Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 08, 2025 19:27

Hozzászólás a témához  [ 14 hozzászólás ] 
MiniDv-svcd mivel lehet,érdemes? 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 
Otom: ha még érdekel a pinnacle kb 1 éve használom irj mailt a kérdéseiddel megpróbálok segíteni apu164@axelero.hu

szomb. jan. 08, 2005 18:49
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Otom!

Idézet:
Nem a dvd iro drága hanem az, hogy akkor már kellene alaplapot+procit+vincsit+tápot cserélnem ha ezt összeadom igy karácsony környékén biztos 100e felett lenne. A kamera 135eft-volt ugyhogy....gondolom érthetö a problémám. (sajnos a szülök már nem tömik a zsebem már 15éve)

Miért is kellene? Ahol az SVCD/VCD-t meg tudod csinálni, ott a DVD-t is, talán tovább tart, de éjszaka ráér dolgozni a gép. VCD/SVCD-vel is lehetnek gondok bizonyos DVD lejátszóknál, nem beszélve a minőségről és a szolgáltatásokról. Egy DVD író 1x.xxxFt, ennyi kell és a nyersanyag, ami nem sokkal drágább.

Üdv
Inhouse

hétf. jan. 03, 2005 11:44
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
a vcd svcd védelmében: egyrészt pl nekem sincs dvd-irom, se asztali lejátszom, viszont van egy hordozhato mp3 lejátszos magnom ami mellékesen a lejátssza a vcd/svcd-t is... de akár mp3 discmanben is kaphato olyan ami vcd-t is lejátszik, és ha az ember mutogatni akarja a felvételeit, annál egyszerübb modszer nincs mint egy tenyérnyi lejátszot odavinni ahol meg akarom mutatni a felvételem. Persze amint mindenhol lesz indent játtszo dvd lejáttszo és mindenkinek lesz dvdfelvevöje, értelmét veszti ez az egész de addig kár fikázni.

pén. dec. 24, 2004 17:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
Rám gondolt.
És nyilván ha nincs pénz fejleszteni, akkor svcd kell.
Sajna nem tudom milyen progi kell, de anno a kreditweben rengeteg ilyen konvertáló progi volt.
Sajna a warez oldalakra nagyon rászálltak a zsaruk.

csüt. dec. 23, 2004 21:09
platina tag

Hozzászólás 
Persze, hogy nem Rád gondoltam...

csüt. dec. 23, 2004 20:48
ezüst tag

Hozzászólás 
Szerintem ne offoljuk szét meg ne személyeskedjünk felesleges!
Sztem nem is rám gondoltál mivel közel 8éve ez a nick-em.:)
Nekem van a mai napig olyan svcd filmem ami kritály tiszta és semmi külömbséget nem veszek észre dvd-svcd között!!! (Pana dvd-Pana 100hz TV)
Szoval ezért is kérdeztem. Nem a dvd iro drága hanem az, hogy akkor már kellene alaplapot+procit+vincsit+tápot cserélnem ha ezt összeadom igy karácsony környékén biztos 100e felett lenne. A kamera 135eft-volt ugyhogy....gondolom érthetö a problémám. (sajnos a szülök már nem tömik a zsebem már 15éve)

Üdv.:
Tomi

csüt. dec. 23, 2004 18:54
platina tag

Hozzászólás 
OFF,
Lehet, hogy erős volt a hangnem az előző hozzászólásomban, bocs érte, bár nem Rád céloztam.

Elmondom, mire gondoltam:
- VCD-t és SVCD-t lehet CD íróval írni, szemben a DVD íróval, ami kb egy évvel ezelőttig nagyságrendekkel drágább volt, mint a CD író. S míg nem volt elterjedt a DVD író, az ADSL, addig örülhettünk, hogy mozgóképet digitálisan rögzítve egyik eszközről a másikra CD-n olcsón, viszonylag nézhető minőségben átvihettünk.
- a DVD lejátszók újabb generációi játszák csak le az új formátumokat, tehát aki 2 éve méreg drágán beruházott ilyen lejátszóba, annak hiába tömörítesz divx-be.
- asztali DVD írót persze, hogy érdemes venni, már akinek van rá pénze, de 20e alatt már kapsz videót, ha csak az esti film visszanézésére kell. Természetesen nem lehet összehasnlítani a minőségbeli különbséget.

Ma, amikor hétről hétre olcsóbbak ezek a cikkek, csak a legújabb technológiát érdemes megvásárolni, de nem lenézendő az, aki a valamely oknál fogva nem ez után érdeklődik. Nem kellene kakának nevezni, hanem segíteni illene vagy nem kell hozzászólni. Ha már az agyára megy egy-egy topicban az állandó ismételgetés, bölcsebb lenne egy linket adni.

Sajnos, előző hozászólásomban hasonlóan kultúrálatlan hangnemben szólaltam meg, mint azok, akiket vele bíráltam.
Az pedig, akinek címeztem az utolsó mondatot, sztem tudja hogy rá gondoltam.
Részemről a vitát a magam részéről befejezem.

Kellemes Karácsonyt Mindenkinek!

csüt. dec. 23, 2004 16:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
( Inhouse elektroban visszakapod:) )

Ne ijesztgess, hékás! :lol:

Üdv
Inhouse

csüt. dec. 23, 2004 15:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Én sem hinném, hogy a VCD-t vagy SVCD-t le kellene "fikázni", hisz jó arra, amire kitalálták.

Nálunk nem terjedtek el a csak videoCD játszók, de a többség DVD játszó valóban tudja, de akkor ha DVD-t is le tud játszani, akkor minek a VCD/SVCD...

Idézet:
Időközben jelentek meg újabb formátumok, de pl. az asztali DVD lejátszók nagy többsége még nem játsza le a ezeket.

Időközben megjelent a DVD, azt meg csak lejátsza a DVD lejátszó... :lol: Ha a divxre gondolsz, akkor az később volt és PCre találták, ki bár már beépül a mostani DVD lejátszókba is.

Idézet:
Lehet, hogy a VHS felett is eljárt az idő, de mutass még egy ilyen olcsó beszerzésű felvevőt.

A videokazetta 400-500Ft, a DVD-R 120-350, az videók ára a mélyben, de asztali DVD írót is érdemes már venni, nemrégen a 6fejes videók kerültek ennyibe, 50eFt-tól lehet kapni.

Idézet:
Úgyhogy, sztem qrvára nem kellene leszarozni és fikázni mindent, ami nem olyan, mint az igen tisztelt rendszeres hozzászólóké! És qrvára stílust kéne váltani, nem kiutálni mindenkit a digitcamos, videós és hasonló topicokból! Világos Te ÁLLANDÓANNEVETVÁLTOZTATÓMINDENHEZHOZZÁSZÓLÓ ?!?!?!?!?!?!?
(Jól felhúztam magam a végére Laughing )

Ez a hangnem nem igazán illik ide, csitulj el egy kicsit :roll: Ki a nevetváltoztató szerinted?

Egy miniDV kamera 100eFt-os beruházás, egy DVDíró pedig 15-18eFt-os, talán megéri... főleg, hogy az eredeti kérdés az volt, hogy mivel érdemes? VCD/SVCD-vel nem...

Üdv
Inhouse

csüt. dec. 23, 2004 15:07
platina tag

Hozzászólás 
Én sem hinném, hogy a VCD-t vagy SVCD-t le kellene "fikázni", hisz jó arra, amire kitalálták. Időközben jelentek meg újabb formátumok, de pl. az asztali DVD lejátszók nagy többsége még nem játsza le a ezeket.
Lehet, hogy a VHS felett is eljárt az idő, de mutass még egy ilyen olcsó beszerzésű felvevőt.
Úgyhogy, sztem qrvára nem kellene leszarozni és fikázni mindent, ami nem olyan, mint az igen tisztelt rendszeres hozzászólóké! És qrvára stílust kéne váltani, nem kiutálni mindenkit a digitcamos, videós és hasonló topicokból! Világos Te ÁLLANDÓANNEVETVÁLTOZTATÓMINDENHEZHOZZÁSZÓLÓ ?!?!?!?!?!?!?
(Jól felhúztam magam a végére :lol: )

csüt. dec. 23, 2004 12:24
ezüst tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
inhouse írta:
MiniDV és VCD nem egy súlycsoport. DVD-t írj a Video Studio-val.

Üdv
Inhouse

Milyen igaz!
Ez már a második eset, hogy valaki a tökéletes DV minőségből VCD/SVCD kakát akar készíteni.
Minek ehhez miniDV?

Nos mivel nincs dvd-irom ezért nehezen menne az irás! Még mindig jobb minöségnek gondolom az SVCD-t mint a vhs kazettát!:)
Na de mivel ennyire fikáztok a svcd-vel fogok csináltatni egy dvd-t meg egy svcd-t ugyanarrol és összehasonlitom.:)
Kösz az épitö jellegü hozzászolást! ( Inhouse elektroban visszakapod:) )

Tomi

csüt. dec. 23, 2004 11:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
inhouse írta:

Üdv
Inhouse

Milyen igaz!
Ez már a második eset, hogy valaki a tökéletes DV minőségből VCD/SVCD kakát akar készíteni.
Minek ehhez miniDV?

csüt. dec. 23, 2004 10:41
gyémánt tag

Hozzászólás 

Üdv
Inhouse

csüt. dec. 23, 2004 8:38
ezüst tag

Hozzászólás MiniDv-svcd mivel lehet,érdemes?
MiniDv-svcd mivel lehet,érdemes?

Most vettem egy Minidv-s kamerát szoval eléggé kezdö vagyok!:)
Ulead videostudio7-et kaptam hozzá.
Az elsö meglepetésem az volt hogy lassu a gépem picit hozzá (P2@900) a második meglepetésem hogy svcd-re nem tud konvertálni csak vcd-re!
Csináltam egy probát vcd-re de sztem nem lett valmi jo minöség többre számitok.
Milyen progit használjak ami közvetlenül tudja?
1általán hogy érdemes ennek az egésznek nekiálni?
Elöre is köszi
Tomi

szer. dec. 22, 2004 21:01
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 14 hozzászólás ]