Szerző |
Üzenet |
joeapi
arany tag
|
dwalkernek-
Jo kephez sok feny,jo fenykepezo, es jo fotos kell.
50ASA.
P,Tv,Av,M, es ezeket a funkciokat tanuld meg kezelni.Az Auto uzemmod gyerekeknek, es csajoknak valo akik csak 1 gomb megnyomasara jok.
Keves fenynel a gep ,vagy amit fenykepezel konnyen bemozdul, es ezert homalyos.Az IS jo dolog, de nem csodaszer.Ha kielegit az auto funkcio most azonnal add el!
|
kedd dec. 21, 2004 15:00 |
|
|
Boery
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 130 Tartózkodási hely: Föld
|
Felhozom már a témát mielőtt dwalker ujdonsült topic társunk megnyitna egy újabb topicot ahelyett, hogy a 3. oldalon megkesete volna ezt a topicot.
dwalker , itt tedd föl a kérdésed !
|
vas. dec. 19, 2004 13:26 |
|
|
ixusi
vas-tag
|
Valóban én voltam a figyelmetlen mert,a min. érték 1 perc ami annyit jelent hogy percenként indul a felvétel,a másik érték hogy mennyi kép
készüljön! Müködik.
A video felvételnél pedig a csuszka az exp.korrekciót állítja.
Elkészítettem a http://www.szimbol.hu/makro/ oldalon található makró lencsét, egész jó képeket sikerült készítenem,igaz én egy elég komoly
nagyítót kaptam igy akár a jós nyanyának is elküldhetem mailba a tenyerem rajzolatát!
|
csüt. okt. 07, 2004 19:57 |
|
|
joeapi
arany tag
|
Datum,ido beallitva?Csak a kovetkezo modokban megy.P,Tv,Av,M.
Az elso felvetelt neked kell elsutni.Onnantol a beallitott dolgokat csinalj mig az akksid ki nem dol,vagy a memo meg nem telik.Valamit nem allitottal be a felvetel menuben vagy rossz modban akarod aktivalni.Ez a masina okosabb nalad, hiszen O tudja hogy mit csinal.
A jobb also sarokban megjelenik az int. felirat ha a menuben mar jartal , es beallitottad.
|
kedd okt. 05, 2004 0:23 |
|
|
ixusi
vas-tag
|
HI!
Felmerült két kérdés :
1. Mi a funkciója a videó felvételnél a mikrofon gombra megjelenő csuszkának ? Valami fényesség állítás?
2. Az intervallum felvétel miért nem megy? Csak tápegységgel?
Elörre is köszi!
|
hétf. okt. 04, 2004 19:51 |
|
|
ixusi
vas-tag
|
Hi!
Én Sandisk (512) Ultra II.-es CF kártyával használom,640 fine-ban hibátlanul fullra nyomja..
Nem régen vettem a gépet,meglepődtem mikor makróban akartam fotózni vele,:( de egyébként szuper jó kis gép,mindenkinek ajánlom.
|
szomb. okt. 02, 2004 19:28 |
|
|
joeapi
arany tag
|
Film merete,hossza be van hatarolva a gep altal, vagy ameddig a memo birja addig vesz fel?Esetleg lassu memoval csak rovid filmet lehet rogziteni?Nektek milyen hosszu,milyen felbontassal,es milyen frame rate-tel sikerult filmezni?
Mintha a hasznalatibol azt vennem ki hogy csak a memo merete a hatar,de nalam olyan 1perc 45sec korul leall.
Bocsi hulye vagyok.Hiszen soha nem probaltam ures memoval.Most kiprobaltam, es ugy latom tenyleg tele irja.Na meg persze csoronak nem telik 1GB memora, ez a hatar a videonal.Nalam meg a lee, mert nincs 1GB memom.
|
pén. szept. 24, 2004 7:39 |
|
|
Satriani
arany tag
|
Meggylé írta: Már csak 100 alá kéne mennie az árának...
http://www.geizhals.at/a84206.html
Redcoon-nál (persze szállítás nélkül) már ott tart...
|
csüt. szept. 16, 2004 12:27 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Jó hogy itt ez a topik!
Épp a www.nomatica.com oldalt tanulmányozgattam, mikor rábukkantam erre a szépségre, ami okos is.
Gyorsan el a digicam.index.hu oldalra, és valóban meggyőződhettem róla hogy okos gépecske. Már csak 100 alá kéne mennie az árának...
|
hétf. szept. 13, 2004 22:40 |
|
|
joeapi
arany tag
|
Van uj firmware.Erdemes-e, es mi valtozott benne?
|
hétf. szept. 13, 2004 20:44 |
|
|
FAPeter
ezüst tag
|
Igazad van Birdie. Írtam nekik levelet.
A két gép csak abban különbözik, hogy a Power Plus-hoz adnak töltõt, meg akksit.
Jól megetettek.
P
|
csüt. szept. 02, 2004 7:13 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 20:13 Hozzászólások: 1220 Tartózkodási hely: digitcam topik csakis... mi más? ;)
|
Nos nézzük:
Az optika méreteiből fakadóan a fókusztávolságnak nagyjából azonosnak kell lennie az S1 IS-nél megadottaknál (nagyobb CCD esetén túl nagy látószöget, vagy vignettálást kapnánk). A CCD méret ebből már nagyjából adot, vagyis 1/2,7". Tegyük fel, hogy nagyobb látószög irányába mentek el, képzeljük el tehát az 1/1,8"-os CCD-t hozzá. De ez még mindig nem elég, hiszen 8 Mpixel most még csak 2/3"-on van. Ehhez már nagyon nem elég ez az optika.
Továbbá: a 8 Mpixeles gépek jelenleg a kompakt kategória csúcsát jelentik. Egyik 8 Mpixeles gép sem kapható 200e Ft alatt. Ez meg brutto 140e lenne, stabilizált optikával?? ))
Egyébként a hiba egyértelmű, hiszen nézd meg alul az adatlapot, ott már a helyes 3 Mpixelt irják (meg a kategória is a 3 Mpixel).
|
szer. szept. 01, 2004 14:21 |
|
|
FAPeter
ezüst tag
|
Hmm, gyanús is volt mert pl. a canon oldalán sem találtam sehol.
hogy érted, hogy "...több pontban is megcáfolható ... " Miért elképzelhetetlen?
P
|
szer. szept. 01, 2004 11:58 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 20:13 Hozzászólások: 1220 Tartózkodási hely: digitcam topik csakis... mi más? ;)
|
Ilyen gép nem létezik, valószínűleg hibáztak az oldal készítői.
(több pontban megcáfolható, ha valakit nagoyn érdekel...)
|
szer. szept. 01, 2004 11:55 |
|
|
FAPeter
ezüst tag
|
Sziasztok!
Most láttam a pixmanian egy erdekes S1 IS-t, pontosabban S1 IS Power Plus-t. Állítólag ugyanaz, mint az S1 IS, de 8 megapix. Itt a link:
http://www.pixmania.com/hu/hu/40532/art ... r-plu.html
Látott már vki ilyen "élõben"? Nagyon csáááábító.
Õ
|
szer. szept. 01, 2004 11:30 |
|
|
Satriani
arany tag
|
joeapi írta: angol hasznalatit hol tudok elerni?Koszi Esetleg valami download oldal.
http://www.canon.com.au/products/camera ... pport.aspx
Van egy "Manuals" nevű link, onnantól értelemszerűen.
|
hétf. aug. 23, 2004 11:50 |
|
|
joeapi
arany tag
|
angol hasznalatit hol tudok elerni?Koszi
Esetleg valami download oldal.
|
pén. aug. 20, 2004 23:40 |
|
|
Bobbie
vas-tag
|
Mostmár 90 forintért is lehet kapni makro lencsét az S1-eshez:
http://www.szimbol.hu/makro/
|
kedd aug. 17, 2004 23:38 |
|
|
ddodo
ezüst tag
|
A Menüben be van állitva ugy ahogy irtad, az oké azt tudtam is !
de ettól függetlenül nem csapodik fel......
nem kell köröm sem, mert olyan mintha kb 4-5 mm re kinyilna!
de ez allandoan igy áll !
Na de közben kiderült, hogy egy drága jo hozzáertö emberke,
fogta es felfeszitette, mikor nem kellett volna....
szoval tuti a hiba !!!!!!
hallani is néha exponálaskor a kattanast,
szoval ki akarna ö nyilni csak nem tud !.....
Mennyiböl uszom meg szerintetek a javitást ????
|
pén. jún. 18, 2004 8:30 |
|
|
pggp
arany tag
|
MeK írta: de akkor is nönek a ccd-k pixelei fizikailag (négyzet nanométer!)
Na jó, legyen Neked igazad.
|
csüt. jún. 17, 2004 14:20 |
|
|
MeK
vas-tag
|
ddodo írta: Sziasztok ! ha kézzel felnyitom, akkor tökéletesen müködik,
hát én sem lábbal szoktam felnyitni! )
Oké! komolyra fordítva a szót: kézzel felnyitni annyit jelent nállad, hogy körömmel? Nem a gombot nyomva? Mert, ha csak a gomb nyomásra ugrik elö, az nem hiba!
Setup-> auto pop-up flash -> on!
vagy valami ilyet keress!
|
csüt. jún. 17, 2004 1:06 |
|
|
MeK
vas-tag
|
de akkor is nönek a ccd-k pixelei fizikailag (négyzet nanométer!)
|
csüt. jún. 17, 2004 1:03 |
|
|
pggp
arany tag
|
MeK írta: tapsihapsi írta: Kéne valami olyan technológai újítás, hogy a CDD mérete is növekedjen, így nem lesznek annyira apróak a pixelek 8 Mp esetén sem. Én ehhez annyira nem értek, de amíg a CCD nem lesz nagyobb, addig ne is várjunk csodát a 8-10 Mp-es gépektől... a technikai újítást D-SLR-nek hívják !!! )
A technikai újításhoz nem kell CCD-t növelni. Ott a Foveon:
http://www.dpreview.com/news/0202/02021101foveonx3.asp
Már kompakt gépben is van (lesz?):
http://www.dpreview.com/news/0402/04020 ... idx530.asp
Vannak még gyerekbetegségei, mint a Vankel-motornak a dugattyús motorral szemben, de nyert már Vankel-motoros Mazda a 24 órás Le Mani versenyen.
|
hétf. jún. 14, 2004 12:40 |
|
|
ddodo
ezüst tag
|
Sziasztok !
Adva van egy canon S1IS, aminek a vakuja nem csapodik fel magátol,
viszont ha kézzel felnyitom, akkor tökéletesen müködik,
szerintetek ez mekkora és milyen sulyos hiba,
és kb mennyi lenne a javittatása ????
|
hétf. jún. 14, 2004 11:40 |
|
|
MakosRepas
vas-tag
|
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem azokhoz, akik rendelkeznek Canon S1-el, vagy tesztelték, mint például Birdie mester.
Sokan említik, hogy nincs a gépen AF segédfény, ennek hiányában rossz fényviszonyok mellett hogyan teljesít az autofokusz? Nehezen talál magára esti, sötétben készítendő képek esetén, vagy simán megy minden? Nagyon érezni a hiányát?
Köszi
|
csüt. jún. 10, 2004 14:18 |
|
|
mk
ezüst tag
|
Sziasztok!
Nem ismertek vkit, aki meg akar szabadulni egy Canon S1től jó áron? Vagy tudtok vmi jó oldalt, ahol viszonylag olcsó? (edigital-t, depo-t, index-et.....és így tovább ismerem)
köszi
|
szer. máj. 26, 2004 22:01 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
Igen, Raynox makrólencse pl. nagyon jó.
Nagylátószögű is elfogadható.
Nézz szét itt:
http://www.optiform.hu
|
kedd máj. 25, 2004 20:43 |
|
|
MeK
vas-tag
|
Birdie? Ugye azt irtad, hogy a Raynox lencsék jók?
Milyne lencsével lehetne "bőviteni" nagylátószöggé a gépeT?
|
kedd máj. 25, 2004 20:26 |
|
|
MeK
vas-tag
|
tapsihapsi írta: Kéne valami olyan technológai újítás, hogy a CDD mérete is növekedjen, így nem lesznek annyira apróak a pixelek 8 Mp esetén sem. Én ehhez annyira nem értek, de amíg a CCD nem lesz nagyobb, addig ne is várjunk csodát a 8-10 Mp-es gépektől...
a technikai újítást D-SLR-nek hívják !!! )
|
kedd máj. 25, 2004 20:09 |
|
|
Galahed
ezüst tag
|
Sziasztok!
Szeretnék gépet venni, az elozetes utanjarasok utan 2 gépet neztem ki: Canon PS S1 IS és a Pana lumix DMC FZ10
A két gép a tesztek alapján gyonyoru képeket csinálnak, tudásban is, árban is majdnem megeggyezik.
Nektek , mint gyakorlottabb fotósoknak, mi a vélemenyetek a két masináról?
Elore is kosz a valaszt.
G.
|
vas. máj. 02, 2004 20:01 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
baman írta: es a canon konverterei (ha mar errol a geprol szol a topic)? es konkretan ehhez a gephez a kaphato konverterek milyenek (ha ismered oket)? Canon előtétekkel még nem láttam képeket. Dunno. baman írta: a canon aktualis oldalan nem latok ehhez a gephez close-up lencset. ettol meg lehet, hogy van olyan a gyartonak (vagy mas cegnek), ami jo ra?
Természetesen lehet kapni más gyártótól is. Van pl. a Hoya kínálatában is, hogy csak egyet említsek, vagy jó nagyon a Raynox. baman írta: de ehhez a gephez minek meg egy tele-konverter!?
Hát ha nem elég az a fókusztáv, amit nyújt. Pl. madarakat akarsz fotózni. Ahhoz azért nem árt a 400-500 mm-es fókusztáv, vagy nagyobb. baman írta: elol, ha jol latom azt a kis kerek "lyukat" ott. azaz hatulrol nem lehet vezerelni, ugye?
Elméletileg a G sorozatot se, mégis mennek.
|
szer. ápr. 21, 2004 14:36 |
|
|
baman
ezüst tag
|
Birdie [digicam] írta: ahány gyártó, annyiféle lencse, annyiféle megoldás és annyiféle hiba. A nagylátószögűek közül pl. a Fujié elég jó, de már a Kenko nagyon gyatra. es a canon konverterei (ha mar errol a geprol szol a topic)? es konkretan ehhez a gephez a kaphato konverterek milyenek (ha ismered oket)? Birdie [digicam] írta: A tele- és nagylátószögű konverterek nem a makrót hivatottak befolyásolni. Erre a close-up lencsék használatosak. jaja, bocsanat, mar megint hujeseget mondtam! a canon aktualis oldalan nem latok ehhez a gephez close-up lencset. ettol meg lehet, hogy van olyan a gyartonak (vagy mas cegnek), ami jo ra? Birdie [digicam] írta: Konverter segítségével tehát olyan lehetőséghez jutsz, mintha túl tudnád tekerni a zoomot tele, vagy nagylátószögű állásba. de ehhez a gephez minek meg egy tele-konverter!? Birdie [digicam] írta: Az infratávkioldó kapható itthon is, kb. 10e Ft. Az S1 infraérzékelője a markolatánál van.
elol, ha jol latom azt a kis kerek "lyukat" ott. azaz hatulrol nem lehet vezerelni, ugye?
kosz&udv
|
szer. ápr. 21, 2004 9:09 |
|
|
pggp
arany tag
|
baman írta: jelenleg a kutatasi, tajekozodasi fazisban vagyok, meg elegge keplekeny a helyzet (vagy egyszeruen csak zavaros )
Itt 1 kis segítség:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9 ... tl=40&dr=1
|
kedd ápr. 20, 2004 22:08 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
baman írta: altalaban nem latom azt, hogy milyen a konverterek hatasa a kepminosegre Leginkább a kromatikus aberráció (tele), illetve a hordótorzítás (nagylátó) nőhet meg. De ahány gyártó, annyiféle lencse, annyiféle megoldás és annyiféle hiba. A nagylátószögűek közül pl. a Fujié elég jó, de már a Kenko nagyon gyatra. baman írta: milyen veluk fenykepezni, az nem derul ki. addig rendben, hogy nem ugyanaz, mintha mondjuk eleve tudna 3cm-rol makrozni, de mennyire nem ugyanaz? leirhato ez valahogy erthetoen?
A tele- és nagylátószögű konverterek nem a makrót hivatottak befolyásolni. Erre a close-up lencsék használatosak.
A telekonverter hatása egyszerűen szemléltethető:
adott egy 35-105 mm-es optika. Ez elé ha teszel egy 2x-ező telekonvertert, akkor lesz belőle 70-110 mm-esnek megfelelő fókusztávolságú. Esetenként előfordul, hogy a konverterek nem használhatók a teljes fókusztáv tarotmányban, mert pl. nagylátószögnél vignettálás fordul elő (kép sarkaiban sötétedés, esetleg teljes kitakarás). Teléket tele állásban, nagylátószögűeket nagylátószögű állásban szokták használni. Ja igen, a nagylátószögű, mint a nevében is benne van, széklesebb látószöget képes lefedni, vagyis egy 0,7x-ező elvileg a 35 mm-ből 24,5 mm-nek megfelelő látószöget fed majd le.
Konverter segítségével tehát olyan lehetőséghez jutsz, mintha túl tudnád tekerni a zoomot tele, vagy nagylátószögű állásba.
Az infratávkioldó kapható itthon is, kb. 10e Ft.
Az S1 infraérzékelője a markolatánál van.
|
kedd ápr. 20, 2004 15:19 |
|
|
baman
ezüst tag
|
ja, es meg valami: ehhez is van opcionalis tavvezerlo (WL-DC100 - itthon ez kaphato?, ami (gondolom) infras. ennek kapcsan azt lenne jo tudni, hogy van-e hatul is erzekelo, vagy csak az elejen, mert mondjuk az ilyet arra talaltak ki, hogy magamat lekaphassam? nekem inkabb arra kellene, hogy teljesen bemozdulasmentesen exponalhassak tetszoleges pillanatokban (azaz nem igazan jo az idozitett sorozatfelvetel), es ekkor leginkabb a gep mogott tartozkodnek, az infras kommunikaciohoz pedig ugye nem lehet takaras, azaz latnom kell a 'vevoegyseget'.
kosz
|
kedd ápr. 20, 2004 14:40 |
|
|
baman
ezüst tag
|
Birdie [digicam] írta: ...viszont jelentosen kisebb az optika torzitasa.
sem nalatok, sem a kulfoldi tesztekben altalaban nem latom azt, hogy milyen a konverterek hatasa a kepminosegre. ehhez a kis gyonyoruhoz is van ugye wide es tele konverter (amint az itt lathato), de hogy milyen veluk fenykepezni, az nem derul ki. addig rendben, hogy nem ugyanaz, mintha mondjuk eleve tudna 3cm-rol makrozni, de mennyire nem ugyanaz? leirhato ez valahogy erthetoen?
mellekesen a mutatott oldalon sem derul kei szamomra, hogy pontosan mit is tudnak a konverterek. esetleg valaki valahol mar megkerdezte ezt?
kosz.
|
kedd ápr. 20, 2004 14:32 |
|
|
baman
ezüst tag
|
Birdie [digicam] írta: csak nem Leica-d van?
nincsen semmim, most tervezek vasarolni. nem vagyok fotos, csak szeretek fenykepezni. eddig kolcson (munkahelyi) kameraval, es meg soha nem ereztem, hogy keves lenne a 2.1mp. pontosabban nekem annyi eleg, es a lenyeg, az, hogy a kepminoseg minel jobb legyen. a 8.0mp tulajdonkeppen egyszeruen nevetseges
jelenleg a kutatasi, tajekozodasi fazisban vagyok, meg elegge keplekeny a helyzet (vagy egyszeruen csak zavaros )
jeloltek:
canon powershot g5
canon powershot a80
canon powershot s1 is
nikon coolpix 5400
olympus camedia 5060wz
es ez az s1 annyira nagyon rettentoen gyonyoru, hogy az is eszembe jutott, egyszeruen eroszakkal megfelejtkezem a felteteleimrol (melyek jo reszet azert ez is kielegiti), es nem keresek tovabb, legalabb lesz egy szep muszaki cikkem ez persze nem komoly, meg olvasgatok ismerteteseket, ertekeleseket.
ezzel kapcsolatban: offline zonaban mit erdemes nezni? vannak olyan folyoiratok, ahol kello mennyisegu bemutato es teszt van (magyarul)? nem szivesen olvasok monitoron, annal inkabb kenyelmesen szekben ulve, agyon fekve.
udv&kosz
|
hétf. ápr. 19, 2004 16:22 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
egészségedre
csak nem Leica-d van?
|
hétf. ápr. 19, 2004 15:45 |
|
|
baman
ezüst tag
|
Birdie [digicam] írta: Ki venne meg 200e-ért egy 4 Mpixeles kompakt gépet?
en
|
hétf. ápr. 19, 2004 13:19 |
|
|
Luppapa
arany tag
|
A40, S40, S400, A200, F200, A80
|
vas. ápr. 18, 2004 0:11 |
|
|
pggp
arany tag
|
Luppapa írta: De az tény, hogy ISO50-nél ennyire zajmentes gépem még nem volt, mint az A80-as. És ez nekem nagyon teccik! )
Mi az állítás/vélemény értelmezési tartománya?
|
szomb. ápr. 17, 2004 18:19 |
|
|
Luppapa
arany tag
|
Birdie [digicam] írta: Ha nem A80-ad lenne, erről még vitatkozhatnánk is De megint összehasonlítani egy Opel Corsát egy BMW-vel... Naja, BMW hót ****, milyen zajos...
Hát igen, biztos elfogult az ember a saját gépével.
De az tény, hogy ISO50-nél ennyire zajmentes gépem még nem volt, mint az A80-as. És ez nekem nagyon teccik! )
|
csüt. ápr. 15, 2004 13:45 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
Igaz, ez hasonló a számítástechnikához, pl. a CD-olvasókhoz. Jelentősen nem gyorsultak a 24x-esek óta. Csak zörögnek, pörögnek, talána Kenwoodon kívül senki nem alkotott nagyot.
Itt tulajdonképen a megoldás az, ha nagyobb érzékelőt szerelnek a gépekbe, ami nem technológialag probléma (hiszen van már két gyártónak is Leica képkocka méretű CMOS-a), hanem inkább a költséghatékonyság miatt. Ez nagyon megdrágítanak egy gépet. Ami a nyomott piac miatt kvázi eladhatatlan terméket eredményezne. Ki venne meg 200e-ért egy 4 Mpixeles kompakt gépet?
A marketing sok embert megesz, s amíg ez így van, a gyártók teszik azt, amiből bevételeik vannak.
megj.: én nem várok nagyobb CCD-t, jó nekem a CMOS is, igaz, nem kompakt gépbe való
|
szer. ápr. 14, 2004 16:14 |
|
|
tapsihapsi
ezüst tag
|
Az igaz, hogy a legtöbb gyártó a megapixelszámra megy rá, szerencsére a topic címadó gépe(Canon Powershot 1S IS) nem
Persze ellenpéldát is lehet mondani: Tescoban szokott lenni 3 vagy 4 Mp-es Trust és hasonló gépek mindössze 40 ezerért. Hát annak részletgazdadsága nem sok lehet.
Amúgy én sem tudom minek erőltetik az írtó nagy pixelszámot. A mai érzékelőkre 4-5 Mp-nél többet nem érdemes rakni.(zajosodás, nem lesz annyival jobb a részletgazdagság a pici pixelek miatt,stb,stb) Ez egy amolyan technológiai korlát, mint pl a számítástechinkában is volt régen a processzoroknál. Kellett egy forradalmi újítás, és máris nagyobb órajelen pörgött a proci. Ha nem történt volna meg, még mindig 100-200 Mhezesek lennének a gépeink.
Tehát lehet 8-10 Mp-t is rakni a 1/1.8" CCD-re, csakhát nem lesz a kapott kép 2-3-szor jobb. Kéne valami olyan technológai újítás, hogy a CDD mérete is növekedjen, így nem lesznek annyira apróak a pixelek 8 Mp esetén sem. Én ehhez annyira nem értek, de amíg a CCD nem lesz nagyobb, addig ne is várjunk csodát a 8-10 Mp-es gépektől...
|
szer. ápr. 14, 2004 13:31 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
tapsihapsi írta: Persze idővel az A sorozatú is jobb képminőséget fog produkálni
Leglábbis bízzunk benne. A mostani tendencia ugyanis nem feltétlenül ezt mutatja. Az egyre nagyobb felbontású képérzékelők megint előhozzák a problémákat: részletgazdagság, képzaj, érzékenység, blooming, stb.
Sajnos sok esetben a gyártók jobban hangsúlyozzák a pixelszámot, mint a valós részletgazdagságot. Hogy egy példát említsek: Sony DSC-F828. szerintem bukás.
A korábbi vezető pozícióból a béka s.-e alá (DSC-F707/717 kiemelkedő volt a 2/3"-os 5 Mpixeles CCD-k között a képminőségével és az alacsony képzajával. Most a 8 Mpixeles 828-as mind részletgazdagságában, mind képzaj tekintetében, de még a színekben is elmarad elődjétől (nesze nekünk 4 színű CCD).
|
szer. ápr. 14, 2004 12:13 |
|
|
tapsihapsi
ezüst tag
|
Ebben igazat adok Birdie-nek, nekem A80-am van, de nem mondanék nemet egy Canon G3-ra. Szerintem is jobb gép, mint az A80, csak sajnos drágább is. Ezért lett A80-am.
Nem véletlenül nevezi a Canon az A sorozatot kompakt amatőr gépnek, a G sorozatot azt hiszem félprofesszionálisként szokták emlegetni. Az sorozat tudásben, képminőségben elmarad a G-től, bár egyre jobban közelít hozzá. Az A40-és és A80-as között látszik, hogy fejlődik az A sorozat is, de valóban nem akar a Canon olyan jó A sorozatú gépet csinálni, mint a G3, vagy G5- mert akkor ki veszi meg azokat. Persze idővel az A sorozatú is jobb képminőséget fog produkálni, és jobb szolgáltatások lesznek benne, mint a mostani G3-ban. De addig még tényleg sok időnek el kell telnie...
Példának lehet mondani a mobiltelefonokat is. A ma jónak(színes, fényképező, GPRS, JAVA, stb,stb) nevezett telefont, pár év múlva már csak körberöhögjük, és olcsón dobálják majd utánok, holott mostanság 60-100 ezret kéne pengetni érte. Ez van, fejlődik a technika.
|
szer. ápr. 14, 2004 8:41 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
Luppapa írta: Nagyon sokan pl. akik az A80 képminőségét hasonlítgatják a G3-éval, arra a megállapításra jutnak, hogy ugyanazon beállítások mellett az A80 majdnem olyan/legalább olyan jó képek produkál. És ezt ki állítja? Akinek A80-a van? Mert abban biztos vagyok, hogy a G3 részletgazdagságát nem fogja elérni. Luppapa írta: Szerintem az S1 esetében is az extra szolgáltatásokat kell megfizetni (zoom, video stb).
Nyilván nem is akar versenyezni egy G5-tel, vagy G3-mal, eléggé érződik, hogy visszafogták a gépet, túl nagy konkurenciát saját maguknak nem akarnak. Luppapa írta: Azóta megnéztem néhány tesztképet, képminőségben nem jobb semmivel sem. Sőt, az S1 zajosabb képeket csinál mint az A80.
Ha nem A80-ad lenne, erről még vitatkozhatnánk is
De megint összehasonlítani egy Opel Corsát egy BMW-vel... Naja, BMW hót ****, milyen zajos...
|
hétf. ápr. 12, 2004 20:44 |
|
|
birdundzecse
ezüst tag
|
Lupapa:
Az A80-nál jobbat ezért a pénzért elég nehéz kapni.
Én is hasonló cipőben járok.
|
hétf. ápr. 12, 2004 5:47 |
|
|
Luppapa
arany tag
|
"A80 szerintem nem ez a kategória. Ez olyan, mint ha azt kérdeznéd, hogy jónak ítélek-e egy fullextrás BMW-t egy Opel Astraval szemben. Lehet, kicsit erős a hasonlat és kicsit túlzó is, de tényleg nem egy kategória na."
Szerintem is egy kicsit erős volt a hasonlat! )
Nagyon sokan pl. akik az A80 képminőségét hasonlítgatják a G3-éval, arra a megállapításra jutnak, hogy ugyanazon beállítások mellett az A80 majdnem olyan/legalább olyan jó képek produkál.
Szerintem az S1 esetében is az extra szolgáltatásokat kell megfizetni (zoom, video stb).
Azóta megnéztem néhány tesztképet, képminőségben nem jobb semmivel sem. Sőt, az S1 zajosabb képeket csinál mint az A80. Megtartom az A80-at. )
|
vas. ápr. 11, 2004 21:03 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
Nomen írta: Birdie, S602-hoz hasonlitva mi a velemenyed?
Szerintem S602-hoz kepest inkabb az S1. Arban tudom, hogy S602 mar olcsobb, viszont szerintem azt a plusz 30-40-et boven megeri az IS, es a nagyobb zoom. Felbontas ugye ugyanaz, videot ez is tudja, makroban persze gyengebb, cserebe viszont jelentosen kisebb az optika torzitasa.
|
szer. ápr. 07, 2004 16:08 |
|
|