Szerző |
Üzenet |
Squito
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04 Hozzászólások: 2259 Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
|
Megjött, de a freemail aszonta, hogy nem aggya ide az xls-t... küldel inkább a squito@citromail.hu címemre! És küldjél plusz leírást is lécci, hogy esetleg milyen kitételek lehegyenek, mekkorák lehetnek a mezők (karakterek száma), ezazamaz (mindent, ami eszedbejut!)
|
hétf. máj. 23, 2005 13:33 |
|
|
Squito
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04 Hozzászólások: 2259 Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
|
vackor írta: Squito írta: Vagy az ellen, hogy te leírod és akinek nem szabadna, az meg alkalmazza Hogy érted azt, hogy "nem szabad"? Nem üzleti titok az információ.
Arra gondoltam, hogy amit nem szabadna módosítania a kollégáinak azt most módosíthatják, mert megmontad... (Bár ahhoz ide be kellene nézniük )
|
hétf. máj. 23, 2005 13:18 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Squito írta: Vagy az ellen, hogy te leírod és akinek nem szabadna, az meg alkalmazza
Hogy érted azt, hogy "nem szabad"?
Nem üzleti titok az információ.
|
hétf. máj. 23, 2005 11:35 |
|
|
vicsys
ezüst tag
|
oxi
megy...
|
hétf. máj. 23, 2005 11:12 |
|
|
Squito
gyémánt tag
|
vicsys írta: Squito! Nagyon köszönöm! De php nekem 1 kicsit még kínai..Még 1x köszi!
Vic
Kínai? Nem neked kell megírni, ingyen megírom én neked! Olyan funkciókat rakok bele, amilyet akarsz!!
Küldel nekemis a példát és elküldöm, hogy hogy néz ki, amit én csinálnék! (a minta mellé küldjél valamilyen leírást is, hogy milyen funkciókra lenne szükszéged!
|
hétf. máj. 23, 2005 9:18 |
|
|
vicsys
ezüst tag
|
Vackor!
Asszem a te megoldásod tettszik a legjobban..Küldenék egy mintát (excell), hogy mit is akarok...Mehet mélen?
Squito! Nagyon köszönöm! De php nekem 1 kicsit még kínai..Még 1x köszi!
Vic
|
hétf. máj. 23, 2005 9:01 |
|
|
Squito
gyémánt tag
|
vackor írta: Persze semmi ez sem véd az ellen, aki lemásolja a lapot és elmenti új fájlba... Esetleg az összesítő lap elrejtése és a munkafüzet levédése.
Vagy az ellen, hogy te leírod és akinek nem szabadna, az meg alkalmazza
|
hétf. máj. 23, 2005 8:51 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Excel-ben csináltam hasonlót. Tudom hogy nem erre való, de megoldható, és Access nincs mindenkinek a gépén.
Egy munkalapot kinevezek űrlapnak, szépen meg lehet formázni a cellákat (formázás, csoportosítás, méretek, stb) és nevet adni nekik. Ez fontos, mert nagyon leegyszerűsíti a hivatkozásokat!
Utána egy nyomógombbal elindul egy nagyon egyszerű VB makró ami ellenőrzi az adatokat, és ha rendben van akkor átmásolja az adatokat egy adattáblára. A tábla alsó üres sora egyszerűen megállapítható (Used Range() függvény), az üres sorhoz definiálok egy objektumot és egyszerűen mezőnként átviszem az adatokat: Sor.row(1) = Range("Mező1").Value()
Most csak fejből írtam, lehet hogy nem teljesen pontos a szintakszis, de ennyire egyszerű. Az összesítő lapot le lehet védeni jelszóval, amit csak a makró old fel, majd átmásolás után újra levédi. A mekrólapot szintén le lehet zárni jelszóval, így megnézni sem lehet hogy mi a jelszó. Eléggé hatásos.
Persze semmi ez sem véd az ellen, aki lemásolja a lapot és elmenti új fájlba... Esetleg az összesítő lap elrejtése és a munkafüzet levédése.
|
hétf. máj. 23, 2005 8:34 |
|
|
Squito
gyémánt tag
|
Mondmeg, hogy milyen oszlopok kellenek, milyen funkciók, és megírom php-ben! De tényleg!! Esetleg nem lesz valami tetszetős (az Excel se az), de akármikor lehet újrakonfigurálni, változtatni és az adatbázis eléréséhez be lehet állítani a jogokat és ha hálózatban vannak a gépek, akkor lehetséges, hogy egy adatbázisból dolgozzanak többen...
|
hétf. máj. 23, 2005 8:18 |
|
|
vicsys
ezüst tag
|
Na, semmi okos ötlet?
Vic
|
hétf. máj. 23, 2005 7:35 |
|
|
vicsys
ezüst tag
|
Hali!
Köszi a hozzászólásokat!
Az a probléma, hogy nem ugyanannyi adattal dolgoznak az egyes kollegák és ha pl. maradnak üres sorok (hogy ne kelljen görgetni)-kitörlik.
Vagy: nem tudja az adatot és beír egy kérdőjelet a helyére..
A legszebb az volt, hogy lemásolta a munkalapot és csinált belőle egy saját változatot- nem ismerte a szum és az átlag függvényeket, így hát az adatokat számológéppel adta össze és írta be a cellába...
Én arra gondoltam, hogy olyasmi variáció kéne mint az access-nél az ürlap..Bekéri a rekordokat és abból készíti el a végeredményt. Nem akarok access-szel foglalkozni-nekem már túl sok.
kösz
VIC
|
csüt. máj. 19, 2005 7:47 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Ha zárolod a nem módosítható cellákat és jelszóval véded a munkalapot, akkor hogy tudnak belepiszkálni? (Tegyük fel, hogy nem profi hackerek).
|
csüt. máj. 19, 2005 7:37 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Dester, akkor a delikvensek hová gyűjtik az adatokat? Ha meg tudják a jelszót, akkor meg nem fog a dolog néhány cellára korlátozódni.
|
szer. máj. 18, 2005 16:15 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de az nem jó, ha csak olvasni engeded az egész táblát? Az írás meg jelszóval.
|
szer. máj. 18, 2005 16:10 |
|
|
vicsys
ezüst tag
|
Adatgyűjtés...
Hali!
Adatokat kéne begyűjtenem emberkéktől-majd összesíteni. Excelben meg is írtam, müxik is csak hiába zárolom a cellákat, az ügyes kollégák törölnek mint az állat
Tudnátok ajánlani vmi egyszerű prg-t erre a célra?
(csak programot ne kelljen írni!!!)
Köszi előre
VIC
|
szer. máj. 18, 2005 13:33 |
|
|