Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd nov. 19, 2024 7:43

Hozzászólás a témához  [ 42 hozzászólás ] 
A Pannon szélessávon lenne piacvezető 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
club írta:
zoli62 írta:
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy méri az adatforgalmat protokollszinten.

Én úgy látom, hogy egyik csomaghoz sincs erre szüksége. Csak nappalra kell megoldania, hogy ha torrentezel, akkor 32 kbps bekapcs. Ezt pedig már megoldották az éjjel-nappal csomagjuk esetében (ott éjjel-nappalra).

Macika: Én úgy gondolom, hogy ez a csomag nem lesz olyan népszerű, mert ahol már van HSDPA, ott általában van normális vezetékes infrastruktúra is, így a heavy user-ek ennek már nem dőlnek be. Arról nem is beszélve, hogy az előbb említett csoportnak 45 GB nudli. Cégeknek pedig az esetek többségében nincs szüksége éjszakai internetre, a mozgó szakembergárdát alkalmazó gazdasági döntéshozóknak pedig szúrja a szemét az, hogy 45 GB-ért fizetnek, de ebből munkaidőben 15 GB használható... A lényeg persze az, hogy ezzel hatalmas versenyhelyzetet megint nem teremtettek...
Nekem igazán a dedikált 45 GB tetszett meg, mivel ennek a csomagnak a negyede a legnagyobb más szolgáltatónál.
Igen, tudom, másutt van 'korlátlan'(nak mondott) csomag, de igazán ez az ,ami lehetővé teszi azt, hogy valóban 45 GB-ot forgalmazzon az előfizető.

Persze ettől nem lesz ilyen csomagom, nekem kb. a 8x-osa fogy havonta, nem lenne rentábilis... :)

kedd márc. 02, 2010 9:55
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
zoli62 írta:

Én úgy látom, hogy egyik csomaghoz sincs erre szüksége. Csak nappalra kell megoldania, hogy ha torrentezel, akkor 32 kbps bekapcs. Ezt pedig már megoldották az éjjel-nappal csomagjuk esetében (ott éjjel-nappalra).

Macika: Én úgy gondolom, hogy ez a csomag nem lesz olyan népszerű, mert ahol már van HSDPA, ott általában van normális vezetékes infrastruktúra is, így a heavy user-ek ennek már nem dőlnek be. Arról nem is beszélve, hogy az előbb említett csoportnak 45 GB nudli. Cégeknek pedig az esetek többségében nincs szüksége éjszakai internetre, a mozgó szakembergárdát alkalmazó gazdasági döntéshozóknak pedig szúrja a szemét az, hogy 45 GB-ért fizetnek, de ebből munkaidőben 15 GB használható... A lényeg persze az, hogy ezzel hatalmas versenyhelyzetet megint nem teremtettek...

kedd márc. 02, 2010 8:33
Moderátor

Hozzászólás 
bluestar írta:
új csomag a letöltőknek:
http://www.pannon.hu/egyeni/internet/ak ... rnet_45gb/

45GB, ebből 15GB nappal, torrent lassítással; 30GB éjjel, torrent lassítás nélkül; 9eFt
Ez nem is olyan rossz dolog. :)

kedd márc. 02, 2010 1:51
gyémánt tag

Hozzászólás 

hétf. márc. 01, 2010 20:29
ezüst tag

Hozzászólás 
Így már érthető, hogy miért változtatta meg az éjjel-nappal csomagot használhatatlanra nagyobb használat esetén. Azért kíváncsi leszek hány hónapig nem nyúl majd ehhez a csomaghoz. Lehet két hónap múlva véletlen lecsökken az adatmennyiség a negyedére... :?

hétf. márc. 01, 2010 20:05
arany tag

Hozzászólás 
új csomag a letöltőknek:
http://www.pannon.hu/egyeni/internet/ak ... rnet_45gb/

45GB, ebből 15GB nappal, torrent lassítással; 30GB éjjel, torrent lassítás nélkül; 9eFt

hétf. márc. 01, 2010 18:43
ezüst tag

Hozzászólás Re: A Pannon szélessávon lenne piacvezető
129080 írta:
A Pannon akar az első mobil szélessávú szolgáltató lenni – jelentette be Anders Jensen, a mobilszolgáltató vezérigazgatója egy mai sajtótájékoztatón. http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=117927

Hát igen, valamiben már jó lenne végre piacvezetőnek lenni, ha már az elmúlt tizenévben nem sikerült egyszer sem :)))) Egyébként nem lesznek azok soha a büdös életben, és ezt ők is tudják. A T-t itthon már nem lehet lenyomni.

pén. feb. 26, 2010 0:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
A hírhez meg csak annyit, hogy itt Szegeden a belvároshoz közel (Bécsi körút eleje) épületen belül gyakran nincs 3G. Sőt gyakran még 2G se nagyon. Akkor mit is akar a pannon?

kedd feb. 23, 2010 16:52
arany tag

Hozzászólás 
znv írta:
Minden csomag megvehető stick nélkül is (csak sim) és tudod telón használni.

Kivéve a Mobil Internet 1 GB-ot, amit pedig nem. Illetve sem ezt, sem az 5 GB-ot nem lehet sms-sel megrendelni. Ha mégis, akkor megköszönöm, ha adsz egy linket, ahol ezek is rajtavannak!

szomb. feb. 20, 2010 11:41
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem tudom, de az tény. hogy a Praktikumos kártyámra mindet (20, 100, 200, 5GB, 10GB) meg lehet rendelni a POL-on. Legalábbis a megrendelhető szolgáltatások között ott vannak.

pén. feb. 19, 2010 17:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ehhez kepest a mobil internet plus-hoz (200 MB) siman azt irjak megrendeles modjanal, hogy: ertekesitesi pontjainkon, az osszes tobbi, ami a kisebb csomagoknal fel van sorolva, az itt nincs. :roll:
Mondjuk inkabb onmaguknak mondjanak ellent, minthogy tenyleg az legyen az igaz, hogy csak szemelyesen lehet megrendelni, mert az ubergaz dolog lenne :D

pén. feb. 19, 2010 17:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
znv írta:
csab2 írta:
asdf_ írta:
csab2 írta:
Ez nem így van. A 20, 100 és 200 MB-os csomagokat CSAK meglévő előfizetés MELLÉ lehet megrendelni. Az 5 és 10 GB-os csomagok pedig meglévő előfizetés mellé IS megrendelhetőek és külön is. Az 1 GB-os pedig CSAK KÜLÖN (stick-el) rendelhető meg.

Azt a boduletes marhasagot meg tovabbra sem ertem, hogy a 20 megas csomagot minden elerheto modon meg lehet rendelni, a 100 megasat pannonline-on meg a 1741-en mar nem, a 200 megasat meg csak es kizarolag az ertekesitesi ponton. Komolyan nem ertem, hogy ennek mi az ertelme. Na de minegy, a lenyeg, hogy ok vezetok akarnak lenni. Hat, sok szerencset... :P

Érdekes, hogy Praktikumra mindet (20, 100, 200 MB, 5 GB, 10 GB) meg lehet rendelni a POL-on. Akkor csak a számlásokkal g e ciznek?

Amúgy az SMS megrendelés a legegyszerűbb sztem. http://www.pannon.hu/egyeni/szolgaltata ... tatas_sms/

Jó, de itt nem a stick-en volt a hangsúly, hanem azon, hogy az 1GB-os csomagot pl. nem lehet meglévő előfizetéshez megrendelni csak külön. Rosszul fogalmaztam. A 20 és 100, 200 csomagokat meg nem lehet külön rendelni, csak meglévő szolgáltatás mellé.

pén. feb. 19, 2010 17:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Venemo írta:
csab2 írta:
Érdekes, hogy Praktikumra mindet (20, 100, 200 MB, 5 GB, 10 GB) meg lehet rendelni a POL-on. Akkor csak a számlásokkal g e ciznek?

Az 1 GB-ost kifelejtetted. Vagy ha nem, akkor mégsem mindet. :)

No igen, de én az 1 GB-os csomagot nem is említettem, mert arra természetesen nem vonatkozik, hiszen azt CSAK külön mobilinternet előfizetésként lehet megvenni. Korábban arról volt szó, hogy a többi csomagot - meglévő előfizetés mellé, szolgáltatásként - nem egyformán lehet megrendelni, van amit csak személyesen lehet. Erre írtam, hogy milyen hülyeség, hogy Praktikumra bezzeg simán meg lehet rendelni mindet (természetesen az 1GB-osat nem) a POL-on.

pén. feb. 19, 2010 17:22
ezüst tag

Hozzászólás 
znv írta:
csab2 írta:
asdf_ írta:
csab2 írta:
Ez nem így van. A 20, 100 és 200 MB-os csomagokat CSAK meglévő előfizetés MELLÉ lehet megrendelni. Az 5 és 10 GB-os csomagok pedig meglévő előfizetés mellé IS megrendelhetőek és külön is. Az 1 GB-os pedig CSAK KÜLÖN (stick-el) rendelhető meg.

Azt a boduletes marhasagot meg tovabbra sem ertem, hogy a 20 megas csomagot minden elerheto modon meg lehet rendelni, a 100 megasat pannonline-on meg a 1741-en mar nem, a 200 megasat meg csak es kizarolag az ertekesitesi ponton. Komolyan nem ertem, hogy ennek mi az ertelme. Na de minegy, a lenyeg, hogy ok vezetok akarnak lenni. Hat, sok szerencset... :P

Amúgy az SMS megrendelés a legegyszerűbb sztem. http://www.pannon.hu/egyeni/szolgaltata ... tatas_sms/

Ne informáld félre a fórumozókat! A csomagok egy részét pl 1 gigás, csak hűséggel lehet megvenni. Jobban nem néztem utána, de szerintem az éjjel-nappal-t is csak hűséggel árulják.

A szolgáltatás megrendelése tényleg sms-ben a legegyszerűbb, de a kedves pannon még itt is lehúzza a népet:

"Az SMS-üzenet díja a tarifacsomagban meghatározott SMS-árnak megfelelően kerül kiszámlázásra."

pén. feb. 19, 2010 16:35
vas-tag

Hozzászólás 
csab2 írta:
asdf_ írta:
csab2 írta:

pén. feb. 19, 2010 14:37
vas-tag

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Macika írta:
IGAZ, a 200-as ára 2e Ft. Szóval igencsak drága.
De van.

Tehat elvileg van, gyakorlatilag nincs ;) Sajnos realis (de meg csak ahhoz kozelito) arazasu telefonon hasznalhato csomagjuk nincs. Ha jol tudom ezzel -nyilvan teljesen veletlenul- nincsenek egyedul.

Én telóra 100 MB-os csomagot vettem a Pannontól. Opera Minivel kb elég szokott lenni, néha kicsit túllépem. Egy év hűséggel kedvezményt is adtak, így 866 Ft-ra jön ki egy hónap.

pén. feb. 19, 2010 14:31
arany tag

Hozzászólás 
csab2 írta:

Az 1 GB-ost kifelejtetted. Vagy ha nem, akkor mégsem mindet. :)

csüt. feb. 18, 2010 23:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
asdf_ írta:
csab2 írta:

csüt. feb. 18, 2010 23:14
arany tag

Hozzászólás 
Nem minden mobilnet-előfizető döntött a mobilnet mellett, mert azt hiszi, hogy jobb, mint a drótos.

Nagyon sok embernek van stabil és gyors internet-hozzáférése a munkahelyén, és ebből kifolyólag otthonra bőven elég neki a mobilnet, amit mellesleg hétvégén vagy nyáron szabi alatt magával tud vinni a nyaralóba vagy a hotelbe, ahol még extra pénzt kérnek a WLAN használatáért.

Én most mondtam le 3 év után az otthoni UPC-t, mert több, mint másfél éve alig használtam. Napközben a munkahelyemen bármihez hozzáférek, este otthon meg általában már a monitor közelébe sem akarok menni. Hétvégén meg szabadság alatt viszont jó a mobilnet. Vihetem mindenhová, Balatonra, szállodába meg ahová akarom.

De kétségtelen, nem vagyok "power user". Amire nekem kell, arra bőven elég a mobilnet, a többire pedig ott az irodai ADSL. :wink:

vas. feb. 14, 2010 14:11
Moderátor

Hozzászólás 
Mkrys írta:
A negyedik, hogy sokan csalódtak az internetbe vagy a szolgáltatóba, vagy épp örülnek, h lejár a hűségük és másra is el tudják költeni azt a pénzt.
Másik internet nem lesz, egy van csak. :)

A szolgáltatókból mind3 egykutya, legfeljebb az egyik kicsit drágább, a másik kicsit inkorrektebb.

Ha lejár a hűségük és másra akarják költeni azt a havi összeget, akkor azoknak az embereknek nem is volt szükségük a netre, csak trendik akartak lenni.

Mára már a 67 éves anyám sem lenne képes meglenni net nélkül, nyugdíjas napjának 40%-át a laptopja előtt tölti.

szomb. feb. 13, 2010 22:40
ezüst tag

Hozzászólás 
A negyedik, hogy sokan csalódtak az internetbe vagy a szolgáltatóba, vagy épp örülnek, h lejár a hűségük és másra is el tudják költeni azt a pénzt.

szomb. feb. 13, 2010 21:24
Moderátor

Hozzászólás 
kapasz írta:
... miért adja vissza az ember a hűség leteltével az előfizus netet ...
Több oka is lehet.

Első és legfontosabb ok, hogy a hűségidő alatt a drótos netszolgáltatók sosem látott módon csökkentették az áraikat.
Most a UPC-nél társasházi kedvezménnyel (14 havi hűséggel) ÖTEZER Ft-ért kapok 60/6 Mbit/sec-es netet. KIVÁLÓ minőségben.
(Két évvel ezelőtt 16.000 Ft-ot fizettem a 12 Mbitesért.)

Második és hasonlóan fontos ok, hogy sokan elhitték, a 3G net VALÓBAN lehet alternatív megoldás azoknak, akiknek lehetne drótos netjük is.
Ez marhaság, a szolgáltatók HAZUDTÁK ezt, aztán aki bement az utcájukba, az a hűségidő alatt rájött, hogy mekkora hazugság volt.

A harmadik, hogy sem a szolgáltatók, sem az előfizetők nem hiszik el (még mindig nem), hogy otthonra stabil, nagy sebességű, korlátlan drótosra van szükség, útközben pedig egy kisebb, 100-200 MB-os csomagra, MEGFIZETHETŐ áron.

szomb. feb. 13, 2010 18:13
arany tag

Hozzászólás 
Hát, nem tudom, hogy akar piacvezető lenni, ha meg sem kérdezik az üzletben, hogy miért adja vissza az ember a hűség leteltével az előfizus netet. Ja, hogy ott nem pannonos alkalmazottak vannak, így nem érdekli őket? De a saját alkalmazotti gárdáját is ezerrel építi lefelé. Szerintem inkább öngyilkos stratégiája van a cégnek, nem piacvezető.

szomb. feb. 13, 2010 17:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mkrys írta:
ha jól emléxem a 200 megást azért csak személyesen lehetett, mert 1 év hűséget kértek rá, most nem tom hogy van
nem úgy van, hogy a pannon az utolsó már most is a mobil net piacon? úgy rémlik, hogy a voda megelőzte

Mobil Internet Classic és Mobil Internet Plus csomagok kártyásoknak: http://www.pannon.hu/egyeni/internet/mo ... et_es_wap/ (ahhoz meg szinten gratulalok, hogy a prepaideseknek szolo ajanlatban az akcios link postpaideseknek szolo ajanlatra visz. Maaaaargit, nooooormaaaaaalis.... ???)

pén. feb. 12, 2010 21:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ja, neten én is megtaláltam. Gáz. Nem is értem, hogy ez így miért jó a Pannonnak. Mondjuk azt sem értem, hogy az 1GB-os csomagot miért nem lehet szolgáltatásként megrendelni.

pén. feb. 12, 2010 21:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
asdf_ írta:
csab2 írta:

Ez biztosan így van? Én nem tudom megnézni Pol-on, mert nem rendelhetek meg semmilyen netcsomagot (MobilKvartettem van). Oltári baromság egyébként, ha így van.

pén. feb. 12, 2010 21:12
arany tag

Hozzászólás 
Mkrys írta:
sztem azt mindenki elismeri, hogy a pannon 3G hálózata igenis jónak mondható, szinte mindenhol én is találtam normális netre alkalmas hálót, csak hát a csomagok... hiába van mindenhol térerő, ha nem lehet úgy netezni ahogy a felhasználó szeretne (tel mint modem, esetleg hűség nélküli net, valamint KORLÁTLAN korlátlan csomag, ja és megfizethető árak)

Eljön majd az az idő is biztosan. De egyelőre mindhárom szolgáltatónál majdnem teljes kihasználtsággal ketyeg a 3G hálózat, nem bírja el a valódi korlátlan csomagokat. Ahogyan folyamatosan nőni fog a kapacitás, vagy esetleg elkezd működni ez az lte, úgy fognak az árak is lemenni szerintem.

csüt. feb. 11, 2010 22:26
ezüst tag

Hozzászólás 
sztem azt mindenki elismeri, hogy a pannon 3G hálózata igenis jónak mondható, szinte mindenhol én is találtam normális netre alkalmas hálót, csak hát a csomagok... hiába van mindenhol térerő, ha nem lehet úgy netezni ahogy a felhasználó szeretne (tel mint modem, esetleg hűség nélküli net, valamint KORLÁTLAN korlátlan csomag, ja és megfizethető árak)

csüt. feb. 11, 2010 21:37
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem kellene fanyalogni, a Pannon igenis öles léptekkel halad előre. Egyre több kis településen van HSDPA lefedettsége. Az Invitel előfizetők a vezetékes vonalukra vállalt egy éves hűségért cserébe a Pannon 1GB-os csomagját USB modemmel 1100 Ft-ért megkaphatják.

csüt. feb. 11, 2010 21:10
ezüst tag

Hozzászólás 
ha jól emléxem a 200 megást azért csak személyesen lehetett, mert 1 év hűséget kértek rá, most nem tom hogy van
nem úgy van, hogy a pannon az utolsó már most is a mobil net piacon? úgy rémlik, hogy a voda megelőzte

csüt. feb. 11, 2010 20:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
csab2 írta:

csüt. feb. 11, 2010 19:18
arany tag

Hozzászólás 
Tényleg piacvezetők lesznek, még lekapcsolnak további 8%-ot a tornyokból és alulról sikerülhet nekik. :D

Ez valami olyasmi, mint amikor a vodafone 3g-ből akart piacvezető lenni, majd utolsónak kezdte kiépíteni. :D

csüt. feb. 11, 2010 18:30
gyémánt tag

Hozzászólás 

csüt. feb. 11, 2010 11:34
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
273528 írta:
Akkor talán végre fogják fel a kis agyukkal, hogy az emberek a mobiljukon szeretnének netezni és nem csak a kib*szot laptopjukon egy bazi nagy USB stick-el.

A mobilra miért csak 100 megás és 1 gigás csomagot lehet rendelni?? (ráadásul horribilis áron)
Nyitott kapukat döngetsz, >fél éve van 20, 100 és 200 MB-os csomag is.

De van.

Ilyen csomagok csak USB stick-kel elérhetőek náluk. Legalábbis nekem azt mondta az ügyintéző. Anno az 1 gigás csomagjukra akartam előfizetni (ideiglenesen kellett a net, mert ahol laktam, nem volt bekötve, és nem akartam egy új előfizut venni netkártyával), és a mobilomat akartam használni modemként. Az egyetlen ésszerű csomagjuk az 5 GB-os volt, 6 ezerért...

csüt. feb. 11, 2010 1:58
ezüst tag

Hozzászólás 
hát igen, többek között ezért is hagytam ott a pannon-t anno. 100 megás csomag semmire se jó, az 5 gigás meg 6000 volt, ami árba szerintem kicsit sok, h néha mobilon meg laptopon netezzek. Arról nem is beszélve, h nem kell usb-s kütyü amikor a mobil tudja a netet, de ezt nem fogják fel, vagy csak nem akarják? :? mindenesetre nem értem miért nem lehet a kettőt összehozni, mi káruk származna abból, hogy a telre és a netre is egy számlán fizetek? :evil:

szer. feb. 10, 2010 20:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Melohelyemnek epp most kotottem 3 gigas (gephez valo usb stickes) netet havi 2 ezerert. Igaz, duplanet kedvezmeny, meg ket ev huseg, de akkoris... Nem hinnem, hogy 2 ev huseg meg a duplanet kedvezmeny indokolni tudna a 15*-os arkulonbseget.
(abba, hogy pannonos ceges elofizuskent meg sem fordult a fejunkben pannonos mobilnetet kotni, abba meg inkabb bele sem megyek)

szer. feb. 10, 2010 19:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ne felejtsük el, hogy nem is olyan régen még a 100 mb-os csomag került 2000 forintba. Persze ez még nem dicséret.

szer. feb. 10, 2010 18:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
De van.

Tehat elvileg van, gyakorlatilag nincs ;) Sajnos realis (de meg csak ahhoz kozelito) arazasu telefonon hasznalhato csomagjuk nincs. Ha jol tudom ezzel -nyilvan teljesen veletlenul- nincsenek egyedul.

szer. feb. 10, 2010 16:08
arany tag

Hozzászólás 
De úgy elveszne az extraprofit, meg az óriási számok, amivel dobálózni lehet!

Sőt, mindenki voipozna meg twitterezne, senki nem használná a vadiúj ~124 ft/db tarifájú szolgáltatásukat meg az sms-t!

A bazinagy USB izét meg valószínű nem fogod szétszedni, kártyát cserélni, stb..

szer. feb. 10, 2010 16:03
Moderátor

Hozzászólás 
273528 írta:
Akkor talán végre fogják fel a kis agyukkal, hogy az emberek a mobiljukon szeretnének netezni és nem csak a kib*szot laptopjukon egy bazi nagy USB stick-el.

A mobilra miért csak 100 megás és 1 gigás csomagot lehet rendelni?? (ráadásul horribilis áron)
Nyitott kapukat döngetsz, >fél éve van 20, 100 és 200 MB-os csomag is.

De van.

szer. feb. 10, 2010 14:55
vas-tag

Hozzászólás 

szer. feb. 10, 2010 14:45
bot

Hozzászólás A Pannon szélessávon lenne piacvezető
A Pannon akar az első mobil szélessávú szolgáltató lenni – jelentette be Anders Jensen, a mobilszolgáltató vezérigazgatója egy mai sajtótájékoztatón. http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=117927

szer. feb. 10, 2010 14:45
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 42 hozzászólás ]