz ügyvédre? Megéri neked a pereskedés?
|
szomb. márc. 20, 2010 7:39 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Vesztike szóban elsimerte a tévedését és egyezségi ajánlatot tett, miszerint visszakapcsolja a telókat, eláll a követelésétõl és kérte, hogy kölcsönösen semmiféle követelésünk ne legyen egymással szemben. Én kértem az eljárás szüneteltetését. Õ is kérte, az eljárás szünetel, hogy megállapodhassunk.
|
pén. márc. 19, 2010 13:43 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
joc_ írta: Esetleg röviden leírod mi a vita? Illetve utána, beszámoló az ítélet fõ pontjairól?
Ítélet? Hahaha. Pannon ügyben is öt év alatt született, amit a pannon - természetesen - nem hajt végre. Végtére is a jogszabályok és jogerõs ítéletek multinacionális cégekre nem vonatkoznak.
A vita: a vesztike úgy értelmezte a kötbér számítás alapját képezõ hathavi átlagot, hogy EGY hónap díját osztotta el 180 nappal. Így, persze egyhatodát írta jóvá a fizetendõ kötbérnek. Ezek után a számláit - természetesen - (a maradék öthatodba) beszámítással tudtuk le, amit õk nem néztek jószemmel és õk indítottak pert fizetési késedelem miatt és kikapcsolták a telót.
Az ellentmondáson túl viszontkeresettel éltük a telefon visszakikapcsolása végett.
|
szer. márc. 17, 2010 13:35 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Esetleg röviden leírod mi a vita?
Illetve utána, beszámoló az ítélet fő pontjairól?
|
szer. márc. 17, 2010 11:20 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Elvtársak!
El is felejtettem mondani: pénteken tárgyalás vesztel ügyben. A tárgyalás az 1949. évi XX. törvény alapján nyivános. Akit érdekel szánalmas magyarázkodásuk és alaptalan követelésük, az velem tart!
bakosgabor kukac frimél ponty hu
|
szer. márc. 17, 2010 10:57 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
integral írta: nord írta: Macika írta: Ehhe: The webpage at http://www.t-mobile.hu/ might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address. Sanszos, hogy éjfél utáni időszakban kevesebb embernek okoz gondot a karbantartás, mint ha napközben tennék ugyanezt. Már napközben van és nem elérhető. Pedig meg akartam nézni valamit a honlapon. : : :
Próbálkozz egy F5-tel, nekem Macika linkjére elsőre és azonnal bejött az oldal. (Most épp a Nokia 2220 slide az új akciós készülék.)
|
hétf. márc. 08, 2010 8:28 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
nord írta: Macika írta: Ehhe: The webpage at http://www.t-mobile.hu/ might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address. Sanszos, hogy éjfél utáni időszakban kevesebb embernek okoz gondot a karbantartás, mint ha napközben tennék ugyanezt.
Már napközben van és nem elérhető. Pedig meg akartam nézni valamit a honlapon. : : :
|
hétf. márc. 08, 2010 8:10 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Macika írta: Ehhe: The webpage at http://www.t-mobile.hu/ might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.
Sanszos, hogy éjfél utáni időszakban kevesebb embernek okoz gondot a karbantartás, mint ha napközben tennék ugyanezt.
|
hétf. márc. 08, 2010 7:58 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Ehhe:
The webpage at http://www.t-mobile.hu/ might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.
|
vas. márc. 07, 2010 23:29 |
|
|
kapasz
arany tag
|
Ráadásul az átlagos tarifáknál drágább is a kék számok hívása, külföldről úgysem azt kell hívni, nem érvényes rá a mp alap, szóval tiszta lehúzás jellege van. Nem is tudom, hogy a bankok és egyéb szolgáltatók miért tartják még életben. Addig volt jelentősége, amíg vezetékesről drágább volt másik körzetbe telefonálni, meg a mobildíjak 100 ft körüli nagyságrendűek voltak, ma már csak egy csökevény, le vele!
|
kedd márc. 02, 2010 19:11 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Trabi TM írta: zoli62 írta: "Kedves" a T-Mobile, a kék számok hívása nem tartozik bele a lebeszélhető havidíjba. Egyik mobil szolgáltatónál sincs benne tudtommal... Én is úgy tudom.
|
kedd márc. 02, 2010 18:08 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
zoli62 írta: "Kedves" a T-Mobile, a kék számok hívása nem tartozik bele a lebeszélhető havidíjba.
Egyik mobil szolgáltatónál sincs benne tudtommal...
|
kedd márc. 02, 2010 11:37 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
"Kedves" a T-Mobile, a kék számok hívása nem tartozik bele a lebeszélhető havidíjba.
|
hétf. márc. 01, 2010 20:03 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Jajj, de hulye vagyok, annyi 5-os volt a t-pont regdatumaban, hogy az evszamba is belekoltottem egyet, pedig az 2004-es. Nem szoltam semmit...
|
hétf. márc. 01, 2010 19:36 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
asdf_ írta: Az axelerot majus elejen neveztek at t-online-nak, ekkor mar nyilvan eldontott volt, hogy a matavbol is T lesz (mar csak azon egyszeru okbol is, hogy a t-home.hu-t 2005. marciusaban jegyeztek be, tehat 2 honappal a t-pont.hu elott), szoval egyszeru a tortenet, a t-nel valaki elcseszte/nem volt elorelato, ennyi. Viszont a t-pont.hu-t pedig 2004. májusában jegyezték be, ergo egy évvel kellett volna előre látni. Sőt, mivel ekkor a t-pont még bevezetetlen fogalom volt a T csoport részéről, meg kellett volna előznie a bejegyzési kérelemmel a jelenlegi tulajdonost, mert az a megtámadáshoz még a várólistás időszakban sem elég, hogy neked is terveid vannak egy ilyen kifejezéssel.
Mindenesetre szögezzük le: az ISZT-nek egyáltalán nem is lehetett lehetősége a T68 által hivatkozott szabály útján a t-pont.hu jelenlegi tulajdonosa részére a delegálást megtagadni vagy visszavonni.
|
hétf. márc. 01, 2010 18:46 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Az axelerot majus elejen neveztek at t-online-nak, ekkor mar nyilvan eldontott volt, hogy a matavbol is T lesz (mar csak azon egyszeru okbol is, hogy a t-home.hu-t 2005. marciusaban jegyeztek be, tehat 2 honappal a t-pont.hu elott), szoval egyszeru a tortenet, a t-nel valaki elcseszte/nem volt elorelato, ennyi.
|
hétf. márc. 01, 2010 16:37 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
T68m írta: joc_ írta: Fejtsd már ki, konkrét példával, mikor és hol nem alkalmazták az általad hivatkozott szabályt amikor azt kellett volna? Akkor, amikor a tré beadta a T-pont kisajátítására vonatkozó keresetét. Bár, lehet, hogy Macikának igaza van, és a T-pont az a transzszexuálishoz kötődik, csak nekem nem esett le*. Ez esetben vissza az egész. * és azt se ígérhetem, hogy a jövőben tájékozódni fogok ilyen irányban. Ezt speciel nem adta be. Mert 2004-ben nem tudta még ő sem hogy 2005-ben bevezeti a T-márkát és 2006-tól az addigi "Matáv-pont"-okat át fogja akarni keresztelni "T-pont"-ra.
És tényleg az a véleményed, hogy 2005/2006 táján az akkor már rég kiadott t-pont.hu domainnevet el kellett volna venni attól aki azt már korábban megkapta és odaadni a T-nek?? (Ebből a szempontból most tökéletesen mindegy hogy aki megkapta korábban az mire használja, és hogy azokat szeretjük-e vagy sem. Mielőtt rám vetődik valami árnyék, leszögezem, én nem szimpatizálok velük.)
|
hétf. márc. 01, 2010 12:45 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
joc_ írta: Fejtsd már ki, konkrét példával, mikor és hol nem alkalmazták az általad hivatkozott szabályt amikor azt kellett volna?
Akkor, amikor a tré beadta a T-pont kisajátítására vonatkozó keresetét. Bár, lehet, hogy Macikának igaza van, és a T-pont az a transzszexuálishoz kötõdik, csak nekem nem esett le*. Ez esetben vissza az egész.
* és azt se ígérhetem, hogy a jövõben tájékozódni fogok ilyen irányban.
|
hétf. márc. 01, 2010 7:31 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
T68m írta: ...ezért az iszt-nek abba, akkor beleszólása nem lehetett. Később viszont már alkalmazni kellett volna. Hogyan kellett volna KÉSŐBB alkalmazni??
Nagyon remélem, hogy nem gondolod sem azt hogy utólag el kellene venni a domaint, sem azt hogy BÁRKINEK (legyen az ISZT, legyen az transzvesztita) előre látnia kellene hogy MAJD XY egy hívónevet akar erre alapítani és akkor ez a szó nem adható ki? És ha ketten is TERVEZIK ezt, akkor ki viheti el a szót?
Fejtsd már ki, konkrét példával, mikor és hol nem alkalmazták az általad hivatkozott szabályt amikor azt kellett volna?
|
hétf. márc. 01, 2010 3:14 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Macika írta: Ha csak nem azért mert a transzvesztita T betûvel kezdõdik. Erre nem gondoltál, mi??? Öregszel, egyre kevésbé áll jól a zsigerbõl okoskodás...
Valóban nem. De fiatalon se gondoltam volna ilyesmire. Hiába, MÁS vagyok.
|
hétf. márc. 01, 2010 0:04 |
|
|
Macika
Moderátor
|
T68m írta: Azt is tedd hozzá, hogy a t-pont.hu ék nem azért hozták létre a t-pont domain-t, mert volt valami t-s nevük vagy vicces, mint a t-gla esetén, hanem azért, mert külföldön már akkor látszott, illetve használták a t-s kezdetű márkaneveket. Tehát pontosan a 2.2.2 megkerülésére játszottak. Hogyan olyan embereket érjenek el, akik nem rájuk kiváncsiak.
Na mind1. Abban igazad van, hogy mivel idehaza ők még a t előtt lefoglalták a domaint ezért az iszt-nek abba, akkor beleszólása nem lehetett. Később viszont már alkalmazni kellett volna. Ha csak nem azért mert a transzvesztita T betűvel kezdődik.
Erre nem gondoltál, mi???
Öregszel, egyre kevésbé áll jól a zsigerből okoskodás...
|
vas. feb. 28, 2010 22:29 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Azt is tedd hozzá, hogy a t-pont.hu ék nem azért hozták létre a t-pont domain-t, mert volt valami t-s nevük vagy vicces, mint a t-gla esetén, hanem azért, mert külföldön már akkor látszott, illetve használták a t-s kezdetû márkaneveket. Tehát pontosan a 2.2.2 megkerülésére játszottak. Hogyan olyan embereket érjenek el, akik nem rájuk kiváncsiak.
Na mind1. Abban igazad van, hogy mivel idehaza õk még a t elõtt lefoglalták a domaint ezért az iszt-nek abba, akkor beleszólása nem lehetett. Késõbb viszont már alkalmazni kellett volna.
|
vas. feb. 28, 2010 22:14 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Re: T-PONT.HU
T68m írta: Macika írta: Nem tudom, a felhasználó ostobasága miatt lehet-e egy név-hasonlósággal bíró céget hibáztatni... Igen, ezért az ISZT kell hibáztatni, hogy nem tartatják be a szabályzat 2.2.2-es pontját. Miért is? Azért, mert nem látnak a jövőbe?
Nézzük a tényeket:
1. A t-pont.hu 2004.05.25. óta van bejegyezve a jelenlegi használója számára
(Forrás: domainregisztrációs adatbázis)
2. A T-márkát a távközlési cég a névváltozásával 2005. májusban kezdte bevezetni.
(Forrás: http://www.telekom.hu/rolunk/cegtortenet )
Szóval, ekkor el kellett volna venni az akkor már bejegyzett t-pont.hu címet az addigi jogos tulajdonosától? Nem háborognál-e itt, hogy gonosz multi még a jogos tulajdont is elveszi???
A tények közé tartozik, hogy a T-csoport MINDEN "t-" kezdetű domainbejegyzést megtámad évek óta , még az olyanokat is hogy "t-gla.hu". (Jórészt sikertelenül) Ezt is mind oda kellene neki adni, mert 1234 év múlva MAJD ESETLEG erre valamit ki akarnak találni??
Úgyhogy NEM, ezért NEM kell hibáztatni az ISZT-t.
(Pontosan ugyanilyen ok miatt nincs a Google mail szolgáltatásához semmi köze a gmail.hu domainnek.)
|
vas. feb. 28, 2010 19:07 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Macika írta: Nem tudom, a felhasználó ostobasága miatt lehet-e egy név-hasonlósággal bíró céget hibáztatni...
Igen, ezért az ISZT kell hibáztatni, hogy nem tartatják be a szabályzat 2.2.2-es pontját.
|
vas. feb. 28, 2010 12:35 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Gerendás Krisztián írta: Azért mindennek van határa! A t-pont.hu-n intézném az ügyemet, megkérem a gyereket, hogy csinálja, erre mi van az oldalon? transzvesztita parádé........már sehol sem vagyunk biztonságban a másságtól? Nem tudom, a felhasználó ostobasága miatt lehet-e egy név-hasonlósággal bíró céget hibáztatni...
|
vas. feb. 28, 2010 12:29 |
|
|
club
platina tag
Csatlakozott: pén. máj. 21, 2004 18:35 Hozzászólások: 584 Tartózkodási hely: Starigrad
|
Gerendás Krisztián írta: Azért mindennek van határa! A t-pont.hu-n intézném az ügyemet, megkérem a gyereket, hogy csinálja, erre mi van az oldalon? transzvesztita parádé........már sehol sem vagyunk biztonságban a másságtól?
És ehhez mi köze a T-Mobile-nak? A t-pont.hu egy magánszemély weblapja...
|
vas. feb. 28, 2010 10:31 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Haaaaaaaat, neha szivas, hogy nem aze egy domain, akinel celszeru lenne, hogy legyen . Vagy mar elobb be volt jegyezve, mint hogy T-sitettek volna magukat (felig igy volt), es/vagy elcsesztek (es ez is elkepzelheto).
(az mas kerdes, hogy senki nem mondta neked, hogy a t-pont.hu-n lehet ugyintezni ).
|
vas. feb. 28, 2010 10:28 |
|
|
Gerendás Krisztián
vas-tag
Csatlakozott: vas. feb. 28, 2010 9:21 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: Budapest
|
T-PONT.HU
Azért mindennek van határa! A t-pont.hu-n intézném az ügyemet, megkérem a gyereket, hogy csinálja, erre mi van az oldalon? transzvesztita parádé........már sehol sem vagyunk biztonságban a másságtól?
|
vas. feb. 28, 2010 9:24 |
|
|
Sverige
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 616 Tartózkodási hely: Budapest
|
Sverige írta: Mobi írta: A T-Mobile szó nélkül átpakolta a SIM kártyáim roaming díjcsomagját Világjáró EU-ból valami Üzleti Világjáró Classic díjcsomagba! Véletlnül vettem csak észre amikor beléptem a MyT-Mobile-ra! (aminek az új felületéről inkább nem is teszek említést mert az még a fórumszabályzatot is sértené) Én is visszaváltottam múltkor az EU-roamingra, erre most MEGINT az "Üzleti Világjáró Classic" csomagot írja ki a My T-Mobile, ráadásul nem enged váltani, mert ebben a hónapban már váltottam...
Beszéltem a 1430-al, és elégge meglepődtek az eseten, azt mondták ilyenről még nem is hallottak. (Ráadásul "Üzleti" roaming-csomagra még akkor sem válthatnék, ha akarnék, mivel lakossági előfizető vagyok.)
Úgyhogy most visszatettek (megint) a Világjáró EU-ba, ahol eredetileg is voltam. Azért majd 1-2 hét múlva újra ránézek, a biztonság kedvéért...
Szerintem nézze meg mindenki a roaming csomagját, és jelezzétek a 1430-nak, ha más csomagban vagytok, mint kellene!
|
csüt. feb. 25, 2010 10:07 |
|
|
Sverige
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 616 Tartózkodási hely: Budapest
|
blueye írta: Mobi írta: A T-Mobile szó nélkül átpakolta a SIM kártyáim roaming díjcsomagját Világjáró EU-ból valami Üzleti Világjáró Classic díjcsomagba! Véletlnül vettem csak észre amikor beléptem a MyT-Mobile-ra! (aminek az új felületéről inkább nem is teszek említést mert az még a fórumszabályzatot is sértené) Basszus. Nekem is. Kösz hogy szóltál! (visszaváltottam EU-ra)
Én is visszaváltottam múltkor az EU-roamingra, erre most MEGINT az "Üzleti Világjáró Classic" csomagot írja ki a My T-Mobile, ráadásul nem enged váltani, mert ebben a hónapban már váltottam...
|
csüt. feb. 25, 2010 9:32 |
|
|
Infu
vas-tag
|
inaktív sim
A kedves t-mobile két hete képtelen vissza állítani a tévedésből törölt "sim" kártyámat. A telefonszámom állítólag egy dominós kártyához van rendelve, amit nem találnak, ez vicces...
Törölni kb. 15 mp volt, rögtön észre vették a hibát és ígéretet kaptam hogy pár órán belül újra működni fog. 3 nap után bementem megkérdezni hogy mi van, azt mondták még az nap meglesz és hogy legyek türelmes. Én az vagyok, voltam...
|
csüt. feb. 18, 2010 22:38 |
|
|
test
ezüst tag
|
/quote]Ehhe...
Mennyire jó lenne már, ha be kellene jelentened a szolgáltatónál előre, hogy most átmenetileg intenzíven kezdted el használni a mobilodat, nehogy letiltsák már! Hányszáz - havi komoly pénzt otthagyó - ember fenyegetné be (vagy tenné is meg), hogy otthagyja a szolgáltatót?
[/quote]
Kismillió ilyen eset volt, amikor a külföldön tartózkodó, és ott intenzíven forgalmazó előfizetőt felhívta a társosztály, hogy előlegbefizetés X órán beül, majd tiltás. Bizonyos országokba(ból) irányuló hívások eleve intenzív monitorozás alatt álltak (vagy nem is voltak lehetségesek), de ha nem baj, erről legyen ennyi elég.
Rengeten felháborodtak, fenyegetőztek...majd rájöttek, hogy a 2 éves szerződésből vagy éppen a céges keretmegállapodásból nem olyan olcsó hirtelen felindulásból kiszállni. )
A konkrét esetben - a rendőrségi papírok másolatával - érdemes méltányossági eljárást kérni, de nem biztos, hogy engedni fognak.
|
kedd feb. 09, 2010 1:36 |
|
|
Mobi
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 189 Tartózkodási hely: Pécs, bar most epp London, bár most épp megint Pécs, ami most ismét Londonra változott...
|
hhh3 írta: kb 2 hónapja történt hogy bóklásztam a myTmobile-on és mobilotthon díjcsomagnál az eco perc és havidíjait hozta be (mivel nem láttam közleményt változásról nem tettem semmit, azóta meggyógyult, vagyis perc és havidíj helyett egy link van a teljes díjszabásra ) lehet hogy itt is csak ilyen hiba történt?
Ok, 3 kártyán is megváltozott, mondjuk egyen rajtahagyom. Kíváncsi vagyok visszaváltoztatják-e? Mennyit várjak? Egy hetet? Egy hónapot?
|
kedd feb. 09, 2010 0:27 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
hhh3 írta: blueye írta: Mobi írta: A T-Mobile szó nélkül átpakolta a SIM kártyáim roaming díjcsomagját Világjáró EU-ból valami Üzleti Világjáró Classic díjcsomagba! Véletlnül vettem csak észre amikor beléptem a MyT-Mobile-ra! (aminek az új felületéről inkább nem is teszek említést mert az még a fórumszabályzatot is sértené) Basszus. Nekem is. Kösz hogy szóltál! (visszaváltottam EU-ra) kb 2 hónapja történt hogy bóklásztam a myTmobile-on és mobilotthon díjcsomagnál az eco perc és havidíjait hozta be (mivel nem láttam közleményt változásról nem tettem semmit, azóta meggyógyult, vagyis perc és havidíj helyett egy link van a teljes díjszabásra ) lehet hogy itt is csak ilyen hiba történt?
Nem hiszem, nekem cserélnem kellett a díjcsomagot, amit el is fogadott a rendszer és kiírta hogy ebben a hónapban már nem cserélhetek.
|
hétf. feb. 08, 2010 17:54 |
|
|
hhh3
arany tag
|
blueye írta: Mobi írta: A T-Mobile szó nélkül átpakolta a SIM kártyáim roaming díjcsomagját Világjáró EU-ból valami Üzleti Világjáró Classic díjcsomagba! Véletlnül vettem csak észre amikor beléptem a MyT-Mobile-ra! (aminek az új felületéről inkább nem is teszek említést mert az még a fórumszabályzatot is sértené) Basszus. Nekem is. Kösz hogy szóltál! (visszaváltottam EU-ra) kb 2 hónapja történt hogy bóklásztam a myTmobile-on és mobilotthon díjcsomagnál az eco perc és havidíjait hozta be (mivel nem láttam közleményt változásról nem tettem semmit, azóta meggyógyult, vagyis perc és havidíj helyett egy link van a teljes díjszabásra ) lehet hogy itt is csak ilyen hiba történt?
|
hétf. feb. 08, 2010 14:49 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
Mobi írta: A T-Mobile szó nélkül átpakolta a SIM kártyáim roaming díjcsomagját Világjáró EU-ból valami Üzleti Világjáró Classic díjcsomagba! Véletlnül vettem csak észre amikor beléptem a MyT-Mobile-ra! (aminek az új felületéről inkább nem is teszek említést mert az még a fórumszabályzatot is sértené)
Basszus. Nekem is. Kösz hogy szóltál! (visszaváltottam EU-ra)
|
hétf. feb. 08, 2010 12:14 |
|
|
Mobi
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 189 Tartózkodási hely: Pécs, bar most epp London, bár most épp megint Pécs, ami most ismét Londonra változott...
|
A T-Mobile szó nélkül átpakolta a SIM kártyáim roaming díjcsomagját Világjáró EU-ból valami Üzleti Világjáró Classic díjcsomagba! Véletlnül vettem csak észre amikor beléptem a MyT-Mobile-ra! (aminek az új felületéről inkább nem is teszek említést mert az még a fórumszabályzatot is sértené)
|
hétf. feb. 08, 2010 11:27 |
|
|
LML
arany tag
|
Ugye jól látom, hogy nem lehet internet-utalvánnyal fizetni a T-Mobile internetért?!
Esetleg van infója valakinek, hogy tervezik-e bevezetni a közeljövőben?
Üdv
|
szomb. feb. 06, 2010 23:44 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Versenyhivatali eljárás indult a Magyar Telekom Nyrt. ellen
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-003/2010. ügyszámon eljárást indított a Magyar Telekom Nyrt. ellen a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat feltételezett megsértése miatt.
A GVH 2010. január 18-án versenyfelügyeleti eljárást indított a Magyar Telekom Nyrt. ellen, mert nevezett vállalkozás 90 napig - 2009. október 2-től 2009. december 30-ig - -90 Golf, 90 nyertes- szlogennel népszerűsítette sms-kvízjátékát, melynek keretében feltételezhetően hiányos, illetve egyéb módon megtévesztő reklámeszközöket alkalmazott a játékban való részvételről, és a nyerés feltételeiről. Ezen felül a Magyar Telekom Nyrt. az általa küldött sms-ekkel agresszív módon buzdította az ügyfeleket a játékban való részvételre, valamint a játék folytatására.
A fenti magatartással a Magyar Telekom Nyrt. valószínűsíthetően megvalósította a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. §-ának (1) bekezdésében és 7. §-ának (1) és (5) bekezdéseiben foglalt megtévesztő, valamint az Fttv. 3. §-ának (4) bekezdése szerinti mellékletének 26. és 31. pontjaiban foglalt tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot és ezzel valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. §-ának (1) bekezdését.
A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (Ket.) 2009. október 1-jei módosításának megfelelően az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal legfeljebb 45 munkanappal meghosszabbítható.
Budapest, 2010. január 26.
|
pén. feb. 05, 2010 18:25 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
bluestar írta: T68m írta: Teljesen elméleti oldalról megközelítve a problémát a kötelmi jog elõírja, hogy a szerzõdõ feleknek egymás érdekeire tekintettel kell lenni. Ptk 205§(3) Márpedig a tré (és a többi) ászf-je teljesen egyoldalú mikor az egyedi értékhatárt csak a saját érdekében alkalmazza. ... És mi lenne ilyen esetekre a korrekt megoldás? Nem jelentette be, hogy ellopták a simjét. Bankok csinálnak néha olyat, hogy a lopott bankkártyával bonyolított tranzakciók értékét utólag jóváírják, de itt ezt nem tudom hogyan lehetne megoldani.
A kárt mindenképp a tolvaj okozta. A kérdés csak az, hogy kinek. Fentebb abban állapodtunk meg, hogy (jelenleg) az elõfizetõnek. Azonban ha más lenne az ászf szövegezése - pl. azért, mert a bíróság mást rendel el - akkor az egyedi értékhatárig az elõfizetõnek, az ezen felül részt pedig a szolgáltatónak.
Bankos példánál maradva: ha te limitálod a beszedési megbízást és valaki* lenyúl egy csomó pénzzel, akkor a limitig a te kockázatod az üzlet. Ha a bank a limitnél nagyobb összeget is enged leemelni, akkor a limit felett lévõért már õ felel.
* pl. ppo
|
szer. jan. 27, 2010 0:23 |
|
|
bluestar
arany tag
|
T68m írta: Teljesen elméleti oldalról megközelítve a problémát a kötelmi jog előírja, hogy a szerződő feleknek egymás érdekeire tekintettel kell lenni. Ptk 205§(3) Márpedig a tré (és a többi) ászf-je teljesen egyoldalú mikor az egyedi értékhatárt csak a saját érdekében alkalmazza. ...
És mi lenne ilyen esetekre a korrekt megoldás? Nem jelentette be, hogy ellopták a simjét. Bankok csinálnak néha olyat, hogy a lopott bankkártyával bonyolított tranzakciók értékét utólag jóváírják, de itt ezt nem tudom hogyan lehetne megoldani.
|
kedd jan. 26, 2010 18:53 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Teljesen elméleti oldalról megközelítve a problémát a kötelmi jog elõírja, hogy a szerzõdõ feleknek egymás érdekeire tekintettel kell lenni. Ptk 205§(3) Márpedig a tré (és a többi) ászf-je teljesen egyoldalú mikor az egyedi értékhatárt csak a saját érdekében alkalmazza. Ezzel kapcsolatban két dolog van:
1. szolgáltatóval (azaz érinthetetlennel) szemben ilyet nem ítél meg a bíróság
2. ha meg is ítéli, és kimondja a jelzett ászf szakasz semmiségét, azzal nem vagy elõrébb, mivel az azt jelentené, hogy egyátalán nem kell foglalkozni egyedi értékhatárral
3. a te esetedhez az kellene, hogy ne csak semmisnek tekintsen a bíróság egy ászf részt (egyoldalúsága miatt), hanem módosítsa, kiegészítse azt. Hát, én benne vagyok a buliban, de ennél még szálasinak is több esélye volt a népbíróságon.
|
kedd jan. 26, 2010 13:31 |
|
|
bluestar
arany tag
|
dexteer írta: Az egyik telefonomat ellopták,én nem jelentettem,mert nem vettem észre! Drága T-mobile kiszámlázott egy Hawaii 2 hetes nyaralás árát 1 hónapon belül,mire észrevettem és letiltattam! Valakinek nincs meg a forgalomfigyelési osztály szabályzata??(BIG HELP) Miért nem tiltották le ha látják,hogy az átlag forgalmam,200xszorosa?
Előre is köszönöm a segítséget!!
Lehet, hogy letiltották, csak későn. Nem tudom realtime ellenőrzés van-e, vagy csak nap végén nézik meg az egyenleget.
Az értékhatárról ez van az ÁSZF-ben:
Egyedi értékhatár
Az Előfizetői Szerződést megkötő felek jelentős érdeksérelmének elkerülése, illetve megelőzése érdekében a Szolgáltató minden Előfizetője tekintetében Egyedi értékhatárt állapít meg a következők szerint:
Az Előfizetői Szerződés megkötését követő első 4 hónapban nettó 10.000,- Ft/hó összeghatárig, 4 hónap elteltét követően pedig a tárgyhónapot megelőző 3 hónap – határidőben kiegyenlített - havi számlái számtani átlagának megfelelő összeghatárig veheti igénybe a szolgáltatást az Előfizető anélkül, hogy tőle a Szolgáltató számlázási időszakon kívüli díjfizetést követelne.
12 hónapnál régebben létrejött előfizetői jogviszony esetében – ha az Előfizető díjfizetési kötelezettségének mindig a vele közölt határidő betartásával tett eleget – az egyedi értékhatár 30 % - kal megemelkedik.
Amennyiben az Előfizető több SIM kártyával rendelkezik, a fentiekben meghatározott Egyedi értékhatár az összes SIM kártyára együttesen értendő.
|
kedd jan. 26, 2010 13:19 |
|
|
Macika
Moderátor
|
club írta: Ez azért érdekes, mert nem egy T-Mobile előfizető van a családban, aki játszott - minden lebeszélési kísérletem ellenére - a T-s Golfokért. Jellemzően 50-60 ezer Ft után jött a hívás, hogy egyirányúsítanak ha nem fizet díjelőleget... Igaz, ők magán előfizetők. A Vodafone-nál egyébként valahol 16000 Ft körül van egy ilyen határ, ha jól rémlik, akkor céges előfizetőkre is vonatkozik. (Szép dolog is az amikor az ember roamingol, és hívogatják jó pénzért itthonról, hogy fizessen díjelőleget...) Én úgy tudom, hogy jópár hónap (fél/1 év) teljesen pontos fizetés után (miután megismerték az előfizető fizetési fegyelmét) nem alkalmaznak már ilyen korlátozást.
Mondjuk nekem minden előfizetésem flottás, ott tuti nincs ilyen, de úgy tudom (legfeljebb rosszul), hogy 1 év után biztosan nincs más előfizetésnél sem.
|
kedd jan. 26, 2010 12:36 |
|
|
Macika
Moderátor
|
asdf_ írta: Macika írta: Hányszáz - havi komoly pénzt otthagyó - ember fenyegetné be (vagy tenné is meg), hogy otthagyja a szolgáltatót?
És igazuk lenne?
Azert opciosan megcsinalni nem tartana semeddig. Hogy a nep egyszeru embere beirja, hogy 50k-nal akadjon meg a dolog, utana csak ugyifogyi es ugyfelkoddal mehet tovabb. Ez kétségtelen.
Ám - mint minden olyan dolog, ami korlátozná a mobilszolgáltató bevételeit - valószínűleg díjköteles lenne. Innentől én erősen kétlem, hogy sok ember fizetne azért xx hónapig, hogy HA egyszer, véletlenül átlépi, akkor tiltódjon a dolog.
De igaz, lehetne egy ilyen szolgáltatással próbálkozni. Legfeljebb nem lenne sikere.
|
kedd jan. 26, 2010 12:23 |
|
|
club
platina tag
Csatlakozott: pén. máj. 21, 2004 18:35 Hozzászólások: 584 Tartózkodási hely: Starigrad
|
dexteer írta: Az egyik telefonomat ellopták,én nem jelentettem,mert nem vettem észre! Drága T-mobile kiszámlázott egy Hawaii 2 hetes nyaralás árát 1 hónapon belül,mire észrevettem és letiltattam! Valakinek nincs meg a forgalomfigyelési osztály szabályzata??(BIG HELP) Miért nem tiltották le ha látják,hogy az átlag forgalmam,200xszorosa?
Ez azért érdekes, mert nem egy T-Mobile előfizető van a családban, aki játszott - minden lebeszélési kísérletem ellenére - a T-s Golfokért. Jellemzően 50-60 ezer Ft után jött a hívás, hogy egyirányúsítanak ha nem fizet díjelőleget... Igaz, ők magán előfizetők.
A Vodafone-nál egyébként valahol 16000 Ft körül van egy ilyen határ, ha jól rémlik, akkor céges előfizetőkre is vonatkozik. (Szép dolog is az amikor az ember roamingol, és hívogatják jó pénzért itthonról, hogy fizessen díjelőleget...)
|
kedd jan. 26, 2010 9:43 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Macika írta: Hányszáz - havi komoly pénzt otthagyó - ember fenyegetné be (vagy tenné is meg), hogy otthagyja a szolgáltatót?
És igazuk lenne?
Azert opciosan megcsinalni nem tartana semeddig. Hogy a nep egyszeru embere beirja, hogy 50k-nal akadjon meg a dolog, utana csak ugyifogyi es ugyfelkoddal mehet tovabb.
|
kedd jan. 26, 2010 8:48 |
|
|
Macika
Moderátor
|
T68m írta: ja, még1 gondolat: megnézed van-e biztosításod és az kiterjed-e lopáskárra. Ha van is, a készülék avultatott árát kaphatja vissza csak.
|
kedd jan. 26, 2010 8:15 |
|
|
Macika
Moderátor
|
dexteer írta: Az egyik telefonomat ellopták,én nem jelentettem,mert nem vettem észre! Drága T-mobile kiszámlázott egy Hawaii 2 hetes nyaralás árát 1 hónapon belül,mire észrevettem és letiltattam! Valakinek nincs meg a forgalomfigyelési osztály szabályzata??(BIG HELP) Miért nem tiltották le ha látják,hogy az átlag forgalmam,200xszorosa? Ehhe...
Mennyire jó lenne már, ha be kellene jelentened a szolgáltatónál előre, hogy most átmenetileg intenzíven kezdted el használni a mobilodat, nehogy letiltsák már!
Hányszáz - havi komoly pénzt otthagyó - ember fenyegetné be (vagy tenné is meg), hogy otthagyja a szolgáltatót?
És igazuk lenne?
Az a helyzet, hogy mindenki (Te is, én is, mások is) azt várja el egy szolgáltatótól, hogy felnőttként kezelje az ügyfeleit. Ezt megadták Neked.
Tudom, hogy nagyon rossz ez így Neked, de azért napokig/hetekig nem észrevenni egy mobiltelefon hiányát...
Szóval nem érzem, hogy Rajtad kívül BÁRKIT felelősség terhelhetne, bárkinek a világon szemrehányást lehetne tenni ezért a történésért...
|
kedd jan. 26, 2010 8:08 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
ja, még1 gondolat: megnézed van-e biztosításod és az kiterjed-e lopáskárra.
|
kedd jan. 26, 2010 3:42 |
|
|