|
Szerző |
Üzenet |
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Re: PANNON(Telenor)GYALÁZÓ
Nem védeni akarom a Telenort, mert egyik szolgáltató sem érdemli meg a sajnálatot, de nem is emlékszem, mikor követték az inflációt utoljára. Miközben a tavaly kirótt távközlési különadó elvitte a nyereségüket (nemcsak nekik, a többieknek is). Addig kellene kibírni még, míg jövőre csökkenni fognak jelentősen az összekapcsolási díjak.
|
szomb. ápr. 30, 2011 23:31 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
A Telenor Magyarország Zrt. (továbbiakban Szolgáltató) ezúton tájékoztatja Tisztelt Előfizetőit, hogy Általános Szerződési Feltételei 2011. június 1-jétől az ÁSZF Törzsszöveg IV. fejezet 2.5 pont c) alpontjában foglaltakra – az előfizetői igények (technikai, minőségi, kényelmi, gazdasági stb.) minél szélesebb körű kiszolgálása érdekében – tekintettel az alábbiak szerint módosulnak.
5 perc után 0 Ft csomag
• A SZOLGÁLTATÁS HAVI ELŐFIZETÉSI DÍJA: A szolgáltatás havidíja 2011. június 1-jét követő megrendelés esetén 890 Ft előfizetői hívószámonként.
A 2011. június 1-jét megelőző megrendelés esetén a szolgáltatás havidíja továbbra is 690 Ft előfizetői hívószámonként. A szolgáltatás ezen havidíjon történő értékesítését a Szolgáltató a fenti dátummal megszünteti.
Abban az esetben, ha június 1-jét követően bármelyik havidíjú szolgáltatás lemondásra, megszüntetésre kerül, újbóli megrendelés esetén a 890 Ft havidíjú szolgáltatás kerül aktiválásra.
Családi csomag
• A SZOLGÁLTATÁS HAVI ELŐFIZETÉSI DÍJAI: Számlás előfizetés: A szolgáltatás havidíja Telenor és Red Bull Mobile számlás előfizetésenként 1090 Ft. A szolgáltatás havidíja djuice számlás előfizetésenként: 930 Ft. Kártyás előfizetés: • Kártyás Családi Csomag Mini esetén a havidíj előfizetésenként 390 Ft; • Kártyás Családi Csomag esetén a havidíj előfizetésenként 930 Ft.
A jelenleg ÁSZF-ben szereplő 0 Ft havidíjú kártyás szolgáltatás értékesítése fenti dátumtól lezárásra kerül.
Azon kártyás Előfizetők, akik a szolgáltatásra fenti dátum előtt regisztráltak, 2011. július 1-jéig használhatják azt, ekkor a szolgáltatás megszüntetésre kerül előfizetésükön.
Azon kártyás Előfizetők esetében, akiket a fenti dátumot megelőzően hívtak meg Családi Csomag hívócsoportba, azonban ezen dátumot követően regisztráltak, a megújult Kártyás Családi Csomag szolgáltatás (havidíj 930 Ft) kerül aktiválásra.
(csaladi mini: uj csomag, csoporton belul 100 perc ingyen)
|
szomb. ápr. 30, 2011 10:25 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Azert ez is aranyos: "Amennyiben az üzleti Elõfizetõ Menedzser tarifacsomaggal rendelkezik, és mellé – egy ügyfélszámon – más tarifacsomagot rendel meg (illetve, amennyiben más tarifacsomaggal rendelkezik és mellé megrendelésre kerül az ügyfélszám alatt lévõ más elõfizetéseire a Menedzser tarifacsomag), tekintettel arra, hogy a Menedzser tarifacsomagok magukban foglalják a Cégen belül 0 Ft szolgáltatást és a fentiek szerint az ügyfélszámon lévõ valamennyi elõfizetésen aktiválásra kerül mint ügyfélszintû szolgáltatás, a szolgáltatás a másik, többi tarifacsomaggal rendelkezõ elõfizetésre is aktiválásra kerül."
Egyreszt egy peklapat annak aki ezt megfogalmazta (egyetlen mondat volt ez a 10 sor!), masreszt -ha jol ertem- ha egy ugyfelszam egyetlen elofizetese is Menedzser csomagba kerul, akkor a tobbin kerdes nelkul, automatikusan aktivaljak a -havidijas- Cegen belul 0 Ft-ot, akar kell, akar nem.
|
vas. ápr. 24, 2011 11:26 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Most nézem a közleményekben: Családi csomag díját felemelték március 29-től 930Ft-ról 1090Ft/hó-ra a nem djuice-os postpaid csomagok esetén. 17%-os emelés!
május17-től: percdíjdrágulás 35 perc tarifacsomag: 37 -> 39 drágulás: 5,4% 60 perc tarifacsomag: 35 -> 37 drágulás: 5,7% 120 perc tarifacsomag: 32 -> 34 drágulás: 6,3% 180 perc tarifacsomag: 29 -> 30 drágulás: 3,4% 360 perc tarifacsomag: 24 -> 25 drágulás: 4,2% 600 perc tarifacsomag: 21 -> 22 drágulás: 4,8% 1200 perc tarifacsomag: 18 -> 19 drágulás: 5,6%
|
vas. ápr. 24, 2011 10:41 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Hálón kívül 39 Ft +10ft kapcsolási díj...
a 41 Ft-os Praktikum tarifával ez 4perc 1 mp-nél egál. Mármint az Ásszal kéne az 5-dik percet megkezdeni. Ez a hálón kívüli beszélgetésre nem nyerő. Viszont ha hálón belül akarjuk használni, akkor arra ott a Praktikum Hálózaton belül csomag 20Ft/perces tarifával.
|
pén. ápr. 08, 2011 18:42 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Promóciós csomag, 1 hónapig lesz. Ha valami brutálisan jó áron adnának vele valami jó telefont, akkor még azt mondanám, hogy esetleg van értelme. De egy LG-vel promótálják ami sima Prakikummal is ugyanannyiba kerül. Ki érti ezt?
|
csüt. ápr. 07, 2011 21:28 |
|
|
fehér
arany tag
|
Itt is az lesz ,megcsörgeted a havert 10ft ,lefelejted a 06-ot 10ft ,zöld gomb megnyomása 10ft....
|
csüt. ápr. 07, 2011 20:32 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
Kisérlet arra, hátha lesznek olyan óvatlanok, akik előfizetnek erre az eszement ötletből fogant díjcsomagra.
|
csüt. ápr. 07, 2011 19:55 |
|
|
fehér
arany tag
|
Pár éve mikor a matávnál volt ilyen kapcsolásidíj ,kiszámláztak 47db 9forintos kapcsolási díjjat ,pedig csak 5 kimenőhívásom volt Később kiderült ahányszor megemeltem a kagylót 9ft ,nem kellett tárcsázni se 9ft.. Akkor próbálgattam a csúcskategóriás ,900as panadetk cordlesem hatótávját
|
csüt. ápr. 07, 2011 16:30 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
"Remek" új kártyás csomag: Praktikum Ász: percenkénti számlázás hálón belül 29 Ft hálón kívül 39 Ft SMS 41 Ft kapcsolási díj 10 Ft.
Ez 2011-ben oltári pofátlanság szerintem. Kapcsolási díj????? Hol élnek ezek??? A vezetékes hívónál még csak-csak (ott cserébe 5 Ft a percdíj), no de itt!!!????
|
csüt. ápr. 07, 2011 14:53 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
asdf_ írta: Attol a papir masik oldalat meg mindig lehetne hasznalni (merugye ha elszamolja az ember, akkor kell a papiros verzio) Akkora gigaszi logikai bukfenc nekem ez a k***azold vagyok es ujrapapirra nyomtatok de annak csak az egyik oldalara, hogy csak na... Sajnos nem nagyon lehet. Nem tudom próbáltál-e már újrahasznosított papírra nyomtatni, a nyomtatók jó része erre nem alkalmas, ami igen, azok is csak az első oldalt tudják rendesen nyomtatni, ha újra visszateszed, már begyűri, és dobhatod ki a papír mindkét oldalát (egyszerre ), és kezdheted újra, ami ugye ismét nem környezetbarát. Több nyomtatóval is próbáltam már (és nem a tesco-s 5e Ft-os tintasugaras szutyokkal, hanem pl 100e Ft feletti nagyteljesítményű laser gépekkel) és hidegen kb minden harmadikat, bemelegedve meg kb. mindet begyűri, ha a második oldalra próbálok nyomtatni, tehát a papír erre alkalmatlan... Az e-számla elszámolhatóságáról meg már írtak felettem, tehát még egyszer, aki zöld akar lenni, kérjen bátran e-számlát, aki meg csak gyalázkodni akar, az legalább ne fogja rá, hogy a Telenor nem ad rá lehetőséget, hogy zöld legyen...
|
pén. feb. 18, 2011 11:15 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Laci_L írta: A múlt ősszel jött egy kitöltött sárga csekk 2 Ft-ról egy balatoni önkormányzattól. Felhívtam őket, hogy mi a franc ez. Azt mondták, hogy ki kell küldeni, mert nem stimmel a számlám. Mondom hiába adnám fel, mert a Postán lefele kerekítenék, így 0 Ft lesz, amit meg nem vesznek fel. Mondja: ez őket nem érdekli. Ha megyek le tavasszal, leviszem a csekket, és megetetem a tyúkkal. Vagy a polgármesterrel. Biztos hogy van erre ésszerű lehetőség. Kb. 2 éve egyik (önkormányzati) adómat elfelejtettem időben befizetni, vagy egy hónapot késtem mire észrevettem. Számítottam rá hogy fognak számolni késedelmit. Aztán kijött az adóelszámolás, és valóban volt is felszámítva késedelmi kamat, de kézzel lehúzták. Sosem kérték, nem is fizettem. Úgyhogy egészen bizonyosan van erre is szabály, hogy bizonyos összeg alatt nem kell vele foglalkozni. Az SZJA-ban pl. konkrétan le van írva, hogy van egy összeg (valamikor 100Ft volt lehet azóta már több) alatt nem kell befizetni sem (de ha ilyen kicsi túlfizetésed van, nem is kapod vissza).
|
pén. feb. 18, 2011 0:33 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
joc_ írta: asdf_ írta: Attol a papir masik oldalat meg mindig lehetne hasznalni (merugye ha elszamolja az ember, akkor kell a papiros verzio) Az első felében egyetértünk, a másodikban nem. Ugyanis az e-számla ha elektronikusan őrzöd a digitális eredetit akkor pontosan ugyanúgy alkalmas költségelszámolásra / könyvelésre, mint a hagyományos papíralapú. Én is így tudtam... Azért van rajta pdf-security.
|
pén. feb. 18, 2011 0:13 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
asdf_ írta: Attol a papir masik oldalat meg mindig lehetne hasznalni (merugye ha elszamolja az ember, akkor kell a papiros verzio) Az első felében egyetértünk, a másodikban nem. Ugyanis az e-számla ha elektronikusan őrzöd a digitális eredetit akkor pontosan ugyanúgy alkalmas költségelszámolásra / könyvelésre, mint a hagyományos papíralapú.
|
pén. feb. 18, 2011 0:04 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11967 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
asdf_ írta: ... 200 ft-nal kisebb szamlanak sem szabadna kinyomtatasra kerulnie). Hát igen. A múlt ősszel jött egy kitöltött sárga csekk 2 Ft-ról egy balatoni önkormányzattól. Felhívtam őket, hogy mi a franc ez. Azt mondták, hogy ki kell küldeni, mert nem stimmel a számlám. Mondom hiába adnám fel, mert a Postán lefele kerekítenék, így 0 Ft lesz, amit meg nem vesznek fel. Mondja: ez őket nem érdekli. Ha megyek le tavasszal, leviszem a csekket, és megetetem a tyúkkal. Vagy a polgármesterrel.
|
csüt. feb. 17, 2011 20:48 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Attol a papir masik oldalat meg mindig lehetne hasznalni (merugye ha elszamolja az ember, akkor kell a papiros verzio) Akkora gigaszi logikai bukfenc nekem ez a k***azold vagyok es ujrapapirra nyomtatok de annak csak az egyik oldalara, hogy csak na... Mint ahogy abban sem birtam sok logikat felfedezni, amikor egyik elofizetorol masikra atirattam a ceges szamokat, 7-en volt a regi ceg szamlazarasa. Meg boven a hataridon belul, 6-aval raktak at az elofizut a masik cegre minek eredmenyekent a regi cegre egy honap minusz egy napot takaro szamlat kaptunk, az ujra pedig egyetlen napra szolot (mivel annak szamlazarasi ciklusa is 7-ere esett). Ez az egyetlen napra szolo szamla 4 telefonra 3 oldalas volt . Biztos mocskosul nagy kaland lett volna egy nappal eltolni az egeszet, es akkor nem jon tokfoloslegesen egy kb. 400 ft-os szamla 85 ft-os postakoltseggel 3 oldal+boritek papirmennyisegben. De amugy anno a bonuszprogramos ajanlatuk is negy darab postai levelben, negy boritekban, negy papiron erkezett ugyanarra a cimre, ugyanaznap (tehat harom boritek es harom postakoltseg valamint ennek jarulekos koltsegei penzkidobas volt). Keszulekenkent nevetseges 1000 ft-rol, amit mondjuk szerintem jobban jartak volna, ha ki sem kuldik, mert annyira verciki az ajanlat, hogy inkabb rohog egy szanalmasat az ember rajta, mint elismeroen csettint, hogy micsoda **** szolgaltatom van. Szoval lehet, hogy a pannon az egyik oldalon nagyon zold, de hogy a masikon nagyon nem, azt mar tobbszor volt alkalmam megtapasztalni. Eves szinten horribilis osszegeket lapatolhatnak ki az ablakon, amit kello ugyviteli programozassal (pl. fenti pelda eseten amennyiben szamlazaras otnapos kornyekere esik egy atiratas, akkor automatikusan csak es kizarolag a szamlazaras napja lehet az atiratas napja, es maris nem kuldunk tokfoloslegesen egy szamlalevelet. Mint ahogy pl. 200 ft-nal kisebb szamlanak sem szabadna kinyomtatasra kerulnie).
|
csüt. feb. 17, 2011 20:21 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Macika írta: A tudatlanság pedig... Létezik elektronikus számla, úgy 2,5 éve. PDF-ben letölthető. Postán pedig nem jön semmilyen számla. Ráadásul csak akkor küldenek csekket, ha a csekkes fizetési mód van beállítva, mert azt kérte vásárláskor. Ha csoportos beszedés, vagy átutalás van, akkor nem küldenek mellé csekket. És természetesen ott az e-számla, ahol még a boríték is elektronikus csak, így max az áramfogyasztással szennyezi a környezetet, de fát nem vágnak ki a papírhoz, környezetvédők bátran használhatják...
|
csüt. feb. 17, 2011 12:06 |
|
|
Macika
Moderátor
|
azgo írta: Ma megjött a szla. Szép, új marketingborítékban. Újrahasznosított papírból van, azt mondják rá, de egy kicsit szkeptikus vagyok, mivel a pannon szeret minden szla oldalt külön lapra nyomtatni, és a papírok is kb 2x olyan vastagok, mint más szolgáltatóknál (van fa elég, na..), és még arra sincs náluk lehetőség, hogy ha már átutalással fizetek, ne nyomjanak csekket, hanem használják azt a helyet is bátran hasznosra, úgyhogy én azt hiszem simán csak befestették ilyenre az a borítékot, hogy jobban bejöjjön az embereknek. Nagyszerű. Az a helyzet, hogy nem a pannon nyomtatja a borítékokat, akármennyire is okosnak hiszed magad, nem rendelkeznek saját nyomdával. Papírgyártól veszik az újrahasznosított papírt, amiről hivatalos igazolást/számlát kapnak. Megdöbbentő, milyen rosszindulat dolgozik egyes emberekben... A tudatlanság pedig... Létezik elektronikus számla, úgy 2,5 éve. PDF-ben letölthető. Postán pedig nem jön semmilyen számla. Na persze, ehhez előbb informálódni kellene és nem egyből, ELSŐ HOZZÁSZÓLÁSKÉNT megmondani a tuti frankót... Te tényleg ezért regisztráltál?
|
csüt. feb. 17, 2011 0:37 |
|
|
azgo
vas-tag
|
Ma megjött a szla. Szép, új marketingborítékban. Újrahasznosított papírból van, azt mondják rá, de egy kicsit szkeptikus vagyok, mivel a pannon szeret minden szla oldalt külön lapra nyomtatni, és a papírok is kb 2x olyan vastagok, mint más szolgáltatóknál (van fa elég, na..), és még arra sincs náluk lehetőség, hogy ha már átutalással fizetek, ne nyomjanak csekket, hanem használják azt a helyet is bátran hasznosra, úgyhogy én azt hiszem simán csak befestették ilyenre az a borítékot, hogy jobban bejöjjön az embereknek. Nagyszerű.
|
szer. feb. 16, 2011 19:23 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Kód: Megnevezés Időszak Hívások száma db Számlázott mennyiség Számlázott egység Nettó egységár Ft Áfa kulcs % Nettó összeg Ft Áfa összege Ft Összesen Ft
-------------------------------------------------------------------------------- Postai úton történő 2010.12.20. 1 db 100.00 25 200.00 50.00 250.00 számlabefizetés díja
Ha nem lenne egyertelmu: 1*100 ft+afa=250 ft szerk: a papiros szamlan mar ketszer szerepel (ket sorban) ez a 100 ft, szoval az online szamlakep mutat hulyeseget.
|
csüt. jan. 27, 2011 21:14 |
|
|
Macika
Moderátor
|
asdf_ írta: Macika írta: Érdekes, két - egymástól - teljesen független számra rendeltem Telenor Online-on keresztül internetet, az egyikre 100 MB-ost 990-ért, a másikra 500 MB-ost 1990-ért. Mind a kettő pár órán belül élt, jött az SMS róla. Sőt, egy másik kártyán 20 MB-os minimál net-ről léptettem át az előfizetőt 50 MB-osra, és az is azonnal életbe lépett... Azert is kerdeztem, hogy mit rendelt. Ezek szerint nem minden szolgaltatasnal mukodik ugy. Te meg akkor beleestel a masodik csoportba. De te nyilvan odafigyelsz, mikor mit rendelsz meg Háááát, nem tudom, egy közel 300 fős flotta kapcsolattartójaként akkor intézkedek, amikor a flottatag kéri...
|
vas. dec. 19, 2010 23:09 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Macika írta: Érdekes, két - egymástól - teljesen független számra rendeltem Telenor Online-on keresztül internetet, az egyikre 100 MB-ost 990-ért, a másikra 500 MB-ost 1990-ért. Mind a kettő pár órán belül élt, jött az SMS róla. Sőt, egy másik kártyán 20 MB-os minimál net-ről léptettem át az előfizetőt 50 MB-osra, és az is azonnal életbe lépett... Azert is kerdeztem, hogy mit rendelt. Ezek szerint nem minden szolgaltatasnal mukodik ugy. Te meg akkor beleestel a masodik csoportba. De te nyilvan odafigyelsz, mikor mit rendelsz meg
|
vas. dec. 19, 2010 16:39 |
|
|
Macika
Moderátor
|
asdf_ írta: Eloszor volt az, hogy tort havidijat szamlaztak, net eseten tort adatforgalmi korlattal. Ha valaki a ciklus elotti nap rendelt egy netet, megnezett harom indexet, meg ket egyeb weboldalt, es maris tulment az adatforgalmi korlaton, es kiszamlaztak a horror tulforgalmazas dijat. Ez nem volt jo. Utana jott az, hogy megrendeles napjan a telejes havidijat levonjak, a teljes adatforgalmi korlatra jogosult vagy (ha tartozott ilyen a megrendelt szolgaltatashoz, barmikor is rendelted meg azt. Igy lehetett akar 5 ezer forintot is bukni egy nagyobb internetcsomag szinten ciklus elotti napon torteno megrendelesevel. Ugy nez ki ez most a harmadik verzio. Porul nem lehet jarni vele, ellenben nem kapod azonnal a szolgaltatast, csak ciklusfordulotol. (mit rendeltel amugy?) Igy vegiggondolva minharom megoldas **** -nak tunik Érdekes, két - egymástól - teljesen független számra rendeltem Telenor Online-on keresztül internetet, az egyikre 100 MB-ost 990-ért, a másikra 500 MB-ost 1990-ért. Mind a kettő pár órán belül élt, jött az SMS róla. Sőt, egy másik kártyán 20 MB-os minimál net-ről léptettem át az előfizetőt 50 MB-osra, és az is azonnal életbe lépett...
|
vas. dec. 19, 2010 16:10 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Nem rendeltem meg semmit a fent leírtak miatt. Ezt akartam egyébként: Praktikum HétvégeMost olvasom itt, ezen az oldalon viszont ezt írják: Idézet: - A szolgáltatás határozatlan időre rendelhető meg. A havidíj a megrendeléskor, illetve ezt követően kártyás ciklusonként kerül levonásra az egyenlegedből.
- A szolgáltatást 72 órán belül aktiváljuk, módosítjuk, melynek sikeres végrehajtásáról rövid szöveges üzenetben tájékoztatatunk. Ez ellentmondásos a korábbi leírással. Honnan találja ki a felhasználó, hogy melyik soroknak higgyen?
|
vas. dec. 19, 2010 15:52 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Eloszor volt az, hogy tort havidijat szamlaztak, net eseten tort adatforgalmi korlattal. Ha valaki a ciklus elotti nap rendelt egy netet, megnezett harom indexet, meg ket egyeb weboldalt, es maris tulment az adatforgalmi korlaton, es kiszamlaztak a horror tulforgalmazas dijat. Ez nem volt jo. Utana jott az, hogy megrendeles napjan a telejes havidijat levonjak, a teljes adatforgalmi korlatra jogosult vagy (ha tartozott ilyen a megrendelt szolgaltatashoz, barmikor is rendelted meg azt. Igy lehetett akar 5 ezer forintot is bukni egy nagyobb internetcsomag szinten ciklus elotti napon torteno megrendelesevel. Ugy nez ki ez most a harmadik verzio. Porul nem lehet jarni vele, ellenben nem kapod azonnal a szolgaltatast, csak ciklusfordulotol. (mit rendeltel amugy?) Igy vegiggondolva minharom megoldas **** -nak tunik
|
vas. dec. 19, 2010 14:58 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Meg akartam rendelni egyszolgáltatást a telenor oldalán. Erre ez az információ fogad: Idézet: A szolgáltatásokat a megrendelést követő számlázási vagy kártyás ciklus utáni első napon aktiváljuk előfizetésén. Az aktiválásról SMS-ben tájékoztatjuk, melyben feltüntetjük a kedvezményes időszak végének időpontját is. A szolgáltatásokat bármikor - a kedvezményes időszakban, vagy azt követően egyaránt - lemondhatja, egyesével Ez qurvára értelmetlen megoldás!!! Ekkora idiótaság is csak ezektől a félkegyelműektől telik. Most várjak, amig eljön a ciklus fordulónapja? Tiszta középkor. Tudnám, hogy melyik fogyatékos találta ki ezt a módszert?!
|
vas. dec. 19, 2010 14:22 |
|
|
Mkrys
ezüst tag
|
Hidd el teljes mertekben ismertem a felteteleket, probaltam megmenteni a husegtol, de meg az NHH is azt valaszolta, hogy a kedvezmeny (modem) amire ala lett irva a huseg nem valtozott, es mivel csak a sebesseget korlatozta a telenor, - szinte hasznalhatatlanra - igy nincs jogom elallni. A telenor meg ok, hogy a huseget nem akarta elengedni, de 1 even keresztul, tarifacsomagot se engedett valtani, pedig arra nem irt ala huseget! De minden mas tarifacsomag, csak uj elofizetoknek volt elerheto! Igy bele volt kenyszeritve a nem gyengen korlatolt szolgaltatasba. Emlekezz mikor agyon reklamoztak, hogy barmilyen internetcsomagra at lehet valtani, akkor tort meg a jeg.
|
hétf. dec. 06, 2010 10:18 |
|
|
Macika
Moderátor
|
club írta: Macika írta: De, biztosíthatlak, hogy tisztában vagyok velük. Akkor viszont nem értem, miért írtad ezt Mksys-nek. A Pannon megnyirbált mobilnetétől való szabadulásra anno és most sem a jogszabályi háttér, hanem a Pannon egyedi igénykezelési csoportja - egyedi elbírálás alapján - biztosít lehetőséget. Nem neki. Egy ismerőse volt érintett. Így, többszörös átvitellel nem igazán lehet tudni, hogy ki mit ismert, mit olvasott el aláírás előtt... Ami biztos, én sem vállaltam SEMMIFÉLE hűséget a Telenornak. Igaz, a másik kettőnek sem...
|
vas. dec. 05, 2010 20:32 |
|
|
club
platina tag
Csatlakozott: pén. máj. 21, 2004 18:35 Hozzászólások: 584 Tartózkodási hely: Starigrad
|
Macika írta: De, biztosíthatlak, hogy tisztában vagyok velük. Akkor viszont nem értem, miért írtad ezt Mksys-nek. A Pannon megnyirbált mobilnetétől való szabadulásra anno és most sem a jogszabályi háttér, hanem a Pannon egyedi igénykezelési csoportja - egyedi elbírálás alapján - biztosít lehetőséget.
|
vas. dec. 05, 2010 19:54 |
|
|
Macika
Moderátor
|
club írta: Macika írta: Minden egyes ÁSZF-módosítás után megvan a lehetősége a szerződőnek a hűségszerződéstől való elállásra. A megfelelő módon. Erre nagyon háklisak az elmúlt pár évben az NHH-nál... De te sem vagy teljesen tisztában az erre vonatkozó jogszabállyal: "...Nem mondhatja fel azonban a szerződést, ha kötelezettséget vállalt arra, hogy a szolgáltatást meghatározott időtartamra veszi igénybe, és a szerződést az ebből eredő kedvezmények figyelembevételével kötötte meg, és ha a módosítás a kapott kedvezményeket nem érinti." És éjjel-nappal internet csomagot csak modemmel és hűségnyilatkozattal együtt lehetett venni, hiába volt UMTS modem a notebookomban... Kedvezmény módosulásának pedig nem minősül az, hogy a szolgáltató - hálózatának védelme érdekében - az általa addig is vállalt minimális célértékre lassítja a netet. Továbbá nem élhet a rendkívüli felmondással a fogyasztó akkor, ha a Szolgáltató az egyedi Előfizetői Szerződést és az Általános Szerződési Feltételeket egyoldalúan a következő okok miatt módosítja: ... - az újonnan bevezetésre kerülő vagy a meglévő szolgáltatások megfelelő minőségének biztosítása indokolja ... De, biztosíthatlak, hogy tisztában vagyok velük. Nem csak azért, mert egy flottának vagyok évek óta a kapcsolattartója (mit tesz Isten, épp a Pannon/Telenornál), tehát talán az átlagnál nagyobb a rálátásom a dologra. Már csak hivatalból is.
|
vas. dec. 05, 2010 19:28 |
|
|
club
platina tag
Csatlakozott: pén. máj. 21, 2004 18:35 Hozzászólások: 584 Tartózkodási hely: Starigrad
|
Macika írta: Minden egyes ÁSZF-módosítás után megvan a lehetősége a szerződőnek a hűségszerződéstől való elállásra. A megfelelő módon. Erre nagyon háklisak az elmúlt pár évben az NHH-nál... De te sem vagy teljesen tisztában az erre vonatkozó jogszabállyal: "...Nem mondhatja fel azonban a szerződést, ha kötelezettséget vállalt arra, hogy a szolgáltatást meghatározott időtartamra veszi igénybe, és a szerződést az ebből eredő kedvezmények figyelembevételével kötötte meg, és ha a módosítás a kapott kedvezményeket nem érinti." És éjjel-nappal internet csomagot csak modemmel és hűségnyilatkozattal együtt lehetett venni, hiába volt UMTS modem a notebookomban... Kedvezmény módosulásának pedig nem minősül az, hogy a szolgáltató - hálózatának védelme érdekében - az általa addig is vállalt minimális célértékre lassítja a netet. Továbbá nem élhet a rendkívüli felmondással a fogyasztó akkor, ha a Szolgáltató az egyedi Előfizetői Szerződést és az Általános Szerződési Feltételeket egyoldalúan a következő okok miatt módosítja: ... - az újonnan bevezetésre kerülő vagy a meglévő szolgáltatások megfelelő minőségének biztosítása indokolja ...
|
vas. dec. 05, 2010 19:02 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Mkrys írta: Érdemes azt megnézni, hogy azt a csomagot, amiből a flexi lett az elején hogyan hirdették. Korlátlannak... És az is volt pár hónapig, majd annyi apróbetűs rész került a szerződésbe - utólag - hogy már a normál netezésre is oda kellett figyelni, nehogy bűntetve legyél... Menekülésre esély se volt a hűség miatt, mert ugye Te aláírtad... Csak azt felejtette el a telenor, hogy nem ezt, amivé lett a csomag, hanem egy teljesen mást. De nekik joguk van módosítani. Egynek tudok örülni, hogy nem én szívtam velük, csak egy ismi, de ő egy életre megtanulta, hogy telenornak semmit nem írunk alá az biztos:-D Szerintem Te nem ismered kellőképpen a jogi hátteret. Minden egyes ÁSZF-módosítás után megvan a lehetősége a szerződőnek a hűségszerződéstől való elállásra. A megfelelő módon. Erre nagyon háklisak az elmúlt pár évben az NHH-nál...
|
vas. dec. 05, 2010 18:16 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11967 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Mkrys írta: ... Menekülésre esély se volt a hűség miatt, mert ugye Te aláírtad... ... De nekik joguk van módosítani... Hát, nem egészen így van. Egy szerződést a Polgári jog szerint bármelyik fél utólag is módosíthatja, ha a másik is beleegyezik. A módosítást a szerződésben leírt módon a másik fél tudomására kell hozni (ez lehet akármi, pl. közzététel az üzletekben, értesítés SMS-ben vagy Email-ban, stb.). Vannak jogvesztő határidők (pl. 8 nap), amin belül el lehet állni a szerződéstől. A válasz nélkül hagyást lehet beleegyezésnek is tekinteni. Amit írtam bármelyik polgárjogi szerződésre vonatkozik. A mobil telefonra is. A hűséggel kötött szerződést is fel lehetett volna mondani amikor módosították, de csak a határidőn belül.
|
vas. dec. 05, 2010 14:39 |
|
|
Mkrys
ezüst tag
|
Érdemes azt megnézni, hogy azt a csomagot, amiből a flexi lett az elején hogyan hirdették. Korlátlannak... És az is volt pár hónapig, majd annyi apróbetűs rész került a szerződésbe - utólag - hogy már a normál netezésre is oda kellett figyelni, nehogy bűntetve legyél... Menekülésre esély se volt a hűség miatt, mert ugye Te aláírtad... Csak azt felejtette el a telenor, hogy nem ezt, amivé lett a csomag, hanem egy teljesen mást. De nekik joguk van módosítani. Egynek tudok örülni, hogy nem én szívtam velük, csak egy ismi, de ő egy életre megtanulta, hogy telenornak semmit nem írunk alá az biztos:-D
|
vas. dec. 05, 2010 14:21 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
OFF Macika írta: Egyébként meg nem értem... Ha nekem valaki azt mondja (ha tetszik hirdeti), hogy én egy 149.990 Ft-os termék megvásárlása után 2 hónap alatt 35 kilót fogyok (ennyi a feleslegem) és 12 évet fiatalodok, akkor ha ez nem teljesül, akkor a hirdető a hülye, nem én, aki hiszek a mesékben???????
Miért veszett ki az emberekből a józan paraszti ész? Miért nem lehet megmondani nekem, mint vevőnek, hogy kapjak már a fejemhez, és arra használjam, amire való, gondolkodásra... Igazad van, de ettol teljesen fuggetlenul ez attol meg megteveszto reklam lenne, amit -bejelentes eseten- a gvh igen eros valoszinuseggel szankcionalna (ertelemszeruen, ha csak 3 ember vasarolja meg a termeket, akkor nem). De nezd meg a sok h***-et, akik a buszoskirandulason neha szazezrekert vesznek olyat, amire amugy esetleg meg szukseguk sincs... Vagy bedolnek a kuldj x ezer forintot es megkapod a nyeremenyt levelnek. Agybaj. De az allamnak ez is dolga, megvedeni a hulyeket onmaguktol (mas kerdes, hogy mindketto, de foleg utobbi btk. gyanus is). ON
|
szomb. dec. 04, 2010 16:27 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Macika írta: Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet, de ez >2 éve történt... 1 eve A donteshozatal legalabbis (es ez a lenyeges, mert hatasa onnantol van a dologra az egesznek). Macika írta: Tanultak belőle. Ma már egyikük sem hirdeti korlátlannak AZÓTA a net-szolgáltatását. Nagyon helyesen, kar, hogy egy -amugy nevetseges osszegu- gvh buntetes kellett ahhoz, hogy ne hazudjanak a reklamokban. Mindossze csak azert ideztem ide, hogy nem a juzer volt hulye, aki korlatlannak ertelmezte a korlatlant, hanem a szolgaltatok hazudtak.
|
szomb. dec. 04, 2010 16:21 |
|
|
Macika
Moderátor
|
club írta: Macika írta: Amennyiben valaki valóban NETEZÉSRE, web-böngészésre, E-mailezésre, pötyögős Skype-ra, pötyögős MSN-re használja a netet, akkor ha napi 24 órában használja, akkor használhatja 31 napot egy hónapban 24 órát per nap, KORLÁTLANUL, korlátozás nélkül. Igen, de mihelyt használja a Skype és az MSN szoftvereket teljes valójukban, onnantól kezdve már nem korlátlan és nem korlátozás nélküli. Olyannyira nem, hogy Skype-on utána már nem fog beszélgetni. Én egyébként anno a céges éjjel-nappal csomagjukkal fáztam rá. Amikor nem volt még semmi az ÁSZF-ben, engem már akkor lekorlátoztak, mivel VNC-vel és MS Terminal Services klienssel menedzseltem gépeket, illetve végeztem adatbázis-mozgatásokat VPN-en keresztül (torrentet, RS-t, meg hasonlókat a céges laptopomon nem futtattam, arra ott volt az otthoni gépem kábelnettel). A panaszomat azzal intézték el (miközben még mindig korlátlannak hirdették az adott csomagot) hogy a hálózat védelme indokolja a korlátozásomat. Havi 10 GB alatt volt a forgalmam, ez ugye a náluk átlagosnak tekinthető 1.5Mbps letöltési sebességet használva havi 1 nap forgalmazást sem jelent. Azóta már T-s mobilnet csomag van a gépemhez előfizetve, és teljes megelégedettséggel használom... Tudod, ezen az alapon én is verhetném a tam-tamot a UPC-nél. 60 Mbit/sec a FiberPower60 sebessége (általában 8-10%-kal felette inkább), ez azt jelenti, hogy 24 óra alatt 648 GB-ot tudok letölteni vele. És ez SIMÁN kivitelezhető is, ha van elég vinyóm és van honnan/mit tölteni. 3x300 GB-os 3HAVI (tehán nem napi!!!) forgalom túllépése esetén szerződést bontanak. Magyarul azt a mennyiséget, amit 3 hónap alatt forgalmazhatsz le maximum, ami felett felbontják a szerződést és kifizettetik a hűségszerződés díját, azt 1,5 nap alatt tudja a rendszer. Hidd el, nem a butát kell eljátszani, hanem el kell fogadni a technikai korlátokat. A cégeknek pedig az igazat kell hirdetnie... Egyébként meg nem értem... Ha nekem valaki azt mondja (ha tetszik hirdeti), hogy én egy 149.990 Ft-os termék megvásárlása után 2 hónap alatt 35 kilót fogyok (ennyi a feleslegem) és 12 évet fiatalodok, akkor ha ez nem teljesül, akkor a hirdető a hülye, nem én, aki hiszek a mesékben??????? Miért veszett ki az emberekből a józan paraszti ész? Miért nem lehet megmondani nekem, mint vevőnek, hogy kapjak már a fejemhez, és arra használjam, amire való, gondolkodásra...
|
szomb. dec. 04, 2010 15:30 |
|
|
Macika
Moderátor
|
asdf_ írta: Szerintem a korlatlan szonak egy jelentese van, az megtalalhato a magyar ertelmezo keziszotarban, ilyenem sajnos nincs, nem tudom beidezni, de azt hiszem abban megegyezhetunk, hogy ha azt mondom, hogy valami nem rendelkezik semmilyen korlattal, az megfelel a korlatlan jelentesenek . Es azzal is, hogy jelenleg ilyen mobilcsomag nem letezik kishazankban (nagyon helyesen, a mobilnet nem toltikere valo, a problema az, es ezt itt mar tobbszor irtam, hogy a mobilszolgaltatok a hozzanemerto lakossagnak a reklamokban azt sugallja, hogy a mobilnet kivaltoja a madzagos netnek. Nem, nem az). Amennyiben a pannon tv-s, radios, oriasplakatos reklamban korlatlannak ismerteti termeket, majd "reszletek az uzletekben", kiscsillag, anyamkinja, abban legyen mindenki teljesen nyugodt, hogy az ilyet -bejelentes eseten- elkaszalja a GVH. Igazabol nem lepne meg, ha mar meg is tette volna , mert a pannon oldalan egesz korrekt kis tablicsku van, hogy mit lehet, meg mit nem csinalni a netjukkel. Szerk: rakerestem a GVH honlapjan a korlatlan szora, hat perszehogy Korlátlan mobilinternet előfizetés korlátokkalTisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott két távközlési szolgáltató, a Pannon GSM Zrt.és a Vodafone Zrt. - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A két társaság mobilinternetes szolgáltatásait népszerűsítő reklámjaiban intenzív internetezésre bíztatta a fogyasztót, majd a felhívásnak megfelelő magatartást tanúsítókat az adatforgalom lassításával szankcionálta. Emiatt a Pannon 15 millió, a Vodafone pedig 10 millió forint bírságot kapott. Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet, de ez >2 éve történt... Tanultak belőle. Ma már egyikük sem hirdeti korlátlannak AZÓTA a net-szolgáltatását.
|
szomb. dec. 04, 2010 15:22 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Szerintem a korlatlan szonak egy jelentese van, az megtalalhato a magyar ertelmezo keziszotarban, ilyenem sajnos nincs, nem tudom beidezni, de azt hiszem abban megegyezhetunk, hogy ha azt mondom, hogy valami nem rendelkezik semmilyen korlattal, az megfelel a korlatlan jelentesenek . Es azzal is, hogy jelenleg ilyen mobilcsomag nem letezik kishazankban (nagyon helyesen, a mobilnet nem toltikere valo, a problema az, es ezt itt mar tobbszor irtam, hogy a mobilszolgaltatok a hozzanemerto lakossagnak a reklamokban azt sugallja, hogy a mobilnet kivaltoja a madzagos netnek. Nem, nem az). Amennyiben a pannon tv-s, radios, oriasplakatos reklamban korlatlannak ismerteti termeket, majd "reszletek az uzletekben", kiscsillag, anyamkinja, abban legyen mindenki teljesen nyugodt, hogy az ilyet -bejelentes eseten- elkaszalja a GVH. Igazabol nem lepne meg, ha mar meg is tette volna , mert a pannon oldalan egesz korrekt kis tablicsku van, hogy mit lehet, meg mit nem csinalni a netjukkel. Szerk: rakerestem a GVH honlapjan a korlatlan szora, hat perszehogy Korlátlan mobilinternet előfizetés korlátokkalTisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott két távközlési szolgáltató, a Pannon GSM Zrt.és a Vodafone Zrt. - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A két társaság mobilinternetes szolgáltatásait népszerűsítő reklámjaiban intenzív internetezésre bíztatta a fogyasztót, majd a felhívásnak megfelelő magatartást tanúsítókat az adatforgalom lassításával szankcionálta. Emiatt a Pannon 15 millió, a Vodafone pedig 10 millió forint bírságot kapott.
|
szomb. dec. 04, 2010 11:45 |
|
|
club
platina tag
|
Macika írta: Amennyiben valaki valóban NETEZÉSRE, web-böngészésre, E-mailezésre, pötyögős Skype-ra, pötyögős MSN-re használja a netet, akkor ha napi 24 órában használja, akkor használhatja 31 napot egy hónapban 24 órát per nap, KORLÁTLANUL, korlátozás nélkül. Igen, de mihelyt használja a Skype és az MSN szoftvereket teljes valójukban, onnantól kezdve már nem korlátlan és nem korlátozás nélküli. Olyannyira nem, hogy Skype-on utána már nem fog beszélgetni. Én egyébként anno a céges éjjel-nappal csomagjukkal fáztam rá. Amikor nem volt még semmi az ÁSZF-ben, engem már akkor lekorlátoztak, mivel VNC-vel és MS Terminal Services klienssel menedzseltem gépeket, illetve végeztem adatbázis-mozgatásokat VPN-en keresztül (torrentet, RS-t, meg hasonlókat a céges laptopomon nem futtattam, arra ott volt az otthoni gépem kábelnettel). A panaszomat azzal intézték el (miközben még mindig korlátlannak hirdették az adott csomagot) hogy a hálózat védelme indokolja a korlátozásomat. Havi 10 GB alatt volt a forgalmam, ez ugye a náluk átlagosnak tekinthető 1.5Mbps letöltési sebességet használva havi 1 nap forgalmazást sem jelent. Azóta már T-s mobilnet csomag van a gépemhez előfizetve, és teljes megelégedettséggel használom...
|
szomb. dec. 04, 2010 10:49 |
|
|
Macika
Moderátor
|
club írta: Laci_L írta: Tudomásul kell venni, hogy a mobil szolgáltatás jelenleg ezt tudja. Alapvetően az a baj, hogy a Telenor marketingesei azt sugallják a jónépnek, hogy az ő szolgáltatásuk korlátlan. És innentől kezdve azt hiszem nem - a mobilnethez semmit sem értő - előfizetőnél van a probléma... A jónép az ostoba, ha azt érti ki, hogy az adatforgalmi korlát nélkül az korlátlant jelent. Mondj már légyszi egy mobilszolgáltatót Magyarországon, amelyik engedi korlátlanul a torrentezést! A másik kérésem, hogy hol, mivel lehet alátámasztani a topictárs állítását, mely szerint: "...megtévesztő, mivel korlátlannak hirdeti a korlátozott netet..." Ha valaki elolvasta csak azt a pár mondatot, akkor SZERINTED gondolhatja úgy, hogy KORLÁTLAN? Ha meg nem olvasta el/nem képes megérteni, akkor mire jár a szája? Már ha meg nem haragszol, hiszen nem is Te vagy a célpontom... Amennyiben valaki valóban NETEZÉSRE, web-böngészésre, E-mailezésre, pötyögős Skype-ra, pötyögős MSN-re használja a netet, akkor ha napi 24 órában használja, akkor használhatja 31 napot egy hónapban 24 órát per nap, KORLÁTLANUL, korlátozás nélkül. Ezt egyik szolgáltató sem tudja a Telenoron kívül!!! A torrentezést meg el kell felejteni. Mobilnet esetén.
|
szomb. dec. 04, 2010 0:54 |
|
|
club
platina tag
|
Laci_L írta: Tudomásul kell venni, hogy a mobil szolgáltatás jelenleg ezt tudja. Alapvetően az a baj, hogy a Telenor marketingesei azt sugallják a jónépnek, hogy az ő szolgáltatásuk korlátlan. És innentől kezdve azt hiszem nem - a mobilnethez semmit sem értő - előfizetőnél van a probléma...
|
pén. dec. 03, 2010 21:16 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
club írta: ... nem éri el a heti 1.5 GB-ot ... Ez baromi sok egy normál NET használatra. Egyértelmű, hogy nem támogatják a film letöltéseket (akármilyen a forgalom típusa). Aki olyan hülye hogy nem olvassa el, és letölt orrba-szájba, az szenvedjen. Egy percig sem sajnálom. Az ilyen üzemmódra ott vannak a vezetékes (vagy műholdas) megoldások. Ennyi. Tudomásul kell venni, hogy a mobil szolgáltatás jelenleg ezt tudja.
|
pén. dec. 03, 2010 19:43 |
|
|
club
platina tag
|
Macika írta: Anyám naponta nézi a Barátok köztet, meg az egyéb vacak műsorokat a neten, SOHA NEM volt lassítása még, pedig naponta fent van 5-6 órát (nyugdíjas, megteheti).... ...Nemcsak a Telenornál, hanem egyik szolgáltatónál sem engedékenyebbek ennél. PONT. Nem kötekedésül: Édesanyád egyéb forgalomtípust használ, így ha nem éri el a heti 1.5 GB-ot tényleg nem lassítják. Ha viszont igen, akkor 32 kbps-re, és nem 128 kbps-re, mint a másik két szolgáltatónál. Ebből a szempontból tehát a másik két szolgáltató jobb, hozzátéve, hogy a másik két szolgáltató nem szolgáltat korlátlannak meghirdetett csomagot, azaz ott akármilyen, de x GB forgalom után korlátoznak csak. Szerintem az utóbbi megoldás korrektebb. Drukkolok a Telenornak, hogy a ZTE által szállított megoldás stabilabb és megbízhatóbb legyen, mert most szégyenszemre hiába Telenor-os a flottánk, de másik szolgáltatónál kell igénybe vegyem a mobilnetet...
|
pén. dec. 03, 2010 19:21 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Toni72 írta: Tényt akartok? A nagyszerű internetüknél egyszer lelassítottak. azt mondom, oké. A lassítást az adott hónap végé fel kellett volna oldani, de nem , októbertől egészen márciusig kemény 7 bájttal ment a net, nagyon sokszor pedog fogta magát és leállt. Neszek nektek korrekt szolgáltatás! Miután betelefonáltunk,nagy nehezen szíveskedtek feloldani a korlátot, de jobban örültem volna, ha automatice feloldották volna és nem kellett volna úgy könyörögni nekik. Am, ha utánanéztek, erről a szolgáltatásról hivatalosan is kiderült, hogy megtévesztő, mivel korlátlannak hirdeti a korlátozott netet, ráadásul nem tartották be az ÁSZF-t ami szerint a korlátot a következő számlazáráskor fel kellett volna oldani, hát a mi esetünkben nem épp így történt, ezért 5000 ft-ot elkérni gyalázat, és nem én vagyok az egyetlen aki így érez ezzel kapcsolatban. Az egy dolog, hogy a net nem torrentre való, rendebn. de hogy mostmár szinte semmit sem lehet megnézni lassítás nélkül,az viszont már kész vicc,a normál használat gyakorlatilag azt jelenti a Pannon szerint, hogy szinte nem is használod a netet (megjegyzem, anno mikor még ilyen netünk volt,nem jókedvünkből szereztük be, hanem azért, mert nem volt más netlehetőség) . Sőt, mintha ez nem lene elég, úgy módosították az ÁSZF-et, hogy arról nem is értesítettek minket, egy reklámjukból derítettem ki, hogy még több mindent nem lehet ezzel a nettel,legalább küldtek volna egy levelet erről vagy valami, nem pedig így látatlanban..... Ajjajj, itt elhangzott jóóóóóó sok pontatlanság. Kezdjük a legelején. El kell olvasni a 'korlátlanság' definícióját. Le van írva szépen, mit támogat, mit enged, mit nem enged. A p2p-t egyáltalán nem engedik. Helyesen. Anyám naponta nézi a Barátok köztet, meg az egyéb vacak műsorokat a neten, SOHA NEM volt lassítása még, pedig naponta fent van 5-6 órát (nyugdíjas, megteheti). Ennyit kellett volna csak elolvasni és megérteni: "Belföldi használat esetén adatforgalmi korlátozás nélkül, az alábbi szabályok szerint Sebesség lassítása nélkül: Kiemelt forgalomtípus: képi és szöveges tartalmak böngészése, e-mailezés. Böngészés: olyan internetes böngésző alkalmazást futtatni képes platformokon megvalósított tevékenység, amely a webszervereken tárolt szöveg- és képformátumokban elérhető információkhoz valós idejű hozzáférést, megjelenítést, valamint nyilvánossá tételt biztosít az internetes hálózat segítségével. E-mailezés: elektronikus üzenetek küldésére és fogadására alkalmas, tárolási és továbbküldési (tehát nem azonnali) elven működő szolgáltatás az interneten keresztül. Forrás: World Wide Web Consortium (http://www.w3.org) és Engineering Task Force (http://www.ietf.org).
Egyéb forgalomtípus: netrádió, internet video, voice és video chat, multimédiás alkalmazások használata, online játékok használata, egyéb, a kiemelt és nem támogatott forgalomtípusokba nem sorolható forgalomtípus.
Nem támogatott forgalomtípus: fájlmegosztás (pl. P2P (BitTorrent, eDonkey…), FTP, OCH (Rapid Share) stb.); A teljes számlázási ciklus ideje alatt a fel- és letöltési sebesség: 32/32 kbps
Sebesség lassítására vonatkozó szabályok: amennyiben az Előfizető adatforgalma a megjelölt egyéb, valamint a nem támogatott forgalomtípusok összességét tekintve hét egymást követő nap alatt meghaladja az 1,5 GB-ot, a Szolgáltató az azt követő napon az egyéb forgalomtípusra vonatkozó le- és feltöltésre vonatkozó sebességet lassítja; A sebességlassítás mértéke: 32/32 kbps. A sebességlassítás automatikusan megszűnik, ha a 7 egymást követő napra jutó egyéb és nem támogatott adatforgalom 1,5 GB-nál alacsonyabb."Nemcsak a Telenornál, hanem egyik szolgáltatónál sem engedékenyebbek ennél. PONT.
|
pén. dec. 03, 2010 15:36 |
|
|
Toni72
ezüst tag
|
club írta: Toni72 írta: Senki se szerezzen be telenoros flexi netet (már ha egyáltalán van még) mert nagyon nagy átverés, mi kb egy évig szívtunk azzal a vacakkal, az a szolgáltatás az ügyfelek teljes semmibe vétele, ennél pofátlanabb szolgáltatás aligha van, na AZ viszont tényleg bicskanyitogató! Valami tényt is írsz? Mert ennek a mobilnet előfizetésnek rengeteg szabálya is van. Aki azt elolvassa, megérti és így aláír, az szerintem megérdemli, hogy korlátozgassák. Aki meg nem érti a szabályokat és úgy ír alá, az még inkább. Tényt akartok? A nagyszerű internetüknél egyszer lelassítottak. azt mondom, oké. A lassítást az adott hónap végé fel kellett volna oldani, de nem , októbertől egészen márciusig kemény 7 bájttal ment a net, nagyon sokszor pedog fogta magát és leállt. Neszek nektek korrekt szolgáltatás! Miután betelefonáltunk,nagy nehezen szíveskedtek feloldani a korlátot, de jobban örültem volna, ha automatice feloldották volna és nem kellett volna úgy könyörögni nekik. Am, ha utánanéztek, erről a szolgáltatásról hivatalosan is kiderült, hogy megtévesztő, mivel korlátlannak hirdeti a korlátozott netet, ráadásul nem tartották be az ÁSZF-t ami szerint a korlátot a következő számlazáráskor fel kellett volna oldani, hát a mi esetünkben nem épp így történt, ezért 5000 ft-ot elkérni gyalázat, és nem én vagyok az egyetlen aki így érez ezzel kapcsolatban. Az egy dolog, hogy a net nem torrentre való, rendebn. de hogy mostmár szinte semmit sem lehet megnézni lassítás nélkül,az viszont már kész vicc,a normál használat gyakorlatilag azt jelenti a Pannon szerint, hogy szinte nem is használod a netet (megjegyzem, anno mikor még ilyen netünk volt,nem jókedvünkből szereztük be, hanem azért, mert nem volt más netlehetőség) . Sőt, mintha ez nem lene elég, úgy módosították az ÁSZF-et, hogy arról nem is értesítettek minket, egy reklámjukból derítettem ki, hogy még több mindent nem lehet ezzel a nettel,legalább küldtek volna egy levelet erről vagy valami, nem pedig így látatlanban.....
|
pén. dec. 03, 2010 8:51 |
|
|
Vismajor
arany tag
|
Toni72 írta: Senki se szerezzen be telenoros flexi netet (már ha egyáltalán van még) mert nagyon nagy átverés, mi kb egy évig szívtunk azzal a vacakkal, az a szolgáltatás az ügyfelek teljes semmibe vétele, ennél pofátlanabb szolgáltatás aligha van, na AZ viszont tényleg bicskanyitogató! Nekem az van, elég lazán bánok a korlátokkal, itt-ott (sűrűn) külföldi oldalak böngészése, némi youtube, stb. és ez tuti nem fér bele a <1.5GByte-7 nap alatt> keretbe. Eddig nem vettem észre, hogy lekorlátoztak volna. Biztos nem vették észre Ettől függetlenül vannak néha gondjaik itt a városunk közepén.....illetve inkább nekem, mert akkor nem megy a net
|
hétf. nov. 29, 2010 14:20 |
|
|
club
platina tag
|
Toni72 írta: Senki se szerezzen be telenoros flexi netet (már ha egyáltalán van még) mert nagyon nagy átverés, mi kb egy évig szívtunk azzal a vacakkal, az a szolgáltatás az ügyfelek teljes semmibe vétele, ennél pofátlanabb szolgáltatás aligha van, na AZ viszont tényleg bicskanyitogató! Valami tényt is írsz? Mert ennek a mobilnet előfizetésnek rengeteg szabálya is van. Aki azt elolvassa, megérti és így aláír, az szerintem megérdemli, hogy korlátozgassák. Aki meg nem érti a szabályokat és úgy ír alá, az még inkább.
|
hétf. nov. 29, 2010 13:51 |
|
|
Toni72
ezüst tag
|
Senki se szerezzen be telenoros flexi netet (már ha egyáltalán van még) mert nagyon nagy átverés, mi kb egy évig szívtunk azzal a vacakkal, az a szolgáltatás az ügyfelek teljes semmibe vétele, ennél pofátlanabb szolgáltatás aligha van, na AZ viszont tényleg bicskanyitogató!
|
hétf. nov. 29, 2010 13:37 |
|
|
club
platina tag
|
TargeT írta: Amikor olvastam a problémáról egy hírszájton, nálam volt térerő. Igaz hívást nem kezdeményeztem. Nálam egész nap volt térerő. De reggel héttől kezdeményezett hívásokkor egy magas és két mély pitty fogadott az öt telephelyünk közül kettő (Érd és Budakeszi) hívásakor. Amikor vezetékesen elértem őket, akkor jelezték, hogy híváskor ugyanez van. Kb. délután 2 és 3 között volt az az időpont, amikor hívhatóvá váltak. Mivel délelőtt is elérhetetlen volt az ügyfélszolgálat, pofátlanság hogy a déli áramellátási hibára hivatkoznak (amikor ugye a BIX-ről is leszakadtak). De mivel az Index csak ez utóbbit vette észre (ez látványos és bizonyítható), gondolták jó lesz az éjszakai ügyködésük eredményét erre az egy órára ráfogni. Egyébként hálózaton kívüli számokat nagyobb eséllyel tudtam hívni, de pl. délután fél kettő környékén is volt olyan T irányú hívásom, amikor ugyanez a pittyegés fogadott. Nem akarom dramatizálni ezt a fél nap kimaradást, de pofátlanságnak érzem a Telenor nyilatkozatát.
|
szer. nov. 24, 2010 7:50 |
|
|