|
Samsung i9000 Galaxy S - Android 2.1
Szerző |
Üzenet |
csab2
gyémánt tag
|
Re: Samsung i9000 Galaxy S - Android 2.1
Köszi, ki fogom próbálni.
|
szer. jan. 12, 2011 13:17 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd aug. 15, 2006 17:50 Hozzászólások: 2060 Tartózkodási hely: tartózkodom tehát vagyok
|
csab2 írta: Macika írta: Komplett naptár, névnapokkal (magyar is, állami ünnepek, stb.), SMS-ek, MMS-ek, híváslista, időjárás, MINDENT tud a gmail fiókod. Szia Macika! Erről írnál pár sort, hogy hogyan működik? Alapból a telefonon szinkronizálni csak a névjegyeket, emaileket, naptárt és a Picasat lehet. Nekem mind be van pipálva de az SMS-eket és a híváslistát nem szinkronizálta le a 2 ROM frissítés után. A marketböl töltsd le az sms backup + programot.az első használat után a gmail-ban bal oldalon fognak megjelenni a cimkék között az üzeneteid,híváslistád stb stb.
|
kedd jan. 11, 2011 14:05 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Macika írta: Komplett naptár, névnapokkal (magyar is, állami ünnepek, stb.), SMS-ek, MMS-ek, híváslista, időjárás, MINDENT tud a gmail fiókod. Szia Macika! Erről írnál pár sort, hogy hogyan működik? Alapból a telefonon szinkronizálni csak a névjegyeket, emaileket, naptárt és a Picasat lehet. Nekem mind be van pipálva de az SMS-eket és a híváslistát nem szinkronizálta le a 2 ROM frissítés után.
|
kedd jan. 11, 2011 11:13 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Tudom, megszoktam, hogy nekem mindig hibátlan készüléket adnak a gyártók, mert ismernek, és felőlem még az esőfelhő is menekül, hogy csak mások felett essen... Nálam kifogástalan a GPS is...
|
hétf. jan. 10, 2011 16:32 |
|
|
jbtibor
arany tag
Csatlakozott: pén. márc. 28, 2008 18:27 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: Valahol máshol.
|
zoli62 írta: Nálam egyébként a GPS nem működik megfelelően. Alig talál műholdakat, mostanában már nem csak beltéren, hanem kültéren is. http://www.engadget.com/2010/08/17/sams ... hat-to-do/A GPS vevő amúgy is elég gyenge, autóban csak a szélvédő közelében működik rendesen, másik GPS vevő ugyanabban az autóban sokkal érzékenyebb. Tegnap próbáltam ki a Sygic Aura navigációt, és mikor a GPS be van kapcsolva akkor nagyon lelassult az alkalmazás, a térképet alig lehetett görgetni és nagyítani, GPS nélkül semmi akadás nem volt. A térképek jónak tűnnek (Budapestet néztem), de az alkalmazás kezelése lehetne egyszerűbb.
|
hétf. jan. 10, 2011 15:40 |
|
|
jbtibor
arany tag
Csatlakozott: pén. márc. 28, 2008 18:27 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: Valahol máshol.
|
Hogy ne csak offoljak, leírom hogyan másoltam át Nokia 6300-ról az üzeneteket, telefonszámokat és a naptárt Galaxy S-re. Majdnem minden működik más Nokia Symbian telefonnal is. Windows 7, Outlook 2010, PC Suite 7.1.51. Hátha valakinek hasznos lesz. SMS PC Suite-ban meg kell nyitni az üzeneteket (természetesen a Symbian telefon csatlakoztatva kell legyen), majd a File menüben levő Export menüpontban lehet csv fájlba menteni. Androidra installálni kell az SMS Importer Lite alkalmazást. Ez ismeri a PC Suite formátumot, de más formátumok is beállíthatók. MMS-ből csak a szöveg ment át, a multimédia tartalom elveszett. Névjegyzék Mivel Outlookban már ott volt az összes, ezért ott kijelöltem az összeset és ráhúztam a Bluetooth eszközök között levő telefon ikonjára. Előtte csatlakoztatni kell a Galaxyt Bluetoothon. Naptár Androidon az iCal Import/Export alkalmazást használtam. A naptárt ki kell jelölni Outlookban a fában, ott jobb gomb a naptáron, Share, Email calendar, ennek hatására létrejön egy email aminek csatolmánya egy iCal fájl. Ezt lehet importálni telefonra. További lehetőségek Bluetooth Vannak telefonok melyekről az összes névjegy (naptárbejegyzés, sms, stb) átküldhető Bluetooth-on egy lépésben. Sajnos a Nokia 6300 csak egyesével engedi ezért ez nem volt járható út. Outlook -> Google Erre a Google is ad programokat, pl. http://www.google.com/support/calendar/ ... swer=89955, https://tools.google.com/dlpage/gappssync (ez nem működik akármivel, lásd More about system requirements link). Google -> Android pedig már megy magától. Syncml Úgy láttam Androidot is lehet szinkronizálni. Ha igen akkor több ingyenes szerver is létezik, és sok Symbian és nem Symbian telefon tudja használni a szolgáltatást, tehát viszonylag egyszerűen lehet átmásolni adatokat telefonok között.
|
hétf. jan. 10, 2011 15:35 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
Sőt én syncml segítségével és google közbeiktatásával Nokia N70-ről költöztettem át a névjegyeimet Galaxy S-re. Nem tartott sokáig, nem volt bonyolult. Nálam egyébként a GPS nem működik megfelelően. Alig talál műholdakat, mostanában már nem csak beltéren, hanem kültéren is.
|
hétf. jan. 10, 2011 15:32 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
Macika írta: Az pedig, hogy a Gmailhez (mint @gmail.com-ra végződő mailcímhez) csak a névjegyzék vehető hozzá, az egy az újabb vaskos tévedéseidből, bocsánat. Komplett naptár, névnapokkal (magyar is, állami ünnepek, stb.), SMS-ek, MMS-ek, híváslista, időjárás, MINDENT tud a gmail fiókod.
Érdemes lenne behatóbban megismerkedned vele, megéri, higgy nekem! Ok, legyen igazad minden Gmail, én tévedek ha azt gondolom hogy a Gmail (gmail.com, mail.google.com) a Google emailszolgáltatása, a naptár pedig Google calendar, a dokumentumok Google docs, stb. Nem azért nem akarom oda szinkronizálni a Galaxyt mert nem ismerem a szolgáltatásokat és az eszközöket, hanem mert nincs rá szükségem (A "kell/nem kell neked mert az Apple/Google azt mondta" jellegű kinyilatkoztatásoktól pedig hányni tudnék. Nem használok egy szolgáltatást csak ezért mert van.). Ahol szükséges más helyeken ott már be van állítva a szinkronizálás.
|
hétf. jan. 10, 2011 14:53 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
OFF, ez már nem SGS téma. Macika írta: Tényleg ne haragud meg, hogy már megint Rajtad köszörülöm a nyelvemet, de ha ilyet leírsz, akkor azzal megint azt árultad el, hogy fogalmad nincs arról, hogyan működik az Android. De a vélményed már készen van róla. Meg fogjátok keseríteni egymás életét így, higgy nekem! Szerintem mielőtt valami androidos dologról kialakítod a korábbi, Nokiás tapasztalatok alapján (és KIZÁRÓLAG az alapján) a véleményedet, azelőtt olvass alaposan utána. Szerintem. A Google accountba menti az ÖSSZES SMS-t (érdekelne, ezt hogyan teszed át Nokián egy régi készülékről egy újabbra ), a teljes híváslistát, ha akarod az összes MMS-t is. Természetesen a teljes telefonkönyv mellett (fényképekkel!). Az E-mailezés az már csak hab a tortán. Iszonyat jó dolog, hogy pl. itt Kínában ledöglött az SGS alattam, full reset kellett neki, megflasheltem az új ROM-mal, és 10 perc múlva már rajta volt minden újra, az aznap reggeli mentett állapot. Kiesett talán 2-3 SMS, semmi más. Nokiával meg letem volna lőve, nem kicsit... Dehogy haragszom. Mint végfelhasználó miért kellene értsem a rendszer működését bármilyen szinten, egyáltalán miért kellene tudjam hogy Android, iOs vagy Symbian fut a telefonon? Egy tv, dvd esetében sem kell tudjam milyen oprendszer fut rajta, csak nyomkodom a távirányítót és működik. Egy nagy tömegeknek szánt rendszer egyszerűen kellene működjön, az alapdolgokat pedig beépített módon kellene tudja, mindenféle varázslás nélkül (Symbian - Outlook - Google - Android sync más varázslás). Szerintem ebbe az is beletartozik hogy egyszerűen lehet egyik telefonról másikra költözni. Nokia adatmásolás: nem emlékszem pontosan hogy a Switch (ami két Symbian telefon között közvetlenül másol Bluetooth-on át) vagy PC Suite vagy OVI Suite volt, de 0 gondolkodás és 0 3rd party alkalmazás kellett az összes adat (ideértve az SMSeket is) átmásolásához mikor 3230-ról E51-re váltottam. 3650-3230 váltás szintén simán ment, azt hiszem akkor még nem volt Switch (Ovi biztosan nem) csak PC Suite. Fényképeket régóta nem rendelek nevekhez de mivel most is van néhány amelyiknél van ezért biztosan nem vesztek el másolás során. Nokia és adatvesztés: ha telefon adatvesztés történne bármilyen okból, akkor van napi backup laptopon is, tehát bárhol vissza tudom állítani. Van Outlook sync minden alkalommal mikor számítógép mellett vagyok (gyakorlatilag egész nap), tehát onnan is vissza tudnám nyerni az adatokat. Létezik Ovi Suite sync ami tud menteni online szerverre (SMS-t is), de ezt nem használom mivel gyakorlatilag mindig van nálam egy backup és egy Outlook sync (a laptopot viszem magammal ha utazok). De ha valakinek ilyen igénye van akkor a lehetőség adott (gyakorlatilag ugyanaz mint a Google sync Androidon). Néha SyncML szinkronizálást is csinálok, de gyakorlatilag már fölösleges.
|
hétf. jan. 10, 2011 14:34 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
jbtibor írta: rittinger zoltán írta: A Gmail nem csak email-ből áll,a pontos megnevezés inkább a Google account és ez magába foglal mindent ami kell.ha jobban megértenéd az egész rendszer működését akkor biztos nem lenne semmilyen szinkronizációs problémád. Gmail-hez max. a névjegyzék vehető hozzá, a Google Calendar nem része. Ha valaki Gmailt ír akkor én azt is értem alatta, ha nem Gmailre gondol akkor ne azt írja. A rendszer megértése megvan, de nem segített a szinkronizációs problémákon. Ha pl. Google közbeiktatásával vittem volna át az adatokat akkor ugyanúgy kellettek volna segédalkalmazások, hiszen csak úgy maguktól nem kerülnek át az adatok sem telefonból sem Outlookból Googlebe. Már leírtam párszor, hogy a >360 db névjegyem az N97-esemből a google segítségével költözött át az SGS-be, amikor augusztusban cseréltem. Nem kellett más hozzá a Nokián, mint a MfE alkalmazás, ami amúgy is része. Az SGS-nél meg ugye alapból a google-fiókból él. Az pedig, hogy a Gmailhez (mint @gmail.com-ra végződő mailcímhez) csak a névjegyzék vehető hozzá, az egy az újabb vaskos tévedéseidből, bocsánat. Komplett naptár, névnapokkal (magyar is, állami ünnepek, stb.), SMS-ek, MMS-ek, híváslista, időjárás, MINDENT tud a gmail fiókod. Érdemes lenne behatóbban megismerkedned vele, megéri, higgy nekem!
|
hétf. jan. 10, 2011 14:22 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
rittinger zoltán írta: A Gmail nem csak email-ből áll,a pontos megnevezés inkább a Google account és ez magába foglal mindent ami kell.ha jobban megértenéd az egész rendszer működését akkor biztos nem lenne semmilyen szinkronizációs problémád. Gmail-hez max. a névjegyzék vehető hozzá, a Google Calendar nem része. Ha valaki Gmailt ír akkor én azt is értem alatta, ha nem Gmailre gondol akkor ne azt írja. A rendszer megértése megvan, de nem segített a szinkronizációs problémákon. Ha pl. Google közbeiktatásával vittem volna át az adatokat akkor ugyanúgy kellettek volna segédalkalmazások, hiszen csak úgy maguktól nem kerülnek át az adatok sem telefonból sem Outlookból Googlebe.
|
hétf. jan. 10, 2011 13:14 |
|
|
Macika
Moderátor
|
jbtibor írta: szaki74 írta: Android-nál az "átköltözős" szoftvert GMail-nek hívják, ha van ilyen fiókod pikk-pakk szinkronizál először is és utána bármikor... Emailt nem akarok szinkronizálni. Egyébként mindent megoldottam már, de továbbra is elvárnám hogy legalább egy ilyen kategóriájú telefonnál gondoljanak arra is hogy valakinek nem ez az első telefonja és szeretné a korábbi adatait használni az új telefonon is. Tényleg ne haragud meg, hogy már megint Rajtad köszörülöm a nyelvemet, de ha ilyet leírsz, akkor azzal megint azt árultad el, hogy fogalmad nincs arról, hogyan működik az Android. De a vélményed már készen van róla. Meg fogjátok keseríteni egymás életét így, higgy nekem! Szerintem mielőtt valami androidos dologról kialakítod a korábbi, Nokiás tapasztalatok alapján (és KIZÁRÓLAG az alapján) a véleményedet, azelőtt olvass alaposan utána. Szerintem. A Google accountba menti az ÖSSZES SMS-t (érdekelne, ezt hogyan teszed át Nokián egy régi készülékről egy újabbra ), a teljes híváslistát, ha akarod az összes MMS-t is. Természetesen a teljes telefonkönyv mellett (fényképekkel!). Az E-mailezés az már csak hab a tortán. Iszonyat jó dolog, hogy pl. itt Kínában ledöglött az SGS alattam, full reset kellett neki, megflasheltem az új ROM-mal, és 10 perc múlva már rajta volt minden újra, az aznap reggeli mentett állapot. Kiesett talán 2-3 SMS, semmi más. Nokiával meg letem volna lőve, nem kicsit...
|
szomb. jan. 08, 2011 17:15 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd aug. 15, 2006 17:50 Hozzászólások: 2060 Tartózkodási hely: tartózkodom tehát vagyok
|
jbtibor írta: szaki74 írta: Android-nál az "átköltözős" szoftvert GMail-nek hívják, ha van ilyen fiókod pikk-pakk szinkronizál először is és utána bármikor... Emailt nem akarok szinkronizálni. Egyébként mindent megoldottam már, de továbbra is elvárnám hogy legalább egy ilyen kategóriájú telefonnál gondoljanak arra is hogy valakinek nem ez az első telefonja és szeretné a korábbi adatait használni az új telefonon is. És semmilyen alkalmazás nem váltja ki azt amit a Nokia néhány telefonja tud, éspedig hogy Bluetooth kapcsolaton az új telefon átmásolja a régiről a kiválasztott adatokat. Nem kell semmilyen harmadik helyre szinkronizálni semmit, telefon-telefon viszonylatban működik. A Gmail nem csak email-ből áll,a pontos megnevezés inkább a Google account és ez magába foglal mindent ami kell.ha jobban megértenéd az egész rendszer működését akkor biztos nem lenne semmilyen szinkronizációs problémád.
|
pén. jan. 07, 2011 18:19 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
|
WD írta: rittinger zoltán írta: Kíváncsi lennék hogy ezt honnan vetted.A kies-el történő frissítéshez nem kell alkalmazni a 3 gombos download módot,az csak az odin-hoz kell. Nem is a kiesel való frissítéshez kellett a download mód. Ahhoz kellett, hogy a kiesel elkezdett, de a szoftver feltöltése közben félbeszakadt frissítés után a kies újra töltse a szoftver a telefonra. Ezért tudom csak, hogy nem működik. Na ezért kerülöm a kiest,ezt adják a népnek és akkor ilyen hibákat művel.Most jött ki a 2.0-ás verzió,esetleg próbáld ki hátha történt valami fejlemény.A 3 gombos mód előcsalogatására meg vannak egyszerű módszerek.
|
pén. jan. 07, 2011 17:56 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
szaki74 írta: Android-nál az "átköltözős" szoftvert GMail-nek hívják, ha van ilyen fiókod pikk-pakk szinkronizál először is és utána bármikor... Emailt nem akarok szinkronizálni. Egyébként mindent megoldottam már, de továbbra is elvárnám hogy legalább egy ilyen kategóriájú telefonnál gondoljanak arra is hogy valakinek nem ez az első telefonja és szeretné a korábbi adatait használni az új telefonon is. És semmilyen alkalmazás nem váltja ki azt amit a Nokia néhány telefonja tud, éspedig hogy Bluetooth kapcsolaton az új telefon átmásolja a régiről a kiválasztott adatokat. Nem kell semmilyen harmadik helyre szinkronizálni semmit, telefon-telefon viszonylatban működik.
|
pén. jan. 07, 2011 16:03 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
Macika írta: Létezik egy NoLED nevű progi, ami felébreszti a kijelzőt üzenet/nem fogadott hívás/E-mail (meg minden egyéb - előre beállítható - esemény esetén), de ezzel jelentős túlfogyasztást eredményez.
SIP-nél a hallgatás azért van, mert nagyon kevesen használnak ilyet. A Skype megy, a fring megy, ez általában elég is mindenkinek... A NoLed fent van és nem vettem észre rövidülést a rendelkezésreállási időben. Nélküle honnan tudjátok ha hívás vagy sms érkezett? Mindig hallásközelben van a telefon? A Fring működik, viszont azzal rosszabb a hangminőség PC-hez és Nokia E51-hez hasonlítva.
|
pén. jan. 07, 2011 15:59 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
Akoska írta: Vegigolvastam, de a jelek szerint azota is LCD-nek kepzeled az amoledet, azaz akkor is kirajzolhat kepet a kijelzo amikor egyaltalan nincs vilagitas. Pedig nem. Sem régebb sem most nem képzelem annak. Egyszerűen nem kompatibilis a nyelv amit beszélek a tiéddel. És mint Macika is írja a hardver tudja, tehát csak a szoftver hiányzik.
|
pén. jan. 07, 2011 15:54 |
|
|
WD
arany tag
|
rittinger zoltán írta: Kíváncsi lennék hogy ezt honnan vetted.A kies-el történő frissítéshez nem kell alkalmazni a 3 gombos download módot,az csak az odin-hoz kell. Nem is a kiesel való frissítéshez kellett a download mód. Ahhoz kellett, hogy a kiesel elkezdett, de a szoftver feltöltése közben félbeszakadt frissítés után a kies újra töltse a szoftver a telefonra. Ezért tudom csak, hogy nem működik.
|
pén. jan. 07, 2011 15:52 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
|
Kíváncsi lennék hogy ezt honnan vetted.A kies-el történő frissítéshez nem kell alkalmazni a 3 gombos download módot,az csak az odin-hoz kell.
|
pén. jan. 07, 2011 15:39 |
|
|
WD
arany tag
|
rittinger zoltán írta: Ha nem lennél ennyire türelmes,már rég felrakhattad volna magad a froyo-t,már október óta van elérhető teljesen hivatalos fw galaxys-ra. Nem merem. Mikor megvettem az első volt, hogy az akkoriban létező update-et rá akartam tenni. Valamiért megállt update közben. A kies mondta, hogy hangerő lefelé gomb+home+bekapcsoló gomb és tegyem download módba. Na ez nem működött. Kicserélték, az újon sem működik se a download se a recovery mód. Azóta inkább nem kísérletezem...
|
csüt. jan. 06, 2011 22:13 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
|
Ha nem lennél ennyire türelmes,már rég felrakhattad volna magad a froyo-t,már október óta van elérhető teljesen hivatalos fw galaxys-ra.
|
csüt. jan. 06, 2011 19:55 |
|
|
WD
arany tag
|
Macika írta: És ha már T-Mobile. Nincs valakinek infója, hogy a 2.2-es Android frissítés vajon mikorra várható? Én úgy tudom, hogy mindkét T-re kint van a Froyo hivatalosan frissíthetően (szervizben). Igen, a 2.1-en nem megy a Skype, de a 2.2-n vígan szalad.[/quote] Köszi, örültem volna ennek az infónak, ha nem ma válaszolják a T ügyfélszolgálatától ezt: Idézet: Tájékoztatjuk, hogy a Samsung Galaxy S típusú készülékhez tervezett 2.2-es verziószámú frissítést jelenleg is tesztelik szakértő munkatársaink. Társaságunk a firmware optimalizálását követően, szervizeinkben fogja elérhetővé tenni a frissítést. Ennek időpontjáról jelenleg nincs információnk, a megjelenésig kérjük, tiszteljen meg türelmével. Köszönjük együttműködését. Ez így kicsit lehangoló. Habár gondolom, hogy hihetetlen módon meg lesz optimalizálva a dolog...
|
csüt. jan. 06, 2011 14:58 |
|
|
Macika
Moderátor
|
WD írta: Macika írta: A Skype megy, a fring megy, ez általában elég is mindenkinek... A Skype megy? Én két naponta nézem van-e frissítés, mert mióta feltettem a marketből, csak elindul, beírom a usernevet és a jelszót, de bejelentkezni már nem tudok. Lehet hogy nem 3G-n kéne próbálni hanem wifi-n? T-Mobil korlátoz ilyen dolgokat? És ha már T-Mobile. Nincs valakinek infója, hogy a 2.2-es Android frissítés vajon mikorra várható? Én úgy tudom, hogy mindkét T-re kint van a Froyo hivatalosan frissíthetően (szervizben). Igen, a 2.1-en nem megy a Skype, de a 2.2-n vígan szalad.
|
csüt. jan. 06, 2011 8:19 |
|
|
WD
arany tag
|
Macika írta: A Skype megy, a fring megy, ez általában elég is mindenkinek... A Skype megy? Én két naponta nézem van-e frissítés, mert mióta feltettem a marketből, csak elindul, beírom a usernevet és a jelszót, de bejelentkezni már nem tudok. Lehet hogy nem 3G-n kéne próbálni hanem wifi-n? T-Mobil korlátoz ilyen dolgokat? És ha már T-Mobile. Nincs valakinek infója, hogy a 2.2-es Android frissítés vajon mikorra várható?
|
csüt. jan. 06, 2011 8:03 |
|
|
Macika
Moderátor
|
jbtibor írta: asdf_ írta: energiat is fogyaszt. Meg egyszer: vagy vilagit, vagy nem, ez a ket allapota van, tehat fizikailag megvalosithatatlan az, amit te hianyolsz. Comprende? Látom te is write-only üzemmódban vagy. Fizikailag tudom állítani a fényerőt beállításokban ha kikapcsolom az automata módot, tehát mint más ledeknél itt is lehetséges a fényerő állítása, csak éppen nem lehet időhöz kötni. Comprende? Azt is gyanítom hogy a hagyományos ledhez hasonlóan kisebb fényerőnél ez is kevesebbet fogyaszt. Keressetek más témát. Bezzeg SIP ügyben mindenki kussol :-p Hadd lehessen egy saját véleményem és kérlek ne sértődj meg. Amennyire vészesen tájékozatlan vagy az AMOLED-témában, annyira merész stílusban szólogatsz be másoknak. Ez nem tetszik. A témához. A képernyő időkorlátja c. menüpontban 15 mp-től 10 percig lehet állítani a kijelzővilágítás időzítését, 5 fokozatban. 10 percnél hosszabb időre egy 384.000 pixeles kijelző folyamatos működtetése vinné el a legnagyobb energiát, teljesen értelmetlen lenne. A Nokia az N8 (korábban N85, N86) modelleknél próbálkozott bekapcolva hagyni a kijelzőt, bizonyos pixeleket használva csak pl. a dátumot/pontos időt mutatva. Erre ez jó is (volt), ha az ember nem rest akár 1 napi készenléti időt feláldozni ezért a szolgáltatásért a 3-4 naposból. Mivel azok a modellek kijelzői (még az N8-é is) eléggé sokkal kevesebb pixelből állnak és a kijelzőméret is kisebb, ez ott belefér. Androidnál nem, ott alszik a képernyő. Létezik egy NoLED nevű progi, ami felébreszti a kijelzőt üzenet/nem fogadott hívás/E-mail (meg minden egyéb - előre beállítható - esemény esetén), de ezzel jelentős túlfogyasztást eredményez. Korábi kérdésedre, IGEN létezik (kivéve a pipát az automatikus fényerő mellől) a max és a kikapcs között szép számmal fényerő-fokozat. Remélem elhatolt mostmár a megfelelő helyre az információ. SIP-nél a hallgatás azért van, mert nagyon kevesen használnak ilyet. A Skype megy, a fring megy, ez általában elég is mindenkinek...
|
csüt. jan. 06, 2011 7:20 |
|
|
daysleeper
ezüst tag
|
daysleeper írta: Sziasztok! Ugy alakult, hogy a hugom kihisztizett maganak egy galaxyS-t..(...) Az a problemank, hogy neki Domino-s prepaidje van es a tegnapi feltoltes utan 4 ora alatt, telefonalas nelkul leevett a telo kb 400 huf-ot a kartyajarol. A Beallitasok - Fiokok es szinkronizalas - Adatkapcsolat a hatterben termeszetesen ki lett kapcsolva. Most ugy oldottuk meg, hogy -NETSTART uzenettel lemondtunk nala mindenfele netet. Igy viszont nemtud ingyen Facebookozni a 0.fb.com-on Tudom hogy eleg bagatell problema, de van valakinek otlete, hogy hogy lehetne ezt megoldani? Tehat hogy legyen NETSTART, viszont a telo onmagatol semmifele netforgalmat ne bonyolitson. UP!
|
szer. jan. 05, 2011 19:41 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
|
jbtibor írta: Gyakorlatilag csak egy naptár sync kellene Outlookból, de lehet keresek más megoldást, egyébre valóban nem kellene a Kies.
Nem is értem hogy egy ilyen kategóriájú készülékhez miért nem adnak átköltözős szoftvert. Symbian progi bluetoothon átlőné Nokiáról amit kérek (naptár, sms, telefonkönyv) és a user máris boldog lenne. Nekem nem volt erre szükségem mert korábban nem az outlook-ot használtam a szinkronizálásra de próba cseresznye. http://pdaplus.hu/content/view/4689/1
|
szer. jan. 05, 2011 19:33 |
|
|
szaki74
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 506 Tartózkodási hely: Győr-Tatabánya
|
Android-nál az "átköltözős" szoftvert GMail-nek hívják, ha van ilyen fiókod pikk-pakk szinkronizál először is és utána bármikor...
|
szer. jan. 05, 2011 9:28 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
rittinger zoltán írta: Az az igazság hogy akkor és csak akkor működött újra a kapcsolódás kieshez amikor írtam hogy megoldódott a probléma,azóta egyszer sem tudtam kapcsolódni de azóta már okosodtam a témában és lesz*rom. Nálam okosabb emberektől hallottam/olvastam hogy semmi de semmi szükség a kiesre ami nem mellesleg a létező legelcseszettebb szinkronizáló program amit valaha megírtak.Bőven elég ha a megfelelő driver pakk fent van a gépen amit az XDA fórumán megtalálsz,a kiest meg törölheted is.Nincs semmi olyan funkció amit ne lehetne a kies nélkül megoldani. Amúgy amik okot szoktak adni arra hogy nem nem tudsz kapcsolódni.(legalább is amiket eddig olvastam)Ha használsz valamilyen home replecament(felhasználói felület módosító) programot akkor azt kapcsold ki,csak a TW launcher fusson.Az usb beállításoknál ne a kérdezzen csatlakozáskor-t hanem a samsung kiest jelöld be.A pc-n már fusson a kies mikor rádugod a kábelre a galaxys-t.Ha bekapcsolod az usb hibakeresést azzal eleve kilövi a lehetőséget a kapcsolatra,az másra való. Gyakorlatilag csak egy naptár sync kellene Outlookból, de lehet keresek más megoldást, egyébre valóban nem kellene a Kies. Nem is értem hogy egy ilyen kategóriájú készülékhez miért nem adnak átköltözős szoftvert. Symbian progi bluetoothon átlőné Nokiáról amit kérek (naptár, sms, telefonkönyv) és a user máris boldog lenne.
|
szer. jan. 05, 2011 1:07 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
asdf_ írta: energiat is fogyaszt. Meg egyszer: vagy vilagit, vagy nem, ez a ket allapota van, tehat fizikailag megvalosithatatlan az, amit te hianyolsz. Comprende? Látom te is write-only üzemmódban vagy. Fizikailag tudom állítani a fényerőt beállításokban ha kikapcsolom az automata módot, tehát mint más ledeknél itt is lehetséges a fényerő állítása, csak éppen nem lehet időhöz kötni. Comprende? Azt is gyanítom hogy a hagyományos ledhez hasonlóan kisebb fényerőnél ez is kevesebbet fogyaszt. Keressetek más témát. Bezzeg SIP ügyben mindenki kussol :-p
|
szer. jan. 05, 2011 1:01 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
jbtibor írta: Akoska írta: Nekem ugy tunik, hogy nem erted az amoled lenyeget. Olyan, mint a plazmateve: nincs hattervilagitas, ergo nincs mit kikapcsolni sem. A keppontok maguk adjak ki a fenyt; ha valamelyiket bekapcsolod, mar vilagit valamennyire. Nekem pedig úgy tűnik nem olvastad végig a threadet, a háttérvilágítás ügyében javítottam magam, felhasználóként amúgy sem érdekel hogy milyen módon van szabályozva a fényerő, csak működjön takarékosan. Segitek, lassan, tobb lepesben, hatha megerted Hagyomanyos kijelzo: van egy tft panel, amelynek hasznalata eleg keveset fogyaszt, plane, ha nem valtozik rajta tartalom, mert akkor a videomemoriabol csak olvasas tortenik, nem pedig folyamatos iras. Emogul vilagit jopar LED, emiatt latod a kijelzett tartalmat, na ez az ami bazisokat zabal. Az altalad hianyolt funkcio igy tud letrejonni, hogy magan a kijelzon van tartalom (feher alapon fekete es vastag karakterekkel, vagy forditva), am a hattervilagitas ki van kapcsolva. Ez igy tescogazdasagos, nem eszi az akkumulatort. AMOLED: NINCS hattervilagitas. Maga az a bolhafasznyi kis pixel bocsatja ki a fenyt (mint a plazmatv, fel is lett hozva peldanak). Ebbol adodoan a hattervilagitast sem lehet mogule kikapcsolni, igy energiat sem lehet vele sporolni, ugyanis ennek a kijelzonek ket allapta van, vagy ki van kapcsolva, es nem mutat semmit, vagy be van kapcsolva, igy viszont fenyt is kibocsat. Ezaltal energiat is fogyaszt. Meg egyszer: vagy vilagit, vagy nem, ez a ket allapota van, tehat fizikailag megvalosithatatlan az, amit te hianyolsz. Comprende?
|
kedd jan. 04, 2011 22:18 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
|
jbtibor írta: Kies 1.5.3 nem találja meg a telefont, pedig a Windows látja. Sem USB sem Bluetooth kapcsolaton. Neked milyen verziókombinációval működik? Melyik driver van kiválasztva? USB debug be van kapcsolva a telefonon? Az az igazság hogy akkor és csak akkor működött újra a kapcsolódás kieshez amikor írtam hogy megoldódott a probléma,azóta egyszer sem tudtam kapcsolódni de azóta már okosodtam a témában és lesz*rom. Nálam okosabb emberektől hallottam/olvastam hogy semmi de semmi szükség a kiesre ami nem mellesleg a létező legelcseszettebb szinkronizáló program amit valaha megírtak.Bőven elég ha a megfelelő driver pakk fent van a gépen amit az XDA fórumán megtalálsz,a kiest meg törölheted is.Nincs semmi olyan funkció amit ne lehetne a kies nélkül megoldani. Amúgy amik okot szoktak adni arra hogy nem nem tudsz kapcsolódni.(legalább is amiket eddig olvastam)Ha használsz valamilyen home replecament(felhasználói felület módosító) programot akkor azt kapcsold ki,csak a TW launcher fusson.Az usb beállításoknál ne a kérdezzen csatlakozáskor-t hanem a samsung kiest jelöld be.A pc-n már fusson a kies mikor rádugod a kábelre a galaxys-t.Ha bekapcsolod az usb hibakeresést azzal eleve kilövi a lehetőséget a kapcsolatra,az másra való.
|
kedd jan. 04, 2011 20:22 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
jbtibor írta: Akoska írta: Nekem ugy tunik, hogy nem erted az amoled lenyeget. Olyan, mint a plazmateve: nincs hattervilagitas, ergo nincs mit kikapcsolni sem. A keppontok maguk adjak ki a fenyt; ha valamelyiket bekapcsolod, mar vilagit valamennyire. Nekem pedig úgy tűnik nem olvastad végig a threadet, a háttérvilágítás ügyében javítottam magam, felhasználóként amúgy sem érdekel hogy milyen módon van szabályozva a fényerő, csak működjön takarékosan. Vegigolvastam, de a jelek szerint azota is LCD-nek kepzeled az amoledet, azaz akkor is kirajzolhat kepet a kijelzo amikor egyaltalan nincs vilagitas. Pedig nem.
|
kedd jan. 04, 2011 19:46 |
|
|
daysleeper
ezüst tag
|
Sziasztok! Ugy alakult, hogy a hugom kihisztizett maganak egy galaxyS-t..(...) Az a problemank, hogy neki Domino-s prepaidje van es a tegnapi feltoltes utan 4 ora alatt, telefonalas nelkul leevett a telo kb 400 huf-ot a kartyajarol. A Beallitasok - Fiokok es szinkronizalas - Adatkapcsolat a hatterben termeszetesen ki lett kapcsolva. Most ugy oldottuk meg, hogy -NETSTART uzenettel lemondtunk nala mindenfele netet. Igy viszont nemtud ingyen Facebookozni a 0.fb.com-on Tudom hogy eleg bagatell problema, de van valakinek otlete, hogy hogy lehetne ezt megoldani? Tehat hogy legyen NETSTART, viszont a telo onmagatol semmifele netforgalmat ne bonyolitson.
|
kedd jan. 04, 2011 19:07 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
rittinger zoltán írta: rittinger zoltán írta: Van itt valaki olyan aki megfelel a következő követelményeknek?GalaxyS-el rendelkezik,a gépén 64bites win7 van és sikerült elérnie hogy a telefon csatlakozzon a kies-hez. Közben megoldódott a probléma.Csak egy újabb kiadású kies kellett hozzá meg egy másik driver. Kies 1.5.3 nem találja meg a telefont, pedig a Windows látja. Sem USB sem Bluetooth kapcsolaton. Neked milyen verziókombinációval működik? Melyik driver van kiválasztva? USB debug be van kapcsolva a telefonon?
|
kedd jan. 04, 2011 17:26 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
Akoska írta: Nekem ugy tunik, hogy nem erted az amoled lenyeget. Olyan, mint a plazmateve: nincs hattervilagitas, ergo nincs mit kikapcsolni sem. A keppontok maguk adjak ki a fenyt; ha valamelyiket bekapcsolod, mar vilagit valamennyire. Nekem pedig úgy tűnik nem olvastad végig a threadet, a háttérvilágítás ügyében javítottam magam, felhasználóként amúgy sem érdekel hogy milyen módon van szabályozva a fényerő, csak működjön takarékosan.
|
kedd jan. 04, 2011 17:17 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Nekem ugy tunik, hogy nem erted az amoled lenyeget. Olyan, mint a plazmateve: nincs hattervilagitas, ergo nincs mit kikapcsolni sem. A keppontok maguk adjak ki a fenyt; ha valamelyiket bekapcsolod, mar vilagit valamennyire.
|
hétf. jan. 03, 2011 12:49 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
Macika írta: Mostmár biztos vagyok benne, hogy nem tudod, mitől AMOLED az AMO LED. Olvass utána, ha már ilyen csodálatos kijelzőjű készüléked van, érdemes! Értem én a Super AMOLED-et is (de azért a biztonság kedvéért elolvastam mindkét oldalt a Wikipedian) és semmi nem akadályozza azt amit hiányolok, hiszen a fényerő állítható, csak éppen nincs olyan beállítás hogy X idő után legyen a fényerő Y% (pl. 1 perc után 20% fényerő, majd 10 perc után kikapcsol). Azt is értem hogy kevesebbet fogyaszt mint egy LCD, de a telefon szerint 90% fogyasztást a kijelző generál, tehát ha optimalizálva lenne a fényerővezérlés akkor tovább tartana az akku. Na de túl van ragozva a kérdés és egyértelmű hogy senki nem tud ilyen beállításról. SIP témában sincs ötlet? Legalább 10 klienst próbáltam, egyik sem tud kapcsolódni.
|
hétf. jan. 03, 2011 11:14 |
|
|
Macika
Moderátor
|
jbtibor írta: Van (volt) Nokia E51-ed, azon úgy működik hogy egy idő után kikapcsol a háttérvilágítás de a képernyő továbbra is működik, tehát megfelelő fényben akkor is olvasható a tartalma ha nem működik a háttérvilágítást. Így keveset fogyaszt de mégis látom mi van a képernyőn. Ezt keresem itt is, de ami beállítást találtam az csak azt tudja hogy N perc után teljesen kikapcsolja a képernyőt, ráadásul 2 és 10 perc között nincs átmenet. Mostmár biztos vagyok benne, hogy nem tudod, mitől AMOLED az AMO LED. Olvass utána, ha már ilyen csodálatos kijelzőjű készüléked van, érdemes!
|
csüt. dec. 30, 2010 6:48 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
Macika írta: Nem értem a kérdésedet. Ha csak 1 percet foglalkoztál a teló beállításával, szembe kellett találd magad az automatikus fényerő kifejezéssel a kijelző beállításainál. Az magától szabályozza a fényerőt a környezet fényerejének megfelelően csökkentve ill. növelve azt. Az automatával kísérleteztem, nem azt keresem. Van (volt) Nokia E51-ed, azon úgy működik hogy egy idő után kikapcsol a háttérvilágítás de a képernyő továbbra is működik, tehát megfelelő fényben akkor is olvasható a tartalma ha nem működik a háttérvilágítást. Így keveset fogyaszt de mégis látom mi van a képernyőn. Ezt keresem itt is, de ami beállítást találtam az csak azt tudja hogy N perc után teljesen kikapcsolja a képernyőt, ráadásul 2 és 10 perc között nincs átmenet. SIP kérdéshez: időközben kiderült hogy a Samsungon 2.2 van, nem 2.1.
|
szer. dec. 29, 2010 23:26 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
|
jbtibor írta: Igen, közben rájöttem hogy a háttérvilágítás ebben az esetben értelmetlen, de a kérdés attól még marad: van-e a teljes fényerővel világító és a teljesen kikapcsolt közötti átmeneti állapot? Az automata mód ki-be kapcsolásával már kísérleteztem de nem azt csinálja amit keresek. AMOLED esetében van értelme a spórolásnak vagy elhanyagolható? Persze hogy van átmenet,kapcsold ki az automata fényerőt és az ujjaddal huzigáld a bogyót a csíkon. Szerintem felesleges is automatán hagyni én úgy vettem észre hogy inkább jobban fogy az aksi mint kéne.Én azt csinálom hogy teljesen leveszem a fényerőt így is ugyanolyan olvasható bármilyen kinti vagy benti környezetben,ha meg olyan verőfényes napsütéses nap van ami most nincs akkor a notofication baron balról jobbra elhúzom az ujjam és lőn világosság.
|
hétf. dec. 27, 2010 21:48 |
|
|
Macika
Moderátor
|
jbtibor írta: Macika írta: Nyugtass meg, hogy tudod, hogy mit jelent a Super-AMOLED kijelző. Igen, közben rájöttem hogy a háttérvilágítás ebben az esetben értelmetlen, de a kérdés attól még marad: van-e a teljes fényerővel világító és a teljesen kikapcsolt közötti átmeneti állapot? Az automata mód ki-be kapcsolásával már kísérleteztem de nem azt csinálja amit keresek. AMOLED esetében van értelme a spórolásnak vagy elhanyagolható? Nem értem a kérdésedet. Ha csak 1 percet foglalkoztál a teló beállításával, szembe kellett találd magad az automatikus fényerő kifejezéssel a kijelző beállításainál. Az magától szabályozza a fényerőt a környezet fényerejének megfelelően csökkentve ill. növelve azt.
|
hétf. dec. 27, 2010 16:04 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
Macika írta: jbtibor írta: Kijelzőnél van olyan beállítás hogy a háttérvilágítást kapcsolja ki de a kijelzőt ne? Csak olyant találtam hogy N perc után teljesen kikapcsolja a kijelzőt, addig van háttérvilágítás is. Nyugtass meg, hogy tudod, hogy mit jelent a Super-AMOLED kijelző. Igen, közben rájöttem hogy a háttérvilágítás ebben az esetben értelmetlen, de a kérdés attól még marad: van-e a teljes fényerővel világító és a teljesen kikapcsolt közötti átmeneti állapot? Az automata mód ki-be kapcsolásával már kísérleteztem de nem azt csinálja amit keresek. AMOLED esetében van értelme a spórolásnak vagy elhanyagolható?
|
hétf. dec. 27, 2010 15:51 |
|
|
Macika
Moderátor
|
jbtibor írta: Kijelzőnél van olyan beállítás hogy a háttérvilágítást kapcsolja ki de a kijelzőt ne? Csak olyant találtam hogy N perc után teljesen kikapcsolja a kijelzőt, addig van háttérvilágítás is. Nyugtass meg, hogy tudod, hogy mit jelent a Super-AMOLED kijelző.
|
vas. dec. 26, 2010 18:20 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
Ismét SIP kérdés. Bad Gateway hibával sikertelen a kapcsolat. Ha IP címet adok meg akkor Request Timeout a hiba. Másik típusú Android 2.1 telefonon ugyanaz a program ugyanazokkal a beállításokkal ugyanazon a wifi kapcsolaton működik, tehát nem a program és nem a wifi a hibás.
Több VOIP programmal is próbáltam, azokkal is sikertelen a kapcsolat.
Van valami tűzfal a telefonon ami tilthatja a SIP kapcsolatot? Vagy esetleg van valami beállítás amit nem találtam meg?
Kijelzőnél van olyan beállítás hogy a kijelzőt ne kapcsolja ki teljesen csak a fényerőt vegye alacsonyabbra? Csak olyant találtam hogy N perc után teljesen kikapcsolja a kijelzőt, addig a beállított fényerővel működik.
Szerkesztve: Újrafogalmaztam a háttérvilágításos részt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jbtibor kedd jan. 04, 2011 17:22-kor.
|
szomb. dec. 25, 2010 12:27 |
|
|
Macika
Moderátor
|
jbtibor írta: Macika írta: Én az itthon lévő összes BT-fülest kipróbáltam vele, egy Plantronicsot (Discovery 640), két Samsungot (WEP 300 és 301) és egy Nokiát (BH-501), mindegyikkel teljesen tökéletes és atomstabil a kapcsolata. Köszönöm. SIP kliens van rajta gyárilag? A telefont csak jövő héten kapom kézhez, nem tudom megnézni. Ha nincs akkor melyiket ajánljátok? Nincs rajta.
|
csüt. dec. 16, 2010 17:31 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
Macika írta: Én az itthon lévő összes BT-fülest kipróbáltam vele, egy Plantronicsot (Discovery 640), két Samsungot (WEP 300 és 301) és egy Nokiát (BH-501), mindegyikkel teljesen tökéletes és atomstabil a kapcsolata. Köszönöm. SIP kliens van rajta gyárilag? A telefont csak jövő héten kapom kézhez, nem tudom megnézni. Ha nincs akkor melyiket ajánljátok?
|
csüt. dec. 16, 2010 12:18 |
|
|
Macika
Moderátor
|
jbtibor írta: Köszönöm a garanciás válaszokat.
Újabb kérdés: melyik bluetooth headset használható jól a telefonnal? Jó alatt értem hogy stabilan kapcsolódik és van hangtárcsázás.
Köszönöm. Én az itthon lévő összes BT-fülest kipróbáltam vele, egy Plantronicsot (Discovery 640), két Samsungot (WEP 300 és 301) és egy Nokiát (BH-501), mindegyikkel teljesen tökéletes és atomstabil a kapcsolata.
|
csüt. dec. 16, 2010 9:08 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
Köszönöm a garanciás válaszokat.
Újabb kérdés: melyik bluetooth headset használható jól a telefonnal? Jó alatt értem hogy stabilan kapcsolódik és van hangtárcsázás.
Köszönöm.
|
csüt. dec. 16, 2010 0:58 |
|
|
Macika
Moderátor
|
petry12 írta: sikerült nagyon szépen köszönöm:-) Huhh, pedig nem volt egyszerű!!!
|
hétf. dec. 13, 2010 16:37 |
|
|