Szerző |
Üzenet |
integral
gyémánt tag
|
Re: Merevlemezek
Van ilyen IDE/SATA-USB átalakítóm. Van hozzá külön táp is, az IDE-s HDD-hez való tápcsatlakozóval (a képen nincs feltüntetve.) http://skpc.eu/index.php?route=product/ ... ct_id=1802Ez jó lenne ehhez a notebook HDD is, igaz? Illetve a tápot hogy oldják meg ennél a HDD-nél? Gondolom nem olyan lónagy csatlakozója van, mint a 3,5-es IDE HDD-nek. A képből is ez derül ki.
|
pén. dec. 07, 2012 9:22 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Megveheted külön is, de szerintem olyat is lehet kapni, aminek van sata/esata csatlakozója is. Többnyire nincs vele probléma, ha szabályosan leválasztod kihúzás előtt. Vannak olyan gépek, ahol szigorúan betartják az 500mA/port korlátot, ez a felpörgéshez kevés. Ilyen esetre kell Y kábelt beszerezni, ha gyárilag nem adnak.
|
pén. dec. 07, 2012 8:56 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Nem sok írás történt itt lassan egy év elteltével. De én azért írok, van egy kérdésem. Vennék egy 2,5"-os notebook HDD-t, kb 320-500GB-osat. De nem notebookban használnám, hanem külső HDD-ként adattárolásra, néha hurcolászva is lenne, illetve a későbbiekben asztali gépben. A mérete miatt, súlya miatt gondoltam ezt ki. Milyen hátránya lehet ennek a megoldásnak, ha van egyáltalán? Portable 2,5-es HDD-t nem akartam, mert drágább is, meg azt nem tudnám SATA felületre dugni.
|
pén. dec. 07, 2012 8:16 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
I remember my kollege oldclotesman És spórol...szaar*ból lehet lekvárt vajat stb késziteni,de egy kiszáradt kondis táppal megtűzdelt alaplapot csak kondicserékkel lehet üzemképessé tenni,ahhoz meg uu lusta mit a szoft-os godjaihoz
|
pén. dec. 23, 2011 17:25 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Próbáld ki úgy is, hogy kihúzod a hdd adatkábelét, bekapcsolod, és hagyod hadd menjen egy ideig. Ha akkor is elkezdi, akkor a hdd a hunyó. Nekem egy WD meghajtó csinál ilyet, de max. fél percig.
Egyébként a windows teljesítményfigyelő meg tudja mutatni, hogy van-e éppen írás vagy olvasási művelet, csak ki kell választani a grafikonokat.
|
csüt. dec. 22, 2011 10:36 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Ez egy régi gép, 9 éves, lehet, hogya 80GB-os vinyó nem tetszik neki és azért van ez? 20GB-os vinyó volt hozzá, de a Bios nem jelzett problémát a 80GB miatt, azaz felismerte.
|
csüt. dec. 22, 2011 8:58 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
A Feladatkezelőből nem derült ki. A HDD melyik része úgy értelemzendő, hogy van 2 partíció. A vinyó eleje korábban üres volt kb 10GB (egy esetleges későbbi op.rendszer számára meghagyva), térben utána volt létrehozva egy partíció 70GB. Arra gondoltam, hogy az elején lévő üresség zavarja a rendszert. De azt is Create-eltem. Utána is csinálta azt a fejmozgatást. Most nincs semmi adat csak a Volume Information és a Recycler mappák vannak mindkét partíción és akkor is csinálta. Még egy másik op.rendszerrel indítva is megnézem majd, ami nem XP, meg egy másik vinyót is beteszek ennek a helyére. Hátha közelebb jutok a felderítésben. Esetleg még ezt a vinyót átrakom a Primary IDE kábel Slave csatijára. Vagy még Biosban letiltom. Szóval van még néhány variáció, amihez túl sok kedvem nincs figyelgetni, mert nem egyből jön elő a jelenséág, hanem (nem figyeltem, csak sacc) 10-15 perc múlva. Ezért lenne jó egy ilyet figyelő monitorozó program, ami egyből kideríti, hogy mi **** a vinyót. Feltételezem, nem a vinyó csinálja magától, tehát a vinyó szeirntem nem "beteg".
|
csüt. dec. 22, 2011 8:53 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11960 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
integral írta: ... Van olyan program, ami megmutatja, hogy milyen program használja és mely részén a vinyónak?... Részben van, a Win sajátja: Feladatkezelő (Shift-Ctrl-Esc) Itt jól látható melyik program fut. Azt meg nem tudom értelmezni, hogy a HD melyik része, mert a fej ide-oda megy össze-vissza azon a területen, amelyiken az adott partíció van. Sőt nem csak ott, mert átmegy más területekre is. De ez neked mindegy, az a gyanúm.
|
szer. dec. 21, 2011 16:30 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Sziasztok! Továbbra is zizeg időközönként és viszonylag sokáig a vinyo feje, ahogy írtam korábban. (most is elkezdte, de leállítottam kb 1,5-2 perc után). Van olyan program, ami megmutatja, hogy milyen program használja és mely részén a vinyónak? A HD Sentinel nem ad ilyen infót. Kezdek aggódni, mert így nem merek rá adatokat felvinni. DVD-re tudok erről a vinyóról írni és olvasni is (egy IDE kábelen van miondkét eszköz), tehát eddig működés közben nem volt vele gond.
|
szer. dec. 21, 2011 14:30 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Hm.. ha jobban belegondolunk eleve a BIOSs-os is birizgálja a lemezt magával a SMART-al..de ettől még maga a Op-rendszer tudomást sem vehet róla hogy használják a lemezt hátulról ezért van többek közt a hardveren a háttértár(cache)
|
kedd dec. 13, 2011 20:16 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
Mi van akkor, ha csak símán a vindóz állt neki indexelni? Azt is abbahagyja, ha épp használják a diszket.
|
hétf. dec. 12, 2011 11:05 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11960 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
integral írta: ... nem lehet, hogy a HD Sentinel birizgálja a vinyót? ... De igen. Csakhogy ehhez regisztrálni (megvenni) kell a programot, különben csak kimutatja az állapotot. Mellesleg ez untig elég.
|
vas. dec. 11, 2011 20:36 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Nincsen HirenCD-m. Mielőtt még ennek nekilátok ha meglelem a HirenCD-t, nem lehet, hogy a HD Sentinel birizgálja a vinyót? Egyébként ma is csinálta 2-szer legalább, akkor is, amikor nem futott a HD sentinel, legalábbis nem láttam a tálcán se a feladatkezelőben. Kétszer megmértem 85-90mp-ig zizegett. Egy msáik alkalommal meg tovább, de ott közbeavatkoztam már. Uninstallom a rendszerről, hátha nem fogja csinálni. De előtte még berakok 1-2 régebbi vinyót, hogy azokra mit ír.
|
vas. dec. 11, 2011 20:11 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
integral írta: ... Mit ért működési idő alatt? Amikor kap áramot és működőképes ... Így van. De hát ez egy szinte új vinyó, miközben azt írtad hogy használt. Valami nem stimmel. Még egy lehet: az Op rendszer futtat valamit, ami össze-vissza másol, töröl. Ezt hallod. Erről szó volt éppen mostanában: http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=983570#p983570Rakjál be egy Hiren CD-t, és onnan futtass egy WinPE -t. Ha ott is kerreg (hálózat nélkül), akkor gáz van a vinyóval. Ha nem meg kell keresni, mi fut rajta ilyenkor (feladatkezelő).
|
vas. dec. 11, 2011 19:46 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Ezt a progit hasznááltam. Azt írja, hogy kondíció 100%-os. Meg azt is, hogy A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.
Nincs szükség beavatkozásra.na meg azt is, hogy Működési idő: 1 nap 22 óra. Mit ért működési idő alatt? Amikor kap áramot és működőképes, vagy amikor olvasás-írás zajlik rajta?
|
vas. dec. 11, 2011 19:08 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
integral írta: ... mi okozhatja ezt, nem okoz e kárt a vinyóban? ... Az, hogy valószínűleg rossz, és károsítja. A Harddisk Sentinel-t futtasd, megmondja mi a helyzet. Nem kell regisztrálni, a hibákat az ingyenes verzió is jelzi. Telepíteni kell. A DOS-os verziót nem kell, az külső Boot lemezről (floppyról) futtatható. Te döntöd el melyiket használod, töltöd le. http://www.hdsentinel.hu/
|
szomb. dec. 10, 2011 20:57 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Sziasztok! Hozzámkerült egy használt Maxtor 80GB-os HDD, nem hiszem hogy strapálva volt, de ennek ellenére nem ismerem az előéletét. Amit észrevettem, hogy bekapcsolás után kb 5-10 perc eltelte után a fejmozgására hasonlító hangot ad. Mintha folyamatosan kerregne a fej. Kerregés közben, ha megnyitom a meghajtót a Totalcommanderrel (intézővel még nem próbáltam, de gondolom ott is ez a helyzet) akkor abbahagyja a kerregést. Bár most nemrég nme reagált erre, hanem egy fájlt is meg kellett nyitni, akkor hagyta abba. Bizonyos időközönként csinálja ezt a kerregést, nemcsak bekapcsolás után egyszer. Nem próbáltam, hogy mi van, ha magára hagyom a rendszert, kerregne amíg kikapcsolom a gépet? Kérdésem, hogy mi okozhatja ezt, nem okoz e kárt a vinyóban? Még ilyennel nem találkoztam Seagate és Quantum vinyónál. Ezen a Maxtoron programok nem futnak, csak adattárolásra használnám.
|
szomb. dec. 10, 2011 19:47 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
A HDMI erre nem jó, inkább a másik géppel kellene megpróbálni.
|
szer. nov. 23, 2011 14:10 |
|
|
Ishi
ezüst tag
|
Csak olyan csatlakozót találtam a laptopon, hogy HDMI, az jó esetleg? Ami leégett táp, annak az alaplapi csatlakozója vagy 20 bemenetes, e pót tápjaimé meg csak 10 kb. Vagy esetleg csatlakoztatni tudom a gyerekek működő másik asztali gépéhez??
|
szer. nov. 23, 2011 13:55 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Nem lehetetlen, de attól is függ, hogy milyen csatlakozása van a meghajtónak, és milyen a notesznek.A legegyszerűbb talán a SATA/ESATA párosítás. Az USB-hez adapter kell.
A tápok csatlakozója mennyire más?
|
szer. nov. 23, 2011 13:08 |
|
|
Ishi
ezüst tag
|
Van (volt) egy asztali PC-m, leégett a tápja. Kettő is van itthon, de egyik sem ugyan olyan, az alaplapi csatlakozó mindegyiknél más. Arra gondoltam: el tudnám csak indítani a HDD-jét legalább adatmentésért úgy, hogy USB-n keresztül csatlakoztatom a laptopomhoz,(nem baj ha forrasztgatni is kell)??
|
szer. nov. 23, 2011 12:54 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
TargeT írta: ... Jobb az ilyet tisztán intézni, és csak pendrive-okat dugni a hubba, meg hasonó fogyasztókat... Láttam már USB-s kávéscsésze melegen tartót, lámpát. Tiszta idiotizmus. De hát amíg lósz*ar van, addig veréb is lesz. Az Y kábeles megoldás is csak akkor jön be, ha külön áramkorlátja van a PC csatlakozóknak. Ha ugyanaz a belső 5V táplálja az alaplapon, semmit sem ér az Y kábel.
|
szomb. szept. 10, 2011 18:51 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Nem egyforma amper kell a motornak és elektronikának minden külső HDD-nél. Jobb az ilyet tisztán intézni, és csak pendrive-okat dugni a hubba, meg hasonó fogyasztókat. Egyes külső merevlemezekhez dupla USB csatlakozásos Y kábel is kellhet.
|
szomb. szept. 10, 2011 17:04 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd aug. 15, 2006 17:50 Hozzászólások: 2060 Tartózkodási hely: tartózkodom tehát vagyok
|
TargeT írta: rittinger zoltán írta: Másik port.Olyan nagy lenne az áramfelvétele ennek a kütyünek hogy az usb hub nem elég neki?Ha oda dugom csak felvillan a led rajta de ennyi. Húúúú vazze, azt nem is mondtad, hogy hubról megy, vagy menne Azzal nálam se megy. Sőt talán még az is előfordulhat, hogy a S.M.A.R.T. értéket lerontja felpörgési idő és hasonlók tekintetében, ha egyáltalán megmoccan. Csak tisztán szabad rádugni egy üres USB aljzatra. Legjobb volna az alaplapi, de nálam tuti jó az előlapi is. Na ja csak ebben az a vicces hogy volt már nálam 2.5 inches usb-s merevlemez amit szintén a hubra dugtam és ott nem volt semmi gond.
|
szomb. szept. 10, 2011 16:15 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
rittinger zoltán írta: Másik port.Olyan nagy lenne az áramfelvétele ennek a kütyünek hogy az usb hub nem elég neki?Ha oda dugom csak felvillan a led rajta de ennyi. Húúúú vazze, azt nem is mondtad, hogy hubról megy, vagy menne Azzal nálam se megy. Sőt talán még az is előfordulhat, hogy a S.M.A.R.T. értéket lerontja felpörgési idő és hasonlók tekintetében, ha egyáltalán megmoccan. Csak tisztán szabad rádugni egy üres USB aljzatra. Legjobb volna az alaplapi, de nálam tuti jó az előlapi is.
|
szomb. szept. 10, 2011 15:20 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
rittinger zoltán írta: ... Olyan nagy lenne az áramfelvétele ennek a kütyünek hogy az usb hub nem elég neki? ... Ez bizony előfordulhat. Pont erről volt szó egy másik topikban is. Lehet, hogy nem egyformán terhelhető mindegyik USB. A gond az, ha nincs valami védelem a külső eszközben, az a halála lehet pl egy HD-nak. A Sentinel ír erről.
|
szomb. szept. 10, 2011 14:42 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd aug. 15, 2006 17:50 Hozzászólások: 2060 Tartózkodási hely: tartózkodom tehát vagyok
|
Másik port.Olyan nagy lenne az áramfelvétele ennek a kütyünek hogy az usb hub nem elég neki?Ha oda dugom csak felvillan a led rajta de ennyi.
|
szomb. szept. 10, 2011 14:17 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Lemezkezelőben sem látszik? Másik USB port? Másik Win? Másik PC?
|
pén. szept. 09, 2011 20:36 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
|
Az egyáltalán nem-en azt értem hogy új hardver csatolásakor megjelenik a buborék a tálcán hogy új haver csatlakoztatva,illesztőszoftver telepítése blablabla,itt meg semmi.
|
pén. szept. 09, 2011 20:07 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Mit jelent az "egyáltalán nem"? Az eszközkezelőben megjelenik új eszközként, esetleg problémásként megjelölve? A lemezkezelőben látszik? Lehet, hogy csak nincs particionálva, azért nem látod meghajtóként.
|
pén. szept. 09, 2011 19:39 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
|
Üdv Van valakinek tapasztalata 1.8 inch-es külső merevlemezzel?Hozzám csapódott egy Asus Eee 30Gb nevű termék és az a bajom vele hogy a win7 egyáltalán nem akarja felismerni.Bedugtam a médialejátszóba és azonnal ment,egyből fel is ajánlotta hogy ha szeretném akkor leformázza ext2-re,csak nekem inkább ntfs kellene a win miatt.
|
pén. szept. 09, 2011 18:10 |
|
|
energoman
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2584 Tartózkodási hely: miskolc
|
Nem kétség laphiba. 6éves lap együtt halálozott a táppal. Uj táp ujjult erővel meghajtotta a régit. A kondik meg ez az elszáltak, de ha nem is teljesen mégis halálukon vannak.
Pár hónapja megdolgoztam egy lappal, már mindenféle Drivével kipróbáltam és egyiksem működött. Itt a proci volt a hunyó.
Mindenképpen a biztonság kedvéért ki kell próbálni egy másik hádédét. Nincs Mese ezt nem lehet elkerülni.
|
csüt. jún. 02, 2011 21:02 |
|
|
Coulthard
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 238 Tartózkodási hely: Budapest
|
Nem is gondolnám/tam, hogy a HDD-nek van baja, max. az alaplapnak. Persze, ha egy frissítéssel vagy elemcserével megoldható, akkor nyilván gazdaságosabb lenne, mint egy új lap megvétele, de holnap megyek hozzájuk és meglátom mi lesz a dolog vége.
|
kedd máj. 24, 2011 12:09 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
|
hétf. máj. 23, 2011 20:32 |
|
|
Coulthard
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 238 Tartózkodási hely: Budapest
|
Igen, én is tippeltem végül erre. Mindegy, van még pár dolog, amit tippként kapva megpróbálok, aztán annyi. Úgyis gondolkoznak azon, hogy lecserélek egy laptop-ra az egész gépet.
|
hétf. máj. 23, 2011 17:53 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Ilyen korban már simán lehetséges, hogy kiszolgálta a lelkét...
|
hétf. máj. 23, 2011 15:34 |
|
|
Coulthard
arany tag
|
A típust sajnos nem tudom pontosan, egy kb. 6 éves Asus alaplap, ez biztos.
|
hétf. máj. 23, 2011 13:34 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
Üdv! De tényleg: milyen alaplap? Volt a kezemben olyan, amiben 3 különböző módban lehetett éleszteni az ATA-SATA portokat és nem mindig látszott mind.
|
hétf. máj. 23, 2011 10:19 |
|
|
Coulthard
arany tag
|
Köszi a tippeket! A tápot biztos kilőném, mert az pár hónapja volt cserélve, bár tudom az sem garancia semmire. Megpróbálom majd a BIOS reset-et és Hiren's-t is. Egyébként még annyi infót kaptam, hogy pár napja már volt egy olyan, hogy a gép indításkor szintén nem látta így a HDD-t, de aztán másnap bekapcsoláskor már jó volt, egész a legutóbbi esetig. Azóta nincs változás.
|
szomb. máj. 21, 2011 9:40 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Coulthard írta: Sziasztok! Tegnap egy barátom keresett meg a problémájával, de sajnos nem tudtam rájönni a pontos hibára, pedig azért nem tartom magam amatőrnek. A helyzet a következő: van egy 160Gb-os, SATA-s winchester a gépben, ami egyik nap még tökéletesen működött, másnap bekapcsoláskor viszont már nem látta a rendszer, de olyan szinten, hogy a BIOS-ban sincs jelen. Átraktam a saját gépembe, ott gond nélkül látszik, működik. Próbáltam kábelcserét, másik SATA port-ra átdugást, tápkábel cserét, jumper állítást, BIOS-ban megoldás keresést (meg BIOS default-ot is), de egyszerűen, akármit csinálok, nem hajlandó a gép felismerni a HDD-t. Van rá ötletetek, hogy mit lehetne még megpróbálni a siker érdekében? Én még a problémás gépben megpróbálnék egy másik HDD-t. Milyen alaplap?
|
szomb. máj. 21, 2011 8:39 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Pedig ott csak az alaplapi BIOS nézett-be mint ló az abalakon..Reset után megnézni hogy 'brazlee'-olyan alaplapi :vezérlők stb hogyan is állanak...esetleg,de szinte kizárt a táp nem bírja,de ha eddig bírta.Ez az első lépés. A második.a közismert Hiren's,System-rescure stb(más) rendszerek látják-e a lemezt,ha látják akkor MBR-vírus(ez szokott lenni többnyire az egyik napon volt,másik napra nincs vincsinél)-és ezt nyilván a tiéd látja ,hiszen nem arról indul a rendszer,sőt az összes adat is meg van rajta,csak nem indul róla a gép -de azért ki ne próbáld bármelyik programot,hogy működik-e!
|
pén. máj. 20, 2011 19:30 |
|
|
Coulthard
arany tag
|
Sziasztok! Tegnap egy barátom keresett meg a problémájával, de sajnos nem tudtam rájönni a pontos hibára, pedig azért nem tartom magam amatőrnek. A helyzet a következő: van egy 160Gb-os, SATA-s winchester a gépben, ami egyik nap még tökéletesen működött, másnap bekapcsoláskor viszont már nem látta a rendszer, de olyan szinten, hogy a BIOS-ban sincs jelen. Átraktam a saját gépembe, ott gond nélkül látszik, működik. Próbáltam kábelcserét, másik SATA port-ra átdugást, tápkábel cserét, jumper állítást, BIOS-ban megoldás keresést (meg BIOS default-ot is), de egyszerűen, akármit csinálok, nem hajlandó a gép felismerni a HDD-t. Van rá ötletetek, hogy mit lehetne még megpróbálni a siker érdekében?
|
pén. máj. 20, 2011 15:08 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
.attól ,mint pozitívumként szerepelhetek a hírekben,mint az ' én államra veszélyes terrorista'-aki meg is akarta merényelni Benazír Bhutto-t(az pl. sikeres merénylet volt..anno-..),igaz a Q7 járóképes maradt..kérdés meddig-amíg ki nem bököm kerekét szerverileg irányítottan,de erre nem kell vetedemednem,hiszen elintézi a hardvert házilag is a kiválogatott krém.Kalapácsuk nincs,de van villanyoszlop!-azt is az olyan terroristák ültették mit jómagam..természetesen pályázati pénzekből ezért a villanyoszlop bűntetetőjogilag annyi annyira felelős mint én valamint az előléptetett Belügyi-dolgozó(hopp-hopp ilyen már nincs is ),avagy PÁV-vizsgáztatója,az orvos a ki kiadta annak idején az alkalmasságit az autóvezetésre..no meg a remek jogalkotó és sorolhatnám még hogy ki a bűnös, de mindezt ki fogja kifizetni?Logikusan a szolgálati utat betartva a legfelsőbb főnök tartja a hátát az akkori papírforma szerint.. és most?Amikor,lassan nem lesz ember az országban,aki szöget gyárt,amivel a hirdetményeket falra akasztják? Ps: valószínűleg nem sokáig láthatjátok,mert moderálásra kerül,de csak azért,mert nem is igazi hardver,pedig ez az igazi crunch-bang!(mármint az autó) (utóbbit valószínűleg csak a más op-okban is járatosak értik meg igazán...)
|
pén. ápr. 08, 2011 19:13 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
nacorvus írta: ... -hozzám,meg jön a TEH... természetesen a törött autóval off "Nem volt közlekedési baleset" mondta a nagyfőnök. Nem is, mert a saját, zárt telepükön törték össze a Zay utcában.
|
pén. ápr. 08, 2011 18:16 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Idézet: ..mennyire bolondbiztos a PC világ... -semennyire! ..Kb.annyira mint az idézetben:..'értékeit a vétlenre avagy a Postára bízta...(haggyállógvaV.)'-higgyél nekem a hálózat beszövi mind a helyi rendszert...mind a világot -rettegve,de élük vele,időnként hasznos,ha meg van hackolva kifejezetten káros-szükségszerű rossz (neked egy helyi FTP-szerver kellene amire zsugorítva küldöd a töpörített lemezeket a 10-30 gépről-akár virusostul is),mert az adat mindennél fontosabb(akár op,akár hard hiba lép fel) ezt, senki nem tudja megfizetni!-még a Jó'Isten sem,nem hogy a gazdád,a felhasználók sem akik a talpaidat súrolgatják különböző testrészeikkel.. ha meg van mi előtte is ! Nem véletlenül lett 'over't'best' a Kürt! -jé,és még van olyan magyar cég aki befizető az államnak?-hoppá tippet adtam -hozzám,meg jön a TEH... természetesen a törött autóval
|
csüt. ápr. 07, 2011 20:43 |
|
|
energoman
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2584 Tartózkodási hely: miskolc
|
Most hogy végigjátszottam a HDD mentést, érdekesen szembesültem hogy az utóbbi időben mennyire bolondbiztos a PC világ. üdv energo
|
csüt. ápr. 07, 2011 19:04 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
energoman írta: ... Előkotortam otthon pár régi alkatrészt egy Athlon Thunderbird 1200-as kategóriát ... Pont erről írtam. Lényeg, hogy megoldódott.
|
csüt. ápr. 07, 2011 15:49 |
|
|
energoman
gyémánt tag
|
Na megoldottam, szerencsére még meg tudtam. Előkotortam otthon pár régi alkatrészt egy Athlon Thunderbird 1200-as kategóriát, amin még nincs SATA és nincs USB 2.0. RACK-ba betéve automatikusan felismerte a HDD-t, néztem a paramétereit és leellenőrizve jól állítottam be az új gépeknél a HDD-t szóval a SATA és a többi vezértő kavart valamit, pedig az a hagyományos 1-43ig vagy meddig alapértelmezett merevlemezparaméter és az USER menü aktív volt tehát látnia kellett volna. Na de mindegy szerencsére sikerült, lementeni egyről, remélem a többinél is fog. Köszönöm nektek is, hogy gyorsan reagáltatok a problémámra.
üdv Energo
|
szer. ápr. 06, 2011 21:23 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
energoman írta: ... hogyan ismertessem fel ezeket a HDD-kat bármilyen gépen? ... Régebben (10 éve) nekem is voltak ilyen problémáim. Az akkori alaplapok / biosok auto-ban felismerték ezeket az adatokat. Felírtam egy papírra, és azt állítottam be a másik gépen, ami nem ismerte fel (azok még régebbiek voltak, olyasmik, mint amiről te is írsz).
|
szer. ápr. 06, 2011 20:54 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
+1 a hálózati archiválásra.
|
szer. ápr. 06, 2011 19:37 |
|
|