Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 06, 2025 5:05

Hozzászólás a témához  [ 38 hozzászólás ] 
5.1es hangrendszerhez hangkáryta "olcsón" mit aján 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
energoman írta:
Tehát van: 6db PCI és 1dbAGP, 2db PCI-os eszközöd(hangkari, lan) és 1db VGA
Amit javaslok, első közelitésben:

1.,
Kártyák (első közelitésben)
PCI 2 - Hangkártya
PCI 4 v. 5 v. 6 - LAN

PCI 2-be nem tudok semmit tenni mert a videókártya bordája miatt eléég csücskös. De nem is akarnék.
A másik meg most 4, 5 PCI slotban van (LAN, SB)

energoman írta:
2.,
Majd be a biosba
Ott a belinkelt képek beállitásain ne is változtass (minden maradjon ahogy mutatja), a Resurces Controlled legyen AUTO(ESCD)
Ugyan ebben az ablakban (PNP/PCI Config.) menj rá a "PIRQ Use IRQ No."-ra és nézegesd meg az "Item Help" ablakban hogy egy int-eken legyen minimalizálva az eszközök osztozkodása. (pl.: INT1 - IDE és az Display; INT2 - hangkártya; INT 3 - Simple Cntrl ....; INT4 - USB (ebből amenyi engedélyezve van pl. 3x2)). Ha tul sok eszköz van egy INT-n, akkor kikapcs, majd átpakol a kártya kézzel, majd ujra megnéz, és igy tovább.

Asszem nem azonos INT-en vannak de ezt még nem linkeltem be az AIDA leírását.

7.1-es Live-val nem csinálta ezt a recsegést 1 idő után - mint LIVE 5.1 Digitallal - az UT2004-ben, viszont az első hangszórok elég halkan szóltak csak. Meg úgy összeségében is játékban.
Zene hallgatáskor ugyanazzal a beállítással, meg szinte szétszedte a Geniust.

THX

MaXi

szer. márc. 02, 2005 12:08
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem véletlenül irtam a 2. pontot! Úgy csináltad!
A midit az alaplapon kikapcsolhatoda, a midi a hangkarin van, majd ő elbajlódik vele.
Az én beállitásomtol csak a com -ban (1db) különbözik, ugyhogy nem kellene közösködni a semminek semmivel.
A PCI slotokban való elhelyezést sem véletlenül irtam, amiböl a 2.pont szerinti leirás fontos.
A 3. és 4. pont lényegtelen az első kettőhöz képest.
Az usb-ket nem egyesével tudod tiltani hanem kettesével (enable all, 1x2, 2x2, 3x2) De ha külön irq-t kap akkor mindet engedélyezheted.

A többi szoftveres probléma.
A zugás majd valaki más megmondja, de vszinű az is szoftveres.

A nincs mit ennél többet leirni.

üdv

kedd márc. 01, 2005 12:41
ezüst tag

Hozzászólás 
energoman írta:
Ha ez megvan akkor lehet tiltani az IRQ-kat:
Power Manag. Setup:
-> Modem use IRQ (tiltani) (nincs modemed)
Super IO Device:
-> Midi port (tiltás) nincs integrált hangkártyám, se modemem, de MIDI port kellene azért - már a nem integrálton engedélyezve :)
-> Onboard Serial Port1 (tiltani) egyik kell a MOBIL miatt
-> Onboard Serial Port2 (tiltani)

Persze ami kell azt ne tiltsd!!

4.,
IRQ-k beállitása
IRQs Activity Monitoring:
Primary INTR - on
irq3 (com2)- disable (D)
4 (com1) - disable (D)
5 LPT2 - D nincs szerencsére
6 (Floppy) - Enable (E)
7 (LPT1) - D
8 (RTC Alarm) - D
9 (IRQ2 Redir) - D
10 (Reserved) - D
11 (Reserved) - D
12 (PS/2 Mouse) - E
13 (Coprocessor) - D
14 (HDD) - E
15 (Reserved) - D

Majd be a Winbe. Az everestben vagy az eszközkezelőben megnéz az eszköz-erőforrásokat, -> örül hogy jól sikerült.
Remélem vannak ilyen menüpontok a te biosodon is.
Kiváncsi vagyok hogy sikerült?
ird le.
Jó szórakozást!
Üdv

Semmi eszköz kezelő szerint a változás.
De majd otthon belinkelem az eredményt a PCI5 ben van a Live, PCI 4 ben pedig a LAN. Sikerült BIOS-ban a LAN-t IRQ 11 ről IRQ 5re ráeröltettnem, a hngkártya meg maradt IRQ 10-en a Videkártya pedig IRQ 11.
Azonban most megint van nálam 1 másik kártya tesztelésenj Live! 24 ami szintén nem szereti, ha nincs tiltva az IRQ hozzárendelés a Videokártyához tehát az is tiltva van meg a USB IRQ hozzárendelés, hogy minél kisebb legyen az ütközések száma. A COM2 is tiltva lett. Az USB vezérlőket pedig BIOS-ból nem lehettiltani külön-külön.

Szóval most Live 24 van nálam így ezzekkel a beállításokkal "jónak" tünik
Bár nem értem játékban miért olyan halk az első 3 hangszoró. Meg azt sem értem milrt csak 2.1 ben szól a Winamp vagy más lejátszóval meg 5.1ben, ha pedig kézzel átakarom tenni 4.1-re akkor csak 4 hangszoró szól Sub nélkül. Úgye 5.1 Live esetén 4.1ben szól a Winamp egyedül 2 dolog zavar a régi Livenál játékban (UT2004) olyan mintha alaban vmi környezeti viszhangzás lenne ráadva, pedig be sincs kapcsolva.
És 1 idő után elkezd recsegni. Jah meg a Power DVD 1xrűen nem működik a régi 5.1 Live Digitálommal ami furi:D - WinDVD igen

A másik fura számomra a LIve 24 / Audigy LS -ben, hogy 1 szabványos 6 csatornás teszt fájlt nem tudja jól meg szólaltatni, míg a régi Live 6ch FM801 és integrált 6ch Reltek meg igen.

Remélem tudtok vmi okosat mondani nekem :)

Kösz minden hozzászólást

MaXi

hétf. feb. 28, 2005 11:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
AHA ez már engem is foglalkoztatott :) :) :)

pén. feb. 18, 2005 23:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
WhipsOfGod írta:
Lossfer gratulálok....

Biztos hogy nekem? Ebben a topikban ossz 1 hozzaszolasom volt. Mi jot/rosszat kovettem el? :lol:

pén. feb. 18, 2005 23:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tehát van: 6db PCI és 1dbAGP, 2db PCI-os eszközöd(hangkari, lan) és 1db VGA
Amit javaslok, első közelitésben:

1.,
Kártyák (első közelitésben)
PCI 2 - Hangkártya
PCI 4 v. 5 v. 6 - LAN

2.,
Majd be a biosba
Ott a belinkelt képek beállitásain ne is változtass (minden maradjon ahogy mutatja), a Resurces Controlled legyen AUTO(ESCD)
Ugyan ebben az ablakban (PNP/PCI Config.) menj rá a "PIRQ Use IRQ No."-ra és nézegesd meg az "Item Help" ablakban hogy egy int-eken legyen minimalizálva az eszközök osztozkodása. (pl.: INT1 - IDE és az Display; INT2 - hangkártya; INT 3 - Simple Cntrl ....; INT4 - USB (ebből amenyi engedélyezve van pl. 3x2)). Ha tul sok eszköz van egy INT-n, akkor kikapcs, majd átpakol a kártya kézzel, majd ujra megnéz, és igy tovább.
3.,
Ha ez megvan akkor lehet tiltani az IRQ-kat:
Power Manag. Setup:
-> Modem use IRQ (tiltani) (nincs modemed)
Super IO Device:
-> Midi port (tiltás)
-> Onboard Serial Port1 (tiltani)
-> Onboard Serial Port2 (tiltani)

Persze ami kell azt ne tiltsd!!

4.,
IRQ-k beállitása
IRQs Activity Monitoring:
Primary INTR - on
irq3 (com2)- disable (D)
4 (com1) - disable (D)
5 LPT2 - D
6 (Floppy) - Enable (E)
7 (LPT1) - D
8 (RTC Alarm) - D
9 (IRQ2 Redir) - D
10 (Reserved) - D
11 (Reserved) - D
12 (PS/2 Mouse) - E
13 (Coprocessor) - D
14 (HDD) - E
15 (Reserved) - D

Majd be a Winbe. Az everestben vagy az eszközkezelőben megnéz az eszköz-erőforrásokat, -> örül hogy jól sikerült.
Remélem vannak ilyen menüpontok a te biosodon is.
Kiváncsi vagyok hogy sikerült?
ird le.
Jó szórakozást!
Üdv

pén. feb. 18, 2005 22:53
ezüst tag

Hozzászólás 
vki?

pén. feb. 18, 2005 21:45
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok !

energoman írta:
Megj.1: Tisztázd hogy az alaplapi irq-k mennyire fügetlenek egymástól, nekem csak max 15 van, ez elég is nekem. Attol hogy külön irq-n vannak az eszközök még lehetnek egy INT-en, ami szintén akadást okozhat, szabaditsd fel a nem használt irq-kat!!!
Megj.2: általában az 5,3PCI az USB portokkal kötözösködik, az AGP pedig a 1 PCI-al (lapfüggő). Az IDE pedig a 2,4 PCI-al (lapfüggő)
Érdemes:
ALLOCATE IRQ to VIDEO : Enabled
ALLOCATE IRQ to USB : Enabled

Segítséget várok IRQ beállításokhopz a következővel rendelkezem BIOS ügyileg. A LAN-om 11-es IRQ-t bitorol amit szeretnék felülbirálni BIOS szinten. Most a 4-es PCI foglalatban van 5 PCI-ban pesdig a LIVE.
ALLOCATE IRQ to USB : Disabled

Kép
Kép
Kép
Kép

előre is kösz

MaXi

pén. feb. 18, 2005 16:35
platina tag

Hozzászólás 
Lossfer gratulálok....

kedd feb. 15, 2005 21:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Megj.: De komolyan gondoltam az e-mailt, nálam abitnál bejött ugy-ahogy.
:) :) :) THX - a Lucas film által szabadalmaztatott, hangminősitési rendszer, ami magában foglalja a rendszert és az általa nyujtot élmény/hatást. (hi hi)

MaxXx: "Nem helyesíró versenyen vagyunk aszem szóval, PLS!
" -nem is, de ne menjen az érthetőség rovására.
üdv

kedd feb. 15, 2005 14:37
Moderátor

Hozzászólás 
Salvatore Salvataggio írta:
a terratec nagyon jó cuccokat gyárt minőségi alkatrészekből, némethonban csak sajnos drága!!!:(

Köszönöm szépen Salvatore! Akkor veszek egy ilyen karit

kedd feb. 15, 2005 14:28
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Talan driver:
http://www.softlookup.com/driveauthor.asp?id=688
http://soundcard-drivers.com/companies/ ... &bng=7&o=8

IRQ:
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php? ... hlight=irq

kedd feb. 15, 2005 14:13
ezüst tag

Hozzászólás 
energoman írta:
OK elhiszem hogy olyan karid van, csak nem tudom elképzelni hogy a gyártó nem szerepelteti a listájában!
:) Lehet hogy ezt is a hamisitják?? :) :) :) :)

Nem kellene sokaig keresnem, mert az eddigi 2 db LS is ilyen sorozat volt (SB310) - figyeltedd kiraktam a vesszőt.
De látom te nem tallálkoztál ilyesmivel szóval, ha hiszed, ha nem léteznek ilyen szeriak s szerintem nem én tallálkoztam egyedül ilyennel.
Amúgy meg szerintem ez azzal van kapcsolatban, hogy OEM + hogy kifutó széria mind1ik kártya és a CREATIVE **** ezekre magas ívben. Selejt szutykok amikehez még a hívatalosan letölthető driverek sem jók. :evil:

energoman írta:
Megint nem értem ( :) kicsit fogalmazhatnál magyarosabban, a veszőket se felejtsd el :) :) )

Nem helyesíró versenyen vagyunk aszem szóval, PLS! :roll:

energoman írta:
Ha jol gondolom!!: Ha nem hozzávaló (mondom ID-t nézd meg) akkor sehogy nem tenném fel a drivert, legfeljebb a +progikat de ezeket manualisan egyesével. A drivert pedig kérjél emailben a gyártótól. (Biztos küldenek)

Egyebkent nem az ID-ben tarolja mihez jó, ezt már megtaláltam.
Ezt úgye te sem gondolod komolyan, hogy a Creative nekem fog küldeni 1 ezer éves hangkártyához. :) Ez olyan mese szerű.
Szóval ezen a CDn - most nincs előttem, mer melóból írok - rajta van az SB229 a Drives könyvtáron belül ES CSAK OTT LEHET megnézni hogy melyik Modelhez jó.
SZÓVAL A DRIVER CD már van !!!

A széles sávú internet kapcsolatomról annyit, hogy MOBIL (GPRS). :? :?

THX

MaXi

kedd feb. 15, 2005 13:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
OK elhiszem hogy olyan karid van, csak nem tudom elképzelni hogy a gyártó nem szerepelteti a listájában!
:) Lehet hogy ezt is a hamisitják?? :) :) :) :)
Megint nem értem ( :) kicsit fogalmazhatnál magyarosabban, a veszőket se felejtsd el :) :) )
MAxXx:"JAH még vmi nem hozzá való driver CD-vel nem telepíted fel sima autorun vagy ctrunnal a hangkértyét nem? - csak manuálisan"
Ha jol gondolom!!: Ha nem hozzávaló (mondom ID-t nézd meg) akkor sehogy nem tenném fel a drivert, legfeljebb a +progikat de ezeket manualisan egyesével. A drivert pedig kérjél emailben a gyártótól. (Biztos küldenek)
A recsegést igaz nem tudom megmagyarázni miért, de én a Win-nek tulajdonitom.
Nekem annó WinME alatt tökéletesen ment az 6 csatorna, semmi hardver változása után a WinXP alatt már recsegett az egyik sorround csatorna. (De neked nem csak ennyi a problémád)
Megj.: Nem hiszem h. nem találsz a terminal/hardver-alatt IRQ-val kapcsolatos linket (több 50 oldalas)
Nekem kicsi a sávszélességem nem tudok a keresésben segiteni.
Amig nem találsz hozzá való gyári drivert nincs értelme bármi próbálkozásra, mert nem fog ugysem normálisan menni a hardver!!!
IRQ + : ahány lap annyi féle beállitási mód!!
üdv

kedd feb. 15, 2005 11:05
ezüst tag

Hozzászólás 
energoman írta:
Sajna nem tudok mindent nagyon részletesen leirni, de már ezek nagyon sokszor elhangoztak.
Lehet h. nem is azok a problémák amiket leirtam, de lehetnek annak forrásai.
Néz meg a linkeket is:

IRQ-ról
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=20636
(de volt régebben is ilyen topic, sokkal részletesebben)

Kösz ettől nem lettem okosabb:(

A másik pakolgatam a LAN-t és azt vettem észre az mindig fix IRQ 11-en van akár hova teszem, és ilyenkor a hangkérztya IRQ 3 lesz - ha nincs benne LAN akkor IRQ 10 lesz a LIVE!.
Ezeket a IRQ értékeket a Boot után megjelenő ablakból olvastam le.
Szóval nem értem teljesen hogy műxik ez az abit féel IRQ rendelés a kártyához ez valahogy értelemesebben van megoldva MSI, ASUS lapokban amikkel én tallálkoztam.

energoman írta:
+1 Az USB-k együtt vannak mindig!!!, akár mind a 6/4/2 ezt egyébkét tudod állitani a biosban:
Integrated peripherials / OnChip USB controller (alapállapotban: All Enabled)

MSI lapomnál vezérlőnként lehetett állítani a 3 USB vezéréőt
ettől függetlenül nem vagyok 1 nagy MSI rajongó :-S

energoman írta:
+2 Hogy mit szabadits fel?!: com1, com2, ltp1, ltp2 ha nics modem akkor a modem IRQ-t (gondoltam talán lan-od van)
+3 a közösködést csak fejböl irtam, azért, hogy lásd a 4INT/15IRQ (megszakitás) jelentősőgét. (de fentebb a topic-ban)

A fenti topicban nincs semmi :-)
Com2 letiltottam de a másik kell arról használom a OBILom

energoman írta:
+4 Nézd meg de szerintem biztos, hogy azt az irq-t kapta e az USB/VGA amit lefoglaltak nekik.
+5 A biosbanaz irq lefoglalásokat szétszorva találod, "kövesd a fehér nyulat". :) :) :) :)

Nah ezért adnék 1 mezei piros pontot kézzel felül tudnám bírálni aaz IQR kiosztást és megérteném hogy műxik ABIT KD7-E lapban (KT 333) :)

5.1-röl
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=21415
+1 (Adatfolyam) Film-file(codec) => spdif(csatorna) (na ezt kell a codekekben bekapcsolni) => hangkártya => spdif => erősitő/digit hangrendszer (rem. érthető)
A driver mode-jait pedig a driverben keresd, nálam Move Mode az 5.1 (de persze ez virtualis )
+2 Az EAX is egy szoftver amit lehet h. beépitettek a kártyába, de lehet maradt a driverek között (és szerintem az utóbbi igaz). Nekem is van EAX controll panel, soha nem használam még (itt tudom állitani (én) a vizhagzást, jobbról-balra hullámzás.....)

energoman írta:
Megj.1: "Kékhalál gyanánt ezt lehet kiveni. " - ezt nem értem! Megnézted és ahhoz a kártyához való a driver????????

Szóval amit az Audigy LS-hez adtak Driver CD-t eddig csak ezt ette meg ez a hangkártya ÚGY, hogy 5.1ben még szól is.
Bár Power DVD ahogy átváltok hang elmeg és szaggat a kép rettenetesen Proci tergelé meg alig, szóval ezt nem értem. / chatornás WinDVD-m mneg nincs. :(
Az más tészta hogy UT2004 ben 1 idő után elkezd recsegni a kártya. :(
DE VISZI az 5.1-et.
JAH még vmi nem hozzá való driver CD-vel nem telepíted fel sima autorun vagy ctrunnal a hangkértyét nem? :D - csak manuálisan

energoman írta:
Megj.2: akár hogy nézem a http://hu.europe.creative.com/support/identifyproduct/ -n sehogy sem látok SB0220-as karit, de lehet h. én vagyok vak (ugye rá van nyomva az s/n a karira).

Ha gondolod lefényképezem neked?! :)
DE HWSW-n is volt erről a szériáról szó csak be kell írni Googléba - csak ott nem vagyok tag

Kösz azért az eddigi 5leteke:)

MaXi

hétf. feb. 14, 2005 22:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
a terratec nagyon jó cuccokat gyárt minőségi alkatrészekből, némethonban csak sajnos drága!!!:(

hétf. feb. 14, 2005 19:20
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Hellóztok!

Véleményeteket szeretném kérni erről a kártyáról: http://sounden.terratec.net/modules.php ... 7&menu=213
(Terratec Aureon 5.1 fun).

Köszi szépen.

hétf. feb. 14, 2005 15:45
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sajna nem tudok mindent nagyon részletesen leirni, de már ezek nagyon sokszor elhangoztak.
Lehet h. nem is azok a problémák amiket leirtam, de lehetnek annak forrásai.
Néz meg a linkeket is:

IRQ-ról
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=20636
(de volt régebben is ilyen topic, sokkal részletesebben)
+1 Az USB-k együtt vannak mindig!!!, akár mind a 6/4/2 ezt egyébkét tudod állitani a biosban:
Integrated peripherials / OnChip USB controller (alapállapotban: All Enabled)
+2 Hogy mit szabadits fel?!: com1, com2, ltp1, ltp2 ha nics modem akkor a modem IRQ-t (gondoltam talán lan-od van)
+3 a közösködést csak fejböl irtam, azért, hogy lásd a 4INT/15IRQ (megszakitás) jelentősőgét. (de fentebb a topic-ban)
+4 Nézd meg de szerintem biztos, hogy azt az irq-t kapta e az USB/VGA amit lefoglaltak nekik.
+5 A biosbanaz irq lefoglalásokat szétszorva találod, "kövesd a fehér nyulat". :) :) :) :)

5.1-röl
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=21415
+1 (Adatfolyam) Film-file(codec) => spdif(csatorna) (na ezt kell a codekekben bekapcsolni) => hangkártya => spdif => erősitő/digit hangrendszer (rem. érthető)
A driver mode-jait pedig a driverben keresd, nálam Move Mode az 5.1 (de persze ez virtualis )
+2 Az EAX is egy szoftver amit lehet h. beépitettek a kártyába, de lehet maradt a driverek között (és szerintem az utóbbi igaz). Nekem is van EAX controll panel, soha nem használam még (itt tudom állitani (én) a vizhagzást, jobbról-balra hullámzás.....)

Megj.1: "Kékhalál gyanánt ezt lehet kiveni. " - ezt nem értem! Megnézted és ahhoz a kártyához való a driver????????

Megj.2: akár hogy nézem a http://hu.europe.creative.com/support/identifyproduct/ -n sehogy sem látok SB0220-as karit, de lehet h. én vagyok vak (ugye rá van nyomva az s/n a karira).

(Nekem annó a LAN ás a hangkari akasztotta egymást (kisebb megszakadásokkal).)
üdv

hétf. feb. 14, 2005 11:26
ezüst tag

Hozzászólás 
energoman írta:
MaxXx:
1., Csak leirtam az én drivereimet, amik jól működnek: ****SB0100***(ac3)-hoz (panelranyomva a modelszám).
De ahogy néztem StSanya linkjeit nincs is SB0229-es modellszámú live.
( http://hu.europe.creative.com/support/identifyproduct/ )

az Model : SB0220; Serial Number: xxxSB0229xxxxx

energoman írta:
Ha van a gyári cd-d, akkor a főkönyvtárban (vagy valahol a környékén) van egy DISK.ID file, na ebben vannak az infók, esetleg a setup.exe -be irva valahol
Megj.: Sose a file nevében nézd a verziószámot (ami a modellhez kell, soxor csak kamu, vagy nem ahoz való amihez irják, videóbiosal jártam már így, a driver.hu-ról) A önkicsomagolós exe fileket pedig csomagold ki és abban találod meg az ID-t!!

2., Az irq miatt:
Topic: Driver irq not less or equal....ez mi???? ( http://forum.terminal.hu/viewtopic.php? ... &highlight )

Kékhalál gyanánt ezt lehet kiveni.

energoman írta:
Megj.1: Tisztázd hogy az alaplapi irq-k mennyire fügetlenek egymástól, nekem csak max 15 van, ez elég is nekem. Attol hogy külön irq-n vannak az eszközök még lehetnek egy INT-en, ami szintén akadást okozhat, szabaditsd fel a nem használt irq-kat!!!

USB 4 dbot használnék, de hogy mit oszt ki neki az XP (IRQ21) mind a 3 vezérlőre. Külön nem lehet BIOS-ban letiltani az USB vezérlőket amiket nem lehet használni, de ha eszközkezelőben tiltanám le nem tom az jót tenne?
Ezen kivül mit szabadítsak fel? 2 PCI eszköz van benne legfeljebb

energoman írta:
Megj.2: általában az 5,3PCI az USB portokkal kötözösködik, az AGP pedig a 1 PCI-al (lapfüggő). Az IDE pedig a 2,4 PCI-al (lapfüggő)

hát ha ezek szerint akkor sehova nem tehetem a kártyát mert mind1ik osztott lesz vmivel - persze ha tezek oda eszközt.
De elméletileg a PCI 5 nincs osztva semmivel ahol most van a karesz.

Most már csak 1 a kérdés akkor az IRQ 5, 7, 10 -re eszköz kezelő szerint miértt nincs kiosztva semmi??? Hogy az XP meg hogy csinál 16,17,18,19, ..21 es IRQ-t az már más tészta (virtuális vagy a fene tudja).
Amúgy én nem tudok a BIOS PCI/P'n'P INT lefoglaláson elmenni - ahol kézzel lehetne talán/estleg mahinálni.

energoman írta:
Érdemes:

Amúgy így volt bállítva! Ha nem engedélyeztem az elsőt akkor legalább nem ment kékhalálba a Audigyvel.

energoman írta:
3., Egy kis fogalomzavarban lehetsz!! És a irásod vége összekapcsolódik!! (ez full softverbeállitás)
Az EAX egy mondhatni virtuális hatáslétrehozó modul amit klf. alkalmazásokhoz találtak ki (pl. jatek), ezt válaszd szét az audio, DVD (mp3, ac3,...)-tól.
Ezért kever rá azt EAX az audiora. Az audió, DVD 5.1 beállitását nem az EAX-ban kell beállitani!!
Ha bekapcsolod a hardveres dekódolást (ha vannak codecek fenn akkor ezt használatkor kézzel kell kapcsolni)

Milyen codek? Ezt most nem értem

energoman írta:
Spdif (nem a digit kártyakimenet)

Hát nem tom, csak azt hogy az Audigy Drivere írta, hogy külső decoder szűcséges, ha ezt a módot kapcsolom be..Szóval logikusan arra gondoltam.

Lehet teli vagyok fura kérdésekkel, csak az a Audigy LS az is elég furán muzsikált és már azt hittem én vagyok a hűle közbe kiderült a hátsó két hangszoró csak gyári tesztel volt képes hibátlanul megszólalni (SB0310).
Az már más tészta nem jó drver CD-t adtak hozzá és nekem itthon volt 1 LS driver CD-m azzal telepítettem fel.
Szóval a csak stereósítva szólt a hátsó kettő (EAX console : CMSS 3D enabled), meg saját teszttel semmilyen lejátszóval nem szólt máskép - csak stereóban.

folyt köv

Kösz minden eddigi hozzászólást

MaXi

vas. feb. 13, 2005 22:57
ezüst tag

Hozzászólás 
energoman írta:
MaxXx:
1., Csak leirtam az én drivereimet, amik jól működnek: ****SB0100***(ac3)-hoz (panelranyomva a modelszám).

az Model : SB0220; Serial Number: xxxSB0229xxxxx

energoman írta:
Ha van a gyári cd-d, akkor a főkönyvtárban (vagy valahol a környékén) van egy DISK.ID file, na ebben vannak az infók, esetleg a setup.exe -be irva valahol
Megj.: Sose a file nevében nézd a verziószámot (ami a modellhez kell, soxor csak kamu, vagy nem ahoz való amihez irják, videóbiosal jártam már így, a driver.hu-ról) A önkicsomagolós exe fileket pedig csomagold ki és abban találod meg az ID-t!!

2., Az irq miatt:
Topic: Driver irq not less or equal....ez mi???? ( http://forum.terminal.hu/viewtopic.php? ... &highlight )

Kékhalál gyanánt ezt lehet kiveni.

energoman írta:

USB 4 dbot használnék, de hogy mit oszt ki neki az XP (IRQ21) mind a 3 vezérlőre. Külön nem lehet BIOS-ban letiltani az USB vezérlőket amiket nem lehet használni, de ha eszközkezelőben tiltanám le nem tom az jót tenne?
Ezen kivül mit szabadítsak fel? 2 PCI eszköz van benne legfeljebb

energoman írta:

hát ha ezek szerint akkor sehova nem tehetem a kártyát mert mind1ik osztott lesz vmivel - persze ha tezek oda eszközt.
De elméletileg a PCI 5 nincs osztva semmivel ahol most van a karesz.

Most már csak 1 a kérdés akkor az IRQ 5, 7, 10 -re eszköz kezelő szerint miértt nincs kiosztva semmi??? Hogy az XP meg hogy csinál 16,17,18,19, ..21 es IRQ-t az már más tészta (virtuális vagy a fene tudja).
Amúgy én nem tudok a BIOS PCI/P'n'P INT lefoglaláson elmenni - ahol kézzel lehetne talán/estleg mahinálni.

energoman írta:
Érdemes:

Amúgy így volt bállítva! Ha nem engedélyeztem az elsőt akkor legalább nem ment kékhalálba a Audigyvel.

energoman írta:
3., Egy kis fogalomzavarban lehetsz!! És a irásod vége összekapcsolódik!! (ez full softverbeállitás)
Az EAX egy mondhatni virtuális hatáslétrehozó modul amit klf. alkalmazásokhoz találtak ki (pl. jatek), ezt válaszd szét az audio, DVD (mp3, ac3,...)-tól.
Ezért kever rá azt EAX az audiora. Az audió, DVD 5.1 beállitását nem az EAX-ban kell beállitani!!
Ha bekapcsolod a hardveres dekódolást (ha vannak codecek fenn akkor ezt használatkor kézzel kell kapcsolni)

Milyen codek? Ezt most nem értem

energoman írta:
Spdif (nem a digit kártyakimenet)

Hát nem tom, csak azt hogy az Audigy Drivere írta, hogy külső decoder szűcséges, ha ezt a módot kapcsolom be..Szóval logikusan arra gondoltam.

Lehet teli vagyok fura kérdésekkel, csak az a Audigy LS az is elég furán muzsikált és már azt hittem én vagyok a hűle közbe kiderült a hátsó két hangszoró csak gyári tesztel volt képes hibátlanul megszólalni (SB0310).
Az már más tészta nem jó drver CD-t adtak hozzá és nekem itthon volt 1 LS driver CD-m azzal telepítettem fel.
Szóval a csak stereósítva szólt a hátsó kettő (EAX console : CMSS 3D enabled), meg saját teszttel semmilyen lejátszóval nem szólt máskép - csak stereóban.

folyt köv

Kösz minden eddigi hozzászólást

MaXi

vas. feb. 13, 2005 22:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
MaxXx:

2., Az irq miatt:
Érdemes:

Ha bekapcsolod a hardveres dekódolást (ha vannak codecek fenn akkor ezt használatkor kézzel kell kapcsolni)(Spdif (nem a digit kártyakimenet)) akkor stereónál csak 2 hangszóró szól, de a driverek elég inteligensek ahhoz, hogy felismerjék az 5.1et v. a stereot igy ők kiválasztják megfeleló módot (de ezt is engedélyezni kell (driverfüggő), ha lehet mellőzd a Dolby Pro Logic -ot (ez virtuális térhatás, elcseszi a AC3-at, de segit a stereónak)
Javaslat:minden equalizer-t állits defaultra, a hangerőcsuszkákat húzd maxra és csak eggyettlenegy kezelőt használj, (szem.szerint: a driver mixerét használom és a DHT510 hangerőszabályzóját)
Semmi értelme 100 helyről állitgatni a hardvert, és 100 fajta lejátszót használni, a jó driverekkel és 1 v. max.2 lejátszó elég

A többi a füleden múlik, és rajtad!

üdv

szomb. feb. 12, 2005 0:05
ezüst tag

Hozzászólás 
energoman írta:
MaxXx:
Megj.: A hangkari egyébként is nagyon érzékeny dolog, nem szeret más eszközt maga mellé!
Bocsi nem néztem! Nekem SB0100-as sorozatbol van (ezért nincs problémám a driverekkel)

Egyébként a driver verzióinformációk(a file-kbe irva nem én találtam ki a nevüket)

Disk ID:
Sound Blaster Live! 5.1 - 32-bit Setup Launcher
5.1 Dig EG CDOEM-E1-E2
Card WDM for 98SE/ME/2K (5.12.01.3227)
SB0100 44494
SB0102 N/A

Card WDM for XP (5.12.01.3509)
SB0100 524689
SB0102 N/A

Card VXD (4.12.01.0905)
SB0100 N/A
SB0102 N/A

+javitások
Sound Blaster Live! driver (PlayCenter 2 Patch, PC2-PATCH-3-US, Web update)
verzió: 11012001
honlap: www.creative.com/support/
követelmeny: Windows 2k/XP
licenc: freeware
méret [Byte]: 1.846.663

Soundblaster Live! driver (Drivers update for Windows XP. SBLW-XPWEB-W1-US )
verzió: 5.2
honlap: www.creative.com
követelmeny: Windows 2K/XP
méret [Byte]: 9.284.122

SoftwareID = PLAYCENTER2 => SoftwareVersion = 3.02.52
SoftwareID = RECORDER => SoftwareVersion = 2.00.31

Jah kösz...amúgy elárulod nekem a Driverből melyik Livehoz jó a verzió szűmból??? :D
Mert lehet nekem vhogy ebből nem sikerül rájönöm... lásd Live Digital SB0229

A másik most hoztam 1 másik Audigyt az már nevetséges addig kereste a driver CD-t míg nem jót hozott ki az eladó. :-( Még jó hogy itthon már volt 1 CD-m.
Ezzel is dobta hibákat először kékhallálba fulladva :

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
P17.SYS

(18-os IRQ-n van az Audigy LS)
(17-es IRQ-n pedig a LAN)

BIOS-ban csak 1 véletlen ötlettől vezérelve átállítottam a :

Auto (ESCD)
ALLOCATE IRQ to VIDEO : Disabled (Enabled volt)
ALLOCATE IRQ to USB : Enabled (ezt még nem próbáltam)

vmi BIOS beállítás ötleteket várok, minden kedves fórum lakótól:-))

Jah amúgy a PCI 5-ös slotban van a hangkártya, ami semmivel sincs osztott IRQ-n - kézi könyv szerint.

A másik ami zavar, hogy nem tudom természetes-e vagy sem.
az EAX Consolban, ha nem kapcsolom be a CMSS 3D [Enabled] akkor se Winampban és se Power DVD 4-ben (6 hangszoróra van állítva - FM801 ment ezzel a beállítással) nem szólnak a hátsó hangszórok (azóta tettem fel Power DVD 5 Deluxot szintén csak így műxik) .
DE ami jobban zavar ha nem kapcsolom be, akkor nem kellene attól szólni DVD lejátszóban mindne hangszoró. :-(
S így CMSS 3D-vel még tesz rá visszhangzást alapból...s ha én jól vettem ki ez csak Stereó jelhez lenne kitallálva, hogy szóljon mindegyik hangszoró nem??????

A másik amit kérdeznék, hogy úgye analógban használom a Audigy-t s akkor a DEVICE CONTROLlerben :
Decoder Option
úgye Dolby Digital Decodingot kellene bekpcsolni??
s ott van még ezen belül 2 opció :
Enable Dynamic Range Compression
Enable Dolby Pro Logic

Ezekből mit kell bekapcsolni?

ELŐRE IS kösz!

pén. feb. 11, 2005 21:14
platina tag

Hozzászólás 
Hát, sok információ nincs a tárgyban...

http://hu.europe.creative.com/support/identifyproduct/

http://www.3dsoundsurge.com/reviews/Live/Live.html

http://www.3dsoundsurge.com/reviews/Liv ... yer51.html

csüt. feb. 10, 2005 12:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
MaxXx:
Megj.: A hangkari egyébként is nagyon érzékeny dolog, nem szeret más eszközt maga mellé!
Bocsi nem néztem! Nekem SB0100-as sorozatbol van (ezért nincs problémám a driverekkel)

Egyébként a driver verzióinformációk(a file-kbe irva nem én találtam ki a nevüket)

Disk ID:
Sound Blaster Live! 5.1 - 32-bit Setup Launcher
5.1 Dig EG CDOEM-E1-E2
Card WDM for 98SE/ME/2K (5.12.01.3227)
SB0100 44494
SB0102 N/A

Card WDM for XP (5.12.01.3509)
SB0100 524689
SB0102 N/A

Card VXD (4.12.01.0905)
SB0100 N/A
SB0102 N/A

+javitások
Sound Blaster Live! driver (PlayCenter 2 Patch, PC2-PATCH-3-US, Web update)
verzió: 11012001
honlap: www.creative.com/support/
követelmeny: Windows 2k/XP
méret [Byte]: 1.846.663

Soundblaster Live! driver (Drivers update for Windows XP. SBLW-XPWEB-W1-US )
verzió: 5.2
honlap: www.creative.com
követelmeny: Windows 2K/XP
méret [Byte]: 9.284.122

SoftwareID = PLAYCENTER2 => SoftwareVersion = 3.02.52
SoftwareID = RECORDER => SoftwareVersion = 2.00.31

Nem tudna valaki belinkelni egy pl. táblázatot, hogy milyen Live! Digital kartyák/sorozatok vannak a piacon és mi a különbség köztük (sajna ezzel nem vagyok teljesen tisztába)
Köszi!

üdv

csüt. feb. 10, 2005 12:02
platina tag

Hozzászólás 
Ja, a Foobar2000 progi:

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000/foobar2000.exe

Kinézete puritán, sok tökölés, míg beállítod, de kernel streamingben nyomja a zenét és persze akár 32 bitben...
Többek között ezért is a hangja csodálatos...

kedd feb. 08, 2005 23:15
platina tag

Hozzászólás 
Idézet:
Az au2zs driver felrakása WinXP SP1/2 alá (nemcsak sblive24bit-en működik, hanem minden audigy-n):

0. távolíts el minden creative szoftvert és drivert!!! (C:\Program Files\Creative\SBAudigy2\Program\CTZAPXX.exe -t elindítod
és uninstall kiválaszt meg remove all blabla)
0.5. indítsd újra a géped!
1.leszeded az au2zs driver-ét.
http://files.europe.creative.com/manual ... _84_50.exe
1.5. tömörítsd ki a drivert winrarral egy könyvtárba.
2. leszeded a ctcomp.exe-t http://members.aol.com/dvdking2001/Pub/ctcomp.exe
(ez a progi azért kell, hogy a driverben engedélyezzük, hogy ne csak au2zs-re lehessen feltelepíteni)
3. futtasd a letöltött ctcomp.exe programot, add meg neki a kicsomagolt au2zs driver elérési útját... szépen meghekkeli a drivert...
4. most indítsd el a kicsomagolt (és felhekkelt) au2zs driver könyvtárában a setup.exe-t.
5. indítsd újra a géped!
6. így persze nem lesz feltelepítve minden csili vili creative util, DE nem is kell letölteni több 100 megát...
6.5. A C:\Program Files\Creative\SBAudigy2\Program\WDM\COMMON\CtPanel.exe elérési úton található programmal
szerintem minden egyszerűen és gyorsan beállítható...
7. Minden driver update-kor felhekkeled az új drivert és felteszed.
8. Örül...
9. a hangkarid továbbra is ua marad, mint régebben, a task manager-ben is ua lesz a neve, de ne félj az au2zs drivere lesz fennt!!!

http://www.driverheaven.net/showthread. ... adid=45004

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára StSanya kedd feb. 08, 2005 23:17-kor.

kedd feb. 08, 2005 23:07
ezüst tag

Hozzászólás 
Charlie61 írta:
A7N8X Deluxe és A7N8X-E Deluxe, amiken "tökéletesnek" mondható az integrált hang. Jobb mint egy Live de annyira nem jó, mint az Audigy 2ZS. (Én ezt tapasztaltam a saját rendszeremen.)

Na már most már csak arra lennék kíváncsi milyen a MiXERE a Sound stormnak A7N8X-E lapon, HA elküldenél 1 képernyő "rippet" a megnyitott mixer és finomhangolókról azt megköszöném.
Mert most láttam 1 fullos GigaByte alaplapot azon sima AC'97 volt semmi több - sehol nem is említette a SoundStormot.

Charlie61 írta:
Ez a kettő van, amikről semmi extra nem maradt le. (Firewire, SATA RAID, SoundStorm, Dual mem kezelés, stb.) Az utóbbin már Gigabites az egyik LAN, nekem az első van, semmi gondom nem volt még vele. Több Deluxe modell A7N8X-ből tudtommal nincs, csak különböző verziók az adott modellen belül.

öszintén az extrák annyira nem érdekelnánek egyedül a dualchanel + esetleg a SATA.

Charlie61 írta:
Egyébként egyetértek veled, ha nem feltétlenül akarsz most kidobni pénzt, az Athlon 64 nagyobb lépés lesz a fejlődésben. Addig csak elkocog még ez a géped valahogy. :)

Igen nincs is rá keretem meg nem is költenék csak már lassan 1 hónapj meg van a fadobozos (DHT-510) és nem tom 5.1-ben élvezni.
Szóval egyenlőre így hagynám, mert sokat kellene költeni másikra a Bartont is most vettem bele karűcsonykor (2500+)

energoman írta:
Volt nálam 1 Audigy LS mindne szép volt csak akadt vele a zene nálam, valószínű nem csipázta az alaplapom vagy VIA KT333 bug (ABIT KD7-e)

energoman írta:

Egyébként tudni kell beállitani az egész rendszert. (jó driverek kellenek hozzá).
Egyszer haver éjfélkor jött el hozzám egy jó live driver-ért, mert már egy fél napot cseszett a rendszerrel, mert nem ment az 5.1 rendesen (az ő kártyájához adott gyári driver-rel).

Hát ne beszéljünk a jó driverekről várj össze számolom neked eddig mennyit szereztem eddig 4db Digital 5.1 driver CD-m van akkor ezen kivűl a hívatalos driver pack, DRIVERS.HU-ról is leszedtem egyet és még szintén kaptam 1 pár drivert, KX driver is volt már fenn.

energoman írta:
Na itt jön elő a, nem jó PCI slot-ba tetted a kártyát (alaplapi manual: "INT Pin1 to Pin4 Assignment", ebből következik, hogy a multimedia device IRQ osztozkodik mással is).

Nah azért ennyire amatőrnek ne néz három slotban volt a kártya
sőtt kivettem a végén már mindent - s úgye a 3 slotba azért mert a többi nem volt kitőrve meg úgyis másik PCI-jal van osztott IRQ-n az AGP mellé meg úgy nem szoktunk tenni szintén.

energoman írta:
Ha akadt akkor mi volt a szép????

az hogy :
1. nem akadt egyfolytában, csak néha
2. Nagyon jól finom hangolható és vhogy neklem bejött az egész hangzása és hát azért azt kétlem pláne most, hogy van nálam Live! 5.1 mégha csak felkínózva lett driver híján. Másabbúl szól akkor is lényegesen jobb volt az Audigy LS az én fülemnek - de ez subjektív. Ami viszont tény ez nem 16bit / 48 khz, hanem 24 bit / 96 khz

még vmi Windoz reinstall is volt :-)

Sőt tovább megyek mind1 egyes új diver előtt alap XP Ghostolás is volt már próbálva.

Jah és mielőtt félreértés esik HWSW-n is voltak ilyen SB Live! Digital 5.1 (Model : SB 0220; Serial number: xxxxSB0229xxxx)
Szóval aki az ebből a szériából származó Live digital 5.1-el rendelkezik dobjon meg eredeti driver CD-vel. :D

Azt hallottam, hogy a Sound Stormnak az analóg kimenet nem olyan jó ÁLLÍTÓLAG. Nah már most én is analógban hajtanám, mert úgye analóg a Genius :)

StSanya írta:
Én pedig a Live 24 -re: Olcsó, ha nem kell a mikrofon, meg midi vagy egyéb sallang...

a MIDI az 1 ami nem ártana - van 1 MIDI keyboardom :-) DE láttam már olyat is amin volt hozzá csomagolva, a többiből gondolom még a kamionon esett kibelől. :-S

Amúgy összehasonlítva az Live! 24-et az Audigy LS-sel, hát elég síralmas kénézetre a Live ! :D

StSanya írta:
Meg kell heckelni az A2 driverét, aztán az viszi... Bár talán hardware-s DTS, meg hardwares EAX3 nincs, (csak softwares van)...

Hát befizetnék 1 ilyen hackre, mert 1et töltöttem le, de lehet nem jól próbálkoztam, de úgyan úgy leáll a telepítő mint normális esetben amikor nem tallál Audigy 2 kártyát a gépben :-)))
HA van vmi működő linked későbiekben érdekelne megpróbálnám.

StSanya írta:
De a Foobar2000 -el, 24 biten csodákra képes... S nem vagy kötve alaplaphoz...

nah ezt a playert nem ismerem, majd kipróbálomha 1x...:(

Mikk írta:
Ha váltani akarsz A64-re akkor mindenképpen Audigy 2 kell neked.
Ha viszont még el leszel Socket A felületen akkor nem kell mert Asus A7N8X Delux-on az APU elintézi neked a dolgokat rendesen (nekem az van és semmi baja, szépen szól Genius fadobozoson).

szintén ez a cucc lenne meghajtva róla. S az Audigyt azért is sajnálnám meg venni mert a PCI-E-szel együtt hajítható lenne lehet (S939 & Nforce4).

Mikk írta:
Tehát csak azt kell eldöntened hogy a közeljövőben (max 6hónap) váltani akarsz e A64-re.

Nem fogok :)
Mikk írta:
Igen -- Audigy 2

gondolom ebből csak a ZS ami jó azt meg ~18eFt
[quote="Mikk"]
Nem -- Nforce MCP-T (Asus A7N8X Delux; A7N8X-E Delux - ver2.0)/quote]
Rev2.0 az ajánlott??????
mennyire lehet finom hangolni ilyesmi? MErt ami elsősorban tettszett az Audigy-ben - hangja mellett - a finom hangol6ósága.

ELŐRE is KÖSZ minden eddig s jővőbeli hozzászólást!

sziasztok

MaXi

kedd feb. 08, 2005 21:03
arany tag

Hozzászólás 
Üdv

Ha váltani akarsz A64-re akkor mindenképpen Audigy 2 kell neked.
Ha viszont még el leszel Socket A felületen akkor nem kell mert Asus A7N8X Delux-on az APU elintézi neked a dolgokat rendesen (nekem az van és semmi baja, szépen szól Genius fadobozoson).

Tehát csak azt kell eldöntened hogy a közeljövőben (max 6hónap)
váltani akarsz e A64-re.
Igen -- Audigy 2
Nem -- Nforce MCP-T (Asus A7N8X Delux; A7N8X-E Delux - ver2.0)

kedd feb. 08, 2005 16:10
ezüst tag

Hozzászólás 
rosszul foglamazok vagytúl sokat írok?:D

kedd feb. 08, 2005 14:08
platina tag

Hozzászólás 
energoman

Ma olvasva a hsz-mat, láttam hogy elírtam a típust. 5.1-es Live nekem nem volt, csak egy négy hangszórós változat, még az elsők közül.
Kb. 3-4 éve láttam egy tesztet, amiben az akkori Live modellek, illetve a hasonló kategóriájú karikat tesztelték, többek között a proci terhelés is benne volt. Minden kártyához az akkor elérhető legfrissebb gyári meghajtót használták, ennek ellenére a különböző Live modellek között is igen jelentős különbség volt ezen a téren. A tesztgyőztes, egy Live value modell lett.
A gépeink egymás melletti meghallgatására csupán azért nincs lehetőség, mivel nekem az alaplapi hang behalt egy UPC támatás miatt :( , ezért voltam kénytelen beruházni egy Audigy2 ZS-re.
Egyébként elnézést, ha az vehető ki az írásomból, hogy én bárkit is lenéznék amiatt, mert csak X hangkártyája van, nekem meg Y. Mint ahogy azt sem nézem le, aki arra kér meg, hogy tegyem rendbe a 486-os gépét, ami az Ő igényeinek tökéletesen megfelel.
Csak nem értek egyet azzal, hogy most vegyen egy hangkarit, azután majd az új gépébe megint egy újabbat. Ha már mindenképp szükséges, miért ne venne most egy Audigyt, hogy később ne kelljen megint váltania.

Kicsit off:
Az nekem eléggé fura, hogy egy eredeti Creative hangkari bármivel is összeakadjon, arról nem beszélve, hogy nem is annak ismeri fel a rendszer. Az első XT-s gépemben még nem volt hangkeltő, de a 286-os már kapott egy Opti-t, mivel akkoriban még nagyon drága volt egy valódi SB. Az ilyen, és ehhez hasonló kompatibilis kártyákkal fordul (t) elő néha nap, hogy még a kártyához kapott driver sem volt az igazi, vagy voltak olyan alkalmazások, amik nem fogadták el.

kedd feb. 08, 2005 12:32
platina tag

Hozzászólás 
energoman írta:
...
Igazán jó fületek lehet, ha meghalljátok a különbséget a 16 és a 24bit között! :)
...
Mivel ugy is ebben a gépben marad a kártya ezért, egy Live! Digital-t javaslok.
Ha váltassz A64-re akkor majd meggondolod az Audigy-t.

üdv

A Foobar2000 -el hallgatva, egy sima Sb Live Value-n és Genius falakon is kijött a 24 bit... Komolyan, fél éjszaka zene hallgatással töltöttem...

Én pedig pont ezért mondom a Live24-et... Az A64 mellé is jó...

hétf. feb. 07, 2005 22:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csak hogy nehogy lenézzétek már a Live! 5.1 digtal-t (16bites)!

Proci plusssztehelése a hardveres dekódolásnál jött elő, pl.AC3 esetén. Itt egy Thunderbird 1.2-es procinál +10%-os többletterhelést jelentett, egyéb egyszerűbb esetben (pl. mp3) a prociterhelés cak-pak 1-2%, egy valag futó alkalmazás mellett (igaz ez csak a memóriát zabálja). Ha most venék valószinű Audigy-t néznék ki (Creativ-töl letölteni a manualt (*.pdf, kb.1-2Mb lehet), benne a kártya rajza - be a boltba - megrendel tipusszám alapján - lejön - leegyeztet - kifizet - örül),
Megj.: a mikrofon jól jöhet!

(Kár hogy nem tudjuk egymás mellé rakni a két rendszerünket Charlie61, meghalgatnám mivel tud többett egy SoundStorm).
Igazán jó fületek lehet, ha meghalljátok a különbséget a 16 és a 24bit között! :)
Nagyon sokan esküsznek a SoundStorm-ra, biztos nem lehet rá mondani, hogy rossz.
Egyébként tudni kell beállitani az egész rendszert. (jó driverek kellenek hozzá).
Egyszer haver éjfélkor jött el hozzám egy jó live driver-ért, mert már egy fél napot cseszett a rendszerrel, mert nem ment az 5.1 rendesen (az ő kártyájához adott gyári driver-rel).

MaxXx :"Volt nálam 1 Audigy LS mindne szép volt csak akadt vele a zene nálam, valószínű nem csipázta az alaplapom vagy VIA KT333 bug (ABIT KD7-e)" - Na itt jön elő a, nem jó PCI slot-ba tetted a kártyát (alaplapi manual: "INT Pin1 to Pin4 Assignment", ebből következik, hogy a multimedia device IRQ osztozkodik mással is). Ha akadt akkor mi volt a szép???? :) :)

Mivel ugy is ebben a gépben marad a kártya ezért, egy Live! Digital-t javaslok.
Ha váltassz A64-re akkor majd meggondolod az Audigy-t.

üdv

hétf. feb. 07, 2005 21:41
platina tag

Hozzászólás 
A7N8X Deluxe és A7N8X-E Deluxe, amiken "tökéletesnek" mondható az integrált hang. Jobb mint egy Live de annyira nem jó, mint az Audigy 2ZS. (Én ezt tapasztaltam a saját rendszeremen.)
Ez a kettő van, amikről semmi extra nem maradt le. (Firewire, SATA RAID, SoundStorm, Dual mem kezelés, stb.) Az utóbbin már Gigabites az egyik LAN, nekem az első van, semmi gondom nem volt még vele. Több Deluxe modell A7N8X-ből tudtommal nincs, csak különböző verziók az adott modellen belül.
Egyébként egyetértek veled, ha nem feltétlenül akarsz most kidobni pénzt, az Athlon 64 nagyobb lépés lesz a fejlődésben. Addig csak elkocog még ez a géped valahogy. :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Charlie61 kedd feb. 08, 2005 11:47-kor.

hétf. feb. 07, 2005 19:47
ezüst tag

Hozzászólás 
Charlie61 írta:
MaxXx

Ha már alaplapot szeretnél cserélni, mindenképpen jobb megoldás, ha nem egy X-es, vagy X-X-es modellt választasz, hanem a Deluxe, vagy A7N8X-E Deluxe lesz a nyertes. Minimális többlet költség, és lényegesen több extrát kapsz. Az integrált hang is jobb, mint egy SBLive 5.1

Kösz a válasz Charlie61 :-)

Na várj lehet rosszul írtam, de amúgy nem igazán vagyok képben a a Deluxe sorozatnál. Meg hogy egész pontosan hogy is van ez megoldva a Sound Stormnál mert hívatalos Asus lapon ACL vagy mit emleget + Sound Storm, most akkor hogy is van ez?
Egyik haverom szerint Ő úgy tudja hogy ALC vagy mi a felületett adja a többit az NVIDA APU-ja végzi hardveresen a Deluxe esetén - bár állítólag több verzió is van ASUS Nforce 2 deluxeból - honlap szerint 1 van asszem. Szóval kezd kavarodni a kép bennem ki kivel van.
Mert volt MSI alaplapom ACL vagy ALC vagy mi fenne integrált 5.1el, háááát felejthető minőséggel.. :-S

Amúgy meg igazából nem akarok cserélni alaplapot csak ha nagyon muszáj mert egyelőre hagynám ezt a konfigot és majd váltanék Athlon 64re MAJD.

Most jöttem 1 helybeli kis boltból Audigy 2 Value van 11 eFt ért és váltig állítja a köcsög hogy ettől nincs olcsób, hol ott a Live! 24 bit lényegesebben olcsó. még ezt próbálnék ki utoljára aztán, ha ez sem megy akkor jöhet az alaplap csere :(

A másik boltban meg egyenesen magas igényűnek talláltak a belépő szintű SB kártyákkal meg Audigy LS körüli minőséggel - mert azt hallotam szólni :D

CMI8738-at ajánlott az eladó, majd nem körbe röhögtem:D

Előre is kösz minden hozzászólást

MaXi

hétf. feb. 07, 2005 11:47
platina tag

Hozzászólás 
MaxXx

Ha már alaplapot szeretnél cserélni, mindenképpen jobb megoldás, ha nem egy X-es, vagy X-X-es modellt választasz, hanem a Deluxe, vagy A7N8X-E Deluxe lesz a nyertes. Minimális többlet költség, és lényegesen több extrát kapsz. Az integrált hang is jobb, mint egy SBLive 5.1

hétf. feb. 07, 2005 9:17
platina tag

Hozzászólás 
Én pedig a Live 24 -re: Olcsó, ha nem kell a mikrofon, meg midi vagy egyéb sallang...

Meg kell heckelni az A2 driverét, aztán az viszi... Bár talán hardware-s DTS, meg hardwares EAX3 nincs, (csak softwares van)...

De a Foobar2000 -el, 24 biten csodákra képes... S nem vagy kötve alaplaphoz...

hétf. feb. 07, 2005 0:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
En erre szavazok:
`ASUS A7N8-X Deluxe + alaplapi MCP-T Sound Stormmal`
KT333-rol megeri erre boviteni/cserelni az alaplapot.
SoundStorm-rol azt biztosan tudom hogy szinte egyaltalan nem terheli a procit, annak ellenere hogy integralt megoldas. Tehat olyan mintha lenne egy kulon LIVE-od vagy Audigy-d. Audigy1 szint tudasat illetoen.

De majd mindjart jonnek olyanok akik hasznaljak is. Nem tudom milyen a driver/progik hozza.

hétf. feb. 07, 2005 0:09
ezüst tag

Hozzászólás 5.1es hangrendszerhez hangkáryta "olcsón" mit aján
Sziasztok!

Segítség kellene vélemények
MCP-T Nvidás NForce 2 hangkártyája (SoundStorm) mennyire szól szépen és mennyire leht finomhangolni, mondjuk 1 Audigy (LS) hez képest - mixer, EQ stb. Ha vki belinkkelne 1 mixer,EQ képet hogy miről is lenne szó, azt megköszönném.

SB Live! 24 bites OEM szutykáról tud vki vmit mondani jót vag rosszat?

Most vagyok túl 1 pár Live tesztén ami itt nálam megfordult abból a 3 Live Digitálból 2 hamisítvány volt egyet meg nem lehet feltelepíteni (SB022x modell azon belül is serial number xxSB0229xxxx)
A HWSWsek szerint ez az utolsó széri a LIVE! 5.1 digitálból és össz-visz 6 revizió jött ki 6 különböző driverrel. Mondanom se kell úgy hoztam el kipróbálásra, hogy nem tudtak vele adni driver CD-t.

Volt nálam 1 Audigy LS mindne szép volt csak akadt vele a zene nálam, valószínű nem csipázta az alaplapom vagy VIA KT333 bug (ABIT KD7-e) :(

Szóval az nem jött be amúgy eddig az volt a legjobb, ha az alap lap is szerette volna azt is alig talláltam, mert nem igen lehet erre felé kapni...meg már úgye kifutó széria.

1. KÉRDÉS mit ajánlatok hangkártyát?
olcsón és jót ezek közzül
Audigy 2 Value vagy mi (~12eFt)
Audigy LS (esetlehg még 1 próbát tegyek vele??? - ~8eFt)
Live! 24 (~7eFt)

ez alatt úgye már nincs Live esetleg használtan de már annak is örülnék olyan dbot látnék amit felis lehet telepíteni 5.1-esnek nem csak stereoban szól, a hívatalos driverekkel.

2. kérdés
melyiket ajánljátok jobban, hát ha csökkene az alaplap hangkártya érzékenysége:

ASUS A7N8-X alap + vmi SB

vagy

ASUS A7N8-X Deluxe + alaplapi MCP-T Sound Stormmal

előre is kösz

MaXi

vas. feb. 06, 2005 23:16
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 38 hozzászólás ]