Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 16:36

Hozzászólás a témához  [ 1407 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29  Következő
Windows 7 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás Re: Windows 7
Sziasztok!
részben megoldódott a problémám, vagyis az kiderült, hogy ez nem egy alap win7, (Hikomat verzió), a szülői felügyelet kivan szedve, azért nem találtam...
Akkor viszont nem érterm miért akadékoskodik a windows a szülői felügyelettel, ha egyszer nincs.
A kérdésem az lenne, hogy ezt a parentall controlt utólag is föl lehet "telepíteni" és úgy letiltani?
vagy csak egy másik win7 a megoldás?
köszi

pén. okt. 08, 2010 22:33
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Vezérlőpultban van olyan, hogy Parental Control (Szülői felügyelet).

csüt. okt. 07, 2010 19:10
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Nacorvus, köszönöm a segítséget!
de az UAC(felhasználói fiókok felügyelete)-nél csak egy csúszkán birok állítani, a mindig kérek értesítéstől a soha nem kérek értesítésig.
Megnéztem a Vezérlőpult>Felhasználói fiókok, azon belül mindent, de sehol nem találok olyat, hogy szülői felügyelet letiltása.
Ha ez számít, win7 ultimatem van.
Valami ötlet?

Köszönöm

csüt. okt. 07, 2010 18:46
ezüst tag

Total commanderrel, (feladatkezelő/hálózat/fogadott bájt-időköz sem produkálja a szokásos értékeket)

csüt. okt. 07, 2010 16:56
ezüst tag

Üdv.
Adott 2 db szgép:
XP-s Pc utp kábelen becsatlakozik egy routerbe. A másik helyiségben Win7 home prof laptop utp kábelen becsatlakozik egy accesspointba.
Az a gond hogy XP-Win7 között nagyon lassú az adatátvitel. Az átvitel sebessége kb 600 Kbyte/sec. Tudom hogy wireless a kapcsolat, de a jel/zaj viszony nagyon jó.... Ha a Win7-es gép helyére egy Xp-s gépet teszek, akkor 2500 Kbyte/sec a sebesség stabilan.
Próbáltam különféle hálókártya drivereket win7-en, de nem lett gyorsabb. Szintén játszottam a hálókártya beállításaival (full duplex, auto, stb), átállítottam a titkosítást is a win7-ben 40bitre (a másik opció 128 bit), de semmit nem változott. Hogy tudnám esetleg kikapcsolni a titkosítást? Vagy mit tudnék még állítani, hogy kompatibilis legyen a két op rendszer?
Ha csak egy switchen kersztül másolok (tehát nem wireless), akkor nagyjából jó az adatátviteli sebesség. Probléma a vezetékes/vezeték nélküli konverziónál van... legalábbis ha akkor ha nem Xp fut a két oldalon.

szer. okt. 06, 2010 20:06
a fórum lelke

:hm: apukám:
Idézet:
Parental control settings denied access.
...ez,az a rész hogy nem figyeltél angolórán! :D
Az,UAC beállításainál a szülői felügyelet letiltása és máris hasít :arrow: ergo ott lődd be (igaz,én csak a Vistában voltam kreátor :oops: )sőt,teljesen le is tilthatod a rendszergazdát.Ezekután soha semmit nem kérdez sem telepítéskor,sem programfuttatáskor,beleértve a vírusokat is :arrow: ez alaprendszer,aztán ha van külön tűzfalad és vir.killered,az is akadékoskodni fog,függetlenül a rendszergazdától :twisted:

kedd okt. 05, 2010 20:05
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
vas-tag

Sziasztok!

Nemrég raktam fel a win7(x64)-et és pár játék nem akar indulni.
Olyan üzeneteket kapok, hogy: Parental control settings denied access.
egy másiknál: A programot egy csopoortházirend tiltja.További információért forduljon a rendszergazdához.

Próbáltam már indítás rendszergazdaként, kompatibilitást is, de ugyanazt kapom.
A felhasználói fiókok felügyelete a "soha nem kér értesítés"-en van.

Ha valaki tudja mi a teendő megköszönném, ha leírná.
Bocs, ha már volt, de nem olvastam (még) át az egész topikot.

vas. okt. 03, 2010 15:03
ezüst tag

ja igen, bocs a félreértésért

hétf. szept. 20, 2010 21:26
a fórum lelke

Kód:
DevCon

:hm: Nemá!Ez a linux ez a parancs működik a wines kernelen is? ..csak be kell "tőtteni" :roll:...és csak gyakorlatilag sarkából kifordítottuk a világot?.
Ps.bár hozzá kel tennem hogy begyökeredzett a felfogás,...de ez még a (MS)dos-os időkből maradhatott a linuxban is

hétf. szept. 20, 2010 18:58
gyémánt tag

Ez így valóban nem egyértelmű. Futó folyamat leállítására használható a TaskKill parancs is, eszközök (nem folyamatok) leállításához viszont a DevCon kell, ami külön letölthető.

hétf. szept. 20, 2010 10:04
Moderátor

Ennek a kérdésnek fussunk neki mégegyszer!
Eszközkezelő az inkább feladatkezelő akar lenni.
Ott pedig Folyamatok fül, folyamatra jobb gomb, folyamat leállítása.

vas. szept. 19, 2010 21:05
ezüst tag

érdekelne, hogy egyáltalán van e olyan parancs amivel valamilyen futó folyamatot ki tudok kapcsolni az eszközkezelőben, ha valaki tudja a megoldást, az segíthetne...

vas. szept. 19, 2010 20:58
a fórum lelke

Hoppá.. :oops:
Ez,csak a levelezéseimben anno szerepelt,akkor is sokkal több ujjam volt a billentyűn,mint kellett volna... :roll: kb az :
hogy ha lebegőpontos- számítással megterhelted az akár a dualproris rendszert akár c akár c++ nyelven bizonyos esetekben végtelen ciklust generálva ua kapun keresztül,A kernel kutya kötelessége hibát generálni :arrow: kékhalál. :arrow: ,de maga a kernel védett és a rendszer vígan fut tovább,de minek..
Ezen,dolgoztak valamit keményen aminek az eredménye ezek szein ua lett -tehát a rendszer működőképes (de minek,hiszen maga a rendszer működése leállt!)A GUI-n az user semmit nem lát belőle csak a külsőségeket látj: van egér,kimerevedett képernyő sípló,berregő hanyg...stb-mindez a vista idejére vonatkozott,de ezek szerint örökölte a hibát az utód is..

csüt. szept. 16, 2010 20:29
gyémánt tag

nacorvus írta:
memory-owerferloating-fail

Hát... Ilyenről még nem hallottam, de a google sem tudott mit mondani. Sima v-vel sem.

szer. szept. 15, 2010 7:15
a fórum lelke

Idézet:
..sajnos nem csak én vagyok egyedül

Szvsz...sz**ul megírt program!
De,azt hogy mitől berreg az megmondom kapásból memory-owerferloating-fail címzéshiba-ilyenkor a Vistás rendszereken kékhalált kéne produkálnia és kinyomtatnia a stopkódot.-erre egyébként jó a kékhalál mert egyből kiderül hogy szoft ill hardverhiba van-e ketyerével-(szükséges rossz az Ms szerint.. :D :D )
Akkor van a gáz,ha éppen hálós játékról van szó,és csak a te gépeden jelentkezik.. akkor hardver

kedd szept. 14, 2010 22:01
Moderátor

Milyen táp dübög a gépben?

hétf. szept. 13, 2010 13:10
platina tag

Sziasztok.

Van egy problémám, amivel sajnos nem csak én vagyok egyedül.
Azt csinálja a Win7, hogy x ideig játszol egy játékkal - tök mindegy, hogy mivel - aztán egyszerre csak billentyűzet led elalszik, egér is és megáll a kép, valamint pici recsegés szerű hangot hallok. Tapasztalt már ilyet valaki?
Megoldást tudtok erre? Direkt azért tettem fel, mert már van 6 giga Kingston HyperX-em, még vennék 2 gigát, de ha mindig ezt csinálja....

vas. szept. 12, 2010 20:52
gyémánt tag

Köszi, megtaláltam!
Nem mondanám hogy sok memóriát foglal, mert együtt foglalnak összesen 5 MB memóriát. Átállítottam úgy, hogy csak rendszergazdáknál fusson, így már jó! Persze azért ki fogom próbálni úgy is, hogy le vannak tiltva.

pén. aug. 27, 2010 18:59
a fórum lelke

Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
vackor, utana neztem, eztet kikell kapcsolni a Ütemezett feladatokban, mivel ez csak esszi a sok memoriat.

pén. aug. 27, 2010 9:02
gyémánt tag

Mire gondolsz? Ez nem egy csokor trójai.

csüt. aug. 26, 2010 22:37
a fórum lelke

vackor írta:
... Hogyan lehetne erről lebeszélni? ...

Lehet, hogy stell kellene ide? :shock:

csüt. aug. 26, 2010 20:03
gyémánt tag

Elég idegesítő dolgot csinál a windows: beállítottam egy új felhasználót, aki nem rendszergazda. Minden bejelentkezéskor megjelenik a felhasználói fiókok felügyelete ablak 4 példányban(!!), és engedélyt kér, mert az alaplap (ASUS P5KC) segédprogramjai akarnak változtatni a rendszerbeállításokon. Ezek:
- aaCenter.exe
- AsLoader.exe
- PwSave.exe
- CpuLevelUpHookLaunch.exe

Hogyan lehetne erről lebeszélni? Az UAC kikapcsolása nem jó, és az sem igazán, ha ezek nem indulnak el.

Kép

csüt. aug. 26, 2010 19:08
a fórum lelke

Hát,ha valóban Raid1-akkor csak simán lerántod az egyiket a tükörből (nyünnyög,hogy nincs tükör,de indul),ha az ui sz*r akkor indítod a másaikkal,ha,az jó,akkor csak megcseréled a két adatkábelt egy új wincsivel és "ölöm és bodottá"(ill részben mert a hibás lemezt iktathatod,de ez sem biztos hiszen lehet hogy szektorhibás,de az mint szóló lemez még jó is lehet egy darabig.
Raid1-nél gondot okoz a két nem egyforma típus is,még ha méretben megfelelő is lenne,emiatt nehogy neki állj újratelepíteni rendszert!
Ha viszont Raid0, akkor szopacs,akkor mentés,de iziben,amíg indul...lehet hogy már elkéstem a riposttal?

Ps win alatt ajánlom a Raid-Recostuctor-t.Még a trial vers is eged adatmentést,a sérült füzérről,de azzal nem tudod visszaállítani.

szer. aug. 18, 2010 18:37
vas-tag

kindek írta:
vackor írta:
Memóriát tesztelted?
Csökkentett módban próbáltad indítani?

Természetesen, memória tesztelve, (Raid 1-ben használt) háttértárolók chkdsk /F-vel és vírusok ellen ellenőrízve, csökkentett illetve javító módban próbálva, mind mind eredmény nélkül. A gép csak nem bootol.

A Windows saját javító rutinja nem tudott hibát találni, de egyben azt érzékeli, hogy a problémát sem oldotta meg.

Ha hardver ügy bújna meg a dolog mögött, akkor mi lehet a bibi?

A helyzet annyiban változott, hogy sikerült kideríteni / lokalizálni a hibát. A winchesterek a ludasok, valami logikai (szoftver) történet lehet. Jobb híjján adatmentés, újratelepítés következik.

szer. aug. 18, 2010 17:04
vas-tag

vackor írta:
Memóriát tesztelted?

Természetesen, memória tesztelve, (Raid 1-ben használt) háttértárolók chkdsk /F-vel és vírusok ellen ellenőrízve, csökkentett illetve javító módban próbálva, mind mind eredmény nélkül. A gép csak nem bootol.

A Windows saját javító rutinja nem tudott hibát találni, de egyben azt érzékeli, hogy a problémát sem oldotta meg.

Ha hardver ügy bújna meg a dolog mögött, akkor mi lehet a bibi?

kedd aug. 17, 2010 14:46
gyémánt tag

Memóriát tesztelted?

kedd aug. 17, 2010 13:49
vas-tag

whyyy írta:
Sziasztok!

Tavaly szeptemberben vettem egy HP Pavilion dv5-ös gépet és azóta többször is fel lett téve rá Win 7 Professional oprendszer. Azonban a legutóbbi telepítésnél az a probléma lépett fel, hogy ha sleep-re teszem a gépet és utána elindítom, akkor pár másodperc múlva bejön a kékhalál és újraindítja magát. Mivel garanciás, elvitték szervizbe, ahol konfigurációs beállításokat hajtottak végre meg a BIOSban állítottak be valamit, utána jól ment. Majd megint újra lett telepítve és ismét nem jó. Mi lehet a probléma? Az operációs rendszer biztosan nem hibás, mert mindig ez volt rajta, régen jól ment, most meg nem, és másik gépen is tökéletesen fut. Milyen beállításokat kellene módosítani?

Előre is köszönöm a segítséget!

Sziasztok,
Hasonló gondban vagyok, az asztali PC-m egyk napról a másikra nem tud W7 alatt bootolni, a szines pöttyök keringöje kékhalállal végzödik. Mit lehet ilyenkor tenni?
Köszi és üdv.,
kindek

kedd aug. 17, 2010 7:40
vas-tag

Sziasztok!

Tavaly szeptemberben vettem egy HP Pavilion dv5-ös gépet és azóta többször is fel lett téve rá Win 7 Professional oprendszer. Azonban a legutóbbi telepítésnél az a probléma lépett fel, hogy ha sleep-re teszem a gépet és utána elindítom, akkor pár másodperc múlva bejön a kékhalál és újraindítja magát. Mivel garanciás, elvitték szervizbe, ahol konfigurációs beállításokat hajtottak végre meg a BIOSban állítottak be valamit, utána jól ment. Majd megint újra lett telepítve és ismét nem jó. Mi lehet a probléma? Az operációs rendszer biztosan nem hibás, mert mindig ez volt rajta, régen jól ment, most meg nem, és másik gépen is tökéletesen fut. Milyen beállításokat kellene módosítani?

Előre is köszönöm a segítséget!

csüt. aug. 12, 2010 8:59
Moderátor

Igen, ez a Hybrid Sleep: http://winportal.net/?id=526
Viszont ha nincs áramtalanítva, akkor a készenlétből vissza kéne neki térni.

Esetleg még BIOS-ban kutakodhatsz az energiamenedzsment környékén.

csüt. aug. 05, 2010 11:23
a fórum lelke

Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
Idézet:
A gondom W7-el, hogy az energiatakarékos alvó módból nem szeret felkelni, illetve csak áramtalanítás utáni újraindítással, igaz akkor nagyjából ott folytatja, ahol elaludt.

En szerintem ez így van jól..
Ha a számítógép módjuk 5-percig alszik-akkor meg felébresztet,de ha mar tovább van akkor elalszik és csak a re start segít,és akkor nagyjából ott folytatja, ahol elaludt.
Vagy olvasd el itt.
http://translate.google.com/translate?h ... blems.html

csüt. aug. 05, 2010 10:35
a fórum lelke

Nem csak hardveres gond lehet, hanem szoftveres is. Van néhány program, ami tapasztalatom szerint kékhalálossá teszi a visszatérést készenléti állapotból.
Ilyen a VirtualBox, ha fut. Bár ennek igencsak "hardveres" következményei lehetnek a hálókártya és más adapterekkel kapcsolatban.
Néha téptem a hajam, hogy megnyomtam a sleep gombot, és nem figyeltem a virtuális gépre. :lol:
A másik talán a KeePass, de nem mindig. Ezen túl véletlenszerűen is előfordul.
Nálam nincs piszkálva a default energiagazdálkodási séma, tehát ez a hibrid féle megoldás működik. Volt olyan, hogy totális kék halál van, de olyan is, hogy a suspend to RAM rész kékhalállal elszáll és utána elkezdi tölteni a hibernált állapotot, és az vissza is tér.
Sok köszönet nincs benne, nekem lassabbnak tűnik mint a normál boot, ahol 25 másodperc után már használhatom a gépet, mialatt még picit szöszmötöl a hálózattal.

csüt. aug. 05, 2010 7:48
platina tag

Az Intel alaplapról nem tudok semmit kiszedni, minden alaplapi, max. letilthatom egyenként.
Az Asus alaplapnál a hálókártya szórakozott, gigás hálózatot max 100 megásnak látta, kivéve, ha kihuztam a csatit a falból, majd vissza. Onnantól működött gigásan, a következő indításnál megint nem. Letiltottam, vettem egy Intel hálókártyát, most stabilan gigás a kapcsolat, viszont továbbra sem ébred fel. :( Letöltöttem a legfrissebb drivereket, új Bios, semmi javulás.

szer. aug. 04, 2010 22:43
Moderátor

Szinte biztos, hogy valami driver probléma lesz. Nálam a laptop vacakolt sokat a hibernálással/készenléttel. (Ott a Broadcom WLAN vacakolt).
Húzz le, vegyél ki mindenféle kártyát, eszközt, ami nem kell a gép közvetlen működéséhez. Nézz körül a gyártók oldalán újabb, régebbi driverek után.

szer. aug. 04, 2010 20:30
a fórum lelke

Amíg a gyártó nem intézkedik a 'kicsipuha' felé,addig az sem tud rajtad segíteni,nemámhogy mi gyarló felhasználók (userek) :cry:

szer. aug. 04, 2010 19:06
platina tag

Sziasztok!
Próbáltam rákeresni a témára itt, de nem jutottam előrébb.
A gondom W7-el, hogy az energiatakarékos alvó módból nem szeret felkelni, illetve csak áramtalanítás utáni újraindítással, igaz akkor nagyjából ott folytatja, ahol elaludt.
Nekem Asus P5Q SE PLUS W7 kompatibilis alaplapom van, de az Intel alaplapos (DG41TY) gépeknél is ez a probléma, az eddigi frissítések nem oldották meg a problémát. A Vistában ez teljesen korrektül működött, akár én küldtem aludni, akár a beállított idő után történt.
Van erre gyógyír? Jó lenne, ha a magára hagyott gépek idővel elszenderednének (idáig OK) és utána képesek is lennének folytatni a munkát.

szer. aug. 04, 2010 16:39
a fórum lelke

Pedig ezt a lépést nem fogod tudni máshogy megkerülni:
Idézet:
Windows Anytime Upgrade frissítőkulcsos verziót meg szeretném kihagyni, ha van rá egy mód.
,csak egy Ultimate v Prof tiszta telepítéssel,mert a többi pénzbe kerül-az is :(...( ha csak úgy,akarod upgradelni,hogy a meglévő tejesen jogtisztát..)
Az "ingyenes verziókkal" nincs semmi különösebb gond,ha tiszta telepítésesek kellenek,-csak nem mindegy,hogy honnan szerzed be,de az adatokat az elő rendszerből nyilván menteni kell valahová és ez a nagyobb probléma,de upgradelni nem tudják egy másik telepített degrade verziót..holott maga a letöltött lemez elvileg a telepítésnél az egész "repedtpohárt" tartalmazza a Home Basic-től az Ultimate 64-es Biznitcz ill Corporate-ig. :wink:

csüt. júl. 29, 2010 21:28
a fórum lelke

Csinálj MD5 vagy SHA-1 kód ellenőrzést, és kiderül.
Habár fogalmam sincs milyen módosított, hekkelt vagy netán vírussal tömött verziók keringenek a neten a kezdetek óta. Ami úgy egy éve volt.

csüt. júl. 29, 2010 18:42
ezüst tag

Hozzászólás Windows 7 upgrade gondok
Win7 Home Premium; ez az ami van. :-D
Win7 Ultimate vagy Professional Edition. Ez az amit szeretnék. Leginkább a nyelvcsere lehetősége miatt, mert kulföldøn vettem a PC-t a Home Premiummal és ezalatt ugye nincs nyelvcsere opció. :twisted:
Win7 Ultimate DVD. Ez is van. (Én írtam az imént. :s) De ez nem akar indulni se bootolva, sem az exe nem indul "nincs meg a fájl" aszongya... azannya... :hm:
A Windows Anytime Upgrade frissítőkulcsos verziót meg szeretném kihagyni, ha van rá egy mód. :zavarodott:
Viszont arról is hallottam sok a bug a letølthetø verziókban. Belefuthattam egybe?? :x

csüt. júl. 29, 2010 15:39
arany tag

Hát, vmi másik forumban szoltak ránk, hogy itt folytassuk. :D

Annyi, hogy a Win7 nem engedte, hogy kitöröljem az általam létrehozott témát, és meg akartam tudni, hogy lehet kiirtani.
Aztán kiderült, hogy amin a kurzor van, azt nem engedi piszkálni...

kedd júl. 27, 2010 19:33
a fórum lelke

:shock: ÖÖ..ez most mire is a reagálás?...elveszettem a Vezérfonalat (söt,ahogy elnézem a Vérehullató Sza'a'rdíniaklucs is csorbulóban van :arrow: Haggyállógva Vázka

kedd júl. 27, 2010 15:44
arany tag

Igen, próbáltam úgy, de nem engedte. Aztán rájöttem, a kurzort másikra kell tenni, és utána próbálni... :P

kedd júl. 27, 2010 14:05
ezüst tag

Laci_L írta:
Rest írta:
... egy napig kotortam a netet mindefelé mire meglett a megoldás ...

Vírusra ellenőrizted? Nehogy meglepetés érjen.
Mert valódi, érvényes kulcsot nemigen találsz. Az egyéb "megoldásokról" és hatásukról stell biztos tudna mesélni. :)

Igen ellenöriztem töbszörösen is amit használtam, természetesen kismillió darab van a neten ami tényleg csak virus és egyéb társaik terjesztésére szolgál.
Azért köszi a figyelmeztetést!

Üdv
Rest

hétf. júl. 26, 2010 21:12
a fórum lelke

Rest írta:
... egy napig kotortam a netet mindefelé mire meglett a megoldás ...

Vírusra ellenőrizted? Nehogy meglepetés érjen.
Mert valódi, érvényes kulcsot nemigen találsz. Az egyéb "megoldásokról" és hatásukról stell biztos tudna mesélni. :)

hétf. júl. 26, 2010 20:51
ezüst tag

Squito írta:
Rest írta:
ha valaki hallott már ilyenröl vagy tudja a megoldást illetve valami jóféle oldal ami ezzel foglalkozik ossza meg velem legyen olyan kedves akár priviben is.
Nem tudom Win7-nél pontosan hogyan van, de Vista-nál van egy frissítés, amit ha felraksz, akkor detektálja a törést. Ezt XP-ben annó szépen kiírták, hogy mi az (Eredeti Windows - Valódi Előnyök), de a Vistában ez már csak szimplán frissítésként volt jelölve (KB940510). Nem lehetséges, hogy a Win7 gyorsan frissítette magát és felpakolt egy hasonló ápdétet?
Az illegális tartalmak linkelését törvény tiltja, de arról beszélni szimplán szólásszabadság.

Sziasztok

Nagy nehezen megoldodott a probléma de ide nem irom ki a fórum szabályai miatt, egy napig kotortam a netet mindefelé mire meglett a megoldás, de azért köszönöm mindenkinek aki a hozászolásaival segitett!

Üdv
Rest

hétf. júl. 26, 2010 20:35
arany tag

Sziasztok!

Most egy olyan problémám lenne, hogy pár nappal ezelőtt összeomlott a Win7, amit a Win7 DVD-vel sikerült megjavítanom. Viszont azóta a Win7 boot képernyője megváltozott és nem azt az előbukkanó, színes Windows ablakot mutatja betöltéskor, amit azelőtt, hanem azt a zöld, futó csíkot, ami a Vista-ban volt az alapértelmezett töltőkép. Hogyan tudnám visszavarázsolni az eredeti Win7-es boot képernyőt?

Köszi!

vas. júl. 25, 2010 9:00
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

bmsco írta:
Szóval akkor igazából a 64 bites rendszereket videószerkeztéssel lehet igazán kihasználni vagy valamilyen nagyteljesítményű szerkesztőprogramal.

Nem feltétlenül, ez csak egy példa volt.

pén. júl. 23, 2010 11:23
a fórum lelke

"Az update különlegessége, hogy nem települ automatikusan, kötelező jelleggel a Windows 7-et futtató számítógépekre, hanem minden felhasználó maga döntheti el, hogy installálja-e. Elsőként, február 16-tól a http://www.microsoft.com/genuine oldalról lesz letölthető, majd egy nappal később a hivatalos letöltőközpontból is, a Windows Update szolgáltatáson keresztül pedig valamikor a hónap második felében bukkan fel mint opcionálisan telepíthető, „fontos” besorolású frissítés."..
"A Windows 7-ben frissülő WAT a következőképpen működik: installálás után ellenőrzi, hogy megtalálható-e a gépen az adatbázisában szereplő több mint 70 aktivációs crack valamelyike, és ha igen, egy figyelmeztetést dob fel, melyben megoldást javasol a termék legalizálására (azaz a licenc megvásárlására). Ha a felhasználó nem fehéríti ki a Windowsát, a háttérkép megváltoztathatatlanul feketére vált, illetve rendszeresen megjelennek olyan figyelmeztetések, amelyek szerint a felhasználó „valószínűleg szoftverhamisítás áldozatává vált”. Az asztal jobb alsó sarkában felbukkan továbbá egy átlátszó grafikus értesítés is, amelyet nem lehet eltüntetni."
A teljes cikk:ITT!

csüt. júl. 22, 2010 15:55
gyémánt tag

Rest írta:
ha valaki hallott már ilyenröl vagy tudja a megoldást illetve valami jóféle oldal ami ezzel foglalkozik ossza meg velem legyen olyan kedves akár priviben is.
Nem tudom Win7-nél pontosan hogyan van, de Vista-nál van egy frissítés, amit ha felraksz, akkor detektálja a törést. Ezt XP-ben annó szépen kiírták, hogy mi az (Eredeti Windows - Valódi Előnyök), de a Vistában ez már csak szimplán frissítésként volt jelölve (KB940510). Nem lehetséges, hogy a Win7 gyorsan frissítette magát és felpakolt egy hasonló ápdétet?
Az illegális tartalmak linkelését törvény tiltja, de arról beszélni szimplán szólásszabadság.

szer. júl. 21, 2010 23:59
ezüst tag

Szóval akkor igazából a 64 bites rendszereket videószerkeztéssel lehet igazán kihasználni vagy valamilyen nagyteljesítményű szerkesztőprogramal.
Kezdek egyre tisztábban látni, remélem. Szóval akkor igazából akkor érdemes 64 bites rendszert feltenni, ha kép, videó, vagy valami szerkeztő programot használok rendszeresen. Jól látom a dolgot?

szer. júl. 21, 2010 21:16
Moderátor

bmsco írta:
...
Miből derül ki, hogy egy alkalmazás 64 bites? Ha 64 bites rendszeren több 32 bites alkalmazás fut akkor azok összesége kihasználhatja a rendszerben lévő 4gb memóriát? Van játék ami 64 bites?
...

Ha 64 bites rendszered van már, akkor ha nyitsz egy feladatkezelőt, akkor a 32 bites alkalmazásoknál látsz egy olyat, hogy *32. Ha 32 bites rendszerre akarsz telepíteni 64 bites alkalmazást, akkor pedig már a telepítő elhasal, hogy "non valid win32 application". Letöltésnél pedig jelezni szokták a 64 bites változatot.

Másik kérdésben azt hiszem vackor sikerült megkeverjen egy kicsit. Memóriakezelésben való igaz, hogy (normál esetben) minden 32 bites alkalmazás egy 2 GB-s virtuális memóriateret lát. Akkor is ha 512MB vagy 1GB, 4GB, 16GB fizikai memória van a gépedben.

Átlag programok ezt a 2 GB-s teret nem használják ki, még az ultrabrutál játékok sem. Amik pl kihasználják azok kép, videószerkesztő programok (ezért is van ezeknél látványos gyorsulás 64 biten).

Viszont a gépeden egy időben rengeteg folyamat fut. Nálam épp 76 db egy Vista x64-n. Ha mindegyik program kihasználná a 2 GB-t, akkor ugye több mint 140 GB RAM kéne (vagy legalább ekkora pagefile). Ehelyett jelenleg összesen 2,03 GB a foglalt memória.

Tehát a válasz a kérdésedre, igen, több 32 bites alkalmazás kihasználhatja a 4GB memóriát.

szer. júl. 21, 2010 20:10
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1407 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29  Következő