Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 5:33

Hozzászólás a témához  [ 5278 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 106  Következő
PANNON(Telenor)GYALÁZÓ 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
csab2 írta:
asdf_ írta:
Tenyleg, kapunk majd operatormodosito halozati uzenetet (vagy mi a tokot)? (na nem mintha hianyozna ;) )

Nekem automatikusan megjelent a kijelzőn (Nokia e52) a Telenor HU felirat.

Akkor nekem vagy nem kuldtek, vagy butak a telefonjaim hozza ;)

szer. máj. 19, 2010 7:53
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Szép elképzelés ez a vezetékesgyilkos hozzáállás, de ehhez szerintem a T-Home nak még lesz egy két szava. Az infrastruktúrája megvan hozzá.
Egyelőre : Telenor - T-Home 1:0 1 :)

szer. máj. 19, 2010 7:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na kiderült, hogy a vezetékeshívónál a percdíj és a kapcsolási díj egyaránt beletartozik a lebeszélhető keretbe. Megerősítették. Így azért egész kedvező, ha valaki sokat beszél vezetékes irányba. Most már csak a Telenor Másodperc nevű opcionálisan választható lebeszélhető kiegészítő díjcsomag hiányzik. Álmodik a nyomor. :)

szer. máj. 19, 2010 0:12
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
nálam 15Ft-ba, másodperc alapon.
Ha neked eddig is 5 Ft volt percenként, akkor te rosszabbul járnál (a kapcsolási díj miatt), ergo ne is foglalkozz a Pannonnal.

Nekünk (is) jobb lesz.

kedd máj. 18, 2010 23:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
.gúnár. írta:
joc_ írta:
A nagyon beharangozott vezetékes 5Ft/perc csak postpaidhez rendelhetõ, prepaidhez nem. És hívásátirányításkor sem ennyibe számítják ha vezetékesre irányítod a számot.

Ne felejtsd az 5ft-os kapcsolási díjat sem, amit gondolom a havidíjon felül számláznak (ennek lebeszélhetõ díjcsomagnál van jelentõsége).
És még azt is?
HIHETETLEN!
Micsoda élõsködõk!!!

Mondd már, Neked most a Te tarifacsomagodban mennyibe kerül 3 perc telefonálás mondjuk egy Nyíregyházi drótosra!
Õszintén, légyszi!

nálam 15Ft-ba, másodperc alapon.

De tényleg, milyen ellenszolgáltatást is nyújt a kapcsolási díjért? Ja, hogy semmilyet. Hát, igen. Tényleg korrekt banda.

kedd máj. 18, 2010 23:45
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Tenyleg, kapunk majd operatormodosito halozati uzenetet (vagy mi a tokot)? (na nem mintha hianyozna ;) )

Nekem automatikusan megjelent a kijelzőn (Nokia e52) a Telenor HU felirat.

kedd máj. 18, 2010 22:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jo, az ufsz-ek az elso napokban mindenrol hiresek, csak joltajekozottsagrol nem, szoval en egyelore nem vennek merget az infora. ;)

kedd máj. 18, 2010 20:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Macika írta:
Ne haragudj, jelen esetben az nem érv, hogy nem beszéled le a havi bennefoglalt díjat.

Aki fixen lebeszeli a havidijat, annak termeszetesen megeri, aki nem beszeli le, annak ha nem lebeszelheto lett volna az 5 ft (amikor az elozo postot irtam, akkor meg azt hittem ugy van), akkor azoknak nem erte volna meg, de igy ugy nez ki mindenkinek megeri. Ezt lett volna erdemes megfontolni mindenkinek dontes elott. Bar most itt az elottem levo postban, megint megy a csures-csavaras, hogy akkor most hogy meg mint... :)

Veled értek egyet. Sokan nem beszélik le a keretüket, és így viszont már nem éri meg annyira, hogy pluszban fizetsz érte. Legalábbis az üfsz-en ezt mondták. Ráadásil a weblapon szereplő leírás is ezt sugallja, mert csak kapcsolási díjat emeli ki külön, mint olyat, ami levonódik a havidíjból, arról említést sem tesz, hogy vezetékes irányú percekre is ugyanez vonatkozna. Bár szerintem most ezzel akkor egy öngólt lőttel, mert az ÁSZF-ben az is rögzítve van, hogy az összes érintett tarifacsomag lebeszélhető, és szerintem nem különbözteti meg külön a vezetékes irányt. Mi erről a váleményetek? Megérne egy bejelentést?

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára zoli62 kedd máj. 18, 2010 20:36-kor.

kedd máj. 18, 2010 20:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Ne haragudj, jelen esetben az nem érv, hogy nem beszéled le a havi bennefoglalt díjat.

Aki fixen lebeszeli a havidijat, annak termeszetesen megeri, aki nem beszeli le, annak ha nem lebeszelheto lett volna az 5 ft (amikor az elozo postot irtam, akkor meg azt hittem ugy van), akkor azoknak nem erte volna meg, de igy ugy nez ki mindenkinek megeri. Ezt lett volna erdemes megfontolni mindenkinek dontes elott. Bar most itt az elottem levo postban, megint megy a csures-csavaras, hogy akkor most hogy meg mint... :)

kedd máj. 18, 2010 20:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
joc_ írta:
zoli62 írta:
Csináltam kis számítgatást.
...
Én nem így értelmezem, különösen éppen az idézett szöveg szerint. Valójában a Pannon 60 az nem lebeszélhető időt tartalmaz, hanem 2100 Ft-ot lebeszélhetsz. Eddig persze mindegy volt honnan néztük, mert a 2100 Ft-ért akárhova is hívtál, 60 perc beszélgetést kaphattál (percalapon).

Most viszont ha megrendeled ezt a vezetékes opciót, akkor viszont a 2100 Ft az 60 darab 6 perces vezetékes hívást is jelenthet. (60x(5+6x5)=2100)

Bilibe lógna a kezem?

Megkérdeztem én is az ügyfélszolgálatot, mert a weblapon levő leírás nem egyértelmű. Sajnos a vezetékes percdíj a lebeszélhető keretbe nem számít bele, csak a kapcsolási díj, azaz 3900(1800+2100) Ft-ért beszélhetsz 360 percet. Így a percdíjad 3900/360=10,8 Ft/perc.
A te példáddal számolva pedig 2100/360=5,8 Ft/perc Biztos vagy benne, hogy ilyan "jótékony" lenne veled a Telenor/Pannon? :)

kedd máj. 18, 2010 20:21
gyémánt tag

Hozzászólás 

kedd máj. 18, 2010 20:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Ennyi hsz-szel magad mogott illenek az aszf-et lapozni, es nem pedig kerdezni :P (az Aszf szerint +3e ft (20%) jar hozza)

Én nem azt kérdeztem, hogy láttátok-e az ASZF-ben. Mellesleg eszem ágában sincs átolvasni. Megvagyok nélküle is egész jól évek óta. Ennyi hsz után is.
Én azt írtam, hogy én nem látom a honlapon amit kérdeztem, hátha segít valaki.
Kösz a segítséget. :D

kedd máj. 18, 2010 20:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
zoli62 írta:
...
Én nem így értelmezem, különösen éppen az idézett szöveg szerint. Valójában a Pannon 60 az nem lebeszélhető időt tartalmaz, hanem 2100 Ft-ot lebeszélhetsz. Eddig persze mindegy volt honnan néztük, mert a 2100 Ft-ért akárhova is hívtál, 60 perc beszélgetést kaphattál (percalapon).

Most viszont ha megrendeled ezt a vezetékes opciót, akkor viszont a 2100 Ft az 60 darab 6 perces vezetékes hívást is jelenthet. (60x(5+6x5)=2100)

Bilibe lógna a kezem?

kedd máj. 18, 2010 19:59
Moderátor

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Macika írta:
Mondd már, Neked most a Te tarifacsomagodban mennyibe kerül 3 perc telefonálás mondjuk egy Nyíregyházi drótosra!
Őszintén, légyszi!

19.5 netto*3 es mivel a havi lebeszelhetosegbol mindig bent marad 500-1000 ft emiatt effektive nulla, ennek okan hivasonkent 5 ft-tal rosszabbul jarnek :D (mmint a ceg ahol melozom) (negyunkbol altalaban harman nem beszeljuk ki teljesen a lebeszelhetoseget)
Na tehát.

Az új rendszerben 3 perc ugye 20 Ft-ba kerül. Brutto.

Neked 3 perc MOST 73 Ft. Brutto.

Tényleg a k. anyját a Telenornak... :)

Én úgy vagyok vele, hogy ha valamiért holnaptól (mától) alig több, mint a 25%-át kell fizetnem, akkor az nagyon jó dolog!
Átverés nélkül!

Más kérdés, hogy minden 40-50-edik hívásom megy csak drótos hálózatba. Maximum.

De biztos vagyok benne, hogy vannak olyanok, akik nálam sokkal többet telefonálnak drótosra, nekik ISZONYATOSAN megéri!

kedd máj. 18, 2010 19:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ennyi hsz-szel magad mogott illenek az aszf-et lapozni, es nem pedig kerdezni :P (az Aszf szerint +3e ft (20%) jar hozza)

kedd máj. 18, 2010 19:43
a fórum lelke

Hozzászólás 
Néztétek az új honlapot?

Nem találom a Praktikum egyenleg lekérdezést (regisztrált ügyfélnek), és eltünt a 15000 Ft-os feltöltés mellől a plusz kedvezmény.

Én látom rosszul, vagy ilyen szemetek lettek?

kedd máj. 18, 2010 19:31
gyémánt tag

Hozzászólás 

Ha az öt forintos vezetekés percdíj beleszámítana a lebeszélhető keretbe Pannon 60 esetében:
Havi száz perc (100*1) esetében fizetnél 2100 Ft-ot, kapsz érte (2100Ft-500 Ft kapcsolási díj)/35=45 perc+100 perc=145 percet, a percdíj pedig 2100/145=14,50 Ft

Amennyiben az öt Ft-os vezetekés percdíj nem számít bele a lebeszélhető keretbe:
Havi száz perc (100*1) esetében fizetnél 2600 Ft-ot, kapsz érte az előbbiek szerint szintén 100+45=145 lebeszélhető percet, a percdíj pedig 2600/145=18 Ft.

Mit gondoltok, melyik alternatívát alkalmazzák? :) Nem nehéz kitalálni. A másodikat. Ebből két dolog következik. Az első: kampányszöveg elég megtévesztő. A második: annál jobban megéri telefonálni, minél többe beszél valaki vezetékes irányba. Az elsőre annyit tudnák reagálni, hogy ez hasonló a mp/perc alapú elszámolás különbségéhez, amikor kb. átlagosan 20 %-kal többet kell fizetni perc alapú számlázás esetében.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zoli62 kedd máj. 18, 2010 19:42-kor.

kedd máj. 18, 2010 19:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na akkor meg beszelunk itt a nagy semmirol :)

kedd máj. 18, 2010 19:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Ne felejtsd az 5ft-os kapcsolási díjat sem, amit gondolom a havidíjon felül számláznak (ennek lebeszélhető díjcsomagnál van jelentősége).
Én nem így olvasom:
Idézet:
http://www.telenor.hu/szolgaltatas/koltsegcsokkentes/vezetekes-hivo/
A kapcsolási díj a forint alapú lebeszélhetőségbe beleszámít, de a perc alapú lebeszélhetőségbe nem (perc alapú lebeszélhetőséggel rendelkező tarifacsomagok: MobilKvartett tarifák, Momentum tarifacsomag).

kedd máj. 18, 2010 19:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Őszintén, légyszi!

19.5 netto*3 es mivel a havi lebeszelhetosegbol mindig bent marad 500-1000 ft emiatt effektive nulla, ennek okan hivasonkent 5 ft-tal rosszabbul jarnek :D (mmint a ceg ahol melozom) (negyunkbol altalaban harman nem beszeljuk ki teljesen a lebeszelhetoseget)

kedd máj. 18, 2010 19:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
joc_ írta:
A nagyon beharangozott vezetékes 5Ft/perc csak postpaidhez rendelhető, prepaidhez nem. És hívásátirányításkor sem ennyibe számítják ha vezetékesre irányítod a számot.
Ne felejtsd az 5ft-os kapcsolási díjat sem, amit gondolom a havidíjon felül számláznak (ennek lebeszélhető díjcsomagnál van jelentősége).
Én úgy olvastam, hogy a kapcsolási díj az a lebeszélhetőségből fogyasztható.

Ebből is látszik, hogy a korábbi hsz-emet Macika félreértette. Én nem azért írtam ide mert keveslem amit adtak, csupáncsak két olyan korlátozásra fel akartam hívni a figyelmet, amiről a beharangozás nem szólt, pedig sokaknak fontos szempont lehet(ne). Az 5Ft-os kapcsolási díjjal én is úyg vagyok, hogy na bumm, akár ha 10 Ft-os lenne a percdíj, még az is veri az összes ma is elérhető publikus mobil tarifa vezetékesbe irányuló percdíját.

kedd máj. 18, 2010 19:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Végre, itt az ideje, hogy honorálják valamivel azokat, akik havonta bizonyos összeget kifizetnek előre, kötöttséget vállalva ezzel.
Én úgy tudom, hogy a postpaid nem fizet előre semmit... A Pannonnál a havidíjat is utólag kell kifizetni.

Az átirányítást pedig figyelemfelhívásnak szántam, nehogy valaki erre alapozzon. Én hasonlóba már évekkel ezelőtt belefutottam.

Egyébként nem lenne semmi bajom azzal hogy csak a postpaid kap valamit, de ez most épp úgy lett beharangozva, hogy most aztán ők nagyon odavágnak a vezetékesnek. Ez így nem odavágás, még egy pici legyintést sem ér el...

kedd máj. 18, 2010 19:02
Moderátor

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
joc_ írta:
A nagyon beharangozott vezetékes 5Ft/perc csak postpaidhez rendelhető, prepaidhez nem. És hívásátirányításkor sem ennyibe számítják ha vezetékesre irányítod a számot.

És még azt is?
HIHETETLEN!
Micsoda élősködők!!!

Őszintén, légyszi!

kedd máj. 18, 2010 18:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
joc_ írta:

kedd máj. 18, 2010 18:46
Moderátor

Hozzászólás 
joc_ írta:
És továbbra is Neked kell fizetni a mobilszolgáltatónak és nem ők fizetnek Neked, ha használod...
Köcsögök.

Végre, itt az ideje, hogy honorálják valamivel azokat, akik havonta bizonyos összeget kifizetnek előre, kötöttséget vállalva ezzel.

kedd máj. 18, 2010 17:14
gyémánt tag

Hozzászólás 

kedd máj. 18, 2010 14:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekunk valami 1000 ft-os keszulekkedvezmenyt kuldtek szinten 2 evert cserebe. Ofcoz 4 szamra 4 kulon levelben. :roll:

pén. máj. 14, 2010 19:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
Megkaptam "fantasztikus" ajánlatukat. Természetesen ahány számom van, annyi külön borítékban - és volt pofájuk rányomni, hogy környezetbarát papír. Igen, környezetbarátosan ahány szám, annyi formalevél, annyi boríték, gratulálok! De ez csak a beveztés:

Ajánlatuk lényege, hogy két év hûségért kaphatok havi 25 perc hálón belüli lebeszélhetõséget. Azt hiszem, ezt nem kell kommentálni. Megjegyzem, az még mindig nem jutott eszükbe, hogy a jogerõs bírósági ítéletetben számukra elõírtakat végrehajtsák. Hiába na, a mobiltársaságok minden felett állnak.

pén. máj. 14, 2010 14:35
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
A Pannon kiszórja a Pannon brandes cuccait:
http://www.pannon.hu/egyeni/nyeremenyjatek/ :lol:

Nem annyira gyalázó, csak ez a legpörgősebb pannonos topic.

pén. ápr. 23, 2010 20:01
Moderátor

Hozzászólás 
csab2 írta:
OFF
Akkor jelenleg egyik mobilszolgáltatónak sincs DVB-H szolgáltatása? Van egyáltalán Mo-n működő DVB-H?
Elnézést kérek, légy szíves nézz utána, mi az a DVB-H!

Köszönöm!

hétf. ápr. 19, 2010 22:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lalamper írta:
Érdekes, a pannon új bázisállomás helyeket keres...

http://www.pannon.hu/pannon/allomas_palyazat/galeria/
Ez miért gyalázó?
Speciel az egyik egészen közel van ahhoz ahol 5 évvel ezelőttig laktam. Bár úgy tudtam hogy Voda állomás van a tetőn, mindenesetre a szolgáltató annyit fizet a háznak, hogy abban a házban (pedig kb. 40 lakásos 9 emeletes társasház, lifttel, aminek az üzemeltetése nem kevés) pontosan 0 Ft közös költséget fizetnek az ottani tulajdonosok. Nem igazán csodálom hogy a szolgáltató keresi az olcsóbb lehetőséget.

hétf. ápr. 19, 2010 22:12
arany tag

Hozzászólás 
Érdekes, a pannon új bázisállomás helyeket keres...

http://www.pannon.hu/pannon/allomas_palyazat/galeria/

hétf. ápr. 19, 2010 21:12
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Meg a djuice csomagok kozott is alaposan szejjelcsaptak...

hétf. ápr. 19, 2010 18:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
csab2 írta:
Szegény mobil internet csomagok! Már megint változik a nevük: http://www.pannon.hu/letoltes/kozl/kozl_100415_2.pdf :))
És az a legjobb, hogy van olyan szolgáltatás aminek kétféle "új" neve is lesz. (Pannon Internet 5GB)

hétf. ápr. 19, 2010 18:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
OFF
Akkor jelenleg egyik mobilszolgáltatónak sincs DVB-H szolgáltatása? Van egyáltalán Mo-n működő DVB-H?
ON

Szegény mobil internet csomagok! Már megint változik a nevük: http://www.pannon.hu/letoltes/kozl/kozl_100415_2.pdf :))

hétf. ápr. 19, 2010 17:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Jó, de akkor visszakanyarodunk oda, hogy a Tré ráfizetésessen működteti?
SZERINTEM "bevezető áron". Azaz most még ráfizetésesen.

Erre mondtam, hogy ez persze vélemény, gazdaságossági információk híján jelenleg nem tudjuk eldönteni, 1-2 év múlva nézzük meg az akkori árakat és hogy egyáltalán ki szolgáltat még, és akkor kiderül.

hétf. ápr. 19, 2010 8:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
A t-nek van egy jol bevezetett es reklamozott mediamania dijcsomagja, ami ha a celcsoport vagy, egesz jo aron van. Aki valoban mobiltv-zni akart, az mar reg szamhordozottt oda. Igy a pannon piac nelkul maradt. Szerintem. Meg bizonyos mennyisegu felhasznalo/osszeg alatt nem erdemes foglalkozni valamivel.

hétf. ápr. 19, 2010 8:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Szerintem teljesen logikus, hogy vege lett, el nem birom kepzelni azt a helyzetet, amikor barmelyik tv-n barmilyen olyan musor zajlana, amiert barki is hajlando lenne 69 ft/percet fizetni.

Jó, de akkor visszakanyarodunk oda, hogy a Tré ráfizetésessen mûködteti? Nem hiszem. Mint ahogy azt se hiszem, hogy a pannon ne tudná (nyereségesen) 69Ft/perc alatt adni.

vas. ápr. 18, 2010 22:00
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Mindazonáltal a topicban valóban a streaming videóról van szó, ami megszüntetésének az okát én sem értem. Hisz ha már úgyis megcsinálta a pannon, akkor nem hinném, hogy sokba kerülne fenntartani.

Mert lehet, hogy tobbe kerul fenntartani, mint amit hoz? Jogdijak, a musorszolgaltatokkal kotott szerzodesekkel valo foglalkozas, meg a teljes adminisztracio, szamlazas, stb.
Szerintem teljesen logikus, hogy vege lett, el nem birom kepzelni azt a helyzetet, amikor barmelyik tv-n barmilyen olyan musor zajlana, amiert barki is hajlando lenne 69 ft/percet fizetni.

vas. ápr. 18, 2010 21:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
Imici1972 írta:
Mielőtt ilyen - egyébként téves - eszmefuttatásokat írsz, kicsit tájékozódj előtte.

A nem kicsit nagyobb a mellényed, mint kellene, de tényleg nem néztem utána, hogy melyik mobiltévé sugárzást szünteti be a Pannon.
Egyebekben sok valós tényt is leírtál a DVB-T helyzetről. Ezzel együtt dőreség és túlzott egyszerűsítés úgy beállítani, hogy a DVB-T helyzet a két párt és a "pártadók" miatt olyan amilyen, és a szegény jóságos AH nem tudott eléggé miattuk jótékonykodni. Mert nekem ezt az érzetet keltette a 2. pontod.
Az EU-nak is volt erről vagy valami irányelve, ajánlása, hogy favorizálta a DVB-H-t, és persze itt a pártok is benne voltak amiben. Vagy mondjuk azt, hogy minden a pártok miatt van.

vas. ápr. 18, 2010 20:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Nem baj Imici, hogy OFF, ez az igazság, teljesen jól leírtad!
Köszönöm!

Nagyjából. Mert a legfõbb oka nem a zsír vagy hitgyüli zsebtévéje, sem nem a két párt, hanem a két szennycsatorna, mely a magyarországi nézettséget (és reklámbevételeket) bitorolja. Más se hiányzik nekik, mintsem egy drótdarabbal foghatni lehessen más mûsorokat, mint a lónika só, vagy a józsi barát. És ezt sikerült is kikavarniuk, miközben a "hozzáértõk" a párttévékre mutogatnak.

Mindazonáltal a topicban valóban a streaming videóról van szó, ami megszüntetésének az okát én sem értem. Hisz ha már úgyis megcsinálta a pannon, akkor nem hinném, hogy sokba kerülne fenntartani.

vas. ápr. 18, 2010 20:51
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Nem baj Imici, hogy OFF, ez az igazság, teljesen jól leírtad!
Köszönöm!

vas. ápr. 18, 2010 19:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
TargeT írta:
A cégek és az EU is erőltette valamikor néhány éve még ezt a DVB-H mobiltévét.
A magyar DVB-T digitális sugárzás is ennek figyelembevételével lett megpályáztatva, megvalósítva.
Jól el is cseszték vele a DVB-T-t. Kezdetben Budapesten totálisan, mert a DVB-H olyan full térerővel jön, hogy egy drótdarabbal is lehet fogni, nézni persze tévén nem, csak a megfelelő mobilon.
A DVB-T helyenként meg még tetőantennával is alig az adótól pár kilométerre.
Jó ebbe belejátszottak az akkor még üzemben lévő MIG-ek is.

Mostanra meg az van, hogy az EU is belátta, hogy orbitális őrült nagy baromság volt a DVB-H erőltetése. Ha lesz is mobiltévé valamikor, az nem DVB-H lesz.
Volt erről egy cikk, most nincs kedvem kikeresni. Szánják, bánják, de már késő.
A cégeknek is bukás, nincs rá elég fizetőképes kereslet. A Pannon jól tette, hogy kiszállt, függetlenül az emlegetett minőségtől.
Aki kitart, tartson, meg az a néhány lelkes lézengő előfizető tőlem nyugodtan lehet.
De ne felejtsük, hogy gyakorlatilag a semmiért cseszték el a DVB-T földi sugárzást, ami azért jóval több embert érint.
És hogy nem tudsz pl. laptopon egy USB tunerrel és egy kis botantennával tévézni. Ami az egyik lényeg lenne.
Csak ha viszel mellé egy yagi antennát a hátadon, és még azt is lehet hogy antennaerősítővel. :P ]:-<

Mielőtt ilyen - egyébként téves - eszmefuttatásokat írsz, kicsit tájékozódj előtte.

1. Én nem a DVB-H-ról beszéltem, hanem a sima 3G streaming videóról.
Ezt szünteti be a Pannon. A DVB-H engem sem igazán köt le.
A DVB-H a szolgáltató részéről olyan invesztíciót kíván, amelynek
megtérülése 100%-ban csak a mobilTV sikerén múlik.
A streaming video viszont számtalan más tartalom továbbítására is
alkalmas

2. A DVB-T-t Magyarországon nem az EU cseszte el, hanem a pártok, elsősorban a FIDESZ és az MSZP. Ugyanis az AH eredeti elképzelése az volt, hogy TELJESEN INGYEN, 20-30 csatorna lesz fogható, digitális minőségben.
Ekkor jött az említett két párt és nagy egyetértésben megszavazták, hogy az ATV és a HírTV ott KELL, hogy legyen a csatornaválasztékban.
Ezzel viszont majdnem tönkre is tették a két TV-t, mivel ezeknek bevétele nagyrészt a kábeltársaságok jogdíjaiból származik.
Na most ha egy ingyenes platformra felkerülnek, akkor innentől kezdve lemondhattak volna a jogdíjaikról.
Ezért lett kódolt mindkét adó.
Csak hogy így meghiusult az Antenna Hungaria eredetileg nemes szándéka, hogy mindenki ingyen, digitális minőségben nézhessen akár 20-25 TV csatornát is. Mondanom sem kell, hogy a kábeltársaságok is azonnal akcióba léptek a terv meghiúsításának érdekében. (Hiszen így ki fizetne elő bármelyik csomagjukra?)
Ez a két kódolt adó már okot ad(hat) további fizetős csatornák megjelenésére, ráadásul ehhez drágább set top box ill. kártyás DVB-T tunerrel felszerelt TV kell.
A teljesítményt Bp-en nemrég 6-ról 40kW-ra emelték, de ez még mindig csak töredéke az adó 100kW-os teljesítményének.
Ennek oka az, hogy hasonló frekvenciatartományt használ a Honvédség is, ez 2012 jan.1-ig meg lesz szüntetve, legkésőbbb eddig az időpontig az AH tovább emeli 100kW-ra az adóteljesítményt.
Ezzel egyidejűleg (2012.01.01.) leállnak az analóg földfelszíni műsorszórással is, valamint (várhatóan) tovább bővül majd a csatornakínálat is.
Innentől igaz lesz a DVB-T-re is, hogy egy darab kis dróttal lehet fogni. :wink:

Na ez kicsit hosszú és off lett... :oops:

vas. ápr. 18, 2010 19:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ami most megszűnt a Pannonnál az DVB-H rendszerű mobilt tv volt, vagy a már korábban is létező streamingelt mobil tv?

vas. ápr. 18, 2010 16:49
a fórum lelke

Hozzászólás 
A cégek és az EU is erőltette valamikor néhány éve még ezt a DVB-H mobiltévét.
A magyar DVB-T digitális sugárzás is ennek figyelembevételével lett megpályáztatva, megvalósítva.
Jól el is cseszték vele a DVB-T-t. Kezdetben Budapesten totálisan, mert a DVB-H olyan full térerővel jön, hogy egy drótdarabbal is lehet fogni, nézni persze tévén nem, csak a megfelelő mobilon.
A DVB-T helyenként meg még tetőantennával is alig az adótól pár kilométerre.
Jó ebbe belejátszottak az akkor még üzemben lévő MIG-ek is.

Mostanra meg az van, hogy az EU is belátta, hogy orbitális őrült nagy baromság volt a DVB-H erőltetése. Ha lesz is mobiltévé valamikor, az nem DVB-H lesz.
Volt erről egy cikk, most nincs kedvem kikeresni. Szánják, bánják, de már késő.
A cégeknek is bukás, nincs rá elég fizetőképes kereslet. A Pannon jól tette, hogy kiszállt, függetlenül az emlegetett minőségtől.
Aki kitart, tartson, meg az a néhány lelkes lézengő előfizető tőlem nyugodtan lehet.
De ne felejtsük, hogy gyakorlatilag a semmiért cseszték el a DVB-T földi sugárzást, ami azért jóval több embert érint.
És hogy nem tudsz pl. laptopon egy USB tunerrel és egy kis botantennával tévézni. Ami az egyik lényeg lenne.
Csak ha viszel mellé egy yagi antennát a hátadon, és még azt is lehet hogy antennaerősítővel. :P ]:-<

vas. ápr. 18, 2010 7:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én is azt mondom hogy a tény az tény, az értékítélettel még várjunk. El is mondom miért:

Jó ideje beszélgettem egy egyébként nem marketinges emberkével aki a T-nél dolgozik, és nagy lelkesedéssel beszélt ezekről a videótelefon meg mobiltv meg más, kb. akkoriban induló szolgáltatásokról.
Én magam konzervatív gondolkozású vagyok, és szerintem is ezek közül a 3G szolgáltatások közül a mobilinternet kivételével nem lesz tömeges felhasználás. Én is azt gondolom hogy ezek a wap sorsára fognak jutni. Amiről pár éve ugyanez az ember hasonló optimizmussal beszélt nekem.

Szerintem az ezekre a szolgáltatásokra elérni kívánt árszínvonal az nem a T hanem inkáb a P által jelzett díj, ergo itt hozzáállásbeli eltérést látok a szolgáltatók között, az egyik egy erősen bevezetőnek mondható árat alkalmaz, a másik pedig a később elérni kívánt árszínvonal közelében dolgozik (illetve dolgozott).

Erősen az a véleményem, hogy egyik szolgáltatónál sincs akkora felhasználói tömeg (és szerintem később sem lesz, de ezen ne nyissunk most vitát, esetleg hosszabb idő után nézzük meg a tényeket hogy így lett-e), ami ezt a szolgáltatást el tudná tartani hosszú időn keresztül.

Ebből nagyjából az is kiolvasható, hogy nekem jelenleg az a véleményem, hogy ezek később sem lesznek igazából rentábilisek, tehát a többiek sem fogják fenntartani a jelenlegi árszínvonalon a szolgáltatást. Ez úgy értendő, hogy szerintem ahol egyáltalán meg fog maradni, ott is olyan drága lesz idővel, ami csak kevesek részére lesz csuklóból előfizetett szolgáltatás, tehát akinek egy kicsit is nem mindegy hogy mire költi a pénzét, azok erősen megfontoltak lesznek, hogy nekik megéri-e ezt előfizetni, van-e akkora hasznossága, élvezeti értéke számára. Szóval ez ki fog kerülni a "rálegyintek" kategóriából.

szomb. ápr. 17, 2010 22:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
panama-boy írta:
Persze kivételek vannak és lesznek, azt is elhiszem neked, hogy te nagyon használod és nagyon szereted. De szerintem rajtad kivül még van 50 ember az országban, aki mobilon nézi a TV-t. Szerintem a mobil TV legalább annyira megbukkot, mint annak idején a WAP. Az emberek rájöttek arra, hogy a WAP nem internet és ha netezni akarok jó minőségben nagy kijelzővel, akkor irány a PC. Így van ez a mobil TV-vel is. Van aki használja, van aki szereti, DE A NAGY TÖMEGET NEM MOZGATTA MEG ÉS NEM IS FOGJA!!! Tehát hidd el, nem sokan fogják siratni a Pannon mobil TV-t és ezt valószínüleg az illetékes elvtársak is így látják a Pannonnál, ezért vetnek véget ennek a marketing bohóckodásnak.

Valóban kár vitázni.
Én nem azt mondtam, hogy mindenki ezt nézi, hanem hogy ennyi pénzért és ilyen minőségben ahogy a Pannon szolgáltatott, nem csoda, hogy nem volt rá igény.
Sok olyan szolgáltatás van amit nem tömegek használnak, mégsem szüntetik be. Pl. ilyen az MMS is, vagy az SRBT (Selective Ring Back Tone, vagyis amikor az általad választott zenét hallani kicsöngés alatt.)
Ezeket sem igénylik milliószámra, mégsem szüntetik be.

A mobil TV a konkurenciánál sokkal olcsóbban és sokkal jobb minőségben elérhető.
Amúgy én sem egész estés filmekre, vagy focimeccs nézésre használom.
De pl. egy déli híradó, kényelmesen megnézhető egy N97 méretű 3,5"-os kijelzőn, főleg a T által biztosított felbontásban.

Szóval mondhat nekem akárki akármit, ez egy csúnya nagy bukta a Pannonnak...

szomb. ápr. 17, 2010 21:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
bluestar írta:
... de azért pl. a focivb idején jól jöhet majd...

Mi látszik egy ilyen kis képernyőn? Semmi. Mintha rádión hallgatnád. :D

szomb. ápr. 17, 2010 20:51
arany tag

Hozzászólás 
Foci VB 4 évente van, tehát nem hiszem, hogy a mobil TV nagy biznisz lenne.

Amúgy valóban, az sms-nél tévedtek, de látod a mobil TV-t már a 2006-os VB óta nyomatják, viszont kutyának sem kell. Kár ezen tovább vitázni, a mobil TV messze-messze elmaradt az sms sikerétől, naaaaaaagyon messze!!!

Vannak sikertörténetek, lásd sms, és vannak bukások, lásd WAP és mobil TV. Ennyi. Ha aranybánya lenne a mobil TV, akkor biztos lehetsz abban, hogy a Pannon nem zárná el csapot. :wink:

szomb. ápr. 17, 2010 20:23
arany tag

Hozzászólás 
panama-boy írta:
... A NAGY TÖMEGET NEM MOZGATTA MEG ÉS NEM IS FOGJA!!! ...

Nagy tömeget biztosan nem, de azért pl. a focivb idején jól jöhet majd. Egy nagy kijelzős telefonon már nem olyan rossz.
(Annak idején amúgy az SMS-ről is ilyesmit mondtak, hogy ki fogja ezt használni, macerás bepötyögni, meg csak 160 karakter stb., aztán ma mégiscsak használjuk.)

szomb. ápr. 17, 2010 19:07
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 5278 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 106  Következő