Szerző |
Üzenet |
Freestyle
arany tag
Csatlakozott: hétf. márc. 29, 2004 11:37 Hozzászólások: 273 Tartózkodási hely: Törökszentmiklós
|
amper007 írta: Csak 1 pici kerdesem lenne.. az IDE vezérlőd tutti 133? mert a 100 asok sajátossága tud az lenni hgy felismeri a vinyot és amikor meg kellene címeznie a 120Gb feletti területet elkezd idétlenkedni, hisztizni meg minden furcsa trükköt előadni. Nekem 1* volt már hasonló szívásom.. átraktam ata133 vezérlőre és láss csodát.. peace amper ui. remélem tudtam segíteni
Közben a vinyóm átkerült egy Abit KD7A lapba, mint háttértár. És láss csodát, ott is elszálltak róla az adatok. Úgy érzem ez garis dolog lesz.
|
csüt. szept. 30, 2004 17:41 |
|
|
Freestyle
arany tag
Csatlakozott: hétf. márc. 29, 2004 11:37 Hozzászólások: 273 Tartózkodási hely: Törökszentmiklós
|
No megtaláltam, ATA 100-at tud a lap max. Akkor ez lesz a baja.
|
kedd szept. 14, 2004 22:28 |
|
|
Freestyle
arany tag
|
Elfeledtem írni, hogy FAT32 a partíció, egyéb dolgok miatt.
Ez a IDE vezérlős kérdés kissé megfogott, most meg nem tudnám mondani, hogy 100-as, vagy 133-as.
Amúgy egy P3 lap, DFI CS32-TS a pontos típusa
Amúgy bocsi, hogy csak most reagálok, de melózom, és csak délelőtt van egy kevés időm benézni ide
|
kedd szept. 14, 2004 21:15 |
|
|
amper007
ezüst tag
|
Csak 1 pici kerdesem lenne.. az IDE vezérlőd tutti 133? mert a 100 asok sajátossága tud az lenni hgy felismeri a vinyot és amikor meg kellene címeznie a 120Gb feletti területet elkezd idétlenkedni, hisztizni meg minden furcsa trükköt előadni. Nekem 1* volt már hasonló szívásom.. átraktam ata133 vezérlőre és láss csodát.. peace amper
ui. remélem tudtam segíteni :)
|
kedd szept. 14, 2004 13:42 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4154 Tartózkodási hely: Baranya
|
Freestyle írta: Én is hasonlóan jártam. 160-as samsung vinyó. Újra partícionáltam az utolsó részét, / 5 GB rendszer, 100 GB tár, és a maradék ~45 GB tár / mert hibát írt ki rá a Partition Magic. Szerinte nagyobb volt a partíció, mint a lemez. Tehát töröltem a 45 Gigás részt, és újra partícionáltam volna. Csak hát újraindulás után dolgozott is, egy darabig. Aztán megállt. Azóta a 100 gigás rész RAW lett Ami ciki a dologban, hogy fullon volt adattal. Előtte is furán viselkedett ez a vinyó XP alatt, mert ha nagyobb fájlokat másoltam a 45 gigás részre, akkor egyszerűen újra indult a gép, és az egész rendszer partícióm elszállt. Mindegy volt, hogy NTFS, vagy FAT32-re volt-e formázva. Most jó lenne valamivel visszanyerni az adatokat. GetDataBack lefut, csak épp nem ment, mert regizni kellene, és nagyon nem találtam hozzá működő kulcsot.
GetDataBack for NTFS v.2.17 ezt szerezd meg.
Aztán utána:
Felh. : Freestyle
Kód : EFCJNTCPHYFPCV
Ha nem megy, akkor csak szólj.
|
kedd szept. 14, 2004 10:56 |
|
|
Freestyle
arany tag
|
Én is hasonlóan jártam.
160-as samsung vinyó. Újra partícionáltam az utolsó részét, / 5 GB rendszer, 100 GB tár, és a maradék ~45 GB tár / mert hibát írt ki rá a
Partition Magic. Szerinte nagyobb volt a partíció, mint a lemez.
Tehát töröltem a 45 Gigás részt, és újra partícionáltam volna. Csak hát újraindulás után dolgozott is, egy darabig. Aztán megállt. Azóta a 100 gigás rész RAW lett Ami ciki a dologban, hogy fullon volt adattal.
Előtte is furán viselkedett ez a vinyó XP alatt, mert ha nagyobb fájlokat másoltam a 45 gigás részre, akkor egyszerűen újra indult a gép, és az egész rendszer partícióm elszállt. Mindegy volt, hogy NTFS, vagy FAT32-re volt-e formázva.
Most jó lenne valamivel visszanyerni az adatokat.
GetDataBack lefut, csak épp nem ment, mert regizni kellene, és nagyon nem találtam hozzá működő kulcsot.
|
kedd szept. 14, 2004 8:35 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4154 Tartózkodási hely: Baranya
|
Buksika írta: Thomas: ha nem említed ezt a két progit, nem tudom mivel állítottam volna az adataimat, nagyon jók!
Igen, ezek a progik elég jól működnek!
Néhány file-típus van csak,amit nem tudnak 100%-osan visszahozni.
|
hétf. szept. 13, 2004 23:34 |
|
|
Buksika
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 81 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Thomas:
ha nem említed ezt a két progit, nem tudom mivel állítottam volna az adataimat, nagyon jók!
Steven 001:
Nekem is négybe van szedve, egy 10,40,40,60-as partíciókra. Mégis bekövetkezett ez a baki, hogy nem (jól) látja a fölső 30 gigát. Vagyis a Windows rendbtette úgy, hogy kirakta *.chk fileokba, de ezzel elvesztek a fájlnevek, könyvtárszerkezetek, dátumok, meg minden.
Viszont még mindig nem tudom mi az a RAW mód.
|
hétf. szept. 13, 2004 12:36 |
|
|
Mikk
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 360 Tartózkodási hely: Budapest
|
Steven001
Nézd meg a vinyó cimkéjét és látni fogod hogy miért is 152Gb
(gép 1024-el számol, vinyógyártók 1000-el).
Viszont erről már volt sok vita itt olvass utánna.
|
vas. szept. 12, 2004 19:12 |
|
|
steven001
vas-tag
|
Hi EWW98
Nekem is ugyan ilyen vinyóm van, de nekem semmi bajom nincs vel.
Még XP telepítés előtt 4 db-ba (FAT32) szedtem és ezek után ment mint az állat.
(én is megcsináltam azt a registry bejegyzést)
Csak egy kis problémám van:
- csak ~152000 MB-ot ismer fel a 160000 MB helyett
- WIN 98/ME ****, múltkor 1,3 TB-ot írt ki 6 könyvtár együttes méretére(éertelmezhetetlen könyvtárneveket ír ki)
Amúgy XP Prof-ot használok.
Sajnálom hogy semmi konkrét megoldást nem tudtam adni....
|
vas. szept. 12, 2004 10:00 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
tudom ez nem annyira szorosan témába vág, de azért érdekes:
nekem egyszer volt olyan, hogy benthagytam a mobil vinyót a rack-ben egy windows instal alatt. meg is lett az eredménye. amikor bejelentkeztem a rendszerbe, és megnéztem a vinyókat nem látta a mobilt, pedig minden okés volt vele. aztán végül fdisk-el sikerült megnézni, hogy 4 darab nem-DOS partíció volt a vinyón, és ezek összesen a 300%-át használtak a rajta levő szabad területnek ...
még a törlésükkel is megszenvedtem mert az fdisk bekéri a partíció címkéjét a törléshez (akkor nem ismertem más progit erre), és olyan karakterekből állt, emit még Alt+szám kóddal sem tudtam elővarázsolni, mert nem ismertem meg hogy melyik mi
szerencsére nem volt rajta pótolhatatlan adat...
Buksika: ekkora vinyónál már sztem ne használj fat-ot, hanem inkább ntfs-t
|
szomb. szept. 11, 2004 19:57 |
|
|
Buksika
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 81 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sziasztok!
Nekem is ugyanilyen gondom van. Szintén Samsung 160-as winyó, négybe particionálva, FAT32-vel, minden partició dugig adatokkal. Most telepítettem újra az XP-t, és az utolsó partíció egy részén először mindenféle hülye könyvtárnevek voltak, majd egy következő újrainduláskor az XP észlelte hogy valami nincs rendben, és szépen "megtakarította" a FAT táblát, de az adatok rajta vannak valahol, mert a szabad hely mérete nem változott. Norton SystemWorks-el próbálkoztam, de nem hozta helyre. De a lényeg az, hogy nekem is az utolsó 30 Gigányi helyet nem akarja kezelni az XP. Egyébként mi az a RAW mód? Egyelőre az adatok visszanyerésén próbálkozom.
Valaki tudja, hogy mi ennek az oka-megoldása?
|
szomb. szept. 11, 2004 19:28 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
|
Igen, ilyenkor kerül a képbe a GetDataBack, és az EasyRecovery.
|
vas. júl. 18, 2004 23:44 |
|
|
caprine
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 388 Tartózkodási hely: BAZ megye
|
Egyik havernak most törölte a mobilon lévő összes adatát. Az a vinyo is átváltott RAW-ba, a saját gépemben is kiprobáltam. A másik havernál (szintén XP) 2x is induláskor "árva fájlok törlése..." és letakaritotta a mobil vinyot, mire rárjöttünk, hogy a rack volt kontakthibás. Nem tudom miért csinálja, de engem is érdekelne. (Automata lemezkarbantartásnak nem rossz. )
Nézz át a windows és a hardver témákban, ott az elveszett fájlok visszanyerése már többször ki volt tárgyalva, de mindig előkerül. Mi is lenne velünk a windows nélkül?
|
szomb. júl. 17, 2004 10:30 |
|
|
EWW98
vas-tag
|
Feltettem mindent rá, remélem jó eredménye lesz. Kösz
Helyre lehet hozni programmal a particiós táblát a vinyón ?
|
pén. júl. 16, 2004 20:13 |
|
|
Virtual_Reality
ezüst tag
|
Service Packeket tedd fel az XP-re.
|
csüt. júl. 15, 2004 20:28 |
|
|
EWW98
vas-tag
|
160 GB ide winyó XP alatt RAW módra vált. Miért ?
azt hiszem nem vagyok egyedül ezzel a problémával, ezért felvetem, mert én már nem boldogulok vele.
Van egy 160GB-s Samsung Ide winchim NTFS-re formatálva egy partícióban. Az oprendszer XP. A winyó egy ideig mûködik minden probléma nélkül, majd minden elõjel nélkül újraindításnál egy nem formatált vinyóként jelentkezik, amin nem lehet a checkdisk-et sem végrehajtani, mert a winyó átáll RAW módra. Legalábbis ezt írja ki rá hibaként. A Getdataback-el visszanyertem a tartalmát, de ezzel még a fõ probléma nem oldódott meg, mert újra kell formatálni.
Van rá mód visszaállítani az eredeti állapotát ? Lehetséges, hogy az XP hibája, vagy az alaplapé ? Az alaplap bios-a felismeri a 160 GB-os méretet, de az XP már csak 130 akárhányként kezelné, de azt sem stabilan. Ugyanezt tapasztaltuk 200 GB-os vinyómál is.
Kaptam egy tippet és a regisztrációs adatbázisba a HKLM \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ atapi \ Parameters címhez létrehoztam egy DWORD változót, amely Enablebiglba néven lett és értéke 1-re lett állítva, de úgy tûnik nem segít a bajon.
Van valakinek használható ötlete ? Azon kívül, hogy le tudja menteni a winyómról ami rajta van.
Minden ötletet szívesen fogadok, eklõre is köszi.
Most lefrissítettem az alaplapom (Abit NF7-S) bios-t is, még nem látom az eredményt, de még van mit lementenem a vinyóról.
|
csüt. júl. 15, 2004 20:25 |
|
|