Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 5:20

Hozzászólás a témához  [ 743 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Következő
Apró kérdések topicja 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás Re: Apró kérdések topicja
Feltelepítettem Windows 7 és Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 64-bit!
Kb. egy óra volt ahogy ígérte is + még lekapott hozzá 6 frissítést is.

Azóta az asztal sarkában ott virít az alábbi szöveg! :(

Próbaüzem
Windows 7
Próbaváltozat.Build 7601

Emlékeim szerint ezt egyszer már meglépte,akkor egy TCP-Z patch miatt volt amit eltávolítva vissza állt a rend!
Most mi a fenét kellene eltávolítanom? :oops:

Na mire ezt leírtam akkora ki is alakult bennem a gyanúsítás hátha megint ez lesz a probléma vele!
Mit ad isten vissza állította az egészet!
Remove Watermark megoldotta a gondom újfent már nincs felirat! :D

kedd dec. 14, 2010 21:06
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

TargeT írta:
... csak egy sima mentést nyom valaki, nem pedig mentés másként után a doksijai közé ...

Tényleg. Könnyen meglehet, hogy ez a probléma. :shock:

kedd dec. 07, 2010 9:18
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Na jó, de a probléma nem ez volt. Ha volt. A kérdezőnek elmondása szerint így működött.
Mert az számomra is elég hihetetlen, ha mondjuk egy weboldal a D:\Download mappába mentődik IE böngészővel Akármi.htm néven, akkor a képek ne ugyanitt egy ugyancsak létrejött Akármi mappában legyenek.
Hogy ettől függetlenül még megvannak vagy sem a Temporary Internet Files mappában az abból a szempontból tökmindegy, hogy ha totál töröljük is a böngésző cache-t, attól még a D:\Download mappában megvan minden.
Talán egyszerűbb volna .mht-ként menteni az oldalt nem .htm-ként, ha annyira együtt kell.

A böngésző cache törlés legnagyobb problémája szerintem akkor van, ha az emailben kapott fájlmellékletek (Word, Excel) megnyitása és módosítása után csak egy sima mentést nyom valaki, nem pedig mentés másként után a doksijai közé vagy egy másik mappába menti a fájlt.

kedd dec. 07, 2010 8:45
a fórum lelke

szvsz ez,a rendszer:"ricsmondi"Ilyen,böngészőtől függetlenül és annak beállításaitól is függetlenül gyárt ilyen mappát,és ha kell,ha nem oda is! berakja-holott nem az a beállított célmappa,nem is törli,ha csak nem írsz rá külön egy "becs-filét",hogy kikapcsoláskor törölje,vagy ha eszed van,akár manuálisan.
..ezért a szervizelt gépekből-sőt csak a wincsiből kiolvasható a felhasználó alsónemű váltási korszaka is ami rajta van a wincsin!-függetlenül a személyes titkosítástól-az, jó a dokumentekre :|

A mentés helye valóban ott kellene,hogy legyen amit a böngészőben beállítottál akár egy külön lemezen is!,de a másolata a marad a temporaly internetben is..

hétf. dec. 06, 2010 20:54
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
a fórum lelke

Temptress írta:
Hogyan lehet azt beállítani az internet explorerben, hogy a számítógépre lementett oldalak elemei is a mentés helyére kerüljenek, ne pedig a Temporary Internet Files mappába?

... Régen így volt, de valami miatt pár hónapja elálítodott valami vagy nemtom.

Az IE8 biztos, hogy ugyanoda ment mindent (megnéztem). Valamit elállítottál, vagy valami elállította.
Amit tehetsz:
1. Átböngészed a beállításokat (én nem találtam erre utaló dolgot)
2. Az IE alapértelmezett beállításokat visszaállítod (ahol lehet), esetleg újratelepítés
3. Régebbi Rendszer-visszaállítási pontra visszatérés
4. Partíciómentesből visszaállítás
5. Esetleg valami malaware, vírus fertőzés (megkeresni: stell > security fórum)

csüt. dec. 02, 2010 17:32
ezüst tag

Egy apró kérdésem lenne. Talán valaki tud segíteni.

Hogyan lehet azt beállítani az internet explorerben, hogy a számítógépre lementett oldalak elemei is a mentés helyére kerüljenek, ne pedig a Temporary Internet Files mappába?

Azért rossz így, mert ha törlöm a Temporary Internet Files mappa tartalmát (ami sok felesleges dologgal telik meg böngészés közben) akkor a fontos lementett oldalak elemei is törlődnek. Régen így volt, de valami miatt pár hónapja elálítodott valami vagy nemtom.

csüt. dec. 02, 2010 17:04
a fórum lelke

Nekem még a hőskorban w98 v xp alatt tele lett vele a bugyrom :x I hate it, and never us'int!
Uiso-forevermore.vagy semmi,ha win alatt kell a virtuális lemezmeghajtó..nem kell az automatikus virtual-lemez!Ha kell majd mountolom-csatolom addig ne vigyorítson a memóban feleslegesen,különös tekintettel a fentebb emlegetett gixerekre..

hétf. nov. 29, 2010 21:04
a fórum lelke

rokasjani70 írta:
... és újra telepítettem a Daemont, így lett jó...

Sok jót nem hallottam róla. Tud csinálni furcsa dolgokat a géppel. Ha valami rejtély van legközelebb, emlékezz erre. :shock:

hétf. nov. 29, 2010 10:01
vas-tag

Köszönöm a segítséget, megoldódott a PIO-DMA probléma. Tényleg átállt piora. De az SCSI\RAID controller hiba az a Daemon Tools -ra mutatott, az kavart be valahogy. A megoldás egy uninstall, egy registry takarítás volt. Majd felraktam ezt :SPTDinst-v175-x86 és újra telepítettem a Daemont, így lett jó.
Még egyszer kösz!

vas. nov. 28, 2010 22:51
a fórum lelke

rokasjani70 írta:
... hol keressem! ...

Mivel sokféle BIOS van, keresgélni kell. A BIOS-ban IDE / SATA helyet kell megkeresni. Ott pedig a CD ROM (vagy hasonló néven) sort megnyitni. Ott kell lenni egy táblán, hogy most mi a beállítás. És ott van mellette az állíthatóság is: PIO, és DMA (ez lehet SWDMA, MWDMA, UDMA). Általában az AUTO beállítás jó mindegyiknél, a BIOS megtalálja a megfelelőt. Ha fixre van állva, és az PIO, ott van a baj.

Itt van az én biosomban a beállítás:
Advanced > IDE Config > IDE Master:
PIO > Auto
UDMA > Auto
Az Auto beállítás: UDMA2

vas. nov. 28, 2010 19:28
vas-tag

Laci_L írta:
nacorvus írta:
... Az író tulajdondágainál nem állt át PIO-módra? :arrow: DMA.

A BIOS-ban keresd (nálam UDMA2).

Nem találom, de biztos, én vagyok a b@lfasz. Kérlek írd le " parasztosan " hol keressem!

Köszi: Jani

vas. nov. 28, 2010 18:44
a fórum lelke

nacorvus írta:
... Az író tulajdondágainál nem állt át PIO-módra? :arrow: DMA.

A BIOS-ban keresd (nálam UDMA2).

vas. nov. 28, 2010 17:02
a fórum lelke

Az alaplaplapi eszközillesztő gondja lenne,de ha feltelepült rá a win akkor külön eszközillesztő nem kell hozzá.Az író tulajdondágainál nem állt át PIO-módra? :arrow: DMA.

vas. nov. 28, 2010 16:28
vas-tag

Sziasztok!

Abban kérek segítséget, hogy az eszközkezelőben sárga felkiáltójel van az SCSI\RAID host controller mezőben. A hibajelenség pedig az, hogy jelenleg a sata-s dvd íróm csak 2X ( 30 perc ) sebességgel ír, pedig most kéne megírni 50 db lemezt az óvodások tavalyi évéről :(
Ez az eszközpéldány azonosítója :ACPI\PNPA000\4&5D18F2DF&0 és nem tudok illesztőprogramot betölteni hozzá....
Tehát, ha van ötlet, azt szívesen fogadom....

Üdv: Jani

vas. nov. 28, 2010 12:47
a fórum lelke

:shock: Hol és mikor ugrik a startlap be?-ha csak nem állítoltottad be akár milyen Os alatt kezdőlapként!Mert az felajánlotta és mint magorett-juser el is fogadtam?!-ez nem vírus hanem dislexszia

pén. nov. 26, 2010 18:54
gyémánt tag

Azért olyan különösen nagy gondot nem jelent, mert "mégse" és léphetünk tovább. Viszont idegesítő, hogy állandóan felugrik az ablak, de ha mégsem tetszik, akkor ott a starlap.hu... :wink:

pén. nov. 26, 2010 8:39
a fórum lelke

Ha általános jelenség, és tuti hogy nem kártevő, akkor koncentráljunk a szösszenetem első részére. :wink:
Valami védelmi program, blokkoló, javascript vagy annak letiltása, kiegészítő, valami tűzfal beállítás, a jó ég tudja.
Csak azt nem tudom, ezek mitől és hogyan hoznák elő ezt a jelenséget egy sima weboldalon. Meg még az érdekes, ha FF és IE alatt is egyformán jelentkezik.
Nálam nincs ilyen jelenség több különböző gépen, op. rendszeren, céges és magán hálón keresztül sem.

csüt. nov. 25, 2010 20:18
gyémánt tag

TargeT írta:
Nálam nem csinálja se FF alatt, se IE alatt.
Nincs valami védelmi programmal, kiegészítővel megbolondítva a rendszered?
Persze miért is kérne egy sima weboldal felhasználónevet? :roll:
A böngésző cache-t törölném és a cookieknak sem ártana a körmére nézni.

Vagy a szokásos Supervisor effektus :wink: , amivel különös hibákra teszel szert, vagy esetleg fordulj stellhez kártevőirtás miatt.

"Irtsuk" ki a T-Online-t meg az Origot, mint "kártevőket"? Itt mindenkinél ez van, nem egyedi jelenségről van szó... :wink:

csüt. nov. 25, 2010 19:52
a fórum lelke

TargeT írta:
... A NOD32 önmagától a dátum helyreállítástól még nem áll helyre, csak majd az első adatbázis frissítés után. :twisted:

Így volt. Benne maradt a NOD-ban a dátum, láttam. De ez már történelem, mert vissza ghostoltam, és így eltűnt.
Az a roller meg elmehet a fenébe. Kitöröltem örökre. Ez lesz a másik (az Uniblue mellett), amit elkerülök. :)

szer. nov. 24, 2010 11:29
a fórum lelke

Ez pontosan így van. A WGA a gép rendszeridejét használja erre. Nem lehet össze-vissza állítgatni, még napokat sem. Régebben volt az az egyszerű BIOS dátum hack még az első Visták idején is.
Próbáld csak ki, ha a GenuineCheck.exe-vel kérsz kódot elállított dátumnál. Lehet, hogy pont így jöttél rá. :D

Hasonlóképpen a NOD32-nek is ugye valahonnan vennie kell, hogy meddig érvényes még.
Újraghostolni ezért persze nem kellett volna, de talán késő volt, mire észrevetted a problémát. Nálad ez a ghostolósdi pikkpakk megy. :mrgreen: :lol:
A NOD32 önmagától a dátum helyreállítástól még nem áll helyre, csak majd az első adatbázis frissítés után. :twisted:

szer. nov. 24, 2010 11:22
a fórum lelke

Érdekes dolog történt velem. Egy program telepítése után (CDRoller, gyári honlapról) a NOD nem akart frissíteni, a dátum elállt 2017-re, és eltűnt a WGA (jogtiszta a Win-em).

Pont a telepítés előtt lementettem a gépet Ghost-tal. Ezt visszamentettem, ekkor sem volt jó.

A dátumot visszaállítottam, a WGA-t újra telepítettem, bevizsgálta, OK lett. A NOD is rendbe jött.

Megvizsgáltam a gépet a legfrissebb Bootkit Remover-rel, és mbr.exe-vel, valamint lefuttattam a Malwarebytes-ot. Egyik sem talált semmit (kopp-kopp) :) .

Kiderült, hogy mi történt: telepítésnél a dátumot/órát átállította az a rohadt program 2017-re. Ettől besokkolt a WGA, meg a NOD is. A dátum beállítása megoldotta.

A vissza ghostolás meg azért nem segített, mert nem vettem észre (be voltam kicsit sz*arva :D ), hogy a rendszer (BIOS) óra is át van állva, tehát kezdődött előröl minden.

Az új vissza ghostolás után (jó időbeállítással) már semmi gond nem volt. Vírusról szó sem volt. :lol:

Tanulságos dolog volt, talán nektek is lehet tanulság. A durva dátum átállítástól ilyesmi lehet. :shock:

szer. nov. 24, 2010 10:53
a fórum lelke

Nálam nem csinálja se FF alatt, se IE alatt.
Nincs valami védelmi programmal, kiegészítővel megbolondítva a rendszered?
Persze miért is kérne egy sima weboldal felhasználónevet? :roll:
A böngésző cache-t törölném és a cookieknak sem ártana a körmére nézni.

Vagy a szokásos Supervisor effektus :wink: , amivel különös hibákra teszel szert, vagy esetleg fordulj stellhez kártevőirtás miatt.

szer. nov. 24, 2010 10:32
gyémánt tag

Ez logikusnak tűnik, de nem akarok belépni az origo oldaláról a freemailbe - gmailon keresztül érem el - az iwiw meg nem érdekel.
Ma reggel már IE alatt is megjelent az origo megnyitásakor UltraBrutal Web Server felhasználói nevet és jelszót kér... :?:

szer. nov. 24, 2010 9:13
a fórum lelke

Laci_L írta:
Persze. Minek is kellene egy Origo-ra, vagy Index-re bejelentkezni?

Nem is oda. De a lap tetején van beviteli mező, hogy közvetlenül beléphess innen is a Freemailbe vagy az iwiwbe.
Csak ennek lehetne valami köze oda-vissza lépéskor felhasználónévhez.

szer. nov. 24, 2010 5:07
gyémánt tag

FF legújabb verziója alatt jelentkezik és csak ma jött elő először.
Eddig ilyennel még nem találkoztam...
Egyébként a szolgáltató T-Online.

kedd nov. 23, 2010 23:03
a fórum lelke

TargeT írta:
... Igaz nem is vagyok bejelentkezve sehová. Csak úgy...

Persze. Minek is kellene egy Origo-ra, vagy Index-re bejelentkezni?

kedd nov. 23, 2010 19:58
a fórum lelke

A tíonlánynak tényleg van UltraBrutal webszervere, de ilyen hiba nálam nincs. Igaz nem is vagyok bejelentkezve sehová. Csak úgy. :lol:
Pontosan hol és milyen böngészővel jelentkezik.
Habár ez nem is hiba, hanem figyelmeztetésféle, ha titkosított oldalról oda-vissza mászkálunk.

Firefox alatt belépve a Freemailbe simán tudok oda-vissza lépkedni figyelmeztetés nélkül.

kedd nov. 23, 2010 19:42
gyémánt tag

Ez meg mi lehet?

"A(z) UltraBrutal Web Server helyen található www.origo.hu kiszolgálóhoz felhasználónév és jelszó szükséges.

Figyelmeztetés: Ez a kiszolgáló a felhasználónév és a jelszó titkosítás nélküli elküldését kéri (egyszerű hitelesítés biztonságos kapcsolat nélkül)."

Akkor jelentkezik, ha az origo honlapon vissza akarok lépni az előzően megnyitott oldalra.

kedd nov. 23, 2010 18:45
a fórum lelke

TargeT írta:
... msoobe.exe /a ...

Emlékeztem, hogy van ilyen. De arra is, hogy nálam nem működik: van némi proc. foglaltság, aztán semmi. Se a képernyön, se máshol. Újraindítás után sem.

vas. nov. 14, 2010 9:23
a fórum lelke

Parancssorban: %systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a
Utána telefonos aktiválás és termékkulcs csere.

szomb. nov. 13, 2010 22:24
a fórum lelke

Draco írta:
Hali!

Windows XP SP3 rendszeren a licence key cseréje hogyan történik?
Egyszer már csináltam, csak elfelejtettem, hogyan kell. Azt most van megint egy ilyen feladatom... :P

Törlöd a C:\WINDOWS\system32\wpa.dbl fájlt. Újraindítás után kéri az új regisztrációt és aktiválást.
Ha még kellhet egyszer a régi, inkább mentsd el.

szomb. nov. 13, 2010 19:57
arany tag

Hali!

Windows XP SP3 rendszeren a licence key cseréje hogyan történik?
Egyszer már csináltam, csak elfelejtettem, hogyan kell. Azt most van megint egy ilyen feladatom... :P

szomb. nov. 13, 2010 19:52
a fórum lelke

Hik írta:
... Ha meg lehet csinálni így akkor hogyan?...

Nem írtál Op rendszert.
XP-nél: Sajátgép > jobbgomb > Kezelés > lemezkezelés > kiválasztod a drive-ot > jobbgomb > megható betüjel és elérési út módosítása.

Nyiván csak olyan adható meg, ami szabad. Ha meg akarod cserélni, ideiglenesen adsz neki egy távolabbit, módosítod, majd azt is viszacsinálod a megkívántra.
Rákérdez, hogy megváltoznak az elérések (valami iylesmi szöveg), de ezt jóáhagyod. Ez csak akkor érdekes, ha a cím egy telepítési út volt például.

szomb. nov. 13, 2010 16:37
arany tag

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, amiben remélem segíteni tudtok nekem!

Szóval: a gépemre van csatlakoztatva egy külső meghajtó usb-n keresztül ami D meghajtó volt. Rákapcsoltam egy másik usb meghajtót a gépre aztán az lett a D meghajtó enyém meg F.

Szeretném visszacserélni a betűjelet. Szeretném ha újra ez lenne a D meghajtó!

Ha meg lehet csinálni így akkor hogyan?

Fontos lenne, köszönöm előre is a választ!

szomb. nov. 13, 2010 15:38
a fórum lelke

Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
Ez a legújabb mark rusinovic , softtja es tudd mindent, csak tanulmányozd át a segítőt>
Ez csak egy kis részlet:
GOOGLE FORDÍTÁSSÁ.

Idézet:
Trace Összefoglaló Eszközök
Process Monitor egy sor dialógusok, amelyek lehetővé teszik, hogy végezzen egyszerű adatbányászati az eseményeket összegyűjtött nyoma.

System Részletek
Process Monitor rögzíti néhány információt a rendszer, amely gyűjti nyomtalanul, köztük a gép nevét, a rendszer gyökér elérési út, és hogy az operációs rendszer 32 bites vagy 64 bites. Ehhez a tájékoztatást, amely Process Monitor üzletet log fájlokat, a System Részletek párbeszédablakban az Eszközök menüben.

Gróf előfordulások
Nyissa meg a gróf eseteket párbeszédablakot az Eszközök menüből. Ezt mutatja az egyedi értékeket látható nyomot a attribútumtípus megadott együtt több alkalommal is a nyoma egy esemény foglalt értéket.

Folyamat összefoglaló
Ez a párbeszédablak összefoglalja a folyamatok látható a nyoma, beleértve a folyamat azonosítóját, kép neve, és a parancssorból.

Fájl Összefoglaló
A File összefoglaló panel felsorolja az egyes egyedi fájlrendszer útvonalat jelen a szűrt nyomokban, mennyi időt töltött végző I / O a fájl, összesen események száma hivatkozott az út, és a gróf az egyes művelettípusok.

Registry Összefoglaló
A nyilvántartó összefoglaló panel felsorolja egyedi nyilvántartó út jelen a szűrt nyomokban, mennyi időt töltött végző I / O a nyilvántartó utat, összesen események száma hivatkozott az út, és a gróf az egyes művelettípusok.

Hálózati Összefoglaló
A hálózat összefoglaló panel felsorolja minden egyedi cél IP-cím jelen a szűrt felkutassák és számát különböző események, például küldi és fogadja, minden egyes címre.

Stack Összefoglaló
Használja a Stack összefoglaló panel látni egyedi esetekben a verem nyomok minden folyamat, beleértve, hogy hányszor fordul elő a stack trace és a teljes időt töltött eseményeket, amelyek ugyanazt a nyoma.

Cross Reference Összefoglaló
Ez a párbeszédablak megmutatja az utakat, amelyek által írt egy folyamat, és olvassa el a másikat.
Poslech
Fonetický přepis

hétf. nov. 08, 2010 13:41
a fórum lelke

nbela írta:
A Russinovich féle progik közül a fent említett Tcpview.exe az ami monitorozza a hálózati kapcsolatokat. Erre írtam, hogy nálam nem műxik, mert mindig csak ESS-hez való kapcsolódásokat listázza. Illetve az látszik, hogy az ESS hová kapcsolódik. Érdekes, ha kikapcsolom a tűzfalat, akkor is az ESS driveren keresztül kommunikál.

http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 97437.aspx

Paraméteres indítással fájlba is lehet irányítani a kimenetet és akkor nem kell sasolni a villanásokat.

Köszi.

hétf. nov. 08, 2010 11:26
gyémánt tag

A Russinovich féle progik közül a fent említett Tcpview.exe az ami monitorozza a hálózati kapcsolatokat. Erre írtam, hogy nálam nem műxik, mert mindig csak ESS-hez való kapcsolódásokat listázza. Illetve az látszik, hogy az ESS hová kapcsolódik. Érdekes, ha kikapcsolom a tűzfalat, akkor is az ESS driveren keresztül kommunikál.

http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 97437.aspx

Paraméteres indítással fájlba is lehet irányítani a kimenetet és akkor nem kell sasolni a villanásokat.

hétf. nov. 08, 2010 10:21
a fórum lelke

stell írta:

Köszi. Ismertem, egy régebbi verzió ott is van a gépemen.
Újra kipróbáltam, de itt sem látok címeket, linkeket. Fut mint a nyúl követhehetetlenül, rengeteg adattal. :(

hétf. nov. 08, 2010 10:09
a fórum lelke

Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
Laci_L írta:
Lenne egy kérdésem:

Olyan programot keresek, ami figyeli és logolja, hogy a programok milyen címekre mennek ki a gépből akármilyen okból.
Tehát pl. hol frissít, honnan tölt le Update-et, stb.

Lehet, hogy a tűzfalban ez eleve megvan (nekem Outpost van), de hogy lehet rábírni hogy lássam is valahogy.

Próbáld ki ezztet.
http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 96645.aspx

vas. nov. 07, 2010 21:24
a fórum lelke

aron80 írta:
... Valaki tudja hogy tudnam megkapni?? ...

Rendszervisszaállítás előző időpontra. :shock:
Mellesleg a Nero7 egy elfuserált sorozat volt, újabbat használj (9-es).

A Nero7 már három éves, és nem is alkalmas a W7-hez: http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/nero-7-premium-7-10-1-0--magyar--KZ11.html

szomb. nov. 06, 2010 10:53
vas-tag

Sziasztok! :D
A win 7 -el akadt egy gondom!! Eltunt a nyelvi eszkoztaram (sem a talcan nincs sem az asztalon, viszont nincs bekapcsolva az atlatszo mod sem!)! A beallitasnal az van bepipalva, hogy 'megjelenites a talcan' !! Csak ha valamiyen progit akarok futtatni, akkor jelenik meg az asztalon az eszkoztar, amikor rakerdez a windows a program futtatasara!! Eleinte rajta volt de a nero 7 feltevese utan tunt el ugy hiszem (az egy kicsit megfogott, amig a neki megfelelo nero7 -t feltettem)!! A talcan a jobb klikk lenyomasaval , az eszkoztarak kozott sem szerepel a nyelvi eszkoztarak!!
Valaki tudja hogy tudnam megkapni??
koszonom!

szomb. nov. 06, 2010 9:49
gyémánt tag

A hálózati kapcsolatok megjelenítésekor az asztali gépek látják egymást és elérhetők a munkacsoport számítógépei funkcióban is.
Azonban ha két ugyanolyan típusú laptopot is csatlakoztatok, akkor az egyiken a hálózati kapcsolatok megjelenítése alatt látják egymást, de a harmadik újra bekapcsolás után a munkacsoport számítógépeinek megjelenítésében már nem.
Ennek mi lehet az oka?

A hálózati kapcsolatokban viszont továbbra is minden gép minden gépet el tud érni.

Természetesen azonos a munkacsoport és három újraindításig látják is egymást a munkacsoport számítógépeinek megjelenítésében, de azután már az Mshome nem érhető el hibaüzenet fogad. A Hálózati helyekben viszont továbbra is látják és elérik egymást a gépek, csak a munkacsoport számítógépeinek megjelenítésében nem. Ping mindkét esetben rendben oda-vissza, nincs adatvesztés csak éppen a munkacsoport számítógépeinek megjelenítése nem érhető el.
:?:

pén. nov. 05, 2010 12:53
a fórum lelke

nbela írta:
... de valami tűzfal, szabályok, program beállításokat és pl a firefoxot kellene keresni ...

Jó lenne, ha ilyen egyszerű lenne, de annyira bonyolult az Outpostnak ez a része, hogy inkább hanyagolom. A hálózati dolgokban nem vagyok otthon.

TargeT írta:
Szerény emlékeim szerint a meglátogatott weboldalakat is naplózza...

Sajnos alapból biztos hogy nem. 28 féle log fájlt csinál folyamatosan. Átnyálaztam mindet, de se IP címet, se URL-t nem találtam egyikben sem. Leglább is olyat, ami bármilyen forgalomra utalna.

Vannak lehetőség a megfigyelt fájlok mellett hogy naplózza, de hogy hol, hogyan, aról egy szó sincs. Legfeljebb kíséletezgetni lehetne. Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen bonyolult feladat.

Azért köszi a segítséget. :)

csüt. nov. 04, 2010 16:22
a fórum lelke

Szerény emlékeim szerint a meglátogatott weboldalakat is naplózza. Az pedig engedélyezett forgalom.
Azt meg nem mondom, hogy valamelyik oszlopban az IP cím is van-e vagy sem, majdmindegy, de hogy baromi hosszú weboldalcímekre emlékszem, az tuti.
Nem annyira a weboldalakra kíváncsi, hanem inkább, hogy melyik program honnan frissít.
Az a helyzet, hogy Laci_L nagyon kordában akarja tartani a dolgokat, de talán ez a része is lecseng hamarosan. :wink:

csüt. nov. 04, 2010 9:14
gyémánt tag

Laci_L írta:
Átnéztem a log fájlokat (eszméletlen, miket el nem tesz), de ott nem találtam semmit, ami a kimenő címekre utalna
Természetes, hogy alapértelmezetten nem naplózza az engedélyezett forgalmat, először be kell kapcsolni a naplózást. Tehát (nem ismerem az outpostot) de valami tűzfal, szabályok, program beállításokat és pl a firefoxot kellene keresni, ahol a firefox engedélyezve van, hogy kimehessen a netre. (Application Rules, Firefox, Edit) Bepipálni a logot és Apply. Utána netezni egy kicsit, s majd megnézni mit naplózott a firefox forgalmából.

szer. nov. 03, 2010 23:02
a fórum lelke

nbela írta:
... Ha a gyengébbek között emlegetett ESS tűzfal tud ilyet, akkor az outpostban is tuti kell lenni ilyen beállításnak.

Átnéztem a log fájlokat (eszméletlen, miket el nem tesz), de ott nem találtam semmit, ami a kimenő címekre utalna. Még bogarászok, de lehet, hogy írok a Support-nak.

szer. nov. 03, 2010 21:48
a fórum lelke

Persze, az Outpost is elég sok mindent naplóz.
Szerintem Laci_L ilyen problémája is megoldódik.

szer. nov. 03, 2010 21:30
gyémánt tag

Laci_L írta:
Olyan programot keresek, ami figyeli és logolja, hogy a programok milyen címekre mennek ki a gépből akármilyen okból. Tehát pl. hol frissít, honnan tölt le Update-et, stb.
Kipróbáltam most a Sysinternals Tcpview monitorozót, de sokra nem mentem vele, mert minden kimenő forgalom a 127.0.0.1 ip cím felé kapcsolódik. Az ESS beépül a hálózati szolgáltatások közé és csak rajta keresztül (local címen) lehet kimenni a netre. Így külső progi helyett marad a tűzfal naplózás. Az ESS esetében például ott kell beállítani, ahol az engedélyezett programok fel vannak sorolva. Van ott egy pipa a naplózáshoz. Ha bejelölöm, akkor az adott program esetén naplózza, hogy a progi milyen porton, milyen ip címre és portra csatlakozott. Ha a gyengébbek között emlegetett ESS tűzfal tud ilyet, akkor az outpostban is tuti kell lenni ilyen beállításnak.

szer. nov. 03, 2010 21:17
gyémánt tag

Most visszaraktam egy Ghost mentést, itt automatikus az indítás típusa és elindítva van.
Felrakom újra a nyomtatódrivert és újra megnézem.

szer. nov. 03, 2010 20:05
a fórum lelke

Akkor szolgáltatáslistában nézd meg hogy egyáltalán nincs-e tilva az RPC.

szer. nov. 03, 2010 19:58
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 743 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Következő