Szerző |
Üzenet |
Obelix
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 117 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
Sziasztok!
Kösz a segítséget mindenkinek, de megoldódott a probléma!!!!
Semmi akadás nem volt, driver sem kell hozzá, a kártyán volt valami trutyi, ami a csatlakozófelületen is rajta volt... sima radirral fényesre tisztítottam, és láss csodát működik a kártya. Valszeg az első kártya is jó lett volna, mert már ott is láttam ezt a trutyit, de azt hittem ott kell lennie
Át is másoltam már egy órányi anyagot szuperül megy!
Mégegyszer köszi! A téma zárható
|
szomb. máj. 28, 2005 7:59 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Pepi írta: Hannibal írta: Nekem adtak valami CD-t hozzá, driver nem tom volt e hozzá, 7végén megnézem.... Az IEE1394 felülethez nincs külön driver mert Win98Se rendszertől kezdve a Windows támogatja. Ami lehetséges az, hogy a lap PCI kezelése (időzítés, stb.) nem szabványos (ez sajnos az AMD procikat fogadó lapokra jellemző) és emiatt nem működik. Vagy egy alaplapi integrált eszközzel közös IRQ használat van.
akkor valószínűleg csak valami progikat adatk hozzá vagy nem tom.....
|
csüt. máj. 26, 2005 14:10 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
Hannibal írta: Nekem adtak valami CD-t hozzá, driver nem tom volt e hozzá, 7végén megnézem....
Az IEE1394 felülethez nincs külön driver mert Win98Se rendszertől kezdve a Windows támogatja.
Ami lehetséges az, hogy a lap PCI kezelése (időzítés, stb.) nem szabványos (ez sajnos az AMD procikat fogadó lapokra jellemző) és emiatt nem működik. Vagy egy alaplapi integrált eszközzel közös IRQ használat van.
|
csüt. máj. 26, 2005 13:37 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Nekem adtak valami CD-t hozzá, driver nem tom volt e hozzá, 7végén megnézem....
|
csüt. máj. 26, 2005 13:18 |
|
|
Obelix
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 117 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
Kösz Pepi!
Most nem vagyok a gépkönyvem közelében, mert dolgozom, de a neten amit találtam ott nem írják
http://www.mercury-pc.com/product-detai ... uctid=313#
|
szer. máj. 25, 2005 15:51 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
Obelix írta: Most jön egy hülye kérdés... irq-t tudok állítani? próbaképp egy másikra? Everest megmondja a PCI verzióját ugye? nagyon szeretném, ha működne a kártya
A PCI busz IRQ összerendelést CMOS-ból lehet állítani.
A PCI verzióját az alaplaphoz mellékelt kézikönyvben megtalálod. Ha nincs meg a kézikönyv akkor az alaplapot gyártó cég oldalán a lap technikai paramétereinél.
|
szer. máj. 25, 2005 15:25 |
|
|
Obelix
arany tag
|
Most jön egy hülye kérdés... irq-t tudok állítani? próbaképp egy másikra?
Everest megmondja a PCI verzióját ugye?
nagyon szeretném, ha működne a kártya
|
szer. máj. 25, 2005 15:11 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
Obelix írta: Sajnos már ez a lehetőség is kilőve, mert egy másik gépben is ezt a hibát produkálja Az is hasonló konfig volt. És az is furcsa, hogy ez már a második kártya ugye az elsőt cserélték garban, és most a másodiknak is "fáj a feje". A boltban azt mondták, hogy az xp alapból ismeri a kártyát nem kell driver. A cd-jén sincs semmi ilyen, és a honlapon sem találok semmi okosságot. Esetleg tipp?
Ha önálló IRQ-n van a kártya azaz azt az IRQ-t melyet a kártya használ nem használ más kártya (főleg nem alaplapi eszköz) akkor még lehetséges, hogy a PCI busz nem megfelelő. A gyártó az alábbit írja feltételnek a Pyro Basic DV használatához: " Available PCI slot ver. 2.0"
|
szer. máj. 25, 2005 15:04 |
|
|
Obelix
arany tag
|
Ja és mégvalami!
A dobozban volt egy kis kézikönyv, abban le van írva részletesen hogyan is kell installálni lépésről lépésre... Gépről minden egység /egér, bill, moncsi/ lehúzva, 220-ból kihúzva, kártya berak stb..
Tehát ahogy a nagykönyvben meg van írva .... lehet ez a baj??
|
szer. máj. 25, 2005 14:51 |
|
|
Obelix
arany tag
|
Sajnos már ez a lehetőség is kilőve, mert egy másik gépben is ezt a hibát produkálja
Az is hasonló konfig volt. És az is furcsa, hogy ez már a második kártya ugye az elsőt cserélték garban, és most a másodiknak is "fáj a feje".
A boltban azt mondták, hogy az xp alapból ismeri a kártyát nem kell driver. A cd-jén sincs semmi ilyen, és a honlapon sem találok semmi okosságot.
Esetleg tipp?
|
szer. máj. 25, 2005 14:44 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Én megnéznem egy másik gépbe is a karit!
Egyébként nekem is van 1 ilyen kártyám, 2 gépem közül mind2be működött.
Legfőképp én is IRQ ra tippelnék.
+próbálj meg leszedni, egy másik drivert hozzá.
|
szer. máj. 25, 2005 13:46 |
|
|
Obelix
arany tag
|
Szia!
Már kipróbáltam másik slottban, illetve megcseréltem a hangkártyával is, és mindig ugyanez a hiba
|
szer. máj. 25, 2005 9:42 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
Nézd meg nincs e osztott IRQ-n. Ha azon van akkor tedd olyan slot-ba ahol önálló IRQ alkalmazható.
|
szer. máj. 25, 2005 8:36 |
|
|
Obelix
arany tag
|
Pyro basic firewire kártya probléma
Sziasztok!
Már a második kártyával szívom ugyanezt, és nem hiszem, hogy a kártya lenne a ludas...
A hibajelenség: berakom a gépbe a kártyát, gép indít, XP észre is veszi, telepíti a texas instruments IEEE1394 állomásvezérlőt, és a végén hiba lépett fel telepítés közben kiirás. Hiba code 10.
Az eszköz megfelelően működik, csak nem idítható el az XP szerint
Alaplap: Mercury KOB KT400 FDSX V1.0
Processzor: Athlon XP 2200
256MRam
Sapphire Radeon 9200
Sb live
Win Xp sp1
Előre is kösz a segítséget!
|
szer. máj. 25, 2005 8:10 |
|
|