|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 48 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
Nomen
ezüst tag
|
Meg mielott mielott telyesen idegosszeroppanast kapsz az elkeseredettsegtol probald meg nehanyszor kisutni es ujratolteni az akksikat, ha pedig gy sem tart akkor kerjel mg valakit, hogy feltoltse oket! Valahogy ra kellene jonnod, hogy mivel van a gond! ----- Original Message ----- From: "tóth" <hibu@freemail.hu> To: <list@digitcam.lx.hu> Sent: Monday, July 21, 2003 11:13 AM Subject: Re: [digitcam] F.F. S602Z > > > Hát jól elkeserítettetek! > > Most akkor van egy fölösleges gyorstöltőm amivel csak ritkán érdemes töltenem az aksikat! > > Leírom az összes adatot ami rajta van a töltőn: > Delta 2/4 hama Microprocessor controlled ultra-fast NiMh/NiCd charger. Pri.: 12V--500mA > Sec.: AA-2.8/5.6V--700mA 3.92VA max. > AAA-2.8/5.6V--350mA 1.96VA max. > 3óra töltési idő nincs kisütő funkció van egy charge és egy ready jelzőlámpa, valamint egy 2/4kapcsoló attól függően hány elemet töltök. > Nem tudom a töltési érték nagyságát szabályozni, az elemek felmelegszenek ugyan de azt írja, átvált csepptöltésre a töltő, szóval nincs túltöltés!/+egy zivargyújtós töltőkábel/ > > Aksik: > AA KR 15/51 NiMh 1.2 V/2000mAh > Standard 14h max. 200mA > FastCharge 2,5h max. 1000mA > > "Az akksikkal viszont az a helyzet, hogy ezeket hasznalat elott meg kell formatalni.(gondolom az utmutatoban is leirtak) > A formatalas azt jelenti, hogy 2x 3x az akksit telyesen feltoltod, majd lemerited." -Nomen- > > Az útmutatóban semmi formatálásról nem volt szó, direkt megkérdeztem az eladót is... azt mondta nem tudja h. kell e de biztos bele van írva ha kell... nem volt! > > 2x lett töltve ezzel a gyorstöltővel, most akkor formázzam, de mivel? Vegyek egy másik töltőt is? Ami mondjuk 6óra alatt tölt fel? > De akkor ezt meg ki is dobhatom (9rongy volt) mert csak extra esetekben tölthetek vele, mert nyírja az aksit? > > "En mindig 700 mA-rel toltom az akkukat, ha nagyon surgos, akkor 2A-rel is." -Bird_oph_A.L.L- > > Vagy nem kell vennem egy másik töltőt, jó ezzel a 700mA-rel tölteni néhányszor és nagyobb lesz majd a kapacitása 3-4 töltés után? > > Ne vegyek töltőt csak valakinél formáztassam meg először az elég? > > > > > > > > > -- > Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu> Feliratkozás: subscribe@digitcam.lx.hu> Leiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu> >
|
hétf. júl. 21, 2003 16:32 |
|
|
Rudy1
|
tóth> Aksik: tóth> AA KR 15/51 NiMh 1.2 V/2000mAh tóth> Standard 14h max. 200mA tóth> FastCharge 2,5h max. 1000mA
tóth> "Az akksikkal viszont az a helyzet, hogy ezeket hasznalat elott meg kell formatalni.(gondolom az utmutatoban is leirtak) tóth> A formatalas azt jelenti, hogy 2x 3x az akksit telyesen feltoltod, majd lemerited." -Nomen-
Ez mind igaz. Félig! A NiMh akksikat nem kell "formázni" csak ajánlott! Ez sem olyan cifra dolog. Feltöltöd azzal, amid van, aztán meg a lehető legjobban lemeríted. Tehát nem szabad rövidre zárni vagy ilyesmi. Nem érzékeny a mélykisütésre, tehát, ha van egy elemlámpád, amibe belemegy az összes akksi, akkor tedd bele, had viálgítson, s mig mielőtt teljesen el nem sötétedik vedd ki és töltsd fel. Azért nem a legcélszerübb a digi gépben lemeríteni, mert sok töltés marad benne. Nem észrevehető a memória effektus, tehát elméletileg nem kell mindig teljesen lemeríteni. minél jobban le van merítve, elméletileg annál jobban regenerálható, ujratölthető az akksi. Ajánlom a Digitális Foto c. lapot ebből a szempontból. Elég türhető a benn szereplő sorozat!
tóth> 2x lett töltve ezzel a gyorstöltővel, most akkor formázzam, de mivel? Vegyek egy másik töltőt is? Ami mondjuk 6óra alatt tölt fel? tóth> De akkor ezt meg ki is dobhatom (9rongy volt) mert csak extra esetekben tölthetek vele, mert nyírja az aksit?
Nem kell kidobni. Jó az. A probléma vele, hogy túl gyorsan tölt. Nagyon felkristályosodik az akku. Azt csak kisütve, lassan feltöltve lehet helyreállítani! Ott is a névleges töltési árammal, vagy alatta. Ez a kapacitás max 10%-a! Tehát a fent említett 200mAh! De ajánlott 170mAh!
|
hétf. júl. 21, 2003 12:39 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
>Sec.: AA-2.8/5.6V--700mA 3.92VA max. > AAA-2.8/5.6V--350mA 1.96VA max. >3=F3ra t=F6lt=E9si id=F5
raadasul sztem idozitos. Vagyis nem tolti fel teljesen a 2000 mAh-s=20 akkukat. 700 mA, 3 ora, hat, az 1700 mAh-ra van tervezve.
>Aksik: >AA KR 15/51 NiMh 1.2 V/2000mAh >Standard 14h max. 200mA >FastCharge 2,5h max. 1000mA
ennek nincs markaja?
"En mindig 700 mA-rel toltom az akkukat, ha nagyon surgos, akkor 2A-rel=20 is." -Bird_oph_A.L.L- >Vagy nem kell vennem egy m=E1sik t=F6lt=F5t, j=F3 ezzel a 700mA-rel t=F6lte= ni=20 >n=E9h=E1nyszor =E9s nagyobb lesz majd a kapacit=E1sa 3-4 t=F6lt=E9s ut=E1n?
Passz, en soha nem formaztam az akkukat.
|
hétf. júl. 21, 2003 10:31 |
|
|
g-petya
|
Hát jól elkeserítettetek!
Most akkor van egy fölösleges gyorstöltőm amivel csak ritkán érdemes töltenem az aksikat!
Leírom az összes adatot ami rajta van a töltőn:
Delta 2/4 hama Microprocessor controlled ultra-fast NiMh/NiCd charger. Pri.: 12V--500mA
Sec.: AA-2.8/5.6V--700mA 3.92VA max.
AAA-2.8/5.6V--350mA 1.96VA max.
3óra töltési idő nincs kisütő funkció van egy charge és egy ready jelzőlámpa, valamint egy 2/4kapcsoló attól függően hány elemet töltök.
Nem tudom a töltési érték nagyságát szabályozni, az elemek felmelegszenek ugyan de azt írja, átvált csepptöltésre a töltő, szóval nincs túltöltés!/+egy zivargyújtós töltőkábel/
Aksik:
AA KR 15/51 NiMh 1.2 V/2000mAh
Standard 14h max. 200mA
FastCharge 2,5h max. 1000mA
"Az akksikkal viszont az a helyzet, hogy ezeket hasznalat elott meg kell formatalni.(gondolom az utmutatoban is leirtak)
A formatalas azt jelenti, hogy 2x 3x az akksit telyesen feltoltod, majd lemerited." -Nomen-
Az útmutatóban semmi formatálásról nem volt szó, direkt megkérdeztem az eladót is... azt mondta nem tudja h. kell e de biztos bele van írva ha kell... nem volt!
2x lett töltve ezzel a gyorstöltővel, most akkor formázzam, de mivel? Vegyek egy másik töltőt is? Ami mondjuk 6óra alatt tölt fel?
De akkor ezt meg ki is dobhatom (9rongy volt) mert csak extra esetekben tölthetek vele, mert nyírja az aksit?
"En mindig 700 mA-rel toltom az akkukat, ha nagyon surgos, akkor 2A-rel is." -Bird_oph_A.L.L-
Vagy nem kell vennem egy másik töltőt, jó ezzel a 700mA-rel tölteni néhányszor és nagyobb lesz majd a kapacitása 3-4 töltés után?
Ne vegyek töltőt csak valakinél formáztassam meg először az elég?
|
hétf. júl. 21, 2003 10:12 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
> >Amint irtam annyira nem is zavar, mert 1 evig biztosan kibirja.
Tuti. En mar 2 eve hasznalom oket.
|
hétf. júl. 21, 2003 10:06 |
|
|
Nomen
ezüst tag
|
Most kerdeztem ra az egyok kollegara 1850-es VARATA max.170-et ir. Na most nagyon merges lettem, miert nem emlekszek ez a sajat akksiaimra:-(( Alig varom, hogy hazamanjek, meg mielott "megterittek":) De ha jol belegondolok, es megjelennek elottem a toltesi gorbek-grafikonok, szamolgatni kezdek...stb. megcafolom meg azt is amit rairnak. Biztos nem az a jo ut a hosszu elettartmhoz. Amint irtam annyira nem is zavar, mert 1 evig biztosan kibirja. P.S. azert is utannaolvasok:D At Mon, 21 Jul 2003 10:21:19 +0200 (MEST) , list@digitcam.lx.hu wrote: > > > > >> >Na ezt en is megnezem, mert van otthon tobb fele akksim is. >>Ha jol tudom van 1800-as GP-m is >>Ez a dolog nekem akkor tunt fel,amikor vasaroltam egy gyorstoltot es >>eszrevettem, hogy 800mA-el tolt, hat ez "budos" volt nekem, de meg nem >>robbant szet akksim. > >Na persze nem is azt mondom, hogy allando toltoarammal kell ilyen magas >szinten tolteni, ehhez mar impulzus-szelesseg modulacio es homerseklet >meres is kell, kulonben az akksi megrepedhet. De fizikai korlata nincs >annak, hogy 400 mA-nel nagyobb effektiv erossegu arammal tolts. > >>Az is lehet, hogy valami eztrabb akksid van??? > >Nem hiszem, az osszes GP. > > > > > > >----------------------------------------------------------------- >Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu>Feliratkozás: subscribe@digitcam.lx.hu>Leiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu> > >
|
hétf. júl. 21, 2003 9:56 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
> >Na ezt en is megnezem, mert van otthon tobb fele akksim is. >Ha jol tudom van 1800-as GP-m is >Ez a dolog nekem akkor tunt fel,amikor vasaroltam egy gyorstoltot es >eszrevettem, hogy 800mA-el tolt, hat ez "budos" volt nekem, de meg nem >robbant szet akksim.
Na persze nem is azt mondom, hogy allando toltoarammal kell ilyen magas szinten tolteni, ehhez mar impulzus-szelesseg modulacio es homerseklet meres is kell, kulonben az akksi megrepedhet. De fizikai korlata nincs annak, hogy 400 mA-nel nagyobb effektiv erossegu arammal tolts.
>Az is lehet, hogy valami eztrabb akksid van???
Nem hiszem, az osszes GP.
|
hétf. júl. 21, 2003 9:33 |
|
|
Nomen
ezüst tag
|
At Mon, 21 Jul 2003 09:59:27 +0200 (MEST) , list@digitcam.lx.hu wrote: > > > > >>A lemarites tortenhet a fenykepezogeppel is,erre nem muszaly a tolo kisuto >>funkciojat igenybe venni, felteva ha van neki. > >Igen, jo otlet. Ha geppel merited le, ajanlom a Play uzemmodot, akkor kis >aramot vesz fel, vagyis tenyleg kiszedi a toltest, nem a nagy >feszultsegesestol fog kikapcsolni. > > >>A maximalis ertek egy 2000mAh akksinal sem haladhatja meg sokkal a 200mA >>koruli erteket. > >Errol en meg nem hallottam. Hogyhogy maximalis? >Egy GP 2000-es akkura ez van rairva: >altalanos toltes: 16 ora, 190 mA-rel >gyorstoltes: 5 ora 475 mA-rel >En mindig 700 mA-rel toltom az akkukat, ha nagyon surgos, akkor 2A-rel is. > >Na ezt en is megnezem, mert van otthon tobb fele akksim is. Ha jol tudom van 1800-as GP-m is Ez a dolog nekem akkor tunt fel,amikor vasaroltam egy gyorstoltot es eszrevettem, hogy 800mA-el tolt, hat ez "budos" volt nekem, de meg nem robbant szet akksim. Az is lehet, hogy valami eztrabb akksid van??? > > > > >----------------------------------------------------------------- >Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu>Feliratkozás: subscribe@digitcam.lx.hu>Leiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu> > >
|
hétf. júl. 21, 2003 9:24 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
>A lemarites tortenhet a fenykepezogeppel is,erre nem muszaly a tolo kisuto >funkciojat igenybe venni, felteva ha van neki.
Igen, jo otlet. Ha geppel merited le, ajanlom a Play uzemmodot, akkor kis aramot vesz fel, vagyis tenyleg kiszedi a toltest, nem a nagy feszultsegesestol fog kikapcsolni.
>A maximalis ertek egy 2000mAh akksinal sem haladhatja meg sokkal a 200mA >koruli erteket.
Errol en meg nem hallottam. Hogyhogy maximalis? Egy GP 2000-es akkura ez van rairva: altalanos toltes: 16 ora, 190 mA-rel gyorstoltes: 5 ora 475 mA-rel En mindig 700 mA-rel toltom az akkukat, ha nagyon surgos, akkor 2A-rel is.
|
hétf. júl. 21, 2003 9:11 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
At 22:29 2003.07.20.$e +0200, you wrote: >M=E9g =FAgy is ha a 2000mAh aksit kb. 1800mAh k=F6r=FClinek veszem akkor is= marha=20 >kev=E9s a 70k=E9p nem?
Nagyon keves. Milyen akku az?
>N=E9h=E1nyszor t=F6lt=F6ttem adapter n=E9lk=FCl USB-n kereszt=FCl a g=E9pre= , az is aksir=F3l=20 >ment, max. 5-10perc lehetett? Az adat=E1tvitel mennyire sz=EDvja le az= aksit?
Nem jelentos, bar ezt soha nem teszteltem.
>M=E1sik k=E9rd=E9sem: mikor lemer=FCl a g=E9p szerint az aksi, akkor= gyakorlatilag=20 >m=E9g mer=EDtenem k=E9ne?
Altalaban 1V-ig szoktak kisutni a NiMH akkukat. Nem art, ha kisutod. tolto= =20 nem tud kisutni?
>/gondolok itt arra, h. pl. egy sima alk=E1li elem amin van egy egyszer=FB= =20 >jelz=F5cs=EDk teljesen full kapacit=E1st mutat mikor a g=E9p m=E1r be sem= kapcsol vele./
Persze, mert az alkali elemek belso ellenellasa nagyobb, mint az akkuke, a= =20 gep viszont nagy induloarammal kapcsol be, ami miatt hirtelen leesik a=20 feszultseg, es a gep emiatt ki is kapcsol.
>halottam eleml=E1mp=E1s mer=EDt=E9sr=F5l stb. ezt alkalmazzam? addig m=EDg= a l=E1mpa el=20 >nem alszik?
nem, az tul sok lenne. Ha mar halvanyodik, vedd ki es azonnal bele a= toltobe.
>Utols=F3 k=E9rd=E9sem: X m=E1rk=E1j=FA t=F6lt=F5vel csak X m=E1rk=E1j=FA= aksit lehet t=F6lteni? Y=20 >aksit nem biztons=E1gos/ill. tilos t=F6lteni vele?
Nem, butasag.
|
hétf. júl. 21, 2003 9:03 |
|
|
Nomen
ezüst tag
|
Hello! Akkor nehany szot hozzaszolk. Nem ismerem az altalad emlitett toltot, errol nem tudok, se jot, se rosszat mondani. Az akksikkal viszont az a helyzet, hogy ezeket hasznalat elott meg kell formatalni.(gondolom az utmutatoban is leirtak) A formatalas azt jelenti, hogy 2x 3x az akksit telyesen feltoltod, majd lemerited. A lemarites tortenhet a fenykepezogeppel is,erre nem muszaly a tolo kisuto funkciojat igenybe venni, felteva ha van neki. Ezt meg probald ki, ha igy se tart az akksi, akkor probald meg mas toltovel tolteni, hogy kideruljon mivel van a gond. Felted az akksikat?-Akkor mar eleve rossz otlet volt gyorstoltot vasarolni! Ha megnezel egy ekksit azon irja, hogy mennyi az ajanlott toltesi aram es mennyi a max. toltesi aram. A maximalis ertek egy 2000mAh akksinal sem haladhatja meg sokkal a 200mA koruli erteket. Azert, nem kell elkeseredni, mert ha tenyleg jol mukodik a toltod akkor 1 evig biztosan kibirjak az akksik es akkor mar megtettek a dolgukat:-) Az igaz, hogy mikor a gep kikapcsol az akksikban van meg nemi szussz,de en nem szoktam lemeriteni hasznalat utan. Vegul az X-Y -os kerdesre, en ezt baromsagnak tartom!(ez csak a ceg reklamja "hammahoz hasznalj hammat", igy nem fogsz mast venni:-))), a NiMh az NiMh es a NiCd az NiCd es meselhetnek amit akarnak, a toltesi karakterisztikak lenyegesen nem valtozhatnak markatol fuggoen) Ezekbol a figyelmezteto szovegekbol altalaban csak annyi az igaz, hogy az akksikat tolteskor nem szabad keverni, csak azonos kapacitasu es markaju(mivel markatol fuggonen az ertekek valtozhatnak) akksikat szabad tolteni. Ajanlatos oket egyszerre tolteni es hasznalni. Vagyis ne hasznalj 2-ot elemlampaba, majd azt a 2-ot mesik kettovel berakod a gepedbe majd osszevissza toltogeted.Mind a 4-et hasznald egyszerre es toltsd egyszerre. udv NOMEN. At Sun, 20 Jul 2003 22:29:29 +0200 (MEST) , list@digitcam.lx.hu wrote: > > >Üdv! >A géphez (S602Z) vettem egy töltőt aksikkal (hama, delta 2/4, mikroproc. vezérelt, 700mA-rel töltő gyorstöltőt /3óra/+4b 2000mAh NiMh aksi) Szóval fel is töltöttem őket és kb 70kép után lemerült főként LCD, 50% vaku használat mellett! A tájékoztatóban kb. 250kép van 1700mAh-es aksikkal írva!!! > >Még úgy is ha a 2000mAh aksit kb. 1800mAh körülinek veszem akkor is marha kevés a 70kép nem? > >Néhányszor töltöttem adapter nélkül USB-n keresztül a gépre, az is aksiról ment, max. 5-10perc lehetett? Az adatátvitel mennyire szívja le az aksit? > >Másik kérdésem: mikor lemerül a gép szerint az aksi, akkor gyakorlatilag még merítenem kéne? /gondolok itt arra, h. pl. egy sima alkáli elem amin van egy egyszerű jelzőcsík teljesen full kapacitást mutat mikor a gép már be sem kapcsol vele./ >Komolyabb műszerem nincs méregetésre... ezért kérném a tanácsaitokat (halottam elemlámpás merítésről stb. ezt alkalmazzam? addig míg a lámpa el nem alszik?) Féltem az aksikat nem akarnám őket kinyírni, szóval segítsetek... > >Utolsó kérdésem: X márkájú töltővel csak X márkájú aksit lehet tölteni? Y aksit nem biztonságos/ill. tilos tölteni vele? > >Kösz előre is! > > > > > >-- >Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu>Feliratkozás: subscribe@digitcam.lx.hu>Leiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu> > >
|
hétf. júl. 21, 2003 5:41 |
|
|
g-petya
|
Köszi a véleményt és a tanácsod Miso2!
Milyen géped van? Milyen márkásjú töltőt és aksit használsz? Melyiket vakuhoz és melyiket dig.géphez?
/Bird és Nomen ha tudtok szóljatok hozzá Ti is!!!!! Köszi! Szeretnék több véleményt meghallgatni./
|
vas. júl. 20, 2003 22:44 |
|
|
Miso2
|
> Üdv! > A géphez (S602Z) vettem egy töltőt aksikkal (hama, delta 2/4, mikroproc. vezérelt, 700mA-rel töltő >gyorstöltőt /3óra/+4b 2000mAh NiMh aksi) Szóval fel is töltöttem őket és kb 70kép után lemerült főként LCD, >50% vaku használat mellett! A tájékoztatóban kb. 250kép van 1700mAh-es aksikkal írva!!! > > Még úgy is ha a 2000mAh aksit kb. 1800mAh körülinek veszem akkor is marha kevés a 70kép nem?
Jo volna, ha egy normal toltovel parszor feltoltened es a gyortoltot csak szukseg eseten hasznalnad. Nekem van egy olcsobb 9 oras toltom es egy 1 oras vesz esetere. A 9 orasat hasznalom gyakrabban, utana tovabb birjak az akkuk.
> Másik kérdésem: mikor lemerül a gép szerint az aksi, akkor gyakorlatilag még merítenem kéne?
Felesleges, ha a gep kikapcsol az mar eleg.
> Utolsó kérdésem: X márkájú töltővel csak X márkájú aksit lehet tölteni? Y aksit nem biztonságos/ill. tilos tölteni vele?
Nem, ez nem igaz.
Szia: Miso
|
vas. júl. 20, 2003 22:01 |
|
|
g-petya
|
Üdv!
A géphez (S602Z) vettem egy töltőt aksikkal (hama, delta 2/4, mikroproc. vezérelt, 700mA-rel töltő gyorstöltőt /3óra/+4b 2000mAh NiMh aksi) Szóval fel is töltöttem őket és kb 70kép után lemerült főként LCD, 50% vaku használat mellett! A tájékoztatóban kb. 250kép van 1700mAh-es aksikkal írva!!!
Még úgy is ha a 2000mAh aksit kb. 1800mAh körülinek veszem akkor is marha kevés a 70kép nem?
Néhányszor töltöttem adapter nélkül USB-n keresztül a gépre, az is aksiról ment, max. 5-10perc lehetett? Az adatátvitel mennyire szívja le az aksit?
Másik kérdésem: mikor lemerül a gép szerint az aksi, akkor gyakorlatilag még merítenem kéne? /gondolok itt arra, h. pl. egy sima alkáli elem amin van egy egyszerű jelzőcsík teljesen full kapacitást mutat mikor a gép már be sem kapcsol vele./
Komolyabb műszerem nincs méregetésre... ezért kérném a tanácsaitokat (halottam elemlámpás merítésről stb. ezt alkalmazzam? addig míg a lámpa el nem alszik?) Féltem az aksikat nem akarnám őket kinyírni, szóval segítsetek...
Utolsó kérdésem: X márkájú töltővel csak X márkájú aksit lehet tölteni? Y aksit nem biztonságos/ill. tilos tölteni vele?
Kösz előre is!
|
vas. júl. 20, 2003 21:29 |
|
|
Nomen
ezüst tag
|
Nagyon szivesen, azert meg kerdezd meg masok velemenyet is! üdv Nomen. At Fri, 13 Jun 2003 22:43:08 +0200 (MEST) , list@digitcam.lx.hu wrote: > > >Kösssz a képeket. Még jobban rákattantam a cuccosra! Egyszerűen őrület... álom /legalább is számomra tökéletesen megfelelne, főleg a makro/ .... > > > > >-- >Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu>Feliratkozás: subscribe@digitcam.lx.hu>Leiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu> > >
|
szomb. jún. 14, 2003 9:03 |
|
|
g-petya
|
Kösssz a képeket. Még jobban rákattantam a cuccosra! Egyszerűen őrület... álom /legalább is számomra tökéletesen megfelelne, főleg a makro/ ....
|
pén. jún. 13, 2003 21:42 |
|
|
g-petya
|
"Kepeket delutan kuldhetek, addig is ird meg, hogy max.
mennyit tudsz fogadni(adddig is latogass el a
tesztoldalakra ott is sok a kep)"
Sajnos csak 2X 10MB-nyit tudok fogadni gellerfij@vnet.hu
és gellerfip@vnet.hu. /ha ismersz weboldalt ahol képeket
találok az is jó, nem muszáj tesztképnek lennie, hanem
term.képek... makro stb./
köszi az infokat...
|
csüt. jún. 12, 2003 12:31 |
|
|
g-petya
|
"Kepeket delutan kuldhetek, addig is ird meg, hogy max. mennyit tudsz fogadni(adddig is latogass el a tesztoldalakra ott is sok a kep)"
Sajnos csak 2X 10MB-nyit tudok fogadni gellerfij@vnet.hu és gellerfip@vnet.hu. /ha ismersz weboldalt ahol képeket találok az is jó, nem muszáj tesztképnek lennie, hanem term.képek... makro stb./
köszi az infokat...
|
csüt. jún. 12, 2003 12:29 |
|
|
g-petya
|
"Kepeket delutan kuldhetek, addig is ird meg, hogy max. mennyit tudsz fogadni(adddig is latogass el a tesztoldalakra ott is sok a kep)"
Sajnos csak 2X 10MB-nyit tudok fogadni gellerfij@vnet.hu és gellerfip@vnet.hu. /ha ismersz weboldalt ahol képeket találok az is jó, nem muszáj tesztképnek lennie, hanem term.képek... makro stb./
köszi az infokat...
|
csüt. jún. 12, 2003 12:29 |
|
|
Nomen
ezüst tag
|
Ahogy mondod, ahol nem engedik meg kiprobalni, vagy gyanus vagy tul kicsi a vallakozas:))Evente adnak el egy gepet:) At Wed, 11 Jun 2003 22:11:25 +0200 (MEST) , list@digitcam.lx.hu wrote: > > > > >>Sz=F3val most akkor mindegy milyen k=E1rty=E1t veszek? min. 256Mb legyen? > >PErsze, de elotte mindenkeppen probald ki sorozatban es videoban is=20 >(640x480!!!), hogy kelloen gyors-e. > >>Nem hiszem h. kipr=F3b=E1lhatom majd a boltban > >Csak olyan helyen vedd, ahol ki lehet. Rengeteg helyen megengedik, ahol=20 >nem, az mar gyanus > >>Sz=F3val kicsit b=F5vebben a k=E1rty=E1kr=F3l (CompactFlash, SmartMedia,= > SD, MMC) > >Neked csak SmartMedia, vagy CompactFlash a jo. En utobbit javaslom. >Kartyakrol bovebben itt: > >http://index.hu/tech/digicam/cikkek/kartyak_mm/ >http://index.hu/tech/digicam/cikkek/kartyak_ms/ >http://index.hu/tech/digicam/cikkek/kartyak_sm/ >http://index.hu/tech/digicam/cikkek/kartyak_cf/ > > > > > >----------------------------------------------------------------- >Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu>Feliratkozás: subscribe@digitcam.lx.hu>Leiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu> > >
|
csüt. jún. 12, 2003 5:20 |
|
|
Nomen
ezüst tag
|
A Fuji CF(talan ez gyorsabb) es SM(Smart media)kartyakkal mukodik, mindegy mit veszel, szinte egy arban vannak. Ezen kivul mukodik Micro drive-al, ez meglehetosen draga. Kepeket delutan kuldhetek, addig is ird meg, hogy max. mennyit tudsz fogadni(adddig is latogass el a tesztoldalakra ott is sok a kep) At Wed, 11 Jun 2003 22:06:40 +0200 (MEST) , list@digitcam.lx.hu wrote: > > >Örülök hogy ilyen sokan ugrottatok neki a témának és érdekes volt végigolvasni, mindezeket... >Szóval most akkor mindegy milyen kártyát veszek? min. 256Mb legyen? >Nem hiszem h. kipróbálhatom majd a boltban digis ismerőseim nincsenek akikkel mem.kártyát cserélgetve nézegetném mit kezel jól a masina mit nem... Szóval kicsit bővebben a kártyákról (CompactFlash, SmartMedia, SD, MMC) > >A másik kérésem, ha van kedvetek küldjetek már néhány fotót (persze S602Z-vel) gellerfij@vnet.hu > >Ez a gép csak álmom egyenlőre(hiányzik még egy kis cash), szeretnék róla minél többet hallani, látni, tudni... > >Kösz > > > >-- >Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu>Feliratkozás: subscribe@digitcam.lx.hu>Leiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu> > >
|
csüt. jún. 12, 2003 5:19 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
>Sz=F3val most akkor mindegy milyen k=E1rty=E1t veszek? min. 256Mb legyen? PErsze, de elotte mindenkeppen probald ki sorozatban es videoban is=20 (640x480!!!), hogy kelloen gyors-e. >Nem hiszem h. kipr=F3b=E1lhatom majd a boltban Csak olyan helyen vedd, ahol ki lehet. Rengeteg helyen megengedik, ahol=20 nem, az mar gyanus >Sz=F3val kicsit b=F5vebben a k=E1rty=E1kr=F3l (CompactFlash, SmartMedia,= SD, MMC) Neked csak SmartMedia, vagy CompactFlash a jo. En utobbit javaslom. Kartyakrol bovebben itt: http://index.hu/tech/digicam/cikkek/kartyak_mm/http://index.hu/tech/digicam/cikkek/kartyak_ms/http://index.hu/tech/digicam/cikkek/kartyak_sm/http://index.hu/tech/digicam/cikkek/kartyak_cf/
|
szer. jún. 11, 2003 21:16 |
|
|
g-petya
|
Örülök hogy ilyen sokan ugrottatok neki a témának és érdekes volt végigolvasni, mindezeket...
Szóval most akkor mindegy milyen kártyát veszek? min. 256Mb legyen?
Nem hiszem h. kipróbálhatom majd a boltban digis ismerőseim nincsenek akikkel mem.kártyát cserélgetve nézegetném mit kezel jól a masina mit nem... Szóval kicsit bővebben a kártyákról (CompactFlash, SmartMedia, SD, MMC)
A másik kérésem, ha van kedvetek küldjetek már néhány fotót (persze S602Z-vel) gellerfij@vnet.hu
Ez a gép csak álmom egyenlőre(hiányzik még egy kis cash), szeretnék róla minél többet hallani, látni, tudni...
Kösz
|
szer. jún. 11, 2003 21:06 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
>jo az a madar nev neked:)...bocs
Hmm? nem ertem.
|
szer. jún. 11, 2003 18:12 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
Ok, akkor sikerult minden felreertest tisztazni.
|
szer. jún. 11, 2003 18:12 |
|
|
Nomen
ezüst tag
|
jo az a madar nev neked:)...bocs ----- Original Message ----- From: "Birdie" <birdie@euromail.hu> To: <list@digitcam.lx.hu> Sent: Wednesday, June 11, 2003 6:44 PM Subject: Re: [digitcam] F.F. S602Z > > > BIRDE-nek) > >Hehe. Téged is átkereszteltek. >Akárcsak...... Jaj, hat az az egy betu ide vagy oda... vagyok en Bidr is, de csak kozeli haveroknak ----------------------------------------------------------------- Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.huFeliratkozás: subscribe@digitcam.lx.huLeiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu
|
szer. jún. 11, 2003 18:04 |
|
|
Nomen
ezüst tag
|
Szoval akkor tisztazzuk: Ezt mondtam:"Minden kep barmilyen uzemmodban fugg a tematol is, biztos. Nekem is ilyen gepem van.", valamint:"Na a tiff-el kapcsolatban OK igazad van osszekavartam, azt, hogy CSAKIS 6MP uzemmodban van tomoritettlen formatum, ezert kulon bocs, viszont kiprobaltam es tenyleg fugg a tematol a meret." Azt nem irtam, hogy TIFF-ek is valtoznak(szoftware tomorites hianyaban ez elvileg nem is fordulhat elo) Hogy mindenki megertse es nemvezessunk fere senkit reszletesebben leirom megegyszer(elnezest a rovid levelekert, de kozben meg a munkamra is figyelnem kell) Szoval, amiert kulon elnezest kertem az, hogy aFUJI S602 6Mp-ben tudja a TIFF-et , de csakis itt! A kepek merete minden felbontasban, minden minosegben fugg a tematol, kivetelt kepez a TIFF formatum. Na, remelem most nem kavartam ossze semmit, BIRDE, javits ki a szerinted tevedek, na de most lassan visszavonulok, mert tenyleg nem erek ra:)..... udv: Nomen. ----- Original Message ----- From: "Birdie" <birdie@euromail.hu> To: <list@digitcam.lx.hu> Sent: Wednesday, June 11, 2003 6:35 PM Subject: Re: [digitcam] F.F. S602Z > > > > > > > nehany tesztoldalon is ezt olvastam, > > > > > > Na erre lennek kivancsi! Muti ilyet! > > > > > >hova kuldejem? > >Azt hiszem max 4 Mb-t tudok kuldeni:((( > > Eleg a link az emlitett tesztre > > > > > > ----------------------------------------------------------------- > Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu> Feliratkozás: subscribe@digitcam.lx.hu> Leiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu> >
|
szer. jún. 11, 2003 18:03 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
> > > BIRDE-nek) > >Hehe. T=E9ged is =E1tkereszteltek. >Ak=E1rcsak...... Jaj, hat az az egy betu ide vagy oda... vagyok en Bidr is, de csak kozeli haveroknak
|
szer. jún. 11, 2003 17:48 |
|
|
Hapic
vas-tag
|
> mar rajottem, eppen ezt irtam az elobb(nem igazan hasznaltam 6Mp-s > uzemmodban, de emlekeztem valamire, most megneztem es igazat adtam > BIRDE-nek) Hehe. T=E9ged is =E1tkereszteltek. Ak=E1rcsak...... ########################################### Ezt a levelet az F-Secure Anti-Virus for Internet Mail ellenőrizte. Miskolci Egyetem Számítóközpont
|
szer. jún. 11, 2003 17:44 |
|
|
Nomen
ezüst tag
|
mar rajottem, eppen ezt irtam az elobb(nem igazan hasznaltam 6Mp-s uzemmodban, de emlekeztem valamire, most megneztem es igazat adtam BIRDE-nek) ----- Original Message ----- From: "Hapci" <hapci@kgb.hu> To: <list@digitcam.lx.hu> Sent: Wednesday, June 11, 2003 6:32 PM Subject: Re: [digitcam] F.F. S602Z > > > > > > basszus itt tartom a kezemben, meg a hasznalatiban is azt irja, hogy nem > tud > > JPG-t 6MB-s uzemmodban, es nehany tesztoldalon is ezt olvastam, de most > > megegyszer megkeresek nehany oldalt > > Tutibiztos tudja 6megaban a JPG-et is. > Szerintem Te osszekevered azzal a dologgal hogy TIFF valasztasa eseten csak > 6Megaban tud dolgozni. > Ez ket kulonbozo dolog. > > > ########################################### > Ezt a levelet az F-Secure Anti-Virus for Internet Mail ellenőrizte. > Miskolci Egyetem Számítóközpont > > > > > ----------------------------------------------------------------- > Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu> Feliratkozás: subscribe@digitcam.lx.hu> Leiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu> >
|
szer. jún. 11, 2003 17:40 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
> > > nehany tesztoldalon is ezt olvastam, > > > > Na erre lennek kivancsi! Muti ilyet! > > >hova kuldejem? >Azt hiszem max 4 Mb-t tudok kuldeni:(((
Eleg a link az emlitett tesztre
|
szer. jún. 11, 2003 17:40 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
> >Na a tiff-el kapcsolatban OK igazad van osszekavartam, azt, hogy CSAKIS 6MP >uzemmodban van tomoritettlen formatum, ezert kulon bocs, viszont kiprobaltam >es tenyleg fugg a tematol a meret.
Marmint 6 Mpixel TIFF-nel fugg a meret a tematol?
|
szer. jún. 11, 2003 17:38 |
|
|
Hapic
vas-tag
|
> basszus itt tartom a kezemben, meg a hasznalatiban is azt irja, hogy nem tud > JPG-t 6MB-s uzemmodban, es nehany tesztoldalon is ezt olvastam, de most > megegyszer megkeresek nehany oldalt
Tutibiztos tudja 6megaban a JPG-et is. Szerintem Te osszekevered azzal a dologgal hogy TIFF valasztasa eseten csak 6Megaban tud dolgozni. Ez ket kulonbozo dolog.
########################################### Ezt a levelet az F-Secure Anti-Virus for Internet Mail ellenőrizte. Miskolci Egyetem Számítóközpont
|
szer. jún. 11, 2003 17:37 |
|
|
Nomen
ezüst tag
|
hova kuldejem? Azt hiszem max 4 Mb-t tudok kuldeni:((( ----- Original Message ----- From: "Birdie" <birdie@euromail.hu> To: <list@digitcam.lx.hu> Sent: Wednesday, June 11, 2003 6:27 PM Subject: Re: [digitcam] F.F. S602Z > > > > > > nehany tesztoldalon is ezt olvastam, > > Na erre lennek kivancsi! Muti ilyet! > > > > > > ----------------------------------------------------------------- > Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu> Feliratkozás: subscribe@digitcam.lx.hu> Leiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu> >
|
szer. jún. 11, 2003 17:35 |
|
|
Nomen
ezüst tag
|
Na a tiff-el kapcsolatban OK igazad van osszekavartam, azt, hogy CSAKIS 6MP uzemmodban van tomoritettlen formatum, ezert kulon bocs, viszont kiprobaltam es tenyleg fugg a tematol a meret. ----- Original Message ----- From: "Birdie" <birdie@euromail.hu> To: <list@digitcam.lx.hu> Sent: Wednesday, June 11, 2003 6:17 PM Subject: Re: [digitcam] F.F. S602Z > > > > > > > >Ja, egyelore 4-5 fele kartyaval probaltam, nem volt semmi gondom vele. > > Akkor eddig jol kifogtad. > Az en sajat 64 MB-os CF kartyamat pl. nem szerette. (3 kep utan bugzott) > Ezen kivul egy noname kartya is rendetlenkedett benne, sorozatfelvetelnel > jo esellyel write errorral kiakadt szegeny. > > > > > > ----------------------------------------------------------------- > Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu> Feliratkozás: subscribe@digitcam.lx.hu> Leiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu> >
|
szer. jún. 11, 2003 17:32 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
> nehany tesztoldalon is ezt olvastam,
Na erre lennek kivancsi! Muti ilyet!
|
szer. jún. 11, 2003 17:32 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
At 18:19 2003.06.11.$e +0200, you wrote: >basszus itt tartom a kezemben, meg a hasznalatiban is azt irja, hogy nem tud >JPG-t 6MB-s uzemmodban, es nehany tesztoldalon is ezt olvastam, de most >megegyszer megkeresek nehany oldalt Ok, kuldjek neked 6 Mpixeles JPEG-et? Van egy rakattal... Hihetetlen, biztos valami felreforditott kezelesit kaptal
|
szer. jún. 11, 2003 17:30 |
|
|
Nomen
ezüst tag
|
nekem write errort csak az eredeti Smart kartyaval adott, azt is csak mozgokep eseten, nekem egy 128as noname (Buterfly) CF-em van, de ez tokeletesen mukodik ----- Original Message ----- From: "Birdie" <birdie@euromail.hu> To: <list@digitcam.lx.hu> Sent: Wednesday, June 11, 2003 6:17 PM Subject: Re: [digitcam] F.F. S602Z > > > > > > > >Ja, egyelore 4-5 fele kartyaval probaltam, nem volt semmi gondom vele. > > Akkor eddig jol kifogtad. > Az en sajat 64 MB-os CF kartyamat pl. nem szerette. (3 kep utan bugzott) > Ezen kivul egy noname kartya is rendetlenkedett benne, sorozatfelvetelnel > jo esellyel write errorral kiakadt szegeny. > > > > > > ----------------------------------------------------------------- > Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu> Feliratkozás: subscribe@digitcam.lx.hu> Leiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu> >
|
szer. jún. 11, 2003 17:26 |
|
|
Nomen
ezüst tag
|
basszus itt tartom a kezemben, meg a hasznalatiban is azt irja, hogy nem tud JPG-t 6MB-s uzemmodban, es nehany tesztoldalon is ezt olvastam, de most megegyszer megkeresek nehany oldalt ----- Original Message ----- From: "Birdie" <da_bird@freemail.hu> To: <list@digitcam.lx.hu> Sent: Wednesday, June 11, 2003 6:14 PM Subject: Re: [digitcam] F.F. S602Z > > > >Az S602 6Mb-s uzemmodban nem tud JPG kepet, csak tomoritetlen TIFF-et! > > Dehogyisnem! > Olvass el bármilyen tesztet, akár az enyémet, akár másét, mind1. ( http://digitalisfoto.lap.hu ) > De tud. (nem tudom, miért vagy ebben ilyen biztos, eddig azt hittem, hogy S602 tulaj vagy, de ezek szerint mégsem, vagy csak lusta vagy kipróbálni? :O) > > >Minden kep barmilyen uzemmodban fugg a tematol is, biztos. > > Kivéve, ha tömörítetlen. Mert akkor függetlenül a pixel értékétől, az a fájlban tárolásra kerül. > Pontosan ki is számítható, hogy mekkora lesz a fájl. > Pl. vegyünk egy 2832x2128 pixeles S602 6 Mpixelesre felinterpolált képet. > Mivel 8 bit/csatornával dolgozunk, minden színhez 1 byte, minden képponthoz 3 byte tartozik. A teljes hasznos fájlméret tehát 18.079.488 byte. Ehhez jön még hozzá a 64 kByte-os TIFF fejléc. Összesen tehát 18.145.024 byte egy TIFF. > > >Nekem is ilyen > gepem van. > > Puffneki. Akkor talán olvasd el a kezelési útmutatót, ha eddig nem tetted ))) > > > > > -- > Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu> Feliratkozás: subscribe@digitcam.lx.hu> Leiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu> >
|
szer. jún. 11, 2003 17:24 |
|
|
Nomen
ezüst tag
|
igen, arra ertettem, hogy fizikailag mindketto bennelehet es hogy melyiket hasznalja , azt menubol lehet kivalasztani ----- Original Message ----- From: "Hapci" <hapci@kgb.hu> To: <list@digitcam.lx.hu> Sent: Wednesday, June 11, 2003 6:09 PM Subject: Re: [digitcam] F.F. S602Z > > > > > >A Fuji mukodik 1 kartyaval is, 2-vel is egyszerre, menubol valogathato! > > Marmint menubol azt valasztod, hogy melyiket hasznalja, ugye? Emlekezeteim > szerint egyszerre nem megy mind a ketto, habar fizikailaig benne lehet a > gepben. > > > ########################################### > Ezt a levelet az F-Secure Anti-Virus for Internet Mail ellenőrizte. > Miskolci Egyetem Számítóközpont > > > > > ----------------------------------------------------------------- > Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu> Feliratkozás: subscribe@digitcam.lx.hu> Leiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu> >
|
szer. jún. 11, 2003 17:22 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
> >Ja, egyelore 4-5 fele kartyaval probaltam, nem volt semmi gondom vele.
Akkor eddig jol kifogtad. Az en sajat 64 MB-os CF kartyamat pl. nem szerette. (3 kep utan bugzott) Ezen kivul egy noname kartya is rendetlenkedett benne, sorozatfelvetelnel jo esellyel write errorral kiakadt szegeny.
|
szer. jún. 11, 2003 17:22 |
|
|
Bird_oph_A.L.L.
|
>Az S602 6Mb-s uzemmodban nem tud JPG kepet, csak tomoritetlen TIFF-et!
Dehogyisnem!
Olvass el bármilyen tesztet, akár az enyémet, akár másét, mind1. ( http://digitalisfoto.lap.hu )
De tud. (nem tudom, miért vagy ebben ilyen biztos, eddig azt hittem, hogy S602 tulaj vagy, de ezek szerint mégsem, vagy csak lusta vagy kipróbálni? :O)
>Minden kep barmilyen uzemmodban fugg a tematol is, biztos.
Kivéve, ha tömörítetlen. Mert akkor függetlenül a pixel értékétől, az a fájlban tárolásra kerül.
Pontosan ki is számítható, hogy mekkora lesz a fájl.
Pl. vegyünk egy 2832x2128 pixeles S602 6 Mpixelesre felinterpolált képet.
Mivel 8 bit/csatornával dolgozunk, minden színhez 1 byte, minden képponthoz 3 byte tartozik. A teljes hasznos fájlméret tehát 18.079.488 byte. Ehhez jön még hozzá a 64 kByte-os TIFF fejléc. Összesen tehát 18.145.024 byte egy TIFF.
>Nekem is ilyen
gepem van.
Puffneki. Akkor talán olvasd el a kezelési útmutatót, ha eddig nem tetted )))
|
szer. jún. 11, 2003 17:13 |
|
|
Hapic
vas-tag
|
>A Fuji mukodik 1 kartyaval is, 2-vel is egyszerre, menubol valogathato!
Marmint menubol azt valasztod, hogy melyiket hasznalja, ugye? Emlekezeteim szerint egyszerre nem megy mind a ketto, habar fizikailaig benne lehet a gepben.
########################################### Ezt a levelet az F-Secure Anti-Virus for Internet Mail ellenőrizte. Miskolci Egyetem Számítóközpont
|
szer. jún. 11, 2003 17:13 |
|
|
Nomen
ezüst tag
|
Ja, egyelore 4-5 fele kartyaval probaltam, nem volt semmi gondom vele. ----- Original Message ----- From: "Birdie" <birdie@euromail.hu> To: <list@digitcam.lx.hu> Sent: Wednesday, June 11, 2003 5:43 PM Subject: Re: [digitcam] F.F. S602Z > > > > > >A fuji kepes 6Mp uzemmodban akar 18-20Mb kepeket csinalni > > fix 18MB, nem? > Mar ha a TIFF-re gondolsz. (az tomoritetlen, tehat tematol fuggetlenul fix > meretu). > JPEG eseten 6 Mpixel legjobb minosegben kb 3 MB-os fajlok keszulnek. > Ebbol kifolyolag sztem 256 vagy 512 MB-os CF kartyat erdemes hasznalni. > (megvetel elott erdemes kiprobalni, hogy megy-e a geppel rendesen, Fujiban > levo ATA-vezerlovel vannak problemak, nem mindegyik kartyat szereti) > > > > > > ----------------------------------------------------------------- > Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu> Feliratkozás: subscribe@digitcam.lx.hu> Leiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu> >
|
szer. jún. 11, 2003 17:10 |
|
|
Nomen
ezüst tag
|
Az S602 6Mb-s uzemmodban nem tud JPG kepet, csak tomoritetlen TIFF-et! Minden kep barmilyen uzemmodban fugg a tematol is, biztos. Nekem is ilyen gepem van. 16Mb-vel adjak gyarilag, azon kivul kulombozo cegek ezzel - azzal osztogatjak. ----- Original Message ----- From: "Birdie" <birdie@euromail.hu> To: <list@digitcam.lx.hu> Sent: Wednesday, June 11, 2003 5:43 PM Subject: Re: [digitcam] F.F. S602Z > > > > > >A fuji kepes 6Mp uzemmodban akar 18-20Mb kepeket csinalni > > fix 18MB, nem? > Mar ha a TIFF-re gondolsz. (az tomoritetlen, tehat tematol fuggetlenul fix > meretu). > JPEG eseten 6 Mpixel legjobb minosegben kb 3 MB-os fajlok keszulnek. > Ebbol kifolyolag sztem 256 vagy 512 MB-os CF kartyat erdemes hasznalni. > (megvetel elott erdemes kiprobalni, hogy megy-e a geppel rendesen, Fujiban > levo ATA-vezerlovel vannak problemak, nem mindegyik kartyat szereti) > > > > > > ----------------------------------------------------------------- > Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu> Feliratkozás: subscribe@digitcam.lx.hu> Leiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu> >
|
szer. jún. 11, 2003 17:08 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
>A fuji kepes 6Mp uzemmodban akar 18-20Mb kepeket csinalni
fix 18MB, nem? Mar ha a TIFF-re gondolsz. (az tomoritetlen, tehat tematol fuggetlenul fix meretu). JPEG eseten 6 Mpixel legjobb minosegben kb 3 MB-os fajlok keszulnek. Ebbol kifolyolag sztem 256 vagy 512 MB-os CF kartyat erdemes hasznalni. (megvetel elott erdemes kiprobalni, hogy megy-e a geppel rendesen, Fujiban levo ATA-vezerlovel vannak problemak, nem mindegyik kartyat szereti)
|
szer. jún. 11, 2003 16:47 |
|
|
Nomen
ezüst tag
|
A fuji kepes 6Mp uzemmodban akar 18-20Mb kepeket csinalni 1Mp-s uzemmodban kb 300K egy kep, utannaszamolhatsz, hogy milyen kartyara van szukseged. A Fuji mukodik 1 kartyaval is, 2-vel is egyszerre, menubol valogathato! Akksrol, pedig annyit, hogy minel nagyobb annal jobb, most rendeltem CONRADTOL 2000MAh akksit microcontrolleres toltovel 220-rol valamint 12v rol(cigarettagyujtorol) egyrant mukodik 9000HUF, szerintem ez jo ar! ----- Original Message ----- From: "tóth" <hibu@freemail.hu> To: <list@digitcam.lx.hu> Sent: Wednesday, June 11, 2003 1:02 PM Subject: [digitcam] F.F. S602Z > > > Milyen tartozékokat ajánlotok hozzá (Fuji Finepix S602Z) megvételre, milyen mem.kártyát? Mekkorát? (kettő kell? vagy amit adnak hozzá a mellé vegyek egy nagyobbat?) Aksit? Milyet? Milyen áron vannak ezek stb. > Köszi a segítséget. > > > > > > > -- > Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu> Feliratkozás: subscribe@digitcam.lx.hu> Leiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu> >
|
szer. jún. 11, 2003 16:40 |
|
|
g-petya
|
Milyen tartozékokat ajánlotok hozzá (Fuji Finepix S602Z) megvételre, milyen mem.kártyát? Mekkorát? (kettő kell? vagy amit adnak hozzá a mellé vegyek egy nagyobbat?) Aksit? Milyet? Milyen áron vannak ezek stb.
Köszi a segítséget.
|
szer. jún. 11, 2003 12:02 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 48 hozzászólás ] |
|