|
Megváltoztatja a nevét a Pannon ==> Telenor
Szerző |
Üzenet |
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
T68m írta: Máshol is 25%-os magyar részesedést irtak a kezdetekre, tehát sosem volt magyar.
Így van, sőt, meg lehet nézni, hogy az akkori "25%-ot birtokló" "magyar" cégek milyen tulajdonosi körrel rendelkeztek valójában (ugye pl. azt mindenki tudja, hogy napjainkban a mol valójában mennyire "magyar" tulajdonú). A kpn ezek szerint később kapcsolódott be a projektbe, de akkor nagy tulajdonrésze volt valóban.
http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/ ... 6akpn.html
|
pén. máj. 21, 2010 20:52 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Kerestem a kezdeti konkrét arányokat, de felsorolva (eddig) nem találtam, csak a Westel900-ét.
|
pén. máj. 21, 2010 20:50 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Máshol is 25%-os magyar részesedést irtak a kezdetekre, tehát sosem volt magyar. Én úgy tudom, hogy a többségi tulajdonos akkor a holland kpn volt.
|
pén. máj. 21, 2010 20:21 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Macika írta: .gúnár. írta: Gondolom sok dologtól függ, mikor áll át a telefon, én nem értek hozzá, de gondolom telefontipustól, területtől, használt hálózattól (3G/GSM) stb. Nekem a Pannon jobban tetszett, bár soha nem volt a cég tudtommal magyar tulajdonban, nekem mégis jobban hangzott. Induláskor sem volt magyar? Én úgy tudtam... 25% magyar tulajdonnal indult. Forrás: http://home.sch.bme.hu/~hosszu/works/MARKET2.html#Heading15, de ugyanez a szöveg gugli szerint töb helyen is fellelhető. Én valahogy úgy tudom, hogy annak idején a legelső koncessziós pályázaton ki volt kötve, hogy csak olyan konzorcium indulhat, aminek az Antenna Hungária tagja, másik pályázónak pedig a Matáv. Ez a két cég vált ki ugyanis a korábbi Magyar Postából, gondolom ezzel (is) akartak nekik hátszelet biztosítani.
|
pén. máj. 21, 2010 19:14 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Zozo írta: Most már a telcsin is Telenor HU az operátor, már nem Pannon
Nekem már 18-án Telenor HU volt a telefonom kijelzőjén. Nokia E52. Meg is lepődtem.
|
pén. máj. 21, 2010 16:27 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Macika írta: Induláskor sem volt magyar? Én úgy tudtam...
Szerintem hollandia nem magyar gyarmat.
|
pén. máj. 21, 2010 12:09 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
.gúnár. írta: Gondolom sok dologtól függ, mikor áll át a telefon, én nem értek hozzá, de gondolom telefontipustól, területtől, használt hálózattól (3G/GSM) stb. Nekem a Pannon jobban tetszett, bár soha nem volt a cég tudtommal magyar tulajdonban, nekem mégis jobban hangzott. Induláskor sem volt magyar? Én úgy tudtam...
|
pén. máj. 21, 2010 12:03 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Gondolom sok dologtól függ, mikor áll át a telefon, én nem értek hozzá, de gondolom telefontipustól, területtől, használt hálózattól (3G/GSM) stb. Nekem a Pannon jobban tetszett, bár soha nem volt a cég tudtommal magyar tulajdonban, nekem mégis jobban hangzott.
|
pén. máj. 21, 2010 11:46 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Zozo írta: Macika írta: Zozo írta: Most már a telcsin is Telenor HU az operátor, már nem Pannon Milyen teló? Nokia 5800, a páromén még Pannon van Ez érdekes.
Nekem is van egy 5800-m, az marad a Pannonnál...
|
pén. máj. 21, 2010 10:55 |
|
|
Venemo
arany tag
Csatlakozott: szer. júl. 14, 2004 20:01 Hozzászólások: 380 Tartózkodási hely: Somogy
|
Az enyém (N900) még Pannont ír ki.
Most néztem az "új" honlapjukat is, szépen átpofozta a dizájner, de valamilyen okból a középre igazítás már nem sikerült neki...
|
pén. máj. 21, 2010 9:27 |
|
|
Zozo
arany tag
|
Macika írta: Zozo írta: Most már a telcsin is Telenor HU az operátor, már nem Pannon Milyen teló?
Nokia 5800, a páromén még Pannon van
|
pén. máj. 21, 2010 5:30 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Zozo írta: Most már a telcsin is Telenor HU az operátor, már nem Pannon Milyen teló?
|
pén. máj. 21, 2010 0:13 |
|
|
Zozo
arany tag
|
Most már a telcsin is Telenor HU az operátor, már nem Pannon
|
csüt. máj. 20, 2010 22:48 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Mkrys írta: Nekem sincs drótos netem. Ezt használom géppel összekötve is. Havi forgalom 1 giga, a teló egy éves és az akksinak semmi baja. Pedig minden nap töltőn van. Na igen, nem is lesz még egy pár hónapig.
Aztán meg...
Van egy 2002 májusi 6310i-m, eredeti akksival. Ma még elmegy 6-7 napot, minimális beszéddel.
|
szer. márc. 31, 2010 15:24 |
|
|
Ubulka
ezüst tag
|
csak nálunk hívják Pannonnak...amúgy Telenor a neve. Ezen miért kell felháborodni? A csoda inkább az volt,hogy első perctől kezdve nem Telenornak hívták.
|
szer. márc. 31, 2010 15:02 |
|
|
Mkrys
ezüst tag
|
Nekem sincs drótos netem. Ezt használom géppel összekötve is. Havi forgalom 1 giga, a teló egy éves és az akksinak semmi baja. Pedig minden nap töltőn van.
|
szer. márc. 24, 2010 5:21 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Mkrys írta: Idézet: Mivel a telefon netezéskor ugyanazzal az adóteljesítménnyel dolgozik, mint beszélgetéskor, ezért ugyanúgy merül. Nem szerencsés, ha a készenléti idejéből megy az egész netezéses balhé. Ha meg folyamatosan töltőn van, akkor az: 1. nem mobil. 2. árt az akksinak. Neteztél már telóról? Mivel internetezésnél nincs folyamatos adatátvitel, mint beszédnél, így sokkal többet bír az akksi. Telefonon netezve 8-9 óra alatt merül le, míg géppel összekötve a nagyobb adatmennyiség miatt kb 3-4 óra alatt. A másik telómról 3 évig neteztem, és az akksijának semmi baja nem volt még, net nélkül egy hétig simán elment. Ha már egyszer kifizetem a net árát, akkor legyen ott mindig velem, akárhol vagyok, Opera mini, email letöltés, google maps, rengetegszer jól jött már. Ha otthon ül a modemben a SIM akkor ezekről le kell mondani. Igen, elképzelhető, hogy már akkor neteztem mobilról, amikor Te még talán csak tervezgetted az első mobilod beszerzését.
Itt nem párszáz MB-os csomagról volt szó (amiket leírtál, azokhoz 100 max. 200 MB teljesen elegendő 1 hónapra), hanem rendesen, több GB-os, NEM MOBILON használandó csomagokról!
Tehát nem MOBILnetként használva a mobilnetet, hanem mobilNET-ként, ha érted a különbséget.
Tehát nem a mobilitást, hanem a netet magát.
Sokan drótos, kábeles net HELYETT kívánják használni.
Erről beszéltem...
|
kedd márc. 23, 2010 21:29 |
|
|
Mkrys
ezüst tag
|
Idézet: Mivel a telefon netezéskor ugyanazzal az adóteljesítménnyel dolgozik, mint beszélgetéskor, ezért ugyanúgy merül. Nem szerencsés, ha a készenléti idejéből megy az egész netezéses balhé. Ha meg folyamatosan töltőn van, akkor az: 1. nem mobil. 2. árt az akksinak.
Neteztél már telóról? Mivel internetezésnél nincs folyamatos adatátvitel, mint beszédnél, így sokkal többet bír az akksi. Telefonon netezve 8-9 óra alatt merül le, míg géppel összekötve a nagyobb adatmennyiség miatt kb 3-4 óra alatt. A másik telómról 3 évig neteztem, és az akksijának semmi baja nem volt még, net nélkül egy hétig simán elment.
Ha már egyszer kifizetem a net árát, akkor legyen ott mindig velem, akárhol vagyok, Opera mini, email letöltés, google maps, rengetegszer jól jött már. Ha otthon ül a modemben a SIM akkor ezekről le kell mondani.
|
kedd márc. 23, 2010 20:37 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Mkrys írta: Dannyboy írta: Venemo írta: Azt is értem, hogy ez egy prepaid sim. Éppen ezért kérdezem, hogy elérhető-e meglévő előfizetéshez a díjcsomag, mert számomra úgy jóval praktikusabb lenne. (Ugyanis ha egy másik simet tennék a telóba, akkor tutira elérhetetlen lennék ) Ha nemcsak sim-et veszel és rááldozol még néhány kéket, akkor 10k modemmel együtt. Így viszont mindig elérhető leszel. Én azt nem értem, hogy miért jobb a külön modemes megoldás, amikor a legtöbb teló már tud 3G-t, HSDPA-t. Ha egyszer kifizetem az internet hozzáférést, akkor nem sokkal jobb a telón megrendelni? Úgy mindig ott van amikor kell, mert az ember általában a telóját mindenhová magával viszi. A modem meg ha ott is van, akkor is számítógépet még szerezni kell hozzá. Miért jobb a külön SIM megoldás? Mellesleg az elérhetőséggel nincs gond, mert a beszédhívás elsőbbséget élvez, ráadásul a 3G/HSDPA hálózaton telefonálni és internetezni is lehet egyszerre. Nem szakad meg a a kapcsolat. Mivel a telefon netezéskor ugyanazzal az adóteljesítménnyel dolgozik, mint beszélgetéskor, ezért ugyanúgy merül.
Nem szerencsés, ha a készenléti idejéből megy az egész netezéses balhé. Ha meg folyamatosan töltőn van, akkor az:
1. nem mobil.
2. árt az akksinak.
|
kedd márc. 23, 2010 8:09 |
|
|
Venemo
arany tag
Csatlakozott: szer. júl. 14, 2004 20:01 Hozzászólások: 380 Tartózkodási hely: Somogy
|
Köszönöm Mkrys, én is valahogy így gondoltam.
|
kedd márc. 23, 2010 4:38 |
|
|
Mkrys
ezüst tag
|
Dannyboy írta: Venemo írta: Azt is értem, hogy ez egy prepaid sim. Éppen ezért kérdezem, hogy elérhető-e meglévő előfizetéshez a díjcsomag, mert számomra úgy jóval praktikusabb lenne. (Ugyanis ha egy másik simet tennék a telóba, akkor tutira elérhetetlen lennék ) Ha nemcsak sim-et veszel és rááldozol még néhány kéket, akkor 10k modemmel együtt. Így viszont mindig elérhető leszel.
Én azt nem értem, hogy miért jobb a külön modemes megoldás, amikor a legtöbb teló már tud 3G-t, HSDPA-t. Ha egyszer kifizetem az internet hozzáférést, akkor nem sokkal jobb a telón megrendelni? Úgy mindig ott van amikor kell, mert az ember általában a telóját mindenhová magával viszi. A modem meg ha ott is van, akkor is számítógépet még szerezni kell hozzá. Miért jobb a külön SIM megoldás?
Mellesleg az elérhetőséggel nincs gond, mert a beszédhívás elsőbbséget élvez, ráadásul a 3G/HSDPA hálózaton telefonálni és internetezni is lehet egyszerre. Nem szakad meg a a kapcsolat.
|
hétf. márc. 22, 2010 19:29 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Venemo írta: Azt is értem, hogy ez egy prepaid sim. Éppen ezért kérdezem, hogy elérhető-e meglévő előfizetéshez a díjcsomag, mert számomra úgy jóval praktikusabb lenne. (Ugyanis ha egy másik simet tennék a telóba, akkor tutira elérhetetlen lennék )
Ha nemcsak sim-et veszel és rááldozol még néhány kéket, akkor 10k modemmel együtt. Így viszont mindig elérhető leszel.
|
hétf. márc. 22, 2010 8:37 |
|
|
Venemo
arany tag
|
Idézet: Tényleg nem értem, de biztosan bennem van a hiba, nem írtam le rendesen.
Ez egy pre-paid SIM kártya, amit meg lehet venni KÜLÖN! Hiszen amikor netezel a telefonoddal, akkor elérhetetlen vagy, tehát KELL(!!!!!) a másik SIM.
Egyebekben pedig a 365 napos készenléti időszak van rá, az utolsó feltöltéstől addig lehet felhasználni a rátöltött összeget.
Ezt, hogy nem vagyok elérhető, már hallottam valahol, de amikor az ősszel az N95-öt használtam modemként (az albérletben nem volt más net), nem tapasztaltam. Az tény, hogy amikor 1-2 percnél tovább beszéltem, megszakította a mobilnetet, de ezzel nincs gondom.
Azt is értem, hogy ez egy prepaid sim.
Éppen ezért kérdezem, hogy elérhető-e meglévő előfizetéshez a díjcsomag, mert számomra úgy jóval praktikusabb lenne. (Ugyanis ha egy másik simet tennék a telóba, akkor tutira elérhetetlen lennék )
A sok szócséplés után azért azt hiszem, rájöttem a válaszra magamtól is: NEM.
|
hétf. márc. 22, 2010 2:05 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Én ilyet olvastam: "A reload és complete tarifacsomagot kizárólag 26. életévüket be nem töltött ügyfelek vásárolhatják." Vagy ez a "reload net"-re mégsem feltétel?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára joc_ hétf. márc. 22, 2010 2:13-kor.
|
hétf. márc. 22, 2010 2:04 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Venemo írta: Macika, ez tényleg jó! Meglévő számlás előfizetéshez aktiválható ez a csomag? Tényleg nem értem, de biztosan bennem van a hiba, nem írtam le rendesen.
Ez egy pre-paid SIM kártya, amit meg lehet venni KÜLÖN!
Hiszen amikor netezel a telefonoddal, akkor elérhetetlen vagy, tehát KELL(!!!!!) a másik SIM.
Egyebekben pedig a 365 napos készenléti időszak van rá, az utolsó feltöltéstől addig lehet felhasználni a rátöltött összeget.
|
hétf. márc. 22, 2010 0:36 |
|
|
Venemo
arany tag
|
Macika, ez tényleg jó!
Meglévő számlás előfizetéshez aktiválható ez a csomag?
|
vas. márc. 21, 2010 23:24 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Mkrys írta: A pannonnál még egy gigás csomag sincs telóhoz. Van a semmire sem elég 200 megás meg az 5 gigás aranyáron. A vodánál legalább telóhoz lehet 1 gigás csomagot venni. Akinek elég 500 mega egy hónapban az természetesen a T-vel jobban jár. Bár én nagyon nem voltam megelégedve az épületekben eltűnő 3G-vel. Csak egypár ilyen épületet találtam, de épp a két számomra legfontosabb hely is ilyen volt: otthon és a munkahelyen Most néztem a vodánál van 250-es mobilweb csomag: http://vodafone.hu/egyeni/prepaid/szolg ... ap_hu.html ennyibe került anno a 200 megás. Ejj, de könnyű úgy savazni valamit, ha nem rendelkezünk kellő információval...
Telóhoz minek is 1 GB-os csomag?
Véleményem szerint a telefonon történő böngészéshez, fontos E-mailek elolvasgatásához elegendő havi 100 MB vastagon. Ennél komolyabb szintű netezés, netán a telefon modemként való folyamatos használata épp a telefonként való használatot teszi lehetetlenné.
Erre találták ki - szerintem zseniálisan - a következő csomagot.
Nyáron azt hiszem, ez lesz a választottam a nyári 1,5 hónapra, míg nem leszek a 60-as Fiber Power oltalma alatt.
DJUICE Reload net.
500 MB -> 1 990 Ft
1 GB -> 2 990 Ft
5 GB -> 5 990 Ft
BÁRMIFÉLE hűség, modemvásárlási vagy egyéb kötelezettség nélkül!
3900 Ft a SIM kártya ára (ebből 500 Ft ill. 500 MB a kezdőegyenleg, mely a vásárlás után 45 napig használható fel) és utána sima feltöltősként működik.
|
vas. márc. 21, 2010 22:34 |
|
|
Denver
arany tag
|
Mkrys írta: A pannonnál még egy gigás csomag sincs telóhoz.
MobilKvartett tarifa?
|
vas. márc. 21, 2010 21:49 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
club írta: Nem életszerű a példád, a 900-as rendszerek nagyobb hatótávolságúak, és igaz, éppen ezért a szomszédos cellákkal interferenciára hajlamosabbak.
Nem szomszéd cellával való interferenciára gondolok inkább, hanem saját magával. Azaz két (pl. egy direkt és egy visszavert) jel más útvonalat tesz mega bázisállomástól a telefonig, és az ellenfázis miatt kioltják egymást. Igen, ez valóban extrém eset, és nem is pont vidéki viszonylatban értem a dolgot, hanem pl. sűrűn lakott részeken. Pl. bemész egy lakásba és az ajtóban eltűnik a térerő. Sajnos előfordul az ilyen még a fővárosban is.
|
vas. márc. 21, 2010 21:03 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
club írta: Akkor patthelyzet, mert nekem meg Voda eladó mondta, hogy előfizethető modem nélkül hűséggel x % kedvezménnyel az előfizetés, és előfizethető hűség, így modem és kedvezmény nélkül is. Tényleg jó lenne, ha az ügyfélszolgák és/vagy viszonteladók nem beszélnének össze-vissza.
Az a baj, hogy sz.r a leírás amit kaptunk...
A leírás szerint tényleg csak 1, vagy 2 év hűséggel köthető, a promócióhoz kapott kódok alapján azonban tényleg létezik hűség, és kedvezmények nélküli lehetőség is, amit a program a gyakorlatban enged is rögzíteni, miután még nem volt olyan ügyfelem, aki így kérte volna, élesben nem tudtam kipróbálni, és ezért is nem tudok biztosat mondani, és ezért lehet az, hogy több helyről több dolgot hallasz...
|
vas. márc. 21, 2010 10:09 |
|
|
gato
vas-tag
Csatlakozott: vas. feb. 05, 2006 13:48 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: Budapest
|
Pannon forever
Szerintem gáz, hogy átnevezik a Pannont, mert ugye legalább nevében magyar. Én nem vágom, hogy mitől lenne sikeresebb a cég attól, hogy lecseréli a 17 évig épített erős, hazai márkát egy nevében is norvég valamire. A Telenor, név szerintem egészen más tészta, mint a T-Mobile, vagy a Vodafone. Az utóbbi kettő tisztán globális piacra szánt, sikeres nemzetközi márkák, míg a Telenor egy norvég márka. Amúgy egy találékony, tehetséges menedzsmenttel nem lenne szükség névváltásra és talán ekkora leépítésre sem. Valszeg nem a saját pozícióikat fogják megszűntetni, hanem más szinteken gyomlálnak. Az pedig, hogy a Pannon a névváltásból egyenesen levezeti, hogy az internet fejlődésével hűde jó lesz és hűde sok új munkahely teremtődik és hűde nő a GDP, nem hülyeség. Csak annyi a bibi, hogy rajtuk kívül millió más net szolgáltató létezik jóval versenyképesebb árakon. A névváltás szerintem nemhogy növelni fogja az előfizetők számát, inkább csökkenteni fogja. Azt sugallja, hogy képesek kirúgni 250 embert némi költséglefaragás érdekében, képesek eldobni egy 17 éve működő és sikeres márkát, és hogy totál nincsenek tekintettel a hazai ízlésre, igényekre.
Van egy klub a facebookon azoknak, akik nem fogadják kitörő örömmel a névváltást. Ha van kedvetek, csatlakozzatok!
http://www.facebook.com/group.php?gid=400100801659
|
vas. márc. 21, 2010 4:37 |
|
|
club
platina tag
Csatlakozott: pén. máj. 21, 2004 18:35 Hozzászólások: 584 Tartózkodási hely: Starigrad
|
Mkrys írta: Most hűség nélkül is előfizethető? Múlthéten kértem infót, mail-be és telón is két év hűséget emlegettek. Annyi kedvezménnyel, ha nem szükséges a modem, akkor havidíjkedvezményt kapok. Hűség nélküli lehetőség akkor még nem volt - legalábbis azt mondták -
Akkor patthelyzet, mert nekem meg Voda eladó mondta, hogy előfizethető modem nélkül hűséggel x % kedvezménnyel az előfizetés, és előfizethető hűség, így modem és kedvezmény nélkül is.
Tényleg jó lenne, ha az ügyfélszolgák és/vagy viszonteladók nem beszélnének össze-vissza.
|
szomb. márc. 20, 2010 20:50 |
|
|
Mkrys
ezüst tag
|
Egy évig garantálják, hogy nem emelik az árat, egy év letelte után pedig arra a létező tarifacsomagra váltasz, amire akarsz.
Én is azt hittem, hogy a modem és a két év kötelező, de kiderült, hogy ez a két csomag modem és így hűségnyilatkozat nélkül is előfizethető. Igaz, ez a promóció leírásából nem derül ki...
A modem ha jól rémlik 1 Ft, ha aláírsz két évet.
Ja, nem említetted, hogy nálad a mobilnet szolgáltatásként értendő és nem előfizetésként...[/quote]
Most hűség nélkül is előfizethető? Múlthéten kértem infót, mail-be és telón is két év hűséget emlegettek. Annyi kedvezménnyel, ha nem szükséges a modem, akkor havidíjkedvezményt kapok. Hűség nélküli lehetőség akkor még nem volt - legalábbis azt mondták -
|
szomb. márc. 20, 2010 20:21 |
|
|
club
platina tag
Csatlakozott: pén. máj. 21, 2004 18:35 Hozzászólások: 584 Tartózkodási hely: Starigrad
|
kuncsaku írta: Két éves hűségszerződés, ami még nem is lenne baj, mert megkötném én. De csak egy évig garantálják, hogy nem emelik az árat. tehát ha egy év múlva felemelik duplájára (láttunk már hasonlót), akkor is még egy évig fizetheti az ember. Ráadásul kötelezően rám sóznak egy modemet is, amire nekem semmi szükségem, mert mobiltelefonhoz kellene. Most azt már meg se nézem, hogy mennyi a modem,...
Egy évig garantálják, hogy nem emelik az árat, egy év letelte után pedig arra a létező tarifacsomagra váltasz, amire akarsz.
Én is azt hittem, hogy a modem és a két év kötelező, de kiderült, hogy ez a két csomag modem és így hűségnyilatkozat nélkül is előfizethető. Igaz, ez a promóció leírásából nem derül ki...
A modem ha jól rémlik 1 Ft, ha aláírsz két évet.
Ja, nem említetted, hogy nálad a mobilnet szolgáltatásként értendő és nem előfizetésként...
|
szomb. márc. 20, 2010 20:07 |
|
|
Mkrys
ezüst tag
|
kuncsaku írta: Köszönöm Club, hogy felhívtad a figyelmem a két új tarifacsomagra. Meg is néztem és lelohadt gyorsan a lelkesedésem. Mert ott az Easy ami remek, csak elolvasva az apró betűt már annyira nem is remek. Két éves hűségszerződés, ami még nem is lenne baj, mert megkötném én. De csak egy évig garantálják, hogy nem emelik az árat. tehát ha egy év múlva felemelik duplájára (láttunk már hasonlót), akkor is még egy évig fizetheti az ember. Ráadásul kötelezően rám sóznak egy modemet is, amire nekem semmi szükségem, mert mobiltelefonhoz kellene. Most azt már meg se nézem, hogy mennyi a modem, de ha ingyen van, akkor is jobban tetszik a T-mobile ajánlata 2000 ft és 500 mega és megy mobiltelefonnal. És az nekem bőven elég lenne. A 2 gigát nem használnám ki. Szóval köztes választás nincs. Van a pofátlan 100 mega 1600 Ft-ért és kész. Mert ugye a jó kis 200 megás netet megszüntették..
A pannonnál még egy gigás csomag sincs telóhoz. Van a semmire sem elég 200 megás meg az 5 gigás aranyáron. A vodánál legalább telóhoz lehet 1 gigás csomagot venni. Akinek elég 500 mega egy hónapban az természetesen a T-vel jobban jár. Bár én nagyon nem voltam megelégedve az épületekben eltűnő 3G-vel. Csak egypár ilyen épületet találtam, de épp a két számomra legfontosabb hely is ilyen volt: otthon és a munkahelyen
Most néztem a vodánál van 250-es mobilweb csomag: http://vodafone.hu/egyeni/prepaid/szolg ... ap_hu.html ennyibe került anno a 200 megás.
|
szomb. márc. 20, 2010 19:58 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Köszönöm Club, hogy felhívtad a figyelmem a két új tarifacsomagra. Meg is néztem és lelohadt gyorsan a lelkesedésem. Mert ott az Easy ami remek, csak elolvasva az apró betűt már annyira nem is remek. Két éves hűségszerződés, ami még nem is lenne baj, mert megkötném én. De csak egy évig garantálják, hogy nem emelik az árat. tehát ha egy év múlva felemelik duplájára (láttunk már hasonlót), akkor is még egy évig fizetheti az ember. Ráadásul kötelezően rám sóznak egy modemet is, amire nekem semmi szükségem, mert mobiltelefonhoz kellene. Most azt már meg se nézem, hogy mennyi a modem, de ha ingyen van, akkor is jobban tetszik a T-mobile ajánlata 2000 ft és 500 mega és megy mobiltelefonnal. És az nekem bőven elég lenne. A 2 gigát nem használnám ki. Szóval köztes választás nincs. Van a pofátlan 100 mega 1600 Ft-ért és kész. Mert ugye a jó kis 200 megás netet megszüntették..
|
szomb. márc. 20, 2010 19:36 |
|
|
szabo
ezüst tag
|
BTS eket nem fog visszabontani.
Helyette kivesz egy-két TRX et, vagy az 1800-ból vagy a 900ból.
Ezzel a csatornaszámot csökkenti, úgyhogy se a lefedettség se a térerő nem fog változni, mert minden szektorban marad.
Ha az adott cellában megnő a forgalom, akkor hamarabb fogynak igy el a szabad csatornák. Erre megoldás a HFR.
Ezt is és a ,TRX ek frekvenciadíj spórolás miatti kiszerelgetését eddig is alkalmazták, nem új találmány.
Pl forgalmasabb üdülőkörzetekből télire kiszedték a TRXek nagyrészét, hogy spóroljanak a frekikkel, és díjakkal.
A Voda azért nem használ EDGE-t , mert az a filozófia, hogy a GSM csatornák beszédre valók, netezzenek az emberek az UMTS en.
|
szomb. márc. 20, 2010 15:51 |
|
|
siofok00
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 355 Tartózkodási hely: Siófok
|
Vannak a pannon-nak jó dolgai, mint pl a szomszédhívó, az uniós szám és az 5 perc után 0 Ft, de a 41,-Ft-os per és sms díj miatt mégsem versenyképes pl az új vodafone-os 25,-Ft-os opcióval.
|
szomb. márc. 20, 2010 13:35 |
|
|
club
platina tag
|
kuncsaku írta: Nem tudom mennyi köze van a tornyok nak ahhoz, hogy pl a Vodának nincs is Edge szolgáltatása se, a Pannonnak meg van. Vagy volt. Mondjuk, ha a Voda megszűnteti azt, hogy a feltöltésekkel "ingyen" hétvégét kapok hálózaton belül, meg nem ad ajándék ezrest 2-3 havonta, akkor már a voda se olyan jó szolgáltató. A netje pl iszonyat drága.
A Vodafone nem akart beruházni a 2.5G (EDGE) szolgáltatásba, ezért nincs ilyenje.
Nekem nem ad a Voda ingyen hétvégéket, mert régi (nekem jobban megérő) csomagot használok. De erre is kapok szinte minden hónapban 1000 Ft jóváírást (3000 Ft feltöltés esetén) ígérő sms-t.
Lehet, két külön net-ről beszélünk, de szerintem az új mobilnet csomagjaik (easy és nonstop) a hazai viszonyok között jó ajánlatnak minősülnek.
|
szomb. márc. 20, 2010 10:09 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Nem tudom mennyi köze van a tornyok nak ahhoz, hogy pl a Vodának nincs is Edge szolgáltatása se, a Pannonnak meg van. Vagy volt. Mondjuk, ha a Voda megszűnteti azt, hogy a feltöltésekkel "ingyen" hétvégét kapok hálózaton belül, meg nem ad ajándék ezrest 2-3 havonta, akkor már a voda se olyan jó szolgáltató. A netje pl iszonyat drága.
|
szomb. márc. 20, 2010 9:50 |
|
|
club
platina tag
|
.gúnár. írta: Valóban kicsit erős, hogy lebontogatnák a tornyokat (bár ez sincs kizárva), hanem sajnos azt fogják szerintem leginkább eljátszani, hogy ha egy tornyon van 900-as és 1800-as cella, akkor kikapcsolják az 1800-ast. Elméletileg valóban nem kell emiatt térerőcsökkenésre számítani, azonban lehetnek olyan interferenciapontok bizonyos helyeken, ahol eddig a telefonok 1800-on mentek emiatt, és most a 900-as hálózat gyengébb lesz. Azt nem tudom, hogy a két frekvenciára külön antennák voltak-e használva, ha igen, és ezek nem azonos szögben sugároztak, akkor ez esetben is lehetnek gyengébb térerejű helyek.
Nem életszerű a példád, a 900-as rendszerek nagyobb hatótávolságúak, és igaz, éppen ezért a szomszédos cellákkal interferenciára hajlamosabbak. De ez nem térerő csökkenést okoz, hanem visszhang jelenséget, amire a múlt század vége óta (kevésbé hatásvadász módon írva: bő tíz éve) elég jó monitoring rendszert üzemeltet ez és a második szolgáltató. Persze abszolút nem tartom kizártnak, hogy van olyan hely az országban, ahol ez térerő-csökkenést jelentett, de egyelőre sem a Duna-Tisza közi kutatóhelyemen, se a Börzsönyben (ahol sohasem volt teljes lefedettség) nem vettem észre ilyesmit.
|
szomb. márc. 20, 2010 9:41 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
club írta: .gúnár. írta: Valahol olvastam, de a gyalázóban is talán benne van (szerk.: most beraktam), hogy a Pannon 8%-kal csökkenti a tornyainak számát, hogy kevesebb frekihasználati díjat kelljen fizetnie (ez volt a hivatalos magyarázat). Majd akkor bemagyarázzák, hogy azért gyengébb a térerő, mert ez Telenor. Konkrétan a tornyok száma és a térerő pont nem fog csökkenni, csak a kapacitás, azaz adott területen egyszerre kevesebben fognak tudni beszélni. (Azaz lesznek olyan időszakok, amikor az első (esetleg néhány) hívásindításra a mobiltelefonon megjelenik a "hálózat foglalt" üzenet.)
Igen, ez a hivatalos álláspont. Valóban kicsit erős, hogy lebontogatnák a tornyokat (bár ez sincs kizárva), hanem sajnos azt fogják szerintem leginkább eljátszani, hogy ha egy tornyon van 900-as és 1800-as cella, akkor kikapcsolják az 1800-ast. Elméletileg valóban nem kell emiatt térerőcsökkenésre számítani, azonban lehetnek olyan interferenciapontok bizonyos helyeken, ahol eddig a telefonok 1800-on mentek emiatt, és most a 900-as hálózat gyengébb lesz. Azt nem tudom, hogy a két frekvenciára külön antennák voltak-e használva, ha igen, és ezek nem azonos szögben sugároztak, akkor ez esetben is lehetnek gyengébb térerejű helyek.
|
szomb. márc. 20, 2010 7:39 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
Laci_L írta: .gúnár. írta: ... Majd akkor bemagyarázzák, hogy azért gyengébb a térerő, mert ez Telenor... Ha sza*r lesz a szolgáltatás, elpártonak más céghez az ügyfelek, ők meg lehúzhatják a rolót. És akkor máris tök mindegy hogy hívják a céget.
Ugye tudjuk, hogy nálunk szabadverseny van, tehát ha az egyik meglép valamit, azt követni fogja előbb-utóbb valamilyen formában a másik is...
|
szomb. márc. 20, 2010 7:34 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
kuncsaku írta: Ha új név, akkor új cég. Hány évig is lesznek most adómentesek az országban? Volt valamikor egy olyan kedvezményük a külföldi befektetőknek, hogy amiért tőkét hoztak az országba, x ideig adómentességet élveztek. Igaz, hogy a magyar cégeket meg keményen sarcolják a mai napig, de talán a Telenor most új ruhában ismét igénybe veszi ezt a jó szolgáltatást.
A másik érdekes az, hogy a cikk is írja, hogy évente csökken a bevételük. Nem kellene ezen esetleg elgondolkozniuk? Ahelyett, hogy mégjobban butitják a szolgáltatást?
Ettől még nem lesz új cég, mert új nevük lesz.
Tudomásom szerint a többi szolgáltatónak is csökkent a bevétele.
Ha kiszámoljuk akkor a 11,3/177=6,38% bevételcsökkenés mellett 3,6/73,4=4,90% EBIDTA csökkenés volt. Vagyis nagyobb nyereségességgel dolgoztak.
Ezek a távközlési cégek, olyanok mint a bankok. Marha nagy haszonnal dolgoznak, bármit megtehetnek, de az ügyfelek javára nem sokat csepegtetnek vissza, akiktől származik az ő fene jó dolguk és királykodásuk.
|
szomb. márc. 20, 2010 7:31 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
asdf_ írta: Na meg persze megint le lehet irni par milliardot koltsegkent a rebranding miatt
Aztán majd jön a dicsőítő hírdetmény, hogy sikeresen lezajlott a váltás.
Az egész helyett én inkább kérném vissza korábbi 36Ft-os praktikum percdíjat meg a 14400/18000-es feltöltőbónuszt.
Meg az ügyfélszolgálat gyakori gyalázatos hangminőségén, szaggatásaira is találhatnának javítást az átcímkézési költségekből.
|
szomb. márc. 20, 2010 7:23 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Tudomásom szerint nincs a Pannonnak olyan percdíja, tarifája (mint a Vodának az összes Vodással), hogy az összes Telenorost világszerte kedvezőbb percdíjjal lehet hívni mint a más szolgáltatóhoz tartozót.
Másfelöl egyébként is akkor lenne az azonos névnek szerepe, ha olyan összegekért roamingolnának a Pannon - Telenor hálózatán oda-vissza, hogy megérje az azonos név miatti hálózaton maradás, vagyis hogy a felhasználó a névből azonnal lássa, hogy ugyanaz a cég. Éves szinten a Pannon - Telenor roamingolások értéke (ára) nem hiszem hogy több lenne 1, maximum 2 milliárd forintnál.
|
szomb. márc. 20, 2010 7:18 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Ha új név, akkor új cég. Hány évig is lesznek most adómentesek az országban? Volt valamikor egy olyan kedvezményük a külföldi befektetőknek, hogy amiért tőkét hoztak az országba, x ideig adómentességet élveztek. Igaz, hogy a magyar cégeket meg keményen sarcolják a mai napig, de talán a Telenor most új ruhában ismét igénybe veszi ezt a jó szolgáltatást.
A másik érdekes az, hogy a cikk is írja, hogy évente csökken a bevételük. Nem kellene ezen esetleg elgondolkozniuk? Ahelyett, hogy mégjobban butitják a szolgáltatást?
|
pén. márc. 19, 2010 23:37 |
|
|
Macika
Moderátor
|
club írta: .gúnár. írta: Valahol olvastam, de a gyalázóban is talán benne van (szerk.: most beraktam), hogy a Pannon 8%-kal csökkenti a tornyainak számát, hogy kevesebb frekihasználati díjat kelljen fizetnie (ez volt a hivatalos magyarázat). Majd akkor bemagyarázzák, hogy azért gyengébb a térerő, mert ez Telenor. Konkrétan a tornyok száma és a térerő pont nem fog csökkenni, csak a kapacitás, azaz adott területen egyszerre kevesebben fognak tudni beszélni. (Azaz lesznek olyan időszakok, amikor az első (esetleg néhány) hívásindításra a mobiltelefonon megjelenik a "hálózat foglalt" üzenet.) Ezek után már csak azt nem értem, hogy mi a mókusfarkának erőltetik MINDEN EGYES ügyfélszolgálaton történő személyes ügyintézés VÉGÉN a mobilinternetet???
Hiszen az jelentősen foglalja a hálózatot.
|
pén. márc. 19, 2010 23:08 |
|
|
club
platina tag
|
.gúnár. írta: Valahol olvastam, de a gyalázóban is talán benne van (szerk.: most beraktam), hogy a Pannon 8%-kal csökkenti a tornyainak számát, hogy kevesebb frekihasználati díjat kelljen fizetnie (ez volt a hivatalos magyarázat). Majd akkor bemagyarázzák, hogy azért gyengébb a térerő, mert ez Telenor.
Konkrétan a tornyok száma és a térerő pont nem fog csökkenni, csak a kapacitás, azaz adott területen egyszerre kevesebben fognak tudni beszélni. (Azaz lesznek olyan időszakok, amikor az első (esetleg néhány) hívásindításra a mobiltelefonon megjelenik a "hálózat foglalt" üzenet.)
|
pén. márc. 19, 2010 20:02 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Na meg persze megint le lehet irni par milliardot koltsegkent a rebranding miatt
|
pén. márc. 19, 2010 19:40 |
|
|