Üdv... A segítségeteket szeretném kérni, hogy mi okozhatja ezt a jelenséget, ami tegnap fogadott a gép bekapcsolásakor.
Így jelenik meg az asztal is és minden program vagy Web oldal a gépem képernyőjén.
Tudna valaki segíteni benne, hogy mi okozhatja... ?
Hardver vagy Softver ?
VÍRUS-ra gondolok, de tanácstalan vagyok.
Már keresgéltem és a GooGleet-is használtam, de semmi érdemlegeset nem találtam.
Szétszedtem a gépet is, mert azt hittem, hogy mint amit találtam hasonló jellegű probléma leírás esetén, hogy az LCD monitor szalag kábele lehet megtörve...
Hát nem hiszem, mert még csak nem is mozog a képernyő nyitása vagy a csukásakor és nem is szalag kábeles, legalább is ott nincs szalag kábel, ahol a zsanél szerkezet van...
A képernyő beállításoknál viszont észre vettem furcsa dolgot, amit eddig én nem láttam és nem is így működött és most olyan, mintha hiába állítom át a képernyő méretezést, az amint kilépek a képernyő tulajdonságaiból, az vissza állítódik, mintha nem tudja vagy nem akarja valami miatt végre hajtani a parancsot...
A Vezérlőpult-Megjelenítés-Speciális résznél a "Monitor" fülön a "Típusnál" két x van az "Alapértelmezett Monitor" és egyszer az "Általános Televízió"
És egy "Digitális képernyő" a legördülő kis ablak részben, de ennél nem emlékszem, hogy itt lett volna ilyen...
Pár napja vagy 44 Windows Frissítés is le jött.
De az kb.2-3 nappal ezelőtt volt...
Most még valamit észre vettem, hogy ha az egér kurzort föl-le vagy oldal irányba elmozdítom egészen, akkor a megnyitott ablak tartalom együtt el meggyen oldal irányba, mintha az asztal úgy működne, mint mikor egy csuszkával a nem látott részeket szoktuk elmozdítani a kijelző képernyőjén...
Arra gondolok, hogy valami Vírus lenne az ?
Képet sem bírtam készíteni csak fényképezőgéppel, mert a kijelzett, azaz látott felületen olyan, mintha egy kisebb ablakban lenne össze nyomva az asztal, azaz a képernyő.
A jobb oldalon pedig ez a 6,5cm széles élettelen elmosodott felület van folyamatosan látható, mikor az egeret, azaz a kurzort jobbra el akarom vinni , akkor egy kb.1cm sűrű fekete függőleges csík jelenik meg egy vonalban, de mindig ott, ahol éppen az egér kurzor van...
Az egész felület, olyan, mint a kép a képben csak nálam össze van menve a felület, mint ahogy a képen is láthatjátok, valamint a tálcával azonos méretű kék 1,5 cm magas üres kék csík van állandóan szintén fent, ha az egér kurzort leviszem, akkor feljön a tálca és az ott elhelyezett gyors indító gombok...
Olyan, mintha szét lenne húzva a tálca felfelé duplán, de ez még sem az, mert ez fent marad üresen és nincsenek benne a gyors indításos ikonok...
Még annyit kiegészítésnek, hogy mikor az egér kurzort a szélek felé elviszem, akkor az egész képernyő elmozdul, mintha egy nagy képernyő lenne egy kis ablakban és a nem látott rész csak ekkor jeleníthető meg.
Úgy működik most a képernyő, mint mikor egy Web oldalt nézünk és oldal, fel le irányba elmozdul automatikusan az egész képernyő és csak így válik láthatóvá a jobb szélen opálossá vált és kitakart rész is…
Avast, SpyBot és a Malware sem talált semmit.
Indítás (Boot) pillanatától észlelni, hogy a képernyőn eddig a szokott pozíciótól eltérő helyen, azaz el van jobbról balra tolódva az egész képernyő…
Hát, nem jut más eszembe, van értelme újra tennem még az OP-t ?
Vagy felejtős a dolog, mert nem Vírus okozza, hanem Hardveres a gond ?
Videó vagy Alaplap… ?
Még annyit vettem észre, hogy nem melegszik a gép, mint eddig, mert már több mint egy éve azzal küszködtem, szét is szedtem, mert azt hittem, hogy tele van porral, annak ellenére, hogy sűrített levegő sprayel ki szoktam a szellőző réseit fújkálni, de meglepetésemre semmi szösz nem volt benne.
A por ami meg rá volt rakodva a ventilátor lapátira, az meg minimális volt.
Szóval annak okára sem jöttem rá.
Vettem bele egy másik ventillátort, igaz újat nem kaptam hozzá, így egy használtat vettem bele, amitől szintén nem lett jobb.
De most, hogy nem melegszik, arra gondolok, hogy nem-e a VGA okozta a melegedést és nem-e az ment tönkre, mert a képernyő beállításoknál a képernyő átméretezésekkor semmi változás sem történik…
Van még pár ottani fura dolog, amire nem így emlékszem, hogy előtte még működtek, de erről részleteiben nem bírok beszámolni, mert, nem minden nap lép az ember be a megjelenítés részbe, hogy azt vizslassam áldott nap…
Még amit megnéztem, a Biztonsági beállításokban a tűzfalnál és a programok összetevői között is szerepelt 2-3 olyan dolog, amiket én biztos nem telepítettem a gépemre.
Ilyen volt pl. „Bonjour” elnevezésű valami, amit most kitöröltem, de semmi változás…
Már nagyon idegesít a dolog, kérem segítsetek megoldani, mert magamhoz nyúlok vagy valakihez… !:(
Miért van az, hogy majd minden év azonos időszakában történnek ilyes dolgok velem, mikor november és december és jön az ünnepek előtt és alatt közben… ?:S
Ezt is á nágy vezír vágy á bándájá okozzá, hogy költsd á pénzt párászt… ?:S
Hogy még jobbán teljesítsen ákkor…
Így rohadt rossz használni a gépet, hogy a képernyő egy részét csak akkor látom, ha a kurzort ki visszem egészen oldalra és érdekes, hogy automatikusan becsúsztatja a képernyő azon részét, amit nem látni a ki takart opálos csíkozású 6,5cm-es kitakarás mögül.
A segítőkész emberek segítségét előre is meg köszönöm...
Üdv... "HókuszPók"A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.
http://www.kepfeltoltes.huA képet a Képfeltöltés.hu tárolja.
http://www.kepfeltoltes.huA képet a Képfeltöltés.hu tárolja.
http://www.kepfeltoltes.hu