|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 23 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
Supervisor
gyémánt tag
|
Laci_L! Bizony ha annyi ezresed lenne, ahányszor a partíciómetés fontosságáról írtál (írtunk)... Aki nem csinálja az azzal vígasztalhatja magát, hogy megint újra gyakoroltam az újralepítést...
|
hétf. jún. 06, 2005 9:43 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11974 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Tigrincs
Talán még így is megéri egy másik winchesterre átmenteni Ghost-tal. Bár nem öt perc az biztos (kb 15 perc), de még mindig jóval kevesebb, mint egy komplett újra húzás.
És az eredmény 100%.
|
kedd máj. 10, 2005 9:27 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Félreértettél. A telepített programok foglalnak ennyi helyet. Tudod, nem szeretek újratelepítés után egy hétig telepítgetni és beállítgatni.
|
kedd máj. 10, 2005 9:22 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11974 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Igaz. De szerintem ha legalább kétfele particionálsz, és a nagy méretű programokat és egyebeket, meg a Dokmenumokat oda irányítod, kikapcsolod a rendszer helyreállítást, és törlöd a driver.cab -et, kijöszz 1,5-2,5GB mérettel. Ez kezelhető.
Én ezt csinálom.
Ha minden egyben van, az nehéz ügy. Nem szabad így telepíteni.
|
kedd máj. 10, 2005 9:18 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Laci, ott a pont! Más kérdés, hogy nálam egy biztonsági mentés 12G Drive Image-dzsel...
|
kedd máj. 10, 2005 9:13 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
A hibák java nem az újonan telepített gépen szokott kiderülni, hanem a már használatban levő gépen, ahol sok összevissza helyen levő lementendő dolog van, ez főleg az otthoni gépekre igaz. Nem tudom, neked ilyenkor mi a módszered, egyenként kimolyolsz mindent, és lemented, vagy kikukázod, de az első jelentősen megdobja az újratelepítés idejét, a második pedig a mezei user idegeit borzolja. Nekem egyik sem hangzik jó megoldásnak, ergo nyomozok. Ami a hibádat illeti, ilyenkor kell elővenni az MSDN-t, vagy a google-ban beírni a hibaüzenetet meg pár jól megválasztott kulcsszót, és elég gyorsan meglene az eredmény. Gyorsabban, mint két újratelepítés.
|
kedd máj. 10, 2005 9:12 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Ha van jól működő állapot: 5 perc alatt Ghost, és ha gond esetén kell, újabb 5 perc múlva ott az eredeti. Nem kell tökölődni.
Hányszor lett ez már leírva, annyi ezresem lenne.
|
kedd máj. 10, 2005 9:04 |
|
|
Victorius
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. szept. 23, 2004 15:47 Hozzászólások: 1955 Tartózkodási hely: Somewhere in time
|
Tigrincs írta: Vic, volt már "szerencsém" pár céges géphez, amit nem lehetett újratelepíteni, maradt az oknyomozás. Persze egyszerűbb lett volna a gyalulás, de meglett a hiba. Ebből tanultam is, a gyalulásból nem. Amúgy a gyalulás csak akkor okoz gondokat, ha már pár dolog telepítve van, és a progi netán nem csak egy INI-ben tárolja a beállításait, amit te már végigmolyoltál, hanem mondjuk még jópár fájlban és a registryben. Márpedig szerintem 10 mezei user gépéből 9 ilyen állapotban van.
Otthoni felhasználóról van szó..Ezek a hibák sokszor nem konzekvensek, s tanulni épp ezért nem lehet belőle. Mondok egy példát. Pár hónapja feltoltam egy xpt, rendesen ment. Majd valami miatt pár hete fel kellett dobnom megint, s újrahúztam. Ugyanazokkal a beállításokkal, ugyanaz a hardverkörnyezet, kizárólag a win + driverek, semmi progi, és nem működik a keresés funkció a start menüben, valamilyen hibaüzivel leáll. Na? Mit mondasz erre? Csont ugyanaz volt minden beállítás, csont ugyanannyi cucc lett felrakva, csont azonos beállításokkal. Na, akkor ebből mit tanuljak? Azt, hogy telepíthetem megint újra, egyelőre elvagyok keresés nélkül...
|
kedd máj. 10, 2005 8:21 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Vic, volt már "szerencsém" pár céges géphez, amit nem lehetett újratelepíteni, maradt az oknyomozás. Persze egyszerűbb lett volna a gyalulás, de meglett a hiba. Ebből tanultam is, a gyalulásból nem. Amúgy a gyalulás csak akkor okoz gondokat, ha már pár dolog telepítve van, és a progi netán nem csak egy INI-ben tárolja a beállításait, amit te már végigmolyoltál, hanem mondjuk még jópár fájlban és a registryben. Márpedig szerintem 10 mezei user gépéből 9 ilyen állapotban van.
|
hétf. máj. 09, 2005 19:27 |
|
|
Victorius
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. szept. 23, 2004 15:47 Hozzászólások: 1955 Tartózkodási hely: Somewhere in time
|
Tigrincs írta: Vic, az meglehetősen pozitív attitűd, hogy dobd el az explorert, gyaluld le a windowst, telepítsd újra, stb... Szerintem ez az erő-módszer, ha már ésszel nem megy. Már csak azért is érdekes ez a megoldás, mert a csóka mint írta, zsír új windowst telepített. Szerintem itt vagy vírus, vagy spyware, vagy vincsihiba van. Vegyük pl. alapnak azt, hogy netre csatlakozni manapság tűzfal, vírusirtó, spyware-irtó nélkül gyors halál, annak ellenére, hogy a mezei userek 70%-a a figyelmeztetések ellenére is ezt teszi. Aztán csodálkozik nagyokat...
Arra írtam, hogy valaki abba kötött bele, hogy hibásan írta le az explorert! Na és, mindenki hibázik, nem kell kákán is csomót keresni, mert azon ugye nincs!
Sztem amit írtam, az legalábbis megoldás orientált, egy óra alatt megvan bőven, s kevés biztosabb módja van egy ilyen hiba elhárításának. Ami már ilyen az xy hívási hibát okozott a BCx001*1Ah modulban típusú hibaüzenet, arra gyógyír leginkább a reinstall, mert még bill gécc se mondja meg, hogy mitől van!
|
hétf. máj. 09, 2005 16:52 |
|
|
papa007
ezüst tag
|
expoler exe
koszi mindenkinek a segitseget. most jutottam csak gephez mert dolgoztam de 1-2 verziot mar ki probaltam. es most mar kevesebbet
jon elo a hiba, igy mar azert el viselhetobb az egesz.
ezert koszi mindenkinek a segitseget
papa
|
hétf. máj. 09, 2005 13:27 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Tudom, de gondoltam bent hagyom a régit is, hátha épp az tartalmaz értékes infót.
|
vas. máj. 08, 2005 19:05 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Tigrincs
OFF
Tudod folytatni a hozzászólásod a szerkeszt gombbal, nem kell újat nyitni. Később is lehet, de akkor jegyzi az ablak alján, hogy ki, és mikor szerkesztett.
|
vas. máj. 08, 2005 18:12 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Ha egynél több memória van benne, kezdd el kihúzogatni. Egy gyors próbát megérne.
Aztán meg valami ilyesmit csinálnék:
1./ Netet kihúznám
2./ HDD format, windows telepítés
3./ Alaplapi és egyéb driverek telepítése
4./ Lehetőleg minél frissebb víruskereső , tűzfal, antispyware telepítése.
5./ Net kapcsolat beállítása, a 4. pontban leírt progik azonnali frissítése
6./ Windows update.
6.a Opcionálisan alaplapot gyártó honlapjának felkeresése, ha vannak frissebb driverek.
Ezek sp2-es XP esetére vonatkoznak, amennyiben korábbi az XP, tölts le valahol egy sp2 network installt és telepítsd fel rögtön a vinfos telepítése után.
|
pén. máj. 06, 2005 14:34 |
|
|
papa007
ezüst tag
|
expoler exe
koszonom mindenkinek a segitseget. tuzfal kerio ujj van fent
ad-aware spy van es nod 32 virus irto de igy elojon
mint ahogy mondtam 2x volt gyalulva a vigyo de amugy ez is ujj
most mar ritkabban jon fel de meg igy is orankent elo fordul
foleg ha valami softvert akarok le venni a netrol
elore is koszi a segitseget mindenkinek
papa
|
pén. máj. 06, 2005 12:22 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Bocs, mégsem tuti a vírus, lehet hogy vmi spyware, többfélét írnak a fórumok...
Szóval tűzfalnak Kerio ( www.kerio.com), spyware-irtónak meg MS AntiSpyware Beta ( http://www.microsoft.com/downloads/deta ... sh=QBL5KV7 download gomb) és SpyBot S&D ( http://www.download.com/Spybot-Search-D ... dl&tag=but download now link), vírusirtóban ingyeneset és jót nem tudok, de ajánlom a Nortont vagy a NOD32-t.
|
pén. máj. 06, 2005 8:44 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Na, hibajelentés, ez már igen, ezzel lehet csinálni vmit, kösz!
Utánatúrtam, ez bizony vírus, ha minden igaz, az újraindítós vírus, és egészen pontosan ahogy írtam is, a netről kaptad be, mert se tűzfal, se vírusirtó, se spyware-irtó...
Szóval ezt a hármat nagyon sürgősen tessék feltenni, offline gépre!
|
pén. máj. 06, 2005 8:36 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Vic, az meglehetősen pozitív attitűd, hogy dobd el az explorert, gyaluld le a windowst, telepítsd újra, stb... Szerintem ez az erő-módszer, ha már ésszel nem megy. Már csak azért is érdekes ez a megoldás, mert a csóka mint írta, zsír új windowst telepített. Szerintem itt vagy vírus, vagy spyware, vagy vincsihiba van. Vegyük pl. alapnak azt, hogy netre csatlakozni manapság tűzfal, vírusirtó, spyware-irtó nélkül gyors halál, annak ellenére, hogy a mezei userek 70%-a a figyelmeztetések ellenére is ezt teszi. Aztán csodálkozik nagyokat...
|
pén. máj. 06, 2005 8:33 |
|
|
papa007
ezüst tag
|
expoler exe
koszonom a segitseget mindenkinek. sorba mondanam a gondom
a hiba kodok mindig mas-mas pl. temp wer23a.tmp.dir00.appcompat.txt
ez cak az egyik de mindig mast ir. a telepitesre terve 2 nap alatt
2x volt format az alaplap ECS ELITEGROUP P4S8AG sajnosnem nagyon
ertem a dolgokat de jo tanulo vagyok. csere volt ez most uj lap es
van benne ket darab dvd iro 1 rack de ezek is ujjak es az alap vinyo is
ujj. en is valami hardwera gondolok. koszi a segitseget elore is mindenkinek
papa
|
pén. máj. 06, 2005 8:32 |
|
|
Victorius
gyémánt tag
|
Pozitív attitűd emberek!
Használj Mozillát! Sztem az explorer elég köcsög, makacs hiba tud lenni a winfosban, én újratelepíteném a helyedbe az egész wint.
|
pén. máj. 06, 2005 7:57 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
4./ Az sem baj, ha le tudod írni az exe nevét rendesen...
|
csüt. máj. 05, 2005 21:23 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
1./ Szerintem ez Windows téma.
2./ Adj picit beszédesebb topic címet.
3./ Részletezd picit jobban a körülményeket. Milyen windows, milyen hardver. Én a hardverre gyanakodok, ill. nem tudom, kell-e valamilyen alaplapi driver és hogy az fel lett-e téve.
|
csüt. máj. 05, 2005 21:14 |
|
|
papa007
ezüst tag
|
expoler exe
szeretnek 1 kis segitseget kerni. az a gondom hogy ujra formatoltam a gepem es azota sajnos csak 1-1 letoltest enged az expoler sajnos
mas bongeszo is eztteszi ki irja nekem hogy az exe hibat eszlel es
le allitja a programot. igy nem tudok hozza ferni tobb progihoz sem
ha valaki tud segiteni azt elore is megkoszonom.
papa
|
csüt. máj. 05, 2005 20:00 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 23 hozzászólás ] |
|