Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 16:42

Hozzászólás a témához  [ 1407 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 29  Következő
Windows 7 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás Re: Windows 7
vackor írta:
bmsco írta:
igzából a memória miatt kellene mert az xp prof csak 3,25gb ramot lát a 4gb-ból, meg hát elvileg gyorsulna a gép a dupla sávszéleségtől.

A dupla sávszélesség nem tudom miből következik. A fizikai paramétereket nem igazán befolyásolja az, hogy nagyobb a címezhető tartomány.

Azt viszont jó ha tudod, hogy a 32 bites alkalmazásoknak az x86 és az x64 változatok is legfeljebb 2 GB memóriát biztosítanak (alkalmazásonként). Van ugyan egy "large address aware" lehetőség, így x86 esetén 3 GB, x64 esetén 4 GB memóriát kaphat egy alkalmazás, de ezt csak azok a programok tudják kihasználni, amiket eleve így készítenek. Ennél több memóriát csak a 64 bites alkalmazások kapnak.

Próbálgattam egy két dolgott, de 64 bites xp vagy 64 bites win 7 lemezről bootolva nem veszik észre a fenn lévő 32bites xp-t ebbők kifolyolag nemfissíthető úgy látszik csak a tiszta telepítés marad, ha rászánom magam egyszer. Win 7 32 bitesre lehetne frissíteni, de nem veszi át teljesen a beállításokat, újra kell telepíteni mindent programot és játékot. Marad egyszer majd a tiszta telepítés, ha az xp-et nem tudom majd esetleg feltámasztani.

Miből derül ki, hogy egy alkalmazás 64 bites? Ha 64 bites rendszeren több 32 bites alkalmazás fut akkor azok összesége kihasználhatja a rendszerben lévő 4gb memóriát? Van játék ami 64 bites?

Köszönöm mindenkinek az eddigi hozzá szólását és útmutatását.

szer. júl. 21, 2010 18:35
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Ha mint irád,több gépen fut ue..akkor azon a telepítőn rajta kell hogy legyen az okosság is,csak elkerülte a figyelmedet. :twisted:
A fekete képernyő a 30 nappal egyértelműen az aktiváció hiányára mutat,amit rögtön telepítés után el kell végezni,aztán azt is végig kell olvasni hogy melyik frissítés mit kíván meg és ha olyan az okosítás,hogy az régebbi mint az újonnan megkért telepítés akkor a helyzet ue :arrow: szép fekete háttér időnként(többnyire) hangok nélkül.

szer. júl. 21, 2010 15:40
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
ezüst tag

Hannibal írta:
Bolt-->megvesz-->cd kulcs beír-->aktivál-->genuine windows-->örül.
Más megoldást itt nem mondhatunk.

tudom h nem lehet itt ilyesmit de csak megmondja valaki h merre keressem a megoldást.
A gép nem az enyém, csak szivességböl kinlodok vele.
Azért köszi h egyátalán válaszoltatok.

üdv Rest

kedd júl. 20, 2010 19:17
a fórum lelke

Hannibal írta:
> örül...

Szvsz Rest nem örül. :D
De csak idetéved valaki, akinek van ötlete. Pl. pü-ben. :shock:

kedd júl. 20, 2010 19:13
Moderátor

Bolt-->megvesz-->cd kulcs beír-->aktivál-->genuine windows-->örül.
Más megoldást itt nem mondhatunk.

kedd júl. 20, 2010 18:51
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Sziasztok

Elöre is szolok tudom nem idevaló kérdés de hátha valaki tud valami jó irányba küldeni a problémámmal.
Nos a lényeg adott egy Samsung NP-R528 (NP-R528-DA03HU) laptop amin win 7 fut szépen ahogy kell. Probáltam már mindenféle okosságot rajta de mindig csak a 30 napot enged nem aktiválja magát! Hozzáteszem ugyan az a lemez és/vagy okosság másik gépeken csont nélkül müködik.

ha valaki hallott már ilyenröl vagy tudja a megoldást illetve valami jóféle oldal ami ezzel foglalkozik ossza meg velem legyen olyan kedves akár priviben is.

elöre is köszi

Rest

kedd júl. 20, 2010 17:24
a fórum lelke

Hannibal írta:
... Jó az x64, tessék nem fujjogni tőle ...

Ne izélj már. A 32 > 64 áttelepítésről volt szó, arra írtam hogy felejtse el (mint ahogy ezt ti is írtátok). :)

Az új telepítés persze hogy más.
Erre meg most is fenntartom a véleményem: csak akkor érdemes, ha ki is használja a 64 bites rendszer adottságait, és értékeli azt is, hogy vannak régebbi programok, amik nem fognak futni.

kedd júl. 20, 2010 8:45
gyémánt tag

bmsco írta:
igzából a memória miatt kellene mert az xp prof csak 3,25gb ramot lát a 4gb-ból, meg hát elvileg gyorsulna a gép a dupla sávszéleségtől.

A dupla sávszélesség nem tudom miből következik. A fizikai paramétereket nem igazán befolyásolja az, hogy nagyobb a címezhető tartomány.

Azt viszont jó ha tudod, hogy a 32 bites alkalmazásoknak az x86 és az x64 változatok is legfeljebb 2 GB memóriát biztosítanak (alkalmazásonként). Van ugyan egy "large address aware" lehetőség, így x86 esetén 3 GB, x64 esetén 4 GB memóriát kaphat egy alkalmazás, de ezt csak azok a programok tudják kihasználni, amiket eleve így készítenek. Ennél több memóriát csak a 64 bites alkalmazások kapnak.

kedd júl. 20, 2010 7:11
Moderátor

Laci_L írta:
bmsco írta:
Amint oda jutok, hogy van időm kisérletezni megírom a végeredményt. Köszi a tanácsokat.

Az x64-re váltást felejtsd el. Bár ha van időd, megpróbálhatod ... :D

Jó az x64, tessék nem fujjogni tőle !-F :D

hétf. júl. 19, 2010 20:52
a fórum lelke

bmsco írta:
Amint oda jutok, hogy van időm kisérletezni megírom a végeredményt. Köszi a tanácsokat.

Az x64-re váltást felejtsd el. Bár ha van időd, megpróbálhatod ... :D

hétf. júl. 19, 2010 20:42
ezüst tag

hétf. júl. 19, 2010 20:32
Moderátor

bmsco írta:
Szerintetek melyik út lenne járhatóbb:

win xp x86-ról win xp x64-re és utánna win 7 x64-re vagy
win xp x86-ról win 7 x86-ra és utánna win 7 x64-re?

Egyik sem. Ahogy már ketten is írtuk, architektúrák között csak teljes újratelepítéssel tudsz váltani.

hétf. júl. 19, 2010 19:54
a fórum lelke

bmsco írta:
... Biztonsági mentésem van az egész c:\-ről ...

Akkor jól csináltad. :shock:
Az erdmény ellenben kétséges (szerintem). Mindenképpen írd meg az eredményt.

hétf. júl. 19, 2010 18:11
ezüst tag

Laci_L írta:
Tulajdoképpen nem ártott volna a particiót elmenteni, így megmaradt volna az eredeti állapot is.
De 170 GB húzós ügy. Meg ahogy elnézem, már késő.

Biztonsági mentésem van az egész c:\-ről, de még nem formatáltam az még várok vele amikor lesz rá pár napom mikor eljátszogathatok a win 7-el.

hétf. júl. 19, 2010 17:36
ezüst tag

igzából a memória miatt kellene mert az xp prof csak 3,25gb ramot lát a 4gb-ból, meg hát elvileg gyorsulna a gép a dupla sávszéleségtől. Több ismerősöm is használja azt mondják jól megy elég stabil, igaz még talán meg vannak a gyermekbetegségei még, de jó lenne újítani valamit már, mert mióta megjelent az xp azóta használom, és talán ezért is nehéz váltani, mert az xp-t már kiismertem és nincs nagyon kedvem újra kezdeni a dolgot. Igazából a memoria és a sávszélesség a kecsegtető.

hétf. júl. 19, 2010 17:34
a fórum lelke

Tulajdoképpen nem ártott volna a particiót elmenteni, így megmaradt volna az eredeti állapot is.
De 170 GB húzós ügy. Meg ahogy elnézem, már késő.

hétf. júl. 19, 2010 15:31
a fórum lelke

Vackor jól írta a 32 bites csak 32-re tudod upgradelni.
De le is beszélnélek a dologról,amit nyersz a réven (gondolom a memóriakezelés miatt szeretnéd a 64-est),a vámon el is veszted.Egy csomó játék vagy egyáltalán nem,vagy csak bittyóssan működik.-holott 32-biten tökéletesen fut. :cry:

hétf. júl. 19, 2010 15:11
ezüst tag

Elindítottam ezt a win áttelepítőt és 170gb-i adatot kellene átmenteni vele, jó kis mennyiség, hát egyre jobban úgy néz ki hogy format c: lesz belőle egyszer valamikor. :cry:

hétf. júl. 19, 2010 13:40
ezüst tag

Sajnos muszáj lenne mert, van kb 50 db játék abból legalább 20 ami komolyabb és van több ami mennyiség licenszes és nem engedi újratelepíteni, egyik ismerösöm is így járt hogy újra dobta a gépet és több játéknál is azt tapasztalta, hogy nem engedi újratelepíteni arra hivatkozva, hogy túl lépte a mennyiséget.
Xp-ről win 7-re elvileg lehet frissíteni, az MS oldalon van leírás hozzá lépésről lépésre, csak arra nem találtam semmit, hogy hogyan lehet megoldani a ha lehet egyátalán a 32bit és a 64 bit közötti átváltást.

Szerintetek melyik út lenne járhatóbb:

win xp x86-ról win xp x64-re és utánna win 7 x64-re vagy
win xp x86-ról win 7 x86-ra és utánna win 7 x64-re?

hétf. júl. 19, 2010 13:20
Moderátor

Látni még biztos nem láttam.
Viszont (nem esküdök meg rá), de mintha egy MS doksiban olvastam volna ezt a megoldást.

Egyébként személyes vélemény, hogy ha nem muszáj, nem vesződnék az upgraddel. Tiszta telepítés, az a néhány program, játék vissza, dokumentumok vissza és kész.

hétf. júl. 19, 2010 10:35
a fórum lelke

Hannibal írta:
... Vagy köztes lépésben frissítesz egy Vistára (SP2-re) és onnan 7-re.

Azért megnézném az így áttelepített gép működését a kiinduláshoz képest. :shock:
Láttál már ilyet? :roll:

Nem feltételezm az MS-ről, hogy ezt csont nélkül végig lehet csinálni. Persze jó eredménnyel. :)

hétf. júl. 19, 2010 10:11
Moderátor

Architektúrák (32 vs 64 bit) közötti átjárás csak tiszta telepítéssel lehetséges. Közvetlen frissítés XP-ről 7-re nem lehetséges.
http://windows.microsoft.com/hu-HU/wind ... -windows-7
http://www.blogsdna.com/3217/step-by-st ... dows-7.htm

Vagy köztes lépésben frissítesz egy Vistára (SP2-re) és onnan 7-re.

hétf. júl. 19, 2010 9:53
gyémánt tag

Én úgy tudom, hogy csak azonos architektúra esetén lehet frissíteni. 32 biteset csak 32 bitesre.

hétf. júl. 19, 2010 6:48
ezüst tag

Hozzászólás Windows 7
Üdv mindenkinek. Egy kérdésem lenne, hogy egy win xp pro hu x86 van fenn a gépen és ezt szeretném lecserélni win 7 hu x64-re úgy hogy a win 7 átvegye az xp-ben feltelepített programokat és játékokat. Van e erre valami megoldás?

A win 7 x86-ot fel lehet frissíteni win 7 x64-re?

előre is köszönöm a segítséget.

hétf. júl. 19, 2010 5:09
platina tag

Sziasztok.

Az lenne a gondom a windows 7-el, hogy beállítom az egeret rendesen a rendszerben, megszűnik a zavaró gyorsulása. Viszont játék alatt minimális egér sebesség mellett is gyors. Mit lehetne tenni?

hétf. júl. 12, 2010 1:23
a fórum lelke

By TargeT:
Kód:
Még Vistánál macerás volt, de ott meg volt hozzá külső megoldás olyanra rendszabályozni, mint kellett volna lennie. UAC Tool.

Miből kéne kiindulnom,hiszen abban voltam bűnszövetkezetes!.. :oops: -azon eredeti felállásban az UAC ilyenért simán tarkónvágott!-az majdnem linux,lett,de nem volt rá elég idő..mert ki kellett adni- az csak "ojjjan lett" :lol:-de bőven profitáltak belőle a srácok(lányok is!!) és a W7 valóban felhasználó által is biztonságosan üzemeltethető rendszer lett....kivéve az ilyen nüansznyi dolgokat mint fentebb ill.-pl nálam a kamera is hasonlóan nyűgös történet,de ezekről nem is az Ms tehet,hanem a gyártó.

csüt. jún. 10, 2010 17:59
Moderátor

Eszközkezelőben minden eszköz rendben van?

szer. jún. 09, 2010 20:11
a fórum lelke

Nanemán. Hogy az UAC annyira megakadályozna ilyesmit?!? Wifinél nincs ilyen, de különben is leokézod, oszt annyi.
Nem kell azzal az UAC dologgal riogatni. Még Vistánál macerás volt, de ott meg volt hozzá külső megoldás olyanra rendszabályozni, mint kellett volna lennie. UAC Tool.

Nem sok egyszerűbb dolog van, mint a wifi a Windows 7-en. Hogy itt miért nem, azt ki kell bogozni.
Általában magától felismeri az adaptert és telepíti a drivert. Ha nagyritkán nem, akkor meg a gyártó honlapjáról kell letölteni és magunknak telepíteni.
Utána már látja a wifi hálókat, ami itt kérdés volt. Vagy annak tűnt. Rá kell klikkelni a system tray hálózatikonra és ott is megnézhető, vagy akár onnan is lehet csatlakozást kezdeményezni. Csak tudni kell a kulcsot.

Másik kérdés a csatlakozás valamelyikhez. Ott már kell a kulcs megadás, meg bepipálni, ha az adott háló nem szórja az SSID-t. Meg hogy IP cím stimmeljen vagy DHCP.

szer. jún. 09, 2010 18:40
a fórum lelke

Igen,lehet az UAC miatt-jogosultsági szintek beállítása-!

szer. jún. 09, 2010 16:31
arany tag

Hello!

Miért nem látja a win7-em a wifi -ket?
Hálókártya ok, routerem ok, a telóm látja és fel is megy, linuxal ugyanez a gép látja.
Biztos valami hülye biztonsági beállítás lehet, ezért utálom a win-t

Köszi!

vas. jún. 06, 2010 16:13
ezüst tag

Hozzászólás 
TargeT írta:
Mondjuk azt máig se értem, hogy mi tartott egy órahosszáig, ha a teljes D: meghajtóra állított be mappa tallózás tiltást mondjuk a Felhasználók csoportra. :roll:
Ugyanezzel a mozdulattal, pár klikkel vissza lehet állítani a jogot rendszergazdai joggal. Az meg a listázásletiltással nem tűnt el.
Annyi ugyan van, hogy tallózás tiltás miatt az Intézőből ilyenkor eltűnik a meghajtó, de a Sajátgépet vagy Számítógépet megnyitva látszik.
Azt meg mondtam, hogy magától az új telepítéstől nem lesz jó, a jogot kell visszaadni.
De nem izélgetném nagyon Rascalt, megoldotta. A tanulságot is levonta. :D

De nyugodtan hisz ebből is tanulok, nem tudtam visszaadni a jogot semmi féle képen, csinálok képeket mit csináltam hátha jobban hozzá tudtok szólni mi is lehetett az igazi gond.:
1lépés:
http://kepfeltoltes.hu/100521/Felv_tel1 ... es.hu_.jpg
2lépés:
http://kepfeltoltes.hu/100521/Felv_tel2 ... es.hu_.jpg

De még mindig van olyan amit nem tudok belépni mert rendszergazdai jogsi szükséges. :zavarodott: nem baj az lesz lehet hogy leírtok majd mindent, de lehet hogy majd kiprószálom a progit amit irtatok azt úgy tesztelek, remélem nem lehet elrontani vele a gépet, vagy csináljak bizt mentést?

pén. máj. 21, 2010 15:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mondjuk azt máig se értem, hogy mi tartott egy órahosszáig, ha a teljes D: meghajtóra állított be mappa tallózás tiltást mondjuk a Felhasználók csoportra. :roll:
Ugyanezzel a mozdulattal, pár klikkel vissza lehet állítani a jogot rendszergazdai joggal. Az meg a listázásletiltással nem tűnt el.
Annyi ugyan van, hogy tallózás tiltás miatt az Intézőből ilyenkor eltűnik a meghajtó, de a Sajátgépet vagy Számítógépet megnyitva látszik.
Azt meg mondtam, hogy magától az új telepítéstől nem lesz jó, a jogot kell visszaadni.
De nem izélgetném nagyon Rascalt, megoldotta. A tanulságot is levonta. :D

csüt. máj. 20, 2010 21:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
:shock: Tessék?Nem értem hogy mit nem értesz?Az ophrackkal kapcsolatban írtad?
Mert,arra az tudom mondani,hogy az mindent..az általam fentebb vázoltak kivételével.
Létre tudsz hozni rootot-azaz win alatt rendszergazdát,(de ehhez a névhez ragaszkodnod kell,feltéve hogy magyar nyelvű a rendszer,ha ez átnevezed mint az emlegetett barátom ld fentebb.. :roll: )
-hiszen az eredetiben:(Run-As Admin)- egy olyan "másik rendszeren" amin átkereszteled egy majdnem tejes joggal felvértezett felhasználó,azaz(admin)avagy superjuser aki nem ekvivalens a rendszergazdával ami ott a gyökér avagy root>or not (pedig valamikor még az ASCI ban tudtam leírni :oops:) rendszergazda--avagy röviden ez a programot csak arra szabad és kell használni amire kell:élni vele és nem visszaélni vele.

csüt. máj. 20, 2010 19:19
ezüst tag

Hozzászólás re
Kösz a jó gondolatokat, végülis én csak azt akartam leírni hogy ha az ember kicsit gondolkozik akkor nem viszi egyből szervizbe a gépet, amúgy nem tudom hogy kell használni a progit, amúgy kaptam linket róla, de a program az a jelszavakat töri fel, akkor a tiltást is feltöri ezek szerint, arról viszont nem volt leírás.
Üdv
Még egy kérdés hogy lehet biztonságosan letíltani egy mappát, úgy hogy ne keljen egy másik felhasználót csinálni??

csüt. máj. 20, 2010 18:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
... ha autószerelő vagyok akkor nem kezdek téglafalat rakni, esetleg egy kőmüvessel.

Nono..:"Tizenkét kőmíves összetanakodék".. aztán csak akkor maradt meg a fuga,mikor az asszonyt is beletolták a habarcsba!(Pedig,azok szakemberek voltak...) :lol:
Szó sincs arról,hogy nem értékelem az igyekezetedet,sőt nagyon dícséretes hogy ennyit agyaltál rajta,de amit írtam időben ennyi lett volna(+a lemez kiírása) és végülis megoldottad a dolgot saját kútfejed által!Kép

csüt. máj. 20, 2010 18:09
ezüst tag

Hozzászólás 
[quote="nacorvus"]Az Ophcrakkal ez kb.10-15 perces muetet lett volna..

Hello
Ha történetemre értetted akkor mondanék egy példát, ha autószerelő vagyok akkor nem kezdek téglafalat rakni, esetleg egy kőmüvessel.

csüt. máj. 20, 2010 17:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az Ophcrakkal ez kb.10-15 perces muetet lett volna..
by TargeT:
Idézet:
Nemrég egy haver szórakozott az Ophcrack progival, meg usert hozott létre, oszt eltűnt neki a Rendszergazda.

Nekem is volt egy joorendszergazda ismeroesem...
Off:Ps.eroesen att kell majd szerkesztenem a dolgot-most ophcrack alool irok..folyt kov.
Na szóval,ez az egyik hátrány nincs magyar billentyűzet,a másik,hogy a raides rendszerekre használhatatlan.Egyébként egy tejes Slax ill Sitaz linux live-verziója még játszani is enged:sodoku.(mert,az kell bele) :) stb
On
... folytatva a "jómunkásembert" egy "nagy cégnél mint újdosult rendszerg. szembesült a ténnyel,hogy az elődje nem hagyta rá,csak a sz*rt és szépen alkotott magának az Live-CD-s verzióval a munkaállomásokon egy 'nyemám' rendszergazda felhasználót,hanem root-mert ő egy 'igazi..'volt.Természetesen a usereket hagyta úgy ahogy előtte is volt.És működött is a cégnél, majdnem mint 'atyaistenglóriástul', belül mindenki haptákolt neki,hiszen egyrészt nem ma kezdte,és szinte mindent meg is csinált,ha hardver,ha szoftveres gond volt.(ghostolt,mentett mindent,hálót bővített stb)
Mígnem,valami csoda folytán a külső felsőbb körök-ismervén a volt jelszót nem tudtak belépni a munkaállomásokra ..hiszen Ő a magévá tette.
Ezt,annyira zokon vették,hogy azóta sem talál magának épkézláb munkát...pedig eltelt 2 év. :roll:

szer. máj. 19, 2010 19:21
ezüst tag

Hozzászólás Megoldás
Üdv mindenkinek
Leírom hogy hogyan oldottam meg a problémámat, hajnali 2ig fent voltam, mindent kipróbáltam amiket írtatok,
stell:Igen én is így csináltam(elolvastam), amúgy átgondoltam a dolgot mit ronthattam el. Megcsináltam a letiltást, ügye mindent letiltottam, olvasás írás mappa listázása, de csak a d:, utána a c:-n csak a listázást tiltottam le, de viszont valamiért elronthattam a jogosultságot mert babráltam a felhasználó szintű és a rendszergazda szintű hozzáférési engedélyeket(szerkesztés menüpont).
Nagyon jó tanulópénz volt nekem a dolog mert sok mindent tapasztaltam, namármost 2-részre volt osztva a meghajtóm(hála a szerencsének), a c-re frissítettem a win7-et, működött a d: még mindig le volt tiltva, megijedtem, de viszont mivel már a jogosultságom teljes volt így fel tudtam oldani MAPPÁNKÉNT a tiltásokat, majdnem 1-órát elszórakoztam vele. Hát így sikerült megoldanom most jó minden. Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget, továbbra is járok ide csendestársként olvasgatni, segítségért, és ha tudok én is segítek
üdv.

kedd máj. 18, 2010 17:10
a fórum lelke

Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
Hozzászólás 
igen ez igy van ahogy a cimborak irjak,csak elote kikell kapcsolni az
A Speciális beállítások részben törölje a jelölést az Egyszerű fájlmegosztás használata (ajánlott) jelölőnégyzetből.

pontosabban it leirtam
http://www.virus-stell.com/2010/04/hozz ... appak.html

kedd máj. 18, 2010 11:41
a fórum lelke

Hozzászólás 
Olyan nincs, hogy legalább egy rendszergazda jogú user ne legyen a rendszerben.
Legfeljebb nem tudod a jelszavát és nem tudsz belépni vele a Windowsba.
Nemrég egy haver szórakozott az Ophcrack progival, meg usert hozott létre, oszt eltűnt neki a Rendszergazda. :lol:
Mondtam semmi gond, ilyenkor ez van, egyébként meg XP-n vagy TweakUI a rejtett felhasználók megjelenítésére, ha van, vagy dupla Ctrl+Alt+Del.
Ha újratelepíted, akkor a C:-n formázás után persze az alapértelmezett jogaid lesznek, de a D: ettől nem változik.
Így is úgy is jogot kell adni magadnak, illetve törölni a tiltást.
Ehhez nem belépni, ráklikkelni kell a D: meghajtóra, hanem jobb egér klikk után tulajdonságok / biztonság.

A másik meg amit vackor írt az admin jogú parancssorból kiadott cacls parancs. Itt ha jogot adsz, a tiltást is törli.

kedd máj. 18, 2010 11:32
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Hozzáférési probléma
Rascal írta:
Amúgy megmutatom azt is mit ír ki amikor be akarok lépni a meghajtóba.

Próbáltad esetleg belépés nélkül a helyi menüben (jobb klikk a meghajtó ikonján) a tulajdonságokat? Az megjelenik? Látszik a "Biztonság" fül?

Rascal írta:
Két részre van osztva a vincsim, lehetséges az hogy a c-re újratelepítek és akkor a d-hez hozzáférhetek?

Abból kiindulva, hogy a jogosultságok magán a fájlrendszeren vannak, szerintem NEM. Ugyanígy szívnak azok, akik újratelepítik az oprendszert, vagy másik gépben használnak cserélhető/hordozható vinyókat, aztán nem férnek hozzá a fájlokhoz, csak a jogosultságok buherálásával.

Kipróbáltam (persze csak egy mappán, nem egy egész meghajtón!), hogy kizárom magam, így persze nem enged belépni sem. De a jogosultságokat attól még tudom módosítani, vagyis meg lehet szüntetni a kizárást.

kedd máj. 18, 2010 11:29
ezüst tag

Hozzászólás 
nacorvus írta:
Marad az Ophcrack, ..vagy telepítesz mindent az elejétől,mert valóban nincs rendszergazdi jogod :wink:

Két részre van osztva a vincsim, lehetséges az hogy a c-re újratelepítek és akkor a d-hez hozzáférhetek?

hétf. máj. 17, 2010 16:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
Marad az Ophcrack, ..vagy telepítesz mindent az elejétől,mert valóban nincs rendszergazdi jogod :wink:

hétf. máj. 17, 2010 16:20
ezüst tag

Hozzászólás Hozzáférési probléma
Sziasztok
Ne haragudjatok hogy eddig nem írtam, hétvégén nem voltam itthon és nem tudtam a problémát megoldani küldök egy képet milyen parancsokat próbáltam ki de semmi. Amúgy megmutatom azt is mit ír ki amikor be akarok lépni a meghajtóba.http://kephost.hu/image-9661_4BF147FF.jpg
http://kephost.hu/image-6DB5_4BF147FF.jpg

hétf. máj. 17, 2010 14:54
arany tag

Hozzászólás 
Hannibal írta:
Tudomásom szerint a HP-t nem, de Enterprise-t pl biztosan tudsz letölteni és 90 napig használni: http://technet.microsoft.com/en-us/eval ... 42495.aspx
Egyéb javaslatnak csak a torrentet tudom. Leszedsz untouched MSDN iso-t és feltelepíted a HP-t. 30 napig nem kell aktiválnod.

Köszönöm, valszeg az utóbbit követem el...

köszi :)

hétf. máj. 17, 2010 1:30
Moderátor

Hozzászólás 
Tudomásom szerint a HP-t nem, de Enterprise-t pl biztosan tudsz letölteni és 90 napig használni: http://technet.microsoft.com/en-us/eval ... 42495.aspx
Egyéb javaslatnak csak a torrentet tudom. Leszedsz untouched MSDN iso-t és feltelepíted a HP-t. 30 napig nem kell aktiválnod.

vas. máj. 16, 2010 23:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem nincs rá legális mód,ezt a tavalyi év során megtehetted volna.

vas. máj. 16, 2010 20:41
arany tag

Hozzászólás 
SZiasztok!

Tervezem egy Win7 Home Premium vásárlását. Dell Optiplex 755-ös gépem van, elméletileg simán menne rajta.

Viszont előtte szeretném kipróbálni. Van erre mód jogi aggályok nélkül? Nem letorrentezett szoftverrel szeretném ezt megtenni. Van olyan verzió, ami hivatalosan letölthető és legalább egy hónapig működik?

Illetve egyéb javaslat?

Köszönöm! :)

vas. máj. 16, 2010 19:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
No igen, parancssorban kicsit más. Ha az elérési utat ismered, akár másolni vagy törölni is lehet az adott mappákba vagy mappákból. Csak tallózni nem.

Egyébként jól elvagyunk, csak a kérdező nem reagál mi újság. :wink: Vagy nem tud.

szomb. máj. 15, 2010 10:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
vackor írta:
Az első olvasási, a második írási jogot ad a felhasználóknak.

Fordítva írtam. F=Full, R=Read

pén. máj. 14, 2010 23:40
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1407 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 29  Következő