|
WP7 lesz a Nokia csúcskategóriás telefonjain
Szerző |
Üzenet |
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Re: WP7 lesz a Nokia csúcskategóriás telefonjain
Imici1972 írta: Megmarad mindhárom platform, legalábbis egyelőre. Többször hangoztatták, hogy még legalább 160 millió darab Szimbis telefont szeretnének eladni, valamint, hogy hosszú távon a MeeGo-ra építenek, a WP7 viszont rövidtávon (3-4 év) lesz a vezető oprendszerük. Mondjuk 3-4 év ma a mobiltechnikában beláthatatlanul hosszú idő, gondoljunk csak bele 3-4 éve még hol tartott az okostelefon piac és most hol tart... Itt hónapok is számítanak, nem hogy évek... No majd meglássuk! Egyébként a cikk nagyon tárgyilagos, ha tényleg mindent úgy csinálnak ahogy most elmondták, akkor szerintem nem kell aggódnunk a Nokiáért... Engem megnyugtattak a leírtak, remélem tényleg így is lesz. Csak most már nagyon gyorsan fel kéne pörgetni a dolgokat, mert - ahogy Macika nagyon helyesen mondta - az idő telik és az nem a Nokiának dolgozik! Mondjuk azt továbbra is luxusnak tartom és feldühített, hogy az MWC-n semmi új készülékkel nem rukkoltak elő, ez luxus az Ő helyzetükben... Nincs mit bemutatni. Az N8 már piacon van, a 32Gb-os változata szerintem a kutyát sem érdekelné, az E7 még mindig ki tudja merre jár (azt az egyet tudták volna talán csak bemutatni), alsó kategóriával itt nem érdemes villogni, ez nem az az esemény! Akkor mégis mit mutassanak? Esetleg egy MeeGo tesztkészüléket lehetne, de az sincs, mert az N9-et törölték. Totál lejáratják magukat... A cikk szerint elhangzott az, hogy az év végén már kijöhet WP7-es teló. Namármost, ahhoz már most tesztelni kéne, nem még csak koncepciókat bemutatgatni, ami simán nem ér semmit, a vizuális élményen túl. Aztán ennyi! Mi újat tudna mutatni, mint egy bejelentést, hogy Microsofttal szövetkeznek? Legyen elég ennyi, hiszen ez a nagy NOKIA ajándéka! A többiek még jönnek ki a csili-vili, szuper telókkal? Áh, azok csak "nyomi" Androidot futtatnak, de majd jövünk MI és akkor lesz aztán az "ereszdelahajam"! Kíváncsi leszek rá... Kicsit felbosszantottak. Hétvégén már megkönnyeztem a finneket és szeretettel simogattam az E71-et, ami egy kiváló készülék - még mindig!
|
hétf. feb. 14, 2011 12:16 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1795 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.
|
Megmarad mindhárom platform, legalábbis egyelőre. Többször hangoztatták, hogy még legalább 160 millió darab Szimbis telefont szeretnének eladni, valamint, hogy hosszú távon a MeeGo-ra építenek, a WP7 viszont rövidtávon (3-4 év) lesz a vezető oprendszerük. Mondjuk 3-4 év ma a mobiltechnikában beláthatatlanul hosszú idő, gondoljunk csak bele 3-4 éve még hol tartott az okostelefon piac és most hol tart... Itt hónapok is számítanak, nem hogy évek... No majd meglássuk! Egyébként a cikk nagyon tárgyilagos, ha tényleg mindent úgy csinálnak ahogy most elmondták, akkor szerintem nem kell aggódnunk a Nokiáért... Engem megnyugtattak a leírtak, remélem tényleg így is lesz. Csak most már nagyon gyorsan fel kéne pörgetni a dolgokat, mert - ahogy Macika nagyon helyesen mondta - az idő telik és az nem a Nokiának dolgozik! Mondjuk azt továbbra is luxusnak tartom és feldühített, hogy az MWC-n semmi új készülékkel nem rukkoltak elő, ez luxus az Ő helyzetükben...
|
hétf. feb. 14, 2011 10:55 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
http://mobilarena.hu/teszt/a_nokia_jovoje/elozmenyek.htmlMostmán semmit sem értek! Most akkor megmarad a Symbian meg a MeeGo vagy megy a levesbe?! Azért az jelzés értékű, hogy, ha jól értettem, a windowsos bejelentés hatására 14%-ot esett Nokia árfolyama....
|
hétf. feb. 14, 2011 8:29 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1795 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.
|
Mobile World Congress 2011: - A Samsung bemutatta a Galaxy S2-t, 4,3"-os Super AMOLED+ kijelző, dual Core Processzor, CISCO Wireless Tecnology, ANDROID - A Samsung bemutatta a Galaxy TAB 10.1-et - Sony Ericsson bemutatta az XPeria Neo-t, kicsi, HDMI-s, gyors, nyolc megás kamerával - A Sony Ericsson bemutatta az XPeria PRO-t QWERTY-s elcsúsztatható billentyűzettel - A Sony Ericsson bemutatta az XPeria Playt-t a Playstation mobil adaptációját Android Gingerbread-el - A Nokia bemutatta a nagy semmit, tartottak egy sajtótájékoztatót, majd hazamentek!Komolyan kezdek elkeseredni.... Mint ha szándékosan akarnák tönkretenni ezt a céget!!!
|
vas. feb. 13, 2011 20:47 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
csab2 írta: Az eddig leírtakkal tulajdonképpen egyetértek. A következőket fűzném csak hozzá, szigorúan magánvéleményként. 1. Én nagyon vártam/várom a MeeGot. Most attól tartok, hogy hanyagolni fogja a Nokia ezt a vonalat, mert inkább a WP7 platformra gyúr rá. Kár lenne érte, mert a Maemo is nagyon ígéretesnek tűnt. 2. Én - elismerve az előnyeit - nem vagyok annyira elájulva annyira az Androidtól. Én szeretem, ha kicsit jobban meg van kötve a kezem, cserébe minden telóra egyszerre jelenik meg a frissítés. Androidnál ugye ahány gyártó, ahány modell annyi variáció. Szóval én jobban örülnék, ha az Android is kötöttebb lenne kicsit. 3. Én laikusként azt látom, hogy a Nokia egyszerűen nem tudja, hogy mit is akar. Nagy dérrel-dúrral beharangozták a Symbian 1,2.3, stb vonalat, majd a a Symbian 1-2 már ki sem jött. Kiderült, hogy 4 sem lesz, hanem a 3 lesz modulárisabb. A MeeGo-t is bejelentették nagy felhajtás közepette és hol tartunk? Sehol. Nem kapható még MeeGo-s telefon, és most már arra sem mernék mérget venni, hogy valaha is fog. Tavaly bejelentették a Nokia N9-et, most meg kiderült, hogy törölték. Felvásárolták a Symbiant, most meg szövetségre lépnek a MS-tal. Szóval egy nagy katyvasz az egész. Ja, nem mellesleg kirúgták a fél vezetőséget, tehát elismerték, hogy nagyon nem okés a dolog. Ideje lenne már valami középtávú stratégiát kidolgozni és ahhoz tartaniuk magukat, mert ennek így nem lesz jó vége. 4. Én személy szerint kíváncsian várom az első WP7-es Nokiát. Bizony ez a fejetlenség zavar engem is. És mivel az eladásaik sem állnak jól, az Android népszerűségét meg tudták volna lovagolni, míg magukhoz térnek kicsit. Ahogyan a többi gyártó is csinálja, több lábon állnak. Mondja meg nekem valaki, miért nem gyárthat a Nokia is 2-3 oprendszeres készüléket, mint az ázsiai kistigrisek? A Nokia hozzáállása olyan, mintha egy kereskedő úgy akarná megtartani büszkén a vezető pozícióját, hogy csak A-G betűvel kezdődő termékeket hajlandó forgalmazni. És utána felháborodna, hogy mások (akik A-Z árulnak) kezdik megszorongatni eladásban/bevételben.
|
vas. feb. 13, 2011 1:33 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Az eddig leírtakkal tulajdonképpen egyetértek. A következőket fűzném csak hozzá, szigorúan magánvéleményként. 1. Én nagyon vártam/várom a MeeGot. Most attól tartok, hogy hanyagolni fogja a Nokia ezt a vonalat, mert inkább a WP7 platformra gyúr rá. Kár lenne érte, mert a Maemo is nagyon ígéretesnek tűnt. 2. Én - elismerve az előnyeit - nem vagyok annyira elájulva annyira az Androidtól. Én szeretem, ha kicsit jobban meg van kötve a kezem, cserébe minden telóra egyszerre jelenik meg a frissítés. Androidnál ugye ahány gyártó, ahány modell annyi variáció. Szóval én jobban örülnék, ha az Android is kötöttebb lenne kicsit. 3. Én laikusként azt látom, hogy a Nokia egyszerűen nem tudja, hogy mit is akar. Nagy dérrel-dúrral beharangozták a Symbian 1,2.3, stb vonalat, majd a a Symbian 1-2 már ki sem jött. Kiderült, hogy 4 sem lesz, hanem a 3 lesz modulárisabb. A MeeGo-t is bejelentették nagy felhajtás közepette és hol tartunk? Sehol. Nem kapható még MeeGo-s telefon, és most már arra sem mernék mérget venni, hogy valaha is fog. Tavaly bejelentették a Nokia N9-et, most meg kiderült, hogy törölték. Felvásárolták a Symbiant, most meg szövetségre lépnek a MS-tal. Szóval egy nagy katyvasz az egész. Ja, nem mellesleg kirúgták a fél vezetőséget, tehát elismerték, hogy nagyon nem okés a dolog. Ideje lenne már valami középtávú stratégiát kidolgozni és ahhoz tartaniuk magukat, mert ennek így nem lesz jó vége. 4. Én személy szerint kíváncsian várom az első WP7-es Nokiát.
|
szomb. feb. 12, 2011 18:51 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
Macika írta: Én eddig csak olyan WP7-es telókkal találkoztam, amik bugosak voltak. Nem kicsit.... Ez nem jó hír...
|
szomb. feb. 12, 2011 11:40 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Imici1972 írta: asdf_ írta: ....Az meg hogy nem csinalnak androidos telefont, egyszeruen luxus (es szinten az elozo megallapitasom ervenyes ra). Nyugodj meg, van élet az Androidon túl is! Van, csak egyre szukosebb
|
szomb. feb. 12, 2011 11:07 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Én eddig csak olyan WP7-es telókkal találkoztam, amik bugosak voltak. Nem kicsit. A Nokia pedig a SAJÁT symbianos telefonjait sem tudta bugmentesre megcsinálni, csak sokadik nekifutásra...
|
szomb. feb. 12, 2011 0:04 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
A picipuha nagyon is exakt követelményeket támaszt a WM7-es telefonokkal kapcsolatban, és ez jó, mert a Nokia a jövőben nem teheti meg, hogy egy amúgy szuper telefont (N8, szerintem) kihoz olyan kijelzővel, amit túl kevesen kívánnak meg.
Ugyanakkor elég sok a megkötés is: memóriakártya ügyben, szinkronizálás ügyben, fájlátvitel ügyben. A MS erősen kontrollálni akar. Az Android nagy előnye pont a szinte végtelen szabadság, nyitottság.
Félelmeim szerint a Nokia most a WM7-tel megint valami zártba, valami túlkontrolláltba nyúlt bele. Eddig is a kontrollon járt csak az eszük, a Nokia újabb és újabb SIMlockja évek óta híresen tabutéma, az ügyesek is évekkel kullognak mögöttük, a szignózás bevezetése és menüből kikapcsolhatatlansága is a userek ELLENÉBEN történt, amit sokan annyira nem díjaznak, hogy elpártolnak, 10-12 év gumicsizmagyár után is.
Azért én drukkolok neki.
|
pén. feb. 11, 2011 23:03 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
asdf_ írta: ....Az meg hogy nem csinalnak androidos telefont, egyszeruen luxus (es szinten az elozo megallapitasom ervenyes ra). Nyugodj meg, van élet az Androidon túl is!
|
pén. feb. 11, 2011 21:52 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
Egy összefoglaló cikk a mai történésekről: http://www.portfolio.hu/vallalatok/telekom/itt_a_nokia_varva_vart_bejelentese.145286.htmlHa tényleg megmarad mindhárom platform és ha tényleg még idén kijönnek a MeeGo-s és WP7-es Nokiák, akkor szerintem nem kell aggódnunk. De csak akkor, ha így lesz. Ha elsunnyogják a MeeGo-t, vagy egy sebtében összedobott, bugos WP7-es telóval állnak elő, akkor nagy baj lesz...
|
pén. feb. 11, 2011 21:51 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Ha most lenne keszen(!) vagy 2-3 win-es telefonjuk, mar akkor is el lennek kesve. Az meg hogy nem csinalnak androidos telefont, egyszeruen luxus (es szinten az elozo megallapitasom ervenyes ra).
|
pén. feb. 11, 2011 18:46 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Know írta: Es meg valami: semmi baj sincs azzal, ha a keszulekek egyre olcsobbak lesznek, cserebe a szolgaltatasokert fizetunk (ld. szoftvervilag: a Red Hat lesz az elso nyilt forrasu szoftverekkel foglalkozo ceg a vilagon, amelyik iden atlepi az 1 milliard USD-s hatart. Nem termeket, hanem szolgaltatast ertekesitenek). Abnormalisnak tartom, hogy egy-egy atlagos tudasu keszulekert itthon ki kell fizetnem 30-60e Ft-ot, raadasul nincs rendes termeketamogatas hozza. Szimpatikusabb az a modell, amelynel a keszulek olcso, de az elert szolgaltatasokert, szoftverekert fizetek. Így van. Végülis az Androidnál szinte mindenre van free szoftver is, legfeljebb funkiconálisan részben korlátozott, legfeljebb AD jár vele, stb-stb. És tényleg ritka az 5-6 USD-nél drágább szoftver. Csak végig kell gondolni, hogy egy pizza nem jön ki ennyiből. Egymás után vettem meg most vagy 3-4 szoftvert, együtt nem volt 1500 Ft.
|
pén. feb. 11, 2011 16:16 |
|
|
Know
ezüst tag
|
Es meg valami: semmi baj sincs azzal, ha a keszulekek egyre olcsobbak lesznek, cserebe a szolgaltatasokert fizetunk (ld. szoftvervilag: a Red Hat lesz az elso nyilt forrasu szoftverekkel foglalkozo ceg a vilagon, amelyik iden atlepi az 1 milliard USD-s hatart. Nem termeket, hanem szolgaltatast ertekesitenek). Abnormalisnak tartom, hogy egy-egy atlagos tudasu keszulekert itthon ki kell fizetnem 30-60e Ft-ot, raadasul nincs rendes termeketamogatas hozza. Szimpatikusabb az a modell, amelynel a keszulek olcso, de az elert szolgaltatasokert, szoftverekert fizetek.
|
pén. feb. 11, 2011 15:15 |
|
|
Know
ezüst tag
|
Imici1972 írta: Ha a Nokia most az Androidot választotta volna, akkor beállt volna a tucat gyártók közé, ráadásul olyanokkal kellene küzdenie, mint a ZTE Blade és társai. Az ilyen kínai szemeteknek köszönhetően a mobilgyártók szép csöndben megfojtják egymást az Android piacon, mert ha már 40k-ért hozzá lehet jutni egy Androidos kínai bóvlihoz, onnantól az a piac már nem hoz hasznot a gyártóknak, csak a marketshare harcról fog szólni a dolog, minimális nyereséggel. Ehhez kellett volna csatlakoznia a Nokiának? Az Android maradjon csak meg tucat oprendszernek, verjék csak a nyálukat továbbra is a nagysága előtt... ))) Ne haragudj, de teljesen el vagy tevedve. Pontosan a Nokia volt az a ceg, amely az elmult evekben sorra bizonyitotta inkompetenciajat, piaci hozzanemerteset. Sorra ontotta a telefonokat felkesz szoftverekkel, 1-2 eves keszulekek szoftverfrissitese megoldhatatlan volt. Igazan ideje volt, hogy valaki a tokere lepjen. Ahogy korabban irtak, a ZTE az egyik legnagyobb gyartok egyike, igaz, hogy Europaban nem sokat hallottunk rola eddig, de a vilag ugye nem csak Europa. Az Android pedig egy fantasztikus platform es a gyartoknak megvan a lehetosege a testreszabasra (ld. HTC). A mai vilagban IMHO egyszeruen nem engedheti meg egy gyarto maganak, hogy egyedulikent sajat platformot tartson fenn, az Apple mondjuk kivetel, mert nekik egy erdekes "kiserlet" volt az iPhone, ami nagyon bejott. Kivanom, hogy a Nokia legyen sikeres, de az biztos, hogy az elmult evek bakloveseit nehez lesz helyrehozni.
|
pén. feb. 11, 2011 15:10 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Imici1972 írta: De ha elsorvasztják a másik kettőt, akkor bizony a Nokia napjai meg vannak számlálva.... Nézd, a symbiant a Nokia erőltette (anno 2002-ben) rá a vezető mobilgyártókra, a SonyEricssonra, Siemensre és az akkor szárnyait bontogató Samsungra. Előtte kizárólag a saját készülékein (kommunikátorain) alkalmazta, mint most a MeeGoot. És innentől folyamatosan hátráltak ki a Nokia mögül, 8 évvel később a Samsung hagyta el utoljára a süllyedő hajót, ez azért fel kellett volna tűnjön a Nokiának. Mára egymaga, saját oprendszerként erőlteti tovább a symbiant a Nokia, mintha nem tűnne fel neki, hogy elavult az oprendszer, elavult a HW, amit ki tud szolgálni, stb-stb. A lehetőség megvan, hogy változtasson, csak senki nem látja a változtatást a jó irányba. Az idő meg megy. És ez nem a Nokiának dolgozik...
|
pén. feb. 11, 2011 14:41 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
Macika írta: ...A Nokiánál ott volt a lehetőség jó 10 évig, hogy kitaláljon egy ilyen oprendszert. Senki az ég egy világon nem köpött bele a levesébe, az volt, amit ő akart. Az irgalmatlan nyereség ből simán lehetett volna olyan fejlesztési irányba menni, amerre most tart a világ. Ha kiszolgálni akarták volna a népséget, kereskedői alázattal és nem gumikacsás-fürdőkádas ál-trendi módon eladni azt, amit ŐK el akarnak adni, akkor más lenne. Mellesleg az Általad lenézett 'tucat gyártó' ZTE épp csak pármillió eladott készülékkel előzte meg az Applet, így lettek ők ötödikek a ZTE mögött... Ebben teljesen igazad van, sajnos óriási lehetőséget hagytak elúszni. Emlékszem, kb 10 éve ha mobiltelefont akartunk venni, szinte csak a Nokia és az Ericsson között válogattunk. Volt még néhány Motorola és a futottak még kategóriában a Siemens, Alcatel, Panasonic, Sagem, stb... Samsung? LG? HTC? Apple? ZTE? Huawei? A kanyarban sem voltak, nem is foglalkoztak még mobil gyártással. Ehhez képest most? Elképesztő, hogy hagyhatták idáig romlani a helyzetet. Különösen úgy, hogy a Nokiának már 2004-ben volt tapis telefonja, a 7710. Nem aratott nagy sikert, mert elég érdekesen nézett ki és a világ akkor még nem kattant rá. Ehhez képest, amikor már mindenki tapimobilt gyártott, a Nokiának utolsóként sikerült nagy nehezen megszülnie az 5800-t.... Ez akkora vezetési és management hibáról árulkodik, hogy már akkor meneszteni kellett volna az egész vezérkart. Az nyilvánvaló, hogy oda már nem kerülhetnek vissza, ahol mondjuk 10 éve voltak. Ha megmarad egy egészséges egyensúly a WP7 MeeGo Szimbi oprendszeres Nokiák között, akkor az szerintem elegendő lesz arra, hogy megállítsák ill. megfordítsák a jelenlegi hanyatló trendet. De amit már írtam, félek attól, hogy a MS felzabálja a Nokiát, a MeeGo ugye Linux alapú, nem hinném, hogy Stephen Elop dédelgetett kedvence lesz, még akkor sem, ha sikeres lehetne. Bár ne lenne igazam... Az, hogy nem álltak be az Android mögé, önmagában még nem baj, én egy picit örülök is ennek. Persze lehetne olyan stratégiát is követni, mint a Samsung, hogy gyakorlatilag az összes ismertebb oprendszerrel adtak ki telefont, válasszon a vásárló, plusz fejlesztettek egy saját OS-t is. Talán ez lenne a leginkább célravezető. A Nokia ma már sajnos nincs abban a helyzetben, hogy "erőből" alakítsa a mobil piacot. Egy szó, mint száz, ha tényleg nem sorvasztják el a MeeGo projektet és a Symbian-t is látványosan fejlesztik, akkor ez a WP7, MeeGo, Symbian triumvirátus még hozhat komoly sikereket, méltó ellenpólusa lehett az Android - iOS vonalnak. És ez így lenne jó, legyen színes a világ, tudjunk választani, ne csak a Droid és a szifon legyen az alternatíva. De ha elsorvasztják a másik kettőt, akkor bizony a Nokia napjai meg vannak számlálva....
|
pén. feb. 11, 2011 14:10 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Imici1972 írta: Én helyeslem a lépést. A t.köm kivan már ettől az Android körüli nyálveréstől. Miért kéne a Nokiának is beállni a majmolók közé? Igy legalább színesebb lesz a paletta és ha hozzáadjuk, hogy lesz MeeGo és a Szimbi is megmarad, szerintem ez így együtt jó esélyeket tud teremteni a Nokiának. Az egyetlen veszélyt én abban látom, hogy a MS esetleg a kelleténél jobban rá fog telepedni a Nokiára és nem hagyják majd eléggé kifejlődni a MeeGo-t. Remélem ez nem következik be és a Nokia nem a MS udvari mobilgyártója lesz. Ha a Nokia most az Androidot választotta volna, akkor beállt volna a tucat gyártók közé, ráadásul olyanokkal kellene küzdenie, mint a ZTE Blade és társai. Az ilyen kínai szemeteknek köszönhetően a mobilgyártók szép csöndben megfojtják egymást az Android piacon, mert ha már 40k-ért hozzá lehet jutni egy Androidos kínai bóvlihoz, onnantól az a piac már nem hoz hasznot a gyártóknak, csak a marketshare harcról fog szólni a dolog, minimális nyereséggel. Ehhez kellett volna csatlakoznia a Nokiának? Az Android maradjon csak meg tucat oprendszernek, verjék csak a nyálukat továbbra is a nagysága előtt... ))) Az a helyzet, hogy az Androidot a 'népakarat' szülte. És aki észrevette ezt az igényt, az rövidesen beköltözik Bill Gates és Steve Jobs mellé anyagilag. A vásárlóközönséget ki kell szolgálni, nem irányítani kell, nem megmondani, hogy mi a jó neki (ami - mit tesz Isten - épp egybe esik azzal, ami nekünk - a cégnek - is jó)! Manapság minden negyedik eladott készülék Androidos. Mindez nem egész két évvel az első Androidos készülék megjelenése után. A mobiltelefónia történetében nem volt még ilyen áttörés. Ha egyszer a fizető vásárlói réteg az Androidot tartja jónak, és örül annak, hogy ezentúl nem a mobiltelefonra aggatott mobildísztől lesz egyedi a készüléke, hanem a TELJES tartalmat, a teljes kinézetet 100%-osan testre szabhatja, cserébe MINDEN készülékben ott figyelnek az alap dolgok (igen, a Dominoban 40e Ft-os ZTE Blade-ben is!!!!), mint a WLAN-BT-HSDPA-GPS, és ha 1-2 €-s áron vásárolhat meg REMEK programokat, amiknek 1-2 hetente (vagy sűrűbben) van automatikus frissítése, akkor azt az igényt ki kell szolgálni!!!A Nokiánál ott volt a lehetőség jó 10 évig, hogy kitaláljon egy ilyen oprendszert. Senki az ég egy világon nem köpött bele a levesébe, az volt, amit ő akart. Az irgalmatlan nyereség ből simán lehetett volna olyan fejlesztési irányba menni, amerre most tart a világ. Ha kiszolgálni akarták volna a népséget, kereskedői alázattal és nem gumikacsás-fürdőkádas ál-trendi módon eladni azt, amit ŐK el akarnak adni, akkor más lenne. Mellesleg az Általad lenézett 'tucat gyártó' ZTE épp csak pármillió eladott készülékkel előzte meg az Applet, így lettek ők ötödikek a ZTE mögött... Attól lesz tucat-gyártó valaki, ha beáll a sorba és jó értelemben vett alázattal ki akarja szolgálni minél jobban a vásárlói igényeket? Aligha hinném.
|
pén. feb. 11, 2011 13:37 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Alexfux írta: Én végtelenül csalódott vagyok! A Nokia a mobilpiac meghatározó szereplője. Ja... a tízeres forintos telefonok piacán... a symbianos készülékek eladását pedig már csak a régi lendület viszi tovább... Az óriási gond az, hogy a 2110 / 6110 / 7650 óta csak kullog a mezőny után és folyamatosan azt hiszi, csak a névből meg a múltból meg lehet élni. A múlt egy dolog, a kor nem érdem, csak egy állapot. Alexfux írta: Most rosszul megy a szekér, de messze nincs még padlón. ... csak már olyan közel van hozzá, mint az egyszeri kezdő, aki le tud menni fekvőtámaszba, de saját erejéből már nem képes magát visszatolni... Alexfux írta: És most egyszerűen lefekszik a Microsoftnak! Minden egyéniségét feláldozza, az OVI-t áruházastul, navigációstul, még a keresés a Bing-en keresztül fog menni. Már csak a klasszikus Nokia csengőhang marad meg. Sic transit gloria mundi. Kicsit azért nekem is fájó, hogy a régi nagy kedvencből nem maradt más mára, mint a klasszikus csengőhang (ami egyébként ugye nem saját "találmány". ) Jah, meg a papírzsebkendővel megszüntetett aksi lötyögés és a porosodó kijelző, ami a 6150-től az E71-ig végigkísérte a Nokiát. Azt vette nagyon későn észre a Nokia (ha egyáltalán észrevette...), hogy ami 5-10 évvel ezelőtt nyerő volt, azon mára túllépett a világ. Sarkos példa, de lásd: gumicsizma -> mobil távközlés.
|
pén. feb. 11, 2011 12:22 |
|
|
Alexfux
platina tag
|
Én végtelenül csalódott vagyok! A Nokia a mobilpiac meghatározó szereplője. Most rosszul megy a szekér, de messze nincs még padlón. És most egyszerűen lefekszik a Microsoftnak! Minden egyéniségét feláldozza, az OVI-t áruházastul, navigációstul, még a keresés a Bing-en keresztül fog menni. Már csak a klasszikus Nokia csengőhang marad meg. Azt hiszem, hogy most jött el az a pillanat, hogy jó messzire elhajítsam a Nokia-mat. Nem hiszem, hogy a Symbian-t vagy a MeeGo-t fejleszteni fogják, hiszen a MS-nek nem lehet célja, hogy konkurenciát állítson a WP7-nek. ÉS egyértelműen az MS lesz a főnök, hiszen a Nokia vezetője egy volt MS vezető. Nagyon csalódott vagyok! Milyen telefont vegyek ezek után...
|
pén. feb. 11, 2011 11:47 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
Én helyeslem a lépést. A t.köm kivan már ettől az Android körüli nyálveréstől. Miért kéne a Nokiának is beállni a majmolók közé? Igy legalább színesebb lesz a paletta és ha hozzáadjuk, hogy lesz MeeGo és a Szimbi is megmarad, szerintem ez így együtt jó esélyeket tud teremteni a Nokiának. Az egyetlen veszélyt én abban látom, hogy a MS esetleg a kelleténél jobban rá fog telepedni a Nokiára és nem hagyják majd eléggé kifejlődni a MeeGo-t. Remélem ez nem következik be és a Nokia nem a MS udvari mobilgyártója lesz. Ha a Nokia most az Androidot választotta volna, akkor beállt volna a tucat gyártók közé, ráadásul olyanokkal kellene küzdenie, mint a ZTE Blade és társai. Az ilyen kínai szemeteknek köszönhetően a mobilgyártók szép csöndben megfojtják egymást az Android piacon, mert ha már 40k-ért hozzá lehet jutni egy Androidos kínai bóvlihoz, onnantól az a piac már nem hoz hasznot a gyártóknak, csak a marketshare harcról fog szólni a dolog, minimális nyereséggel. Ehhez kellett volna csatlakoznia a Nokiának? Az Android maradjon csak meg tucat oprendszernek, verjék csak a nyálukat továbbra is a nagysága előtt... )))
|
pén. feb. 11, 2011 10:48 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
WP7 lesz a Nokia csúcskategóriás telefonjain
"Steve Ballmer és Stephen Elop közös nyilatkozatot adott ki Londonban. Ha valaki nem tudná, a két "István" viszonylag ismert figurának számít mobilos és IT berkekben, előbbi a Microsoft elnöke, utóbbi a Nokiát kormányozza. Nos, a jövőben a két cég szoros együttműködésben fog dolgozni, amelynek természetesen rengeteg - a végfelhasználót is érintő - következménye lesz.
A legfontosabb, hogy igen, jönnek a Windows Phone alapú Nokia modellek. Nem holnap, nyilván, de nagyon hamarosan várhatjuk, hogy felbukkannak ilyen készülékek, ráadásul a csúcskategóriát tervezik ezzel erősíteni, főleg a Nokia multimédiás képességeinek kiaknázása a cél."...
Ez a nyilatkozat természetesen nem szól a Symbianról, nem szól a MeeGoról, csak a Microsoft és a Nokia együttműködését jelenti be. A két vezető ígéretet tesz arra, hogy mindkét oldalról maximális elkötelezettség és gyorsaság várható annak érdekében, hogy az okostelefonok piacán versenyképesek lehessenek. Nem lehet megjósolni, hogy ez az együttműködés mivel jár majd, az viszont biztos, hogy a Nokia részvények emelkedésnek indulnak. Azzal viszont, hogy Microsoft maga mellett tudja a Nokiát, igen kemény ellenféllé vált nem csak a Google (Android), hanem az Apple (iOS) szempontjából.
A Nokia ugyanakkor bejelentette azt is, hogy a Symbian megmarad ugyan, de franchise lesz belőle, ám a finn cég a következő években még további 150 millió darab Symbian készülék eladását tervezi. Hogy lesz-e a rendszerben komolyabb fejlesztés, azt még nem tudni. A MeeGo jövőjét is meghatározta a Nokia, az Intellel közös platform nem kerül a süllyesztőbe, még az idén lesz elérhető MeeGo alapokra építkező okostelefon a kínálatban.http://mobilarena.hu/hir/windows_a_nokiakon_tenyleg_megtortenik.html
|
pén. feb. 11, 2011 10:45 |
|
|