|
Korlátlan sms simkártya,egyéb ingyenes kommunikációs módok
Szerző |
Üzenet |
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3583 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Re: Korlátlan sms simkártya,egyéb ingyenes kommunikációs mód
Hmmm! Akkor ezek szerint nem telófüggő, hanem accounttól függ Ezt végül is akkor ki lehet próbálni, hogy ua. telón másik acc, illetve keresztbe. Pedig pont ez a lányom sokkal megfontoltabb, óvatosabb, és a másik klikkel mindenre... Köszi.
|
hétf. márc. 12, 2012 6:10 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Re: Korlátlan sms sim kártya
nbela írta: Szervusztok! Egyik kicsi lányom rendszeresen (naponta több 10 perceket) használja a 0.facebook.com oldalt 30-as mobilról és soha nem von le pénzt a dominó kártyájáról. A másiknak pedig esetenként levon. Neki is a Net Start van beállítva. Megnéztem én is. Folyamatosan ki van írva felül, hogy ingyenes, nem linkelünk el sehova, csak az üzenőfalat görgetjük lefelé. Kilépés után egyenleg lekérdezés és vagy vont, vagy nem. Mondjuk 3-4 esetből 1x mindig sikerül levonni. Többszöri próba után annyit sikerült határozottan beazonosítani, hogy amikor fent az ikonsorban a lakat megjelenik, akkor szedi a pénzt lefelé. Pedig olyankor is ki van írva, hogy ingyenes és csak http forgalom van, https az előzményekben sem található. Átkapcsoltunk a házi wifire és megnéztük az m.facebook.com kapcsolatot. Itt is bejön néha a lakat. Úgy néz ki, hogy ez telófüggö, mert sem a sz.gép sem a másik teló nem csinál https kapcsolódást a facebook üzenőfalon. Router logban azt látom, hogy a teló sumákban mindig ugyanannak az ip címnek akar a 443-as portjára kapcsolódni: Idézet: 95.100.130.110:443 inetnum 95.100.128.0 - 95.100.143.255 netname AKAMAI-PA descr Akamai Technologies country EU role Network Architecture Role Account address Akamai Technologies address 8 Cambridge Center address Cambridge, MA 02142 phone +1-617-938-3130 abuse-mailbox abuse@akamai.comEttől nem lettem okosabb, hogy az egyik legnagyobb szerver szolgáltató ip címéhez kapcsolódik. T-Mobile helpdesk szerint töröljünk minden böngésző előzményt, kukit, de az sem segített. És akkor a teló: Samsung S5620 Monte, gyárilag független, Dominós kártyával. Legújabb firmware: S5620XXJF2 (2010.06) Mondjuk nem ez, hanem egy qwerty-s firmware van rajta: S5620JTJL2 (2011.06.12) Ebben a firm-ben nincs magyar nyelv, azt külön kellett hozzátenni. A teló gyakorlatilag gyári alapban, semmi külön telepítés nincs rajta, a saját böngészőjét használjuk. Érdemes az előző firm-et megpróbálni? Az a qwerty úgysem jött be annyira. Más ötlet? Ohóóóóó, fasbúk... Ott elég egyetlen bővítményt telepíteni, már áll a bál. Elég, ha elfogad (nem a telón, a PC-n!) egy játékot, egy meghívást valami játékra, hasonlók és már bukó van. Egyedüli megoldás, ha új néven regisztrál és SOHA nem fogad el semmit, amit előbb lájkolni kell, hogy megnézhesse, semmilyen meghívót nem fogad, nem telepít játékot, stb-stb. Akkor megúszhat ilyen malőröket, másképp nem.
|
vas. márc. 11, 2012 23:39 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3583 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Re: Korlátlan sms sim kártya
Szervusztok! Egyik kicsi lányom rendszeresen (naponta több 10 perceket) használja a 0.facebook.com oldalt 30-as mobilról és soha nem von le pénzt a dominó kártyájáról. A másiknak pedig esetenként levon. Neki is a Net Start van beállítva. Megnéztem én is. Folyamatosan ki van írva felül, hogy ingyenes, nem linkelünk el sehova, csak az üzenőfalat görgetjük lefelé. Kilépés után egyenleg lekérdezés és vagy vont, vagy nem. Mondjuk 3-4 esetből 1x mindig sikerül levonni. Többszöri próba után annyit sikerült határozottan beazonosítani, hogy amikor fent az ikonsorban a lakat megjelenik, akkor szedi a pénzt lefelé. Pedig olyankor is ki van írva, hogy ingyenes és csak http forgalom van, https az előzményekben sem található. Átkapcsoltunk a házi wifire és megnéztük az m.facebook.com kapcsolatot. Itt is bejön néha a lakat. Úgy néz ki, hogy ez telófüggö, mert sem a sz.gép sem a másik teló nem csinál https kapcsolódást a facebook üzenőfalon. Router logban azt látom, hogy a teló sumákban mindig ugyanannak az ip címnek akar a 443-as portjára kapcsolódni: Idézet: 95.100.130.110:443 inetnum 95.100.128.0 - 95.100.143.255 netname AKAMAI-PA descr Akamai Technologies country EU role Network Architecture Role Account address Akamai Technologies address 8 Cambridge Center address Cambridge, MA 02142 phone +1-617-938-3130 abuse-mailbox abuse@akamai.comEttől nem lettem okosabb, hogy az egyik legnagyobb szerver szolgáltató ip címéhez kapcsolódik. T-Mobile helpdesk szerint töröljünk minden böngésző előzményt, kukit, de az sem segített. És akkor a teló: Samsung S5620 Monte, gyárilag független, Dominós kártyával. Legújabb firmware: S5620XXJF2 (2010.06) Mondjuk nem ez, hanem egy qwerty-s firmware van rajta: S5620JTJL2 (2011.06.12) Ebben a firm-ben nincs magyar nyelv, azt külön kellett hozzátenni. A teló gyakorlatilag gyári alapban, semmi külön telepítés nincs rajta, a saját böngészőjét használjuk. Érdemes az előző firm-et megpróbálni? Az a qwerty úgysem jött be annyira. Más ötlet?
|
vas. márc. 11, 2012 21:59 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Archym írta: vagy aki nem egyszemélyi hitegetésre hanem vélemény nyilvánitásokra kíváncsi. megint csak azt tudom mondani el kéne olvasni a hozzászólásokat. Sosem állítottam, csak kérdeztem, már amíg azt hittem hogy ez egy szakmai vitafórum. De belátom tévedtem. Elég lenne leírni ki mit tud, de aki olyan biztos a dolgában annak nem kéne azt személyeskedésekkel megtámogatni. A győzködések miatt is hiteltelenné válik. Akkor most szólok, mivel nyilvánvalóvá vált, csakazértis csinálod, próbálkozol, meddig mehetsz el sértegetéssel, szemtelenkedéssel. Itt a határ, a következő csakazértis incselkedő hsz-ednél búcsúzunk egymástól. Én a továbbiakban kimaradok a veled való érintkezésből, remélem (bízom benne) élni fogsz a lehetőséggel, hogy maradj tag. Ha nem, úgy is jó, a döntés a tiéd. Az OFF-okat ki fogom szedni (a sajátaimat is), akárhogyan is döntesz.
|
szomb. júl. 09, 2011 21:45 |
|
|
vas tag
ezüst tag
Csatlakozott: szomb. feb. 05, 2005 23:44 Hozzászólások: 85 Tartózkodási hely: ócskavastelep
|
Kedves Archym!
Javasolom neked a tapasztalatgyűjtést. Látszik, hogy foglalkoztál a megoldáskereséssel. Sokan csak egyszerűen beírják a fórumba: "dobjatok már valami ingyenes lehetőséget".
A WIFI vonal erre a feladatra neked zsákutca, annyira nem mobil amennyire neked kellene. Vitathatatlanul igaz: Ilyen témájú kérdésfeltevéseknél nem szerencsés a legapróbb szakmai részletkérdésekkel foglalkozni, laikusokat csak félrevezeti.
|
szomb. júl. 09, 2011 19:26 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11967 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
asdf_ írta: ... akkor ugyanez visszafele is kenytelen mukodni.A problema abbol lesz, hogy a korsugarzo osszeszed ugyanazon a csatornat csak esetlegesen hasznalhatatlanul, mert velhetoen zavarja majd ez-az. Szoval felig-meddig jogos az eszrevetel, a jel meglesz, csak ertekelhetetlen, km-es tavolsagnal irányított antenna kell mindket oldalra. Pont ezt írtam. Mivel a botantenna nyereségéről nehéz beszélni, így a vett jel elvész a zajban (a többi csatorna is annak számít), azaz a jel/zaj viszony rossz lesz. Bár az elnyomott vivőjű, szórt spektrumú vételnél a jel/zaj sokkal rosszabb lehet, de van egy határ. Tudnék még erről regélni, mert evvel foglalkoztam és mikro szakon végeztem annakidején.
|
szomb. júl. 09, 2011 18:35 |
|
|
Archym
ezüst tag
|
vagy aki nem egyszemélyi hitegetésre hanem vélemény nyilvánitásokra kíváncsi. megint csak azt tudom mondani el kéne olvasni a hozzászólásokat. Sosem állítottam, csak kérdeztem, már amíg azt hittem hogy ez egy szakmai vitafórum. De belátom tévedtem. Elég lenne leírni ki mit tud, de aki olyan biztos a dolgában annak nem kéne azt személyeskedésekkel megtámogatni. A győzködések miatt is hiteltelenné válik.
|
szomb. júl. 09, 2011 18:25 |
|
|
vas tag
ezüst tag
Csatlakozott: szomb. feb. 05, 2005 23:44 Hozzászólások: 85 Tartózkodási hely: ócskavastelep
|
Nagyon nehéz olyan embereknek tanácsot adni akik a feltett kérdéseikre leginkább csak helyeslő és olyan válaszokat várnak, amilyeneket hallani szeretnének.
Hallótávolságon túl költség nélkül nincs kommunikáció!
|
szomb. júl. 09, 2011 18:07 |
|
|
vas tag
ezüst tag
|
Kedves Archym! Csatlakozom a fórumtárshoz: simico írta: Archym írta: Leirtad mi a legolcsóbb megoldás - szerinted. Köszönöm.
Pedig annál (Go!Net S csomag (ha trémobilos vagy) és (g)mail / gtalk / msn) olcsóbb, kényelmesebb, egyszerűbb és megbízhatóbb megoldás nem nagyon lesz. Nekem elhiheted, az alternatív dolgokat én is kipróbáltam. A mobilnetes irány a legjobb, bárhol, bármikor rendelkezésre áll.
|
szomb. júl. 09, 2011 17:57 |
|
|
Archym
ezüst tag
|
Mi tart vissza? Ha enélkül nem vagy képes befejezni az offot, tedd meg. Moderátorként azokat kellene rendreutasítani akik elkezdték az offolást és a személyeskedést, nem azt akinek mindez nem tetszik... De ha csak erre vagy képes, és főleg ha részt veszel benne akkor tessék, mutatsd meg mit tudsz moderáció helyett... Ha magadat nem moderálhatod mindezért, mert az túlságosan ciki lenne, hát tedd meg azzal aki miatt moderálnod kéne magadat is...
|
szomb. júl. 09, 2011 17:45 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Archym írta: A másik lehetőség az hogy kimoderálod a hozzászólásomat, de már azon se lepődnék meg ha a regisztrációmat is törölnéd. Ez bennem is felmerült már...
|
szomb. júl. 09, 2011 17:01 |
|
|
Archym
ezüst tag
|
Valaki kitalálta hogy tizenéves vagyok és ez homályosít el. Próbálj meg ettől a gondolattól elvonatkoztatni (próbáld meg ezzel a témával nem offolni tovább a topicot, bár elég fura ha én hívom fel erre egy moderátor figyelmét) és próbáld meg a gondolat felhasználása helyett megtenni amit te magad vársz el tőlem: gondolkozni. Ha megteszed könnyűszerrel rájössz, hogy gondolkozni csak azon érdemes amihez értünk. Olyasmin gondolkozni hozzá nem értőnek amin a hozzáértők is vitatkoznak nem szakmai ötlet inkább személyeskedés ahogy kor alapján véleményezni hozzászólásokat is az.
Ha eszerint viselkedsz méltó leszel moderátori rangodhoz. A másik lehetőség az hogy kimoderálod a hozzászólásomat, de már azon se lepődnék meg ha a regisztrációmat is törölnéd. Végül is nagyon jól illene a besértődés fogalmához amit annyira hangoztatsz.
|
szomb. júl. 09, 2011 13:40 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Archym írta: nagyon vicces hogy amig ti hozzáértők vitáztok ezen, nekem a kérdezőnek, témafelvetőnek közlöd hogy egyedül gondolkozzak rajta. nem besértődés, egyszerüen csak te magad küldtél el ezzel innen a fórumról. ennyit a korrektségről. folytassátok csak nyugodtan nélkülem az általam felvetett témáról a vitát. A véleményem továbbra is az, hogy nem bírod a kritikát. Senki nem vár(hat)ja el, hogy értsél valamihez/mindenhez. Nem a hozzáértést hiányolta senki tőled! De azért gondolkozni szabad. És ha valaki bebizonyítja, hogy nem tetted ezen egyszerű fejmunkát, akkor korrektebb a saját homlokodra csapni, hogy 'hát persze', mint besértődni. Tudom, a mai tizenévesek között népszerűbb az általad is képviselt vonal, így nem is neheztelek rád.
|
szomb. júl. 09, 2011 9:23 |
|
|
Archym
ezüst tag
|
Macika írta: Archym írta: Nem megsértődöm, csak megvagyok enélkül is most is és a következő 20 évben is. Ha pedig valakinek ez a stílus hiányzik, annak majd szólok van egy fórum ahol ezt a stílust támogatják. Vannak más fórumok is. Én maradok olyan helyeken ahol fórumoznak, s nem ilyen "informálódás helyett gondolkozz azon amihez nem értesz" szintű aranyköpéseket alkot a moderátor. Ez a fórum úgyis rövidesen bedöglik, tudja ezt már mindenki. Így max. gyorsabban, kevesebb szenvedés lesz. Hát adják meg neki a moderátorok a kegyelemdöfést ha ezt tartják helyesnek. Azért kár hogy ilyen véget ér. Meg lehetne ezt a fórumot menteni normális hozzáállással. De hát, szíve rajta mindenkinek. Veled semmi bajom. Szia Nehezen bírod a jogos kritikát. Nem gondoltál bele. Szóvá tette valaki, hogy nem gondoltál bele. Erre besértődsz. SZERINTED ez korrekt viselkedés? nagyon vicces hogy amig ti hozzáértők vitáztok ezen, nekem a kérdezőnek, témafelvetőnek közlöd hogy egyedül gondolkozzak rajta. nem besértődés, egyszerüen csak te magad küldtél el ezzel innen a fórumról. ennyit a korrektségről. folytassátok csak nyugodtan nélkülem az általam felvetett témáról a vitát.
|
szomb. júl. 09, 2011 7:09 |
|
|
Macika
Moderátor
|
asdf_ írta: Macika írta: Miért is nem? Mert ha nem tevedek, akkor (nagyon nagy vonalakban) ERP=(adoteljesitmeny-kabelveszteseg)*antennanyereseg. Az ERP E betuje=effektiv, effektiv!=valos Tudom, hogy Amerikában vannak versenyek, ki képes 100 mW-tal a legnagyobb távolságot áthidalni működőképes WLAN-kapcsolattal és azt is tudom, hogy 120 km körül van az idei rekorder. De ezek speciális antennával mennek. Azt is tudom, hogy ha nem hagyjuk elcsámborogni 360 fokban a jeleket, hanem fókuszált módon adjuk, akkor lényegesen nagyobb az áthidalható távolság. De egy sima routerre, ráadásul mozgó közlekedési eszközről...
|
pén. júl. 08, 2011 19:48 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Macika írta: Miért is nem? Mert ha nem tevedek, akkor (nagyon nagy vonalakban) ERP=(adoteljesitmeny-kabelveszteseg)*antennanyereseg. Az ERP E betuje=effektiv, effektiv!=valos
|
pén. júl. 08, 2011 11:47 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Archym írta: Leirtad mi a legolcsóbb megoldás - szerinted. Köszönöm.
Pedig annál (Go!Net S csomag (ha trémobilos vagy) és (g)mail / gtalk / msn) olcsóbb, kényelmesebb, egyszerűbb és megbízhatóbb megoldás nem nagyon lesz.
|
pén. júl. 08, 2011 10:44 |
|
|
Macika
Moderátor
|
asdf_ írta: En azt velelmezem, hogy a 100mW, az az eszkoz antennacsatlakozojara (pci kartya seggen az sma csatlakozo) van limitalva, tehat a vegfokon annyi johet ki max. Ha erre raraksz egy nyereseges antennat (amirol az eszkoz nem tud, tehat az tovabbra is max 100 mW-tal tolja a cuccot), akkor ERP-ben ez ugye nem 100 mW lesz.(mar csak azert is velem, hogy igy van, kulonben illegalis lenne nyereseges wifi antennat hasznalni, ha jol logikazom. Vagy a masodik verzio, hogy tevedek, ellenben mindenki szabalyt sert ). Miért is nem?
|
pén. júl. 08, 2011 10:31 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
En azt velelmezem, hogy a 100mW, az az eszkoz antennacsatlakozojara (pci kartya seggen az sma csatlakozo) van limitalva, tehat a vegfokon annyi johet ki max. Ha erre raraksz egy nyereseges antennat (amirol az eszkoz nem tud, tehat az tovabbra is max 100 mW-tal tolja a cuccot), akkor ERP-ben ez ugye nem 100 mW lesz. (mar csak azert is velem, hogy igy van, kulonben illegalis lenne nyereseges wifi antennat hasznalni, ha jol logikazom. Vagy a masodik verzio, hogy tevedek, ellenben mindenki szabalyt sert ).
|
pén. júl. 08, 2011 10:23 |
|
|
Macika
Moderátor
|
asdf_ írta: Laci_L írta: Csakhogy a "túloldalon" nem nagy nyereségű antenna van, hanem körsugárzó. Fogni attol meg fogja a jelet, ha a korsugarzo adasabol egy nyereseges antenna hasznalhato jelet bir prezentalni, akkor ugyanez visszafele is kenytelen mukodni.A problema abbol lesz, hogy a korsugarzo osszeszed ugyanazon a csatornan barmelyi ranybol meg barmit, ami tonkreteszi az iranyitott antenna jelet. Tehat a jel ott lesz, csak esetlegesen hasznalhatatlanul, mert velhetoen zavarja majd ez-az. Szoval felig-meddig jogos az eszrevetel, a jel meglesz, csak ertekelhetetlen, km-es tavolsagnal iranyitott antenna kell mindket oldalra. Ne haragudj, hogy vitatkozom. 100 mW a maximális teljesítmény. Ezt egy nagy nyereségű vevővel össze lehet vadászni messziről is, nincs vita. De visszafelé adni a nagy nyereségű antenna is csak 100 mW-tal tud (ill. ennyivel szabad adjon, természetesen nagyobb adóteljesítmény esetén - ami az EU-n kívül nem tiltott - simán működhet). Azok esnek ilyen logikai hibába, akik a légvonalban 600 méterre lévő két lakást próbálnak meg összekötni egy routerrel és egy nagy nyereségű antennával (esetleg lopni más netjét). És aztán írják hsz-ek tucatjait, hogy miért nem megy, hiszen a nagy nyereségű antenna oldalán fullos térerő látszik...
|
pén. júl. 08, 2011 9:04 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Laci_L írta: asdf_ írta: ... az antenna nyeresege adoiranyban is mukodik. Csakhogy a "túloldalon" nem nagy nyereségű antenna van, hanem körsugárzó. Fogni attol meg fogja a jelet, ha a korsugarzo adasabol egy nyereseges antenna hasznalhato jelet bir prezentalni, akkor ugyanez visszafele is kenytelen mukodni.A problema abbol lesz, hogy a korsugarzo osszeszed ugyanazon a csatornan barmelyi ranybol meg barmit, ami tonkreteszi az iranyitott antenna jelet. Tehat a jel ott lesz, csak esetlegesen hasznalhatatlanul, mert velhetoen zavarja majd ez-az. Szoval felig-meddig jogos az eszrevetel, a jel meglesz, csak ertekelhetetlen, km-es tavolsagnal iranyitott antenna kell mindket oldalra.
|
pén. júl. 08, 2011 8:50 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Archym írta: Nem megsértődöm, csak megvagyok enélkül is most is és a következő 20 évben is. Ha pedig valakinek ez a stílus hiányzik, annak majd szólok van egy fórum ahol ezt a stílust támogatják. Vannak más fórumok is. Én maradok olyan helyeken ahol fórumoznak, s nem ilyen "informálódás helyett gondolkozz azon amihez nem értesz" szintű aranyköpéseket alkot a moderátor. Ez a fórum úgyis rövidesen bedöglik, tudja ezt már mindenki. Így max. gyorsabban, kevesebb szenvedés lesz. Hát adják meg neki a moderátorok a kegyelemdöfést ha ezt tartják helyesnek. Azért kár hogy ilyen véget ér. Meg lehetne ezt a fórumot menteni normális hozzáállással. De hát, szíve rajta mindenkinek. Veled semmi bajom. Szia Nehezen bírod a jogos kritikát. Nem gondoltál bele. Szóvá tette valaki, hogy nem gondoltál bele. Erre besértődsz. SZERINTED ez korrekt viselkedés?
|
pén. júl. 08, 2011 7:23 |
|
|
Macika
Moderátor
|
asdf_ írta: Macika írta: A WLAN-ozás NEM olyan, mint a Class FM rádióadó vétele, hogy van egy adó és azt hallgatjuk egy nagy nyereségű antennával, hanem a WLAN-kapcsolat az kétirányú! Hogy szemléletesebbé tegyem a dolgot, ha egy segédeszközzel te látsz valakit (pl. egy nagy távcsővel), az nem jelenti egyáltalán azt, hogy ő is fog látni téged szabad szemmel.
Halkan megjegyeznem, hogy az antenna nyeresege adoiranyban is mukodik. Szerintem attól, ha ODAirányba irányítottan adsz 0,1 W-tal (mert ugye ez a maximum, túllépni nem etikus), akkor sem képes egy normál véltelre szánt túloldali eszköz fogni 3 km-ről a jelet a kapcsolat felépüléséhez megfelelően.
|
pén. júl. 08, 2011 7:22 |
|
|
Archym
ezüst tag
|
Nem megsértődöm, csak megvagyok enélkül is most is és a következő 20 évben is. Ha pedig valakinek ez a stílus hiányzik, annak majd szólok van egy fórum ahol ezt a stílust támogatják. Vannak más fórumok is. Én maradok olyan helyeken ahol fórumoznak, s nem ilyen "informálódás helyett gondolkozz azon amihez nem értesz" szintű aranyköpéseket alkot a moderátor. Ez a fórum úgyis rövidesen bedöglik, tudja ezt már mindenki. Így max. gyorsabban, kevesebb szenvedés lesz. Hát adják meg neki a moderátorok a kegyelemdöfést ha ezt tartják helyesnek. Azért kár hogy ilyen véget ér. Meg lehetne ezt a fórumot menteni normális hozzáállással. De hát, szíve rajta mindenkinek. Veled semmi bajom. Szia
|
csüt. júl. 07, 2011 21:00 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11967 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
asdf_ írta: ... az antenna nyeresege adoiranyban is mukodik. Csakhogy a "túloldalon" nem nagy nyereségű antenna van, hanem körsugárzó.
|
csüt. júl. 07, 2011 20:29 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Archym írta: ... folytassátok ezt a stilust nélkülem ... Ha még egyáltalán elolvasod: Ez nem stílus, hanem kulturáltság, műveltség dolga. Az biztos, hogy kétbites bunkó több van a nagyvilágban, mint művelt ember. Ha meg ezen megsértődsz, lelked rajta. Majd 20 év múlva jusson eszedbe, amit írtam. Na szevasz.
|
csüt. júl. 07, 2011 20:17 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Macika írta: A WLAN-ozás NEM olyan, mint a Class FM rádióadó vétele, hogy van egy adó és azt hallgatjuk egy nagy nyereségű antennával, hanem a WLAN-kapcsolat az kétirányú! Hogy szemléletesebbé tegyem a dolgot, ha egy segédeszközzel te látsz valakit (pl. egy nagy távcsővel), az nem jelenti egyáltalán azt, hogy ő is fog látni téged szabad szemmel.
Halkan megjegyeznem, hogy az antenna nyeresege adoiranyban is mukodik.
|
csüt. júl. 07, 2011 20:15 |
|
|
Archym
ezüst tag
|
Rendben akkor szoljatok hozzá amihez nem akartok hozzászólni és hözöngjetek emiatt. Legyetek lekezelők azért mert nem veszek meg egy bóvlit 20 000 Ft ért és utána hözöngjetek ujból amiért hasonló stilusban válaszolok. És nem nem fogok gondolkozni azon amihez nem értek hanem megkérdezem attól aki ért hozzá. Persze csak olyanoktól akik képesek a saját maguk által elvárt stilusra. veletek befejeztem további minden jót folytassátok ezt a stilust nélkülem, nincs még eléggé padlón ez a fórum ugy látszik.
|
csüt. júl. 07, 2011 17:40 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Archym írta: kuncsaku írta: Amúgy mennyi mondjuk egy házi vagy egy ipari wifi hatótávolsága? 10-50 méter? A vasútvonalak mellett maximum nagyvárosokban vannak 20 méteres körzetben házak ahonnan jöhet wifi jel. Szerintem behúzta ez a fiatalember a szivatót, bolondját járatja)))). Főleg, hogy már leírtam neki a legolcsóbb megoldást és észre se veszi, nem is reagált rá. Nézd már meg a kezdőlinket haver! Nem 20 méterekről van szó. Legyen az az alap, hogy megnézed mire válaszolsz! Leirtad mi a legolcsóbb megoldás - szerinted. Köszönöm. De ettől még vitázhatunk tovább ki szerint mi a legolcsóbb hogy kiderüljön a többi lehetőség is azok előnyeivel hátrányaival együtt. Erről szól(na) egy vitafórum. Viszont nyomatékosan megkérek mindent résztvevőt, csak az vegyen részt a vitában aki részt akar venni benne, akik nem akarnak részt venni benne azok ne vegyenek részt benne. Megoldható? Na most szólok akkor, hogy ezt a haverezős stílust felejtsd el itt!!! Máshol lehet, hogy buknak rá, de biztosíthatlak, hogy itt NEM! Ahhoz, hogy ilyen lekezelő stílusban írogass másoknak, talán kicsit olvasottabbnak kellene lenned. De még jobb, ha akkor sem! Nem tudom, ki dumálta tele a fejedet, hogy 3 km-ről befogja a WiFi jelét, de nagy marhaság, az már biztos. Az, hogy befogja olyan távolságról, azt még csak-csak elhiszem (valójában nem hiszem el azt sem, csak most mondom azt), de azt, hogy vissza is tudja lőni olyan távolságba, na ott van az orbitális baromság. Megint nem gondolkozol. A WLAN-ozás NEM olyan, mint a Class FM rádióadó vétele, hogy van egy adó és azt hallgatjuk egy nagy nyereségű antennával, hanem a WLAN-kapcsolat az kétirányú! Hogy szemléletesebbé tegyem a dolgot, ha egy segédeszközzel te látsz valakit (pl. egy nagy távcsővel), az nem jelenti egyáltalán azt, hogy ő is fog látni téged szabad szemmel. Tehát hiába látod te 2 km-ről az adó-azonosítót, hiába tudod összevadászni a jeleket nagy messzeségből, attól még a másik végen lévő eszköz nem képes ugyanerre te jeleddel. Mivel az adóteljesítményt a hatályos rádiós törvények értelmében nem lépheted túl, ezért nem fogsz tudni olyan teljesítménnyel adni, amit a másik oldalon lévő NORMÁL vevő venni fog tudni. Ha ebbe belegondolsz, máris mosolyogsz egyet az egész butaságon. Legalábbis remélem...
|
csüt. júl. 07, 2011 16:52 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
El vagy kicsit tevedve szerintem (tobb fronton is). A sajat forumodon arra kersz meg barkit, amire akarsz, itt viszont...
|
csüt. júl. 07, 2011 7:43 |
|
|
Archym
ezüst tag
|
kuncsaku írta: Amúgy mennyi mondjuk egy házi vagy egy ipari wifi hatótávolsága? 10-50 méter? A vasútvonalak mellett maximum nagyvárosokban vannak 20 méteres körzetben házak ahonnan jöhet wifi jel. Szerintem behúzta ez a fiatalember a szivatót, bolondját járatja)))). Főleg, hogy már leírtam neki a legolcsóbb megoldást és észre se veszi, nem is reagált rá. Nézd már meg a kezdőlinket haver! Nem 20 méterekről van szó. Legyen az az alap, hogy megnézed mire válaszolsz! Leirtad mi a legolcsóbb megoldás - szerinted. Köszönöm. De ettől még vitázhatunk tovább ki szerint mi a legolcsóbb hogy kiderüljön a többi lehetőség is azok előnyeivel hátrányaival együtt. Erről szól(na) egy vitafórum. Viszont nyomatékosan megkérek mindent résztvevőt, csak az vegyen részt a vitában aki részt akar venni benne, akik nem akarnak részt venni benne azok ne vegyenek részt benne. Megoldható?
|
csüt. júl. 07, 2011 4:15 |
|
|
Archym
ezüst tag
|
Egy laptop nem csak chatelésre jó. és lényegesen sokoldalubb mint egy mobil. És nem vonaton élek, csak napi 2 órát vonatozom, a kérdés az volt vonaton működhet e ez. A kérdéses eszköz 3 km-ről fogja be a wifit alaphelyzetből, de van ennél is hatékonyabb fajta. ekkora háromszögnél lényegesen lassabb az elmozdulás. és nem csak chat skype lenne a másik kérdés. nem reagálok azonnal, mert vonaton vagyok sokszor. ott lakom és ott nincs wifi még nincs.
|
szer. júl. 06, 2011 19:11 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
De nem értem ezt az egészet. A kezéba adja a vonaton mellette ülőnek az antennát egy seprűnyélre kötve és megkéri, hogy forgassa, amíg ő csetel? És a barátnője ugyanezt teszi a munkahelyén vagy az iskolában? Amúgy mennyi mondjuk egy házi vagy egy ipari wifi hatótávolsága? 10-50 méter? A vasútvonalak mellett maximum nagyvárosokban vannak 20 méteres körzetben házak ahonnan jöhet wifi jel. Szerintem behúzta ez a fiatalember a szivatót, bolondját járatja)))). Főleg, hogy már leírtam neki a legolcsóbb megoldást és észre se veszi, nem is reagált rá.
|
kedd júl. 05, 2011 6:31 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Amugy nincs mit csinalni rajta, kaphato keszen ilyen antenna, 1 meteres N-RPSMA kabel is van keszen, meg az usb-s tplink wifi adapter is. Csak ossze kell dugni es keszen van, 15k huf alatt megall az egesz.
|
hétf. júl. 04, 2011 21:21 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Archym írta: ez a kérdés érdekelne mert házilag megcsinálnám... Azt csak gondolod. Komoly műszerezettség, és hozzáértés nélkül semmire sem fogsz menni. Van némi gyakorlatom a témában. Csak halkan jegyzem meg, hogy a mikrohullámú antennák méretezése és főleg a készítése (anyagok) külön szakma, könyvtárnyi irodalma van. A kiszajú erősítőről, stb. nem is beszélve. De ha van rá pénzed és időd, rajta. Majd számolj be az eredményről.
|
hétf. júl. 04, 2011 20:42 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Archym írta: ez a kérdés érdekelne mert házilag megcsinálnám. s nem mindegy mi kellhet bele. amugy irtam a cégnek azt irják mozgó vonaton nem használható, nekem meg főleg ugy kéne igy nem adnék rá 12000 Ft ot inkább kisérleteznék. Tényleg ne haragudj meg, jól szórakozom, de betöltötted már legalább a 18-at? Csak mert annyira ordít, hogy bele nem gondolsz, mi hogyan működik! Ez a vonatos dolog verte ki nálam most a biztosítékot. Fél perc nem lett volna írogatás helyett belegondolni, hogy SOHA nem tudhatod, hol, merre van a WLAN router. Akkor sem, ha sétálsz az utcán. Vagy ha beülsz a Mekibe. Akkor egy haladó vonaton hogy a mókusfarkába tudnád a router irányába fordítani a nyereséges antennát??? Tisztellek, hogy javítod a fórum hozzászólás-számát, szükség is van rá, csak engem bánt, hogy ennyire nem gondolkozol...
|
hétf. júl. 04, 2011 20:17 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Amugy nem vagom, hogy miert nem jo ket legolcsobb androidos telefon, akar prepaides kartya is, 50 megas netelofizetes ra (havi 600), aztan irogattok gmailen emailt, az ugyis egybefuzi az emaileket, vagy kamuaccounttal facebook chat. Annyit rugozol itt mindenfele megoldason, mire meglesz, mar nem is lesztek egyutt Mozgo vonaton meg persze, hogy nem hasznalhato, iranyitott antenna (innen ered a nyeresege), mivel nem tudod hol a celallomas, nem tudod merre kene iranyitani. Halkan jegyzem meg, hogy vonatnal fovonalon neha gsm lefedettseg sincs, nemhogy free wifi. Arrol az aprosagrol persze nem is beszelek, hogy az usb-s wifi adaptert szerintem telefonba nem dugod bele, csak notebookba. Szoval a wifit felejtsd el batran.
|
hétf. júl. 04, 2011 19:19 |
|
|
Archym
ezüst tag
|
ez a kérdés érdekelne mert házilag megcsinálnám. s nem mindegy mi kellhet bele. amugy irtam a cégnek azt irják mozgó vonaton nem használható, nekem meg főleg ugy kéne igy nem adnék rá 12000 Ft ot inkább kisérleteznék.
|
hétf. júl. 04, 2011 18:27 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Szerintem semmi jelerosito nincs benne, sima iranyitott kulteri antenna ami nyereseges, amit rakotottek egy tplink usb-s vevore.
|
hétf. júl. 04, 2011 8:14 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Archym írta: ez nem jó hir. Másik kérdés: akkor az megoldás ha ezzel az korábbi hozzászólásomban levő linken látható vacakkal csatlakozom más wifijéhez ingyen? Az milyen sebességű szokott lenni? Gyorsabb? Mert ha mekié vagy egyébbé akkor erősen meg lehet osztva vagy hogy lehet ez? Az hogy leszívja az akkut nem baj, mert szerintem nem sokkal jobban szívja le mint egy mobilbeszélgetés s ez eleve ezt pótolja.
Amúgy kérdés: hogy megy ez a leszívás ha laptopról megy a wifi vagy usb portos modemmel? Az a laptop saját akkujához képest mekkora mértékű leszívás? Bár gondolom ez a netlopó izé még jobban szív mint a sima wifi, eleve az usb porból nyeri az energiát, de az meg ha jól tudom max. fél wattot ad ami a laptop teljesítményének a töredéke... Wifivel természetesen működik rendesen a Skype, csakúgy mint telefonon. Wifin keresztül lényegében teljesen élvezhető a telefonbeszélgetés. Már amennyiben jó a jelerősség. Ezt az erősítő antennát nem ismerem. gondolom van benne egy 1500 forintos jelerősítő, abban a kis söralátétban meg valami 300 forintos rézdrót csigába tekerve, hogy összefogdossa a jelet. Bár ez mindegy, ha működik. Nekem a kóbor wifikről annyi a tapasztalatom, hogy ha kettes jelerősség van, akkor az már használható beszélgetésre. De persze ha már mozogsz, akkor szakadozhat a vétel, mert vagy jó, vagy nem jó)). Na most eléggé hihetetlen, hogy te vagy akár bárki nekiállna radarozgatni azzal az antennával. Azt még elhiszem, hogy egy fix házban valaki kirak egy olyat az ablakba. De ha otthon vagy, akkor mindegy a fogyasztás hiszen van áram. Ha utazol, akkor gondolom nem radarozol, tehát akkor meg minek? Wattokban nem tudok teljesítményt írni. De kb egy állandó wifikapcsolat szerintem 15-20 %-os plusz fogyasztást eredményez. Egyébként igen kevés készüléknek működik készenléti módban a wifije. Az usb portosat nem todom, mert nem használom. Különben most kicsit megkavarodtam. Nem a legolcsóbb, legkisebb üzenetküldési formátumot keresed, hogy kapcsolatot tarthass a barátnőddel? A hölgy hajlandó állandóan keretprogramokkal foglalkozni? Meg van is rá lehetősége? Mert ha csak egyoldalúak ezek a szoftverhasználatok, akkor nem sokra mész vele. Ha meg időhöz kötött, akkor pláne nem. Mert egy emailt megír az ember úgy mint egy sms-t. De munkaidőben nem mindenki tud felmenni a keretprogramokra, ott bejelentkezgetni meg keresgélni az üzeneteket pl facebook,skype, msn, cset)))).
|
vas. júl. 03, 2011 23:15 |
|
|
Archym
ezüst tag
|
ez nem jó hir. Másik kérdés: akkor az megoldás ha ezzel az korábbi hozzászólásomban levő linken látható vacakkal csatlakozom más wifijéhez ingyen? Az milyen sebességű szokott lenni? Gyorsabb? Mert ha mekié vagy egyébbé akkor erősen meg lehet osztva vagy hogy lehet ez? Az hogy leszívja az akkut nem baj, mert szerintem nem sokkal jobban szívja le mint egy mobilbeszélgetés s ez eleve ezt pótolja.
Amúgy kérdés: hogy megy ez a leszívás ha laptopról megy a wifi vagy usb portos modemmel? Az a laptop saját akkujához képest mekkora mértékű leszívás? Bár gondolom ez a netlopó izé még jobban szív mint a sima wifi, eleve az usb porból nyeri az energiát, de az meg ha jól tudom max. fél wattot ad ami a laptop teljesítményének a töredéke...
|
vas. júl. 03, 2011 16:57 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Re: Korlátlan sms sim kártya és egyéb ingyenes sms lehetőség
Archym írta: Köszi. egy kérdés: ezzel a 30 kb/s-al működhet skype audió beszélgetés ha sikerül megoldani? Annyit tudok, hogy a netrádió az nagyon szaggatva megy. Ebből következtetvén nem megy vele zökkenömentesen, hacsak nem bbutítja le az ember a végtelenségig a hangminőséget. Megmondom őszintén, nem szívesen próbálom ki még a kedvedért se. Amióta azt olvastam, hogy kiolvassa a Skype az adatainkat a telefonkönyvből és elküldi a cégének, azóta egy rendszerfrissítés óta fel se tettem. Na meg gondolj bele. Folyamatos online kapcsolatot igényel, ami ma már megoldható. De lezabálja az akkut egy pillanat alatt. Na meg ismervén a mmagyar szolgáltatásokat, ha megszakad a kapcsolat, akkor nem csatlakozik újra. És az ember meg csak pislog, hogy miért nem jött semmi 2 órája. Míg az email újrapróbálja a lekérést ha nem sikerül kapcsolódni egy gyenge lefedettségű területen. Hidd el, mindent kipróbáltam már. Persze nem várom el, hogy elhidd, sőt örülök is, hogy ha esetleg azt a jó hírt fogod közölni, hogy megy vele a Skype. Viszont Skype nem mindenkinek van, tehát az emailnak is kellene egyszerre menni meg a Skypenak is. Dupla energia.
|
vas. júl. 03, 2011 16:11 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Archym írta: ... Ez nem törvénytelen? ... Nem.Aki nyíltan (titkosítás nélkül) közzéteszi a hozzáférést (nyilvános helyek), az tudja, hogy "viszik" a Netet. Az mindegy, hogy a távolság mennyi. Bent ülsz a Mekiben, vagy messzebb. Magán Netet meg nehéz lopni, mert jelszóval titkosítják (ha épeszű a tulaj).
|
vas. júl. 03, 2011 15:47 |
|
|
Archym
ezüst tag
|
http://www.secron.hu/vadasz.htmlUjjabb kérdés. Ez nem törvénytelen? Mert nekem ugy tünik, idegen gyors netek lopásáról van szó...
|
vas. júl. 03, 2011 10:44 |
|
|
Archym
ezüst tag
|
Köszi. egy kérdés: ezzel a 30 kb/s-al működhet skype audió beszélgetés ha sikerül megoldani?
|
vas. júl. 03, 2011 9:33 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Archym írta: Az eredeti ötlet, a chat is érdekelne, amiket eddig találtam azok nem váltak be, a fórum félsiker de ott meg a folyamatos chat szerű kommunikáció nehézkes. Állandó kézi frissítést igényel.
Köszönöm a türelmet. Email. Én már több éve ezt használom és most iszonyat olcsó lett. A T-mobile Go 30 internetcsomagját kell megrendelni a saját és a barátnőd készülékére. Telenornál is van ilyen csomag, csak ott 1000 ft ha jól tudom, nem néztem utána, hallomásból tudom. Ezeken nincsen túlforgalmazási díj. A telefonokat be kell állítani úgy, hogy 5 vagy 10 percenként kérje le az emailt. A legolcsóbb telefon is tud ilyet. Akármennyi szöveget írhatsz bele és akármennyi képet küldhetsz. Fut a háttérben. Amikor a barátnőd is épp ráér meg te is, akkor meg kézzel is frissítheted. Tehát szinte csetszerűen működik a dolog és igen stabil. Ez a legolcsóbb megoldás. Én a Go 30-at használom, harminc mega után csökkentik a sebességet 30 kb/s-ra. De még így is jól lehet vele fórumozni vagy apróbb infóknak utána nézni a neten. Mivel hangjelzéssel jelzi a telefon az új emailt, ezért mindig tudod ha írt. És a levél megmarad ameddig bírja a telefonod memóriája. Szóval semmiről nem maradsz le.
|
szomb. júl. 02, 2011 13:18 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Archym írta: Párdon Igazatok van. Összeszedem magam.
Szóval van egy Nokia XpressMusic 5310 típusú készülékem. Pannonfüggő. Erre le van töltve az Opera Mini nevű böngészőprogram.
Le akarom rá tölteni a korábbi tanácsnak megfelelően a skype valamelyik verzióját, de azok csak Windows rendszerekre jók, Xp-re vagy egyébre. Az én mobilomon pedig nem Windows operációs rendszer fut hanem valami más. A skype honlapjáról letölthető ugyan mobilra való verzió, de csak okostelefonra. Erre a típusra nincs. Engem az érdekelne, megoldható e erre a típusra is használható telefonálási lehetőség. Mivel egy okostelefonnal kell kommunikálnia, elvileg ez megoldható egy erre a célra létrehozott weblapon is, de feltételezem le is tölthető ilyesmi. Vagy valami más ötlet? Az eredeti ötlet, a chat is érdekelne, amiket eddig találtam azok nem váltak be, a fórum félsiker de ott meg a folyamatos chat szerű kommunikáció nehézkes. Állandó kézi frissítést igényel.
Köszönöm a türelmet. Na, ez így már MINDJÁRT más, összeszedett fogalmazás, minden érthető! De sajnos a hírek rosszak. S40-re (az 5310 az ilyen rendszerű) nincs és nem is lesz/lehet Skype, csak amit megírnak JAVA-ra. Létezik java-ra is ICQ, meg MSN is. Kicsit nyögvenyelősen, de működik! Az ICQ ráadásul működik offline is (ha nincs a címzett a gépnél), úgy tudom.
|
vas. jún. 26, 2011 14:04 |
|
|
Archym
ezüst tag
|
Párdon Igazatok van. Összeszedem magam.
Szóval van egy Nokia XpressMusic 5310 típusú készülékem. Pannonfüggő. Erre le van töltve az Opera Mini nevű böngészőprogram.
Le akarom rá tölteni a korábbi tanácsnak megfelelően a skype valamelyik verzióját, de azok csak Windows rendszerekre jók, Xp-re vagy egyébre. Az én mobilomon pedig nem Windows operációs rendszer fut hanem valami más. A skype honlapjáról letölthető ugyan mobilra való verzió, de csak okostelefonra. Erre a típusra nincs. Engem az érdekelne, megoldható e erre a típusra is használható telefonálási lehetőség. Mivel egy okostelefonnal kell kommunikálnia, elvileg ez megoldható egy erre a célra létrehozott weblapon is, de feltételezem le is tölthető ilyesmi. Vagy valami más ötlet? Az eredeti ötlet, a chat is érdekelne, amiket eddig találtam azok nem váltak be, a fórum félsiker de ott meg a folyamatos chat szerű kommunikáció nehézkes. Állandó kézi frissítést igényel.
Köszönöm a türelmet.
|
vas. jún. 26, 2011 11:34 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Macika írta: ... Nem mondod, hogy Te megértetted, mit is szeretne a topictárs és milyen készülékre! Nem értettem, mert nem ismerem ezeket (te is tudod, hogy nem nagyon foglalkozok a mobilokkal, csak telefonálok vele). De a szöveg (a tartalmi zavaron kívül) tele volt egyéb hibával, gondoltam ezek is oda sorolhatók.
|
szomb. jún. 25, 2011 18:47 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Laci_L írta: Macika írta: ... A kiemelt rész értelmezhetetlen. Szvsz csak a magyar helyesírással van gond. De hát vannak jó élő példák manapság. És azok nem is egyszerű fórum tagok, hanem... Nokia Xpress típusú mobiltelefon nincs. Ahogy Opera mini OPRENDSZER sincsen. Nem mondod, hogy Te megértetted, mit is szeretne a topictárs és milyen készülékre!
|
szomb. jún. 25, 2011 18:29 |
|
|