Szerző |
Üzenet |
csuli5201
ezüst tag
|
Re: Merevlemezek
Sziasztok! Egy gyors véleményt kérek szépen valakitől! Most vettem egy jobbfajta alaplapot és a sata3-as csatira szeretnék egy méltó winyót. Itt a közelben csak western digital van sajnos. Maxtor párti vagyok, de van egy 400-as samsungom is, mi már 3 éves és semmi baja. Mit kell tudni egy western digital-ról? Megbízható? A válaszokat előre is köszönöm!
|
hétf. okt. 18, 2010 13:16 |
|
|
gabor88
vas-tag
|
Hello nem tudna segíteni valaki? Öcsémnek van egy Maxtor vinyója amiről letört egy smd ellenállás. csak az a baj hogy nem tudni mekkora volt. MAXTOR D540X-4D 5400 RPM . R210 értéke kellene. Jó lenne ha valaki meg tudná nézni egy ilyenen az értékét. Az mondták keressem KÜRT-öt, neki mindenből van egy.
|
csüt. okt. 14, 2010 9:09 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Hát,azét nem biztos,ha gairis és még létező cégtől vetted.. a akkor amit Hanniball javasolt a legjobb megoldás. Ha ez nem alkalmazható akkor a Hiren's CD-n a Samus-programok(itt akár át is triblizheted a számlálókat)ha ez sem jön be akkor ezek után a HDD regenerátor, próbapart,próbaformáz,és a végső állomás az fohászkodás a mennyek felé,miközben a veszélyes hulladékba e-hulladékba hajigálod,sűrűn emlegetve a legyártója felmenőit
|
kedd okt. 12, 2010 19:36 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Igen, ha garis, akkor vidd vissza, ha nem, akkor kuka.
|
vas. okt. 10, 2010 21:19 |
|
|
Maxibuci
arany tag
Csatlakozott: csüt. dec. 01, 2005 12:36 Hozzászólások: 369 Tartózkodási hely: Békéscsaba
|
A program ezt dobja ki:
Meghibásodás várható - Attribútum: 184 End-to-End Error Count, Paritáshibák száma a belső gyorsítótár (cache) és a vezérlő közötti átvitetelben. A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 1768 alkalommal. Azonnali merevlemez csere szükséges.
Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.
Akkor garanciába cserére?!
Köszi a segítséget!;)
|
vas. okt. 10, 2010 19:34 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Smart nem mutat valami rendellenességet? (pl Hard Disk Sentinellel meg tudod nézni.)
|
vas. okt. 10, 2010 18:59 |
|
|
Maxibuci
arany tag
Csatlakozott: csüt. dec. 01, 2005 12:36 Hozzászólások: 369 Tartózkodási hely: Békéscsaba
|
Sziasztok! Nem tudom, h másnak volt-e már ilyen jellegű problémája, de nekem most előkerült. Van egy 500 GB-os Sata 2-es Samsung winchesterem, na most olyat csinál újabban, hogy hol látja a Windows, hol nem. Most igaz látja, de ha belemegyek a filekezelőbe, akkor azt írja, h nincs ilyen meghajtó. 2 partícióra van osztva, a windows telepítő idegen partíciónak véli, de ha törlöm vagy formattálom, akkor kezeli egy darabig, (tehát írható és olvasható is).. Most megint az jött elő, hogy a már korábban újrapartícionált és formázott winchesternek nem látja rendszer alatt az adatait, csak a partíciót mutatja a sajátgépben is, amik nem érhetőek el. A BIOS-ban mindvégig megvolt az eszköz. Kérem, aki már látott ilyen dolgot, az kérem ossza meg velem tapasztalatát. Köszönöm előre is a segítséget.
|
vas. okt. 10, 2010 17:17 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
Idézet: egy szál magában lógott a CD, akkor nem ismerte fel a BIOS. De ha volt mellette egy vinyó is, akkor simán. Ez jellemzően Master/Slave címzési probléma szokott lenni. Ha tényleg belefutsz a 120-as korlátba megoldás lehet egy IDE bővítőkártya. Akkor ugyanis már nem az alaplap BIOS-a kezeli, hanem a kártyáé.
|
pén. okt. 01, 2010 12:11 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11960 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
vackor írta: ... ha tudsz kölcsönözni valakitől egy 160-as vinyót... Van, bár csak 120-as. Csak el kell jönni érte.
|
csüt. szept. 30, 2010 16:00 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Esetleg érdemes megpróbálni egy BIOS frissítést.
|
csüt. szept. 30, 2010 10:15 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
nacorvus írta: nem vagyok benne bizos, ha 3 db wicsid+egy optikád van az optika melletti lemezt is látja. Én eddig pont az ellenkezőjével találkoztam: ha a második csatolón egy szál magában lógott a CD, akkor nem ismerte fel a BIOS. De ha volt mellette egy vinyó is, akkor simán. Temptress, érdemes lenne csinálni egy próbát, ha tudsz kölcsönözni valakitől egy 160-as vinyót. Csak annyit, hogy a BIOS mekkora méretűnek ismeri fel.
|
csüt. szept. 30, 2010 8:39 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Nem csak mindkettőből-háromból a 128-t látja. Ti.ezek nem adódnak össze,de nem vagyok benne bizos, ha 3 db wicsid+egy optikád van az optika melletti lemezt is látja.
|
szer. szept. 29, 2010 18:21 |
|
|
Temptress
ezüst tag
Csatlakozott: pén. szept. 07, 2007 21:23 Hozzászólások: 60 Tartózkodási hely: Bács-Kiskun Megye
|
Ez a korlát egy vinyóra vonatkozik, vagy a gépbe szerelt összes vinyó összeadott értékére? Ha berakok egy 160GB-ost akkor nem műkszik, vagy csak 130Gigát lehet belőle használni? És ha a 15Gigás és 40Gigás mellé bekötök még egy 80Gigást akkor mi történne?
|
szer. szept. 29, 2010 16:42 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Meg van egy másik korlát 128 GiB-nál (137 GB), ha az alaplap nem támogatja az LBA48 címzést.
|
szer. szept. 29, 2010 9:41 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
Üdv! Ha a 40-est viszi, akkor igen! 21 gigánál volt egy címzési korlát.
|
szer. szept. 29, 2010 7:51 |
|
|
Temptress
ezüst tag
Csatlakozott: pén. szept. 07, 2007 21:23 Hozzászólások: 60 Tartózkodási hely: Bács-Kiskun Megye
|
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a régi Pentium II-es gépembe bele lehet e tenni egy 80 vagy akár 160GB-os vinyót? Most egy 15 és egy 40GB-os van benne. Nem vagyok egy nagy adatgyűjtő, de ez már tényleg kevés:) Csináltam Everest riportokat a gépről: http://www11.zippyshare.com/v/61152597/file.htmlhttp://www11.zippyshare.com/v/70811679/file.htmlhttp://www11.zippyshare.com/v/63627547/file.html
|
kedd szept. 28, 2010 9:46 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Hosszú távon ez nem jó megoldás. Az elektronika nyilvántartja a fizikailag sérült szektorokat, ami a két meghajtónál biztos hogy ne ugyanott lesz. Emiatt nem kizárt az adatvesztés.
|
kedd júl. 27, 2010 6:43 |
|
|
csuli5201
ezüst tag
|
Egy olyan elektronika 8000HUF egy új winyó meg 10000... Arra gondolta, hogy mikor melyik kell majd, cserélgetem majd rajta. Valamelyest megnyugtattál. Köszönö szépen!
|
hétf. júl. 26, 2010 22:19 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Nagy valószínűséggel fogod tudni használni.
Más kérdés, hogy anyagilag megéri-e.
|
hétf. júl. 26, 2010 21:21 |
|
|
csuli5201
ezüst tag
|
Szép napot mindenkinek! A helyzet a következő: van egy toshiba 80Gb-os notebook HDD-m amit a minap sikerült tönkretennem... Illetve csak a vezérlő elektronikája füstölt el, mert a kis hordozható tokjába 1 tűvel véletlenül félredugtam Onnan tudom, hogy csak a vezérlőpanel ment tönkre, mert kicseréltem egy ugyan olyan típusú 40Gb-os paneljére és azzal felpörgött a winyó (a másikkal abszolút nem csinál semmit) Az lenne tehát a kérdésem, hogyha veszek egy ugyan olyan winyót, akkor annak az elektronikájával használhatom-e majd tovább??? Egy kedves ismerősöm azt mondta, hogy ugye abból fakadóan, hogy nem tudnak bad sector mentes winyót alkotni a gyártók, minden winchester vezérlőjébe bele vannak égetve ezek a bizonyos szektorok és egy másikkal nem biztos hogy hibátlen lesz a mutatvány... Kinek mi a véleménye erről? A válaszokat előre is köszönöm szépen!
|
hétf. júl. 26, 2010 20:59 |
|
|
energoman
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2584 Tartózkodási hely: miskolc
|
Igen, köszönöm a korrekt helyesbítést, mert rosszul írtam Üdv Energo
|
hétf. jún. 07, 2010 11:52 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
vackor írta: Csökken az összkapacitás, de még mindig jobb annál, mint ahol a raid 0 jelen van. Sajnos a legtöbb alaplapi raid (és sok raid kártya) számára ismeretlen a raid 5, ráadásul erős szoftveres támogatást igényelnek. Csak a korrektség kedvéért: ezt bizony elgépeltem. A raid 1-re gondoltam, csak 0-t írtam.
|
vas. jún. 06, 2010 0:11 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Gyönyörűen széjjeloffoltuk a merevlemez topicot az új fórummotor rejtelmeivel. Akkor ez olyan, mint a rendőrnél az index. Most jó, most nem jó. Ahogyan írod, ha nincs szerkeszt gomb, elég nehéz szerkeszteni. Most nincs, megint nincs, vagy már nincs. Láthatod, hogy fentebb tudtam szerkeszteni. Természetesen megvártam hogy valaki, éppen nacorvus írjon valamit. Utána szerkesztettem. Lehetett, és meg is jelent az erre utaló a megjegyzés sor is alatta. viewtopic.php?p=962358#p962358Vagy idő függvénye, vagy megint kivették a lehetőséget, mert valóban, ahogy mondod, most nincs szerkesztés gomb a korábbiakra. Szokott erre lenni 1 napos körüli limitidő. A legutolsó hozzászólásomat persze tudtam szerkeszteni. Töröl gomb az tényleg nincs.
|
szomb. jún. 05, 2010 15:46 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11960 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
TargeT írta: ... Nekem megy a szerkesztés, és be is írta, hogy mikor, mivel már írtál utánam... Hogy mehet, mikor csak egy idézés gomb van? Addig megy csak, amig más nem írt utánad. Aztán izélheted a dolgot.
|
szomb. jún. 05, 2010 15:06 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Ehh, nemtommivan. Nekem megy a szerkesztés, és be is írta, hogy mikor, mivel már írtál utánam. Akkor most jó? Vagy csak nekem? Mert eddig is kábé így volt.
|
pén. jún. 04, 2010 20:35 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Off:Ja menet közben megjavult .. oda is írtam -ahova kell-de szerkeszteni még önmagamat sem tudtam! dee azért .."a harci szellem még töretlen,hiszen csapataink harcban állnak és..!" -hoppá ez nem is joke
|
pén. jún. 04, 2010 19:36 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
OFF: Pedig má hogy örültem, hogy végre a kurzor helyére pakolta, nem a legvégére. .. Nekem most is a kurzor helyére pakolja. --- Igen, később láttam, hogy odaírtad, ahová kellett. Ez most egy utólagos szerkesztéspróba. Nem oda ahová kellett.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TargeT pén. jún. 04, 2010 20:33-kor.
|
pén. jún. 04, 2010 19:11 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Hacsak úgy nem..számomra is ködös a dolog - Off: .. hál istennek most már a szerkesztőmenüben a bold(kövér) se működik..az etmokat meg oda szúrja be ahova akarja Egyiket a szöveg elejére ,a másikat a végére van olyan amit éppen eltalál a kurzor helyére
|
pén. jún. 04, 2010 15:28 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Az idézetem csak arra vonatkozott volna, hogy a RAID 0-at írta tükrözésnek. Vagy én is félreértettem az előzményt?
|
csüt. jún. 03, 2010 18:07 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
ÖÖÖ..eztet most nemigazán értem: Idézet: Legyen mondjuk inkább 1 akkor. Vagy fordítottan stripe A raid 0 egy nagy előnye-na nem az otthoni gépen,mert az nem sokat villant a kb10-15% gyorsulásból-hogy,bármekkora lemezeket összefűzve a szerver valósággal megtáltosodik.Azt hogy ezt tükrözöm-e az a vezérlőn múlik(feltéve,hogy van elé csatlakozó rajta) A mai pc alaplapokon-amin min 6 csati van- mindegyik egytől egyig ismeri a raid 5 felállást és itt nem a vackor által emlegetett Piciájos sil314 chipes borzalmakra gondolok,hanem mint egy Adaptec,ami a leggyengébb a felvonulásban egytől egyig hardveres támogatású..persze meg kell fizetni. A hotswap az egyik legkényelmesebb dolog a világon egy szervernél.-többek között ezért is nagyságrendekkel drágább egy szerver a pc-nél. Persze lehet kísérletezgetni és összeállítani pc alkatrészekből is olyan szervert,ami ellát több száz munkaállomást,de fel kell készülni,arra hogy ott függeszkedik a "Damoklész micsodája" és sokkal sűrűbben kell szervizelni a dolgot..Ami ha megfizetik nem is olyan rossz dolog az ember életében,feltéve ha 2-3 nál több nem jut egy napra.
|
csüt. jún. 03, 2010 15:28 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
energoman írta: A 0.-át nem bánom mert nem olyan baj az ha tükrözve van. Legyen mondjuk inkább 1 akkor. Vagy fordítottan stripe. Nekem nemigen vált be az alaplapi RAID1. Gyorsabbnak egyáltalán nem éreztem, pedig olvasásban azt rebesgetik, hogy gyorsabb lesz. Vigyázni kellett rá, mint a hímestojásra, nehogy valami gixer közbejöjjön a két vinyó egyformaságában. Vagy hosszas helyreállítással lehetett szórakozni. Nem beszélve a partíciómentésről, hogy milyen programmal legyen. Szervernek esetleg elmegy, de több partíciós asztali gépembe soha többé alaplapi RAID.
|
csüt. jún. 03, 2010 12:55 |
|
|
energoman
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2584 Tartózkodási hely: miskolc
|
Igen, a RAID 5 sajnos kilőve már csak azért is mert nincs a lapon (pillanatnyilag 0,1,10 van). Tudom hogy egy normális vezérlő kellene, de ez volt a legolcsóbb megoldás. A 0.-át nem bánom mert nem olyan baj az ha tükrözve van. A RAID-et is azért csináltam, anno mert még mindig jobb mint a NEM RAID. Mivel sajnos kicsit szerencsejátékos is vagyok ezért mit is tettem végül: Féllábon ment a rendszer tegnap délutánig, ezután betettem egy új HDD-t, majd a alaplapi vezérlőmenüben megcsináltattam a rendbetételt. Helyre is állt a tömb. 2óra alatt! A GHOST-ot szerettem vona megcsinálni, de nem is az OP hanem a mindenféle filek a probléma, ami már gyűlik egy ideje így ez kb 500-750GB-ra tehető. Szóval most vetettek egy kűlső HDD-t, erre átpakolok mindent plusz megcsinálom az OP mentését. Majd félévente megismétlem valami szinkronizálással. Ha megvan a mentés, akkor kicserélem a másik gyengus HDD-t is. Köszönöm az észrevételeket. Ha új Szervert építenék már más lenne higgyétek el
|
csüt. jún. 03, 2010 11:43 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
nacorvus írta: Ha,rám hallgatsz akkor jó lesz neked a raid5,ott minden bűnténynélkül bedugod az új lemezt aztán befürtöli magának.,viszont egy tény a lemezek összkapacitása csökken,nem is keveset. Csökken az összkapacitás, de még mindig jobb annál, mint ahol a raid 0 jelen van. Sajnos a legtöbb alaplapi raid (és sok raid kártya) számára ismeretlen a raid 5, ráadásul erős szoftveres támogatást igényelnek.
|
szer. jún. 02, 2010 22:16 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Persze,hogy elidult hiszen a raid10 v 1+0 magyarul úgy müködik hogy pl 2-2 temezt tükrözöl aztán összefüzöd.Neked az egyik tükör elszállt,igy nyilvánvalóan lefokozta az egész rendszeredet ..egészen addig lesz működőképes a rendszer amig marad egy nagy és egy kisebb vinyó ami megy. A rendbetétel: ezzel egy igen nagy kánya lesz hogy mind a két új lemez kisebb lesz ha bedugod..hiszen először a kimúlt helyére berakod az egyiket,aztán a másikat,de a helyedben nem ezt csinálnám.Systemrecure-CD vagy Gost a rendszerről-akár hálózatra is vagy hordozható vinyóra,Úrjraépíteni a raid tömböt és visszarakni a mentésből a rendszert,akkor az összes lemez a teljes lemezkapacitásával rendelkezik. Ha,rám hallgatsz akkor jó lesz neked a raid5,ott minden bűnténynélkül bedugod az új lemezt aztán befürtöli magának.,viszont egy tény a lemezek összkapacitása csökken,nem is keveset. Én a helyedben egy ilyenre pakolnám vissza a cuccot mert sokkal megbízhatóbb. Az egyész műtét időben kb 1ó lemezeléssel stb együtt,de a legközelebbi alakalommal csak a lemezcsere idejét kell számolnod kb 10 perc vagy alatta és újraindíthatod.Ha hardveres kártyád van akkor menet közben is tudod elvileg cserélni-feltéve hogy jót húzol ki a fiókból..
|
szer. jún. 02, 2010 17:09 |
|
|
energoman
gyémánt tag
|
Sziasztok. Korábban már volt szó róla, de most egy apróság jött elő egy HDD-vel kapcsolatban. Annó beüzemeltem egy alaplapi RAID 10-át 2db 400 és 2db 500GB Seagat vinyóval. Azonban most az alábbi hibaüzenetet kaptam: Kód: Port 2 is in Rebuilding state Warning: Array(s) in Degraded Mode!!! Press any key to continue...
Mit jelent ez a hibaüznet mert nem nagyon tudok rájönni. A 2 porton lévő vinyó nélkül korrektül beindult a rendszer és jelenleg is működik. (azonban amíg a HDD benne volt addig a win2003 nem tudott beindulni, mert mindig újraindult) Mivel a 2db 400-as egy rossz széria és már korábban elszállt az egyik (akkor még 3db volt), ezért úgy döntöttem mindkettőt cserélem. Így most bár kihasználatlanul, de 4db teljesen egyforma 500-as lesz benne, ha kell persze. Másik kérdésem az hogyha cserélni kell hogyan cseréljem ki. A hibás helyére egyértelműen beteszem az ujjat és akkor teljes lesz a fürt. Azonban a tükrözést és a szinkronizálást (szóval rendbetételt) hogyan és mennyi idő alatt végzi el? Mikor mondhatom azt, hogy kivehetem a másik 400-ast is. Tudom hardveres és a sokkal drágább RAID a jó! De az többe is kerül. Mivel nem merek ugrálni és próbálkozni ezért kérdezlek benneteket először. üdv energo
|
szer. jún. 02, 2010 10:59 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Mert ma már nem az gyártja a Maxtort, aki anno.
Üdv!
|
szer. ápr. 28, 2010 22:30 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
nacorvus írta: ... Viszont az akkori árából most vehetsz 1T-s Sata II-t.
Vettem is, külsősként vegetál. Minden oda (is) van mentve.
Ezek szerint nem olyan sz*r a Maxtor. Mellesleg nekem több is volt (van is), és még egy sem rogyott meg.
|
szer. ápr. 28, 2010 20:06 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Mit lehetne mondani egy 200 gigás Sata I lemezről,ami már bőven megszolgálta az árát?
Viszont az akkori árából most vehetsz 1T-s Sata II-t.
|
szer. ápr. 28, 2010 19:18 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
nacorvus írta: ... kicsi..,de játékos
Nahát...
Valami egyébre nem émlékszel?
|
szer. ápr. 28, 2010 18:42 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Idézet: mi a tapasztalatotok (vélemény):
kicsi..,de játékos
|
kedd ápr. 27, 2010 20:51 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Kérdeznék egy bátortalant, erről a típusról mi a tapasztalatotok (vélemény):
Maxtor DiamondMax 10, model: 6B200M0
Nekem ez fut 4 éve, a Hard Disk Sentinel teszt most is 100%-ot ír rá.
|
kedd ápr. 27, 2010 9:23 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
..
by McLaca
Idézet: Több, mint 2 éves notesz nem kap SSD-t
Abba én sem vennék..
De,amennyi rálátásom futólag van ebbe a témában:ár érték arányban,a raktáron lévő cuccokról (legalábbis nálunk..): a Seagatae lényegesen olcsóbb a nagyobb és gyorsabb kivitel mint a WD-ből...
A tartósságról nem tudok nyilatkozni.A helybéli service a 7200s-ből még nem kapott vissza...
Az 5400-as minden változatából van egy tucatnyi 2 év gari-idő alatt-legalábbis papír szerint- (Azt mondják a kollégák hogy a fele sem jogos..-a következő népünnepélyig ilyennel,ha nem muszáj nem akarok foglalkozni )..,s lesz abból(zok)is,ki kidől a sorból...(,hogy a nagy angol,drámaíróval éljek)
A WD Scorpio black,blue ua méretben kb 3-4 e Huf-al drágább (itt)-és erőről bölcsen hallgatnak a szakik hogy mennyi jogos és mennyi az igaz,aztán van más pl: Hitachi stb futootak még kategóriák és van 10-e pördületü (az,olyan mint amikor a malacot..) gariban
|
hétf. ápr. 26, 2010 20:55 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Igen, az SSD még nálam sincs a néhány évre szóló gazdasági tervben
Asztali gépben ott a raptor, notiban meg a 64 gigással semmit nem érek. (Külső vinyót nem fogok hurcolni magammal mindenhova.)
|
vas. ápr. 25, 2010 23:13 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Több, mint 2 éves notesz nem kap SSD-t. Ráncfelvarrásnak elég lesz a pörgősebb vinyó. (Negyedannyiért.)
Üdv!
|
vas. ápr. 25, 2010 22:20 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Pontos időpontot nem tudott mondani, de azért nem mostanában vette. És kicsit rosszul emlékeztem, csak 320-as és nem 500-as, WD3200BEKT pontosan. Laptopban lett rakva, érezhetően gyorsabb lett tőle a rendszer. (Persze egy SSD-vel nem veszi fel a versenyt )
|
vas. ápr. 25, 2010 21:30 |
|
|
Supervisor
gyémánt tag
|
Már évek óta csak WD-t veszek 2,5 és 3,5 egyaránt.
A HDS tesztek szerint hibátlanok.
A Samsung 150 nap után gyengülni kezd, legutóbb nagyon megszívatott szerencsére még garanciában. Így árkülönbség fizetésével kicseréltettem egy WD 500-ra.
|
vas. ápr. 25, 2010 20:36 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Köszi!
Azt lehet tudni, mióta nyüstöli?
Üdv!
|
vas. ápr. 25, 2010 17:06 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Egy ismerősnek 500-as WD-je van, ha jól emlékszem és nagyon jókat mondott róla
Főleg a sebességen lepődött meg, előző 5400-as vinyójához képest nagyon gyors.
|
vas. ápr. 25, 2010 14:55 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
2,5"-es vinyók közül valakinek tapasztalat?
Kéne egy 7200-at pörgő, 320-as, vagy 500-as, elsődleges szempont a sebesség (főleg véletlen elérésnél), másodlagos a melegedés, de nem árt, ha nem főzi szét magát, bár fémkasztnis noteszben lenne, a zaj harmadlagos, a fogyasztás meg nem érdekel, 90%-ban tápról működik a gép.
Seagate-ben és WD-ben gondolkodok, a Samsungokra mostanában nem nézek jó szemmel.
Vélemény?
Üdv!
|
vas. ápr. 25, 2010 14:39 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
|
szomb. ápr. 24, 2010 21:00 |
|
|