|
NOKIA DCT4 UNLOCK (csak korábbi modelleken) FREE
Szerző |
Üzenet |
BBke
vas-tag
Csatlakozott: szomb. jan. 22, 2011 13:10 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Budapest - Pest megye
|
Re: NOKIA DCT4 UNLOCK (csak korábbi modelleken) FREE
Sziasztok! A páromnak van egy Nokia 2630 telefonja, amit még Írországban vett. (Vodafone-os, angol menüs) A kérdésem az lenne, ha veszek hozzá USB adat kábelt, és frissítem a szoftverét, akkor elvileg benne lesz a magyar nyelv? A fórumot olvasgatva láttam, hogy sajnos a DCT4 calculatorral nem függetleníthető a készülék
|
szomb. jan. 22, 2011 13:32 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Ktulu írta: Sziasztok. Par hete vettunk az anyumnak 2 eves hosszabitassal egy Nokia 1616-ot. Ezt ajanlottam, mivel ugye egy Nokianak multja van, meg nagyon megbizhato stb stb, es az o igenyeit boven kielegiti a tudasa. A pofara eses akkor jott, (szamomra) amikor bekapcsoltam az FM radiot, es atallitottam kulso hangszorora. Par masodperc utan a telefon ujraindult. Probaltam mar teljesen feltoltott aksival is, meg mindem, de orokke ujraindul. Szerintetek ez szoftver hiba lehet? Erdemes bekuldetni szervizbe? Utanaolvasva, egyesek neha ugyanezt eszleltek SMS iras, vagy olvasas kozben. Ismetlem, vadonat uj telefonrol van szo! Egy Nokiarol ezt sosem kepzeltem volna... Bocsánat, hogy megelőlegezem a bizalmat, de elolvastad/megértetted, hogy mi a topic témája?
|
pén. jan. 14, 2011 10:51 |
|
|
Ktulu
arany tag
Csatlakozott: szomb. nov. 29, 2008 11:08 Hozzászólások: 106 Tartózkodási hely: Bolyaiak városa
|
Sziasztok. Par hete vettunk az anyumnak 2 eves hosszabitassal egy Nokia 1616-ot. Ezt ajanlottam, mivel ugye egy Nokianak multja van, meg nagyon megbizhato stb stb, es az o igenyeit boven kielegiti a tudasa. A pofara eses akkor jott, (szamomra) amikor bekapcsoltam az FM radiot, es atallitottam kulso hangszorora. Par masodperc utan a telefon ujraindult. Probaltam mar teljesen feltoltott aksival is, meg mindem, de orokke ujraindul. Szerintetek ez szoftver hiba lehet? Erdemes bekuldetni szervizbe? Utanaolvasva, egyesek neha ugyanezt eszleltek SMS iras, vagy olvasas kozben. Ismetlem, vadonat uj telefonrol van szo! Egy Nokiarol ezt sosem kepzeltem volna...
|
pén. jan. 14, 2011 10:50 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Elviszed egy olyan emberhez, aki jó pénzért szervizbox-szal kinyitja Neked.
Kalkulálós, ingyenes módszer nincs.
|
csüt. jan. 13, 2011 16:55 |
|
|
jopasi84
vas-tag
|
De nem arra lennék kiváncsi hanem hogy tudom a telefont kifüggetleniteni:)
|
csüt. jan. 13, 2011 11:09 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
jopasi84 írta: Sziasztok Segitsetek már lécci van 1 Nokia 3500 és azt szeretném függetleniteni Code 35XXXXXXXXXXXXXXXX elöre is köszönöm Segitsetek mert fontos lenne Jó pasi vagy. Maradjunk ennyiben...
|
szer. jan. 12, 2011 14:26 |
|
|
jopasi84
vas-tag
|
Sziasztok Segitsetek már lécci van 1 Nokia 3500 és azt szeretném függetleniteni Code 35XXXXXXXXXXXXXXXX elöre is köszönöm Segitsetek mert fontos lenne
|
szer. jan. 12, 2011 9:16 |
|
|
Macika
Moderátor
|
mirmi írta: Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy nokia 2600 clasic telefont kóddal lehet-e függetleníteni, ha igen akkor hogyan és hol találom ezeket a kódokat... Lehet. Csak kicsit drága hozzá a kód, úgy 60€ körül van...
|
kedd dec. 21, 2010 16:41 |
|
|
mirmi
vas-tag
|
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy nokia 2600 clasic telefont kóddal lehet-e függetleníteni, ha igen akkor hogyan és hol találom ezeket a kódokat...
|
kedd dec. 21, 2010 13:21 |
|
|
Dávvvid
vas-tag
|
Macika írta: A 6230i még DCT4, azt házilag (megfelelő HW-box nélkül) nem tudod flashelni. Az meg elég drága, mert csak FBUS-on lehet, még FBUS-os szervizakksi is kell hozzá a box-on felül. De ha elhozod hozzám (ha megér annyit) én megcsinálom mondjuk egy üveg finom búzasörért cserébe... Szia! Köszönöm, időközben olvasgattam még, és itt ebben a topicban, pár oldallal előrébb találtam egy linket, amin előzőleg valószínű átugrottam. Így online kaptam egy kódot amit beírva megkaptam egy "korlátozás törölve" vagy valami hasonló feliratot. A T-zone menü és a bekapcsolásnál a t-mobile kép ugyan megmaradt, de a telenoros kártyával használható. Ideiglenes telefonnak jó lesz, amíg barátnőmnek beruházunk valami újabbra, mert az övé elhalálozott, aztán elteszem szépen a "szerettem ezt a telefont de nem használom" fiókba Közben előástam egy pár még régebbi darabot is a "szemetes" dobozból, (6100, 6610, 7650) Ha esténként van egy kis időm játszani velük, akkor őket is elkezdem rendbe tenni. Lehet hogy jövök majd kérdezni még, de köszönöm szépen az eddigieket is. Üdv.: Dávvvd
|
csüt. dec. 16, 2010 23:55 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Dávvvid írta: Sziasztok. Újonc vagyok (mondom ezt úgy mintha nem látnátok ) Visszaolvastam egy pár évet, de hasonlóval nem találkoztam, bár lehet hogy csak én vagyok vak. Szóval a problémám a múlt héten kezdődött, amikor még nem is tűnt annyira problémának: Egy cégnél ahol informatikai beszállítóként dolgozom a múlt héten nyakon öntöttek két doboznyi "elektronikai hulladékkal" Nagy szomorúsággal átvettem , aztán a műhelybe beérve örömködtem, mert rengeteg működő, csak kiöregedett dolgot is kaptam. Persze az túl egyszerű lenne ha egy működő eszközt akarnék használni, nekem egy elég szakadt, be nem kapcsolható 6230i-n akadt meg a szemem. Egyik ismerősömnek volt egy teljesen vállalható előlapja is hozzá, én meg pótoltam azt az érintkezőt ami hiányzott belőle. (nem tudom hogy hogy az istenbe lehet elhagyni egy telefon akku-érintkezőjét, de nekik valahogy sikerült ) A lényeg az, hogy hardware szinten már rendben van, be is kapcsol, tölt is, billentyűzet is jó, csak a T-mobile-os háttér a bekapcsolásnál, meg a Telefonkód-követelés megakasztott. A hardware részekkel nincs bajom, forrasztok, csatlakozózok, LCDcserélek, de a software oldala nagyon ismeretlen nekem. Valakinek van valami ötlete arra, hogy hogyan tudnék életet varázsolni bele? Bocsi a regényért, és köszönöm előre is, ha valaki be tudna segíteni ebbe a részbe a feltámasztásnak. Üdvözlettel: Dávvvid A 6230i még DCT4, azt házilag (megfelelő HW-box nélkül) nem tudod flashelni. Az meg elég drága, mert csak FBUS-on lehet, még FBUS-os szervizakksi is kell hozzá a box-on felül. De ha elhozod hozzám (ha megér annyit) én megcsinálom mondjuk egy üveg finom búzasörért cserébe...
|
csüt. dec. 16, 2010 22:56 |
|
|
Dávvvid
vas-tag
|
Sziasztok. Újonc vagyok (mondom ezt úgy mintha nem látnátok ) Visszaolvastam egy pár évet, de hasonlóval nem találkoztam, bár lehet hogy csak én vagyok vak. Szóval a problémám a múlt héten kezdődött, amikor még nem is tűnt annyira problémának: Egy cégnél ahol informatikai beszállítóként dolgozom a múlt héten nyakon öntöttek két doboznyi "elektronikai hulladékkal" Nagy szomorúsággal átvettem , aztán a műhelybe beérve örömködtem, mert rengeteg működő, csak kiöregedett dolgot is kaptam. Persze az túl egyszerű lenne ha egy működő eszközt akarnék használni, nekem egy elég szakadt, be nem kapcsolható 6230i-n akadt meg a szemem. Egyik ismerősömnek volt egy teljesen vállalható előlapja is hozzá, én meg pótoltam azt az érintkezőt ami hiányzott belőle. (nem tudom hogy hogy az istenbe lehet elhagyni egy telefon akku-érintkezőjét, de nekik valahogy sikerült ) A lényeg az, hogy hardware szinten már rendben van, be is kapcsol, tölt is, billentyűzet is jó, csak a T-mobile-os háttér a bekapcsolásnál, meg a Telefonkód-követelés megakasztott. A hardware részekkel nincs bajom, forrasztok, csatlakozózok, LCDcserélek, de a software oldala nagyon ismeretlen nekem. Valakinek van valami ötlete arra, hogy hogyan tudnék életet varázsolni bele? Bocsi a regényért, és köszönöm előre is, ha valaki be tudna segíteni ebbe a részbe a feltámasztásnak. Üdvözlettel: Dávvvid
|
csüt. dec. 16, 2010 22:35 |
|
|
Macika
Moderátor
|
kronk írta: Sziasztok!
Van két nokiám, egy 6288-as, és egy 6500classic. Ha jól tudom ezt már nem lehet kóddal függetleníteni. Van rá más mód, tehát mondjuk box-al, vagy ballaghatok be a szolgáltatóhoz, hogy függetlenítsék?
Üdv! Ment PÜ.
|
csüt. nov. 18, 2010 17:24 |
|
|
kronk
vas-tag
|
Sziasztok!
Van két nokiám, egy 6288-as, és egy 6500classic. Ha jól tudom ezt már nem lehet kóddal függetleníteni. Van rá más mód, tehát mondjuk box-al, vagy ballaghatok be a szolgáltatóhoz, hogy függetlenítsék?
Üdv!
|
csüt. nov. 18, 2010 17:07 |
|
|
hoksoma
vas-tag
|
Sziasztok!
Lehet,hogy már volt szó a problémámról,nem volt időm végigolvasni. A problémám:ma vettem egy 6100-t,és a függetlenítő kódokkal már az első próbára a korlátozás nem vonható visszát írta ki.Ilyenkor ha jól tudom már csak box-szal lehet függetleníteni.Ebben tudna valaki segíteni? A választ erőre is köszi:Soma
|
szer. nov. 10, 2010 23:13 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Sőt!
Magyarországon sem!
Legközelebb Bécsben vagy Craiovában, 70€ körüli összegért...
|
vas. nov. 07, 2010 21:21 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Nem. Se Pesten, se Budán.
|
vas. nov. 07, 2010 18:54 |
|
|
kanehu
vas-tag
|
Bocs, hogy itt kérdezem, de C-50-00 függetlenítés működik valahol? Pesten vagy Budán? Priviben kérnék segítséget, ha lehet. Köszönöm szépen.
|
vas. nov. 07, 2010 15:27 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11974 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Macika írta: ... Én is boxos bácsi vagyok! off: Csak cukor ne legyen nálad.
|
pén. okt. 01, 2010 15:57 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Ez az avatarodon is tisztán látszik
|
pén. okt. 01, 2010 14:12 |
|
|
Macika
Moderátor
|
YLi írta: Két S40-esnél sikerült. 3120C és 6500 Slide-nál, de már egy N86-nal hasznavehetetlen volt. Az N86 ment a boxos bácsihoz. S40-nél lehet, hogy megy a módszer. Olyannal még nem próbáltam... Én is boxos bácsi vagyok!
|
csüt. szept. 30, 2010 22:40 |
|
|
YLi
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 222 Tartózkodási hely: A tejút szélén.
|
Két S40-esnél sikerült. 3120C és 6500 Slide-nál, de már egy N86-nal hasznavehetetlen volt. Az N86 ment a boxos bácsihoz.
|
csüt. szept. 30, 2010 12:47 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Na várj, ez nem mastercode calculator!!! Én arra írtam, hogy nem lehetséges. Ez a kiolvasásos módszer - többek szerint - működik, csak én nem találkoztam még olyan készülékkel, amivel ment volna BIZONYÍTOTTAN. S60 v3 FP2 és v5-nél 1000%, hogy nem megy, de én erősen kétlem, hogy korábbiaknál működne, mert egy E51-et sem sikerült megfejteni vele, az pedig vastagon FP1 még. De hiszek azoknak, akik szerint megy. Csak még nem tudtam bizonyítani. Persze, ne legyen elégedetlenség, hiszen megfelelő HW box-szal is ki lehet olvasni a kódot, ám azt sem fogadja el a készülék, EGYEDÜLI megoldás a gyári alapállapotba hozás marad, teljes adatvesztéssel.
|
csüt. szept. 30, 2010 11:40 |
|
|
YLi
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 222 Tartózkodási hely: A tejút szélén.
|
Ez alapján lehet, próbáltam. Bár az újabbaknál ez sem működik. http://www.smartnews.hu/2008/07/elfelej ... egfejtese/
|
szer. szept. 29, 2010 22:54 |
|
|
Macika
Moderátor
|
skynet írta: Valo írta: HEllo! Van egy Nokia 6131-esem,beállítottam rajta a biztonsági kódot,de egy bekapcsolás után már nem fogadta el.Mit tegyek? Hogyan tudnám visszaállítani az eredeti kódót? IMEI-velmit kezdhetnék? Köszi! van IMEI alapján mastercode calculator: http://nfader.su/de egyébként próbáld meg az 12345-öt először, hátha nem sikerült átírnod az új kódra. A 6131 BB5-ös, azon bizony nem számolsz semmivel mastercode-ot.
|
szer. szept. 29, 2010 15:06 |
|
|
Valo
vas-tag
|
Köszi szépen,megoldódott a probléma!:)
|
szer. szept. 29, 2010 12:00 |
|
|
Valo
vas-tag
|
HEllo! Van egy Nokia 6131-esem,beállítottam rajta a biztonsági kódot,de egy bekapcsolás után már nem fogadta el.Mit tegyek? Hogyan tudnám visszaállítani az eredeti kódót? IMEI-velmit kezdhetnék? Köszi!
|
szer. szept. 29, 2010 11:42 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Utoljára talán a 6070/6080-as széria volt kalkulálósan nyitható. A DCT4-esek. Nagyjából 4-5 éves és azelőtti telefonok.
A DCT4+ (a mai és közelmúlt nem-BB5 készülékek a 1110 óta) és BB5 szériákhoz box kell, sőt utóbbiak java része ma sehogy sem nyitható a hivatalos utat leszámítva.
|
hétf. szept. 27, 2010 17:02 |
|
|
Gallac
vas-tag
|
skynet köszi a válasz
|
hétf. szept. 27, 2010 13:43 |
|
|
Gallac
vas-tag
|
Sziasztok! Nokia 6120c az kóddal unlockolható vagy nem?
|
hétf. szept. 27, 2010 8:59 |
|
|
Advent
arany tag
Csatlakozott: pén. jan. 20, 2006 11:17 Hozzászólások: 137 Tartózkodási hely: Bp. Nokia E52 RM-469 033.002 Kingmax 4GB microSD Class 6. 2009.09.15
|
Sikerult... a listaban egyikben sem volt bent... volt egy olyan h uj dct-4 telok... na azzal szamolva jo lett... azert koszonom az infokat... thx.
|
kedd aug. 31, 2010 16:29 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Szerintem a módszere azonos a 6070/6080-éval.
Arról pedig már többször volt itt szó, kereső lesz a barátod.
|
hétf. aug. 30, 2010 22:14 |
|
|
Advent
arany tag
Csatlakozott: pén. jan. 20, 2006 11:17 Hozzászólások: 137 Tartózkodási hely: Bp. Nokia E52 RM-469 033.002 Kingmax 4GB microSD Class 6. 2009.09.15
|
help... nokia 5070 megy kodal? pannis a szegenykem... surgos lenne, aki tud segiteni legyszives....
|
hétf. aug. 30, 2010 7:13 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Na, erről van szó: bizonyos szolgáltatóknál vannak embereik, akik a Nokia cégnél található adatbázishoz hozzáférnek.
(NCK=a feloldó kód)
|
szer. júl. 14, 2010 23:58 |
|
|
darwick
vas-tag
|
Macika írta: darwick írta: Forum link privat uzikent, nem szeretnek ide spamelni. A gyari kod alatt ezt a 216-30 meg ilyesmiket ertem, aminel ugye a fuggetlen kod lenne ezekszerint a 001-01. Egyebkent, ezt az IMEI dolgot azert talaltam fontosnak csak, mert amikor az unlock kodot vettem, akkor 2 dolgott kerdeztek: IMEI szam es a SIM Lock (pontosan melyik orszag, pontosan melyik szolgaltato). Érdekes, amit írsz. Egyrészt csak az IMEI-ből és az MCC-MNC-ből nem számolható ki BB5-nél az NCK. Másrészt, ha tudják az IMEI-t, akkor abból azonnal tudják, milyen MCC-MNC 'jár' ahhoz az IMEI-hez. Ha valóban tudtak adni jó, működő NCK-t többezer km távolságból, akkor azt csak egyféleképpen tehetik, ha bejáratosak a Nokia szerverére és onnan ki tudják lopni a gyári NCK-kódot. Nos, ezekbol a roviditesekbol nem ertettem semmit, de az biztos, hogy az egesz muvelet nem tartott tovabb nekik fel napnal. PayPalos fizetes utan azonnal jott az email utmutato, hogyan kerjem le az IMEI szamot a telefonbol, majd ra nehany oraval mar jott is az unlock kod es az utmutatas, hogyan kell beirni. Amennyiben nem sikerult volna, PayPalon visszateritettek volna az osszeget, ezert is lettek rogton szimpatikusak. Azt nem tudom, pontosan hogyan is fernek hozza es milyen kodokhoz, de nem lehet, hogy UK Orange specifikus nyito kodokhoz fernek hozza? Tobb opcio volt ott a telefon nyitasra: hogyha odaviszem/elkuldom postan, akkor biztosan (ez annyira nem nyero) vagy bizonyos szolgaltatokhoz (ott fel van sorolva jo sok) tobbek kozott az UK Orangehoz garantaltak, hogy ott csak IMEI szam kell es mar kuldik is valaszemailben a kodot. Igy is tortent a dolog.
|
szer. júl. 14, 2010 23:54 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Biztos, hogy gyári adatbázishoz férnek hozzá.
Az IMEI kell csak ehhez, az MCC-MNC kód szvsz a biztonság kedvéért kell, hogy tényleg arról a telefonról legyen szó.
|
szer. júl. 14, 2010 23:50 |
|
|
Macika
Moderátor
|
darwick írta: Forum link privat uzikent, nem szeretnek ide spamelni. A gyari kod alatt ezt a 216-30 meg ilyesmiket ertem, aminel ugye a fuggetlen kod lenne ezekszerint a 001-01. Egyebkent, ezt az IMEI dolgot azert talaltam fontosnak csak, mert amikor az unlock kodot vettem, akkor 2 dolgott kerdeztek: IMEI szam es a SIM Lock (pontosan melyik orszag, pontosan melyik szolgaltato). Érdekes, amit írsz. Egyrészt csak az IMEI-ből és az MCC-MNC-ből nem számolható ki BB5-nél az NCK. Másrészt, ha tudják az IMEI-t, akkor abból azonnal tudják, milyen MCC-MNC 'jár' ahhoz az IMEI-hez. Ha valóban tudtak adni jó, működő NCK-t többezer km távolságból, akkor azt csak egyféleképpen tehetik, ha bejáratosak a Nokia szerverére és onnan ki tudják lopni a gyári NCK-kódot.
|
szer. júl. 14, 2010 23:40 |
|
|
darwick
vas-tag
|
Forum link privat uzikent, nem szeretnek ide spamelni. A gyari kod alatt ezt a 216-30 meg ilyesmiket ertem, aminel ugye a fuggetlen kod lenne ezekszerint a 001-01. Egyebkent, ezt az IMEI dolgot azert talaltam fontosnak csak, mert amikor az unlock kodot vettem, akkor 2 dolgott kerdeztek: IMEI szam es a SIM Lock (pontosan melyik orszag, pontosan melyik szolgaltato).
|
szer. júl. 14, 2010 23:30 |
|
|
Macika
Moderátor
|
darwick írta: Koszonom a javitast, mindig elvezet tanulni, meg szeretem is atlatni, hogyan is van ez. Most mar azt hiszem, vilagos. Persze azt tovabbra sem ertem, pontosan hogyan is megy a boxok altal ez az atiras. Viszont akkor nyugodt lehetek, hogy a telefont visszazarni lehetetlen? Tehat en az unlock koddal kinyitottam, ez akkor 1000% hogy igy is marad? Egyebkent ezt a tortenetet az egyik forumon olvastam a temaval kapcsolatban, keresgeles kozben. Angolul jol tudok, szoval biztosan nem felreforditottam, egy youtube video valodisagan vitatkoztak (ahol valami SL3 nokiat nyitottak) es a vegeredmenye kb ez volt. Hogyha nagyon erdekes, megkereshetem, tenyleg nem en talaltam ki. Egyebkent ez a bizonyos gyari kod valahogy megtekintheto? Érdekelne, hol hülyítik ilyennel az embereket. Szerintem Ákoskát is. Az SL3 nyitása attól függ, mikor készült. Meg hogy mivel. Nem kizárható a video valódisága, de nagyobb az esély arra, hogy fake. A most független telefonod marad is az. Mit értesz 'bizonyos gyári kód' alatt?
|
szer. júl. 14, 2010 22:46 |
|
|
darwick
vas-tag
|
Koszonom a javitast, mindig elvezet tanulni, meg szeretem is atlatni, hogyan is van ez. Most mar azt hiszem, vilagos. Persze azt tovabbra sem ertem, pontosan hogyan is megy a boxok altal ez az atiras. Viszont akkor nyugodt lehetek, hogy a telefont visszazarni lehetetlen? Tehat en az unlock koddal kinyitottam, ez akkor 1000% hogy igy is marad? Egyebkent ezt a tortenetet az egyik forumon olvastam a temaval kapcsolatban, keresgeles kozben. Angolul jol tudok, szoval biztosan nem felreforditottam, egy youtube video valodisagan vitatkoztak (ahol valami SL3 nokiat nyitottak) es a vegeredmenye kb ez volt. Hogyha nagyon erdekes, megkereshetem, tenyleg nem en talaltam ki. Egyebkent ez a bizonyos gyari kod valahogy megtekintheto?
|
szer. júl. 14, 2010 22:39 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Uhhhh
Sok zöldséget olvastam már a témakörről, de ez az összeállítás mindent visz.
Honnan vetted az infókat, ha szabad kérdeznem?
|
szer. júl. 14, 2010 20:15 |
|
|
Macika
Moderátor
|
darwick írta: Mint utobb kiderult (persze javitsatok ki, hogyha tevedek) ennek a kodos megoldasnak van egy hatulutoje: a telefon zarolasa tulajdonkeppen az IMEI szam zarolasat jelenti, a sokat emlitett boxok ezt volnanak hivatottak ezt atirni. Amikor koddal nyitunk egy telefont, az adott IMEI szamot nyitjuk, viszont sajnos az eredeti szolgaltato, akinel ez az IMEI valamilyen formaban jegyezve van, barmikor vissza tudja zarni (pl. lopott telefon eseten) es utana mar csak egy un. master codeval lehet ujra nyitni, vagy boxal. Elobbit beszerezni kb lehetetlenseg, utobbi pedig ehhez a telefonhoz meg nincs. Hasonlo sorsra jut a telefon, hogyha az unlock code sokszor el van rontva, szoval csak ovatosan. Kijavítalak. Ez az egész szöveg teljesen hülyeség (azért merem ezt írni, mert tudom (legalábbis remélem), hogy nem Tőled származik). Bevallom, annyira ostobaság a szöveg, hogy még azt sem tudom, mi lenne a javított szöveg. Inkább leírom az igazságot. A telefon zárolása nem jelenti az IMEI-szám zárolását. A készülék úgy van a GYÁR által programozva (előre megrendelés alapján), hogy csak egyetlen hálózati kódú SIM-kártyát fogadjon el. Ennek az IMEI-hez SEMMI köze. Az említett boxok az IMEI-t nem tudják átírni, úgy 5-6 éve LEHETETLEN IMEI-t átírni a Nokiáknál (az SE/Samsung készülékek 90%-án viszont bármikor, akár az ember születési dátuma is beleírható IMEI-nek). Arra képesek a boxok, hogy a gyárban beleírott hálózati kódot (ami pl. a magyar piacra szánt készülékeknél a következők: 216-01 telenor/Pannon, 216-30 T-mobile/Westel, 216-70 Vodafone) 001-01-re módosítsa, ez a hálózatfüggetlen készülék kódja. Ilyen állapotban bármelyik kódú SIM-et elfogad a készülék. Ill. létezik olyan - újabb - készülék, aminél a box nem tudja már a 001-01-et visszaállítani, de képes a nyitó NCK-kódot kiolvasni a készülékből. Ezeknél a készülékeknél nem 001-01 lesz a hálózati zár állapota, hanem a gyárilag megadott zárókód (216-01, 216-30 v. 216-70), de a státusza nem CLOSED, hanem OPEN lesz. A végeredmény szempontjából mindegy, ez is, az is elfogad bármilyen SIM-et, csak a 001-01 elegánsabb, mert olyan, MINTHA gyári független lenne. A többi, a visszazárásos, lopott telefonos, master code-os zagyvaság teljesen felejtős.
|
szer. júl. 14, 2010 19:09 |
|
|
darwick
vas-tag
|
Ismet csak koszonom a valaszt, korulneztem. A problema megoldodott, okulas keppen megosztanam az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat, hatha valakinek a hasznara lehet. En is a megoldas keresese kozben talaltam meg ezt a forumot... Szoval, tulajdonkeppen mindenfele telefonhoz itt lehet venni unlock codet: http://www.fonefunshop.co.uk/Unlocking/remote.htm Az arak valtozoak, minel ujabb a telefon, annal dragabb lesz maga a kod is hozza. A Nokia X6 -hoz jelen pillanatban 30 angol fontert (kb 10.000 forint) lehetett venni kodot es egeszen biztosan mukodott, szoval a telefon hasznalhato. Mint utobb kiderult (persze javitsatok ki, hogyha tevedek) ennek a kodos megoldasnak van egy hatulutoje: a telefon zarolasa tulajdonkeppen az IMEI szam zarolasat jelenti, a sokat emlitett boxok ezt volnanak hivatottak ezt atirni. Amikor koddal nyitunk egy telefont, az adott IMEI szamot nyitjuk, viszont sajnos az eredeti szolgaltato, akinel ez az IMEI valamilyen formaban jegyezve van, barmikor vissza tudja zarni (pl. lopott telefon eseten) es utana mar csak egy un. master codeval lehet ujra nyitni, vagy boxal. Elobbit beszerezni kb lehetetlenseg, utobbi pedig ehhez a telefonhoz meg nincs. Hasonlo sorsra jut a telefon, hogyha az unlock code sokszor el van rontva, szoval csak ovatosan. Megegyszer elnezest kerek, ha ezt mindenki tudta mar, nekem ez az info ujdonsagkent hatott. Egyebkent, meg egy legutolso kerdes: Ilyen boxok korulbelul mennyi ido alatt keszulnek el? Erre korulbelul idot lehet tippelni? Ugy ertem honapok, vagy evek kerdese ez?
|
szer. júl. 14, 2010 13:51 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Nem követem a Nokia kódokat árusító oldalak működését. A www.gsmcity.de fórumon a Main Sales szekcióban biztosan találsz majd megfelelő embert.
|
hétf. júl. 12, 2010 16:16 |
|
|
darwick
vas-tag
|
Koszonom a valaszt, biztam benne, hogy lesz ennel egyszerubb megoldas is. Akkor maradnak azok a franya kodok. Ezekrol mit lehet tudni altalaban mennyire megbizhatoak? Esetleg van-e 1-2 olyan site, amit tudnal javasolni es ha nem is olcsoak, de biztosan mukodik az altaluk szallitott kod?
|
hétf. júl. 12, 2010 13:30 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Azt a telefont perpill csak az UK Orange fogja tudni kinyitni neked.
Valóban SL3, abból is az a fajta, amit jelen pillanatban csak egy DM3 Team nevű csapat tud nyitni (a Nokián kívül), szigorúan odavivős (pl. Szerbiába, Bulgáriába, Dubaiba, Bécsbe, stb.) módon.
Vagy ha valahol tudnak UK Orange kódot szerezni (ahogy bizonyos magyar szolgáltatóhoz is lehet), akkor az a megoldás. Olcsó nem lesz az tuti.
Sem box, sem kalkulátor, sem semmi egyéb nincs SL3-akhoz (néhány korai HASH-es típust leszámítva, az X6 nem az)
|
hétf. júl. 12, 2010 12:48 |
|
|
darwick
vas-tag
|
Udv, Lehet rossz helyre irom a dolgot, de ugy nez ki itt vannak hozzaerto emberek. A mobilok unlockolasahoz nem igazan ertek, de probaltam utanaolvasni mindenfele forumokon. Sajnos meg mindig nem egeszen vilagos a dolog. A lenyeg, hogy van egy X6 -os Nokiam, a sim lockja szerint UK Orange lenne a szolgaltato. Annyit sikerult errol kideritenem, hogy SL3 sim lockot hasznal, amire ezidaig senki sem talalt megoldast, hogy ingyenesen unlockolni lehessen. Ez a DCT4 meg BB5 dolog picit megzavart, mert fogalmam nincsen hogy jonnek ide es micsodak, de nem is erdekes. Ugy tudom, nincsen hozza "box" amivel unlockolni lehetne (bar igazabol arrol sem tudom, hogy micsoda ) es az egyetlen jarhato ut, megoldas a neten vasarolt unlock codek lennenek amik 20-100 dollarig kaphatoak. Oszinten szolva, nem igazan bizom ebben a megoldasban. Mi az, ami szoba johet meg? Esetleg van valaki (maganszemely, gsm bolt) aki kepes unlockolni egy ilyen telefont? Termeszetesen nem ingyen kernem a dolgot, de sokkal megnyugtatobb volna valakinek a kezebe adni, aki megcsinalja, mint neten vasarolt ki tudja milyen kodokkal szoszmotolni. A valaszokat elore is koszonom.
|
hétf. júl. 12, 2010 12:16 |
|
|
Dzsino3
vas-tag
|
OK. Köszi szépen. Üdv.: Dzsino3
|
szer. jún. 23, 2010 17:17 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
PÜ-ben küldtem valamit. Első körben a +7# végű sorral próbálkozzál. De csak egyszer. Ha nem lett jó, írj.
|
hétf. jún. 21, 2010 11:30 |
|
|
Dzsino3
vas-tag
|
Szia Előre is nagyonszépen köszönöm, hogy megpróbálsz segíteni rajtam.
Telefont amit vettem 6070 Angliából való, Angol menüs. Telefon e-mail száma belső memóriájából, is kikérdezve, nem csak a hátlapon megnézve.: NEM ÍRUNK IMEI-T nyilvánosba!!! - Macika Gyártási év illetve softver feltöltése 2006. 10. És csupán ki és bemenő hívás összesen 30 óra van benne, belső memóriából szerviz menüvel lekérdezve, ezért is szeretném részben nagyon feléleszteni, illetve kifüggetleníteni, hogy itthon is használható legyen az itteni kártyákkal.
Kártya amivel hajlandó belépni a menübe, de csak térerő nélkül természetesen.: És csak SIM card registration failed Quit után (ORANGE if found plase call 0800 317720)
Amennyiben hazai Pannonos kártyát teszek bele.: Phone restricted Undo-t nyomok rá, Akkor kéri a.: Enter restriction code.: -t amit természetesen én nem babráltam, de sajnos nem tudhatom, valaki rontott e-már el belőle párat, mert sajnos úgy tudom 3 próbálkozás után letiltja, és utána csak úgynevezett boxal lehet kinyitni, kifüggetleníteni, amit természetesen, ha lehet nem akarok megvárni.
Mégegyszer előre is, nagyon köszönöm a segítséged, és további szép napot, kellemes pihenést kívánok, neked és családodnak. Üdv.: Dzsino3
|
vas. jún. 20, 2010 16:52 |
|
|