Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. dec. 27, 2024 9:31

Hozzászólás a témához  [ 28 hozzászólás ] 
Vélemény? 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ja csak erre szeretnéd használni, akkor
Az egész pénz kérdése.
Ha van akkor határ a csillagos ég.
Ha nincs:
Proci: Intel 1GHz,Lap: valami alávaló (Pl.: EPOX xyz), Winyóbol soha nem elég, VGA: Egy nevesebb Gf2, max 250W táp, Egér/Billentyű:igényeknek megfelelő, CD/DVD még mindig külön, 512MB noname Ram (szerintem ez is jó).

De ha jól belegondolok én 2 évvel ezelőttig egy 386ossal is kezeltem excelt.
Ennyi.
Üdv energo.

pén. júl. 11, 2003 23:38
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
rrobi: hát akkor örülök, hogy én tudtam rosszul! :)

pén. júl. 11, 2003 23:32
vas-tag

Hozzászólás 
_JoE_ : Felhívtuk a Microsoft magyarországi ügyfélszolgálatát, és
ott azt mondták: mehet cégnek a Home! Annyi a külénbség, hogy
kevesebbet tud a Home, de ez egy standard felhasználásnál nem jön
ki. Ezekszerint mehet cégnek az XP Home, ha ők mondták! Vagy van itt
valaki illetékes, aki megerősít, vagy felhomályosít?!

Szerintem marad a Codegen 300w. Nem lesz tuningolva, erősebb VGA se
lesz mostanában, így kell bírnia egy darabig...

Köszke!
rrobi

pén. júl. 11, 2003 20:08
ezüst tag

Hozzászólás 
rrobi: Figyelj oda, hogy ne HOME XP-t vegyetek a Bt.-nek, mert a nevéből is adódik, hogy azt az otthoni felhasználóknak szánta a Microsoft! Nektek sajnos a Professional verzió kell! Sajnos az drágább is... :(
De ha már tiszta, akkor legyen tiszta!

A Codegen 300W-tól csak akkor kellene nagyobb, ha egy izmosabb VGA-t tennétek bele! De ha a jővőre gondolsz, akkor már most érdemes lenne inkább egy 400W-osat belerakni, és az nem lenne annyira terhelve. A felsorolt tápok közül az Enermax és a Chieftec tényleg jobb mint a Codegen, (az Azona kb. ugyan az a kategória). A Huntkeyt viszont nem ismerem...

pén. júl. 11, 2003 8:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
A Mercuryt gyorsan felejtsd el. A Chieftec-kel és az Enermax-szal nem hibázhatsz. A Huntkey tudomásom szerint erős középkategória, az Azona tápokat is sokan dícsérik, de ezekkel kapcsolatban nincs tapasztalatom.

Üdv: Dester

pén. júl. 11, 2003 8:19
vas-tag

Hozzászólás 
Nos, tegnap megrendeltük az alkatrészt. Majd meglátjuk milyen lesz!

Próbálnak meggyőzni, hogy a Codegen táp feka, vegyek helyette
Enermax, Chieftec, Huntkeyt, vagy Azona tápot. Ebből mi az igazság?
Mercury-ra tudnám kicserélni, de az meg még gyengébb.

Szóval?

pén. júl. 11, 2003 7:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ja és Seth: az emellett a Watt-érték mellett (250W) nem egy OLCSÓBB Chieftec volt. :)

Dester

csüt. júl. 10, 2003 23:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
A pasztához: sajnos az ember nem mindig találja el, hogy mekkora adagot is kéne kenni a magra. Magyarán szólva nem mindegy, hogy az ember normál vagy génkezelt borsónyit nyom rá :))). Ez azt jelenti, hogyha egy picit több, akkor a friss hűtőborda (főleg, ha nem lazították meg a patent részét egy kicsit) szépen elkezdi kipaszírozni a felesleget. Ez eltarthat egy ideig. Mivel az alaplapok nagy része függőlegesen áll a gépházban, a proci meg ebből kifolyólag nem a talpán (tehát a tűk nem a föld felé mutatnak), nyilván a felesleg ha nincs szerencséje az embernek, akkor az bizony ráfolyhat az alaplapra. Konklúzió: az ezüst igen jó áramvezető fém, minimális mennyiség zárlatot vagy elfüstölést tud okozni az alaplapra kerülve, Seth82 erre gondolt. Más - nem áramvezető - paszták esetén a kockázat lényegesen kisebb. Ezért nem javasolják (ha eszükbe jut) az eladók a boltokban, hogy a procihoz adott ezüstpasztát felejtsék is el, de nagyon gyorsan, ha otthon tákolják össze a gépüket.

Más. A Seth által említett "haver" én volnék. A 8800 Ft-ért vett Chieftec tápom igaz, hogy tudja a P4-et is, de nem arra van kitalálva. 250W-os, egy P3 Celeront hajtok meg vele, erre elég is.

Az XP-t javaslom erre a melóra, szerintem nem lesz gond vele.

Üdv: Dester

csüt. júl. 10, 2003 23:48
vas-tag

Hozzászólás 
köszönöm szépen mindenkinek a megvédésemet :)))

Szerintem a Codegen elég lesz egy ilyen irodai gépbe, esetleg egy olcsóbb Chieftec (haveom most vett egyet 8.000-ért szerintem ebben a gépben bőven elég is lesz). Hacsak nem akarod serverként üzemeltetni (de az elmondásod alapján nem)

Vidkártya: Winword, Excell és tsai nem igényelnek nagy vidkártya kapacitást, irodai gépnek tökéletesen megfelel egy alsóbb kategoriás kártya is...(de ezt úgy is tudja mindenki)

Oprendszer: nekem win2000 van a gépemen és nem fagyott meg egyszer sem még pedig rengeteg **** fel van rá nyomva (kivéve játékprogram, mert annak sikerült 1-2 szer teljesen készre vágni, csak a reset segített), de az XP sem rossz választás, mert az sem arról híres, hogy nagy összeomlásokat produkál

csüt. júl. 10, 2003 20:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
amúgy nem kötözködtem hanem tényeket közöltem.építő kritikaként... mert nem Seth82őt szidni monndom de én inkább nem írok olyan dolgot amiben nemvagyok 100%ig biztos.

csüt. júl. 10, 2003 19:57
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
erről beszéltem...

csüt. júl. 10, 2003 19:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
persze ha v.mi hülye rányom 2tubus pasztát...

csüt. júl. 10, 2003 19:35
ezüst tag

Hozzászólás 
Egyébként, én is ezüstözött szilikon zsírt használok! :) pl. ilyet adnak a Titán hűtőkhöz is. Eléggé cseppfolyós, de csak egy minimális adagot kell belőle használni...

csüt. júl. 10, 2003 19:35
ezüst tag

Hozzászólás 
Hey! MansonBoy vegyél vissza és ne kötözködj feleslegesen mert Seth82-nek igaza van! Nagyon sok ember rányom egy adagot a proci magra, és a hűtő azt kipaszírozza, csak annyi marad ott amennyi kell! Viszont a legtöbb ember üldözési mániás, és azt hiszi, hogyha több pasztát, vagy zsírt nyom rá, akkor jobban elvezeti a hőt... Ebből adódik, hogy a cuccból olyan helyre is szokott bőven jutni, ahova pedig nem kéne! Ez főleg az AMD procilknál okozhat sok kellemetlen meglepetést, ha a különböző L1, L2, stb lábainál rövidre zárja őket. Lámerek ilyenkor akár új procit is képesek venni, pedig csak alaposan le kell tisztítani a procit, és legtöbb esetben "meggyógyul"!

csüt. júl. 10, 2003 19:27
vas-tag

Hozzászólás 
nem is azt mondtam, hogy a magon veszélyes, hanem ha vmi okból kifolyik (jobban nemtudom mondani akár krém akár gyurma :)) ), mert akkor zár 1-2 áramkört, amit nem feltétlen kéne neki. Remélem nem veszed kötekedésnek, nem akartalak amúgy megbántani egyik üzimmel se.

Üdv

csüt. júl. 10, 2003 19:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
...mégegy félreértés.A paszta nem folyik.Olyan mint a gyúrma vagy inkább egy krém:) és nem a proci alatt hanem felett van mert a magra kell kenni...

csüt. júl. 10, 2003 18:03
vas-tag

Hozzászólás 
bocs egy kis helyreigazítás: én nem a hővezetésre gondoltam hanem az áramvezetésre (honnan vettem??? szervízekből hallom). Az a veszélyes benne ha kifolyik a proci alól, remélem mostmár sikerült megérteni, hogy mit akartam mondani...

csüt. júl. 10, 2003 17:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Seth82 te belegondoltál abba hogy mit monndtál???
:"Te képes voltál ezüstös szilikopasztát rakni a proci alá??? nem gondolod, hogy az egy "kicsit" veszéles??? Mert én nem tanácsolom senkinek se, mivel az ezüst igen jó vezető. (Ha félreértettem akkor bocs)."

Az ezüstpasztát a hővezetés miatt kell rákenni a magra...mert "kicsit" veszélyesen meleg lenne a helyzet anélkül.Tényleg az ezüst jó hővezető:)Bár gondolom te arra gondoltál hogy áramot vezetne..de ezt nemtom honnan szedted.

Ezt nem lehurrogásnak hanem építő kritikának szántam még mielőtt v.ki veszélyben kezdi érezni plaz AMD prociját és paszta eltávolításba kezdene:)) (bár nemhiszem hogy v.ki ilyenre vetemedene:D )

Vinyóból a 120as egyáltalán nem drága.A combo driveot pedig nem ajánlom...drágább mint ha veszel 2 cuccot és így még cd copyval sem tudsz másolni megha véletül gajjramegy akkor nincs egy meghajtód sem...
Az Xp azmeg szerintem csak vicc volt:)

csüt. júl. 10, 2003 17:03
vas-tag

Hozzászólás 
whyshee: Te képes voltál ezüstös szilikopasztát rakni a proci alá??? nem gondolod, hogy az egy "kicsit" veszéles??? Mert én nem tanácsolom senkinek se, mivel az ezüst igen jó vezető. (Ha félreértettem akkor bocs).

Amúgy én is beleraknék egy G4Ti4200-at az FX nem ér fel a teljesítményével, bár szerintem az ATi kártyái jobbak az alsó kategóriában (sőt ha jobban belegondolunk akkor a felsőben is). Vinyót mindenképp legalább 80, de szerintem a 120 sem elérhetetlen. XP tök felesleges. Ami a combo drive-ot illeti abban szerintem a samsung combo drive-ja legjobb választás, nem drága ám mégis jóval jobb mint az LG. Röviden ennyi most.

csüt. júl. 10, 2003 16:21
arany tag

Hozzászólás 
Nforce 2 vegyél.
A proc lazán bírja a 166os FSB-t. A hűtő jó választás sztem (nekem is ez van) 36°C alapon a proc 2100Mhzen (168*12,5) ezüstös zsírral. Persze a memeket DUALba kell rakni (2x256-ot vegyél és lehetőleg 400-ast)és szinkronba a procal.
Húzni eddig 172*13,5re sikerült de itt már a mem miatt már fagyott mivel "csak" 333 ramjaim vannak. Egyébként minden agressiv módban fut.
VGA legyen ATI 8500, 9000Pro, 9100 vagy NvidiaG4 Ti4200, estleg FX 5200.
HDD 80Gb vagy 120Gb

(Asus A7N8X Delux- 2 hálókártya, 3Com, Nvidia; Dolby Digital hang integrálva MCP-T; DUAL mem; SATA csati; USB; IEEE;
CPU 2400+(2GHz)@2600+(2,1GHz);
Spire FalconRock II venti;
VGA ATI R9000Pro;
2*256 DDR 333 RAM;
20 Quantum - 80 Maxtor - 120Gb Maxtor Winyó;
LG DVD és LG CD író;
LG 915+Ft monitor;
A4Tech AntiRSI bill;
Microsoft Optikai egér;
Codegen 300W;)

csüt. júl. 10, 2003 8:58
ezüst tag

Hozzászólás 
prophet: abban lehet, hogy igazad van, hogy win betöltésekor nem veszi észre a különbséget a via és az nforce között, de a stabilitásban és a tuningban már tutira észrevehető! Persze az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a másik gépemben egy 14ezer Ft-os sis-es ecs lap van és az is nagyon gyors és stabil is. Na az előző via-s lapom és a sis-es között volt annyi különbség, mint a mostani nforce-os és a via-s között van...

csüt. júl. 10, 2003 7:46
vas-tag

Hozzászólás 
Én vagyok az embered. Nekem ugyanez a lap, ugyanez a proci és ugyanez a memcsi van. Én nem vennék nforce-os lapot, egyrészt, mert jóval drágább, másrészt meg semmit nem fogsz érzékelni abból, hogy nforce lap van alattad vagy sem. Persze, most mondhatják azt, hogy de, de, nyilván, valami teszt kimutatja az erőfölényét, de nem fog gyorsabban felállni a windóz, nem lesz gyorsabb a tömörítés stb. A proci órajele kereken 2 GHz, nem pedig 1.93... Memóriából jó, ha CAS 2-est fogsz ki, bár ez úgyis csak utólag fog kiderülni.

csüt. júl. 10, 2003 7:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem is Nforce2-es lapot vegyél. Abit,Asus,Gigabyte van választék. A videokártyát felejtsd el. Rakj hozzá 4-5e HUF-ot és vegyél egy 8500/9100-at. Ez már nagyon alap a mai játékoknál!
Vinyóbol sem igazán értelek.Max. 1 ropogós ezres a különbség egy 60-as és egy 80-as vinyó között. 120 kicsit több. Nekem Genius Netscroll Optical van. Néha kicsit pontatlan.De van rajta 5 gomb meg egy görgő.XP tényleg nem kéne megvételre.
Lehet kicsit finnyás vagyok?? :-))

szer. júl. 09, 2003 23:41
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
kb. 2 órával ezelőtt akartam írni, de csak most jött össze a netem:(

...nem rossz a viakt400, de ha most veszed, akkor inkább válssz helyette egy nforce2 lapot.

A 2400+ -os proci órajele 2 GHz (15*133)!

VGA-ból ha játszani is akarsz, akkor vegyél inkább egy gef4ti4200-ast!

A winfost minek veszed meg! Magánszemélyekhez nem kopog be a BSA, cégnél meg nem használhatod a Home verziót!

Ennyi...

szer. júl. 09, 2003 23:25
arany tag

Hozzászólás 
Alaplap: Abit NF7 vagy NF7-S. Jobbak az nForce2-es lapok a Via KT400-nál
CPU hűtő: Glacialtech Igloo 2450 Light vagy Silent Breeze. Csendesek (19-20 dB) és könnyen felrakhatók (nem kell hozzá csavarhúzó).
Videokártya: ATI Radeon 8500, 9000Pro vagy 9100 (pénztárcától függően). Gef4 MX-el a mai játékok szinte meg sem moccannak
HDD: Seagate Barracuda 80-120 GB
PC ház: valamilyen Codegen, de a lényeg, hogy a ház mélysége legalább 480 mm legyen, hogy mobil rack és hasonlók ne ütközzenek majd az alaplapba

szer. júl. 09, 2003 23:18
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tök jól fog menni. A Via egy jó választás de:
1. Mindenképpen ma már ez éri meg: HDD 120GB
2. Személyes véleményem:
-VGA: Abit Gf4 Titanium 128MB/8x
-Egér: Nekem szivügyem volt, hogy jól funkcionáljon ezért akkopriban még luxus volt: (nekem) A4Tech rádiós egér
-Billentyű, FDD mindegy
-És nem vennék Combo CD-t (Egy Irót és egy DVD-t külön)

Üdv Energo.

szer. júl. 09, 2003 21:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Most ezt nem értem ? El akarod adni, vagy a konfigról érdekelne tapasztalat, vélemény ?
Ha Te akarod megvenni, és ennyiért kínálják, akkor alkualapnak jó.
Az XP-t OEM-be adják ? (CD+key)

szer. júl. 09, 2003 20:18
Profil Privát üzenet küldése ICQ
vas-tag

Hozzászólás 
Véleményeteket szeretném kikérni az alábbi összeállításról. Kifejezetten a Via KT400-ról, az alaplapról érdekelne tapasztalat...

Nos:
Alaplap: Asus A7V8X VIA KT400, LAN, DDR, USB2.0, 8xAGP,Serial-ATA, Socket A
CPU: AMD XP2400+ (1,93GHz/266) Socket A
CPU hűtő: Spire Falconrock 5F27B1M3 26,5dB, rézalapú, Duron 1,3 - 2,6XP
Memória: 512MB DDR-RAM 333MHz
Videokártya: MSI Geforce4 MX440-T8X (270MHz) 64MB DDRAM(400MHz) TV-Out BOX / 3év garancia
Hangkártya: Alaplapon…
HDD: 60GB Maxtor ATA100 7200rpm HDD
Floppy meghajtó: 1.44 FDD Sony
CD-ROM: 48/16/48/24 LG CDRW-DVD Combo OEM
Hálókártya: Alaplapon…
PC ház: Codegen Midi torony ház 6016L-P4 (szürke), vagy PB (kék) P4-es 300W táp
Billentyűzet: Magyar billentyuzet Altrix/Kolink PS2
Egér: Genius Netscroll+ EYE Optical 1-Scroll+3gomb PS2 egér
Microsoft Windows XP Home

Erről lenne szó... At ár tokkal-vonóval,XPvel: 151000Ft.

Szóval?
Előre is köszi!

szer. júl. 09, 2003 20:07
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 28 hozzászólás ]