Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 7:48

Hozzászólás a témához  [ 5278 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 106  Következő
PANNON(Telenor)GYALÁZÓ 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás Re: PANNON(Telenor)GYALÁZÓ
hhh3 írta:
... ha mind megvan, akkor a 3000-es elég...

Ajándék lebeszélhetőség nincs hozzá, csak a nagyobbakhoz.

pén. aug. 06, 2010 8:39
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Én is sokat gondolkodtam, hogy mire jók ezek az sms-ek, azonkívül hogy parázzon az ember, hogy már csak 275 nap van hátra, és arra jöttem rá, hogy mielőtt töltene az ember, megnézi, hogy mi a legutolsó ilyen sms, és ha nincs sms, akkor a legnagyobbal érdemes tölteni ha mind megvan, akkor a 3000-es elég. Persze ha valaki megtartja ezeket az sms-eket

pén. aug. 06, 2010 1:59
gyémánt tag

Nem hulyeseg az, csak nem tudod a logikajat :) 275, 185, 95 es 5 nappal a lejarat elott jon sms a lejaratrol. Tehat hajszalpontosan egymastol negyed evre, es mindig x*negyed ev+5 nap idopontkor :)

csüt. aug. 05, 2010 18:54
a fórum lelke

csab2 írta:
Olyan kártyára aminek hamarosan lejár a felhasználhatósága...

Aha, kösz. Ilyen nincs nekem. :)
Evvel szemben sokszor jön egy értesítés, hogy 275 nap múlva lejár a kártya. Nem előtte néhány nappal, dehogy is. Az logikus lenne.
Megkérdeztem tőlük, hogy mi ez a baromság, miért nem 196 vagy 311 nappal előbb küldik az SMS-t, az is ugyanekkora hülyeség lenne. :mrgreen:
Válasz: csak. Ja, az más (idézet egy Woody Allen filmből).

csüt. aug. 05, 2010 18:14
gyémánt tag

Olyan kártyára aminek hamarosan lejár a felhasználhatósága rátölt a Telenor 250 vagy 500 forintot. Olyan kártyára, amelyre nem gyakran töltenek.

csüt. aug. 05, 2010 15:26
a fórum lelke

hhh3 írta:
... kapott valaki a Telenortól ajándék feltöltést? ...

Mi ez? Hogy ne haljak meg hülyén. :shock:
Van vagy 10 éve Pannon (kártyás) előfizetésem, de én még semmit sem kaptam tőlük, az biztos. Csak fizetek, mint egy birka. :)

csüt. aug. 05, 2010 14:19
a fórum lelke

Igen, nyilván pontosan arról van szó, hogy növeli az aktív kártyák számát, javítja a statisztikát. Nem is értem, hogy a többiek miért nem csinálják, ha tényleg nem.
Ennyit pedig valószínűleg megér nekik, mert külön pénzükbe sem kerül. Nem pénzt adnak, hanem lebeszélhetőséget, ennyi meg biztosan belefér a nagy közösbe.
Ezek szerint a Telenornál ez változatlanul megvan.
Nekem a djuice kártyám érvényessége járt le nagyjából a "szétválásukkor", de ilyen hosszabbítás se automatikusan nem történt meg előtte, se hívásuk, se SMS értesítés nyomán, se az ÜFSZ menüpontjai közt nem lehetett most ilyet aktiválni. Ők már valamit tudtak előre.
Ha mégis lenne továbbra is a djuice-nál ilyen, akkor egyszerűen kimaradtam.

Ez más filozófiának tűnik a 26 év alatti korosztály megcélzásával. Aktív telefonálásra építenek, ez meg nem az, és ha jópárszor így maguk hosszabbítanak, akkor előbb utóbb átlépődik a kuncsaft életkora ezen.
Még jó, hogy legalább a meglévő idősebb korú kártyákat nem szórták ki a rendszerből, ha újat kötni csak 26 év alatt lehet. Napersze az már igencsak minden jogi normán túltett volna.

csüt. aug. 05, 2010 7:37
gyémánt tag

Gozom sincs, hogy ebben mi a szokasuk, nekem sima telenoros praktikumom van (es mar tavaly is ok toltottek ra :), kimeno hivasra masik telefont hasznalok de ezen a meghosszabbitotton azert van bejovom, tehat nem doglott szam, javitja a statisztikajukat ;) ). De most erted, evi 3000ft az egy eves elerhetoseg, azaz havi 250 ft, ebbe azert meg egy altalanos iskolas sem halna bele, ha ki kene fizetnie :D

szer. aug. 04, 2010 22:07
arany tag

asdf!
És milyen kártyára kaptál plusz időt telenor vagy djuice? Ebben is különváltak?

szer. aug. 04, 2010 21:30
a fórum lelke

Akkor csak a djuice hasonló ugrott?

szer. aug. 04, 2010 11:26
gyémánt tag

En ket hete kaptam 500-at, szoval egy evig nem kell feltoltokartyat vennem :)

szer. aug. 04, 2010 7:46
a fórum lelke

Az a 250 Ft néha 500 is volt, de tényleg nem ez a lényeg.
Valószínűleg és sajnos ment a levesbe.
A Telenort még csak erősen sejtem, de a djuice az gyakorlatilag tuti.

szer. aug. 04, 2010 7:22
arany tag

Régebben volt a pannonos születésnapi 20 perc beszélgetés, és rákérdeztem, hogy a telenor online-on miért nem látom, erre azt mondták, hogy tavasszal megszünt. ez volt az utolsó előtti csepp a pohárban. Az utolsó cseppaz (lesz) ha az ingyen fenntarthatóságot (vagyis az ajándék 250 Ft-okat) is megszüntetik/megszuntették , van erről valakinek infója? Vagy kapott valaki a Telenortól ajándék feltöltést? Attól tartok, hogy ez is ment a levesbe az imidzsváltással együtt

szer. aug. 04, 2010 0:13
ezüst tag

siofok00 írta:
siofok00 írta:
Telenor Internet Siófok... No comment....
Kép

Ugyanazon a modemmel Vodafone, azonos térerővel:

Kép

Hallo Telenor!!! Így nem csoda, hogy alig van Telenoros Siófokon.

A használt modem egy Huawei 1820-as, HSPA+-os 28.8-as letöltést tud elméletben, felfelé pedig 5.76-ot.

Ezt most mértem:

Kép

Lehet olvassák a Terminált? Igaz még nem Vodafone tempó, de alakul....

Keszthelyen a Voda üzletben a gép letöltéshez 4,5-öt írt, feltöltéshez meg 3,6-ot(!)! A ping alig 50 volt. Mondjuk ez gép és modemfüggő. Várom már a HSPA+-ot, el kéne indítani, Romániában már 16 városban van.

hétf. aug. 02, 2010 10:49
gyémánt tag

Kollegam sikeresen osszeinternetezett start csomaggal egy szep osszeget (ez eddig az o sara). Pannonline-on letiltanam a netet meg a wapot az osszes elofizurol, de nem lehet (rossz pont #1). Felhivom az ugyfelszolgalatot, letiltja az enyemrol. Majd megallunk par pillanatra, mert o varja a tovabbi telszamokat. Mondom nem latja, hogy ehhez az elofizetohoz meg mely szamok tartoznak? Nem latja (#2). Elmondok ket szamot, potyog, kozben elkezdi mondani, hogy bonuszprogramban most lehetosegem van keszuleket cserelni, blablabla (#3, kit erdekel?), mondtam kosz nem, mondom az utolso telszamot, utana elkezdi mondani, hogy bonuszprogram kereteben lehetosegem van havi 25 perc halozaton beluli ingyendumara (#4, nem ezert telefonaltam, hogy reklamrizsat halgassak immar masodjara is, hanem hogy ugyet intezzek). Nem mellesleg baromsagokat nem kene ajanlgatni, igazan kikophetne a szamitogep, hogy a 4 elofizetesbol 2-nel a lebeszelhetosegbol havi 1-1.5 ezer nem beszelodik le, tehat tokfolosleges lenne oda havi 25 perc ingyenduma, szoval #5 (havi 25 perc ingyendumaert amugyis csak egy elmebeteg ir ala 2 ev huseget, legalabbis remelem nem tesz ilyet senki). Mondja, hogy max 72 ora, de elvileg azonnal megvan, majd sms fog erkezni a letiltodasrol. A wap es a net letiltodott, de sms azota sem jott, Egyik telefonra sem, #6. Nem telik el 3 nap, sms spam jon, hogy dijcsokentes, keszulekcsere, husegprogram, blablabla. Anyatok, #7. Ma a sajat telefonomra megrendelem az sms studiot, az aktivalasrol sms erkezik, hogy megcsinaltak. Majd meg egy. Majd meg egy harmadik is. #8.
Szoval ugyesek telenorek, ezerrel... (es meg mindig keptelenek ketoldalas szamlat nyomtatni, szoval #9)

vas. aug. 01, 2010 22:21
gyémánt tag

Macika írta:
Na várj, nem sértegettelek, nem cikiztelek ki, nem mondtam Rád semmi bántót, mindösszesen azt fejeztem ki, hogy úgy érzem, mintha kicsit a bolhából igyekszel elefántot gyártani.

Nem is írtam, hogy bántó lettél volna, szerintem én sem voltam az.

csüt. júl. 22, 2010 20:02
gyémánt tag

integral írta:
A helyzet az, hogy a " Praktikum hálózaton belüli" csomag már egy opció. Tehát az alapcsomag maga a Praktikum, és a Praktikum percdíjának 50%-a a kedvezmény a Páratlanszám megrendelésétől. Vagyis a két szolgáltatás kérhető együtt, de az 50% nem a hálózaton belüli csomag 20Ft/perc-ből vonódik.
Miért nme jöttél ide a fórumra megkérdezni előtte, hogy merre van az arra? :idea: :)

De ettől még írhatnák a Páratlan számnál a feltételeknél, hogy a Hálón belüli opció egyidejű használatával a kedvezmény hogyan működik (ahogyan írod). Ráadásul én direkt megkérdeztem az ügyfélszolgálatost, hogy akkor működik együtt a dolog, tehát a kiválasztott szám esetében 10 Ft lesz a percdíj? És igen volt a válasz.

csüt. júl. 22, 2010 19:59
a fórum lelke

Macika írta:
Talán nem véletlen:
Csökkent a Telenor bevétele és eredménye
http://www.sg.hu/cikkek/75840/csokkent_a_telenor_bevetele_es_eredmenye

Azért 3100 Millió Ft az már tényleg megérezhető pénzösszeg...[/quote]
De jó lenne. :D
Kb. ennyit rántott ki a Lottó nyertes is.

csüt. júl. 22, 2010 19:57
arany tag

siofok00 írta:
Kép

Kép

A használt modem egy Huawei 1820-as, HSPA+-os 28.8-as letöltést tud elméletben, felfelé pedig 5.76-ot.

Ezt most mértem:

Kép

Lehet olvassák a Terminált? Igaz még nem Vodafone tempó, de alakul....

csüt. júl. 22, 2010 19:57
Moderátor

Laci_L írta:
csab2 írta:
... nem csak össze-vissza fikázom a Telenort ... hanem emailben felhívtam a figyelmüket a hibákra ...

Talán nem véletlen:

Azért 3100 Millió Ft az már tényleg megérezhető pénzösszeg...

csüt. júl. 22, 2010 19:31
Moderátor

csab2 írta:
Macika írta:
Ezek valóban ekkora dolgok???

Természetesen nem akkora dolgok ezek. Tudok nyugodtan aludni, nem ment fel a vérnyomásom (legalább is nem ettől).
Csak azért írtam be, mert ez egy mobilos fórum. Nem értelmetlen fikázásnak szántam.
Szerintem azonban az gáz, hogy egy szolgáltató honlapján fals információk vannak. Gáz az, hogy bizonyos információk egyáltalán nincsenek fent a honlapon és a hivatalos díjszabás sem tartalmazza őket. Gáz, hogy az ügyfélszolgálat rossz információt ad. Gáz az, hogy a hivatalos díjszabás többször is jelentős formai hibával kerül ki a honlapra.
Véleményem szerint én korrektül viselkedtem, mert nem csak össze-vissza fikázom a Telenort különböző fórumokon és támadom meg a céget a NHH-nál, hanem emailben felhívtam a figyelmüket a hibákra, illetve először náluk tettem hivatalos panaszt.

Na várj, nem sértegettelek, nem cikiztelek ki, nem mondtam Rád semmi bántót, mindösszesen azt fejeztem ki, hogy úgy érzem, mintha kicsit a bolhából igyekszel elefántot gyártani.

csüt. júl. 22, 2010 19:29
a fórum lelke

csab2 írta:
... nem csak össze-vissza fikázom a Telenort ... hanem emailben felhívtam a figyelmüket a hibákra ...

Talán nem véletlen:

csüt. júl. 22, 2010 19:08
gyémánt tag

zoli62 írta:
integral írta:
Eltüntek a rendelhető bónuszaim a pannonline oldalán! Pár hete még volt csomó minden. :hm: :evil:
Ha véglegesen elvették az eddig érvényben lévő rendelhető bónuszaimat és nem valami bug a codálatosz honlapjukon, akkor ..l.. ezt a pannonnak!

Ma néztem én is, és nálam sincsenek bónusz ajánlatok, csak egyfajta, de az már elég régóta. Havi 25 perc hálózaton belüli beszélgetési idő persze "két év hűségért cserébe".

Nekem olyanok voltak, mint 20MMS, páratlanszám, ötperc_után_nulla_forint, 20 sms, hívásinfó (vagy mi a rossebb a neve), mobilnet stb X hónapok keresztül. Most meg nincs!!!! Pedig az egyik bónuszt igényelni akartam. :x

csüt. júl. 22, 2010 18:47
gyémánt tag

csab2 írta:
Macika írta:

Természetesen nem akkora dolgok ezek. Tudok nyugodtan aludni, nem ment fel a vérnyomásom (legalább is nem ettől).
Csak azért írtam be, mert ez egy mobilos fórum. Nem értelmetlen fikázásnak szántam.
Szerintem azonban az gáz, hogy egy szolgáltató honlapján fals információk vannak. Gáz az, hogy bizonyos információk egyáltalán nincsenek fent a honlapon és a hivatalos díjszabás sem tartalmazza őket. Gáz, hogy az ügyfélszolgálat rossz információt ad. Gáz az, hogy a hivatalos díjszabás többször is jelentős formai hibával kerül ki a honlapra.
Véleményem szerint én korrektül viselkedtem, mert nem csak össze-vissza fikázom a Telenort különböző fórumokon és támadom meg a céget a NHH-nál, hanem emailben felhívtam a figyelmüket a hibákra, illetve először náluk tettem hivatalos panaszt.

A helyzet az, hogy a " Praktikum hálózaton belüli" csomag már egy opció. Tehát az alapcsomag maga a Praktikum, és a Praktikum percdíjának 50%-a a kedvezmény a Páratlanszám megrendelésétől. Vagyis a két szolgáltatás kérhető együtt, de az 50% nem a hálózaton belüli csomag 20Ft/perc-ből vonódik.
Miért nme jöttél ide a fórumra megkérdezni előtte, hogy merre van az arra? :idea: :)

A többivel, amit ebben a hsz-ben írtál egyetértek. Ha jól emlékszem, a djuice csomagjait már nem úgy hívják, mint ami a képlopott pdf-ben olvasható. És még sok ilyen bosszantó dolog van. Látszik, hogy nincs egy-két-hár ember ezeknél a multiknál, aki precízen végezné a dolgát, meg a főnökei számonkérnék, mindemellett busás fizetéseket kapnak.

csüt. júl. 22, 2010 18:41
gyémánt tag

Macika írta:

csüt. júl. 22, 2010 16:29
gyémánt tag

integral írta:
Eltüntek a rendelhető bónuszaim a pannonline oldalán! Pár hete még volt csomó minden. :hm: :evil:
Ha véglegesen elvették az eddig érvényben lévő rendelhető bónuszaimat és nem valami bug a codálatosz honlapjukon, akkor ..l.. ezt a pannonnak!

Ma néztem én is, és nálam sincsenek bónusz ajánlatok, csak egyfajta, de az már elég régóta. Havi 25 perc hálózaton belüli beszélgetési idő persze "két év hűségért cserébe".

csüt. júl. 22, 2010 13:36
Moderátor

szer. júl. 21, 2010 19:17
gyémánt tag

Még csak annyit, hogy nekem egész délután gyakorlatilag elérhetetlen volt a telenor.hu.

Szerk.: most már el tudtam érni, de nincs benne nagy köszönet: a 08. 17-től érvényes kártyás díjszabás tartalomjegyzékében minden a 3. oldalon van: http://www.telenor.hu/upload/letoltes/predsz/predsz_100817.pdf
A 07.06-tól érvényesben pedig minden a 2. oldalon: http://www.telenor.hu/upload/letoltes/predsz/predsz100706.pdf

SZÁNALMAS!!!

szer. júl. 21, 2010 17:40
gyémánt tag

Na, ez már röhej!
Most néztem, és az akciós számlás telefonoknál ha jobb oldalon akármelyik telefonnál egy "használtmobil-beszámítással"-t választok ugyanannyi az ára, holott 10 000-rel kevesebb. Pl.: http://www.telenor.hu/mobiltelefon/nokia/x6/
Ha a külön használtmobil-beszámítás oldalt nézem, ott már jól szerepelnek az árak, vagyis 10 000 Ft-tal olcsóbban: http://www.telenor.hu/akcio/hozd-vissza-regi-mobilod/
Egy telefon kivételével. Na vajon melyik az??? Hát persze, hogy a SAMSUNG OMNIA II!!! :))))))))

szer. júl. 21, 2010 14:48
gyémánt tag

csab2 írta:
Most néztem rá a Telenor akciós számlás telefon kínálatára. A Samsung Omnia II 140 500 Ft! Normálisak ezek? :) Ez eddig nem 99 990 Ft volt?
http://farm2.static.flickr.com/1213/472 ... 82be_b.jpg

06. 25-én jeleztem a Telenornak a hibát.
Ma kaptam ezt a választ:
"Tisztelt Hölgyem/Uram!
Köszönjük, hogy észrevételét eljuttatta részünkre.
Szeretnénk biztosítani arról, hogy fontosnak tartjuk az Ügyfeleinktől érkező visszajelzéseket, melyet munkánk során a lehetőségünkhöz mérten igyekszünk felhasználni, ezért engedje meg, hogy megköszönjük, hogy tapasztalatait, véleményét eljuttatta felénk, és ezáltal is segítette munkánkat.
Az Ön által jelzett hibát kollégáink javították, így a készülék ára két éves hűségnyilatkozattal az akciós ajánlatoknál (http://www.telenor.hu/akcio/szamlas-mobiltelefon/), és a készüléknél (http://www.telenor.hu/mobiltelefon/samsung/i8000/) is azonos árral jelenik meg.
Bízunk benne, hogy válaszunkkal segítségére lehettünk, és szeretnénk megköszönni, hogy észrevételével segítette munkánkat.
Tisztelettel,
Thirring Ákos
Egyedi igénykezelési csoport"

Legalább válaszoltak. Mondjuk hetekig rosszul volt kint az info.

Az előbb meg nem volt elérhető a telenor.hu. :)

szer. júl. 21, 2010 14:36
gyémánt tag

Csak érdekességként:

Van egy Praktikumos kártyám, amit anno még a Pannon adott ajándékba amikor új telefont vettem (egy időben állandóan ajándék SIM-eket osztogattak a Pannonnál). Ezt a számot nem használom, csak akkor amikor a Pannon rátölt 500 Ft-ot. :)
Szóval a bátyám mostanában sűrűbben hívogat egy 20-as számot, így a kártyát ő használja. Megrendeltem rá a Páratlan számot illetve a Hálón belüli csomagot. Így csúcsidőben 10 Ft-os percdíjjal számoltunk. Előtte természetesen neten is utánanéztem, és az ügyfélszolgálattal is beszéltem, hogy a két szolgáltatás/opció mehet-e együtt. Az ügyfsz azt közölte, hogy igen és a neten sem találtam ezzel elenkező információt.

A tesóm szólt egy idő után, hogy szerinte nem 10 Ft-ot von a rendszer, mert szerinte gyorsabban merül az egyenlege mint kellene. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol azt a segítséget kaptam, hogy kérjek részletes számlát, azon majd lehet látni, hogy mikor mekkora percdíjjal ketyeg az óra. Amikor megjött a számla beigazolódott a gyanúm: 10 Ft helyett 20 Ft-os volt a percdíj, tehát a Páratlan szám "nem működött" (természetesen aktív volt). Az ismételten felhívott - egyébként korrekt és segítőkész - ügyfélszolgálat közölte, hogy a két opció együtt nem vehető igénybe. Mondtam, hogy én ezt direkt megkérdeztem az ügyfélszolgálaton és azt mondták, hogy lehet együtt használni a két szolgáltatást. Erre nem tudott mint mondani, csak elnézést kért és hogy sajnálja, de ez van.

Ezután írtam egy e-mailt, amiben előadtam az ügyet, csatolva egy screenshot-ot, amely igazolja, hogy a honlapon nem volt erről semmi infó. Plusz csatoltam az akkori Díjszabásból is, ahol szintén nem volt erről semmi. Ez a levél 06. 30-án ment el. 07. 06-án jött a válasz, hogy küldjem el az adott számhoz tartozó jelszót. Ez még aznap megtörtént. Azóta kíváncsian várom a választ.

Nem az a pár száz Ft a lényeg, hanem az háborít fel piszkosul, hogy a honlapon nincs erről semmi (legalább is akkor nem volt. Most meg fogom nézni, hogy azóta írnak-e a honlapon erről valamit.) Azt is elfogadom - habár azért nehezen - hogy az ügyfélszolga nem jól tudja. De azt nem tudom elfogadni, hogy a honlapon ez miért nem található meg, amikor minden szolgáltatásnál külön fel van sorolva, hogy mik a használat feltételei, valamint itt szokták feltüntetni azt is, hogy valamely szolgáltatás mely szolgáltatásokkal együtt nem vehető igénybe. Akkor miért nem tudják odaírni a Páratlan számhoz, hogy a Hálón belül csomaggal nem használható?!

Itt a srenshot a weboldalról: http://farm5.static.flickr.com/4138/4815353780_e2c0958374_b.jpg
Itt pedig az akkor érvényes Díjszabásból: http://farm5.static.flickr.com/4119/4814746111_b5e1c497fb_b.jpg

szer. júl. 21, 2010 14:21
gyémánt tag

kedd júl. 20, 2010 19:42
arany tag

Kép

Kép

kedd júl. 13, 2010 19:45
gyémánt tag

Igen, teljesen igazad van, de ezen már meg sem lepődöm. A HTC Legendnél is ugyanez van. Meg majdnem mindegyik drágább telefonnál. Szánalmas!

csüt. jún. 24, 2010 11:38
gyémánt tag

Az itt a baj, hogy 99.990-ért sem akciós a cucc, lévén függetlenül is annyi. A 2 év rabigáért SEMMILYEN előny nincs.

Plusz egy tizesért a 8GB-os verzió.

csüt. jún. 24, 2010 11:05
Profil ICQ
gyémánt tag

Én arra tippelek, hogy szokás szerint megint elbarmoltak valamit a honlapon. Ugyanis ha rákattintok az ajánlatra, akkor az első ajánlatnál 99 990 Ft szerepel, a többinél a 140 500 Ft és a végén ott van, hogy előfizetés nélkül 140 500 Ft. Szóval összekeverték a barmok. Állandóan összebarmolják az akciós listát.

szer. jún. 23, 2010 19:26
Moderátor

csab2 írta:
Most néztem rá a Telenor akciós számlás telefon kínálatára. A Samsung Omnia II 140 500 Ft! Normálisak ezek? :) Ez eddig nem 99 990 Ft volt?

Céges flottára 80+FA
Ennyi lenne a különbség?

szer. jún. 23, 2010 0:30
gyémánt tag

100ezerért sem akciós, mivel hivatalos forrásból ugyanennyiért beszerezhető.

Ezzel senkit sem fognak a Telenorhoz csábítani, a cég úgy látszik felszámolja a szubvenciót.

kedd jún. 22, 2010 23:22
Profil ICQ
gyémánt tag

kedd jún. 22, 2010 20:27
gyémánt tag

Nekem mutatja. Igaz, csak az utolsot, de mindig csak az utolsot mutatta.

szomb. jún. 19, 2010 23:03
arany tag

Van valakinek elektronikus hívásrészletezése? Nem mutatja a hívásrészletezést a lezárt számlák esetén, csak a kiszámlázatlant tudom megnézni. 1 hónapja bejelentettem, és azóta hívnak vissza, vagy oldják meg a problémát (10x)72 órán belül! Ilyenkor 0 Ft-os szolgáltatás esetén 0 Ft kártérítés? Jogszabály szerint kötelező ingyen biztosítani.

szomb. jún. 19, 2010 22:14
gyémánt tag

Van, csak az nem hivatalos fizetéses és abból a pénzből nem sok fog a megfelelő helyekre befolyni. :wink:

Amúgy biztos létezik "hivatalos", ahogy fogalmazunk pl. online DVD bolt, ahonnan le is lehet tölteni a filmet, én ilyet még nem láttam. Valószínűleg azért, mert így pl. nehezebb a másolásvédelmet megoldani. :hihi:

A témához: még mindig látszik, mennyire ragaszkodik a Telenor is ahhoz, hogy aktív legyen a net start. Ha a TOL-on lemondok egy net szolgáltatást, automatikusan beaktiválják a startot, amit aztán sem a TOL-on, sem a 1741-en nem lehet lemondani, így muszáj a 1220-on ügyintézőnél elintézni.

kedd jún. 15, 2010 17:44
a fórum lelke

.gúnár. írta:
...Tessék csak befizetni a jogdíjakat és az adókat utána. Ejnyebejnye.

:evil:
És ha hivatalosan fizetős a link? :roll: (van olyan filmnél? :P )

kedd jún. 15, 2010 17:10
gyémánt tag

Laci_L írta:
Macika írta:
Hallod-e, nekem a kedvencem a Julia Roberts/Mel Gibson által jegyzett Összeesküvés-elmélet c. film ...

Off:
Jaj de jó lennne, ha tudnál egy linket erre. :shock: :D

Tessék csak befizetni a jogdíjakat és az adókat utána. Ejnyebejnye.

kedd jún. 15, 2010 16:50
a fórum lelke

Macika írta:
Hallod-e, nekem a kedvencem a Julia Roberts/Mel Gibson által jegyzett Összeesküvés-elmélet c. film ...

Off:
Jaj de jó lennne, ha tudnál egy linket erre. :shock: :D

kedd jún. 15, 2010 16:44
Moderátor

Hallod-e, nekem a kedvencem a Julia Roberts/Mel Gibson által jegyzett Összeesküvés-elmélet c. film, de ez már nekem is sok...

kedd jún. 15, 2010 0:38
a fórum lelke

.gúnár. írta:
Mondok én ismét jobb büntit: 10 percre hálózat leáll. Aki hívni, vagy akit hívni akarnak, azt hangbemondással kellene tájékoztatni, miért büntették meg őket. Sokkal hatásosabb lenne.

Elmondtam neked ...tam, hogy csak olyan büntit lehet alkalmazni, ami az EHT-ban szerepel:

a) a jogsértőt kötelezni az eljárás költségeinek megtérítésére, amennyiben a hivatalból lefolytatott hatósági felügyeleti eljárás során a hatóság megállapítja a jogsértés tényét;
b) jogszabályban megállapított mértékű bírságot kiszabni;
c) az elektronikus hírközlési tevékenységet végzőt vagy forgalomba hozót, illetve forgalmazót a hatóság által meghatározott információk nyilvánosságra hozatalára kötelezni,
d) az (5) bekezdésben meghatározott intézkedéseket tenni;
e) a díjkülönbözet jóváírására vagy visszafizetésére kötelezni a szolgáltatót, amennyiben az nem tesz eleget a 138. § (6) bekezdésében foglalt kötelezettségének, illetve
f) egyéb, jogszabályban meghatározott szankciót alkalmazni.
(5) A hatóság a következő intézkedések megtételére jogosult:
a) a tevékenység végzésének feltételeit megállapítani;
b) a jogsértő magatartás tanúsítását megtiltani;
c) a 31. § (1) bekezdése alapján megszerzett információkat e törvényben meghatározott, indokolt esetekben, a fogyasztók tájékoztatása céljából nyilvánosságra hozni;
d) a jogsértő költségén a jogszabálysértést megállapító határozatát országos napilapban is nyilvánosságra hozni, különösen, ha ez súlyos fogyasztói érdeksérelem megelőzését, illetve csökkentését szolgálja;
e) amennyiben valamely szolgáltató tájékoztatása, nyilatkozata alkalmas a fogyasztók széles körének megtévesztésére, a szolgáltatót helyreigazító közlés közzétételére kötelezni;
f) a jogsértő tevékenység folytatásához használt, illetve jogosultság nélkül használt eszközt, illetve berendezést a külön jogszabályban meghatározott eljárás szerint lepecsételni, illetve lefoglalni.
(6) A kötelezettségek súlyos és ismétlődő megszegése esetén, feltéve, hogy a jelen §-ban meghatározott egyéb jogkövetkezmények nem vezettek eredményre, a hatóság felfüggesztheti vagy megtilthatja az elektronikus hírközlési tevékenység végzését, illetve felfüggesztheti vagy visszavonhatja a rádiófrekvenciák és azonosítók használatára vonatkozó egyedi engedélyeket.

Tehát súlyos és ismétlődő megszegés esetén (amit mobiltársasággal szemben sosem fognak megállapítani) lehetne csak felfüggeszteni a szolgáltatást. Viszont ez a jogszabályhely nem azért került be, hogy a multikkal szemben alkalmazzás, hanem azért, ha te csinálsz egy alternatív rendszert, akkor azt gyorsan be lehessen tiltani.

hétf. jún. 14, 2010 23:52
Profil Honlap
gyémánt tag

Mondok én ismét jobb büntit: 10 percre hálózat leáll. Aki hívni, vagy akit hívni akarnak, azt hangbemondással kellene tájékoztatni, miért büntették meg őket. Sokkal hatásosabb lenne.

hétf. jún. 14, 2010 20:31
Moderátor

Ki fogják bírni.
Szerintem meglesz hamar, kin kell leverni...

hétf. jún. 14, 2010 20:07
gyémánt tag

Pert nyert a GVH a Pannon GSM Távközlési Zrt. ellen

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: NHH) is vizsgálta a felperes magatartását (Vj-12-016/2009.), és megállapította, hogy szükség van a mobil hálózatokban a sávszélesség rugalmas korlátozására főként a többi felhasználó által tapasztalt szolgáltatás minőség biztosítása érdekében, a felperes ugyanakkor sem ennek tényét, sem a követendő magatartási szabályokat nem tette világossá a szerződéskötést megelőzően.

Az NHH rögzítette, hogy az előfizetők a szerződéskötés időpontjában ugyan tisztában lehettek azzal, hogy mekkora a számukra biztosított sebesség, illetve, hogy nem megfelelő felhasználás esetén a szolgáltatás korlátozásra kerül, azonban nem rendelkeztek információval ennek elkerülési módjáról, ugyanis a felperes nem nyújtott teljes körű információt a mobilinternet szolgáltatásának sajátosságait illetően.
...
Az ASZF az adott területen szakértelemmel nem rendelkező személy, fogyasztó számára nem nyújtott megfelelő szintű tájékoztatást, így nem is lehetséges a megfelelő, a szolgáltatás igénybevételére vonatkozó magatartás kialakítása.

A felperes ASZF-je nem tett eleget az ellentmondás-mentesség és a közérthetőség követelményének a peer-to-peer forgalomfigyelés kapcsán.
...
A mobilinternet szolgáltatás esetén ha a vállalkozás a hozzáférés sebességével kapcsolatban valótlan információt közöl vagy valós tényt olyan módon jelenít meg, hogy megtéveszti, vagy alkalmas arra, hogy megtévessze a fogyasztót, akkor a fenti jogszabályi rendelkezésekben rögzített tilalom sérül. Mivel a hozzáférés sebessége a szolgáltatás lényeges tulajdonsága, az ezzel kapcsolatban valótlan információt közlő, vagy valós tényt megtévesztésre alkalmas módon megjelenítő kereskedelmi gyakorlat a fogyasztót olyan döntés meghozatalára késztetheti, amelyet egyébként nem hozott volna meg.

Teljes itelet: http://www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&pg=11&st=1&m5_doc=6553

(egy 15 millios birsagot tamadtak meg, de nem jott ossze)

hétf. jún. 14, 2010 19:54
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 5278 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 106  Következő