|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 26 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
mk
ezüst tag
|
Hát ez igaz, de szerintem nem is lehet tökéletes gépet csinálni. HA minden benne lenne, akkor bizots a tömeg, meg a méret lenne nagy. V bonyolult lenne a rendszer...szóval ez egy ördögi kör.
|
vas. máj. 30, 2004 18:36 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 20:13 Hozzászólások: 1220 Tartózkodási hely: digitcam topik csakis... mi más? ;)
|
Nos, véleményem szerint pont ezért.
Ha kihoznak egy szinte tökéletes gépet, mit fejlesztenek a következőn? Kell valami tartalék mindig. Rohadt üzletpolitika. Ez van
Tökéletes gép nincs. Még a milliós gépek között se.
|
szomb. máj. 29, 2004 10:07 |
|
|
mk
ezüst tag
|
Igen azt a fórumot elolvastam az AF segédfényről. Nagyjából képben vagyok. Azt nem értem, hogy egy ilyen gépbe mint az S1 miért nem raktak AF segédfényt??? Akkor már szinte nagy bajom nem is lenne.
Videózgatni nagyon nem akarok, arra való a videókamera
Bár lehet, h lesz olyan élethelyzet....de hát egyik gép se tökéletes
|
szomb. máj. 29, 2004 9:46 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 20:13 Hozzászólások: 1220 Tartózkodási hely: digitcam topik csakis... mi más? ;)
|
S1-ben nincs AF segédfény.
AF fontos, de minden kompaktban van AF (Autofokusz). Lehet, hogy AF segédfényre gondoltál? Van itt egy ilyen topik, ami kifejezetten AF segédfénnyel foglalkozik, nézz be oda.
G3-ban van AF segédfény, meg ugye AF is .
Az, hogy neked mi éri meg jobban, az dönti el, hogy mi a fontosabb számodra.
Makrózni mondjuk inkább a G3-at javaslom. viszont ha sokat használnál nagy fókusztávolságot, gyengébb fényviszonyok között is, akkor viszont inkább S1 IS.
No meg ha még videózgatni is szeretnél, akkor pláne S1 felé dől a mérleg.
|
szomb. máj. 29, 2004 9:09 |
|
|
mk
ezüst tag
|
Még lenne pár kérdésem Canon S1-gyel kapcsolatban...
Nem sikerült megtalálnom, hogy van e benne AF segédfény? AF-nek mennyi a jelentősége? Nagyon fontos v jó ha van v csak extra esetekben kell?
Ha jól olvastam a G3-ban van AF ugye?
130 ezerért egy S1 v egy G3 éri meg?
A mobilos kép nekem is tetszett, gratuláció.
|
pén. máj. 28, 2004 20:12 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
csak vicceltem )
De egyébként ez a linkelt fotó tényleg jó.
Mondjuk ekkorában.
Ebből sajnos még 9x13 se lesz. (Bár a Casio csinált 3 Mpixeles fényképezős telefont. Hmm, azt hiszem az már inkább telefonos fényképező, Casio mint telefongyártó, hááát )))
De azért nyomok rá egy 5 pontost, megérdemli. (hogyhogy eddig nem láttam? :O)
|
csüt. máj. 27, 2004 19:01 |
|
|
pggp
arany tag
|
|
csüt. máj. 27, 2004 17:01 |
|
|
mk
ezüst tag
|
JAj ne fárassz!!
Hülye azért nem vagyok. Mindenestere jó a kérdés, mert amilyen minőségű képeket csinál egy mobil...
|
csüt. máj. 27, 2004 16:48 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
Miért, mobillal lehet fényképezni?
|
csüt. máj. 27, 2004 15:01 |
|
|
mk
ezüst tag
|
Én mondjuk azt gondolom, hogy megéri az a plusz 25-30ezer az S1-ért. Szerintem egy sokkal jobb gép, több szabadságot nyújt, sokkal komolyabb.
Pentax meg a Casio nem az én világom, és főleg nem a szüleimé. Ahogy ránéznénel már mondanák, hogy ezek egyszerűbb gépek, mint az S1 és nem jó mert nem lehet vele olyan jól fotózni mint az S1-gyel. Én ha veszek egy gépet, most legalább 2évig meg akarom tartani. Addig szerintem az S1 még nem lesz túlságosan elavult, de az S50 talán igen. Őszíntén szólva nem tudom milyen a Casio meg a Pentax, de a Canonnal tuti jobban járok, vagy nem?
És ha a méret számítana, akkor már egy mobilt is simán vehetne az ember. DE ha vki hosszabb időszakra vesz vmit, akkor válassza a legjobbat.
|
szer. máj. 26, 2004 21:57 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
Akosvar véleményével sincs nagy baj, minden cigány a maga lovát dicséri (bár van, aki már eljut odáig, hogy felismeri a gépe negatívumait és esetleg nem hallgatja el, vagy nem tusolja el, mert esetleg az másnak fontos lehet, ami neki nem).
Engem inkább csak az irritál, hogy beesik a fórumba és a 2. véleményében kifejti amit csak úgy a fejébe vett, hogy én utálom a kompakt gépeket és hogy ez lejön a cikkből.
Ettől függetlenül jó gép az S50, bár nem tudom mi alapján ítéli meg az egyik legjobbnak, mert pl. ha valaki makrózni akar 80%-ban, akkor pont az S50 nem jó választás (meg a többi Canon kompakt javarésze se, makróban Nikon kompaktok verhetetlenek). De ez csak egy példa volt. Ez kb. olyan, mint a divatos, de értelme nulla duma: "a legjobb ár/érték arányú".
Egyébként nézzük meg akkor az S50 és az S1 IS árát, mondjuk kinti áron, csak összehasonlítás kedvéért:
S50: 360 euro
S1 IS: 460 euro.
Vajon ér-e ennyit a nagyobb zoom? Ezt csak te tudhatod, hogy mennyit hazsnálnád. Javaslom, menj el egy szaküzletbe és próbáld ki a 3x-os zoomoptikákat. Ha az neked elegendő, felesleges az S1 IS.
Ha soha nem akarsz VGA-ban videózni, akkor is felesleges az S1 IS.
Ha nem érdekel a stabilizálás, mert tudsz te fejben reciprokot számolni esetleg ahhoz, hogy ne mozduljon be a kép, akkor is felesleges az S1 IS.
Ha nagy méretű nyomatokat akarsz, akkoe kell nagy felbontás (bár S50 részletgazdagsága éppen nem mondható kiválónak, de mindenesetre jobb, mint az S1 IS-é).
Ja és persze ha olcsóbban meg akarod úszni, akkor is az S50 a jobb.
Viszont ha nagyon kellene a kihajtható LCD, akkor S50 nem nyert.
Meg ha már van egy adag AA akksid, akkor azt S50-nel nem tudod használni.
Viszont S50-hez kapsz Li-ion akkut, amire akkor töltesz rá, amikor akarsz.
És még lehetne folytatni.
Bár atz azért hozzá kell tennem, hogy méretben nincs durva különbség a két gép között.
Ha tényleg kicsi kell, akkor javaslom a Pentax Optio S3/S4-et, vagy a Casio Ex-Z30/40-et.
|
szer. máj. 26, 2004 17:32 |
|
|
mk
ezüst tag
|
Hoppá eléggé elfajultak a dolgok...
1x szerintem itt egy szóval se mondta senki, hogy az S50 egy rossz gép. Mindenkinek megvannak a saját elvárásai egy géppel szemben. Szerintem az S50 is sokat tud, ezért én gondoltam arra,hogy olyat veszek.
De mivel már több ember azt modta nekem, hogy inkább vmi komolyabbat válasszak, ezért gondoltam az S1-re.
|
szer. máj. 26, 2004 16:43 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
))))
Jó fej vagy?
Ki a fene mondta, hogy nem szeretem a kompakt gépeket?
Egyébként én már semmin sem csodálkozom, nyugodtan lehet mindenféle marhasággal megvádolni, lassan csak mosolygok.
Legutóbb pl. épp a Nikon D70 tesztnél kaptam a "fejemre" (azért idézőjel, mert egyiknek se volt mersze mailt irni, csak a fórumban tobzódtak egymás nyálában, de engem nem kérdeztek meg) a D70 tulajoktól, hogy a 300D-s tesztfotó RAW-ból lett JPEG-esítve. Jófejek, hehe, csak nem értenek a témához, ami persze nem baj, de a rágalmazást nem szeretem. Aztán másnap kaptam egy mailt, miszerint jó a cikk, csak kár, hogy Nikonpárti vagyok. Hát értsen meg titeket az, akinek három anyja van
"A kompakt kategóriában az S50 szerintem most az egyik legjobb gép"
Önzetlen kijelentés, köszönjük. Ez majdnem olyan jó, mint ha azt mondanád, hogy kiváló ár/érték arányú )))
Ne érts félre, se most, sem a tesztben nem mondtam azt, hogy az S50 rossz gép. De ne rejtsük már véka alá a negatív tulajdonságait...
Ilyenje ugyanis mindennek van. Szétdicsérni egy terméket, ahhoz nem kell sok ész. De felismerni a problémákat és azokat felfedni, az talán egyenes dolog.
Én mindig elfogultság nélkül próbálok írni a gépekről, kikerült már pár (több mint 20 nagy, megy 20 rövid) teszt a kezeim közül, van egy kicsi rálátásom talán a témára.
De olyat mondani, hogy utálom a kompakt gépeket, bocs, de nevetséges.
Tudod mit utálok? A rágalmazást. De azt nagyon. (csak hagy súgjam meg, hogy tavaly júniusban még nekem is kompaktom volt).
De neked is azt mondom, mint aki le"Nikonpárti"zott, hogy mutass konkrétumot. Idézd azt a mondatom, ami bizonyítja, hogy utálom a kompaktot, vagy hogy előitéletem van az S50-nel szemben. Megbeszéljük.
(hátha neked több vér lesz a pucádban és nem csak a levegőbe beszélsz, mint a nikonpártizó).
|
kedd máj. 25, 2004 20:41 |
|
|
Akosvar
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Budapest
|
Szerintem nagyon szép képeket lehet vele csinálni, februárban vettem egyet és már a 3000-ik képnél vagyok, de még nem bántam meg.
A mérete nagyon jó, sok külföldi tesztet is olvastam róla (Amazon.com, stb.) és majdnem mindenhol pozitív kritikát találtam. Sajnálom, hogy Birdie tesztjét eléggé áthatotta, hogy nem szereti a kompakt gépeket. Szerintem egy tesztelőnek félre kell tudnia tenni az érzéseit és az előítéleteit (akármit is próbál éppen ki).
A kompakt kategóriában az S50 szerintem most az egyik legjobb gép, igaz a frissen kihozott S60 még jobb lehet...
|
kedd máj. 25, 2004 20:14 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
Ha benézel a http://www.fotozz.hu-ra és rákeresel a nevemre, ott megtalálod milyen gépem van most
Jó bolt meg ott van oldalt bannerben
|
kedd máj. 25, 2004 16:08 |
|
|
mk
ezüst tag
|
Köszi a tanácsokat, ígérem megfogadom.
Neked milyen géped van?
Már jó sokat olvastam erről a gépől. Igazából apukám is ezt javasolgatta, amikor keresgéltem.
Tökre igazad van a tesztelgetéssel kapcsolatban. A végén már az ember olyan kis hibákat is komolyan vesz, amiket szerintem soha v ritkán zavarná a használatban.
Esetleg tudsz vmi jó oldalt, ahol jó áron vannal a gépek
Ismerem az Indexet, Apronet, Ebolt...stb.
Köszi
|
kedd máj. 25, 2004 15:58 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
mk írta: Akkor Te mit vennél, ha nem ezeket? Jelenleg még most is azt venném, amim van, 11 hónap alatt még nem sikerült kiábrándulnom belőle. eddig ez bírja nálam a legtovább De én már nagyon válogatós lettem... Ez a hátránya a tesztelgetésnek. Belegondoltam multkor szegény Totalcar-osoknak de gáz lehet. Bármilyen kocsit vesz magának, tudja hogy milyen gondjai lesznek vele. Amivelé meg nem lenne, arra nincs pénze mk írta: Hogy mik az igényeim, -min. 3 Mp felbontás(ez esetben s50 a legjobb), -ne legyen óriási gép (családnak van egy Sony 717-ese, amit imádok csak hát nem egy kis darab és mindenhova mindig cipelni nehéz) -szép képeket csináljon, ne mosódjon el -zoom min. 3x(igazából nem tudom, hogy mennyire elég egy átlagos zoom) -ne XD kártyás legyen(ez nagyon fontos, mert a mostani háttértáolók azt az egyet nem ismerik fel) -ISO min.100 és 400 között -(akksi- azért valahol ez is számít) Valójában tetszik a kihajtható LCD megoldás, mert sokkal könnyebb a fényképezés egyes esetekben. A Sonynak is elforgatható az objektíve és nagyon sokszok jön jól.
Hogy végülis mire szeretném használni: utazásra, kirándulásra és továbbtanuláshoz, mert építészeti karra akarok menni...stb.
Na ez a beszéd.
Szerintem az S1 IS neked jó választás lenne, minden szempontból kielégítene.
3 Mpixeles
Nem egy nagy méretű gép, egész kicsi ahhoz képest, amit tud (adatlapon megnézheted a méreteit)
szép képeket csinál, stabilizátoros optikája van, a fényerő is egész jó (bár kompakt nagyzoomos digiteknél ezt már mondhatjuk átlagosnak is)
10x-es optikai zoomos
CF kártyás (viszi az MD-t is)
ceruza-akkus (4 db)
ISO50-400
kihajtható LCD-s.
Olvasd el róla a tesztet:
http://index.hu/tech/digicam/cikkek/ps_s1is/!1
Meg persze más oldalakon is írtak már róla, digitalisfoto.lap.hu-n ott vannak a linkek.
|
hétf. máj. 24, 2004 18:26 |
|
|
mk
ezüst tag
|
Akkor Te mit vennél, ha nem ezeket? Kíváncsi lennék rá.
Hogy mik az igényeim,
-min. 3 Mp felbontás(ez esetben s50 a legjobb),
-ne legyen óriási gép (családnak van egy Sony 717-ese, amit imádok csak hát nem egy kis darab és mindenhova mindig cipelni nehéz)
-szép képeket csináljon, ne mosódjon el
-zoom min. 3x(igazából nem tudom, hogy mennyire elég egy átlagos zoom)
-ne XD kártyás legyen(ez nagyon fontos, mert a mostani háttértáolók azt az egyet nem ismerik fel)
-ISO min.100 és 400 között
-(akksi- azért valahol ez is számít)
Valójában tetszik a kihajtható LCD megoldás, mert sokkal könnyebb a fényképezés egyes esetekben. A Sonynak is elforgatható az objektíve és nagyon sokszok jön jól.
Hogy végülis mire szeretném használni: utazásra, kirándulásra és továbbtanuláshoz, mert építészeti karra akarok menni...stb.
|
hétf. máj. 24, 2004 18:01 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
Nos, ha most vennék gépet, akkor a három közül egyiket se venném
Mert teljesen mások az igényeim, mint neked.
Épp ezért irtam már sokszor, hogy előbb az igényeket kell minél pontosabban megfogalmazni.
Mi fontos? A minél kisebb méret? Akkor G3 már nem a legjobb.
A nagy számszerű felbontás? akkor S1 nem a legjobb.
Vagy esetleg más?
Hozzám most perpillanat az S1 IS áll a legközelebb, de ez semmit nem jelent.
G3 bevált gép, S1 IS meg egy nagyon jó új fejlesztés ererdménye.
|
hétf. máj. 24, 2004 16:31 |
|
|
mk
ezüst tag
|
Már nem emlékszem melyik gép volt, mert azzal a típussal nem nagyon foglalkoztam. Csak tájékozódtam, hogy milyenek a többiek.
ha Te fényképezőgépet vennél akkor melyiket választanád?:
Canon S50
Canon S1 IS
Canon G3
Mert én most ezek között gondolkozok. Esetleg van vmi bevált gép, amit tudsz ajánlani?
|
hétf. máj. 24, 2004 15:05 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
Nézzük meg konkrétan, hogy melyik gépről van szó.
Egyébként az azért hozzátartozik a dologhoz, hogy az optikák hibái általában rekeszeléssel csökkenthetők. Feltételezem, sokan nem tudják és teljesen nyitott rekesszel próbálkoznak.
Egyébként S50-hez még nem volt szerencsém, de ha lenne is, nem nagy teszten, csak kis röviden, ott meg ezek még nem derülnek ki.
|
hétf. máj. 24, 2004 10:45 |
|
|
mk
ezüst tag
|
Csak a tapasztalat beszél. Írtak vmelyik gépről szépeket, aztán az olvasói értékelésben több helyen benne volt negatívumként, hogy kicsit homályos a kép széle.
|
vas. máj. 23, 2004 21:34 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
he?
ki mondta, hogy itt jó fényben akar bárki is feltüntetni egy gépet??
|
vas. máj. 23, 2004 20:33 |
|
|
mk
ezüst tag
|
Köszi, de már több mint egy hónapja bújom ezeket az oldalakat. Gondoltam esteleg valakinek van vmi személyes tapasztalata az ekkora méretű lencsékkel.
Mert az azért mégis más, mint amikor jó fényben akarnak feltűntetni egy gépet.
|
vas. máj. 23, 2004 20:16 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
|
vas. máj. 23, 2004 17:55 |
|
|
mk
ezüst tag
|
CANON S50
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy a canon s50-es lencséjével lehet éles képeket csinálni. Nem kicsi?Nem mosódik el a kép széle?
köszi
|
vas. máj. 23, 2004 16:13 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 26 hozzászólás ] |
|