Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 08, 2025 19:28

Hozzászólás a témához  [ 54 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Teljesítmény csökkentés!!!! 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
jaaaaaaaaa!!:)

pén. feb. 11, 2005 16:14
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Salvatore Salvataggio írta:
melyik kép?

hát amit a gépemről linkeltem :)

pén. feb. 11, 2005 7:51
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
melyik kép?

csüt. feb. 10, 2005 14:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Salvatore Salvataggio írta:
djsms: www.maxx.hu ha nem bírja!:)
www.irfanview.com ha máskor raksz fel képet!:) jpg tömörítésnél elég 60% is nem a színhűség a fontos!:)

maxx: nézd csak meg a kép bal alsó sarkát tüzetesebben! ;)
képpel éjjel nem volt kedvem vacakolni... ;) amúgy (sajna csak egy beírás után) jeleztem a méretét!

szer. feb. 09, 2005 7:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen, 1,5 mega volt a kép. Gondolom nem az otthoni jegyzeteid gyűjtögeted ennyi GB-on? :wink:
Mindenképpen megérdemelne egy nagyobb/jobb tápot ez a szegény gép.
Csőkábellel valamennyit javíthatnál a dolgon, de nem túl sokat, mert ilyen mennyiségben már az is foglal helyet. Meg hát SCSI-csőkábelt még nem láttam. :)

Off:Én Acdsee-t használok képnézésre, és szerkesztésre, nagyon frankó kis progi.

szer. feb. 09, 2005 1:54
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
djsms: www.maxx.hu ha nem bírja!:)
www.irfanview.com ha máskor raksz fel képet!:) jpg tömörítésnél elég 60% is nem a színhűség a fontos!:)

kedd feb. 08, 2005 16:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Thomas írta:
djsms írta:
szóval a gép így néz ki:
http://amti.hu/inside.jpg
na itt csináljon valaki megfelelő hűtést... ;)
Jah a ház elejében van egy 8 centis venti, ami a 4 alsó vinyót hűti! Itt van egy 120-as maxtor, amire rá is fér :)

Szép kép. Nem gyenge időbe telt, amíg modemmel megnyitottam. :oops: :lol:

Látom rendesen meg van pakolva a házad, itt valóban nem olyan egyszerű rendet rakni. Próbáld a tápkábeleket valahogy füzérbe rendezni, sokat lendítene az összképen. :wink:
Mekkorák ezek a vinyók? Mennyi hely összesen?

bocs :) elfelejtettem odaírni a méretet!!! :oops:
a legalsó egy 9.1-es scsi a rendszernek, aztán van 1 80-as, többi 120-as. (4db). Ma bővül a paletta egy 80-as samsungal, amit gőzöm nincs hova tegyek...
A kábelek úgyahogy rendezve vannak, legalábbis próbáltam az alaplaphoz közel rakni őket, hogy az első oldali venti tudja hűteni a vinyókat! Gondolkodtam már a lapos kábelek lecserélésén, de egyelőre nem akarom ($) tápot kell először, mert így nem fogja bírni a 400-as codegen :P
mint látható az y-ból is kifogytam... ;)
a proci alapból kb 20dB-es venti által hűsül, alapesetben kb 40-42 fokon. Játék közben 60 fok is szokott lenni, így került oda az a brutál nagy másik, ami kb 10 fokot segít ilyenkor!!! Némi levegőt juttat a zalman chiphűtőnek is, így az 30 fok fölé még sosem ment :)
Sajnos 12 centis venti sehova sem fér be :(
A kártyákat próbáltam úgy elrendezni, hogy legyen szellőzésük.

kedd feb. 08, 2005 8:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
djsms írta:
szóval a gép így néz ki:
http://amti.hu/inside.jpg
Jah a ház elejében van egy 8 centis venti, ami a 4 alsó vinyót hűti! Itt van egy 120-as maxtor, amire rá is fér :)

Szép kép. Nem gyenge időbe telt, amíg modemmel megnyitottam. :oops: :lol:

Látom rendesen meg van pakolva a házad, itt valóban nem olyan egyszerű rendet rakni. Próbáld a tápkábeleket valahogy füzérbe rendezni, sokat lendítene az összképen. :wink:
Mekkorák ezek a vinyók? Mennyi hely összesen?

kedd feb. 08, 2005 1:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
szóval a gép így néz ki:
http://amti.hu/inside.jpg (másfél mega!)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára .djsms. kedd feb. 08, 2005 8:26-kor.

hétf. feb. 07, 2005 20:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Thomas írta:
djsms írta:
Thomas írta:
Ha a chipsetre akartok egy jó kis passzív hűtést, akkor vegyetek Zalman ZM-NB47-et. Kb. 1000 Ft, annyit megér.
Nekem is az van, 30 fok fölött még nem láttam a chipsetet. Igaz elég jól szellőzik a házam.

Zalman ZM-NB32J -hez mit szólsz? Ilyet sikerült csak szerezni

Ennek ugyanolyan a felfogatása? Mert ha jól emlékszem, amikor én a 47-est vettem, akkor azt írták, hogy nem megy fel a 32 egyes alaplapokra.
Egyébként majdnem ugyanolyan, mint az enyém, csak alacsonyabb valamennyivel.
Ha jól szellőzik a házad, akkor nem lesz vele gond.

Proci 41 fok system 20. Szerintem korrekt :) NF7-re simán rátehető volt! Házam szellőzése... nos teszek fel képet, döntsd el te :)

hétf. feb. 07, 2005 19:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
djsms írta:
Thomas írta:
Ha a chipsetre akartok egy jó kis passzív hűtést, akkor vegyetek Zalman ZM-NB47-et. Kb. 1000 Ft, annyit megér.
Nekem is az van, 30 fok fölött még nem láttam a chipsetet. Igaz elég jól szellőzik a házam.

Ennek ugyanolyan a felfogatása? Mert ha jól emlékszem, amikor én a 47-est vettem, akkor azt írták, hogy nem megy fel a 32 egyes alaplapokra.
Egyébként majdnem ugyanolyan, mint az enyém, csak alacsonyabb valamennyivel.
Ha jól szellőzik a házad, akkor nem lesz vele gond.

hétf. feb. 07, 2005 2:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Thomas írta:

pén. feb. 04, 2005 21:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
djsms írta:
Kicsit nyúztam a gépemet ma. Szóval alapjáraton normál nem húzott állapotban ~35 fok a proci. Ha netezek, akkor 40-50! Játék közben simán 60!
Most a cpu disconnet dolgozik ennyire hatásosan és a hűtőm ilyen gyenge? Elvileg 3200+hoz is jó (nem húzva)

Elég hatékony ez a C2 Cooling cucc, ezért nem kell meglepődni, ha ilyen eredméynek születnek. Nálam is nagyon jól dolgozik, még ezzel a mobil bartonnal is.

pén. feb. 04, 2005 13:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kicsit nyúztam a gépemet ma. Szóval alapjáraton normál nem húzott állapotban ~35 fok a proci. Ha netezek, akkor 40-50! Játék közben simán 60!
Most a cpu disconnet dolgozik ennyire hatásosan és a hűtőm ilyen gyenge? Elvileg 3200+hoz is jó (nem húzva)

csüt. feb. 03, 2005 22:57
platina tag

Hozzászólás 
Azt mi okozhatja, hogy 110 ( vagyis 220) alá nem tudom vinni az FSB-t, mert rögtön fagy a gép? Ekkor még a Vcore-hoz nem is nyúlok, de, ha lejjebb is viszem, ugyanez van.
NF-7-S, XP2600+(333FSB), 3*256MB

csüt. feb. 03, 2005 8:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
amúgy érdekes játékszer ez a 8rd
Ha hirtelen "állítom le" a procit, akkor gép kikapcs ;) Nem szereti az 1.65V-ról 1.1-re csökkenést. (FSB már 50) fél voltonként csökkentve viszont jó!
Ennyire kis fesz nem károsítja a procit?

Celeron (p4) hűtésre valmami működö szoftver?

csüt. feb. 03, 2005 7:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
valójában egy p3-as proci hűtőtömböt tervezek ráapplikálni. Olcsó (mert van belőle "raktáron" és tuti elbírja a hőterhelést ;) Pasztát tegyek ide is, vagy itt annyira nem problémás?
továbbá tervezek egy passzív védelmet is. Bordá(k)ra LM75 amit egy PIC néha lekérdez és ha a hőmérséklet elérte mondjuk a 75 fokot, akkor egyszerűen lekapcsolja a 220-at. Lehet több érzékelő is, csupán igény kérdése.
Vagy esetleg azt is meg lehetne csinálni, hogy 65 fok felett bekapcsol egy tartalék ventit, 75nél meg 220 lekapcs ;)

csüt. feb. 03, 2005 6:59
gyémánt tag

Hozzászólás 

csüt. feb. 03, 2005 1:54
platina tag

Hozzászólás 
djsms írta:
Gabor2 írta:
Nem tudom lehet-e állítani a fordulatszámot, én azt hinném, hogy igen. Bár a Speedfan oldalán is csak az NF7-S és NF7-M van fent, mint ventiállításban támogatott hardver.

Ha a Speedfannal nem megy ( http://www.almico.com/speedfan.php ), akkor gondolom a 8rdavcore-ral sem menne (ott nem tudom megtaláltad-e a Main fülön az Other controls között van a pwm0 -> proci venti és a pwm1 -> chipsett venti állítása; nem lineáris, nálam a 255-ből ha 5-re állítom, akkor megy 2700 helyett 1600 rpm-mel).

speedfan is állítja, csak kicsit érdekesen :) 100-5% között 2250-et pörög a venti, 5%-on ~1800-at, 0-án meg megáll. Jól meg is szívtam vele, mert biosban be volt kapcsolva a cpu venti megállás védelem ;)
viszont érdekes dologra lettem figyelmes! 8rd és speedfan egyszerre fut. 8rd-ben ahogy csökkentem a magfeszt, a speedfanban a 3. temp fokonként változik a magfesszel fordítottan arányosan. negyed voltonként 1 fokot vált.
Amúgy 625MHz-re és 1.1V-ra téve a procit a venti gyakorlatilag megállítható, nem emelkedett a proci hőmérséklete!!! A 12 centis tápom hangját lehetett már csak hallani na meg a dög hangos scsi vinyót :(
Sajna az alaplapi venti már megadta magát, így oda valami nagyobb passzív hűtést tervezek egy opcionális ventivel, game esetére :)
Éjszakára meg tápventi is kap egy kis feszültségcsökkentést, hogy teljesen hangtalan legyen ;) Procventi megállít :) Jó kis letöltő konfig lesz éjjelre :)
amúgy ennyire alacsony fesz nem árt a procinak?

Nekem Speedfanban 2%-ra állítva (ez 8rdavcore-ban 5-ös értéknek felel meg a 255-ös skálán) megy 1600 körül. Ez egyáltalán nem gond, 1-2% már elég halk kell, hogy legyen. Ha meg rosszul detektálná a venti sebességét, akkor lehet játszani a Config, Advanced alatt a chip beállításainál a FAN1 v. FAN2 divisor értékével. Nálam a 4 és 8 jön be, de azt már nem tudom elérni, hogy 1500 rpm alatt jól mutassa az értéket, bármit is állítok be neki.

Nyugodtan állíts be 2%-ot, attól még tökéletesen fog működni, hogy nem 2%-ot ad a ventinek, hanem kb. 50-et. Az Epox 8KHA+-ommal is így volt, a min. 1%-ra volt beállítva, a köv. sebesség meg 3%-ra.

Ja, és érdemes megnézni, hogy ha megy a proci venti, akkor a chip venti nélkül hány fokig melegszik. Lehet elég neki egy sima borda, mert a prociventitől áramlik elég levegő. A cpu ventijét meg szerintem érdemes lassan járatni (ahol már nincs hangja, nálam a 8cm-es 1600 rpm-nél már hangtalan), mert a magára hagyott gép egy véletlen fagyással és álló ventillátorral nem biztos, hogy túléli! És lefagyva a Speedfan sem fogja elindítani! :!: Sőt a bios sem fogja leállítani a gépet! :!: Igaz nem olyan nagy a valószínűsége, de annyira nem is kicsi, ismerve a Windowst.

csüt. feb. 03, 2005 1:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
djsms írta:
hm hm hm
már 28 foknál tartok... ;)
kár, hogy a venti fordulatszámát nem tudom állítani :( nf7-ben ez nem lehetséges szoftverből???
http://amti.hu/koho.jpg
apropó ezek a feszültség értékek nem túl magasak? (12V és 5V-ra gondolok)

Én tudom állítani Speedfannal a ventik fordulatszámát, és nekem is sima NF7 van. Szerintem vagy a ventid nem támogatja a ford. szám változtatását, vagy valami nincs jól belőve.
ha leveszed 0%-ra, akkor mit csinál?

csüt. feb. 03, 2005 0:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gabor2 írta:
Nem tudom lehet-e állítani a fordulatszámot, én azt hinném, hogy igen. Bár a Speedfan oldalán is csak az NF7-S és NF7-M van fent, mint ventiállításban támogatott hardver.

Ha a Speedfannal nem megy ( http://www.almico.com/speedfan.php ), akkor gondolom a 8rdavcore-ral sem menne (ott nem tudom megtaláltad-e a Main fülön az Other controls között van a pwm0 -> proci venti és a pwm1 -> chipsett venti állítása; nem lineáris, nálam a 255-ből ha 5-re állítom, akkor megy 2700 helyett 1600 rpm-mel).

speedfan is állítja, csak kicsit érdekesen :) 100-5% között 2250-et pörög a venti, 5%-on ~1800-at, 0-án meg megáll. Jól meg is szívtam vele, mert biosban be volt kapcsolva a cpu venti megállás védelem ;)
viszont érdekes dologra lettem figyelmes! 8rd és speedfan egyszerre fut. 8rd-ben ahogy csökkentem a magfeszt, a speedfanban a 3. temp fokonként változik a magfesszel fordítottan arányosan. negyed voltonként 1 fokot vált.
Amúgy 625MHz-re és 1.1V-ra téve a procit a venti gyakorlatilag megállítható, nem emelkedett a proci hőmérséklete!!! A 12 centis tápom hangját lehetett már csak hallani na meg a dög hangos scsi vinyót :(
Sajna az alaplapi venti már megadta magát, így oda valami nagyobb passzív hűtést tervezek egy opcionális ventivel, game esetére :)
Éjszakára meg tápventi is kap egy kis feszültségcsökkentést, hogy teljesen hangtalan legyen ;) Procventi megállít :) Jó kis letöltő konfig lesz éjjelre :)
amúgy ennyire alacsony fesz nem árt a procinak?

csüt. feb. 03, 2005 0:23
platina tag

Hozzászólás 

csüt. feb. 03, 2005 0:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
hm hm hm
már 28 foknál tartok... ;)
kár, hogy a venti fordulatszámát nem tudom állítani :( nf7-ben ez nem lehetséges szoftverből???
http://amti.hu/koho.jpg
apropó ezek a feszültség értékek nem túl magasak? (12V és 5V-ra gondolok)

szer. feb. 02, 2005 23:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
itthoni gépem (nf7 barton 2800+) biosban engedélyezve van a cpu disconnect, de 30 fok alá így sem hajlandó menni ez a dög...
most épp 35 fokon ketyeg normál üzemben! Mondjuk nem tudom hogy csinálja, mert eddig simán 40 fok is volt mindig és egy fokkal nincs hidegebb a lakásban... ;)

szer. feb. 02, 2005 23:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
feltettem a cpuidle-t. Hát semmit sem ér... ebédszünetben itthagytam a gépet képernyőkímélőt kikapcsolva, hogy mit művel. Semmi eltérés...
Abit BH7 Celo 2.6 Northwood-ként ismeri fel a cpuidle.

Laptopon meg speedfan-t használnám, de nem tudom a pll tipusát... laptopot meg ugye nem szedi szét az ember ;)

athlonos lapnál meg azt a megoldást "eszeltem ki", hogy ha kikapcsolom a gépet akkor a 220-at is lepukkantom neki a szünetmentesen ;) Codegen 400-as táp amúgy sem életbiztosítás (asszem sárga cimkés, ha ez jelent valamit)

szer. feb. 02, 2005 13:24
platina tag

Hozzászólás 
Úgy látom a tegnapi hozzászólásom mára köddé vált. :(
Akkor röviden:
8rdavcore-nél tényleg lehet gond az újraindításnál, megoldás: kilépéshez olyan preset-et kell társítani, ami a feszültséget normálisra állítja vissza. Úgy tűnik a feszültség újraindításkor nem áll vissza alapra, az órajel viszont igen (ehhez meg már kevés az 1,1V).
Tegnap még mást írtam :) , azóta változott a helyzet: a cpu disconnect-es programnak köszönhetően kb. 10 fokkal hidegebb a proci úgy, hogy alap órajelen (1800MHz, 2200+) megy 1,5V-on. Így nem nagyon van szükség a 8rdavcore-ra, legfeljebb akkor lenne, ha a ventillátort teljesen meg akarnám állítani.

CpuCool-t érdemes kipróbálni a P2-eshez, hátha tudja hűteni (régen én is használtam még P1-es korszakban).

szer. feb. 02, 2005 12:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
fel

szer. feb. 02, 2005 10:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
tegnap apum laptopjával is kínlódtunk, mert 50 fok körül ég a proci és így állandóan megy a ventije...
Gericom overdose (2200T) laptop. Coppermine proci (1GHz) sis630s chipset everest szerint valami kapok sis630s alaplapal :shock: sose hallottam ilyen cégről, hogy kapok :P
persze egy progi se ismeri fel a pll-t, pedig nagyon jó lenne visszavenni a teljesítményét!
valami ötlet, hogy miként lehetne ezt megoldani? Gericom oldalán nem sok hasznosra bukkantam...

kedd feb. 01, 2005 6:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
tegnap én is kipróbáltam ezt a 8rdavcoret.
NF7+2800-as barton (12,5*166-os változat) 625MHz-re is le tudtam vinni a procit ;) (12,5x50)
Fesz lement neki 1.1V-ra, RAM fesz szintén minimumra! Stabilan működik, gyakorlatilag webezésnél nem érezni különbséget!!! Viszont a proci nem akaródzott 30 fok alá menni, pedig nincs fenn a gép oldala sem és kézzel megfogva a bordát az jéghideg (vagyis szobahőmérsékletű 21-22 fok lehet)
Sajna a (proc)venti fordulatát még 1 progival sem sikerült állítani :(
Jah és még egy apróság. Miután ilyen drasztikusan levettem mindent restart után elkezd sípolni az alaplap, mintha túl melege lenne a procinak!!! Holott az teljesen hideg! :shock:

kedd feb. 01, 2005 6:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gabor2 írta:
Felraktam a progit. A telepített programoknál ott van, de a vezérlőpulton nem találom. Ezért felraktam a másikat is (amit már régebben szedtem le), azzal ugyanez a helyzet. Igaz ettől függetlenül hűvösebb a proci, úgyhogy működik. De úgy tűnik nem kell futnia, mert a process-ek között sem látom.
Biztos ott kell lennie a vezérlőpulton?

Lehet, hogy valamit félreértettél, vagy én fogalmaztam kicsit rosszul, ne haragudj, de a vezérlőpulton nem kell megjelennie, csak az eltávolítás résznél.
Process-ek között én sem találtam, de ettől függetlenül működik a progi. Gondolom beépül a registrybe, de ott meg nem néztem még utána.

kedd feb. 01, 2005 2:16
ezüst tag

Tartózkodási hely: Mindenki bűnös:van aki a sört vizezi, van aki embert öl.
Hozzászólás 
Hi!

Nah, megnéztem a 8rdavcore-t, igaz, csak próba szinten.
Nálam az lett a vége, hogy az addig stabil frekvenciák(fsb,proci,RAM), ill. feszültségek ingadozni kezdtek(Everest, MBProbe).Igaz, hogy nem veszélyes mértékben, de ez nekem nem tetszik.Maga a prg műxik, tehát "mobilizálás" nélkül is lehetett állítani a feszt, meg az órajeleket.
Ebből kiindulva sztem nekem elég lesz a C2TCV2.EXE.
(Azért a progit nem törlöm, hátha :lol: )

Üdv:
IceS

u.i.:
Gabor2:szerintem nem kell ott lennie.Nekem sincs sehol, de működik.

pén. jan. 28, 2005 19:27
platina tag

Hozzászólás 
Felraktam a progit. A telepített programoknál ott van, de a vezérlőpulton nem találom. Ezért felraktam a másikat is (amit már régebben szedtem le), azzal ugyanez a helyzet. Igaz ettől függetlenül hűvösebb a proci, úgyhogy működik. De úgy tűnik nem kell futnia, mert a process-ek között sem látom.
Biztos ott kell lennie a vezérlőpulton?

pén. jan. 28, 2005 1:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gabor2 írta:
Este kipróbálom (Thomas linkjéről leszedtem). Korábban egy S2KNGO.exe-t találtam a neten, ami egy Windows-os telepítő, az nForce2 S2K Bus Disconnection Switcher by The NGO Group névre hallgat. Erről írták azt, hogy nem lehet egyszerűen visszaállítani. Ez önmagában nem zavarna, de valakinek ciripelt utána a gépe, amikor nem dolgozott, és ez már zavarna. :D Emiatt fel se telepítettem. De mivel nekem is Abitom van, így ezzel a progival biztos nem lesz gond, ezért nyugodt szívvel rakom fel.

Teljesen nyugodtan felrakhatod, tökéletesen működik.

csüt. jan. 27, 2005 1:27
platina tag

Hozzászólás 
Este kipróbálom (Thomas linkjéről leszedtem). Korábban egy S2KNGO.exe-t találtam a neten, ami egy Windows-os telepítő, az nForce2 S2K Bus Disconnection Switcher by The NGO Group névre hallgat. Erről írták azt, hogy nem lehet egyszerűen visszaállítani. Ez önmagában nem zavarna, de valakinek ciripelt utána a gépe, amikor nem dolgozott, és ez már zavarna. :D Emiatt fel se telepítettem. De mivel nekem is Abitom van, így ezzel a progival biztos nem lesz gond, ezért nyugodt szívvel rakom fel.

szer. jan. 26, 2005 16:35
ezüst tag

Hozzászólás 
Hi!

Gabor2:

Én beírtam a gugliba "download AMD C2 Cooling" ,és a második-harmadik oldalon megtaláltam ,de a címet nem néztem :oops: .
A lényeg: "C2TCV2.EXE" néven jött le, és ez nem progi,hanem a winnel csinal valamit, mert miután végzett (0,0000001 s :) ),utána kiírta, hogy változtatások érvénybeléptetéseblabla...újraindít?A tálcán nincs semmi, de a hatás nem marad el :) .
Eredmény:indulás után :!: -8 fokC.
A 8rdavcore-leszedtem,de még nem néztem meg.Ehhez kell az átkötés :?:

Köszönettel:
IceS

u.i.:ha nem megy, küldöm mélben(59kB) - ices(kukac)mailbox(pont)hu

szer. jan. 26, 2005 9:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gabor2 írta:
Thx! Holnap kipróbálom. Illetve ma...

Nm. Sok sikert hozzá! Nekem bevált az NF7-hez.

szer. jan. 26, 2005 1:51
platina tag

Hozzászólás 
Thx! Holnap kipróbálom. Illetve ma...

szer. jan. 26, 2005 1:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gabor2 írta:

Thomas, ezt az AMD C2 progit hol találom? Ha kikapcsolod ezt a programot, akkor melegszik a procid, vagy változatlanul hűvös marad? Van olyan progi, ami a Win bejegyzéseinél (vagy hol) átír dolgokat, és onnantól már nincs is szükség rá. Nekem szimpatikusabb, ha vissza lehet állítani a dolgokat :) .

Ha nincs fennt a progi, akkor miután kilépek egy játékbol, vagy befejezek egy video kódolást, akkor nem hűl le nagyon gyorsan a procim.
Ha fennt van, akkor viszont látványos a hőmérséklet csökkenés. 1-2 perc alatt akár 10 fokot is eshet a hőfok!

Ez a kis progi megjelenik a vezérlőpulton, onnan könnyedén eltávolítható.

Itt a link:
http://www.tcmagazine.info/modules.php? ... how&id=174

szer. jan. 26, 2005 0:43
arany tag

Hozzászólás 
excalibur2 írta:
Egy P4 3 GHz, ASUS P4P800E Deluxe alaplapban.

A nagy teljesítmény a videoeditáláshoz szükséges.

Régebben, ha jól emlékszem voltak olyan software-ek, melyek segítségével le lehetett butítani a procit, de nem tudom, hogy ezeknél az új prociknál lehetséges e ez.

Ha jól tudom manapság minden proci szorzólock-os, így csak az FSB csökkenthető, de ez nem befolyásolja a többi elem működédét?

Hali!!!!

Nekem is ez a paros van pont. Tedd fel a AI Booster progit az alaplap lemezerol, es azzal tudsz allitani orajelet, feszkokat, meg fordulatszamot is Win alol. Ezzel le lehet venni 1500 Mhz-re a procit, a venti fordulatat meg 1300 korulire.
Ha a progi hibat ir, eyet at kell allitani veyerlopult, teruleti beallitasoknal a datum elvalasztot / remelem jol emlekszem / vessyorol pontra. Eyek utan mar fut vigan.

Ui. bocsi ay ekezetek hianzaert, de meghalt a vinyom, es Knoppix-rol jottem fel.

Remelem tudtam segiteni. [/quote]

kedd jan. 25, 2005 23:35
platina tag

Hozzászólás 
Gabor2!
Hát ez q.. jó progi. Köszi!

kedd jan. 25, 2005 23:06
platina tag

Hozzászólás 
Nekem egész pontosan Abit NF7-SL Ver. 2.0-s alaplapom van, ami ugyanaz, mint az NF7-S.
Nekem ez bejött: http://www.hasw.net/8rdavcore
A neve ne tévesszen meg, Epoxhoz is jó, de az Abit NF7-S-t is támogatja.
Elvileg 50MHz-es fsb-t lehet min. beállítani, de nekem abba bele szokott fagyni. A 66MHz viszont működik. A procinak adható legkisebb feszültség 1,1V (legalábbis nálam TBred AthlonXP-nél). A szorzót nem tudja állítani, az marad, amit a biosban beállítasz.
Memória időzítéseket is lehet állítani benne (bár ez kinek kell...), venti fordulatszámát is tudja állítani (chipsett + cpu külön-külön, igaz ez az alaplap érdeme), és mindezt automatikussá is lehet tenni (hőmérséklettől függővé, proci terheléstől függővé, stb.). Rengeteg variációt be lehet állítani rajta, ezért váltottam le azon a gépen a Speedfant (amit egyébként istenítek :cool: ).

Thomas, ezt az AMD C2 progit hol találom? Ha kikapcsolod ezt a programot, akkor melegszik a procid, vagy változatlanul hűvös marad? Van olyan progi, ami a Win bejegyzéseinél (vagy hol) átír dolgokat, és onnantól már nincs is szükség rá. Nekem szimpatikusabb, ha vissza lehet állítani a dolgokat :) .

kedd jan. 25, 2005 16:31
ezüst tag

Hozzászólás 
Hi!

IDay:

Milyen lappal műxik nálad?
Engem is érdekelne a "mobilizálás", csak lenne 2 kérdésem.
-Abit NF7-S v2.0/Barton 2500@3200 lappal/procival megy?(a proci az első sorozatok egyike, a szorzó állítható)
-a cikkben említett ezüstpasztát szükség esetén el lehet távolítani?
Még néhány dolog, ha segít:
2500+@1,5V stabil
3200+@1,65V stabil
2250-2300 MHz között van a proci vége(már nem emlékszem)
TY
IceS

kedd jan. 25, 2005 15:41
arany tag

Hozzászólás 
Esetleg ilyesmire gondoltál?

http://www.tomshardware.hu/cpu/04q4/041001/index.html
Alacsony fogyasztású AthlonXP, avagy hogyan csökkentsük az órajelet?
Sokkal egyszerûbb, mint gondolnánk. Néhány egyszerû trükk révén . a megfelelõ alaplappal . az AthlonXP-t olyan mobilprocesszorrá alakíthatjuk át, ami akár 300 MHz-ig is képes csökkenteni az órajelét, ha az éppen futó alkalmazások nem igénylik az 1 GHz feletti lóerõt. Arra is kitérünk, hogy ezek a trükkök miért nem mûködnek a Pentium 4-es processzorokkal.

Nekem müxik.
AMD Athlon xp 2000+ megy 400mhz en :> 0,925V -on.
Szo szerint hideg a borda. :]

kedd jan. 25, 2005 8:32
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gabor2 írta:
Thomas írta:
24 fokos, egy 10%-on hajtott Spire Whisperrock hűtővel.

Akkor nálatok se lehet túl meleg :D

Most per pill. 22 fok van a szobámban. Nekem elég.

Ehhez az Nforce2-es alaplaphoz fel szoktam rakni egy AMD C2 Cooling nevű kis progit, ami pont Nforce2-höz készült, és valóban a halt parancsot adja ki a procinak, ha nem dolgozik. Nálam tökéletesen működik.

kedd jan. 25, 2005 1:39
platina tag

Hozzászólás 
Lossfer írta:
Itt egy masik `brutal` megoldas is, regi jatekokhoz pl UFO-hoz is:
http://www.cpukiller.com/

Bar ez nem tul gazdasagos. Jobb lehet amit Gabor2 irt neked.

Ez a proci nagy részét lefoglalja, ami terhelést jelent. Így ez szerintem inkább melegíti, mint hűti. Régi játékokhoz viszont hasznos lehet.

Jó múltkor elővettem a jó öreg Unreal Tournament-et, és meglepődve tapasztaltam, hogy a mostani 3000+-os Athlon64 + Radeon9550 pároson min. 2x gyorsabb az egész játék. Még jó, hogy a játékon belül lehet szabályozni a játék sebességét. Pár év, és már csak hasonló lassító programok mellett lehet majd játszani a régi játékokkal. :shock:

Thomas, egyébként lehet nálad rendesen működik a halt utasítás (v. cpu disconnect, mindegy hogy nevezik), nálam viszont asszem szinte semennyire, mert a terhelt és a terheletlen hőmérséklet között alig van különbség. Van külön progi rá, ami átállít valamit, viszont utána nem nagyon lehet visszaállítani az előző állapotot a Windowsban, ezért eddig nem nagyon próbálkoztam vele. Mondjuk így sem rossz ez a hőmérséklet.A s*ggemet a földhöz verném, ha az NForce3-as MSI K8N Neo Platinum ilyen pontosan mérné a hőmérsékletet, mint ez az Abit NF7-SL. Valamit elcsesztek az NForce3-as lapoknál, mert talán mindegyiknek gondjai vannak a cpu hőmérsékletének mérésével. Nem tudom ott miért nem tudtak a proci alá tenni egy szenzort, minek kellett feltétlenül a prociból kiolvasni a hőmérsékletet. :evil:

kedd jan. 25, 2005 0:53
platina tag

Hozzászólás 
Thomas írta:
24 fokos, egy 10%-on hajtott Spire Whisperrock hűtővel.

Akkor nálatok se lehet túl meleg :D

kedd jan. 25, 2005 0:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem is Nforce2-es lapom van, a Speedfan tökéletes progi, hogy csökkentsd vele az órajeleket, és a ventillátorok hangját!
Nálam jelenleg Barton 2500+, 11*100-on, 1100 MHz, 24 fokos, egy 10%-on hajtott Spire Whisperrock hűtővel.

kedd jan. 25, 2005 0:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Itt egy masik `brutal` megoldas is, regi jatekokhoz pl UFO-hoz is:
http://www.cpukiller.com/

Bar ez nem tul gazdasagos. Jobb lehet amit Gabor2 irt neked.

hétf. jan. 24, 2005 23:22
platina tag

Hozzászólás 
http://www.almico.com/speedfan.php
Ezzel vissza tudod venni a fordulatszámot, és az fsb-t is. Az AGP-t fixen tartja az alaplapod? Ha nem, akkor kicsit problémás az fsb állítgatás, de gondolom fixen tartja (az Intel vonalat nem nagyon ismerem).
NForce2-nél nálam alapból be van állítva, hogy automatikusan állítgassa a sebességet, úgyhogy nem gáz az fsb állítás. Persze a szorzó állítása jobban tetszene, de a fix AGP miatt ez is teljesen jó. A Speedfan-nál a 8rdavcore-t jobban szeretem, mert sokkal több mindent be lehet állítani rajta, többek között a proci feszültséget is le lehet venni, így még hidegebb (2200+-os TBred AthlonXP, 900MHz-en - 66MHz fsb - és 1,1V-on álló ventillátorral is csak 44-45 fokig melegszik, 1500rpm mellett meg 32-34 fokos).

hétf. jan. 24, 2005 21:48
arany tag

Hozzászólás 
Pontosabban minden Intel proci szorzólockos.

Az Athlon64-nél a Cool&Quiet pont a proci szorzóját csökkenti (bár emelni nem lehet).

hétf. jan. 24, 2005 21:29
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 54 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő