|
Samsung Galaxy S II i9100 - Android, S.AMOLED+, Dual Core
Szerző |
Üzenet |
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Re: Samsung Galaxy S II i9100 - Android, S.AMOLED+, Dual Cor
zoli62 írta: Én jól megvagyok az SGS-el. Még mindig van benne egy-két olyan funkció, amit a vásárklás után pár hónappal fedeztem fel. A T-Mobile viszont "híres" arról, hogy az fw frissítésket elég sokára kapja meg. Eddig ez volt a Symbiannal, és ebből a szempontból az Android sem kivétel. Én is jól elvagyok vele, de hát aki ismer, tudja, hogy nem férek a bőrömbe... És hogy ne okozzak csalódást, pár napon belül jönni is fog hozzám az SGS II
|
csüt. jún. 02, 2011 7:01 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
Én jól megvagyok az SGS-el. Még mindig van benne egy-két olyan funkció, amit a vásárklás után pár hónappal fedeztem fel. A T-Mobile viszont "híres" arról, hogy az fw frissítésket elég sokára kapja meg. Eddig ez volt a Symbiannal, és ebből a szempontból az Android sem kivétel.
|
csüt. jún. 02, 2011 0:58 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1795 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.
|
|
szer. jún. 01, 2011 11:09 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1795 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.
|
Egy jó alapos összehasonlító teszt a Mo-n kapható kétmagos Androidos csodákról: HTC Sensation vs. LG Optimus 2X vs. Samsung Galaxy S II. http://mobilarena.hu/teszt/ketmagosok_egymas_ellen/bevezeto.html
|
szer. jún. 01, 2011 9:55 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd aug. 15, 2006 17:50 Hozzászólások: 2060 Tartózkodási hely: tartózkodom tehát vagyok
|
csab2 írta: Hol nyomogattad? Gondolom kijelző környékén. Már lehet kapni itthon több helyen is.A pdafanclubon már vagy egy tucat ember tért át a galaxysról a kettesre.
|
csüt. máj. 19, 2011 8:25 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Hol nyomogattad?
|
csüt. máj. 19, 2011 8:19 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Nyomogattam ma ilyet, haaat, nem ellenkeznek, ha hozzamvagnak
|
szer. máj. 18, 2011 19:47 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
TargeT írta: Ezeket elsősorban a Desire S topicok környékén olvastam. Ott írták többen, több szolgáltató és egyéb esetében, hogy S-OFF telóra simán ment a rootolás, az S-ON-ra meg nem. Végül itt nem csak HTC készülékek voltak ebben a vonatkozásban megemlítve, hanem egyebek is, és mindig ezzel az S-OFF dologgal jöttek elő, hogy ez oké, amaz meg nem. Meg hogy egyelőre még a GingerBreak nem rootolja a Nexust 2.3.4 verziójú Androiddal. Ha nem ütközik a fórumszabályzatba ilyenek emlegetése. Persze biztosan több módszer és program van erre, és örülök, ha ez minden gond nélkül megy a Samsungnál. És ezek szerint mindenfajta állapotban. A HTC-ről már lemondtam, és én is olvastam, hogy ennek a rootolási trendnek pont ellene mentek, ellentétben a Samsunggal. De nem ezért, hanem a jobbnak tűnő akku idő, jobban olvasható kijelző, és újabb, fejlettebb hardver miatt. Egyesek esküdnek a Sense-re, de nekem részben tökmindegy. Ha oda jutok, majd meglátom, hogy a TouchWiz 4.0 hogyan muzsikál. Nekem úgyis meg kell szokni bármelyiket. Nem nagyon illik már ebbe a topicba, de miután kilőttem a HTC-t, még elmentem egy bemutatóterembe összehasonlítani a Desire S-t és az SGS-t. Nem tudom, hogy lehet-e ezen még beállítással változtatni és mennyit, vagy ez egyedi eltérés volt-e, de a HTC képe nagyon nem győzött meg. Sőt. Fakó volt, sőt inkább mosottnak tűnt. A legapróbb betűk meg túl picik a szemeimnek, nyilván 3,7"-os kijelző is belejátszott. Az SGS képe sokkal elfogadhatóbbnak tűnt ott számomra. Akkor azt SGS II csak jobb lehet. Ismét keversz valamit, ne haragudj. Az, hogy a gyártó a legújabb ROM-jaiban (ilyen mostanában a GingerBread, a 2.3.X) tiltja a ROOT-ot, az azt hiszem érthető. Te ezt azzal kapcsolod össze, hogy hálózatfüggőek azok a készülékek, amikről olvasgattál. Például az SGS kiválóan rootolható az összes 2.1-es és 2.2-es ROM-mal, de a GB-vel nehezen (a tegnap megjelent JVH-t sehogy, csak egyetlen kernellel). De ez csak napok/órák kérdése. Természetes viszont, hogy a kevésbé népszerű típusokra (nem mindenkinek van SGS ugye) később lesz megoldás.
|
szomb. máj. 07, 2011 15:22 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Ezeket elsősorban a Desire S topicok környékén olvastam. Ott írták többen, több szolgáltató és egyéb esetében, hogy S-OFF telóra simán ment a rootolás, az S-ON-ra meg nem. Végül itt nem csak HTC készülékek voltak ebben a vonatkozásban megemlítve, hanem egyebek is, és mindig ezzel az S-OFF dologgal jöttek elő, hogy ez oké, amaz meg nem. Meg hogy egyelőre még a GingerBreak nem rootolja a Nexust 2.3.4 verziójú Androiddal. Ha nem ütközik a fórumszabályzatba ilyenek emlegetése. Persze biztosan több módszer és program van erre, és örülök, ha ez minden gond nélkül megy a Samsungnál. És ezek szerint mindenfajta állapotban. A HTC-ről már lemondtam, és én is olvastam, hogy ennek a rootolási trendnek pont ellene mentek, ellentétben a Samsunggal. De nem ezért, hanem a jobbnak tűnő akku idő, jobban olvasható kijelző, és újabb, fejlettebb hardver miatt. Egyesek esküdnek a Sense-re, de nekem részben tökmindegy. Ha oda jutok, majd meglátom, hogy a TouchWiz 4.0 hogyan muzsikál. Nekem úgyis meg kell szokni bármelyiket. Nem nagyon illik már ebbe a topicba, de miután kilőttem a HTC-t, még elmentem egy bemutatóterembe összehasonlítani a Desire S-t és az SGS-t. Nem tudom, hogy lehet-e ezen még beállítással változtatni és mennyit, vagy ez egyedi eltérés volt-e, de a HTC képe nagyon nem győzött meg. Sőt. Fakó volt, sőt inkább mosottnak tűnt. A legapróbb betűk meg túl picik a szemeimnek, nyilván 3,7"-os kijelző is belejátszott. Az SGS képe sokkal elfogadhatóbbnak tűnt ott számomra. Akkor azt SGS II csak jobb lehet.
|
szomb. máj. 07, 2011 14:37 |
|
|
Macika
Moderátor
|
TargeT írta: Macika írta: Kicsit szerencsétlenül fogalmazott TargeT. Mindenesetre a két dolog (root / unlock) egymástól teljesen független. Azt tudom, hogy egymástól független két dolog, és talán nem a legpontosabb volt így írni. Még nem nagyon ismerem az Android lelkivilágát. Meg az is kérdés, hogy mennyire fogom. Talán korrektebb lett volna, ha S-OFF-os és S-ON-os telókat említetek. Az S-OFF az többnyire elég könnyen rootolható, ahogy olvasgattam fórumokat, az S-ON meg nem. Nekem úgy jött le, hogy az S-ON-osok azok tuti szolgáltatóhoz lockoltak, de az nem teljesen világos, hogy minden függetlenként árult S-OFF-os volna-e. Az S-ON telókat előbb S-OFF-ra kell tenni a rootoláshoz, amihez XTC Clipet említettek egyes telefonokhoz. Vagy nevezzük PDA-nak, vagy mini tabletnek lassan. Ha most ez alapján tisztulna a kép, az tényleg nem ártana. Biztosíthatlak, hogy rootolni pontosan ugyanúgy kell és lehet függő és független androidost, SEMMI különbség nincs sem a módszerben, sem a végeredményben. Van nekem egy LG Optimus 2x-em, Telenor függő és az első itthon töltött percétől rootolt. Függetleníteni egyelőre lehetetlen ezt a típust (a gari miatt nem is tenném, de ez más kérdés), de nincs is más olyan SIM-kártyám, amin lenne net-elérés, az meg ugye kötelező egy androidosnál. Így nem gond a függősége, a root-korlátozás viszont az volt, tehát ment. A rootolás egyszerűen azt jelenti (hadd hozzak windowsos példát), mint amikor a Control Panel el van rejtve a felhasználó elől, vagy amikor a rendszerfájlok láthatatlanok (és így olvashatatlan (felül)írhatatlanok is) a user számára. Simán ki lehet kapcsolni ezt a korlátozást a windowsnál pár pipa kiszedésével. Androidnál ez a rootolás. Mindkét esetben (win/android) reverzibilis a beavatkozás.
|
szomb. máj. 07, 2011 12:05 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd aug. 15, 2006 17:50 Hozzászólások: 2060 Tartózkodási hely: tartózkodom tehát vagyok
|
TargeT írta: Azt tudom, hogy egymástól független két dolog, és talán nem a legpontosabb volt így írni. Még nem nagyon ismerem az Android lelkivilágát. Meg az is kérdés, hogy mennyire fogom. Talán korrektebb lett volna, ha S-OFF-os és S-ON-os telókat említetek. Az S-OFF az többnyire elég könnyen rootolható, ahogy olvasgattam fórumokat, az S-ON meg nem. Nekem úgy jött le, hogy az S-ON-osok azok tuti szolgáltatóhoz lockoltak, de az nem teljesen világos, hogy minden függetlenként árult S-OFF-os volna-e. Az S-ON telókat előbb S-OFF-ra kell tenni a rootoláshoz, amihez XTC Clipet említettek egyes telefonokhoz. Vagy nevezzük PDA-nak, vagy mini tabletnek lassan. Ha most ez alapján tisztulna a kép, az tényleg nem ártana. Lehet hogy csak velem van baj és ezt így hajnali fél 11 után ébredés után olvastam de ettől nem tisztult ki a kép,sőt.Minden androidos készülék rootolható és ennek nem a hálózatfüggőség az akadálya.Azért mert pl nevenincs készülékekre nincs még lehetőség nem azt jelenti hogy nem lehet csak a kutya nem foglalkozik vele,míg egy galaxy s-nek akkora felhasználótábora van a népszerűségéből kifolyólag hogy ott szinte azonnal jött.Persze az sem hátrány ahogy a samsung áll a dologhoz.Ők ugyanazt tették pár hónapja mint amit nem rég a sonyericsson.Egy nyilatkozatban azt közölték hogy ők bizony nem hátráltatják a juzert és könnyű rootolhatóság,óvodásszinten módosítható bootloader lesz jellemző a felsőkategóriás készülékeikben.
|
szomb. máj. 07, 2011 9:52 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Macika írta: csab2 írta: Rootoláshoz nem kell függetleníteni. Kicsit szerencsétlenül fogalmazott TargeT. Mindenesetre a két dolog (root / unlock) egymástól teljesen független. Azt tudom, hogy egymástól független két dolog, és talán nem a legpontosabb volt így írni. Még nem nagyon ismerem az Android lelkivilágát. Meg az is kérdés, hogy mennyire fogom. Talán korrektebb lett volna, ha S-OFF-os és S-ON-os telókat említetek. Az S-OFF az többnyire elég könnyen rootolható, ahogy olvasgattam fórumokat, az S-ON meg nem. Nekem úgy jött le, hogy az S-ON-osok azok tuti szolgáltatóhoz lockoltak, de az nem teljesen világos, hogy minden függetlenként árult S-OFF-os volna-e. Az S-ON telókat előbb S-OFF-ra kell tenni a rootoláshoz, amihez XTC Clipet említettek egyes telefonokhoz. Vagy nevezzük PDA-nak, vagy mini tabletnek lassan. Ha most ez alapján tisztulna a kép, az tényleg nem ártana.
|
szomb. máj. 07, 2011 7:13 |
|
|
OPi
gyémánt tag
|
Jó lesz ez, már az SGS1 is kitűnően teljesít.
|
szomb. máj. 07, 2011 2:12 |
|
|
Macika
Moderátor
|
rittinger zoltán írta: Olyat olvasni hogy két különböző procival fogják árulni(hummingbird és nvidia tegra)Azt hogy fogják megoldani hogy melyik hová,vagy lehet mindkettő közül választani?Szolgáltatóknál vajon mi lesz a helyzet e téren?Van erről már valami infómorzsa? Nekem csak ennyi, amennyit Te is írsz, de ez régi infó nagyon. Mostanában nem hallani róla. Lehet, hogy megoldódott a beszállító, mégis tud annyit szállítani
|
pén. máj. 06, 2011 22:45 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
|
Olyat olvasni hogy két különböző procival fogják árulni(hummingbird és nvidia tegra)Azt hogy fogják megoldani hogy melyik hová,vagy lehet mindkettő közül választani?Szolgáltatóknál vajon mi lesz a helyzet e téren?Van erről már valami infómorzsa?
|
pén. máj. 06, 2011 21:26 |
|
|
Macika
Moderátor
|
csab2 írta: Rootoláshoz nem kell függetleníteni. Kicsit szerencsétlenül fogalmazott TargeT. Mindenesetre a két dolog (root / unlock) egymástól teljesen független.
|
pén. máj. 06, 2011 21:02 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Rootoláshoz nem kell függetleníteni.
|
pén. máj. 06, 2011 20:45 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Kinek hogy. Én nem venném semmilyen hűségre, legfeljebb feltöltő kártyás csomagban. Úgy meg alig vagy nem olcsóbbak, mint ahogy független gyáriként meg lehet venni. A rootolás meg talán sokkal egyszerűbb, ha nem kell a függetlenítéssel is foglalkozni előtte.
|
pén. máj. 06, 2011 19:07 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
blueye írta: csab2 írta: Csak az a problémám vele, hogy tavaly 2 év hűséget aláírtam a Telenornál pont az SGS1 miatt.( Ezért írok alá én csak 1 év hűséget. Meg is tudnám majd venni az SGS II-t amikor megjelenik a t-nél, de még nem érzek rá késztetést. Nagyon jó az SGS I is Így voltam az Omniával is, több mint másfél évig húzta nálam. Igazad van, csakhat 2 ev huseg alairasaval csak 17500 forintba kerult az SGS1.
|
pén. máj. 06, 2011 18:23 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Imici1972 írta: Bevallom férfiasan, nekem is megmozgatta a fantáziám... Basszus, még a végén engem is bekebelez ez a szemét kis zöld robot... Az a baj, hogy az embert nem is a kis zöld emberke nyűgözi le, hanem ilyen brutál HW-t jelen pillanatban nem kapni más oprendszerrel. Engem egy pont ugyanilyen Nokia is maximálisan lenyűgözne, talán még jobban is. A kis zöld az amit ebben a történetben a frankó HW kedvéért el kell viselni...
|
csüt. máj. 05, 2011 22:08 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Macika írta: Aztán, ha megjelenik a HTC 3D-s kijelzővel és 3D-s kamerával felszerelt modellje, akkor változhat. Persze kérdés, van-e/lesz-e igény 3D-s kijelzőjű telefonokra... De mennyire, hogy lesz Személy szerint azért nem hagyom magam lenyűgözni az amúgy bámulatos HW paraméterekkel, mert nagyon vároma 3D-s modelleket. HTC és LG is lesz első körben... és kizárt, hogy a Samsung sokáig várakoztasson ezzel.
|
csüt. máj. 05, 2011 22:05 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
csab2 írta: Csak az a problémám vele, hogy tavaly 2 év hűséget aláírtam a Telenornál pont az SGS1 miatt.( Ezért írok alá én csak 1 év hűséget. Meg is tudnám majd venni az SGS II-t amikor megjelenik a t-nél, de még nem érzek rá késztetést. Nagyon jó az SGS I is Így voltam az Omniával is, több mint másfél évig húzta nálam.
|
csüt. máj. 05, 2011 21:59 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
Bevallom férfiasan, nekem is megmozgatta a fantáziám... Basszus, még a végén engem is bekebelez ez a szemét kis zöld robot...
|
csüt. máj. 05, 2011 21:56 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Nekem is tetszik. Csak az a problémám vele, hogy tavaly 2 év hűséget aláírtam a Telenornál pont az SGS1 miatt. Ha megjelenik a Telenornál (SGS1 után várható szerintem) a nyáron, nem tudom megvenni.
|
csüt. máj. 05, 2011 21:38 |
|
|
Macika
Moderátor
|
TargeT írta: Éppen hiányoltam magamban, hogy nincs erről topic az itteni mobil fórumban. Lehet, hogy majd benevezek egy ilyenre. Első androidos kütyünek nem is olyan túl rossz. Már majdnem a HTC Desire S lett a kiválasztott, és akkor olvastam ennek a tesztjét. Néhány dolog miatt áttértem erre. Viszont nem tudom mennyit érdemes várni, ha megjelenik, hogy egy kicsit essen az ára. Nyomott áron kerül forgalomba, olcsóbban, mint a sima SGS tavaly nyáron. Ameddig ő lesz a leg..., addig nem hiszem, hogy nagyon csökkenni fog az ára. Utána is csak módjával. Aztán, ha megjelenik a HTC 3D-s kijelzővel és 3D-s kamerával felszerelt modellje, akkor változhat. Persze kérdés, van-e/lesz-e igény 3D-s kijelzőjű telefonokra...
|
csüt. máj. 05, 2011 17:37 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Éppen hiányoltam magamban, hogy nincs erről topic az itteni mobil fórumban. Lehet, hogy majd benevezek egy ilyenre. Első androidos kütyünek nem is olyan túl rossz. Már majdnem a HTC Desire S lett a kiválasztott, és akkor olvastam ennek a tesztjét. Néhány dolog miatt áttértem erre. Viszont nem tudom mennyit érdemes várni, ha megjelenik, hogy egy kicsit essen az ára.
|
csüt. máj. 05, 2011 17:29 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Brutális hardver, nem túl drágán adva, az abszolút siker titka. Várható, hogy meg tudja ismételni, túl tudja szárnyalni az I-es széria sikerét... Talán az induló ára lesz annyi, mint most a HTC HD ára most, bő fél évvel a megjelenése után.
|
csüt. máj. 05, 2011 14:33 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
|
Samsung Galaxy S II i9100 - Android, S.AMOLED+, Dual Core
Megérkezett a Samsung androidos zászlóshajója, nagyon erős hardverrel és komoly multimédiás képességekkel felvértezve. - 1,2GHz Dual Core Processzor - 1 GB RAM, 2 GB ROM, 12 GB belső memória, microSD bővítőhely - 4,27" Super Amoled Plus kapacitív touchscreen 480 x 800 pixel - Kamera: 8 megapixeles, autofókuszos, LED-es vaku előlapi:2MP - 1080p video, 30fps - USB on the Go - 1650 mAh-s lítium-ion akku A teszt itt olvasható: http://mobilarena.hu/teszt/samsung_galaxy_s_ii_a_tronorokos/bevezeto_tartozekok.html
|
csüt. máj. 05, 2011 14:23 |
|
|