|
Webszerkesztés- segítség.
Szerző |
Üzenet |
lanszelot
arany tag
|
Re: Webszerkesztés- segítség.
Hello, Közben sikerült. Ingyenes a regisztráció, úgy lehet kulcsot kapni. Nyelv az hu-HU Első megjelenés éve. Illetve kell még az origin country. Jó kis adatbázis. Lehet vele szórakozni.
|
vas. nov. 05, 2023 17:43 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
API kulcs hiányában én nem tudom kipróbálni, és van azért néhány nyitott kérdés. A nyelvet hogy kell megadni? HU, hu, hu-HU, esetleg más? Az évszámra mivel lehet szűrni? A 'year' vagy a 'primary_release_year' paraméterrel?
|
vas. nov. 05, 2023 13:43 |
|
|
lanszelot
arany tag
|
Hello, Segítséget szeretnék kérni. Javascript-tel kérem ki ennek az oldalnak az api -ját. https://developer.themoviedb.org/reference/discover-movieHa magyar mozi filmekre szűröm nem jön ki semmi. Ha magyar filmek, 1981 -re szűröm, akkor sincs semmi. Pedig itt van, hogy 1981-ben a vuk benne van az adatbázisban. https://www.themoviedb.org/movie/28967-vukTudnátok segíteni, hogyan tudom az 1981-es filmeket kikérni? /nem a vuk-ot, évszám szerint, a magyarok között ez fontos/
|
szomb. nov. 04, 2023 21:24 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
|
szer. ápr. 30, 2014 19:35 |
|
|
Squito
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04 Hozzászólások: 2259 Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
|
Kössz, így már működik.
|
szer. ápr. 30, 2014 7:44 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Kipróbáltam. Jónak tűnt, mert beraktam a submit() elé egy alert() függvényt is, hogy lássam hogy tényleg lefut. Na itt a probléma. Enélkül csak néha működik, mert a post() aszinkron módban megy. Ha be tud fejeződni mielőtt a submit() elindulna, akkor sikerül, egyébként viszont megszakad. Megoldás az lehet, ha a submit()-ot átrakod a post() "success" eseményébe, így csak akkor indul, ha a post() már sikeresen lefutott. Kód: $("#sub").click(function( event ) { event.preventDefault(); $.post("test.php", $("#testform").serialize(), function() { $("#testform").submit(); }); });
|
kedd ápr. 29, 2014 8:09 |
|
|
Squito
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04 Hozzászólások: 2259 Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
|
Egy kis segítség kellene jQuery ügyben. Van egy form. Kód: <form action="form.php" method="post" id="testform"> <select name="chems" id="chems"> <option value="Select" disabled>Select</option> <option value="C">C</option> <option value="Si">Si</option> <option value="Mn">Mn</option> <option value="P">P</option> <option value="S">S</option> <option value="Ni">Ni</option> <option value="Cr">Cr</option> <option value="Mo">Mo</option> <option value="Mg">Mg</option> <option value="V">V</option> <option value="Cu">Cu</option> </select><br /> <input type="text" name="ChemComp1" id="ChemComp1" /><br /> <input type="button" value="Send" id="sub" /> </form> Ezt a formot egy PHP-nak elküldöm jQuery-vel és utána elküldeném a szokásos form küldéssel, csakhogy ha a normál küldést berakom, akkor a jQuery-s küldés nem megy, de ha kikommentelem a szokásos küldést, akkor megy a jQuery-s küldés. A jQuery rész a form alatt: Kód: <script type="text/javascript" language="javascript"> $("#sub").click(function( event ) { event.preventDefault(); $.post("test.php", $("#testform").serialize()); $("#testform").submit(); }); </script> Fejben: Kód: <script src="jquery-2.1.0.min.js"></script>
|
hétf. ápr. 28, 2014 10:25 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30 Hozzászólások: 1274 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Jól néz ki, kösz a segítséget
|
kedd ápr. 22, 2014 18:23 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Elektromann írta: Ilyesmire gondoltam én is, de hogyan módosítanám? Kód: <?php $config = fopen("config.php", "w"); fwrite($config,"<?php\r\n"); fwrite($config,"$valtozo1 = \"$ertek1\";\r\n"); fwrite($config,"$valtozo2 = \"$ertek2\";\r\n"); ... fwrite($config,"?>\r\n"); fclose($config); ?>
|
kedd ápr. 22, 2014 15:52 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30 Hozzászólások: 1274 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Ilyesmire gondoltam én is, de hogyan módosítanám? Mármint ha valamit átállítok a későbbiek során.
|
kedd ápr. 22, 2014 10:56 |
|
|
Squito
gyémánt tag
|
Pl: Kód: <?PHP $beallitas['nyelv']="HU"; $beallitas['baseurl']="honlapcim.com/konyvtar/"; $beallitas['akarmi']="izébigyó"; //stb... ?>
|
kedd ápr. 22, 2014 9:35 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
|
vackor írta: Elektromann írta: A típus lenne a változó neve. Ezzel az a problémám, hogy nem tom, hogyan lehetne ebből változót csinálni. Szerintem te a dinamikus változónevekre gondolsz. Azt pontosan úgy kell csinálni, mint bármely más kifejezést. Mondjuk van két változód, $tipus és $ertek, amikbe már beolvastál egy adatot. Ezt akarod egy olyan változóban elhelyezni, aminek a neve a $tipus értéke. Be kell helyettesíteni. Pl.: Kód: $tipus = 'felirat'; $ertek = 'Erős Pista naptára';
// Itt létrejön egy $felirat nevű változó $$tipus = $ertek; Kösz a segítséget, pont ilyen megoldást kerestem Squito írta: PHP config fájl. Sokkal egyszerűbb. Ez se hangzik rosszul, lehet, a kiegészítő frissítésében megcsinálom
|
szomb. ápr. 19, 2014 17:34 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Elektromann írta: A típus lenne a változó neve. Ezzel az a problémám, hogy nem tom, hogyan lehetne ebből változót csinálni. Szerintem te a dinamikus változónevekre gondolsz. Azt pontosan úgy kell csinálni, mint bármely más kifejezést. Mondjuk van két változód, $tipus és $ertek, amikbe már beolvastál egy adatot. Ezt akarod egy olyan változóban elhelyezni, aminek a neve a $tipus értéke. Be kell helyettesíteni. Pl.: Kód: $tipus = 'felirat'; $ertek = 'Erős Pista naptára';
// Itt létrejön egy $felirat nevű változó $$tipus = $ertek;
|
csüt. ápr. 17, 2014 21:38 |
|
|
Squito
gyémánt tag
|
PHP config fájl. Sokkal egyszerűbb.
|
csüt. ápr. 17, 2014 20:15 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
|
Még mindig WordPress kiegészítő készítés, de most már a csevegő kész, és szépen működik Egy sajátos naptárat készítek, és szeretnék beállítási lehetőséget is csinálni hozzá. Arra gondoltam, hogy a beállításról szóló adatokat az adatbázisban tárolnám (naptarb) 2 információ tárolásával: A beállítás típusa (tipus), ami azt tárolja, melyik beállításról van szó. A beállítás értéke (ertek), ami azt tárolja, mire állítottuk be. A problémám a lekérdezéssel van. Úgy gondoltam, hogy while-t használok, és az adatot egy változóban tárolnál. A típus lenne a változó neve. Ezzel az a problémám, hogy nem tom, hogyan lehetne ebből változót csinálni. If-re gondoltam, de az nagyon hosszú lenne, és lelassítaná a folyamatot. Van valami ötletetek, hogy ezeket hogy tudnám felhasználni az alapján, hogy mit tartalmaz a típus? Nem kiíratni akarom a beállítást, hanem if-ben felhasználni.
|
csüt. ápr. 17, 2014 19:38 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
|
Squito írta: Gyökérből kezd a linkelést. Ha mindenképp relatív címzést akarsz, akkor írasd ki ezt: Kód: echo $_SERVER['PHP_SELF']; Nagyon köszönöm a segítséget, ez jó lesz
|
pén. ápr. 04, 2014 9:45 |
|
|
Squito
gyémánt tag
|
Gyökérből kezd a linkelést. Ha mindenképp relatív címzést akarsz, akkor írasd ki ezt: Kód: echo $_SERVER['PHP_SELF'];
|
csüt. ápr. 03, 2014 13:12 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Nem teljesen értem a problémát. Amikor a site tartalmát összeállítod, Te adod meg hogy mi hol legyen, a fájlok meg nem vándorolnak el maguktól. Ez a require()-nek is alapfeltétele: ha nincs meg a hivatkozott fájl, akkor meg sem jelenik az oldal. Esetleg a file_exists() függvénnyel tesztelheted, hogy létezik-e a kérdéses fájl.
|
szer. ápr. 02, 2014 20:47 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
|
Wordpress addon készítéssel próbálkozom. A problémám az, hogy az oldal összeállításakor az addonban megadott fájl linkjét a főkönyvtárban keresi. A tartalomkezelőben van lehetőség a téma helyének megállapítására, de az addonéra nem találtam. Megadhatnám a linket egy konkrét elérhetőséggel, de ebben az esetben ha van egy kisebb változás, már is elvesztem a helyét. Az egyik addon leírásban a "require( ' ' );" kódot használták fel a másik fájl belinkelésére, viszont én iframe-be szeretném kiíratni a file tartalmát. Van valakinek ötlete, hogy hogyan tudnám lekérni az addon könyvtárát, vagy valami más megoldás?
|
szer. ápr. 02, 2014 18:22 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
|
Sikerült megoldanom, ha valakit érdekel, nth-child()-ot használtam. Ezzel minden harmadikra az előző válasz alapján raktam egy clear: both;-ot, és ez így néz ki: Kód: .kozepsav:nth-child(3n+1) { clear: both; }
|
csüt. jan. 02, 2014 19:02 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
|
Kösz, sikerült Lenne egy másik problémám is, ami szintén floot-al kapcsolatos. A két oldalsávon kívül egy középső sávot is csináltam az oldal tartalom fölé. A problémám az, hogy a wigetek kisebbek, mint az oldal tartalom szélessége, és 3 wiget is el férne egymás mellett. Nem akarok újabb sávokat csinálni a középső sávon belől, ezért gondoltam flootolok. Itt újabb probléma keletkezik, ugyan is a wigetek nem egyformák, némelyike kétszerese a másiknak. Ha flootolok, akkor mindent flootol, és ha több wiget van egy sorban, mint amennyi elfér, akkor úgy rendezi, hogy a nagyobb wiget mellett levő kisebb alá teszi. Ezzel szerintem elromlik az összkép, egy össze-vissza valami lesz belőle. A problémám az, hogy a wigeteket a rendszer állítja össze, így nem tudom módosítani, vagy divet tenni minden 3. után. Hogy lássátok, mi a helyzet: http://energiamag.hu/kep.pngTudtok valamilyen tippet adni, hogy hogyan oldhatnám meg a problémámat?
|
szer. jan. 01, 2014 20:49 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
clear: both;
|
hétf. dec. 30, 2013 21:57 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
|
A menüm ul ul-járól leakarom venni a flootolást, hogy a menüelemek függőlegesek legyenek. Próbáltam float: none; megadással, de nem sikerült. Tudtok adni valami ötletet?
|
hétf. dec. 30, 2013 21:03 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
|
Nagyon jó, köszönöm a segítséget
|
pén. dec. 13, 2013 19:39 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
|
kito írta: Elektromann írta: hogy csinálom meg azt, hogy ez a sablonom mappájából legyen bekérve, és ne az alap listából válasszam ki? A font, vagy a stílus(.css) elérését akarod megadni? A font elérését. Azt, aminek elvileg woff fájlnak kell lennie, vagy maradjon otf?
|
szer. dec. 11, 2013 19:31 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
|
Egy újabb kérdésem lenne, nem WordPress-es, de a WordPress sablonomhoz kell Na szóval. Azt akarom megcsinálni, hogy az egyik divben egy sajátos, fájlból betöltött szövegstílusom legyen. Az addig oké, hogy a div id-jére rakok egy font-family-t, de hogy csinálom meg azt, hogy ez a sablonom mappájából legyen bekérve, és ne az alap listából válasszam ki? Ja és egy infó a sablonon belüli fájlok eléréséről: A fájlokat mindig a "bloginfo('template_url')" függvénnyel lehet elérni, de ezt css-en belől nem kell használni.
|
kedd dec. 10, 2013 21:32 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
|
Rendben, kösz
|
vas. dec. 08, 2013 19:52 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
|
Mennyire ismeritek a WordPress tartalomkezelő függvényeit? Témát szeretnék készíteni, és a http://cyrex.hu/2013/03/29/wordpress-sablonkeszites/comment-page-1/#comment-15184 oldalon található video alapján el is kezdtem csinálni a témámat. Van egy-két próblémám, amit az oldalon is meg írtam, de még mindig nem jött rá válasz, így gondoltam, itt is meg kérdezem, hátha hamarabb kapok választ Az avatár megjelenítése volt az egyik kérdésem, de azt már nagy nehezen megtaláltam a neten. Viszont a menüvel van egy kis problémám. A gyári témákban lehetőségem van a menüt saját kézzel beállítani, de a videón készültek alapján ez lehetetlen. A honlapon mindig ezt írja ki a menü résznél: Idézet: Ez a sablon nem támogatja az eredeti menüt, de a Widget területen lévő “Saját menü” widget használatával az oldalsávon megjeleníthető a menü. A függvény, amivel a menüt megjeleníthetem: Kód: wp_list_pages('title_li=Menü'); Valamint az egyik hozzászólásra ez volt a válasz (ezzel sem működött): Kód: wp_list_pages('sort_column=menu_order'); Úgy vélem, hogy köze van a dologhoz a functions.php-nek is, ennek ez a tartalma: Kód: <?php remove_action('wp_head', 'adjacent_posts_rel_link_wp_head', 10, 0); remove_action('wp_head', 'start_post_rel_link', 10, 0); remove_action('wp_head', 'wp_generator'); remove_action('wp_head', 'rsd_link'); remove_action('wp_head', 'wlwmanifest_link'); remove_action('wp_head', 'feed_links_extra',3); remove_action('wp_head', 'rel_canonical'); remove_action('wp_head', 'wp_shortlink_wp_head'); remove_action('wp_head', 'feed_links', 2); remove_action('wp_head', 'index_rel_link'); remove_action('wp_head', 'rel_next'); remove_action('wp_head', 'parent_post_rel_link', 10, 0); remove_action('wp_head', 'locale_stylesheet'); remove_action('wp_head', 'noindex'); remove_action('wp_head', 'wp_print_styles'); remove_action('wp_head', 'wp_print_head_scripts'); //Thumbnail támogatás add_theme_support('post-thumbnails');
//Nyelvi fájl betöltése load_theme_textdomain('sablon', get_template_directory()."/nyelv");
//Oldalsáv register_sidebar(array( 'name' => 'jobb-sáv', 'description' => 'Jobb oldali oldalsáv', 'before_widget' => '<div class="doboz">', 'after_widget' => '</div>', 'before_title' => '<div class="doboz_cim">', 'after_title' => '</div>' )); ?> Egy másik problémám, hogy több oldalsávot szeretnék, és nem találtam rá egyértelmű leírást, hogy hogyan csináljam. Addig jutottam el, hogy sidebar-secound.php a második oldalsáv (persze a secound tetszés szerint változtatható), és ennek megfelelőnek kell lennie a függvénynek is, tehát: Kód: <?php get_sidebar('secound'); ?> De sehol nem találok utalást a functions.php-ben található "register_sidebar()" függvényre. Tudtok segíteni legalább az egyik kérdésemben?
|
pén. dec. 06, 2013 22:02 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
|
szer. dec. 04, 2013 10:53 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
PHPMyAdmin hibával küzdök. Jelenleg a 3-as verziót használjuk az adatbázisaink karbantartására, de ennek sajnos van egy olyan hibája, hogy rosszul kezeli a nézeteket. Pl. ha másolatot készítek egy adatbázisról, akkor az eredeti adatbázisban akar létrehozni új nézetet, a másolat adatbázis nevével. Meg is csinálja, aztán a másodiknál kiakad, hogy már van ilyen. Ez nem túl jó. Gondoltam lecserélem a 4-es verzióra. Na ez már jól csinálja a másolatot, csakhogy ez meg egyes műveleteknél hibásan jeleníti meg az eredményt. Megcsinálja jól, csak így nem látom ha valami hiba történik. A karakterek helyett csak a kódjuk jelenik meg. Nem tudtam ezzel mit kezdeni, hiába állítok bármilyen karakterkészletet, az nem befolyásolja. Lehet ezen segíteni valahogy? PMA3: PMA4:
|
szer. dec. 04, 2013 9:44 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
kito írta: Ezt már én is próbáltam (bocs, ezt leírhattam volna előzőleg is), és minden url-re status 0-át ad vissza. Elvileg a böngészők miatt van, mert ez egy védelmi dolog. Védelem az van, de nem kell betölteni a tartalmat (HEAD-nél nincs is). Nekem ez a script jól működik: Kód: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> <title>URL teszt</title> <script type="text/javascript">
function UrlExists(url, callback) { var http = new XMLHttpRequest(); http.open('HEAD', url, false); http.onreadystatechange = function() { if (this.readyState == this.DONE) { callback(this.status != 404); } }; try { http.send(); } catch(error) { } }
TestCallback = function(x) { if (x) alert('Van ilyen'); else alert('Nincs ilyen'); }
UrlExists('http://index.hu/', TestCallback); UrlExists('http://index.hu/nincsisilyen.html', TestCallback);
</script> </head> <body> </body> </html>
|
kedd okt. 22, 2013 13:34 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Elvileg a HTTP protokoll HEAD parancsa erre való. Én egy ilyet találtam, de nem próbáltam még ki. Kód: function UrlExists(url, callback) { var http = new XMLHttpRequest(); http.open('HEAD', url); http.onreadystatechange = function() { if (this.readyState == this.DONE) { callback(this.status != 404); } }; http.send(); } A callback helyére elvileg egy helyben beszúrt függvény kell, hasonlóan mint a jQuery-nél. Szerintem valami ilyesmi: Kód: UrlExist('http://lilaliba.hu/', function(x) { if (x) alert('Van ilyen'); else alert('Nincs ilyen'); });
|
hétf. okt. 21, 2013 20:37 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
|
Asszem már értem, köszönöm a segítséget
|
vas. okt. 20, 2013 18:32 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Global függvény? Van egy $GLOBALS nevű tömb, ami a globális változókat tárolja, illetve van a global kulcsszó, ami a $GLOBALS használata nélkül is elérhetővé tesz változókat egy függvényen belül (nem hoz létre azonos nevű lokális változót).
|
szomb. okt. 19, 2013 21:20 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
|
Mit jelent a global függvény a php fájlban? Sokat találkozom vele, próbáltam is utána nézni, de az angol magyarázatból meg nem sokat értek:S
|
szomb. okt. 19, 2013 18:31 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
|
Értem, kösz
|
pén. okt. 11, 2013 14:28 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Ezekkel nem igazán kell foglalkozni, nyugodtan kikapcsolhatod őket a php.ini-ben. Kód: error_reporting = E_COMPILE_ERROR|E_ERROR|E_CORE_ERROR
|
pén. okt. 11, 2013 9:48 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
|
http://www.wampserver.com/en/És mivel most gépnél vagyok, csináltam neked egy képet a hibáról:
|
pén. okt. 11, 2013 8:41 |
|
|
Squito
gyémánt tag
|
No, akkor most valamilyen all-in-one csomagot raktál fel, mint a xampp vagy kézzel mind a hármat?
|
pén. okt. 11, 2013 1:35 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
|
Squito írta: Milyen hibát jelez? Mellesleg ne pakkokat telepíts, hanem a szentháromságot kézzel. Csak szólok, hogy a "szentháromságot" telepítettem fel, ezért írtam, hogy WAMP Egyébként is a WANP-al már máskor is volt bajom, ezért is töröltem, csak most úgy gondoltam, felteszem, hogy próbálkozhassak a számkeverővel. Most értem haza az iskolából, így most nem tudok infót adni a hibáról.
|
csüt. okt. 10, 2013 19:48 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Elektromann írta: Egész jó ez a script, kösz a segítséget Én csak egyet nem értek, hogy a WAMP miért jelez hibát, mikor szerveren rendesen működik Azért, mert más a beállítása a két szervernek. Próbáld így, bár a működést érintően sok jelentősége nincs. Kód: function kever($min,$max,$darab){ $tomb = array(); while (count($tomb) < $darab) { do $n = rand($min,$max); while (in_array($n,$tomb)); $tomb[] = $n; } return $tomb; }
|
szer. okt. 09, 2013 11:44 |
|
|
Squito
gyémánt tag
|
Milyen hibát jelez? Mellesleg ne pakkokat telepíts, hanem a szentháromságot kézzel.
|
szer. okt. 09, 2013 11:02 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
|
Egész jó ez a script, kösz a segítséget Én csak egyet nem értek, hogy a WAMP miért jelez hibát, mikor szerveren rendesen működik
|
szer. okt. 09, 2013 11:00 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Ilyesmi? Ez egy tömböt ad vissza, benne a számokkal. Kód: function kever($min,$max,$darab){ while (count($tomb) < $darab) { do $n = rand($min,$max); while (in_array($n,$tomb)); $tomb[] = $n; } return $tomb; }
print_r( kever(1,50,5) );
|
szer. okt. 09, 2013 7:53 |
|
|
Squito
gyémánt tag
|
Vagy vackor kolléga scriptjét használod vagy beküldöd a számokat egy tömbbe és a tömböt megkevered array_rand-al.
|
kedd okt. 08, 2013 21:55 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
|
Na igen, elfették a figyelmem a PC-ről, így a lényeg lemaradt Én egy olyan scriptet akartam csinálni, ami a számokat keveri 1 és 50 között. Egyszer már csináltam hasonlót, és ezt a scriptet használtam benne, bár ott betűket is kevertem, és valószínű, hogy pont az a rész maradt le, ami nekem kellene. Az a baj, hogy a régi scriptem nagyon hosszú, és több részből all. Tudtok segíteni, hogy hogyan kell egy olyan scriptet írni, ami a számokat keveri?
|
kedd okt. 08, 2013 20:55 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Egy betűkeverést én így csinálnék - feltéve ha egyáltalán ez a cél: Kód: <?php function kever($k){ while (strlen($k) > 0) { $n = rand(0,strlen($k)-1); $c = substr($k,$n,1); $k = substr_replace($k,"",$n,1); $szoveg .= ($szoveg)? ", ".$c : $c; } return $szoveg; }
echo kever("kaméleonkutató"); ?>
|
kedd okt. 08, 2013 8:43 |
|
|
Squito
gyémánt tag
|
A kever függvényed egy paramétert kezel, te pedig kettőt adsz át. Ebből a kettőből lekezeli az elsőt, vagyis az 1-et. Kód: substr($k,rand(0,strlen($k)-1),1); A $k mindig 1 lesz (mindig azt adod át), ergo az strlen is 1-et fog visszaadni. Namost a rand 0 és 0 között keres egy véletlenszerű értéket - ami 0 lesz -, vagyis a $k (aminek a tartalma 1) változóból kiolvassa a 0. indexen álló karaktert, ami 1. Ezt 5x megismétli. Mindemellett a script ha stringet adsz neki, akkor a string karakterei közül véletlenszerűe fog választani, vagyis lehet, hogy a string egy-egy eleme többször is szerepelni fog. Ha visszatevés nélkül akarsz választani, akkor a rand függvény által generált számot mindig el kell tárolnod egy tömbben, persze csak az után, ha kiderült, hogy az a szám még nem szerepel a tömbben.
|
kedd okt. 08, 2013 7:44 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Mi a probléma? Mit kéne csinálni? A kever() függvényed a $k string egy véletlenszerűen kiválasztott karakterét adja vissza. Mivel ezt kever(1,50) formában használod, a $k=1 értékből mi mást tudna kiválasztani, mint az 1-est. Ráadásul a második paraméternek (50) nincs is funkciója.
|
hétf. okt. 07, 2013 22:07 |
|
|
Elektromann
gyémánt tag
|
Kód: <?php function kever($k){ return substr($k,rand(0,strlen($k)-1),1); }
$sor = 0; $szoveg = ""; $veg = false;
while(!$veg){ if (!$szoveg) $szoveg = kever(1,50); else $szoveg = $szoveg.", ".kever(1,50); $sor = $sor + 1; if($sor == 5) $veg = true; } echo $szoveg; ?> Miért nem működik? Ha elindítom a php-t, 5db 1-est ír ki. Ha viszont betűket használnék, rendesen működne. Mi lehet a gond?
|
hétf. okt. 07, 2013 18:11 |
|
|