|
Szerző |
Üzenet |
Tron
gyémánt tag
|
Re: Tesco mobil
Használta/használja valaki ezt a megoldást? Működik???
|
vas. dec. 23, 2012 12:40 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Hogyne, ott fizetnek neked, ha telefonálsz... Izzadsághegyek...
|
vas. dec. 23, 2012 1:19 |
|
|
registry
ezüst tag
|
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára registry vas. dec. 23, 2012 15:26-kor.
|
pén. dec. 21, 2012 18:02 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Most láttam: http://www.tescomobile.hu/500 Ft-ért 2 SIM jár egy ideig. akciós időszak érvényessége: 2012. október 16-a és 2012. november 30-a között; SIM-kártya, valamint mobilkészülék és SIM-kártya együttes vásárlása esetén is érvényes minden Tesco áruházban; ajándék SIM-kártyának tetszőleges Tesco Mobile SIM-kártya választható; az ajándék SIM-kártya értéke a pénztárnál, a vásárlás végösszegéből kerül levonásra; a SIM-kártyák teljes értékűek, változás nélkül biztosítják a megszokott Tesco Mobile Dupla tarifa előnyöket (300 ft induló lebeszélhetőség, havi 10 MB díjmentes belföldi internet, feltöltések duplázása); vásárlási tranzakciónként a maximálisan vásárolható mennyiség: 6 db.Továbbá 9,5Ft/perc a hálón belüli hívás. Most kéne mindenkinek Tesco mobilra váltani, aztán a többiek elmehetnének havat kaszálni az átlagfelhasználó számára kínált 40-50 Ft-os percdíjaikkal. A nap bármely szakában, minden Tesco Mobile-os alapdíjas számot kedvezményes percdíjon hívhat belföldön! A hívott félnek nem szükséges Hálón Belül előfizetéssel rendelkeznie. A csomag 30 naponta automatikusan megújul, havonta legfeljebb 1000 perc hívásra használható. A 9,50 Ft-os percenkénti hívásköltség az alapegyenleg és a duplázó bónusz azonos mértékű felhasználása esetén adódik. A hívások során először mindig a bónusz kerül felhasználásra! A csomag lejáratakor, SMS-ekre, valamint hálózaton kívüli hívásokra a megszokott Tesco Mobile Dupla tarifa percdíjai érvényesek. A Tesco Mobile Dupla tarifáról további információt itt találhat.
|
vas. okt. 21, 2012 9:43 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
kuncsaku írta: Én ezt értem. De nekem nyitva van a t-s telefonom és mégis fizetem a számlát. Mert amit elvállaltam, azt fizetem. Mi közöm hozzá, hogy ki nem fizet. Mondok jobbat. Még közüzemi számlát se kértek tőlem a T-nél, míg a voda még letétet is kért, mert félt, hogy nem fizetek. Pedig ugyanaz az ország. Ha a T bírja, a Voda miért nem? Franciaország miért teheti meg azt, hogy eldózerolja azoknak a nem fizető ingyenelőknek a putriját? Magyarország meg eteti őket. Pedig mindkét ország uniós. Szerintem csak szemléletváltás kellene. Nézd, politikailag teljesen egyetértünk, de ez NEM ide tartozik! Maradjunk a mobilos dolgoknál (még akkor is, ha szorosan összefügg a politikával). IGEN, kétszámjegyű %-kal lehetne kevesebb az áramdíjad, gázdíjad, vízdíjad, telefonszámlád, ha nem lennének a nyakadon (is) élő ingyenélők. Az elmúlt időszak... Na még egyszer.... Szóval 1989 óta egyetlen cm-t nem változott arrafelé világ, hogy a mások nyakán élők ingyenélését ellehetetlenítsék. Ráadásul a nemzetközi közvélemény, sajtó is ellenünk van. Aki emlékszik, micsoda negatív kampányt kapott, amikor az indiai származásúak hátrányosnak vélték az őket ért korlátozásokat. És hogy miket kapunk szintén miattuk Kanadától és végülis az egész tengeren túlról miattuk. Valamiért folyamatosan a hímtag szabad végén vagyunk...
|
kedd szept. 04, 2012 13:47 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Én ezt értem. De nekem nyitva van a t-s telefonom és mégis fizetem a számlát. Mert amit elvállaltam, azt fizetem. Mi közöm hozzá, hogy ki nem fizet. Mondok jobbat. Még közüzemi számlát se kértek tőlem a T-nél, míg a voda még letétet is kért, mert félt, hogy nem fizetek. Pedig ugyanaz az ország. Ha a T bírja, a Voda miért nem? Franciaország miért teheti meg azt, hogy eldózerolja azoknak a nem fizető ingyenelőknek a putriját? Magyarország meg eteti őket. Pedig mindkét ország uniós. Szerintem csak szemléletváltás kellene.
|
kedd szept. 04, 2012 12:10 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Na, jön a következő kedvencem, a külfölddel összehasonlítgatás.
Amikor valaki azt merte mondani, hogy el lehet menni oda, ahol ennyivel jobb (persze a fellázadók közül nem értette meg senki, miért mondta azt, amit), akkor volt nagy k.anyázás...
Kérem, VALÓBAN ki kell menni oda, ahol ennyivel jobb!!! Valóban oda kell menni, ahol tudják ennyivel olcsóbban adni a dolgot, ahol ennyivel kevesebb ingyenélőt kell eltartani a becsületesen fizetőknek. Meg kéne próbálni gondolkozni kicsit, belegondolni abba, hogy ha egy országban >10x annyi készüléket tiltanak le számlanemfizetés miatt, akkor ott vajon miért drágább a mobiltávközlés. Aztán azon is el kéne gondolkozni, hogy miért tehetik meg egyes országokban, hogy nem tesznek hálózati zárat a hűséggel vásárolt készülékre! Aztán azon is, hogy miként lehetséges az, hogy az emberek túlnyomó része arrafelé nem csal adót.
De ez már nagyon máshová vezet, mint ami ennek a fórumnak a témája lehet...
|
hétf. szept. 03, 2012 13:00 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Jó. Akkor beszéljünk a Tesco mobilról. A kiszamolo.hu oldalon az alábbi információkat találtam: "Ha bosszankodni akarunk, találomra megnéztem egy szolgáltatót a szomszédos Ausztriában: telefon (és hűségnyilatkozat) nélkül kemény 7,5 euroért, azaz 2.200 forintért kapunk havi 1.000 perc beszélgetést, 1.000 SMS-t és 1 GB internetet túlforgalmazási díj nélkül. Nálunk csak az internet drágább ennél. További 2,5 euróért, azaz összesen 2.900 Ft-ért 2.000 percet, 1000 SMS-t és 2 GB internetet kapunk. Link http://www.orange.at/Content.Node/tarife/tarife-ohne-handy/all-in-15-sim-only/. De a 23 forintos feltöltőkártyás ár is barátibb, mint idehaza http://www.orange.at/Content.Node/tarife/wertkarte/." És a: "Szlovákiában a Tesco mobil 1 eurocentet kér a hálozaton belüli beszélgetésért, azaz csak 3 forintot, 15 forint az SMS és 29 forint bármilyen egyéb hívás. Ott nyoma sincs ennek a megduplázzuk-szívatásnak, egyszerű percdíjak vannak. http://www.tescomobile.sk/karta-na-dobijanie-kreditu.htmlEz az árképzés természetesen nem jött át Magyarországra." részlet is elgondolkodtató. Azzal pedig nem érthetek egyet amit nagy tanítómesterünk írt, hogy "Nem követelhetem, hogy itthon is lehessen szabad fegyvertartás mint amerikában, nem követelhetem, hogy itt is legyen adómentes fizetés mint kínában, nem követelhetem, hogy itt is legyen sebességkorlátmentes autópálya.." Ugyan miért nem? Végülis nem azt követeled, hogy az eső legyen zöld, vagy a tenger legyen piros. A korlátlan sebességű autópálya most is van magyarországon. Legfeljebb fizetni kell ha elkapnak. Ugye, hogy lehetséges? És ha 50-el megyek a közúton, akkor mindenki idegesen megelőz vagy ledudál, hogy mit szuttyogok. Szóval itt csak a törvények a hülyék meg a birkák akik ezt hagyják. Ide most hiába jössz azzal, hogy itt nincs meg a kultúrája a fegyverviselésnek meg a többi. Én nem érzem magam hülyébbnek mint egy német vagy egy amerikai. És kikérem magamnak, hogy azt éllítja bárki, hogy azok jobbak. És a fizetés adómentessége is valós lehetne, hiszen lehúznak ezek még 8 féle módon a fizetésen kívül. Legfeljebb kevesebb jutna nekik ingyenszolgáltatásokra. A mod. megjegyzése: Mondd csak, ha már leírtad a kiemelt mondatot, akkor miért is nem annak jegyében jártál el???
|
szomb. szept. 01, 2012 8:06 |
|
|
cocka
ezüst tag
|
Tudom, ez a fórumok hátránya, de ez a topic így jelenlegi állapotában ékes példája annak, hogy mennyire nem lehet kifejezetten csak a tescomobile-ra koncentrálni, mert hát az ember úgy mond itt "beszélget". Adott témáról több dolog is eszébe jut és kár lenne ezeket a dolgokat amiatt mellőzni, mert ez a topic kizárólag a tescomobile-ról szólhat. Viszont nem tudom mi lenne neki a jó név, mert itt elég sok dolog szóba került és nem pusztán a vodáról volt szó. Idézet: van a T-nél 1500-as 180 napos felhasználóidejű. 2500-al töltöm Mert nem egységesek a címletek. A telenornál gyakorlatilag mindenhol ez van már csak: 1.5k, 3k, 5k, 10k, 15k. Téék és vodkáék variálnak, mert pl. vodkáéknál nem érhető el csomó helyen a 2000-es feltöltés, de a 7500-as és 12500-as sincs mindenhol. Ténél még változatosabb, mert ott ilyenek vannak, hogy 1.5k, 2.5k, 3k, 3.5k, 5k, 10k, 15k és ezek közül nincs mindenhol a 1.5k, a 2.5k és a 3.5k. Mondjuk nem tudom mi akadálya van annak, hogy egységesítsék vagy akár kibővítsék a címletlistát így, ahogy írtam. Nincs rá ésszerű és elfogadható magyarázat, hogy egy benzinkútnál miért érhető el a 2.5k-s címlet, míg mondjuk egy ATM-nél vagy egy netbankban már nem, helyette vagy 1.5k van vagy 3.5k. Ez hasonló hülyeség ahhoz, amit egy időben a té és a telenor szinkronban csináltak, hogy nem lehetett minden telót kártyás csomagban kapni. Sose értettem mi szükség van ezekre a blőd "korlátozásokra". Idézet: addigra leérek a baltával a lakásból, akkor meg azért nem kell kép. Pedig érdekelt volna a széttrancsírozott fejük.
|
pén. aug. 31, 2012 16:50 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Na ez a nem semmi. Azt hiszem írni fogok a vodának, hogy téged léptessenek elő öltönyös marketingmenedzserré saját ótóval meg minden. Hihetetlenül sikerorientált és célratörő vagy, kiválóan lyukat beszélsz az emberekbe. Szívem szerint adnék neked egy voda logós juhászsubát vodaemblémás juhászbottal is, hogy a birkákat jobban tudd megvezetni . Persze, hogy mások azonnal elmennek tölteni mikor meghallják a figyelmeztetőbeszédet. Mert ha nem lenne, csak kapnának egy sms-t, akkor lehet, hogy nem töltenék azonnal, csak jóval később. Mivel tudnák az sms-ből, hogy 300 ft alatt van, bizonyos hívásokat el is hagynának, amik kevésbé fontosak. A voda ezt nagyon jól tudja, ezért terrorizálják az ügyfeleiket. A mandarinban már benne van az, hogy "3,14csába, inkább feltöltöm, mert itt fog ez nekem magyarázni naphosszat". és feltöltik ahogyan írtad. De nem azért töltik fel, mert "Ó kösz Voda, hogy szoltál, haversrác vagy". Érdekes módon, a T-nél nincsen ilyen figyelmeztetés és soha nem felejtettem el feltölteni. De ha el is felejteném, csak felmegyek az otp oldalára és ott valagpusztán feltöltöm magamnak, hiszen a net sose fogy el, net akkor is van, ha már nincs egyenleg, hiszen a net korlátlan.. nem tudom tudsz-e követni. És mivel zavarja az embereket az állandó félperces duma a hívás előtt, inkább feltöltik a vodások. És így semmilyen hívást nem mulasztanak el. Nincs többé olyan gondoloat, hogy "Hoppá, háromszáz ft alatt vagyok, akkor azért inkább nem is hívom fel az asszonyt, hogy vegye ki a dinnyét a hűtőből hogy ne legyen túl hideg mikor hazaérek, hanem majd hazamegyek és kiveszem". Hanem szépen felhívja az asszonyt és beszél, beszél, amitől aztán megen lefogy a kártya és megen jön a voda kis terrorja, amitől megen tölt a jobbágy.. viszont egy nyugdíjas ezt nem engedheti meg magának. Egy nyugdíjas az havonta egyszer tud tölteni vagy két havonta és vigyáz a kis háromszáz forintjára. És mondjuk megcsöngetné az okos T-mobileost, hogy ugorjon Skype-ra ha esetleg nincsen ott. Vagy csak beszélne 6X ahogy írtad, viszont nem akarja, hogy őt terrorizálja egy telefoncég. És itt ez a lényeg. Nincsen igazad, de ha igazad is lenne, a lényeg a dologban, hogy engem zavar ez a dolog és nem lehet kikapcsolni.. Az autós dologra nem válaszolok mert nem hasonlít a két dolog. hiszen az üzemanyagjelző az nem zavaró. Attól még beindul az autó, nem villog a szélvédőn vakító felirat, hogy "húzzá paraszt tankóni!!" Az megint csak egy dolog, hogy te 10-ből kilencszer előfizetéshez kapcsolsz netet. Már ez is terror. " Korlátlan netet akarsz, paraszt? Akkó fizess havonta mint a katonatiszt! Majd mi szabályozzuk a fizetésed és eszed-nem eszed, havonta perkálod a zsét! Hát mit képzelsz te? Azt hiszed, hogy majd te döntöd el, hogy 35-vagy 40 naponta fizetsz nekünk? Hát nem! Vagy fizetsz havonta, vagy mehetsz a rákba!". T-nél akárki igénybeveheti a 600 forintos netet. Viszont a munkahelyemen 20 emberből 14 dohányzik. A dohányosok vannak többen, mégis ők a hülyék és nem pedig én a nemdohányzó. Látod, nem mindig a többség számít.. Igen, komolyabb cégek valóban előfizetést ajánlanak a gps riasztóhoz és érthetetlen okból az overáljukon egyik telefoncég logója látható. Ó dehogy vannak kapcsolatban velük. A komolyabb cégek 70 ezerért szerelték be a főnökömnek, én meg 24-ből csinálom meg magamnak. A legolcsóbb előfizetés az 1000 forint egy havidíjasnál. Az egy évre 12 ezer. Micsoda véletlen. De nehogy okoskodjon a nép és feltöltőset akarjon, gondolom a vodának még mindig megvan az a szokása, hogy ha a legalacsonyabb díjjal töltöd fel, akkor csak 90 nap a rendelkezésre álló idő. Ami azt jelenti, hogy feltöltőkártyával is 4X kellene töltenem és persze azt az összeget elbuknám, mert semmire nem megy el, hiszen riasztás az max negyedévente van, tehát egy évben az 4 sms... A T-nél nincsen ilyen feltöltöm a legkisebb összeggel és megvan a járgány védelme 2500 forintból egész évre. Ha meg neadj isten ellopják, akkor ugye indul a számla, de nem 5 perc alatt fogy el az a 2500 ft mikor küldi a nyomkövetést. Akkor online rádobok még amennyit akarok, de nem kell beleölnöm nekem abba semennyi pénzt. Mindenhol sántít az írásod, de jó volt veled vitatkozni . Cocka: Nem tudtam, hogy van a T-nél 1500-as 180 napos felhasználóidejű. 2500-al töltöm. A tolvajokat nem tudtam volna lefotózni mert semmi nem látszott volna belőlük, meg szétrebbentek, vagyis nem valósult meg a bűncselekmény, hála a riasztónak. És ha nincsen bűncselekmény, akkor a fotóval se sokra megyek. Ha meg ott maradtak volna a riasztó ellenére, akkor addigra leérek a baltával a lakásból, akkor meg azért nem kell kép. A koordinátát tudja sms-ben is küldeni, de azért jobb a netes, mert egy laptopra tett térképszoftverrel azonnal mutatná még a mozgásban lévő járművet is, vagyis követhetném. Ha meg csak időszakonként küldene egy sms-t egy koordinátával, akkor azt kézzel kellene bevinni pl az IGO-ba és az bonyolultabb, lassabb. Szerencsére nem viszik el naponta a járművet és ha mondjuk egyszer egy évben megpróbálják, akkor meg nem sajnálom rá azt a párszáz forintos netdíjat vagy akár ezres tételben sem.
|
pén. aug. 31, 2012 14:00 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
kuncsaku írta: És nem vagyok hülye, elég egyszer bemondani azt, hogy 300 forint alá csökkent az egyenleg. De rám senki ne gyakoroljon nyomást. Persze. Az autónál is elég lenne, ha egyszer felvillanna az üzemanyag elfogyást jelző lámpa, aztán meg utána minek, úgyis megjegyzed, hogy tankolnod kell. Ha meg mégsem, akkor ott káromkodnál órákon keresztül a pusztában, ahol mellesleg nincs térerőd sem, de ha lenne sem tudsz telefonálni, mert elfogyott a pénzed... A 300 Ft, ahol jelez a rendszer, kb 6 perc telefonálásra elegendő akkor, ha pont akkor tetted le a telefont, amikor 300 Ft alá mentél. Tehát max 6-szor kellene meghallgassad, de az átlag telefonálási szokások alapján 2-szer, max 3-szor.Ez nem hinném, hogy annyira frusztráló lehet annak, aki normálisan használja a telefont, és nem pedig csak megcsörget, hogy hívják vissza (nekik tényleg borzalmas lehet). Sokkal rosszabb az, hogy fogalmad sincs, hogy csak 300 Ft alatt vagy, és éppen olyan helyen merül le az egyenleged, ahol nincs semmilyen módszer a feltöltésre, és valamiért pont telefonálnod kell. Ráadásul a 300 Ft alá csökkenést sokan azért hallják csak egyszer, mert akkor egyből elmennek feltölteni, elkerülve azt, hogy adott esetben ne tudjanak telefonálni... Szintén sokan, nem várják meg azt sem, hogy 300 Ft alá menjenek, már jóval előbb töltenek, így sosem hallják azt, amit Te kénytelen voltál hallgatni évekig , nekem is csak egyszer volt 1000 Ft alatt az egyenlegem, amikor megvettem a kártyát. Tehát olvasd el újra a lenti mondatot, amit Te írtál, és gondold végig, attól, hogy számodra ez rossz szolgáltatás, nem biztos, hogy más is így gondolja, viszont nem kötelező használni, ha van Számodra jobb, senki nem hibáztat érte, ha azt fogod használni. Azonban ettől ez nem biztos, hogy tényleg rossz, csak Számodra rossz. kuncsaku írta: Csak mindenki azt hiszi, hogy csak úgy lehet használni egy szolgáltatást, ahogyan ő teszi és az helyes is. Annyira kiveszett az emberekből a megértés, meg a tolerancia, hogy én már fel is lázadok az ilyenek ellen. A vodás 100 MB-os netre visszatérve, igazad van, kártyásoknál tényleg nem "korlátlan", hanem kikapcsolják a netet, csak előfizetéseseknél van lassítás. Miután 10-ből 9-szer előfizetéshez adom el a 100 MB-os netet, így abból indultam ki. ui.: Autós riasztóhoz általában előfizetéses kártyát használnak (legalábbis a komolyabb cégek azt ajánlják), mert ugye nem csak amiatt nem tud hívni a rendszer, ha 300 Ft alatt vagy, hanem amiatt sem, ha 0-n vagy, és kellemetlen, ha azért lopják el a kocsidat, mert elfelejtettél pénzt tölteni a kártyára. Ráadásul a riasztók jó része nem hív, hanem SMS-t küld, és neten kommunikál, ott szintén nem probléma a 300 Ft, viszont a pénz elfogyása ott is problémás...
|
pén. aug. 31, 2012 13:05 |
|
|
cocka
ezüst tag
|
Régebben egyébként az egyenlegelfogyáskori hívásmegszakítást is humánusabban kezelték. Asszem akkoriban már átváltottak perc alapú számlázásra és ha már csak a percdíj törtrésze volt az egyenlegeden, akkor még azt a percet lebeszélhetted. Manapság mihelyst a törtrészt vonná le, egyszerűen megszakad a vonal és kész. Idézet: És nem vagyok hülye, elég egyszer bemondani azt, hogy 300 forint alá csökkent az egyenleg. Jaja, telenor meg egyszer küld róla smst azt kész. Nem bombáz. LOL, ez még találó is, mert a logó alapján akár közük is lehet egy bizonyos szélsőjobboldali hát fogalmazzunk úgy, hogy igen érdekes nézeteket valló szervezethez. Idézet: Vagyis akár 10 másodperc alatt elszaladnak a tolvajok. Kár, hogy nem sikerült lefotóznod őket. Idézet: hívhat is minket a 1270-en, ha szerencséje van, már 45 perc alatt sorra kerül Na hogy témába is vágjon: Tescomobile kártyáról nem ingyenes a 1270 hívása! Idézet: feltöltöm a legkisebb összeggel és engem az egy évig tökéletesen kiszolgál. Tehát 1500-zal? Mert az csak 180 napos. De javukra legyen mondva, a legjobb ajánlat a másik kettőéhez képest: lásd vodka: 2000 30 napra (ez régebben vmi más összeg volt, de emlékszem hogy a legkisebb érvényességi idő náluk is 90 nap VOLT), telenor: 1500 90 napra. Emlékszem, vodkáéknál én 2002-ben kb. 10 hónapot bírtam ki, utána átmentem pannon gsmékhez. Azóta vagyok náluk. Idézet: Valaki csak egyszerű koordinátákat küldene a neten keresztül, amikhez bizony bőven elég a gprs És ezt smsben nem lehet valahogy megoldani? Ahhoz net se kéne.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cocka pén. aug. 31, 2012 15:30-kor.
|
pén. aug. 31, 2012 10:40 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Szerintem pedig de. Nagyon meghatározó egy szolgáltató megítélésében. Legalábbis annál, aki gondolkozik egy kicsit... ugyanis majd én eldöntöm, hogy mit akarok, engem ne vonjanak be a civilizált világra annyira jellemző népbutítós befolyásolós műsorba. És nem vagyok hülye, elég egyszer bemondani azt, hogy 300 forint alá csökkent az egyenleg. De rám senki ne gyakoroljon nyomást. Tudom Macika te ezt szereted, amikor nem kell gondolkozni meg szabadon dönteni, te szereted ha mások mondják meg helyetted, hogy mit kell csinálni. Én viszont nem szeretem. Pont így jártam ahogyan Cocka is írta, jött a duma mikor még simán volt rajta pénz.s nem tudtam sehol feltölteni mert Valagpusztán voltam. Hát köszönöm nem kell hánytató voda. Magyarázzon annak aki ezt eltűri. Engem nem etetnek meg hálózaton belüli hétvégi "ingyenhívással". Ami elsőnek ingyenes, majd csak x óra jár, majd mikor a paraszt megszokta, akkor kikapcsolják az ingyenes funkciót, aztán inged gatyád rá megy. És ugyanazt csinálják mint a Tescomobile. Kényszerítenek az újabb feltöltésre. Provokálással, meg pszichoterrorral. Mocskos n*cik. Off: A járgányom kint áll az emeletesház parkolójában. Meghallottam egyik este, hogy leadja a figyelmeztető jelzést a riasztás előtt, ezzel jelezve, hogy fejezzék be a tevékenységet, mert riasztani fog. Ez egy pity-piyt-pity hangjelzés. Amint meghallottam, eldobtam ami a kezemben volt, szaladtam az erkélyre, hogy megnézzem, mi az oka a jelzésnek. Ez kb 4 másodpercnyi idő. Pont annyit láttam, hogy 2 brazil fiatalember röppen szét a hang hallatán, de már vagy 20 méterre jártak, fülük farkuk behúzva szaladtak a bozótba. Vagyis akár 10 másodperc alatt elszaladnak a tolvajok.On: Hallottál már a GPS alapú járművédelemről? Nem drága, 20 ezer forintos tétel, beteszed az autódba, kell bele egy simkártya és amikor egy ilyen riasztás van, akkor a kívánt, beállított módon neked küld emailt, sms-t vagy felhív és egy elmondja egy előre eltárolt hang, hogy mi a helyzet. És interneten lehet követni a járgányt ha elviszik. Na már most. Ha beteszek egy ilyen vodasimet a telefonba, amin év végén már nincsen pénz, akkor szépen veszítek 20-30 másodpercet a riasztásból. Míg az automatika bemondja, hogy "Egyenlege háromszáz forint alá esett. Kérjük, mostmár baromigyorsan tőccse fel az egyenlegét, mert morcosak leszünk ám! És ha nem teszi, akkor szankciókat vezetünk be! De bazi komolyakat ám! Példul kikapcsójjuk a kátyáját, aztá lehet pupillázni! Azt a rézfánfütyülő rézangyalát! És még valami! Tádáááám, ez itt a reklám helye: Kártyáját feltöltheti a http://www.vodafone.hu oldalon (igaz, hogy többször van karbantartás rajta mint működik és olyan kusza meg bonyolult, hogy fél délutánt kell ott tölteni, hogy megtaláljon valamit és idős emberek hétszentség, hogy nem igazodnak el, de azért jöjjön bátran). És ez mind semmi! hívhat is minket a 1270-en, ha szerencséje van, már 45 perc alatt sorra kerül! Ez ám a szolgáltatás! De most aztán skerázzon ám de marhagyorsan feltölteni az egyenlegét, mert irgumburgum!" Közben meg ellopják a kocsimat. Hát köszönöm Macika, vagy köszönjük Emese, nem kérném ezt a nagyszerű szolgáltatást X óra hétvégi hálózaton belüli "ingyen" beszélgetési lehetőségért. Inkább fizetek a T-mobile-nál picit többet. Beszerelem a simkártyát a riasztóba feltöltöm a legkisebb összeggel és engem az egy évig tökéletesen kiszolgál. És itt jön képbe megint az, hogy jó ha van 600 forintért is korlátlan net, mert nem mindenki akar 3G hálózaton jutyubot nézni vagy HD videót. Valaki csak egyszerű koordinátákat küldene a neten keresztül, amikhez bizony bőven elég a gprs.. Csak mindenki azt hiszi, hogy csak úgy lehet használni egy szolgáltatást, ahogyan ő teszi és az helyes is. Annyira kiveszett az emberekből a megértés, meg a tolerancia, hogy én már fel is lázadok az ilyenek ellen.
|
pén. aug. 31, 2012 7:02 |
|
|
cocka
ezüst tag
|
Aha csak előtte bemondja, hogy 300 Ft alatt vagy. Na most ha neked épp sürgős a hívás, akkor ez plusz időveszteség. Ja meg újabban már SOS egyenlegfeltöltést is ajánlgat és csak utána kapcsolja a hívást. Plusz ha még az egyenlegfelhasználási idő is nemsoká lejár, akkor még azt is bemondja. Szóval gyakorlatilag tart neked a hívás előtt egy fél perces mesedélutánt. A másik kettő nem ilyen rámenős szerencsére. (illetve a tét nem tudom, de a telenor nem ilyen az tuti)
|
pén. aug. 31, 2012 2:01 |
|
|
Macika
Moderátor
|
cocka írta: Meg kíváncsi voltam rá, hogy 2002 óta mennyit változott a vodafone (ja bocsánat tescomobile ) az alább leírt tekintetben, no meg még régebben olyan is volt, hogy ha 128 Ft alatt van az egyenleged, akkor nem küldhetsz smst. Amiből még az akkori tarifákkal is kijött volna legalább 4. Ehhez képest pannonéknál még mínuszban is küldhetsz smst. Egy szolgáltatás, egy telefonszolgáltatás minősége nem attól függ, hogy mit csinál akkor, amikor elfogyás közelébe kerül az egyenleg. Vannak olyanok, akik folyamatosan a 2000-es feltöltés és a 0 Ft-visszahívástkérek között lavíroznak, de az ilyenek véleménye nem releváns. A Vodafone 1999-es megjelenése óta ugyanaz a kártyás számom van náluk (az előfizetésimet súlyos inkorrektség miatt megszüntettem), én nem is tudtam (nem hogy zavarjon), hogy mit csinál 300 Ft alatt. 300 Ft alatt 8 percet lehet még beszélni, nem hiszem el, hogy ez annyira sokáig zavaró lenne.
|
pén. aug. 31, 2012 1:03 |
|
|
cocka
ezüst tag
|
Amúgy valami hasonló a djuice combo is. Legalábbis a koncepciója kísértetiesen hasonlít a tescomobile-éhoz, de azt csak 26 év alatti kötheti. Ami azt illeti, hogy neked tetszik-e a logó, az erősen szubjektív, bár nekem se tetszik a voda logója, főleg a piros szín miatt. Eleve nem mutat jól, hogy az összes ügyfélszolga, HR-es és mindenki pirosban van. Sokkal szolidabb lenne ha fehér lenne az egésznek az alapszíne és esetleg rajta egy piros kkk logó. A tescomobile logója sokkal barátságosabb. Ami a térerőt illeti: a Bükk frekventáltabb helyein sincs mindenhol térerő. De gondolom ugyanez van a Bakonyban is.
|
csüt. aug. 30, 2012 20:59 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Ó Istenem ! Köszönöm! Müüüühhüühhűűűű . Köszönöm Trabi, és kérlek bocsáss meg a pityergésemért, de szívemig hatolt a régi szép idők emléke és ezt te okoztad nekem! ugyanis megint átélhettem a Voda Vs T-mobile Vs Telenor csatákat amiket évek óta vívtok és anno én is vívtam itt a fórumon. Be is vallom, annyira kocka vagyok, hogy csináltattam is magamnak bögrét az alábbi felirattal: "Pistikét irodalomórán a tanárnéni megszólítja: – Pistike! A Mikszáth-ot véletlenül X-szel írtad! – Dehogyis Tanárnő! Az DirectX." Amúgy utána néztem, hogy a Voda net az valóban 100 megát ad egy ezresért, de az csak akkor lesz korlátlan, ha nyomok rá egy adat pluszt ha jól láttam 500 forintért és akkor 200 mega után lesz korlátlan. Vagy rosszul értelmeztem? Bevallom gyorsan elhagytam az oldalt, mert mikor meglátom a vodalogót, akkor öklendeznem kell . Én nem egy hónap alatt használom el a 30 megát, hanem kb 10 perc alatt. Vagy még hamarabb . Nem érdekel a mega meg a giga. Nekem tökéletesen megfelel az a szolgáltatás amit nyújt a T-mobile. Elégedett vagyok vele. És szerintem semmi más nem számít. Akármit írhatsz.Nem hagyom magamat kizsákmányolni. Az Edge hálózattal kapcsolatban is írsz amit akarsz, én látom naponta a telefonom kijelzőjén a térerő indikátort és nem te. Magyarázhatsz nekem bármit. Amúgy meg már 5 éve etet minket a Voda a világ leglefedetteb hálózatával aztán néhány Intercity járaton ugyanúgy "Lóf@sz van itt csikánó nem hajnalcsillag". De nem hogy 3G nincsen, hanem először "Csak segélyhívásra", aztán semmi. És nem csak alagútban. Aztán néhány vidéki autópályán is lehetne mesélni ilyet. Engem nem etetsz meg.
|
csüt. aug. 30, 2012 18:38 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
TargeT írta: Trabi TM írta: Van jelentősége, a 2 T-nél, a vodánál nincs, ahol ugyanis van EDGE, ott 95%-ban van 3G is, vidéken is, a semmi közepén is, autópályák mentén is végig, stb. Azért nem egészen. Én járok, vagy tartózkodom huzamosabb ideig olyan helyen, ahol nincs a T-től 3G, sőt Edge sem, csak GPRS. Tehát mégis volna valami jelentősége az Edge-nek. Volna, de talán mégse annyi. Mert ha nincs 3G, akkor az androidos kütyün már csaknem seckojedno, hogy GPRS van vagy Edge. Csak valami legyen. GPRS-en a pl. Play frissítéseket azt nyugodtan elfelejtem. Ugyanezt irtam en is. A 2T-nel van jelentosege (telenor, t-mobile), a vodanal mar nincs, mert szinte mindenhol van 3g...
|
csüt. aug. 30, 2012 18:22 |
|
|
cocka
ezüst tag
|
Meg kíváncsi voltam rá, hogy 2002 óta mennyit változott a vodafone (ja bocsánat tescomobile ) az alább leírt tekintetben, no meg még régebben olyan is volt, hogy ha 128 Ft alatt van az egyenleged, akkor nem küldhetsz smst. Amiből még az akkori tarifákkal is kijött volna legalább 4. Ehhez képest pannonéknál még mínuszban is küldhetsz smst.
|
csüt. aug. 30, 2012 17:46 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Trabi TM írta: Van jelentősége, a 2 T-nél, a vodánál nincs, ahol ugyanis van EDGE, ott 95%-ban van 3G is, vidéken is, a semmi közepén is, autópályák mentén is végig, stb. Azért nem egészen. Én járok, vagy tartózkodom huzamosabb ideig olyan helyen, ahol nincs a T-től 3G, sőt Edge sem, csak GPRS. Tehát mégis volna valami jelentősége az Edge-nek. Volna, de talán mégse annyi. Mert ha nincs 3G, akkor az androidos kütyün már csaknem seckojedno, hogy GPRS van vagy Edge. Csak valami legyen. GPRS-en a pl. Play frissítéseket azt nyugodtan elfelejtem.
|
csüt. aug. 30, 2012 17:39 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
kuncsaku írta: Sejtettem, hogy nem ismered, hiszen vodás vagy. Részben. Van ugyanis a Telenornál is vagy 6 számom, ebből 2 előfizetéses... kuncsaku írta: A korlátlan csórónet az 600 ft és 30 mega teljes sebességet ad, ha azt leforgalmaztad, akkor se kapcsolják ki, nem számláznak tovább, hanem csak lecsökkentik 30 kb/s-re a sebességet. Azért is nem ismertem, mert ilyen nem csak a vodánál, a telenornál sincs, ott a legolcsóbb "korlátlan" csomag az 1000 Ft-ért 100 MB (most a 26 éven aluliakat hagyjuk, sajnos abból már rég kinőttem). kuncsaku írta: De ez nekem bőven elég csetre, netre, meg email-re. Vagyis nem kell izzadva figyelnem az adatforgalom mérőt, hogy mikor rántják le anyagilag a gatyámat, ha véletlenül küld valaki egy képet email-en. Állandóan online tudok lenni, korlátlan és állandó időjárásfrissítés, naptárfrissítés meg amit akarok. Igazából soha nem kapcsolom ki a netet mobilon. Haccá fojin. Kici fojin nem nad péz. Occo. Nekem való. Áve T-mobile. Van nagyobb csomag is korlátlanból, azt hiszem egy ezres és 100 megával adják. Hát, Neked lehet elég, de nekem pl a 100 MB is nagyon kevés. 10 napja volt számlazárásom, most valahol 150 MB-nál járok. Az android rendszer egyébként önmagában elfogyaszt havi 15-20 MB-ot, a frissítések nélkül, tehát a 30 MB-os net az emberek nagy részének szerintem semmire nem jó, mert netezni pont kevés, akkor viszont a 600 Ft meg feleslegesen sok havonta. Inkább 1000 Ft-ért 100 MB. Az pedig mindhárom szolgáltatónál van, és csodák csodája, de ugyanannyiba kerül. kuncsaku írta: Amúgy van jelentősége az Edge hálózatnak. Gyakran utazom és vidéken csak edge van. Jó reggelt Vodafone. éppen ideje volt már, ha valóban van nekik. Szóval sok helyen nincsn 3G. Egyik bandának se. Ugyanazt az útvonalat tettem meg mindhárom szolgáltató simkártyájával. Van jelentősége, a 2 T-nél, a vodánál nincs, ahol ugyanis van EDGE, ott 95%-ban van 3G is, vidéken is, a semmi közepén is, autópályák mentén is végig, stb. Április óta. Úgyhogy régen próbáltad...
|
csüt. aug. 30, 2012 15:45 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Sejtettem, hogy nem ismered, hiszen vodás vagy. A korlátlan csórónet az 600 ft és 30 mega teljes sebességet ad, ha azt leforgalmaztad, akkor se kapcsolják ki, nem számláznak tovább, hanem csak lecsökkentik 30 kb/s-re a sebességet. De ez nekem bőven elég csetre, netre, meg email-re. Vagyis nem kell izzadva figyelnem az adatforgalom mérőt, hogy mikor rántják le anyagilag a gatyámat, ha véletlenül küld valaki egy képet email-en. Állandóan online tudok lenni, korlátlan és állandó időjárásfrissítés, naptárfrissítés meg amit akarok. Igazából soha nem kapcsolom ki a netet mobilon. Haccá fojin. Kici fojin nem nad péz. Occo. Nekem való. Áve T-mobile. Van nagyobb csomag is korlátlanból, azt hiszem egy ezres és 100 megával adják.
Amúgy van jelentősége az Edge hálózatnak. Gyakran utazom és vidéken csak edge van. Jó reggelt Vodafone. éppen ideje volt már, ha valóban van nekik. Szóval sok helyen nincsn 3G. Egyik bandának se. Ugyanazt az útvonalat tettem meg mindhárom szolgáltató simkártyájával.
|
csüt. aug. 30, 2012 13:05 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
kuncsaku írta: se korlátlan "csórónet" se mint a t-nél vagy a telenornál vagy minek hívják most magukat, a fene se tudja követni. Mi az a korlatlan csoronet? Mellesleg van mar edge, de nem sok jelentosege van a 3g mellett...
|
csüt. aug. 30, 2012 9:18 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Éppenséggel én is pont azokért a dolgokért utáltam meg a vodát amiket Cocka írt. persze ez még fűszerezve van azzal is, hogy se edge hálózatuk nincsen, se korlátlan "csórónet" se mint a t-nél vagy a telenornál vagy minek hívják most magukat, a fene se tudja követni. Tény, hogy a T-mobile-nak még a mai napig van 86 ft/perc díjuk, de meg lehet találni ott az arany középutat. És a szolgáltatásaik jobbak. Azt vettem észre a múltkor a vodánál, hogy valamilyen infót csak akkor lehet megtudni az oldalukon, ha regisztrálom magamat. Vicc. Macika is sokszor elárulja ám magát, csak nem veszi észre. Pedig kínosan ügyel arra, hogy csak a pozitív menedzselés látszódjon. Na de be is fejezem, mert ha valami lelepleződik, akkor vagy antiszemitáznak, vagy trolloznak
|
csüt. aug. 30, 2012 6:58 |
|
|
cocka
ezüst tag
|
Hát igen, de nyilván te se úgy írsz ide, hogy kínosan ügyelsz rá, hogy ki ne derüljön a jellemed. Vagy ha mégis, akkor te már tudhatsz valamit.
|
szer. aug. 29, 2012 19:20 |
|
|
Macika
Moderátor
|
cocka írta: No és mit állapítottál meg a stílusomról? Komolytalan?
Arról én nem tehetek, hogy kuncsaku nem olvasott vissza.
Egy ilyen szolgáltatásnál az apróságokon is sok múlik. Magadra vetted. Ez van, nem tehetek róla. Mellesleg ezt elolvasva mindenki képes véleményalkotásra.
|
szer. aug. 29, 2012 16:24 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Negatív. Az ember egész életében változik. Tapasztal, formálódik. Ma nem szereti a tökfőzeléket, holnap meg igen.
|
szer. aug. 29, 2012 13:00 |
|
|
cocka
ezüst tag
|
No és mit állapítottál meg a stílusomról? Komolytalan?
Arról én nem tehetek, hogy kuncsaku nem olvasott vissza.
Egy ilyen szolgáltatásnál az apróságokon is sok múlik.
|
szer. aug. 29, 2012 10:03 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Ezért jó, hogy vissza lehet keresni mindenkinek a korábbi hsz-eit, elolvasgatva kirajzolódik a jellemkép az emberről, a stílusáról, a komolyságáról.
|
szer. aug. 29, 2012 8:13 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
cocka írta: biztos, hogy megy a levesbe. Miért megy a levesbe? Félrevezettek téged a reklámok? Mielőtt megvetted, nem néztél utána? Hirtelen, 1-2 nap alatt változott meg a telefonálási szokásod? Nem a teszkó tehet erről. Az az ember aki minden hónapban a legnagyobb kártyaval töltötte fel a telefonját pl a telenornál vagy a többinél, annak ez megéri. Te meg egyszerűen keveset beszélsz ahhoz, hogy megérje. De ezt tudtad eddig is, csak nem olvastad el a teszkó feltételeit. Én nem ugrottam be nekik, mert én is ugyanúgy alacsony költségvetésből oldom ezt meg mint te. Csak én nem dőlök be a reklámoknak.
|
szer. aug. 29, 2012 6:49 |
|
|
cocka
ezüst tag
|
Idézet: A Tesco állítólag elég sikeres: És ki hiszi azt el? Majd ha a sikeresség fokmérője nem a vásárolt simek száma lesz, hanem hogy ki mennyi pénzt költött dumára, smsre vagy adatforgalomra, akkor majd esetleg elhiszem. Mert pl. az enyém már egész biztos, hogy megy a levesbe.
|
hétf. aug. 27, 2012 22:07 |
|
|
registry
ezüst tag
|
Eszem ágában sincs a havidíjas konstrukcióval keverni a feltöltőkártyát, de havi 68 perc / 2000 Ft-os használatnál tényleg a Tesco tűnik a nyerő konsturkciónak. A három szolgáltatónál 3-5000 Ft-os csomagokban vannak 35-39 Ft-os díjak. (Kb., amikor néztem.) (Blue Mobile-ról most ne beszéljünk, tudom, az a király.) OK, lehúzás a Tescoban ez, hogy ki kell számolnod, hogy mikor töltesz, havonta. Csak az üzleti modelleket próbálom megérteni. A Tesco állítólag elég sikeres: http://www.hwsw.hu/hirek/48505/tesco-mo ... rator.html
|
hétf. aug. 27, 2012 21:53 |
|
|
Macika
Moderátor
|
registry írta: Van olyan előfizetéses konstrukció, ahol 2000 Ft-os haidíjért az ember 29,50-es percdíjjal beszélhet? Vagy a TESCO megtalálta ezt a piciny piaci rést Te hol találtál havidíjas konstrukciót a TESCO Mobile-nál??? Nem kéne elferdíteni a valóságot! A TESCO Mobile 2000, 3000, 5000, 7000, 7500, 12000, 12500 Ft feltöltésért 30 napig biztosítja a 29,50 Ft-os percdíjat, perc alapon. Tehát ha minden hónapban befizetsz ennyit és ha le is beszéled teljes egészében, akkor megkapod a 29,50-es percdíjat. Ezzel HÁROM dologra kényszerít: 1. Becsüld meg a feltöltéstől számított 30 napi fogyasztásodat, 2. A 30. napon ha kell, ha nem használd fel az egyenleget, mert éjféltől már duplájába fog kerülni 1 perc. 3. Vagy tölts fel újabb összeget, hogy onnan induljon az újabb 30 nap. Lehet, hogy van, akinek ez korrekt magatartásnak tűnik, nekem nem az. És végképp nem kéne egy havi előfizetési konstrukcióhoz hasonlítani!!!
|
csüt. aug. 23, 2012 10:53 |
|
|
registry
ezüst tag
|
Van olyan előfizetéses konstrukció, ahol 2000 Ft-os haidíjért az ember 29,50-es percdíjjal beszélhet? Vagy a TESCO megtalálta ezt a piciny piaci rést
|
csüt. aug. 23, 2012 0:33 |
|
|
cocka
ezüst tag
|
Kíváncsiságból vettem egy ilyen kártyát és eszembe juttatta, hogy miért is gyűlöltem annyira régebben a vodafone-t. Ha 300 Ft alá csökken az egyenleged, akkor elkezdik az agresszív **szogató kampányt és minden híváskezdeményezés előtt megy a duma, hogy kevés az egyenleged és töltsd fel, még akkor is ha még van pénzed ugye, ez iszonyat idegesítő. A másik, hogy nem elég hogy ezt minden hívás előtt bemondják még smst is küldözgetnek folyamatosan. Mindenesetre úgy en block bélsár az egész. (de még az is többre becsülendő, mert legalább trágyázni lehet vele, ezzel a kártyával még csak azt sem ) Aktuális egyenleget sem tudhatsz meg ingyen, nem hívhatod a 1270-et ingyen. Nincs legalább egy online felület, ahol ingyen lekérdezhető a forgalmad, szolgáltatásokat rendelhetsz meg stb.. Ja és persze drága. Mindegy, a kukában elfér.
|
csüt. aug. 02, 2012 11:11 |
|
|
ddddd4
ezüst tag
|
Macika írta: ddddd4 írta: na most kicsit még kerestem, hogy hol olcsóbb, és találtam olyat, ahol a sima percdíj olcsóbb a Bluemobilnál. Szerbiában. VIP mobile Szerbia: Hívás országon belül: 8.9 RSD (23Ft) SMS: 3,9 RSD (10Ft) Amúgy azért nem nagyon van olyan, hogy a sima opció nélküli prepaid olcsó, mert Európa kultúráltabb felében mindenki opciókat használ. Nem sok ilyen lehet. mert?
|
szomb. máj. 12, 2012 16:52 |
|
|
Macika
Moderátor
|
ddddd4 írta: na most kicsit még kerestem, hogy hol olcsóbb, és találtam olyat, ahol a sima percdíj olcsóbb a Bluemobilnál. Szerbiában. VIP mobile Szerbia: Hívás országon belül: 8.9 RSD (23Ft) SMS: 3,9 RSD (10Ft) Amúgy azért nem nagyon van olyan, hogy a sima opció nélküli prepaid olcsó, mert Európa kultúráltabb felében mindenki opciókat használ. Nem sok ilyen lehet.
|
szomb. máj. 12, 2012 16:05 |
|
|
ddddd4
ezüst tag
|
Macika írta: ddddd4 írta: Nekem nem hiányzik az angol, mert románul legalább annyira tudok. Akkor leírom a lényeget:
Ez egy sima prepaid csomaghoz rendelhető opció, minden hűség nélküli. Megveszed a kártyát, aktiválod, majd ha akarod lemondod. Mindegyik román cég (A Digin kívül) ilyen opciókat kínál. Keress rá bármelyik oldalon „Catelă” néven. Leírom a linkeket:
orange.ro vodafone.ro cosmote.ro rcs-rds.ro Nem is Neked írtam, hogy valami más nyelv kellene, hanem magamnak... Magyarul 1500 Ft-os havidíjért vannak ezek a szolgáltatások pre-paidben. Itthon mennyi is a pre-paid havidíja??? na most kicsit még kerestem, hogy hol olcsóbb, és találtam olyat, ahol a sima percdíj olcsóbb a Bluemobilnál. Szerbiában. VIP mobile Szerbia: Hívás országon belül: 8.9 RSD (23Ft) SMS: 3,9 RSD (10Ft) Amúgy azért nem nagyon van olyan, hogy a sima opció nélküli prepaid olcsó, mert Európa kultúráltabb felében mindenki opciókat használ.
|
szomb. máj. 12, 2012 15:57 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
szabo írta: Lesz a kínálatban Samsung Juniper E1182 is. Ugye a DUAL-SIM egyik fele nemlesz +3631 függő ??? Most került a kezembe egy prospektus. Aszerint minden telefonjuk simlockos, a dual simesek 2. kártyahelye független.
|
szomb. ápr. 28, 2012 19:21 |
|
|
Macika
Moderátor
|
ddddd4 írta: Macika írta: Arra nagyon háklis vagyok, ha valaki olyat ad a tollamba, amit nem írtam le sosem. Légy szíves azonnal mutasd meg, hol írtam, vagy ha nem találsz ilyet, kérj elnézést! De komolyan mondom, kezdesz felbosszantani! Tessék: "A Lidl Blue Mobil tarifája jól alávág minden pre-paidnek! Azért percalapon 33 Ft ma igen jó ár. Legalábbis a többiekhez képest. 12-13 €centes percdíj külföldön sem nagyon van prepaidben!" Ha neked a leírt 3 mondat bármelyike azt jelenti, hogy a legolcsóbb Európában, akkor NAGYON komoly kihívásokkal küzdesz a szövegértés terén...
|
pén. márc. 02, 2012 0:33 |
|
|
ddddd4
ezüst tag
|
Macika írta: ddddd4 írta: Nem laktam soha Romániában, de ezt már régebben elmondtam. Én csak arra válaszoltam, hogy Te azt állítottad, hogy a Blue Mobile a legolcsóbb Európában... Arra nagyon háklis vagyok, ha valaki olyat ad a tollamba, amit nem írtam le sosem. Légy szíves azonnal mutasd meg, hol írtam, vagy ha nem találsz ilyet, kérj elnézést! De komolyan mondom, kezdesz felbosszantani! Tessék: "A Lidl Blue Mobil tarifája jól alávág minden pre-paidnek! Azért percalapon 33 Ft ma igen jó ár. Legalábbis a többiekhez képest. 12-13 €centes percdíj külföldön sem nagyon van prepaidben!"
|
csüt. márc. 01, 2012 18:48 |
|
|
Macika
Moderátor
|
ddddd4 írta: Nem laktam soha Romániában, de ezt már régebben elmondtam. Én csak arra válaszoltam, hogy Te azt állítottad, hogy a Blue Mobile a legolcsóbb Európában... Arra nagyon háklis vagyok, ha valaki olyat ad a tollamba, amit nem írtam le sosem. Légy szíves azonnal mutasd meg, hol írtam, vagy ha nem találsz ilyet, kérj elnézést! De komolyan mondom, kezdesz felbosszantani!
|
csüt. márc. 01, 2012 18:02 |
|
|
ddddd4
ezüst tag
|
Macika írta: ddddd4 írta: Azért ha kiszámolod, hogy a kedvenc Blue Mobile-oddal mennyit beszéletsz 1500 forintból, akkor meg fogsz lepődni. Én kiszámoltam: 45 percet! Romániában meg kapsz ennyiből 75 hálózaton kívüli, és 3000 hálózaton belüli percet. Azért nem kis különbség! Nem kedvenc, nincs Bluemobilom, csak itthon ők vastagon a legolcsóbbak. Azért érdekelne, ha annyival olcsóbb kint a kommunikáció, akkor miért nem ott, abban az országban, orange kártyával telefonálsz. Mert ha jól sejtem (nem csak a román nyelvtudásból) valami közöd van ahhoz az országhoz, netán onnan telepedtél át Magyarországra. Indiában még SOKKAL olcsóbb a telefonálás, mint Romániában. Nosza, menjünk oda lakni!!! Minden összefügg mindennel... Nem követelhetem, hogy legyen korlátlan az autópályán a sebességkorlátozás, mint Németország autópályáinak 50-55%-án, nem követelhetem, hogy legyen szabad a fegyvertartás, mint Amerikában, nem követelhetem, hogy legyen személyi jövedelemadó-mentes a fizetésem, mint Kínában és sorolhatnám. Mindent a maga helyén kell értékelni, nem lehet összeválogatni innen is, onnan is a számomra tetsző dolgokat és acsarkodni érte. Nem laktam soha Romániában, de ezt már régebben elmondtam. Én csak arra válaszoltam, hogy Te azt állítottad, hogy a Blue Mobile a legolcsóbb Európában...
|
csüt. márc. 01, 2012 17:35 |
|
|
Macika
Moderátor
|
ddddd4 írta: Azért ha kiszámolod, hogy a kedvenc Blue Mobile-oddal mennyit beszéletsz 1500 forintból, akkor meg fogsz lepődni. Én kiszámoltam: 45 percet! Romániában meg kapsz ennyiből 75 hálózaton kívüli, és 3000 hálózaton belüli percet. Azért nem kis különbség! Nem kedvenc, nincs Bluemobilom, csak itthon ők vastagon a legolcsóbbak. Azért érdekelne, ha annyival olcsóbb kint a kommunikáció, akkor miért nem ott, abban az országban, orange kártyával telefonálsz. Mert ha jól sejtem (nem csak a román nyelvtudásból) valami közöd van ahhoz az országhoz, netán onnan telepedtél át Magyarországra. Indiában még SOKKAL olcsóbb a telefonálás, mint Romániában. Nosza, menjünk oda lakni!!! Minden összefügg mindennel... Nem követelhetem, hogy legyen korlátlan az autópályán a sebességkorlátozás, mint Németország autópályáinak 50-55%-án, nem követelhetem, hogy legyen szabad a fegyvertartás, mint Amerikában, nem követelhetem, hogy legyen személyi jövedelemadó-mentes a fizetésem, mint Kínában és sorolhatnám. Mindent a maga helyén kell értékelni, nem lehet összeválogatni innen is, onnan is a számomra tetsző dolgokat és acsarkodni érte.
|
csüt. márc. 01, 2012 15:20 |
|
|
ddddd4
ezüst tag
|
Macika írta: ddddd4 írta: Nekem nem hiányzik az angol, mert románul legalább annyira tudok. Akkor leírom a lényeget:
Ez egy sima prepaid csomaghoz rendelhető opció, minden hűség nélküli. Megveszed a kártyát, aktiválod, majd ha akarod lemondod. Mindegyik román cég (A Digin kívül) ilyen opciókat kínál. Keress rá bármelyik oldalon „Catelă” néven. Leírom a linkeket:
orange.ro vodafone.ro cosmote.ro rcs-rds.ro Nem is Neked írtam, hogy valami más nyelv kellene, hanem magamnak... Magyarul 1500 Ft-os havidíjért vannak ezek a szolgáltatások pre-paidben. Itthon mennyi is a pre-paid havidíja??? Azért ha kiszámolod, hogy a kedvenc Blue Mobile-oddal mennyit beszéletsz 1500 forintból, akkor meg fogsz lepődni. Én kiszámoltam: 45 percet! Romániában meg kapsz ennyiből 75 hálózaton kívüli, és 3000 hálózaton belüli percet. Azért nem kis különbség!
|
csüt. márc. 01, 2012 12:54 |
|
|
szabo
ezüst tag
|
Ugyan nem ebbe a topicba tartozik, legfeljebb amiatt, hogy ez is mai történés: http://www.t-mobile.hu/lakossagi/tarifa ... o/domino_5Kezdődik a harc ?
|
csüt. márc. 01, 2012 12:28 |
|
|
Macika
Moderátor
|
ddddd4 írta: Nekem nem hiányzik az angol, mert románul legalább annyira tudok. Akkor leírom a lényeget:
orange.ro vodafone.ro cosmote.ro rcs-rds.ro Nem is Neked írtam, hogy valami más nyelv kellene, hanem magamnak... Magyarul 1500 Ft-os havidíjért vannak ezek a szolgáltatások pre-paidben. Itthon mennyi is a pre-paid havidíja???
|
csüt. márc. 01, 2012 12:07 |
|
|
Mattheus
ezüst tag
|
Nem beszélve arról, hogy perc-alapon számláz ez is...
|
csüt. márc. 01, 2012 9:25 |
|
|
ddddd4
ezüst tag
|
Macika írta: Nem lehetne ezt valami európai nyelven? Azért érdekes, itthon minden szolgáltató törekszik angolul is megjeleníteni a tartalmat, másokra ez nem vonatkozik? Nekem nem hiányzik az angol, mert románul legalább annyira tudok. Akkor leírom a lényeget: Ez egy sima prepaid csomaghoz rendelhető opció, minden hűség nélküli. Megveszed a kártyát, aktiválod, majd ha akarod lemondod. Mindegyik román cég (A Digin kívül) ilyen opciókat kínál. Keress rá bármelyik oldalon „Catelă” néven. Leírom a linkeket: orange.ro vodafone.ro cosmote.ro rcs-rds.ro
|
csüt. márc. 01, 2012 8:04 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Nem lehetne ezt valami európai nyelven? Azért érdekes, itthon minden szolgáltató törekszik angolul is megjeleníteni a tartalmat, másokra ez nem vonatkozik?
|
csüt. márc. 01, 2012 1:32 |
|
|