Szerző |
Üzenet |
energoman
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2584 Tartózkodási hely: miskolc
|
Re: Hardver installáció, ha nem áll rendelkezésre a driver
kipróbálom majd, mert valóban megér egy próbát
|
hétf. okt. 25, 2010 18:29 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11967 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
energoman írta: Szóval kipróbáltam amiket irtatok. Siker =0. - Sajnos... ... (egyébként vagy 90 napig használható a vuscan legalábbis azt irják.)... Sajnálom. Ha jól tudom, akármeddig használható, de a másolatot telerakja $ vízjelekkel. De nálad ez mindegy momentán. Ps: most látom, ma jelent meg a VueScan 8.6.66, ami elég sok javítást tartalmaz. Talán egy próbát még megér.
|
vas. okt. 24, 2010 17:07 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Linux alatt ezeket a grafika alá szokta bepakolni,egyébként dögivel van belőle nem csak a sane alapú beépített xsane,terminálban a parancs is ez.,neked szvsz a gscan2pdf lenne a legnyerőbb
|
szomb. okt. 23, 2010 19:43 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Azt próbálhatod meg, hogy felteszel egy VMware Workstationt, abba egy XP-t (vagy bármit amihez van driver). Ezt követően, mint USB eszközt át tudod adni a virtuális gépnek. Ott települ a driver és scan.
|
szomb. okt. 23, 2010 19:36 |
|
|
energoman
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2584 Tartózkodási hely: miskolc
|
Szóval kipróbáltam amiket irtatok. Siker =0. - Sajnos.
Azt kell mondjam a Windows Server 2003 32bit nem szeret scannelni főleg nem ezzel a Mustekkel. Szerencsétlen egy szerkezet. A serveren átnéztem a szolgáltatásokat és a kiegészitő windows progikat de nem igazán találtam ide vonatkozó dolgokat. A könytár regelése sem müködik , mert a parancsra hibát írt ki, bár lehet én nem jól irtam a parancssort. De most jut eszembe hogy lehet be kellene tenni a path-ba a könyvtárat és hátha megtalálná. Hétfőn még kipróbálom.
A VuScan is azt mondja kapcsoljam ki a scannert majd be és úgy inditsam a vuscan-t. Na ezt minden variációban kipróbáltam (gép be soft be, szoft be gép be,....), de semmi. (egyébként vagy 90 napig használható a vuscan legalábbis azt irják.)
Lehet leteszek róla, és átdugom a Linuxra. De ott meg kerestem azt a SANE-t, de ikonok között nem találtam, parancsorrol sem tudom mivel inditsam, pedig a csomagok között ott van a hozzávaló.
Még életemben nem szenvedtem ennyit egy scannerel, pedig már sokat használtam.
|
szomb. okt. 23, 2010 18:18 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11967 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
nacorvus írta: ... Akkor,az eredetileg is open-source... Márpedig nem az.
|
pén. okt. 22, 2010 19:02 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Idézet: Nem fog, mert semmilyen külső driver nem kell neki. Legalább is erre büszkék. Akkor,az eredetileg is open-source...
|
pén. okt. 22, 2010 18:50 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
TargeT írta: Használd inkább a VueScan programot. Laci_L segít okosítani, vagy ha rákeresel a megfelelő helyen. Megelőztél, pont ezt írtam volna. nacorvus írta: ... Az sem fog igazán működni mert,ez a Mustek ***-istenverése és a VueScan-nak is ua dll fog hiányozni... Nem fog, mert semmilyen külső driver nem kell neki. Legalább is erre büszkék. Egy biztos: nekem nagyon bevált. Ha az "okosításhoz" kell segítség, szóljál (annyira nem egyszerű). Persze meg lehet venni, ha jól emléxem 80 USD.
|
pén. okt. 22, 2010 18:32 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Borítékolom szenvedni fogsz vele win alatt.. Viszont egy pen-linuxal (pupppy,lupu)menni fog ahhoz pedig csak az a diver van amit fentebb emlegettem az meg a kernelbezsúfolt ....most látom hogy 'egybefolyomány' az írásunk Kb ott hogy graphics: scan.. és fogja magát és scannel aztán megnyit egy képszerkesztőt.Nem tudom milyen disztribet használsz.
|
csüt. okt. 21, 2010 23:14 |
|
|
energoman
gyémánt tag
|
Nacrovus: akkor azt mondod linux alatt jobb a helyzet, és próbálkozzak azzal? Itt csak az a baj hogy fogalmam sincs hogy megy a scanelés linux alatt, na de mindegy azt is megnézem. Úgyis van 2 teljesen egyforma gép a munkahelyemen egyiken linux másikon win. A VueScan honlapján azt irják hogy támogatott. De az a helyzet hogy a nem server OP-knál megy is scanner. Szóval működni működik, csak a szerverrel nem. De nem szándékozom Windowst fejleszteni
|
csüt. okt. 21, 2010 23:03 |
|
|
energoman
gyémánt tag
|
Okés a reg-et holnap kipróbálom.
A VueScan-ban azért nem igazán bízok mert magát a hardvert sem ismeri fel a windows, és ezért nem szólaltatja meg a grafikai szoftver. Megjegyzem az Eszközkezelőben telepítve látni az eszközt. (de a képolvasók között már nincs) Magára a scannelésre a JascPaintShop Pro-t használom, meg az adobe acrobat-ot, csak ezek sem látják a driverét (vagy minek nevezzem) a scannernek.
Vagy 2 éve vettük ezt a Musteket nagyon drágán, pedig én nem támogattam a vásárlást. És ez olyan szánalmas szerkezet hogy nemigaz, és még server drivert sem adtak hozzá, vagy ha nem adnak még elmondhatnák milyen szolgáltatásokat kapcsolgassak be hozzá. Holnap elszevedek vele.
köszi az eddigieket.
|
csüt. okt. 21, 2010 22:57 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Az sem fog igazán működni mert,ez a Mustek ***-istenverése és a VueScan-nak is ua dll fog hiányozni..nem talál megfelelő hardverkulcsleírást a rendszer számára.. ...ezt még annó elcseszejtették...ellenben bármelyik free-code symple scan-al működik,ha megér annyit a dolog hogy belemélyedsz a a wines kernel rejtelmeibe akár egy háromsorossal is átteheted 'assembeledve' , ha tudod hogy hová kell berakni...mert arról lila flátuszom nincs-és a kezelő-szoftot is valahogy rá kell húzni,mert anélkül vajmi keveset ér e hard-ill utána akár már jó a VueScan is...
|
csüt. okt. 21, 2010 22:55 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Használd inkább a VueScan programot. Laci_L segít okosítani, vagy ha rákeresel a megfelelő helyen.
|
csüt. okt. 21, 2010 20:31 |
|
|
stell
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. jún. 24, 2007 10:18 Hozzászólások: 6679 Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
|
start futtatasba REGSVR32 "C:\Program Files\teljes ut, ha itt van xxxxx.DLL" a system32 ben REGSVR32 xxx.dll restart.
|
csüt. okt. 21, 2010 19:52 |
|
|
energoman
gyémánt tag
|
2 csomag van 1., Win 98, ME, XP - > ez fel sem ment mert azt mondta, hogy nem kompatibilis, mármint nem a felsorolt OP. 2., Win XP,Vista, 7 -> ez ment fel kiabálás nélkül.
Holnap mindkettőt kipróbálom. A reg-ben elkezdtem nézelődni hol lehet a kérdéses dll, de semmi különösebbet nem találtam. Hogy működik a regsvr32: pl: regsvr32 c:/kerdeseskonyvtar vagy regsvr32 c:/.../kerdesesdll.dll
|
csüt. okt. 21, 2010 19:47 |
|
|
stell
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. jún. 24, 2007 10:18 Hozzászólások: 6679 Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
|
En szerintem be kel regisztrálni a könyvtárat a regsvr32-paranccsal. vagy itt találtam neked drivert http://www.bioticaindia.com/p3600-a3-pro.html
|
csüt. okt. 21, 2010 19:33 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Én inkább az XP-s drivert próbálnám ráerőltetni eszközkezelőben.
|
csüt. okt. 21, 2010 19:17 |
|
|
energoman
gyémánt tag
|
Hardver installáció, ha nem áll rendelkezésre a driver
Sziasztok, Diellmáztam, hogy ide vagy a hardverbe írjam, de mivel a szoftverrel van leginkább a probléma, ezért inkább ide írom a kérdésem.
Adott egy Mustek P3600 Pro A3-as scanner, természetesen letölthető hozzá Win 98,Me,XP,Vista,7 vagy MAC driver, azonban nekem Windows Server 2003-ra kellene feltenni úgy hogy ez működjön is. Maga a driver felment a Win Vista,7-re való driverrel. De scannelni nem lehet vele. Bizonyos exe-kkel el lehet érni a berendezést, pl arkkolópájára lehet küldeni a szállításhoz, vagy pár scannelési paramétert be lehet állítani, de maga a scannelő rész nem elérhető, a hibaüzenet hogy egy "...dll enm olvasható", a kérdéses dll a driver főkönyvtárban található.
Tudtok erre valami ötletet adni, hogy mi lehet a megoldás? Megj.: most per pill. nem tudok pontos fileneveket írni, de ha úgy gondoljátok hogy szükség van rá megkeresem őket holnap.
üdv energo
|
csüt. okt. 21, 2010 19:01 |
|
|