Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 6:06

Hozzászólás a témához  [ 328 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Samsung Galaxy S II i9100 - Android, S.AMOLED+, Dual Core 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás Re: Samsung Galaxy S II i9100 - Android, S.AMOLED+, Dual Cor
zoli62 írta:
Én jól megvagyok az SGS-el. :) Még mindig van benne egy-két olyan funkció, amit a vásárklás után pár hónappal fedeztem fel. A T-Mobile viszont "híres" arról, hogy az fw frissítésket elég sokára kapja meg. Eddig ez volt a Symbiannal, és ebből a szempontból az Android sem kivétel.

Én is jól elvagyok vele, de hát aki ismer, tudja, hogy nem férek a bőrömbe... :)

És hogy ne okozzak csalódást, pár napon belül jönni is fog hozzám az SGS II ;)

csüt. jún. 02, 2011 7:01
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Én jól megvagyok az SGS-el. :) Még mindig van benne egy-két olyan funkció, amit a vásárklás után pár hónappal fedeztem fel. A T-Mobile viszont "híres" arról, hogy az fw frissítésket elég sokára kapja meg. Eddig ez volt a Symbiannal, és ebből a szempontból az Android sem kivétel.

csüt. jún. 02, 2011 0:58
gyémánt tag

Megérkezett a SGS II. a T-Mobile-hoz!

http://mobilarena.hu/hir/galaxy_s_ii_xperia_arc_es_arcsokkenesek_a_t-mobile.html

szer. jún. 01, 2011 11:09
gyémánt tag

Egy jó alapos összehasonlító teszt a Mo-n kapható kétmagos Androidos csodákról:

HTC Sensation vs. LG Optimus 2X vs. Samsung Galaxy S II.
http://mobilarena.hu/teszt/ketmagosok_egymas_ellen/bevezeto.html

szer. jún. 01, 2011 9:55
gyémánt tag

csab2 írta:
Hol nyomogattad?

Gondolom kijelző környékén. Már lehet kapni itthon több helyen is.A pdafanclubon már vagy egy tucat ember tért át a galaxysról a kettesre.

csüt. máj. 19, 2011 8:25
gyémánt tag

Hol nyomogattad?

csüt. máj. 19, 2011 8:19
gyémánt tag

Nyomogattam ma ilyet, haaat, nem ellenkeznek, ha hozzamvagnak :D

szer. máj. 18, 2011 19:47
Moderátor

TargeT írta:
Ezeket elsősorban a Desire S topicok környékén olvastam. Ott írták többen, több szolgáltató és egyéb esetében, hogy S-OFF telóra simán ment a rootolás, az S-ON-ra meg nem.
Végül itt nem csak HTC készülékek voltak ebben a vonatkozásban megemlítve, hanem egyebek is, és mindig ezzel az S-OFF dologgal jöttek elő, hogy ez oké, amaz meg nem.
Meg hogy egyelőre még a GingerBreak nem rootolja a Nexust 2.3.4 verziójú Androiddal. Ha nem ütközik a fórumszabályzatba ilyenek emlegetése. :twisted:
Persze biztosan több módszer és program van erre, és örülök, ha ez minden gond nélkül megy a Samsungnál. És ezek szerint mindenfajta állapotban. :rulez:
A HTC-ről már lemondtam, és én is olvastam, hogy ennek a rootolási trendnek pont ellene mentek, ellentétben a Samsunggal.
De nem ezért, hanem a jobbnak tűnő akku idő, jobban olvasható kijelző, és újabb, fejlettebb hardver miatt. Egyesek esküdnek a Sense-re, de nekem részben tökmindegy. Ha oda jutok, majd meglátom, hogy a TouchWiz 4.0 hogyan muzsikál. Nekem úgyis meg kell szokni bármelyiket.

Nem nagyon illik már ebbe a topicba, de miután kilőttem a HTC-t, még elmentem egy bemutatóterembe összehasonlítani a Desire S-t és az SGS-t.
Nem tudom, hogy lehet-e ezen még beállítással változtatni és mennyit, vagy ez egyedi eltérés volt-e, de a HTC képe nagyon nem győzött meg. Sőt.
Fakó volt, sőt inkább mosottnak tűnt. A legapróbb betűk meg túl picik a szemeimnek, nyilván 3,7"-os kijelző is belejátszott.
Az SGS képe sokkal elfogadhatóbbnak tűnt ott számomra. Akkor azt SGS II csak jobb lehet. 8)

Ismét keversz valamit, ne haragudj.

Az, hogy a gyártó a legújabb ROM-jaiban (ilyen mostanában a GingerBread, a 2.3.X) tiltja a ROOT-ot, az azt hiszem érthető.
Te ezt azzal kapcsolod össze, hogy hálózatfüggőek azok a készülékek, amikről olvasgattál.

Például az SGS kiválóan rootolható az összes 2.1-es és 2.2-es ROM-mal, de a GB-vel nehezen (a tegnap megjelent JVH-t sehogy, csak egyetlen kernellel). De ez csak napok/órák kérdése.

Természetes viszont, hogy a kevésbé népszerű típusokra (nem mindenkinek van SGS ugye) később lesz megoldás.

szomb. máj. 07, 2011 15:22
a fórum lelke

Ezeket elsősorban a Desire S topicok környékén olvastam. Ott írták többen, több szolgáltató és egyéb esetében, hogy S-OFF telóra simán ment a rootolás, az S-ON-ra meg nem.
Végül itt nem csak HTC készülékek voltak ebben a vonatkozásban megemlítve, hanem egyebek is, és mindig ezzel az S-OFF dologgal jöttek elő, hogy ez oké, amaz meg nem.
Meg hogy egyelőre még a GingerBreak nem rootolja a Nexust 2.3.4 verziójú Androiddal. Ha nem ütközik a fórumszabályzatba ilyenek emlegetése. :twisted:
Persze biztosan több módszer és program van erre, és örülök, ha ez minden gond nélkül megy a Samsungnál. És ezek szerint mindenfajta állapotban. :rulez:
A HTC-ről már lemondtam, és én is olvastam, hogy ennek a rootolási trendnek pont ellene mentek, ellentétben a Samsunggal.
De nem ezért, hanem a jobbnak tűnő akku idő, jobban olvasható kijelző, és újabb, fejlettebb hardver miatt. Egyesek esküdnek a Sense-re, de nekem részben tökmindegy. Ha oda jutok, majd meglátom, hogy a TouchWiz 4.0 hogyan muzsikál. Nekem úgyis meg kell szokni bármelyiket.

Nem nagyon illik már ebbe a topicba, de miután kilőttem a HTC-t, még elmentem egy bemutatóterembe összehasonlítani a Desire S-t és az SGS-t.
Nem tudom, hogy lehet-e ezen még beállítással változtatni és mennyit, vagy ez egyedi eltérés volt-e, de a HTC képe nagyon nem győzött meg. Sőt.
Fakó volt, sőt inkább mosottnak tűnt. A legapróbb betűk meg túl picik a szemeimnek, nyilván 3,7"-os kijelző is belejátszott.
Az SGS képe sokkal elfogadhatóbbnak tűnt ott számomra. Akkor azt SGS II csak jobb lehet. 8)

szomb. máj. 07, 2011 14:37
Moderátor

TargeT írta:
Macika írta:
Kicsit szerencsétlenül fogalmazott TargeT.
Mindenesetre a két dolog (root / unlock) egymástól teljesen független.

Azt tudom, hogy egymástól független két dolog, és talán nem a legpontosabb volt így írni. Még nem nagyon ismerem az Android lelkivilágát. Meg az is kérdés, hogy mennyire fogom. :wink:
Talán korrektebb lett volna, ha S-OFF-os és S-ON-os telókat említetek.
Az S-OFF az többnyire elég könnyen rootolható, ahogy olvasgattam fórumokat, az S-ON meg nem.
Nekem úgy jött le, hogy az S-ON-osok azok tuti szolgáltatóhoz lockoltak, de az nem teljesen világos, hogy minden függetlenként árult S-OFF-os volna-e. :hm:
Az S-ON telókat előbb S-OFF-ra kell tenni a rootoláshoz, amihez XTC Clipet említettek egyes telefonokhoz. Vagy nevezzük PDA-nak, vagy mini tabletnek lassan.
Ha most ez alapján tisztulna a kép, az tényleg nem ártana. :D

Biztosíthatlak, hogy rootolni pontosan ugyanúgy kell és lehet függő és független androidost, SEMMI különbség nincs sem a módszerben, sem a végeredményben.

Van nekem egy LG Optimus 2x-em, Telenor függő és az első itthon töltött percétől rootolt. Függetleníteni egyelőre lehetetlen ezt a típust (a gari miatt nem is tenném, de ez más kérdés), de nincs is más olyan SIM-kártyám, amin lenne net-elérés, az meg ugye kötelező egy androidosnál. Így nem gond a függősége, a root-korlátozás viszont az volt, tehát ment.

A rootolás egyszerűen azt jelenti (hadd hozzak windowsos példát), mint amikor a Control Panel el van rejtve a felhasználó elől, vagy amikor a rendszerfájlok láthatatlanok (és így olvashatatlan (felül)írhatatlanok is) a user számára.
Simán ki lehet kapcsolni ezt a korlátozást a windowsnál pár pipa kiszedésével. Androidnál ez a rootolás. Mindkét esetben (win/android) reverzibilis a beavatkozás.

szomb. máj. 07, 2011 12:05
gyémánt tag

TargeT írta:
Azt tudom, hogy egymástól független két dolog, és talán nem a legpontosabb volt így írni. Még nem nagyon ismerem az Android lelkivilágát. Meg az is kérdés, hogy mennyire fogom. :wink:
Az S-OFF az többnyire elég könnyen rootolható, ahogy olvasgattam fórumokat, az S-ON meg nem.
Nekem úgy jött le, hogy az S-ON-osok azok tuti szolgáltatóhoz lockoltak, de az nem teljesen világos, hogy minden függetlenként árult S-OFF-os volna-e. :hm:
Az S-ON telókat előbb S-OFF-ra kell tenni a rootoláshoz, amihez XTC Clipet említettek egyes telefonokhoz. Vagy nevezzük PDA-nak, vagy mini tabletnek lassan.

Lehet hogy csak velem van baj és ezt így hajnali fél 11 után ébredés után olvastam de ettől nem tisztult ki a kép,sőt.Minden androidos készülék rootolható és ennek nem a hálózatfüggőség az akadálya.Azért mert pl nevenincs készülékekre nincs még lehetőség nem azt jelenti hogy nem lehet csak a kutya nem foglalkozik vele,míg egy galaxy s-nek akkora felhasználótábora van a népszerűségéből kifolyólag hogy ott szinte azonnal jött.Persze az sem hátrány ahogy a samsung áll a dologhoz.Ők ugyanazt tették pár hónapja mint amit nem rég a sonyericsson.Egy nyilatkozatban azt közölték hogy ők bizony nem hátráltatják a juzert és könnyű rootolhatóság,óvodásszinten módosítható bootloader lesz jellemző a felsőkategóriás készülékeikben.

szomb. máj. 07, 2011 9:52
a fórum lelke

Macika írta:
csab2 írta:
Rootoláshoz nem kell függetleníteni.

szomb. máj. 07, 2011 7:13
gyémánt tag

Jó lesz ez, már az SGS1 is kitűnően teljesít.

szomb. máj. 07, 2011 2:12
Moderátor

rittinger zoltán írta:
Olyat olvasni hogy két különböző procival fogják árulni(hummingbird és nvidia tegra)Azt hogy fogják megoldani hogy melyik hová,vagy lehet mindkettő közül választani?Szolgáltatóknál vajon mi lesz a helyzet e téren?Van erről már valami infómorzsa?

Nekem csak ennyi, amennyit Te is írsz, de ez régi infó nagyon. Mostanában nem hallani róla. Lehet, hogy megoldódott a beszállító, mégis tud annyit szállítani

pén. máj. 06, 2011 22:45
gyémánt tag

Olyat olvasni hogy két különböző procival fogják árulni(hummingbird és nvidia tegra)Azt hogy fogják megoldani hogy melyik hová,vagy lehet mindkettő közül választani?Szolgáltatóknál vajon mi lesz a helyzet e téren?Van erről már valami infómorzsa?

pén. máj. 06, 2011 21:26
Moderátor

csab2 írta:

pén. máj. 06, 2011 21:02
gyémánt tag

pén. máj. 06, 2011 20:45
a fórum lelke

Kinek hogy. Én nem venném semmilyen hűségre, legfeljebb feltöltő kártyás csomagban.
Úgy meg alig vagy nem olcsóbbak, mint ahogy független gyáriként meg lehet venni.
A rootolás meg talán sokkal egyszerűbb, ha nem kell a függetlenítéssel is foglalkozni előtte.

pén. máj. 06, 2011 19:07
gyémánt tag

blueye írta:
csab2 írta:
Csak az a problémám vele, hogy tavaly 2 év hűséget aláírtam a Telenornál pont az SGS1 miatt.(

Ezért írok alá én csak 1 év hűséget. Meg is tudnám majd venni az SGS II-t amikor megjelenik a t-nél, de még nem érzek rá késztetést. Nagyon jó az SGS I is :)
Így voltam az Omniával is, több mint másfél évig húzta nálam.

Igazad van, csakhat 2 ev huseg alairasaval csak 17500 forintba kerult az SGS1.

pén. máj. 06, 2011 18:23
gyémánt tag

Imici1972 írta:
Bevallom férfiasan, nekem is megmozgatta a fantáziám...
Basszus, még a végén engem is bekebelez ez a szemét kis zöld robot... :gigalol: :mrgreen: !-F

Az a baj, hogy az embert nem is a kis zöld emberke nyűgözi le, hanem ilyen brutál HW-t jelen pillanatban nem kapni más oprendszerrel.

Engem egy pont ugyanilyen Nokia is maximálisan lenyűgözne, talán még jobban is.

A kis zöld az amit ebben a történetben a frankó HW kedvéért el kell viselni...

csüt. máj. 05, 2011 22:08
Profil ICQ
gyémánt tag

Macika írta:
Aztán, ha megjelenik a HTC 3D-s kijelzővel és 3D-s kamerával felszerelt modellje, akkor változhat.
Persze kérdés, van-e/lesz-e igény 3D-s kijelzőjű telefonokra...

De mennyire, hogy lesz :)

Személy szerint azért nem hagyom magam lenyűgözni az amúgy bámulatos HW paraméterekkel, mert nagyon vároma 3D-s modelleket.

HTC és LG is lesz első körben... és kizárt, hogy a Samsung sokáig várakoztasson ezzel.

csüt. máj. 05, 2011 22:05
Profil ICQ
gyémánt tag

csab2 írta:
Csak az a problémám vele, hogy tavaly 2 év hűséget aláírtam a Telenornál pont az SGS1 miatt.(

Ezért írok alá én csak 1 év hűséget. Meg is tudnám majd venni az SGS II-t amikor megjelenik a t-nél, de még nem érzek rá késztetést. Nagyon jó az SGS I is :)
Így voltam az Omniával is, több mint másfél évig húzta nálam.

csüt. máj. 05, 2011 21:59
gyémánt tag

Bevallom férfiasan, nekem is megmozgatta a fantáziám...
Basszus, még a végén engem is bekebelez ez a szemét kis zöld robot... :gigalol: :mrgreen: !-F

csüt. máj. 05, 2011 21:56
gyémánt tag

Nekem is tetszik.
Csak az a problémám vele, hogy tavaly 2 év hűséget aláírtam a Telenornál pont az SGS1 miatt. Ha megjelenik a Telenornál (SGS1 után várható szerintem) a nyáron, nem tudom megvenni. :-(

csüt. máj. 05, 2011 21:38
Moderátor

TargeT írta:
Éppen hiányoltam magamban, hogy nincs erről topic az itteni mobil fórumban.
Lehet, hogy majd benevezek egy ilyenre. Első androidos kütyünek nem is olyan túl rossz. :mrgreen:
Már majdnem a HTC Desire S lett a kiválasztott, és akkor olvastam ennek a tesztjét. Néhány dolog miatt áttértem erre.
Viszont nem tudom mennyit érdemes várni, ha megjelenik, hogy egy kicsit essen az ára.

Nyomott áron kerül forgalomba, olcsóbban, mint a sima SGS tavaly nyáron.
Ameddig ő lesz a leg..., addig nem hiszem, hogy nagyon csökkenni fog az ára. Utána is csak módjával.

Aztán, ha megjelenik a HTC 3D-s kijelzővel és 3D-s kamerával felszerelt modellje, akkor változhat.
Persze kérdés, van-e/lesz-e igény 3D-s kijelzőjű telefonokra...

csüt. máj. 05, 2011 17:37
a fórum lelke

Éppen hiányoltam magamban, hogy nincs erről topic az itteni mobil fórumban.
Lehet, hogy majd benevezek egy ilyenre. Első androidos kütyünek nem is olyan túl rossz. :mrgreen:
Már majdnem a HTC Desire S lett a kiválasztott, és akkor olvastam ennek a tesztjét. Néhány dolog miatt áttértem erre.
Viszont nem tudom mennyit érdemes várni, ha megjelenik, hogy egy kicsit essen az ára.

csüt. máj. 05, 2011 17:29
Moderátor

Brutális hardver, nem túl drágán adva, az abszolút siker titka.
Várható, hogy meg tudja ismételni, túl tudja szárnyalni az I-es széria sikerét...
Talán az induló ára lesz annyi, mint most a HTC HD ára most, bő fél évvel a megjelenése után.

csüt. máj. 05, 2011 14:33
gyémánt tag

Hozzászólás Samsung Galaxy S II i9100 - Android, S.AMOLED+, Dual Core
Megérkezett a Samsung androidos zászlóshajója, nagyon erős hardverrel és komoly multimédiás képességekkel felvértezve.

Kép

Kép

- 1,2GHz Dual Core Processzor
- 1 GB RAM, 2 GB ROM, 12 GB belső memória, microSD bővítőhely
- 4,27" Super Amoled Plus kapacitív touchscreen 480 x 800 pixel
- Kamera: 8 megapixeles, autofókuszos, LED-es vaku előlapi:2MP
- 1080p video, 30fps
- USB on the Go
- 1650 mAh-s lítium-ion akku

A teszt itt olvasható:
http://mobilarena.hu/teszt/samsung_galaxy_s_ii_a_tronorokos/bevezeto_tartozekok.html

csüt. máj. 05, 2011 14:23
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 328 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7