|
Teljesítmény csökkentés!!!!
Szerző |
Üzenet |
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
jaaaaaaaaa!!:)
|
pén. feb. 11, 2005 16:14 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Salvatore Salvataggio írta: melyik kép?
hát amit a gépemről linkeltem
|
pén. feb. 11, 2005 7:51 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
melyik kép?
|
csüt. feb. 10, 2005 14:16 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Salvatore Salvataggio írta: djsms: www.maxx.hu ha nem bírja!:) www.irfanview.com ha máskor raksz fel képet!:) jpg tömörítésnél elég 60% is nem a színhűség a fontos!:)
maxx: nézd csak meg a kép bal alsó sarkát tüzetesebben!
képpel éjjel nem volt kedvem vacakolni... amúgy (sajna csak egy beírás után) jeleztem a méretét!
|
szer. feb. 09, 2005 7:02 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4154 Tartózkodási hely: Baranya
|
Igen, 1,5 mega volt a kép. Gondolom nem az otthoni jegyzeteid gyűjtögeted ennyi GB-on?
Mindenképpen megérdemelne egy nagyobb/jobb tápot ez a szegény gép.
Csőkábellel valamennyit javíthatnál a dolgon, de nem túl sokat, mert ilyen mennyiségben már az is foglal helyet. Meg hát SCSI-csőkábelt még nem láttam.
Off:Én Acdsee-t használok képnézésre, és szerkesztésre, nagyon frankó kis progi.
|
szer. feb. 09, 2005 1:54 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
djsms: www.maxx.hu ha nem bírja!:)
www.irfanview.com ha máskor raksz fel képet!:) jpg tömörítésnél elég 60% is nem a színhűség a fontos!:)
|
kedd feb. 08, 2005 16:05 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Thomas írta: djsms írta: szóval a gép így néz ki: http://amti.hu/inside.jpgna itt csináljon valaki megfelelő hűtést... Jah a ház elejében van egy 8 centis venti, ami a 4 alsó vinyót hűti! Itt van egy 120-as maxtor, amire rá is fér Szép kép. Nem gyenge időbe telt, amíg modemmel megnyitottam. Látom rendesen meg van pakolva a házad, itt valóban nem olyan egyszerű rendet rakni. Próbáld a tápkábeleket valahogy füzérbe rendezni, sokat lendítene az összképen. Mekkorák ezek a vinyók? Mennyi hely összesen?
bocs elfelejtettem odaírni a méretet!!!
a legalsó egy 9.1-es scsi a rendszernek, aztán van 1 80-as, többi 120-as. (4db). Ma bővül a paletta egy 80-as samsungal, amit gőzöm nincs hova tegyek...
A kábelek úgyahogy rendezve vannak, legalábbis próbáltam az alaplaphoz közel rakni őket, hogy az első oldali venti tudja hűteni a vinyókat! Gondolkodtam már a lapos kábelek lecserélésén, de egyelőre nem akarom ($) tápot kell először, mert így nem fogja bírni a 400-as codegen
mint látható az y-ból is kifogytam...
a proci alapból kb 20dB-es venti által hűsül, alapesetben kb 40-42 fokon. Játék közben 60 fok is szokott lenni, így került oda az a brutál nagy másik, ami kb 10 fokot segít ilyenkor!!! Némi levegőt juttat a zalman chiphűtőnek is, így az 30 fok fölé még sosem ment
Sajnos 12 centis venti sehova sem fér be
A kártyákat próbáltam úgy elrendezni, hogy legyen szellőzésük.
|
kedd feb. 08, 2005 8:35 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4154 Tartózkodási hely: Baranya
|
djsms írta: szóval a gép így néz ki: http://amti.hu/inside.jpgna itt csináljon valaki megfelelő hűtést... Jah a ház elejében van egy 8 centis venti, ami a 4 alsó vinyót hűti! Itt van egy 120-as maxtor, amire rá is fér
Szép kép. Nem gyenge időbe telt, amíg modemmel megnyitottam.
Látom rendesen meg van pakolva a házad, itt valóban nem olyan egyszerű rendet rakni. Próbáld a tápkábeleket valahogy füzérbe rendezni, sokat lendítene az összképen.
Mekkorák ezek a vinyók? Mennyi hely összesen?
|
kedd feb. 08, 2005 1:27 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
szóval a gép így néz ki:
http://amti.hu/inside.jpg (másfél mega!)
na itt csináljon valaki megfelelő hűtést...
Jah a ház elejében van egy 8 centis venti, ami a 4 alsó vinyót hűti! Itt van egy 120-as maxtor, amire rá is fér
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára .djsms. kedd feb. 08, 2005 8:26-kor.
|
hétf. feb. 07, 2005 20:08 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Thomas írta: djsms írta: Thomas írta: Ha a chipsetre akartok egy jó kis passzív hűtést, akkor vegyetek Zalman ZM-NB47-et. Kb. 1000 Ft, annyit megér. Nekem is az van, 30 fok fölött még nem láttam a chipsetet. Igaz elég jól szellőzik a házam. Zalman ZM-NB32J -hez mit szólsz? Ilyet sikerült csak szerezni Ennek ugyanolyan a felfogatása? Mert ha jól emlékszem, amikor én a 47-est vettem, akkor azt írták, hogy nem megy fel a 32 egyes alaplapokra. Egyébként majdnem ugyanolyan, mint az enyém, csak alacsonyabb valamennyivel. Ha jól szellőzik a házad, akkor nem lesz vele gond.
Proci 41 fok system 20. Szerintem korrekt NF7-re simán rátehető volt! Házam szellőzése... nos teszek fel képet, döntsd el te
|
hétf. feb. 07, 2005 19:15 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
|
djsms írta: Thomas írta: Ha a chipsetre akartok egy jó kis passzív hűtést, akkor vegyetek Zalman ZM-NB47-et. Kb. 1000 Ft, annyit megér. Nekem is az van, 30 fok fölött még nem láttam a chipsetet. Igaz elég jól szellőzik a házam. Zalman ZM-NB32J -hez mit szólsz? Ilyet sikerült csak szerezni
Ennek ugyanolyan a felfogatása? Mert ha jól emlékszem, amikor én a 47-est vettem, akkor azt írták, hogy nem megy fel a 32 egyes alaplapokra.
Egyébként majdnem ugyanolyan, mint az enyém, csak alacsonyabb valamennyivel.
Ha jól szellőzik a házad, akkor nem lesz vele gond.
|
hétf. feb. 07, 2005 2:04 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Thomas írta: Ha a chipsetre akartok egy jó kis passzív hűtést, akkor vegyetek Zalman ZM-NB47-et. Kb. 1000 Ft, annyit megér. Nekem is az van, 30 fok fölött még nem láttam a chipsetet. Igaz elég jól szellőzik a házam.
Zalman ZM-NB32J -hez mit szólsz? Ilyet sikerült csak szerezni
|
pén. feb. 04, 2005 21:47 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
|
djsms írta: Kicsit nyúztam a gépemet ma. Szóval alapjáraton normál nem húzott állapotban ~35 fok a proci. Ha netezek, akkor 40-50! Játék közben simán 60! Most a cpu disconnet dolgozik ennyire hatásosan és a hűtőm ilyen gyenge? Elvileg 3200+hoz is jó (nem húzva)
Elég hatékony ez a C2 Cooling cucc, ezért nem kell meglepődni, ha ilyen eredméynek születnek. Nálam is nagyon jól dolgozik, még ezzel a mobil bartonnal is.
|
pén. feb. 04, 2005 13:48 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Kicsit nyúztam a gépemet ma. Szóval alapjáraton normál nem húzott állapotban ~35 fok a proci. Ha netezek, akkor 40-50! Játék közben simán 60!
Most a cpu disconnet dolgozik ennyire hatásosan és a hűtőm ilyen gyenge? Elvileg 3200+hoz is jó (nem húzva)
|
csüt. feb. 03, 2005 22:57 |
|
|
fxdx
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: Salgótarján
|
Azt mi okozhatja, hogy 110 ( vagyis 220) alá nem tudom vinni az FSB-t, mert rögtön fagy a gép? Ekkor még a Vcore-hoz nem is nyúlok, de, ha lejjebb is viszem, ugyanez van.
NF-7-S, XP2600+(333FSB), 3*256MB
|
csüt. feb. 03, 2005 8:08 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
amúgy érdekes játékszer ez a 8rd
Ha hirtelen "állítom le" a procit, akkor gép kikapcs Nem szereti az 1.65V-ról 1.1-re csökkenést. (FSB már 50) fél voltonként csökkentve viszont jó!
Ennyire kis fesz nem károsítja a procit?
Celeron (p4) hűtésre valmami működö szoftver?
|
csüt. feb. 03, 2005 7:08 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
valójában egy p3-as proci hűtőtömböt tervezek ráapplikálni. Olcsó (mert van belőle "raktáron" és tuti elbírja a hőterhelést Pasztát tegyek ide is, vagy itt annyira nem problémás?
továbbá tervezek egy passzív védelmet is. Bordá(k)ra LM75 amit egy PIC néha lekérdez és ha a hőmérséklet elérte mondjuk a 75 fokot, akkor egyszerűen lekapcsolja a 220-at. Lehet több érzékelő is, csupán igény kérdése.
Vagy esetleg azt is meg lehetne csinálni, hogy 65 fok felett bekapcsol egy tartalék ventit, 75nél meg 220 lekapcs
|
csüt. feb. 03, 2005 6:59 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
|
Ha a chipsetre akartok egy jó kis passzív hűtést, akkor vegyetek Zalman ZM-NB47-et. Kb. 1000 Ft, annyit megér.
Nekem is az van, 30 fok fölött még nem láttam a chipsetet. Igaz elég jól szellőzik a házam.
|
csüt. feb. 03, 2005 1:54 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
djsms írta: Gabor2 írta: Nem tudom lehet-e állítani a fordulatszámot, én azt hinném, hogy igen. Bár a Speedfan oldalán is csak az NF7-S és NF7-M van fent, mint ventiállításban támogatott hardver. Ha a Speedfannal nem megy ( http://www.almico.com/speedfan.php ), akkor gondolom a 8rdavcore-ral sem menne (ott nem tudom megtaláltad-e a Main fülön az Other controls között van a pwm0 -> proci venti és a pwm1 -> chipsett venti állítása; nem lineáris, nálam a 255-ből ha 5-re állítom, akkor megy 2700 helyett 1600 rpm-mel). speedfan is állítja, csak kicsit érdekesen 100-5% között 2250-et pörög a venti, 5%-on ~1800-at, 0-án meg megáll. Jól meg is szívtam vele, mert biosban be volt kapcsolva a cpu venti megállás védelem viszont érdekes dologra lettem figyelmes! 8rd és speedfan egyszerre fut. 8rd-ben ahogy csökkentem a magfeszt, a speedfanban a 3. temp fokonként változik a magfesszel fordítottan arányosan. negyed voltonként 1 fokot vált. Amúgy 625MHz-re és 1.1V-ra téve a procit a venti gyakorlatilag megállítható, nem emelkedett a proci hőmérséklete!!! A 12 centis tápom hangját lehetett már csak hallani na meg a dög hangos scsi vinyót Sajna az alaplapi venti már megadta magát, így oda valami nagyobb passzív hűtést tervezek egy opcionális ventivel, game esetére Éjszakára meg tápventi is kap egy kis feszültségcsökkentést, hogy teljesen hangtalan legyen Procventi megállít Jó kis letöltő konfig lesz éjjelre amúgy ennyire alacsony fesz nem árt a procinak?
Nekem Speedfanban 2%-ra állítva (ez 8rdavcore-ban 5-ös értéknek felel meg a 255-ös skálán) megy 1600 körül. Ez egyáltalán nem gond, 1-2% már elég halk kell, hogy legyen. Ha meg rosszul detektálná a venti sebességét, akkor lehet játszani a Config, Advanced alatt a chip beállításainál a FAN1 v. FAN2 divisor értékével. Nálam a 4 és 8 jön be, de azt már nem tudom elérni, hogy 1500 rpm alatt jól mutassa az értéket, bármit is állítok be neki.
Nyugodtan állíts be 2%-ot, attól még tökéletesen fog működni, hogy nem 2%-ot ad a ventinek, hanem kb. 50-et. Az Epox 8KHA+-ommal is így volt, a min. 1%-ra volt beállítva, a köv. sebesség meg 3%-ra.
Ja, és érdemes megnézni, hogy ha megy a proci venti, akkor a chip venti nélkül hány fokig melegszik. Lehet elég neki egy sima borda, mert a prociventitől áramlik elég levegő. A cpu ventijét meg szerintem érdemes lassan járatni (ahol már nincs hangja, nálam a 8cm-es 1600 rpm-nél már hangtalan), mert a magára hagyott gép egy véletlen fagyással és álló ventillátorral nem biztos, hogy túléli! És lefagyva a Speedfan sem fogja elindítani! Sőt a bios sem fogja leállítani a gépet! Igaz nem olyan nagy a valószínűsége, de annyira nem is kicsi, ismerve a Windowst.
|
csüt. feb. 03, 2005 1:39 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
|
djsms írta: hm hm hm már 28 foknál tartok... kár, hogy a venti fordulatszámát nem tudom állítani nf7-ben ez nem lehetséges szoftverből??? http://amti.hu/koho.jpgapropó ezek a feszültség értékek nem túl magasak? (12V és 5V-ra gondolok)
Én tudom állítani Speedfannal a ventik fordulatszámát, és nekem is sima NF7 van. Szerintem vagy a ventid nem támogatja a ford. szám változtatását, vagy valami nincs jól belőve.
ha leveszed 0%-ra, akkor mit csinál?
|
csüt. feb. 03, 2005 0:27 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Gabor2 írta: Nem tudom lehet-e állítani a fordulatszámot, én azt hinném, hogy igen. Bár a Speedfan oldalán is csak az NF7-S és NF7-M van fent, mint ventiállításban támogatott hardver. Ha a Speedfannal nem megy ( http://www.almico.com/speedfan.php ), akkor gondolom a 8rdavcore-ral sem menne (ott nem tudom megtaláltad-e a Main fülön az Other controls között van a pwm0 -> proci venti és a pwm1 -> chipsett venti állítása; nem lineáris, nálam a 255-ből ha 5-re állítom, akkor megy 2700 helyett 1600 rpm-mel).
speedfan is állítja, csak kicsit érdekesen 100-5% között 2250-et pörög a venti, 5%-on ~1800-at, 0-án meg megáll. Jól meg is szívtam vele, mert biosban be volt kapcsolva a cpu venti megállás védelem
viszont érdekes dologra lettem figyelmes! 8rd és speedfan egyszerre fut. 8rd-ben ahogy csökkentem a magfeszt, a speedfanban a 3. temp fokonként változik a magfesszel fordítottan arányosan. negyed voltonként 1 fokot vált.
Amúgy 625MHz-re és 1.1V-ra téve a procit a venti gyakorlatilag megállítható, nem emelkedett a proci hőmérséklete!!! A 12 centis tápom hangját lehetett már csak hallani na meg a dög hangos scsi vinyót
Sajna az alaplapi venti már megadta magát, így oda valami nagyobb passzív hűtést tervezek egy opcionális ventivel, game esetére
Éjszakára meg tápventi is kap egy kis feszültségcsökkentést, hogy teljesen hangtalan legyen Procventi megállít Jó kis letöltő konfig lesz éjjelre
amúgy ennyire alacsony fesz nem árt a procinak?
|
csüt. feb. 03, 2005 0:23 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Nem tudom lehet-e állítani a fordulatszámot, én azt hinném, hogy igen. Bár a Speedfan oldalán is csak az NF7-S és NF7-M van fent, mint ventiállításban támogatott hardver.
Ha a Speedfannal nem megy ( http://www.almico.com/speedfan.php ), akkor gondolom a 8rdavcore-ral sem menne (ott nem tudom megtaláltad-e a Main fülön az Other controls között van a pwm0 -> proci venti és a pwm1 -> chipsett venti állítása; nem lineáris, nálam a 255-ből ha 5-re állítom, akkor megy 2700 helyett 1600 rpm-mel).
|
csüt. feb. 03, 2005 0:06 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
hm hm hm
már 28 foknál tartok...
kár, hogy a venti fordulatszámát nem tudom állítani nf7-ben ez nem lehetséges szoftverből???
http://amti.hu/koho.jpg
apropó ezek a feszültség értékek nem túl magasak? (12V és 5V-ra gondolok)
|
szer. feb. 02, 2005 23:31 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
itthoni gépem (nf7 barton 2800+) biosban engedélyezve van a cpu disconnect, de 30 fok alá így sem hajlandó menni ez a dög...
most épp 35 fokon ketyeg normál üzemben! Mondjuk nem tudom hogy csinálja, mert eddig simán 40 fok is volt mindig és egy fokkal nincs hidegebb a lakásban...
|
szer. feb. 02, 2005 23:23 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
feltettem a cpuidle-t. Hát semmit sem ér... ebédszünetben itthagytam a gépet képernyőkímélőt kikapcsolva, hogy mit művel. Semmi eltérés...
Abit BH7 Celo 2.6 Northwood-ként ismeri fel a cpuidle.
Laptopon meg speedfan-t használnám, de nem tudom a pll tipusát... laptopot meg ugye nem szedi szét az ember
athlonos lapnál meg azt a megoldást "eszeltem ki", hogy ha kikapcsolom a gépet akkor a 220-at is lepukkantom neki a szünetmentesen Codegen 400-as táp amúgy sem életbiztosítás (asszem sárga cimkés, ha ez jelent valamit)
|
szer. feb. 02, 2005 13:24 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Úgy látom a tegnapi hozzászólásom mára köddé vált.
Akkor röviden:
8rdavcore-nél tényleg lehet gond az újraindításnál, megoldás: kilépéshez olyan preset-et kell társítani, ami a feszültséget normálisra állítja vissza. Úgy tűnik a feszültség újraindításkor nem áll vissza alapra, az órajel viszont igen (ehhez meg már kevés az 1,1V).
Tegnap még mást írtam , azóta változott a helyzet: a cpu disconnect-es programnak köszönhetően kb. 10 fokkal hidegebb a proci úgy, hogy alap órajelen (1800MHz, 2200+) megy 1,5V-on. Így nem nagyon van szükség a 8rdavcore-ra, legfeljebb akkor lenne, ha a ventillátort teljesen meg akarnám állítani.
CpuCool-t érdemes kipróbálni a P2-eshez, hátha tudja hűteni (régen én is használtam még P1-es korszakban).
|
szer. feb. 02, 2005 12:50 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
fel
|
szer. feb. 02, 2005 10:54 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
tegnap apum laptopjával is kínlódtunk, mert 50 fok körül ég a proci és így állandóan megy a ventije...
Gericom overdose (2200T) laptop. Coppermine proci (1GHz) sis630s chipset everest szerint valami kapok sis630s alaplapal sose hallottam ilyen cégről, hogy kapok
persze egy progi se ismeri fel a pll-t, pedig nagyon jó lenne visszavenni a teljesítményét!
valami ötlet, hogy miként lehetne ezt megoldani? Gericom oldalán nem sok hasznosra bukkantam...
|
kedd feb. 01, 2005 6:48 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
tegnap én is kipróbáltam ezt a 8rdavcoret.
NF7+2800-as barton (12,5*166-os változat) 625MHz-re is le tudtam vinni a procit (12,5x50)
Fesz lement neki 1.1V-ra, RAM fesz szintén minimumra! Stabilan működik, gyakorlatilag webezésnél nem érezni különbséget!!! Viszont a proci nem akaródzott 30 fok alá menni, pedig nincs fenn a gép oldala sem és kézzel megfogva a bordát az jéghideg (vagyis szobahőmérsékletű 21-22 fok lehet)
Sajna a (proc)venti fordulatát még 1 progival sem sikerült állítani
Jah és még egy apróság. Miután ilyen drasztikusan levettem mindent restart után elkezd sípolni az alaplap, mintha túl melege lenne a procinak!!! Holott az teljesen hideg!
|
kedd feb. 01, 2005 6:43 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
|
Gabor2 írta: Felraktam a progit. A telepített programoknál ott van, de a vezérlőpulton nem találom. Ezért felraktam a másikat is (amit már régebben szedtem le), azzal ugyanez a helyzet. Igaz ettől függetlenül hűvösebb a proci, úgyhogy működik. De úgy tűnik nem kell futnia, mert a process-ek között sem látom. Biztos ott kell lennie a vezérlőpulton?
Lehet, hogy valamit félreértettél, vagy én fogalmaztam kicsit rosszul, ne haragudj, de a vezérlőpulton nem kell megjelennie, csak az eltávolítás résznél.
Process-ek között én sem találtam, de ettől függetlenül működik a progi. Gondolom beépül a registrybe, de ott meg nem néztem még utána.
|
kedd feb. 01, 2005 2:16 |
|
|
IceS
ezüst tag
Csatlakozott: szomb. ápr. 03, 2004 2:15 Hozzászólások: 48 Tartózkodási hely: Mindenki bűnös:van aki a sört vizezi, van aki embert öl.
|
Hi!
Nah, megnéztem a 8rdavcore-t, igaz, csak próba szinten.
Nálam az lett a vége, hogy az addig stabil frekvenciák(fsb,proci,RAM), ill. feszültségek ingadozni kezdtek(Everest, MBProbe).Igaz, hogy nem veszélyes mértékben, de ez nekem nem tetszik.Maga a prg műxik, tehát "mobilizálás" nélkül is lehetett állítani a feszt, meg az órajeleket.
Ebből kiindulva sztem nekem elég lesz a C2TCV2.EXE.
(Azért a progit nem törlöm, hátha )
Üdv:
IceS
u.i.:
Gabor2:szerintem nem kell ott lennie.Nekem sincs sehol, de működik.
|
pén. jan. 28, 2005 19:27 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Felraktam a progit. A telepített programoknál ott van, de a vezérlőpulton nem találom. Ezért felraktam a másikat is (amit már régebben szedtem le), azzal ugyanez a helyzet. Igaz ettől függetlenül hűvösebb a proci, úgyhogy működik. De úgy tűnik nem kell futnia, mert a process-ek között sem látom.
Biztos ott kell lennie a vezérlőpulton?
|
pén. jan. 28, 2005 1:40 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
|
Gabor2 írta: Este kipróbálom (Thomas linkjéről leszedtem). Korábban egy S2KNGO.exe-t találtam a neten, ami egy Windows-os telepítő, az nForce2 S2K Bus Disconnection Switcher by The NGO Group névre hallgat. Erről írták azt, hogy nem lehet egyszerűen visszaállítani. Ez önmagában nem zavarna, de valakinek ciripelt utána a gépe, amikor nem dolgozott, és ez már zavarna. Emiatt fel se telepítettem. De mivel nekem is Abitom van, így ezzel a progival biztos nem lesz gond, ezért nyugodt szívvel rakom fel.
Teljesen nyugodtan felrakhatod, tökéletesen működik.
|
csüt. jan. 27, 2005 1:27 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Este kipróbálom (Thomas linkjéről leszedtem). Korábban egy S2KNGO.exe-t találtam a neten, ami egy Windows-os telepítő, az nForce2 S2K Bus Disconnection Switcher by The NGO Group névre hallgat. Erről írták azt, hogy nem lehet egyszerűen visszaállítani. Ez önmagában nem zavarna, de valakinek ciripelt utána a gépe, amikor nem dolgozott, és ez már zavarna. Emiatt fel se telepítettem. De mivel nekem is Abitom van, így ezzel a progival biztos nem lesz gond, ezért nyugodt szívvel rakom fel.
|
szer. jan. 26, 2005 16:35 |
|
|
IceS
ezüst tag
Csatlakozott: szomb. ápr. 03, 2004 2:15 Hozzászólások: 48 Tartózkodási hely: Mindenki bűnös:van aki a sört vizezi, van aki embert öl.
|
Hi!
Gabor2:
Én beírtam a gugliba "download AMD C2 Cooling" ,és a második-harmadik oldalon megtaláltam ,de a címet nem néztem .
A lényeg: "C2TCV2.EXE" néven jött le, és ez nem progi,hanem a winnel csinal valamit, mert miután végzett (0,0000001 s ),utána kiírta, hogy változtatások érvénybeléptetéseblabla...újraindít?A tálcán nincs semmi, de a hatás nem marad el .
Eredmény:indulás után -8 fokC.
A 8rdavcore-leszedtem,de még nem néztem meg.Ehhez kell az átkötés
Köszönettel:
IceS
u.i.:ha nem megy, küldöm mélben(59kB) - ices(kukac)mailbox(pont)hu
|
szer. jan. 26, 2005 9:16 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
|
Gabor2 írta: Thx! Holnap kipróbálom. Illetve ma...
Nm. Sok sikert hozzá! Nekem bevált az NF7-hez.
|
szer. jan. 26, 2005 1:51 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Thx! Holnap kipróbálom. Illetve ma...
|
szer. jan. 26, 2005 1:29 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
|
Gabor2 írta: Thomas, ezt az AMD C2 progit hol találom? Ha kikapcsolod ezt a programot, akkor melegszik a procid, vagy változatlanul hűvös marad? Van olyan progi, ami a Win bejegyzéseinél (vagy hol) átír dolgokat, és onnantól már nincs is szükség rá. Nekem szimpatikusabb, ha vissza lehet állítani a dolgokat .
Ha nincs fennt a progi, akkor miután kilépek egy játékbol, vagy befejezek egy video kódolást, akkor nem hűl le nagyon gyorsan a procim.
Ha fennt van, akkor viszont látványos a hőmérséklet csökkenés. 1-2 perc alatt akár 10 fokot is eshet a hőfok!
Ez a kis progi megjelenik a vezérlőpulton, onnan könnyedén eltávolítható.
Itt a link:
http://www.tcmagazine.info/modules.php? ... how&id=174
|
szer. jan. 26, 2005 0:43 |
|
|
Freestyle
arany tag
Csatlakozott: hétf. márc. 29, 2004 11:37 Hozzászólások: 273 Tartózkodási hely: Törökszentmiklós
|
excalibur2 írta: Egy P4 3 GHz, ASUS P4P800E Deluxe alaplapban.
A nagy teljesítmény a videoeditáláshoz szükséges.
Régebben, ha jól emlékszem voltak olyan software-ek, melyek segítségével le lehetett butítani a procit, de nem tudom, hogy ezeknél az új prociknál lehetséges e ez.
Ha jól tudom manapság minden proci szorzólock-os, így csak az FSB csökkenthető, de ez nem befolyásolja a többi elem működédét? Hali!!!! Nekem is ez a paros van pont. Tedd fel a AI Booster progit az alaplap lemezerol, es azzal tudsz allitani orajelet, feszkokat, meg fordulatszamot is Win alol. Ezzel le lehet venni 1500 Mhz-re a procit, a venti fordulatat meg 1300 korulire. Ha a progi hibat ir, eyet at kell allitani veyerlopult, teruleti beallitasoknal a datum elvalasztot / remelem jol emlekszem / vessyorol pontra. Eyek utan mar fut vigan. Ui. bocsi ay ekezetek hianzaert, de meghalt a vinyom, es Knoppix-rol jottem fel. Remelem tudtam segiteni. [/quote]
|
kedd jan. 25, 2005 23:35 |
|
|
fxdx
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: Salgótarján
|
Gabor2!
Hát ez q.. jó progi. Köszi!
|
kedd jan. 25, 2005 23:06 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Nekem egész pontosan Abit NF7-SL Ver. 2.0-s alaplapom van, ami ugyanaz, mint az NF7-S.
Nekem ez bejött: http://www.hasw.net/8rdavcore
A neve ne tévesszen meg, Epoxhoz is jó, de az Abit NF7-S-t is támogatja.
Elvileg 50MHz-es fsb-t lehet min. beállítani, de nekem abba bele szokott fagyni. A 66MHz viszont működik. A procinak adható legkisebb feszültség 1,1V (legalábbis nálam TBred AthlonXP-nél). A szorzót nem tudja állítani, az marad, amit a biosban beállítasz.
Memória időzítéseket is lehet állítani benne (bár ez kinek kell...), venti fordulatszámát is tudja állítani (chipsett + cpu külön-külön, igaz ez az alaplap érdeme), és mindezt automatikussá is lehet tenni (hőmérséklettől függővé, proci terheléstől függővé, stb.). Rengeteg variációt be lehet állítani rajta, ezért váltottam le azon a gépen a Speedfant (amit egyébként istenítek ).
Thomas, ezt az AMD C2 progit hol találom? Ha kikapcsolod ezt a programot, akkor melegszik a procid, vagy változatlanul hűvös marad? Van olyan progi, ami a Win bejegyzéseinél (vagy hol) átír dolgokat, és onnantól már nincs is szükség rá. Nekem szimpatikusabb, ha vissza lehet állítani a dolgokat .
|
kedd jan. 25, 2005 16:31 |
|
|
IceS
ezüst tag
|
Hi!
IDay:
Milyen lappal műxik nálad?
Engem is érdekelne a "mobilizálás", csak lenne 2 kérdésem.
-Abit NF7-S v2.0/Barton 2500@3200 lappal/procival megy?(a proci az első sorozatok egyike, a szorzó állítható)
-a cikkben említett ezüstpasztát szükség esetén el lehet távolítani?
Még néhány dolog, ha segít:
2500+@1,5V stabil
3200+@1,65V stabil
2250-2300 MHz között van a proci vége(már nem emlékszem)
TY
IceS
|
kedd jan. 25, 2005 15:41 |
|
|
IDay
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 238 Tartózkodási hely: Budapest
|
Esetleg ilyesmire gondoltál?
http://www.tomshardware.hu/cpu/04q4/041001/index.html
Alacsony fogyasztású AthlonXP, avagy hogyan csökkentsük az órajelet?
Sokkal egyszerûbb, mint gondolnánk. Néhány egyszerû trükk révén . a megfelelõ alaplappal . az AthlonXP-t olyan mobilprocesszorrá alakíthatjuk át, ami akár 300 MHz-ig is képes csökkenteni az órajelét, ha az éppen futó alkalmazások nem igénylik az 1 GHz feletti lóerõt. Arra is kitérünk, hogy ezek a trükkök miért nem mûködnek a Pentium 4-es processzorokkal.
Nekem müxik.
AMD Athlon xp 2000+ megy 400mhz en :> 0,925V -on.
Szo szerint hideg a borda. :]
|
kedd jan. 25, 2005 8:32 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
|
Gabor2 írta: Thomas írta: 24 fokos, egy 10%-on hajtott Spire Whisperrock hűtővel. Akkor nálatok se lehet túl meleg
Most per pill. 22 fok van a szobámban. Nekem elég.
Ehhez az Nforce2-es alaplaphoz fel szoktam rakni egy AMD C2 Cooling nevű kis progit, ami pont Nforce2-höz készült, és valóban a halt parancsot adja ki a procinak, ha nem dolgozik. Nálam tökéletesen működik.
|
kedd jan. 25, 2005 1:39 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Lossfer írta: Itt egy masik `brutal` megoldas is, regi jatekokhoz pl UFO-hoz is: http://www.cpukiller.com/Bar ez nem tul gazdasagos. Jobb lehet amit Gabor2 irt neked.
Ez a proci nagy részét lefoglalja, ami terhelést jelent. Így ez szerintem inkább melegíti, mint hűti. Régi játékokhoz viszont hasznos lehet.
Jó múltkor elővettem a jó öreg Unreal Tournament-et, és meglepődve tapasztaltam, hogy a mostani 3000+-os Athlon64 + Radeon9550 pároson min. 2x gyorsabb az egész játék. Még jó, hogy a játékon belül lehet szabályozni a játék sebességét. Pár év, és már csak hasonló lassító programok mellett lehet majd játszani a régi játékokkal.
Thomas, egyébként lehet nálad rendesen működik a halt utasítás (v. cpu disconnect, mindegy hogy nevezik), nálam viszont asszem szinte semennyire, mert a terhelt és a terheletlen hőmérséklet között alig van különbség. Van külön progi rá, ami átállít valamit, viszont utána nem nagyon lehet visszaállítani az előző állapotot a Windowsban, ezért eddig nem nagyon próbálkoztam vele. Mondjuk így sem rossz ez a hőmérséklet.A s*ggemet a földhöz verném, ha az NForce3-as MSI K8N Neo Platinum ilyen pontosan mérné a hőmérsékletet, mint ez az Abit NF7-SL. Valamit elcsesztek az NForce3-as lapoknál, mert talán mindegyiknek gondjai vannak a cpu hőmérsékletének mérésével. Nem tudom ott miért nem tudtak a proci alá tenni egy szenzort, minek kellett feltétlenül a prociból kiolvasni a hőmérsékletet.
|
kedd jan. 25, 2005 0:53 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Thomas írta: 24 fokos, egy 10%-on hajtott Spire Whisperrock hűtővel.
Akkor nálatok se lehet túl meleg
|
kedd jan. 25, 2005 0:42 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
|
Nekem is Nforce2-es lapom van, a Speedfan tökéletes progi, hogy csökkentsd vele az órajeleket, és a ventillátorok hangját!
Nálam jelenleg Barton 2500+, 11*100-on, 1100 MHz, 24 fokos, egy 10%-on hajtott Spire Whisperrock hűtővel.
|
kedd jan. 25, 2005 0:21 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3127 Tartózkodási hely: A véka segge alatt.
|
Itt egy masik `brutal` megoldas is, regi jatekokhoz pl UFO-hoz is:
http://www.cpukiller.com/
Bar ez nem tul gazdasagos. Jobb lehet amit Gabor2 irt neked.
|
hétf. jan. 24, 2005 23:22 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
http://www.almico.com/speedfan.php
Ezzel vissza tudod venni a fordulatszámot, és az fsb-t is. Az AGP-t fixen tartja az alaplapod? Ha nem, akkor kicsit problémás az fsb állítgatás, de gondolom fixen tartja (az Intel vonalat nem nagyon ismerem).
NForce2-nél nálam alapból be van állítva, hogy automatikusan állítgassa a sebességet, úgyhogy nem gáz az fsb állítás. Persze a szorzó állítása jobban tetszene, de a fix AGP miatt ez is teljesen jó. A Speedfan-nál a 8rdavcore-t jobban szeretem, mert sokkal több mindent be lehet állítani rajta, többek között a proci feszültséget is le lehet venni, így még hidegebb (2200+-os TBred AthlonXP, 900MHz-en - 66MHz fsb - és 1,1V-on álló ventillátorral is csak 44-45 fokig melegszik, 1500rpm mellett meg 32-34 fokos).
|
hétf. jan. 24, 2005 21:48 |
|
|
Szai
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Otthol
|
Pontosabban minden Intel proci szorzólockos.
Az Athlon64-nél a Cool&Quiet pont a proci szorzóját csökkenti (bár emelni nem lehet).
|
hétf. jan. 24, 2005 21:29 |
|
|