|
Szerző |
Üzenet |
asdf_
gyémánt tag
|
Re: Apró kérdések topicja
Macika írta: De akkor viszont szét lett szedve a készülék, ami viszont azonnali garanciamegvonó tényező... Ennek kezelik a szervizek, de jogilag nem allja meg a helyet tovabbra sem.
|
szomb. jún. 12, 2010 16:48 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
BndsFr írta: Én is ilyenre gondolok. Szerinted garanciális dolog ez? Milyen jegyzőkönyvet csináltassak, hogy utólag se tudják azt mondani, hogy beázás? (hiszen nem az, mert egy helyben áll, olyan, mintha valami enyv féleség lenne, mert nem folydogál semerre) Nem kell semmi ilyen. Odaviszed és megmondod, hogy szomorú vagy, hogy egy Nokiánál ilyen előfordulhat. Beázást akkor tudnak mondani, ha akarnak. Az új szerviz (a leváltott MobilASK helyett) sokkal korrektebb ilyen ügyekben, az hírlik. Bár nekem a MobilASK sem volt inkorrekt, csak k. lassú. Csak gondolj bele, közjegyző előtt lefotóztathatod a belsejét a telónak, akkor nem mondhatják, hogy beázott. De akkor viszont szét lett szedve a készülék, ami viszont azonnali garanciamegvonó tényező...
|
szomb. jún. 12, 2010 16:46 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Nyilvan arra a jegyzokonyvre gondol, melyet minden jotallasos es szavatossagi kifogaskor az elado szervnek a 49/2003 gkm. rendelet altal eloirtan kotelezo felvennie.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asdf_ szomb. jún. 12, 2010 16:46-kor.
|
szomb. jún. 12, 2010 16:45 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
BndsFr írta: Én is ilyenre gondolok. Szerinted garanciális dolog ez? Milyen jegyzőkönyvet csináltassak, hogy utólag se tudják azt mondani, hogy beázás? (hiszen nem az, mert egy helyben áll, olyan, mintha valami enyv féleség lenne, mert nem folydogál semerre) Egyértelműen a ragasztó egy része folyt oda. Nem gyakori eset, de előfordul, ált. garanciában cserélik az előlapot... Milyen jegyzőkönyvet?? Mégis, kivel szeretnél jegyzőkönyvet csináltatni? Melyik jegyzőkönyv bírálja felül a szerviz (szak)véleményét? Ezt nem értem...
|
szomb. jún. 12, 2010 16:19 |
|
|
BndsFr
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 127 Tartózkodási hely: Budapest
|
Macika írta: Ős-Motorolánál láttam ilyet. Valami kioldódik a kétoldalas ragasztószalagból. Gondolom. Én is ilyenre gondolok. Szerinted garanciális dolog ez? Milyen jegyzőkönyvet csináltassak, hogy utólag se tudják azt mondani, hogy beázás? (hiszen nem az, mert egy helyben áll, olyan, mintha valami enyv féleség lenne, mert nem folydogál semerre)
|
szomb. jún. 12, 2010 12:16 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Ős-Motorolánál láttam ilyet. Valami kioldódik a kétoldalas ragasztószalagból. Gondolom.
|
pén. jún. 11, 2010 22:10 |
|
|
BndsFr
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 127 Tartózkodási hely: Budapest
|
Sziasztok! Két apró kérdésem van. 1. Szerintetek ez micsoda? (lásd a képet, a kijelző baloldalán). Nem ázott, be, nem párásodott be - nem is annak tűnik, mert két-három hónapja ilyen, a pára meg eltűnt volna ennyi idő alatt. Olaj nem érte. Lehetséges, hogy a kijelző körül oldódott fel valami? Mindig csak a szélén van, nem jött beljebb ennél, akárhogy tartom a telefont. 2. Az Opera Mini 4.2 betűméretét hiába állítom át közepesre, mégis nagy marad. Főleg, hogy nem is állítottam semmit, egyik napról a másikra lett ilyen. Próbáltam a telefon betűméretét módosítani, de akkor sem változott. Újratelepítsem? Akkor viszont az RSS-t és a kedvenceket valahogy le lehet menteni?
|
pén. jún. 11, 2010 12:38 |
|
|
Macika
Moderátor
|
john30 írta: Macika, ezt is próbáltam, mielőtt írtam, Pc Suite-val a 7373-ról CSAK a telefonkönyvet mentettem el, többi pipát kivettem (telefonkonyv.nbu a mentett file), de az 5230-assal összedugva már NEM engedte feltenni, ismeretlenként kezelte, el sem indult. A7373-asra természetesen simán visszatette a mentést... Az Ovi-t nem szeretem, nincs is a gépem fennt. asdf_-nek is teljesen igaza van, nevetséges, hogy 2010-ben a Nokia egy ilyen egyszerű dolgot nem tud tökéletesen megoldani Lehet, hogy az S40 - S60 oprendszerek között vannak gondok (bármiről csinálsz mentést a PC Suite-tal, a végén "rendszerspecifikus" mentést is készít, figyeljétek meg!!!), amikor lecseréltem az N95-ösömet az N97-esemre, az Adatátvitellel gyönyörűen átvitt mindent, amit szerettem volna..... Lehet, én azért írtam ilyen magabiztosan, mert egy E51-ről egy 5310-re másoltam teljes tartalmat, hiba nélkül. Az meg kb. ugyanez a felállás.
|
kedd jún. 08, 2010 15:57 |
|
|
john30
arany tag
Csatlakozott: kedd jún. 15, 2004 12:34 Hozzászólások: 449 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Macika írta: john30 írta: Macika, sajnos ezzel a módszerrel nem működik a dolog, próbálkoztam már vele, ahogy írtam, kb. 40 kontakt után ledob (sikertelen adatávitel - hibaüzenet), amit átküldött, az látszik is, de ennél tovább nem megy a dolog ezzel a módszerrel sem... Akkor nem marad más, mint a PC-Suite (NEM az OVI!!!!!!!) És azzal a régi telóról kizárólag a névjegyeket elmenteni, a többi pipáját kiszedni. És azzal át kell tudni tenni őket! Macika, ezt is próbáltam, mielőtt írtam, Pc Suite-val a 7373-ról CSAK a telefonkönyvet mentettem el, többi pipát kivettem (telefonkonyv.nbu a mentett file), de az 5230-assal összedugva már NEM engedte feltenni, ismeretlenként kezelte, el sem indult. A7373-asra természetesen simán visszatette a mentést... Az Ovi-t nem szeretem, nincs is a gépem fennt. asdf_-nek is teljesen igaza van, nevetséges, hogy 2010-ben a Nokia egy ilyen egyszerű dolgot nem tud tökéletesen megoldani Lehet, hogy az S40 - S60 oprendszerek között vannak gondok (bármiről csinálsz mentést a PC Suite-tal, a végén "rendszerspecifikus" mentést is készít, figyeljétek meg!!!), amikor lecseréltem az N95-ösömet az N97-esemre, az Adatátvitellel gyönyörűen átvitt mindent, amit szerettem volna.....
|
kedd jún. 08, 2010 6:57 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Szerintem az altalam mar tobbszor olvasott csinalsz egy uj felhasznalot a szamitogepen, azzal belepsz, elinditod az outlookot (ami az uj felhasznalo okan ures), oda beimportalsz mindent, majd onnan kiexportalod az uj telefonba lehet a megoldas (bar itt meg lehet, hogy az egy nevhez tobb szam dolog elveszik). Ugye pc suite-tal csinalod amugy?
(Azert szabadjon megjegyeznem, hogy annyira kib***tul szanalmas, hogy 2010-ben meg mindig ezzel sziv az ember, hogy kb. 2 kbyte-nyi textfile-nak megfelelo adatot keptelen a(z egyik) legnagyobb mobilgyarto sajat kulonbejaratu programja a sajat telefonjai kozott atpakolni... Az, hogy bt-n nem megy at, az mar csak a raadas.)
|
hétf. jún. 07, 2010 21:26 |
|
|
Macika
Moderátor
|
john30 írta: Macika, sajnos ezzel a módszerrel nem működik a dolog, próbálkoztam már vele, ahogy írtam, kb. 40 kontakt után ledob (sikertelen adatávitel - hibaüzenet), amit átküldött, az látszik is, de ennél tovább nem megy a dolog ezzel a módszerrel sem... Akkor nem marad más, mint a PC-Suite (NEM az OVI!!!!!!!) És azzal a régi telóról kizárólag a névjegyeket elmenteni, a többi pipáját kiszedni. És azzal át kell tudni tenni őket!
|
hétf. jún. 07, 2010 21:18 |
|
|
john30
arany tag
Csatlakozott: kedd jún. 15, 2004 12:34 Hozzászólások: 449 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Macika írta: john30 írta: Köszönöm Macika, én is erre gondoltam... Lenne még egy kis kérdésem: Páromnak vettem egy 5230-ast a régi 7373-asát leváltva. A névjegyzékében igen sok adata van, 2 módon is próbáltam átvinni 7373-ról 5230-ra: 1./ Adatátvitellel,másolással, Bt-on keresztül, egyszerre - kb 40 kontakt után kiírja, hogy adatátvitel sikertelen, lekapcsolódik. 2./ Pc Suite, a 7373-asról csinálok *.nbu mentést a Telefonkönyvről, viszont az 5230-asra már nem engedi feltenni (ismeretlennek nevezi), ezzel a módszerrel csak az Üznetekekről készült mentést+visszaállítást engedélyezte. Más módszerrel lehet még próbálkozni a Telefonkönyv teljes átvitelére, vagy marad a 7373-asról EGYESÉVEL bt-n keresztül a névjegyek átküldése (ami után jóval több ősz hajszálam lesz ) Köszönöm előre is, remélem, van még más módszer is... Elvileg az 5230-ban van egy másoló szolgáltatás (Menü -> Beállítások -> Adatátvitel). Azzal mindent (sok mindent) át tudsz hozni egyik készülékből a másikba. Macika, sajnos ezzel a módszerrel nem működik a dolog, próbálkoztam már vele, ahogy írtam, kb. 40 kontakt után ledob (sikertelen adatávitel - hibaüzenet), amit átküldött, az látszik is, de ennél tovább nem megy a dolog ezzel a módszerrel sem...
|
hétf. jún. 07, 2010 20:52 |
|
|
Macika
Moderátor
|
john30 írta: Köszönöm Macika, én is erre gondoltam... Lenne még egy kis kérdésem: Páromnak vettem egy 5230-ast a régi 7373-asát leváltva. A névjegyzékében igen sok adata van, 2 módon is próbáltam átvinni 7373-ról 5230-ra: 1./ Adatátvitellel,másolással, Bt-on keresztül, egyszerre - kb 40 kontakt után kiírja, hogy adatátvitel sikertelen, lekapcsolódik. 2./ Pc Suite, a 7373-asról csinálok *.nbu mentést a Telefonkönyvről, viszont az 5230-asra már nem engedi feltenni (ismeretlennek nevezi), ezzel a módszerrel csak az Üznetekekről készült mentést+visszaállítást engedélyezte. Más módszerrel lehet még próbálkozni a Telefonkönyv teljes átvitelére, vagy marad a 7373-asról EGYESÉVEL bt-n keresztül a névjegyek átküldése (ami után jóval több ősz hajszálam lesz ) Köszönöm előre is, remélem, van még más módszer is... Elvileg az 5230-ban van egy másoló szolgáltatás (Menü -> Beállítások -> Adatátvitel). Azzal mindent (sok mindent) át tudsz hozni egyik készülékből a másikba.
|
hétf. jún. 07, 2010 14:58 |
|
|
john30
arany tag
|
Macika írta: john30 írta: Nekem garantáltan politika-mentes rövidke kérdésem lenne: Ha egy S40-es Nokián a Life timert lenullázták, akkor gyakorlatilag SEMMILYEN módon nem lehet megtudni a teljes hívásidőt, vagy van módzser rá, hogy ki lehessen olvasni? (konkrétabban a sztori: pár éve vettem egy használt, de jó állapotú teljes dobozos 8800 sirocco-t, akkor a Life timer kb. 30 órát mutatott, de annál azért látszott, hogy leharcoltabb volt egy picit a készülék, és mivel a legelső sw volt rajta, elvittem a márka hivatalos képviseletéhez egy sw-firrítésre, fel is került rá a v4.10-es sw, és meglepődve tapasztaltam, hogy a Life timer is "véletlenül" lenullázódott). Igazából az érdekelne, ha egyszer már lenullázták, akkor van-e arra bármilyen módszer (persze nem szám-kombinációra gondolok, hanem szervizre), hogy előkerüljön az igazság, vagy a törlés örökre eltűnteti az S40-es platform előéletét Köszönöm előre is a választ. Nincs belőle backup. Örök feledés homálya... Az újabbakon már javították ezt a hibát, csak akkor resetelődik a LifeTimer, ha szándékosan akarják, nem minden frissítéssel. Köszönöm Macika, én is erre gondoltam... Lenne még egy kis kérdésem: Páromnak vettem egy 5230-ast a régi 7373-asát leváltva. A névjegyzékében igen sok adata van, 2 módon is próbáltam átvinni 7373-ról 5230-ra: 1./ Adatátvitellel,másolással, Bt-on keresztül, egyszerre - kb 40 kontakt után kiírja, hogy adatátvitel sikertelen, lekapcsolódik. 2./ Pc Suite, a 7373-asról csinálok *.nbu mentést a Telefonkönyvről, viszont az 5230-asra már nem engedi feltenni (ismeretlennek nevezi), ezzel a módszerrel csak az Üznetekekről készült mentést+visszaállítást engedélyezte. Más módszerrel lehet még próbálkozni a Telefonkönyv teljes átvitelére, vagy marad a 7373-asról EGYESÉVEL bt-n keresztül a névjegyek átküldése (ami után jóval több ősz hajszálam lesz ) Köszönöm előre is, remélem, van még más módszer is...
|
hétf. jún. 07, 2010 9:13 |
|
|
Macika
Moderátor
|
john30 írta: Nekem garantáltan politika-mentes rövidke kérdésem lenne: Ha egy S40-es Nokián a Life timert lenullázták, akkor gyakorlatilag SEMMILYEN módon nem lehet megtudni a teljes hívásidőt, vagy van módzser rá, hogy ki lehessen olvasni? (konkrétabban a sztori: pár éve vettem egy használt, de jó állapotú teljes dobozos 8800 sirocco-t, akkor a Life timer kb. 30 órát mutatott, de annál azért látszott, hogy leharcoltabb volt egy picit a készülék, és mivel a legelső sw volt rajta, elvittem a márka hivatalos képviseletéhez egy sw-firrítésre, fel is került rá a v4.10-es sw, és meglepődve tapasztaltam, hogy a Life timer is "véletlenül" lenullázódott). Igazából az érdekelne, ha egyszer már lenullázták, akkor van-e arra bármilyen módszer (persze nem szám-kombinációra gondolok, hanem szervizre), hogy előkerüljön az igazság, vagy a törlés örökre eltűnteti az S40-es platform előéletét Köszönöm előre is a választ. Nincs belőle backup. Örök feledés homálya... Az újabbakon már javították ezt a hibát, csak akkor resetelődik a LifeTimer, ha szándékosan akarják, nem minden frissítéssel.
|
vas. jún. 06, 2010 11:29 |
|
|
club
platina tag
Csatlakozott: pén. máj. 21, 2004 18:35 Hozzászólások: 584 Tartózkodási hely: Starigrad
|
Re: sidekick
benjamin9099 írta: Az én kérdésem az lenne h mennyi a t mobile sidekick lx 2009 ára kint usaban? Kerestem oskat de enm annyira talaltam Iszonyatosan kereshetted, 6. találat volt a google-ban: http://www.t-mobile.com/shop/phones/Cell-Phone-Detail.aspx?cell-phone=Sidekick-LX-Carbon
|
szomb. jún. 05, 2010 8:20 |
|
|
john30
arany tag
|
Nekem garantáltan politika-mentes rövidke kérdésem lenne: Ha egy S40-es Nokián a Life timert lenullázták, akkor gyakorlatilag SEMMILYEN módon nem lehet megtudni a teljes hívásidőt, vagy van módzser rá, hogy ki lehessen olvasni? (konkrétabban a sztori: pár éve vettem egy használt, de jó állapotú teljes dobozos 8800 sirocco-t, akkor a Life timer kb. 30 órát mutatott, de annál azért látszott, hogy leharcoltabb volt egy picit a készülék, és mivel a legelső sw volt rajta, elvittem a márka hivatalos képviseletéhez egy sw-firrítésre, fel is került rá a v4.10-es sw, és meglepődve tapasztaltam, hogy a Life timer is "véletlenül" lenullázódott). Igazából az érdekelne, ha egyszer már lenullázták, akkor van-e arra bármilyen módszer (persze nem szám-kombinációra gondolok, hanem szervizre), hogy előkerüljön az igazság, vagy a törlés örökre eltűnteti az S40-es platform előéletét Köszönöm előre is a választ.
|
pén. jún. 04, 2010 22:32 |
|
|
Macika
Moderátor
|
T68m írta: Teljesen helyénvaló. Ugyanakkor - úgy érzem - az se nagyon kérés, hogy a másik oldalra, pl. laci_l-re is vonatkozzon az egy hét írásmegvonás, ha politikai hsz-t követ el. Ígérem, mindenkire fog. Elnézést, ha hiányos volt a felsorolás!
|
hétf. máj. 31, 2010 11:33 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11960 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
T68m írta: ... a másik oldalra, pl. laci_l-re is vonatkozzon az egy hét írásmegvonás, ha politikai hsz-t követ el. Off: Próbálok visszafogott lenni. Már írtam nem egyszer, hogy tojok a véleményedre, és a hsz-eidre nem reagálok. De azt kikérem magamnak, hogy báhova sorolgass, mert esetleg más véleményem van. Csakogy azt ide már régen nem írom le. Még veled kapcsolatban sem. Mások leírták. Egyet is értek velük.
|
hétf. máj. 31, 2010 9:38 |
|
|
benjamin9099
vas-tag
|
sidekick
Az én kérdésem az lenne h mennyi a t mobile sidekick lx 2009 ára kint usaban? Kerestem oskat de enm annyira talaltam
|
vas. máj. 30, 2010 22:43 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Macika írta: Nem hiszem, hogy egy kisgyerek vagy, akinek most itt el kell játszani a hülyét. Ha nem baj ugye, ha én továbbra is felnőttnek tekintelek és úgy is viszonyulok az általad leírtakhoz. Teljesen helyénvaló. Ugyanakkor - úgy érzem - az se nagyon kérés, hogy a másik oldalra, pl. laci_l-re is vonatkozzon az egy hét írásmegvonás, ha politikai hsz-t követ el.
|
vas. máj. 30, 2010 22:10 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Vagy ha van egy kis sutnivaloja, nem idez En mindenesetre szerintem hagytam volna. A regenyidezoknek persze kijart volna a peklapat mar regebben is...
|
vas. máj. 30, 2010 19:59 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11960 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
asdf_ írta: ... hogy a banatban fog egy idezetet tartalmazo uzenetre valaszolni? ... Figyeli mások üzenetét (beidézve látja a szövegben a trükköket), és gyakorolja (Előnézet), majd megtanulja. Vagy keres egy másik fórumot, ahol ilyen nincs, csak dől a hülyeség. Ilyenből sokkal több van.
|
vas. máj. 30, 2010 19:49 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
En arra gondoltam, hogy az atlagjuzer, aki eleteben nem kodolt html-t, igy a bbcode logikajat sem tudja, hogy a banatban fog egy idezetet tartalmazo uzenetre valaszolni? Hibauzenetet fog kapni az egymelysegu idezetrol es goze sincs, mit kellene csinalnia...
|
vas. máj. 30, 2010 19:40 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
asdf_ írta: En irtam a vonatkozo topikba, hogy szerintem ez azert nem olyan jo otlet... Tényleg van olyan eset, amikor két, esetleg három egymásba idézés is helytálló, mert így van értelme az új hsz-nek. Evvel szemben az is igaz, hogy sokan (lustaságból, oda nem figyelésből) az idézés gombra kattintottak (vagy nem törltek az idézés után), így hatalmas értelmezhetetlen hsz-ek keletkeztek. Nehéz okosnak lenni.
|
vas. máj. 30, 2010 19:22 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
En irtam a vonatkozo topikba, hogy szerintem ez azert nem olyan jo otlet...
|
vas. máj. 30, 2010 14:00 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
joc_ írta: Jaj. Viszont csak 1 mélységig szabad idézni... VÉGRE!!
|
vas. máj. 30, 2010 13:03 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Nem hiszem, hogy egy kisgyerek vagy, akinek most itt el kell játszani a hülyét. Ha nem baj ugye, ha én továbbra is felnőttnek tekintelek és úgy is viszonyulok az általad leírtakhoz.
|
vas. máj. 30, 2010 6:24 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Nem kéne az említett személynek ilyen visszaéléseket csinálni és akkor nem lenne belőle hír és akkor nem is lenne belőle hozzászólás. Teszem hozzá, hogy egy mobilos hírről egy mobilos fórumon. Tehetek én róla, hogy XY követte el a tisztségével visszaélve? Nem. Ha leírható, hogy pl. Kiss István 10 milliós mobilszámlát csinált, az mehet, de hogy valaki, aki történetesen egy párt tagja, az nem.
|
vas. máj. 30, 2010 5:34 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Nem nézek senkire, úgy írom! T68m-nek és integralnak itt, most elhangzott az utolsó figyelmeztetés, a következő hsz-nél, mely akárcsak egyetlen szó politikai vonatkozást tartalmaz, a hsz. törlésével 1 hét írásjogmegvonás lesz. Persze fejenként. Kérem szépen megérteni, hogy ez egy mobilfórum. Én nagyon komolyan türelmes voltam eddig, de most kiborult a bili. (És nem csak nálam) És hogy ez se legyen OFF: Én szóltam...
|
szomb. máj. 29, 2010 18:49 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Laci_L írta: Ugyanezt már szóvá tettem az Info-ban. Azt ígérték, hogy szólnak a RendszerG-nek. Úgy látszik, hogy nem csinált semmit. Baromi bosszantó, hogy így van a belépés. Úgy látom mára orvosolták a problémát. Úgyhogy jár érte a köszönet. Jaj. Viszont csak 1 mélységig szabad idézni...
|
pén. máj. 28, 2010 20:57 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
integral írta: Nocsak, valaki kitörölte ... Talán nem véletlenül törölték. A topik címe: Apró kérdések topicja. A Terminal pedig egy informatikai fórum. Ha vannak ilyen megérzéseid, találsz hozzá a Neten fórumot. Meg sok olyat is aki veled egyetért. Vagy nem.
|
pén. máj. 28, 2010 18:12 |
|
|
Venemo
arany tag
Csatlakozott: szer. júl. 14, 2004 20:01 Hozzászólások: 380 Tartózkodási hely: Somogy
|
Dannyboy írta: Ugyan nem apró kérdés, de ezt most kaptam:
[...]
Óriási kamu az egész, nehogy bedőljetek! Olcsó trükk. Én az ausztrál lottó megnyeréséről szoktam e-mail-eket kapni.
|
pén. máj. 28, 2010 13:40 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Ugyan nem apró kérdés, de ezt most kaptam:
NOKIA COMMUNICATIONS
1O4TH NOKIA DRIVE.
STAMFORD BRIDGE LONDON
SW1V 3DW UNITED KINGDOM.
We are pleased to inform you of the result of the first online promotion
conducted by Nokia Communications, your email was among the 30 Lucky winners
who won £450,000(Four Hundred And Fifty Thousand pounds sterling) each on the
NOKIA CONNECTING PEOPLE PROMOTION 2010.
You were entered as an independent candidate and your email address was
attached to Verification Number (CN-435-663-6) and Batch Number (12/25/0034)
The online draws was conducted by a random selection of email addresses from an
exclusive list of 100,000,000 E-mail addresses of individuals and mobile phone
users picked by an advanced automated random computer search from the internet.
However, no tickets were sold but all email addresses were assigned to different
ticket numbers for representation and privacy.
The selection process was carried out through random selection in our
computerized email selection machine (TOPAZ) from a database of over 250,000,000
email addresses drawn from all the continents of the world.This Lottery is
approved by the British Gambling Board and also Licensed by the The International
Association of Gambling Regulators (IAGR). This lottery is the 1st of its kind
and we intend to sensitize the public.
In order to claim your £450,000(Four Hundred And Fifty Thousand pounds
sterling) prize winning, which has been deposited in a designated bank.However,
You will have to fill the form below and send it to the Promotion manager of
NOKIA CONNECTING PEOPLE 2010 PROMOTION for verification and then you will be
directed on how you can claim your winning funds:
================
NAME:
ADDRESS:
PHONE:
OCCUPATION:
STATE.
COUNTRY:
NATIONALITY.
Winning Email Address:
======================
Please you are advised to complete the form and send it immediately to our
Promotion manager through email for prompt collection of your winning fund.
(CONTACT CLAIMS AGENT)
Name: MR. DOUGLAS BILL
Direct Tel: +447045710388
Email:nokiacomms30winners@btinternet.com
You are to keep all Nokia lottery information away from the general public
especially your Verification Number and Batch Number. (This is important as a
case of double claims will not be entertained)
NOTICE: Verification claims with error or any misinformation as regards filling
for claims payment will be dishonored and disqualified as abuse to our Policy
Terms and Services. This is in accordance with section 13(1) (n) of the National
Gambling Act as adopted in 1993 and amended on 3rd July 1996 by the
constitutional assembly. Be thus informed *Staff of Nokia Communications
Worldwide are not to partake in this Lottery.
Accept my hearty congratulations once again!
Yours faithfully,
Mrs. Gracey Anderson.
(Online Coordinator)
Óriási kamu az egész, nehogy bedőljetek!
|
pén. máj. 28, 2010 9:06 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
joc_ írta: Ezzel az új fórummotorral meg lehet valahogy oldani, hogy ne kelljen minden egyes alkalommal újra belépni? Eddig kb. 20 óráig érvényes tudott maradni a belépés, most amint becsukom a böngészőt, a legközelebbi megnyitáskor megint muszáj belépnem. Természetesen a belépéskor az "automatikus belépés" pipát beteszem. IE, FF alatt is. Próbáltam kézzel törölni minden terminal.hu illetve forum.terminal.hu cookie-t is, utána sem változik a helyzet. Ugyanezt már szóvá tettem az Info-ban. Azt ígérték, hogy szólnak a RendszerG-nek. Úgy látszik, hogy nem csinált semmit. Baromi bosszantó, hogy így van a belépés.
|
pén. máj. 28, 2010 7:44 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Ezzel az új fórummotorral meg lehet valahogy oldani, hogy ne kelljen minden egyes alkalommal újra belépni? Eddig kb. 20 óráig érvényes tudott maradni a belépés, most amint becsukom a böngészőt, a legközelebbi megnyitáskor megint muszáj belépnem. Természetesen a belépéskor az "automatikus belépés" pipát beteszem. IE, FF alatt is. Próbáltam kézzel törölni minden terminal.hu illetve forum.terminal.hu cookie-t is, utána sem változik a helyzet.
|
pén. máj. 28, 2010 1:32 |
|
|
club
platina tag
Csatlakozott: pén. máj. 21, 2004 18:35 Hozzászólások: 584 Tartózkodási hely: Starigrad
|
kispedro írta: De igen Macika olvasok és én válaszoltam is a válaszodra (15 Máj. 2010 20:53). Írtam, hogy sajnos nem segített a kipucolás. Erre nem válaszolt senki, ezért mertem 3 nap után újból megpróbálni, hátha több szerencsével járok. Bocsánat és voltam ügyetlen, a te utolsó válaszodat kellett volna beidéznem.
Esetleg ezek közül valamelyik nem jó?:
http://www.speedshop.hu/main.php?holkeres=nev&mitkeres=eten+hangsz%F3r%F3&kereses=1
|
csüt. máj. 20, 2010 5:24 |
|
|
Macika
Moderátor
|
kispedro írta: De igen Macika olvasok és én válaszoltam is a válaszodra (15 Máj. 2010 20:53). Írtam, hogy sajnos nem segített a kipucolás. Erre nem válaszolt senki, ezért mertem 3 nap után újból megpróbálni, hátha több szerencsével járok. Bocsánat és voltam ügyetlen, a te utolsó válaszodat kellett volna beidéznem. Hopp, bocs, én nem olvastam azt a hsz-t akkor!
Az a baj, hogy szinte lehetetlen alkatrészt kapni bármelyik kínai gyártó cuccához...
|
kedd máj. 18, 2010 21:19 |
|
|
kispedro
gyémánt tag
|
De igen Macika olvasok és én válaszoltam is a válaszodra (15 Máj. 2010 20:53). Írtam, hogy sajnos nem segített a kipucolás. Erre nem válaszolt senki, ezért mertem 3 nap után újból megpróbálni, hátha több szerencsével járok.
Bocsánat és voltam ügyetlen, a te utolsó válaszodat kellett volna beidéznem.
|
kedd máj. 18, 2010 20:19 |
|
|
Macika
Moderátor
|
kispedro írta: kispedro írta: Sziasztok! Nem találtam ETEN X600 topicot és most látom, hogy az off is be van zárva. Ma elhallgatott a kis hangszóró a telefonomon. Fülesről, meg kihangositva megy, de a kis hangszórója nem. Rájöttem, hogy ha ráteszem a számat és pici levegő nyomást gyakorlok a hangszóróra, akkor szól. Ahogy elveszem a szám, nem szól. Szóval tönkre ment a hangszóró. Szerintetek honnan szerezhetnék bele másikat? Szerintem kicserélni kifogom tudni, csak nem tudom honnan szerezhetném be. Akkor senki nem tud segíteni a hangszóró beszerzési helyében? Így néz ki: http://kephost.hu/image-B1F6_4BF2D0C2.jpgKözvetlenül utánad írtam Neked. Nem olvasol???
|
kedd máj. 18, 2010 18:57 |
|
|
kispedro
gyémánt tag
|
kispedro írta: Sziasztok! Nem találtam ETEN X600 topicot és most látom, hogy az off is be van zárva. Ma elhallgatott a kis hangszóró a telefonomon. Fülesről, meg kihangositva megy, de a kis hangszórója nem. Rájöttem, hogy ha ráteszem a számat és pici levegő nyomást gyakorlok a hangszóróra, akkor szól. Ahogy elveszem a szám, nem szól. Szóval tönkre ment a hangszóró. Szerintetek honnan szerezhetnék bele másikat? Szerintem kicserélni kifogom tudni, csak nem tudom honnan szerezhetném be.
Akkor senki nem tud segíteni a hangszóró beszerzési helyében?
Így néz ki: http://kephost.hu/image-B1F6_4BF2D0C2.jpg
|
kedd máj. 18, 2010 18:43 |
|
|
Macika
Moderátor
|
guni. írta: Bocs, nem voltam egyértelmű. Szóval 1 év hivatalos garanciát igérnek és arra rá még egy év bolti. Ezt nem értem hogy lehet, ha a hivatalos garancia 2 év. Mondjuk mióta láttam egy xxl gsm-ben hivatalos 2 év garos W800i-t, amihez kitöltetlnül adták a gyári garijegyet már semmin sem lepődök meg. Guni Próbáld ki, éljél garanciális igényeddel egy ilyen helyen, majd megtudod!
|
vas. máj. 16, 2010 21:17 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Bocs, nem voltam egyértelmű. Szóval 1 év hivatalos garanciát igérnek és arra rá még egy év bolti. Ezt nem értem hogy lehet, ha a hivatalos garancia 2 év. Mondjuk mióta láttam egy xxl gsm-ben hivatalos 2 év garos W800i-t, amihez kitöltetlnül adták a gyári garijegyet már semmin sem lepődök meg.
Guni
|
vas. máj. 16, 2010 17:34 |
|
|
club
platina tag
|
guni. írta: Ahham, azért ez durva pofátlanság...nem is értem hogyan nem buknak le hiszen annyira nyíltan csinálják. Meg a másik amit nem értek, hogy ha a gyártó két év garanciát ad, akkor hogy lehet ezekben a boltokban mégis csak egy jár? (esetleg kiegészítik + 1 év bolti garival)
Guni
Buda nagy része, az agglomeráció divatosabb fele, stb... ebből épült. A mostani és az előző kormányokban is van/volt olyan miniszter, aki azért kerülhetett oda, mert ezzel, vagy jövedéki adó csalásokkal megalapozta politikai karrierjét. De nem akarok politizálni...
Európa/Közel-Kelet számos országában a szolgáltatók 1 év garanciát adnak az új SL-os vagy független készülékeikre. A sufni gsm onnan származó - már unlockolt - készülékeket ad tovább, így alapáron nem érdeke, hogy több garanciát adjon. Persze ha ráfizetsz, akkor bevállalja saját szakállára a plusz egy évet, ha aztán abban az időszakban punnyad meg a készülék, akkor vagy megjavítja, vagy kibújik garanciális kötelezettsége alól. Utóbbit pl. úgy, hogy évente nevet vált, az előző céget pedig jogutód nélkül megszünteti.
|
vas. máj. 16, 2010 15:31 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Ahham, azért ez durva pofátlanság...nem is értem hogyan nem buknak le hiszen annyira nyíltan csinálják. Meg a másik amit nem értek, hogy ha a gyártó két év garanciát ad, akkor hogy lehet ezekben a boltokban mégis csak egy jár? (esetleg kiegészítik + 1 év bolti garival)
Guni
|
vas. máj. 16, 2010 13:53 |
|
|
club
platina tag
|
guni. írta: Ok, értem én ezt, és régi trükk, de hivatlos magyar garanciát, csak akkor kaphat ha a hivatalos magyar képviselettől veszi, és úgy már nem lehet eljátszani ezt a visszaigényeljük az áfát külföldön, eladjuk 0p használtként itthon trükköt. Vagy külföldi telókra is jár itthoni garancia?
Nem, de ha papiron kiviszed a magyar beszerzésű telefont az EU-ból, akkor nem kell érte ÁFA-t fizetned itthon. (Persze ha legálisan itthon adod el mégis akkor kell, de ennek nincs köze a garancialevélhez...)
|
vas. máj. 16, 2010 13:44 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Ok, értem én ezt, és régi trükk, de hivatlos magyar garanciát, csak akkor kaphat ha a hivatalos magyar képviselettől veszi, és úgy már nem lehet eljátszani ezt a visszaigényeljük az áfát külföldön, eladjuk 0p használtként itthon trükköt. Vagy külföldi telókra is jár itthoni garancia?
|
vas. máj. 16, 2010 13:30 |
|
|
club
platina tag
|
guni. írta: Szisztok, jó régen nem játam erre... Szóval az lenne a kérdés, hogy mostanában elég sok gsmboltban adnak felárért hivatalos garit, de még így is jóval olcsóbban. mint pl speedshop, vagy edigital. Mi ebben a trükk? Egyszerű átverés?
Guni
Rengeteg illegális lehetőség van az árak csökkentésére. Pl. nekünk 3-4 hete ajánlott egy magyar úriember 3 kamion árut x Ft-ért házhoz szállítva. Ugyanezt az árut (a gyártási sorozatszámok alapján teljesen ugyanezt!) a lengyel gyárban láttuk előtte EUR-ért 10%-al drágábban. Mikor megkérdeztük a lengyeleket, hogy ez hogyan lehetséges, elfaxolták nekünk azt a számlát, amin az úriembernek az árut eladták. Azon az eredeti EUR-s ár volt. A magyar úriembernek egy fiatalka Audi terepjárója volt, tehát nem hiszem, hogy azt a 10%-ot (plusz szállítás) ő elveszítette az üzleten. Valószínűleg az ÁFA-val játszott. (A három kamion árura inkább nem tartottunk igényt.)
|
vas. máj. 16, 2010 13:16 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Szisztok, jó régen nem játam erre... Szóval az lenne a kérdés, hogy mostanában elég sok gsmboltban adnak felárért hivatalos garit, de még így is jóval olcsóbban. mint pl speedshop, vagy edigital. Mi ebben a trükk? Egyszerű átverés?
Guni
|
vas. máj. 16, 2010 12:56 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
T68m írta: Nem érzed úgy, hogy egy bekezdésen (egy mondaton) belül is ellentmondasz magadnak? (szerinted) a trének most van 1-1,5milliós szabad száma és a lakosság nem nő, hanem csökken, akkor - ugyan - mi szükség egyátalán egy db plusz számra??? Tehát a csökkenő lakosság még azért azért el fog használni 1-1,5milla számot, ugye? Mert az emberek a sírba viszik a telefonszámukat. De ez nem jó, mert akkor a plusz kétmilla is elfogy hamarosan.
Csak a lakosság nem olyan mértékben csökken, ahogy az új számok kiadása...
|
vas. máj. 16, 2010 11:08 |
|
|