Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 06, 2025 6:03

Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ] 
160 GB ide winyó XP alatt RAW módra vált. Miért ? 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
amper007 írta:
Csak 1 pici kerdesem lenne.. az IDE vezérlőd tutti 133? mert a 100 asok sajátossága tud az lenni hgy felismeri a vinyot és amikor meg kellene címeznie a 120Gb feletti területet elkezd idétlenkedni, hisztizni meg minden furcsa trükköt előadni. Nekem 1* volt már hasonló szívásom.. átraktam ata133 vezérlőre és láss csodát.. peace amper
ui. remélem tudtam segíteni :)

Közben a vinyóm átkerült egy Abit KD7A lapba, mint háttértár. És láss csodát, ott is elszálltak róla az adatok. Úgy érzem ez garis dolog lesz.

csüt. szept. 30, 2004 17:41
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
No megtaláltam, ATA 100-at tud a lap max. Akkor ez lesz a baja.

kedd szept. 14, 2004 22:28
arany tag

Hozzászólás 
:oops: Elfeledtem írni, hogy FAT32 a partíció, egyéb dolgok miatt.

Ez a IDE vezérlős kérdés kissé megfogott, most meg nem tudnám mondani, hogy 100-as, vagy 133-as.
Amúgy egy P3 lap, DFI CS32-TS a pontos típusa

Amúgy bocsi, hogy csak most reagálok, de melózom, és csak délelőtt van egy kevés időm benézni ide

kedd szept. 14, 2004 21:15
ezüst tag

Hozzászólás 
Csak 1 pici kerdesem lenne.. az IDE vezérlőd tutti 133? mert a 100 asok sajátossága tud az lenni hgy felismeri a vinyot és amikor meg kellene címeznie a 120Gb feletti területet elkezd idétlenkedni, hisztizni meg minden furcsa trükköt előadni. Nekem 1* volt már hasonló szívásom.. átraktam ata133 vezérlőre és láss csodát.. peace amper
ui. remélem tudtam segíteni :)

kedd szept. 14, 2004 13:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Freestyle írta:
Én is hasonlóan jártam.
160-as samsung vinyó. Újra partícionáltam az utolsó részét, / 5 GB rendszer, 100 GB tár, és a maradék ~45 GB tár / mert hibát írt ki rá a
Partition Magic. Szerinte nagyobb volt a partíció, mint a lemez.
Tehát töröltem a 45 Gigás részt, és újra partícionáltam volna. Csak hát újraindulás után dolgozott is, egy darabig. Aztán megállt. Azóta a 100 gigás rész RAW lett :twisted: :twisted: Ami ciki a dologban, hogy fullon volt adattal.

Előtte is furán viselkedett ez a vinyó XP alatt, mert ha nagyobb fájlokat másoltam a 45 gigás részre, akkor egyszerűen újra indult a gép, és az egész rendszer partícióm elszállt. Mindegy volt, hogy NTFS, vagy FAT32-re volt-e formázva.

Most jó lenne valamivel visszanyerni az adatokat.
GetDataBack lefut, csak épp nem ment, mert regizni kellene, és nagyon nem találtam hozzá működő kulcsot.

GetDataBack for NTFS v.2.17 :arrow: ezt szerezd meg.

Aztán utána:
Felh. : Freestyle
Kód : EFCJNTCPHYFPCV

Ha nem megy, akkor csak szólj.

kedd szept. 14, 2004 10:56
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Én is hasonlóan jártam.
160-as samsung vinyó. Újra partícionáltam az utolsó részét, / 5 GB rendszer, 100 GB tár, és a maradék ~45 GB tár / mert hibát írt ki rá a
Partition Magic. Szerinte nagyobb volt a partíció, mint a lemez.
Tehát töröltem a 45 Gigás részt, és újra partícionáltam volna. Csak hát újraindulás után dolgozott is, egy darabig. Aztán megállt. Azóta a 100 gigás rész RAW lett :twisted: :twisted: Ami ciki a dologban, hogy fullon volt adattal.

Előtte is furán viselkedett ez a vinyó XP alatt, mert ha nagyobb fájlokat másoltam a 45 gigás részre, akkor egyszerűen újra indult a gép, és az egész rendszer partícióm elszállt. Mindegy volt, hogy NTFS, vagy FAT32-re volt-e formázva.

Most jó lenne valamivel visszanyerni az adatokat.
GetDataBack lefut, csak épp nem ment, mert regizni kellene, és nagyon nem találtam hozzá működő kulcsot.

kedd szept. 14, 2004 8:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
Buksika írta:
Thomas:
ha nem említed ezt a két progit, nem tudom mivel állítottam volna az adataimat, nagyon jók!

Igen, ezek a progik elég jól működnek!
Néhány file-típus van csak,amit nem tudnak 100%-osan visszahozni.

hétf. szept. 13, 2004 23:34
ezüst tag

Hozzászólás 
Thomas:
ha nem említed ezt a két progit, nem tudom mivel állítottam volna az adataimat, nagyon jók!

Steven 001:
Nekem is négybe van szedve, egy 10,40,40,60-as partíciókra. Mégis bekövetkezett ez a baki, hogy nem (jól) látja a fölső 30 gigát. Vagyis a Windows rendbtette úgy, hogy kirakta *.chk fileokba, de ezzel elvesztek a fájlnevek, könyvtárszerkezetek, dátumok, meg minden.

Viszont még mindig nem tudom mi az a RAW mód. :?:

hétf. szept. 13, 2004 12:36
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Steven001
Nézd meg a vinyó cimkéjét és látni fogod hogy miért is 152Gb
(gép 1024-el számol, vinyógyártók 1000-el).
Viszont erről már volt sok vita itt olvass utánna.

vas. szept. 12, 2004 19:12
vas-tag

Hozzászólás 
Hi EWW98

Nekem is ugyan ilyen vinyóm van, de nekem semmi bajom nincs vel.
Még XP telepítés előtt 4 db-ba (FAT32) szedtem és ezek után ment mint az állat.
(én is megcsináltam azt a registry bejegyzést)

Csak egy kis problémám van:
- csak ~152000 MB-ot ismer fel a 160000 MB helyett
- WIN 98/ME ****, múltkor 1,3 TB-ot írt ki 6 könyvtár együttes méretére(éertelmezhetetlen könyvtárneveket ír ki)

Amúgy XP Prof-ot használok.
Sajnálom hogy semmi konkrét megoldást nem tudtam adni....

vas. szept. 12, 2004 10:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
tudom ez nem annyira szorosan témába vág, de azért érdekes:

nekem egyszer volt olyan, hogy benthagytam a mobil vinyót a rack-ben egy windows instal alatt. meg is lett az eredménye. amikor bejelentkeztem a rendszerbe, és megnéztem a vinyókat nem látta a mobilt, pedig minden okés volt vele. aztán végül fdisk-el sikerült megnézni, hogy 4 darab nem-DOS partíció volt a vinyón, és ezek összesen a 300%-át használtak a rajta levő szabad területnek :shock: ...
még a törlésükkel is megszenvedtem mert az fdisk bekéri a partíció címkéjét a törléshez (akkor nem ismertem más progit erre), és olyan karakterekből állt, emit még Alt+szám kóddal sem tudtam elővarázsolni, mert nem ismertem meg hogy melyik mi ;)

szerencsére nem volt rajta pótolhatatlan adat... :D

Buksika: ekkora vinyónál már sztem ne használj fat-ot, hanem inkább ntfs-t

szomb. szept. 11, 2004 19:57
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Nekem is ugyanilyen gondom van. Szintén Samsung 160-as winyó, négybe particionálva, FAT32-vel, minden partició dugig adatokkal. Most telepítettem újra az XP-t, és az utolsó partíció egy részén először mindenféle hülye könyvtárnevek voltak, majd egy következő újrainduláskor az XP észlelte hogy valami nincs rendben, és szépen "megtakarította" a FAT táblát, de az adatok rajta vannak valahol, mert a szabad hely mérete nem változott. Norton SystemWorks-el próbálkoztam, de nem hozta helyre. De a lényeg az, hogy nekem is az utolsó 30 Gigányi helyet nem akarja kezelni az XP. Egyébként mi az a RAW mód? Egyelőre az adatok visszanyerésén próbálkozom.
Valaki tudja, hogy mi ennek az oka-megoldása?

szomb. szept. 11, 2004 19:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen, ilyenkor kerül a képbe a GetDataBack, és az EasyRecovery. :-(

vas. júl. 18, 2004 23:44
arany tag

Hozzászólás 
Egyik havernak most törölte a mobilon lévő összes adatát. Az a vinyo is átváltott RAW-ba, a saját gépemben is kiprobáltam. A másik havernál (szintén XP) 2x is induláskor "árva fájlok törlése..." és letakaritotta a mobil vinyot, mire rárjöttünk, hogy a rack volt kontakthibás. Nem tudom miért csinálja, de engem is érdekelne. (Automata lemezkarbantartásnak nem rossz. :lol: )

Nézz át a windows és a hardver témákban, ott az elveszett fájlok visszanyerése már többször ki volt tárgyalva, de mindig előkerül. Mi is lenne velünk a windows nélkül?

szomb. júl. 17, 2004 10:30
vas-tag

Hozzászólás 
Feltettem mindent rá, remélem jó eredménye lesz. Kösz

Helyre lehet hozni programmal a particiós táblát a vinyón ?

pén. júl. 16, 2004 20:13
ezüst tag

Hozzászólás 
Service Packeket tedd fel az XP-re.

csüt. júl. 15, 2004 20:28
vas-tag

Hozzászólás 160 GB ide winyó XP alatt RAW módra vált. Miért ?
azt hiszem nem vagyok egyedül ezzel a problémával, ezért felvetem, mert én már nem boldogulok vele.

Van egy 160GB-s Samsung Ide winchim NTFS-re formatálva egy partícióban. Az oprendszer XP. A winyó egy ideig mûködik minden probléma nélkül, majd minden elõjel nélkül újraindításnál egy nem formatált vinyóként jelentkezik, amin nem lehet a checkdisk-et sem végrehajtani, mert a winyó átáll RAW módra. Legalábbis ezt írja ki rá hibaként. A Getdataback-el visszanyertem a tartalmát, de ezzel még a fõ probléma nem oldódott meg, mert újra kell formatálni.

Van rá mód visszaállítani az eredeti állapotát ? Lehetséges, hogy az XP hibája, vagy az alaplapé ? Az alaplap bios-a felismeri a 160 GB-os méretet, de az XP már csak 130 akárhányként kezelné, de azt sem stabilan. Ugyanezt tapasztaltuk 200 GB-os vinyómál is.

Kaptam egy tippet és a regisztrációs adatbázisba a HKLM \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ atapi \ Parameters címhez létrehoztam egy DWORD változót, amely Enablebiglba néven lett és értéke 1-re lett állítva, de úgy tûnik nem segít a bajon.

Van valakinek használható ötlete ? Azon kívül, hogy le tudja menteni a winyómról ami rajta van.

Minden ötletet szívesen fogadok, eklõre is köszi.

Most lefrissítettem az alaplapom (Abit NF7-S) bios-t is, még nem látom az eredményt, de még van mit lementenem a vinyóról.

csüt. júl. 15, 2004 20:25
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 17 hozzászólás ]