Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. nov. 18, 2024 23:31

Hozzászólás a témához  [ 1407 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  Következő
Windows 7 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás Re: Windows 7
Köszi

hétf. dec. 19, 2011 20:23
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Elindítasz egy parancssort emelt rendszergazda joggal, és bepötyögöd, hogy chkdsk d: /f /r
Amúgy a Kellékek alatt találod a minden program megjelenítésnél, jobb klikk rajta az egérrel, és a második futtatás rendszergazdaként helyi menüre klikkelsz.
Hogy könnyen elérhető legyen, a parancssort nem árt rögzíteni a Start menüben úgy, hogy a Speciális beállítások alatt bepipálod a futtatás rendszergazdaként bejegyzést.
Vagy kitenni az Asztalra.

Laci_L írta:
TargeT írta:
... partíciót kell törölni, és újra létrehozni. Az helyre szokta billenteni a megzakkant partíciós táblát az MBR-ben.

Visszatérve az előző hsz-emre, az új partíciót csak egy kicsit kell más méretre állítani (már ha van több partíció), és biztos hogy új fájlrendszer lesz.

Most nem erről beszéltem. Nem a fájlrendszert akartam birizgálni, újra létrehozni. Ha meg van makkanva a partíciós tábla, a partíció törlés - létrehozás segít.
Ezt még lehet cizellálni, ha eltérő partícióméretet hozol létre, de ha a fájlrendszert helyre tudja állítani a chkdsk-val, lehet hogy gyakorlatilag mindegy.

hétf. dec. 19, 2011 20:12
arany tag

Bocs, hogy tudom a chkdsk /f /r futtatni a Win 7-ből /C/ a D particion/ itt van az Xp/

hétf. dec. 19, 2011 19:52
a fórum lelke

TargeT írta:
... partíciót kell törölni, és újra létrehozni. Az helyre szokta billenteni a megzakkant partíciós táblát az MBR-ben.

Visszatérve az előző hsz-emre, az új partíciót csak egy kicsit kell más méretre állítani (már ha van több partíció), és biztos hogy új fájlrendszer lesz.

hétf. dec. 19, 2011 19:43
a fórum lelke

Egy hátast én is dobtam. :shock: Eddig még ezzel a signature(hexa cím) jelenséggel életemben nem találkoztam.
Ettől még van, a neten lehet találni hasonlókat.

Két dolog lehet. Vagy simán átszerkeszted a boot.ini-ben multi(0)-ra a signature(59f059e)-et, és megnézed ezzel a vinyóval egyedül bootolva, hogy mi lesz.
Vagy, illetve ettől függetlenül is ráengedni a chkdsk /f /r parancsot. Legyen meg a /r kapcsoló is, bár azzal lassabb lesz a vizsgálat, de megéri.
Ezután ha nem jó, újratelepíteni.
Még nem ártana egy Hard Disk Sentinel vizsgálat sem, ha nagyon nem jó.

Egyébként pl. itt ír a signature dologról az MS. Setup and Startup
"The Signature value is extracted from the MBR. This unique hexadecimal number is either written to the MBR during the text-mode portion of Setup or by a previous installation of Windows NT 4.0 or earlier."

Meg van ez katyvaszosodva. Tényleg az van, hogy partíciót kell törölni, és újra létrehozni. Az helyre szokta billenteni a megzakkant partíciós táblát az MBR-ben.

hétf. dec. 19, 2011 19:15
arany tag

Köszi, hogy foglalkoztok a problémámmal.
Belekeveredtem rendesen:
Sikerült az Xp feltelepítenem, de nem ott van ahol lenni kéne...
Boot menüből való indításkor a következő hibát írja:
"A lemezegység hardverhibája miatt a Windows nem indítható."
Utánna olvastam itt: http://support.microsoft.com/kb/314477/hu
Megnéztem az Xp boot.ini-t:

[boot loader]
timeout=30
default=signature(59f059e)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
signature(59f059e)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect

Aztán dobtam egy hátast...

Szóval a Windows 7-ből az EasyBCD 2.1.2 vel csináltam a boot menüt.
Win 7 indul, az Xp nem.
Ráadásul két azonos Samsung meghajtó van a gépben...

hétf. dec. 19, 2011 19:02
a fórum lelke

Persze, így van. Csak néhány bájt kerül átírásra a vinyón.

hétf. dec. 19, 2011 18:37
a fórum lelke

TargeT írta:
... mindenképpen kell a chkdsk is.

Annyit tennék hozzá tapasztalatból, hogy ha az újra particionálás pontosan ugyanakkora méretre történik, akkor a fájlrendszer nem változik. Jártam úgy, hogy ott volt minden, mintha nem is lett volna particionálás. Persze format nem volt.

hétf. dec. 19, 2011 16:58
a fórum lelke

Igen, mert hiba van a fájlrendszerben.
Előtte futtass chkdsk /f parancsot.
Én a partíciót törölni és újra létrhozni szoktam. Most meg nem mondom, hogy ez elég-e gyorsformázással együtt, vagy mindenképpen kell a chkdsk is.

hétf. dec. 19, 2011 16:35
arany tag

Igen, csak nem fut le a telepítés.
Elindul/boot=CD/ betölt,felajálja a particiót,/szokásos/ formázás, fájlok másolása: ezután újra indul a gép, de nem folytatodik a telepítés, hanem újra elölről elindul a telepítő.

hétf. dec. 19, 2011 7:29
a fórum lelke

Az teljesen rendben van, hogy lehúztad a Win7 vinyóját a telepíéskor. Később majd be tudod rakni a Win7 boot menüjébe a másik vinyó XP indítását.
Az XP telepítéshez, ha a BIOS-ban AHCI helyett nincs átállítva IDE emulációra, akkor mindenképpen kell a SATA driver. De nem ez az .exe, bár asszem abból is ki lehet nyerni, hanem vagy F6 billentyűre beadagolod a telepítésnél szigorúan csak floppyról, de legjobb beleintegrálni magába a telepítőkészletbe. Ez letölthető az Inteltől egy zip fájlban.
Különben nem is látja a SATA vinyót. Nálad látta, tehát vagy IDE emuláció van, vagy integrált telepítőkészlet.

vas. dec. 18, 2011 23:02
arany tag

Bocs,de még ha kérdezhetnék?:

Szeretnék egy XP Sp3-at feltenni .

Lemez0/lemezkezelő/ 100Gb-os egyik perticióján van a Win7. Ez a vinyo a 0-ás alaplapi csatlakozóval van összekötve.
Lemez1/lemezkezelő/ 30Gb-os particíojára szeretném az XP-tenni. Ez a vinyo a 2-es alaplapi csatlakozóval van összekötve. Az 1-es csatlakozón van a SATA-s DVD író.
A telepítés előtt a "0"-ás vinyot lecsaklakoztattam az alaplapról, hogy a Win7 boot szektorát ne vágja haza az Xp telepítés.
Az Xp telepítője figyelmeztetett, hogy olyan particóra akarom telepíteni,ahol van Op. rendszer???, de tovább folytattam a telepítést, majd a fájlok bemásolása utáni első újraindulás után, automatikusan elindult újra a telepítő...
Ezután tettem fel az első kérdést, miután fizikailag megszüntettem a kapcsolatot a "Lemez0"-val, mit láthatott az XP telepítő?
Amiért nem folytatodott-újraindulás után-lehet, hogy kellene a SATA vezérlő/iata_76.enu/
Ha minden oké lenne a boot menüvel ellenék a két Op.rendszerrel, mert régen az ATA-s időnben használtam.
Csak jussak el odáig...

vas. dec. 18, 2011 19:25
a fórum lelke

Nincs. ...azért Soros Ata.
Egy lényeges dolog van csak: ha a több soros eszközön 'TÖBB OP' van több lemezre telepítve a BIOS-ban a lemezenkénti boot-sorrend ,beleértve az optikában felejtett rendszerlemezt is!
Ps:Target megint beelőzött :roll:

vas. dec. 18, 2011 17:17
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
a fórum lelke

Nincs jelentősége.
Csak annyi, hogy milyen sorrendben jelzi ki a bootnál, ha karakteres képernyő van beállítva, és hogy automatikusan milyen sorrendbe teszi a BIOS több vinyónál.
Ezt átállíthatod a boot sorrendnél, vagy F12 billentyűt megnyomva tudsz váltani egyedileg a bootnál.
Végül is ártani nem árt, inkább jó, ha a 0. csatlakozón van az általánosan használt boot eszköz.

vas. dec. 18, 2011 17:11
arany tag

Szeretném megkérdezni,hogy van-e jelentősége annak, hogy az alaplapon a sata 2 csatlakozókhoz milyen sorrendben csatlakoztatjuk az eszközöket /merevlemezez, DVD-RAM/
A Gigabyte-P61-DS3-B3 alaplapomon van 4 db sata 2 csatlakozó, melyek jelölve vannak: 0,1,2,3 számokkal.
Vagyis a 0 csatlakozón kell-e lenni annak a merevlemeznek, amelyik particíóján van az Op. rendszer?

Köszi

vas. dec. 18, 2011 16:58
arany tag

Köszönöm

csüt. dec. 15, 2011 21:23
a fórum lelke

Ebben stell fog segíteni, ha karakterhelyesen írtad a dolgokat.
Ez az msicnk katyvasz normálisan nem létezik, az tuti kártevő.
Van itt említve hasonló.

csüt. dec. 15, 2011 19:13
arany tag

Windows7 Ultimate x64-es rendszerben Windows/SysWOW64 mappa található.
Első látásra tartalma hasonló, mint a mellete lévő system32 mappáé.
Ezt az anyagot találtam:
http://forums.techarena.in/operating-sy ... 160164.htm

Amit megjegyeztem belőle, hogy amikor a x64 rendszeren futtatunk egy 32-bites alkalmazást, akkor az írási, olvasási tevékenység a system32 mappából átírányítva van a SysWOW64 mappába.Vagyis ebben az esetben egy emulator.
Az automatikusan indulók között van: MSIDLL elem, ismeretlen,parancs: C:\Windows\SysWOW64\rundll32.exe msicnk32.dll,vMGAyvZfc
??
Segítenétek?

Köszi

csüt. dec. 15, 2011 18:59
gyémánt tag

Van még jó néhány szolgáltatás, ami ilyenkor feltérképezi a helyzetet. Indexelő, hivatkozáskövető, társhálózat-kezelő, frissítések (antivírus, windows update, google update, nvidia update, zizi-bambi-körhinta-update), műveletközpont megoldáskereső...

vas. dec. 11, 2011 17:32
gyémánt tag

Üdv!

Meg tudná valaki mondani miért kerreg a winchester bekapcsolás után még 10-15 percig?
A rendszer visszaállítás ki van kacsolva, az ütemezett töredezettségmentesítés is, a biztonsági mentés is, más nem jut eszembe...

vas. dec. 11, 2011 11:12
vas-tag

Sziasztok!

Távoli asztali dologban szeretném kérni a segítségeteket.
Két Win7-es gépet kellene összekötni úgy hogy ne kelljen hozzá a másik ember, hogy leokézza vagy beírja a jelszót, plusz a távoli gép amire belépek ne jelentkezzen ki. A gyári prog jó vagy melyiket érdemes hazsnálni?
Előre is bocs hogyha már van ilyen hozzászólás, de nem találtam meg.
Köszi.

szer. dec. 07, 2011 10:21
gyémánt tag

Szia!

Működik rendesen a gép? Ha igen, akkor ne foglalkozz vele, valószínű még nem készült hozzá megfelelő driver.
Nálam is van egy felkiáltójeles ismeretlen eszköz. Valami ACPI féleség. 32 bit alatt minden rendben, csak 64 bitnél ismeretlen.

Ettől még működni fog a géped rendesen!

pén. nov. 25, 2011 9:46
arany tag

Hello!
Win7 64 bit -em van, és az eszközkezelőben a Intel(R) Management Engine Interface előtt egy sárga háromszögben felkiáltójel van.
Újra raktam a lemezéről a drivereket, semmi.
Leszedtem az új inteles drivereket a gigabit oldaláról, de semmi!
Lap gigabit p61-usb3-b3 proci intel i3 oprendszer win7 64bit
Válaszokat előre is köszi!

csüt. nov. 24, 2011 13:02
a fórum lelke

Itt,ebben a topicban lassan Off lesz az amiről diskurálunk..nekem sem kell a Unity-féle 'újitás',mert egy tapiképernyőn jobb a droid,de erre még az "Ubi" guruk sem jöttek rá-inkább erőltetik,mondván a mobileszközöké a jövő (ill kezdenek Ms-aggyal gondolkodni=minden felhasználó kretén vagy amerikai..a Mac hazájában..)miközben az összes új 'jó dolog' vagy nem működik vagy csak gnome ill.kde vel lehet használni-van egyébként a távegeres elérés is: Myghty-media center.-az sem Unity,és mégis sokkal inkább testreszabható.. 8)
Egy szónak is 100 a vége-az Ablakok nevű Kicsi-Puha termék az nem olyan mint amire vágysz,pedig a reklám slogain a felhasználói élmény szabadságáról és fokozásáról szól :|
Mindamellett egy csomó ismerőst szereztem a világban anno azzal hogy a 'nagy elődbe' beszálltam mint tester..és bevallom a 'Biztos benne hogy Ön renszergazda?'-kitétel általuk került bele :roll:-talán nem kellett volna ennyire fokozni az élményt-persze én legalább önkritikát gyakoroltam..ne legyen biztonságos,de legalább működjön..működik is de mint a az általad írott legyes idézvény.. avagy nagybátyám emlékezetes szövege:A jó sz*a*r,nem rossz! :hihi:

..Hogy, mégis benne maradjuk a pixisben a Win7 az eddig legjobban kitalált és átgondolt termékük,de ezt felejtsd el hogy arculatodra szabod :lol:

szomb. nov. 19, 2011 16:50
arany tag

TargeT írta:
Az érintőképernyők és ujjal vezérelt multitouch dolgok felforgatják a PC-s világot is lassan.

Sajnos. Átmenetileg. Én pl. ülök a 32 colos monitor TV előtt, eszem a ketchup-ös mustáros pizzámat, és azon gondolkozom, milyen lenne mindez érintőképernyővel..
Egeret könnyebb mosni. :gigalol:

Szerintem ami jó három centis kijelzőre, az nem optimális 40 colra. És NEM, nem akarom, hogy minden kütyün azonos felhasználói felület fogadjon. Ha a fejlesztés rossz irányba megy, majd a felhasználók szép lassan kihátrálnak a platformról.

Win98SE alatt, amikor játék közben nagyon szaggatott a gépem, lecseréltem a grafikus felületet egyszerűbbre, hogy az alkalmazásoknak több memória maradjon. Ha mindenki más gesztusvezérelt 4D-s GUI-t akar egérrel rongálható, felrobbantható ikonokkal, akkor visszabombázom magam archlinux+IceWM-ig.

szomb. nov. 19, 2011 15:45
Profil Privát üzenet küldése ICQ
a fórum lelke

TargeT írta:
... Az érintőképernyők és ujjal vezérelt multitouch dolgok felforgatják a PC-s világot is lassan.

Nálam nem. Én nem vezérelek ujjal képernyőt.
Legfeljebb becsukom a markom, majd kinyitom a középső ujjam felfelé. Az MS meg nézheti. :)
Ez a véleményem. :cry:

szomb. nov. 19, 2011 15:29
gyémánt tag

Doom3d írta:
Ha működik, akkor miért ezt írják ki? :?

Gondolom óvatosságból. Szerintem olyasmire gondolhatnak, mint pl. a rendszermappák (számítógép, lomtár, hálózat, stb.). De én ezekkel sem tapasztaltam problémákat.

szomb. nov. 19, 2011 14:45
arany tag

vackor írta:
Az meg nem téma, hogy valamiből nincs 64 bites. Az csak olyanoknál érdekes, amik beépülnek egy másikba (kód szinten). A Rocketdock kitűnően működik a 64 bites win7 alatt.

Ez van a Rocketdock oldalán:
* Please note that Windows XP x64 Edition, Windows Vista 64-bit Editions, Windows 7 64-bit Editions, and alternate shells are not yet supported.
Ezt akár érthetem úgy is, hogy 64 bites Win7-en vagy nem működik, vagy bármi megtörténhet. Ez utóbbi lehetőség céges gépen, kisírt telepítés után nem hangzik túl jól. Ha működik, akkor miért ezt írják ki? :?

szomb. nov. 19, 2011 14:19
gyémánt tag

Minden kötözködés nélkül: először nekem is furcsa volt a win7, de a leggyakrabban használt programok ikonját kiraktam a taskbarra, a kevésbé gyakoriakat a Rocketdock dokkjára, a ritkán használt többit meg megtalálom a menüben. Így nekem elég kényelmes a felület, könnyen megtalálom ami kell.

Az meg nem téma, hogy valamiből nincs 64 bites. Az csak olyanoknál érdekes, amik beépülnek egy másikba (kód szinten). A Rocketdock kitűnően működik a 64 bites win7 alatt.

szomb. nov. 19, 2011 13:47
arany tag

Álljak át a sötét oldalra? Ne küzdjek ellene? Egymillió user nem tévedhet? :D

Program indítás asztalról: egérmozgatás tálcára - kattintás show desktopra - mozgatás ikonra - kattintás ikonra - mozgatás tálcára - lecsukott ablak visszanyitása kattintással - új ablak előtérbe hozása mozgatás+kattintással (vagy alt+tab).

Program indítás start menüből: egérmozgatás start gombra - kattintás - mozgatás összes programra - kattintás -navigálás a csoporthoz -kattintás -navigálás a linkhez - kattintás. Feltéve, hogy a saját linkjeimet bele tudom rakni.

Program indítás kaszkádolt menüvel: egérmozgatás menü melletti kaszkádolt megnyitás gombra pontos pozícionálással és kattintás (vagy Ctrl+click) -> mozgatás -> kattintás.

Ugyanez különálló indítómenüvel: egér le, katt.

XP alatt fogom az ikongyűjtő mappát, és ráhúzom az asztal tetejére.

Win7 alatt meg ugyanehhez külső alkalmazást kell telepíteni admin jogosultsággal, és vagy összeomlik tőle a rendszer, vagy nem. Ráadásul a legtöbb ilyen, pl. a rocketdock nem elérhető 64 bites rendszerekre.
Mi a francnak vesznek ki már bevált megoldásokat a rendszerből?

Otthon Ubuntu van fent. Mivel nem tetszett, ahogy a torkunkon próbálták lenyomni a Unity-t, ezért a jelenlegi 10.10 után Debian lesz. Most veszek laptopot op nélkül, mert nem tetszik a Microsoft hozzáállása. Arra a Debian mellé teszek egy XP-t játszani.
Bent a munkahelyemen mezei user-ként ez ugye nem megy, marad a Win7 a gépen, ezt próbálom testre szabni. A registry nem az ördögtől való, és nem tiltottak le benne mindent. (A mezei rendszergazdák sem ismernek minden trükköt. A kaszkádolt indítómenü hozzáadását én mutattam meg az adminnak. Neki is hiányzott az indítópult.)

Általában véve, nincs két egyforma felhasználó. A legtöbb felhasználó elégedetté tételéhez nagy mértékben testre szabható megoldásokat kell kínálni. Aki nem ezt teszi, az pusztuljon ki a piacról.

Szerintem az újdonságok bevezetésének az udvarias módja az, hogy telepítés/distro upgrade alkalmával, és később a rendszer beállításoknál felkínálják. A régi megoldásokat meg csak akkor kellene kivenni, ha már nagyon nem használja senki. Tényleg, honnan tudják Redmondban, hogy használtam-e indítómenüt XP alatt?

szomb. nov. 19, 2011 12:36
a fórum lelke

Ez az a rész amin csendesen röhögök, miközben Doom3d a haját tépi. :wink:
Valóban mint TargeT-szaki is irá: vagy megszoksz vagy megszöksz(X)-el.
Win alá is léteznek mindenféle külső skinelők,de hogy te, mint az logikus is lenne számodra átszabd a redszert pl egy Conky-val..azt felejtsd el :twisted: .
Ez a baja hibrid kernelnek:vagy ismered az egészet és akkor elviekben bele tudsz szerkeszteni bizonyos keretek közt vagy marad a barkács a registryvel.
A startmenü és iditható programok részén,csak annyit variálj amennyit az megajánl,különben jobb esetben csak a start-menüd távozik az örök vadászmezőkre vagy rosszabb esetben maga az egész rendszer.

A Win8-ról én semmi jót nem jósolok,mert a tervezettnél már most van jobb:az Android.
Ami természetesen nem azt jelenti hogy nem lesz belőle egy jó droid-colne,de ezért még fizetni is.. :hm: :gigalol:

szomb. nov. 19, 2011 12:00
a fórum lelke

Majd nézd meg a Win8-at, igaz még változik valamelyest a Dev Preview-hoz képest. Na ott már rá sem ismersz nemhogy az XP-re, de kisebb túlzással a Win7-re sem. És nemcsak a Metro UI miatt. Win7 kinézetnél sincs Start menü, és még egy megszokott kikapcsolást is batch fájl applikációval hozhatsz össze. :wink:
Azért ez annál több, hogy csak. Vizsgálódnak, hogy mi lenne jó, mit és hogy használnak a userek legtöbbet.
Vagy ott volt a szalag az Office-ban az összes előnyével és hátrányával. Többnyire utálta mindenki, de most ezt másolja lassan más is.
Az érintőképernyők és ujjal vezérelt multitouch dolgok felforgatják a PC-s világot is lassan.

pén. nov. 18, 2011 21:56
a fórum lelke

TargeT írta:
Első körben azt javaslom, inkább szokd meg a Win7 logikáját. Valamennyire lehet ellene küzdeni, de nem érdemes...

Hát ez az. El nem tudom képzelni, mi a fenének kell minden új Op rendszernél átvariálni. Van erre valahol magyarázat a "csak"-on kívül?
Miért nem lehet meghagyni egy bevált, ismert használatot mint opciót. Aki akar, átvált. Ez programozási szinten biztos hogy nem gond.

pén. nov. 18, 2011 18:28
a fórum lelke

Első körben azt javaslom, inkább szokd meg a Win7 logikáját. Valamennyire lehet ellene küzdeni, de nem érdemes.
Használd az új és régi lehetőségeket, pin to taskbar, jumplist, pin to start menu.
A régi hagyományos gyorsindítás is visszahozható, van leírás a neten, talán még ebben a fórumban is.
Csak nem bal oldalon lesz, hanem a jobb oldalon, és kisebb ikonokkal, mint a taskbarra tűzve. Nem biztos, hogy érdemes visszahozni, de nagyobb képernyőn elfér.
Azt nem nagyon értem, hogyan akarsz registryt matatni, és egyéb admin joghoz kötött dolgokat csinálni, ha céges gép és csak mezei user jogod lesz.

pén. nov. 18, 2011 13:50
arany tag

Hozzászólás új indítópult létrehozása
Sziasztok!

A munkahelyi gépemet lecserélték xP-sről Win7-esre. XP alatt ha ráhúztam egy mappát az asztal szélére akkor felkínálta, hogy új menüt/indítópanelt/indítópultot (vagy mi a neve) hoz létre belőle. Eddig a futó alkalmazásoknak hagytam helyet a tálcán, és a második menübe pakoltam az indítóikonokat. Nagyjából úgy, mint Debian alatt a gnome2 felületen.

Win7 alatt ráhúzom a mappát az ablak szélére, és nem történik semmi. Hogyan tudok új indítópanelt készíteni? (Win7 SP1)
Nem tudom, hogy van-e ehhez köze, de a gadget-ek kezelését admin jogosultsághoz kötötték (valószínűleg le lettek tiltva), ami nekem alapból nincs. (de ideiglenes local admint tudok kérni)

Szintén zavar, hogy a start menü először az utoljára használt programokat mutatja, és külön gombbal tudok átkapcsolni az összes program mutatására. Jobban szeretném, ha alapból először az összes programmal kezdené.
Ideiglenes jelleggel a kedvenc indítóikonjaimat bemásoltam az utoljára indítottak közé, és létrehoztam egy kaszkádolt megjelenítésű ikongyűjtő mappát a taskbar-on.

Szeretném a megjelenítésnél csoportokba rendezni a start menü elemeit. Nem úgy jelennek meg, ahogy a start menü mappáiban vannak. Jobb szerettem az XP-s start menüt a lenyíló ablakokkal. Hogyan lehetne visszahozni?

Találtam a registry-ben pár bejegyzést, aminek köze van a start menü viselkedéséhez, de a módosítások alkalmazásához újra be kell jelentkeznem. Így elég lassan tudok kísérletezni, meg kisebb malőrök akadnak. (pl. bemásoltam az indítópult ikonokat az IE kedvencek sávjába a start menü helyett) A "God mode" mappát már felraktam, de ott indítópanel készítési lehetőséget nem találtam.
Hol van valami jó konyhakönyv jellegű leírás win7 registry tuningolásról? Főleg az asztal/start menü/task bar érdekelne. Vagy egy teljes, mindenre kiterjedő registry leírás esősebb napokra. :)

pén. nov. 18, 2011 7:17
vas-tag

Sziasztok,
lenne egy kérdésem, ha volt már szó róla, akkor elnézést kérek, de a kereső nem adott találatot.
Windows7 ultimate 64 bit sp1 re frissítettem a windows7 home premium 64 bitről. Mind a kettő egy routertől kapja a nettet, ezen nem lett semmi elállítva, müködik is minden rendesen, de ha a windows óráját szeretném frissiteni az internettről bármelyik időkiszolgálóval, a következő hibaüzenetet kapom: A windows időszolgáltatás nem indítható el, próbálkozzon késobb, újra! Kikapcsolt tűzfalnál is ua. a helyzet. Mit és hol kell beállítanom, hogy működjön?

szer. nov. 16, 2011 17:45
a fórum lelke

vackor írta:
Írtam a végére egy vigyorgóst is. Csak amolyan viccnek szántam.

Ja bocs. Így hajnali állapotomban valahogy nem jött le, hogy csak poén.
Éppen ezért csudamód csodálkoztam, hogy pont tőled.... :lol:

szer. nov. 16, 2011 16:31
gyémánt tag

kukinyo írta:
Sziasztok
Problémám a következő: Van 2X2GB memória a gépben,Windows 7 64bit-es operációs rendszer és ezt írja:

Kép

500MB-ot elvisz az integrált vga.
Miért csak 1,5GB-ot használ a Windows
Mintha csak egy modul lenne benne.

A 4GB memória teljes kihasználásának hardver és szoftver feltételei is vannak. Az alaplapi chipsetnek (memóriavezérlőnek) is támogatnia kell. Általában nem elég ha 4GB-ot tud, mert az adapter-memóriák miatt esetleg a 4GB feletti címtartományba is át kell lapozni a ramot. Ezt a lehetőséget egyébként a BIOS-ban is engedélyezni kell: a North Bridge beállításainál (ha van) a Memory Remap legyen engedélyezve. Ha ez megvan, akkor még mindig lehetnek buktatók az eszközillesztőknél, ilyen esetben meg kell nézni, hogy van-e frissített változat, de nem csak a Windows Update-re hagyatkozni.

szer. nov. 16, 2011 11:37
gyémánt tag

TargeT írta:
:shock: :roll: Már ezer bocs, de miért kellene ehhez külön szerver? Természetesen megy frankón egyenrangú hálózatként is munkahelyi hálózatra állítva.

Írtam a végére egy vigyorgóst is. Csak amolyan viccnek szántam.

szer. nov. 16, 2011 10:54
a fórum lelke

vackor írta:
Addig rendben is van. De otthon kevesen használnak erre egy külön szervert. :cool:

:shock: :roll: Már ezer bocs, de miért kellene ehhez külön szerver? Természetesen megy frankón egyenrangú hálózatként is munkahelyi hálózatra állítva.
Az egész csak annyi, hogy nem hagyok neki otthoni hálózatot létrehozni, a hálózati hely kiválasztásánál a munkahelyi hálózatra kell tenni, és ki lehet kapcsolni a speciális megosztási beállításoknál azt is, hogy a Windows kezelhesse az otthoni csoportok kapcsolatait.

Tulajdonképpen ez a munkahelyi hálózat a normális és biztonságos hálózati kapcsolat. Gyakorlatilag ugyanaz, mint az XP Professional esetében, csak ott nem 128 bites titkosítással ment még.
Ezért van az, hogy ha XP-s gépek is vannak a hálózatban, a titkosítást le kell venni a Win7-en 40 vagy 56 bitesre.

Szerintem az otthoni hálózat az XP Home-nál bevezetett egyszerű fájlmegosztás újragondolt és biztonságosabb v2 verziója. Egyfajta engedmény, hogy majd a Windows kezeli a fájl és nyomtatómegosztást, biztonságot azok helyett, akik nem tudják ezt beállítani.
Helyettem ne kezelje. :wink: Akik XP-n be tudták állítani a megosztásokat kikapcsolt egyszerű fájlmegosztás mellett, azoknak sem kell.
Ha otthon használod, attól még nem kell feltétlenül otthoni hálózatra állítani. :D
Egyébként működni működnie kellene, ennyire azért ki van gondolva.
Hálózatkezelés könnyedén a Windows 7 rendszerben

szer. nov. 16, 2011 4:52
arany tag

Sziasztok
Problémám a következő: Van 2X2GB memória a gépben,Windows 7 64bit-es operációs rendszer és ezt írja:

Kép

500MB-ot elvisz az integrált vga.
Miért csak 1,5GB-ot használ a Windows
Mintha csak egy modul lenne benne.

kedd nov. 15, 2011 23:47
gyémánt tag

vackor írta:
Nálam a számítógépek nem az Otthoni csoport alatt, hanem a Hálózat alatt látszanak.

Nagyszerű, kiderült, hogy nálam sem működik az otthoni csoport, méghozzá valami alattomos hiba miatt nem indulnak el a szükséges szolgáltatások. Megoldás:
A "C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Roaming\PeerNetworking\idstore.sst" fájl törlése, majd reboot.

kedd nov. 15, 2011 22:02
gyémánt tag

Addig rendben is van. De otthon kevesen használnak erre egy külön szervert. :cool:

kedd nov. 15, 2011 21:31
a fórum lelke

Még ez a homegroup/otthoni csoport, ami kimarad az életemből.
Munkahelyi hálózat, normális biztonság, oszt minden frankón működik. Soha semmi gondom.

kedd nov. 15, 2011 16:44
gyémánt tag

Az otthoni csoport beállításakor már közös hálózatban volt a két gép? Egyiken létrehoztad, a másik gépen meg csatlakoztál hozzá ugyanazzal a jelszóval?

Ha meg másképp nem megy, akkor:
http://windows.microsoft.com/en-US/wind ... -homegroup

kedd nov. 15, 2011 8:12
ezüst tag

Ezt látom.
1.http://kepfeltoltes.hu/111114/Win7_megoszt_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
2.http://kepfeltoltes.hu/view/111114/Win7_Otthoni_csoport_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
3.http://kepfeltoltes.hu/view/111114/H_l_zati_t_rk_p_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
De amit kellene, azt nem.

hétf. nov. 14, 2011 22:22
gyémánt tag

Nálam a számítógépek nem az Otthoni csoport alatt, hanem a Hálózat alatt látszanak.

hétf. nov. 14, 2011 19:29
ezüst tag

Újabb problémába ütköztem :oops: Adott az asztali gépem, amely egy Asus RT-N10-es WIFI routeren(be) kábelen keresztül kapja a DIGI kábelnetet. A netet megosztottam a lányom laptopjára (wifin). Mind a kettőn win7 van, Otthoni hálózati kapcsolattal.Mind a két gépen ugyan azok a megosztási és a speciális megosztási beállítások(jelszavas). A kérdésem az, hogyan tudok megosztani bármit is a lányommal vagy ő velem.Ugyanis a hálózati térkép megjelenítésénél ott az ő gépe is, az övén is az enyém, de ha mondjuk a start menü->felhasználóra kattintok, akkor a megjelenő új ablak bal oldali részén csak annyi van, hogy Otthoni csoport. De alatta semmi, illetve ha rákattintok, akkor azt mondja, hogy nincs más személy az Otthoni csoportban.Nem látok semmilyen felhasználót, se megosztott mappát. Mit csinálok rosszul?

hétf. nov. 14, 2011 18:25
a fórum lelke

fater69 írta:
Hát akkor így jártam, barátom. Kártevő írtók: ESS 4.2, Malwarebytes, Spybot-Search&Destroy, IObit Malware Fighter.
Azért köszi mégegyszer. :wink:

Szívesen. :)

Így utólag figyelmedbe ajánlom stell topikjait. Lehet belőle tanulni, ami nem szégyen, ha valaki többet tud.
Sokszor leírta:
1. egyszerre két azonos funkciójú védő program sose fusson, mert egymást verik keresztbe (tűzfal, vírus vagy egyéb kereső)
2. a Spybot túlhaladott, nem ér semmit
3. az kínai IObit minden programja lopott gagyi, jó ha nem fertőzi meg a gépet, nem szabad használni

Sajnos ez van. Van amikor a kevesebb több. :jaj:

vas. nov. 13, 2011 17:17
ezüst tag

Hát akkor így jártam, barátom. Kártevő írtók: ESS 4.2, Malwarebytes, Spybot-Search&Destroy, IObit Malware Fighter.
Azért köszi mégegyszer. :wink:

vas. nov. 13, 2011 12:45
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1407 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  Következő