|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 35 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
Babajaga
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. feb. 10, 2005 14:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: Kocsma :)
|
"kb. 1 m-ről fotózni Fisicót, (volt rá kb. 2 percem) és a zoom csak szórakozott, folyamatosan életlenre állította, amikor viszonylag jó volt az élesség, nem exponált"
Ha zoomoltál akkor van egy távolság amin belül nem lehet élesre állítani. Nagylátószögnél mondjuk 60 cm-re lehet élességet állítani, ugyanennél a gépnél teljes zoomnál ez lehet 2m is. Ha meg kevés a fény akkor a kontrasztérzékelő AF nem tud élesre állítani mert nincs megvilágított kontraszt
A piros led gyors villogása nem lefagyás hanem hibajelzés, a gép a hiba miatt nem működik. Vagy a kártya nem érinkezik jól, töröld le az érintkezőit vászonnal, vagy máshol lép fel érintkezési hiba.
|
pén. júl. 29, 2005 21:55 |
|
|
em_laci
vas-tag
Csatlakozott: csüt. ápr. 01, 2004 10:50 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Budapest
|
Sziasztok!
Olympus C-720UZ-m van, próbáltam segítséget kérni több fórumon, de választ nem kaptam, remélem tud vki segíteni:
Az mitől lehet, h néha-néha exponálás után elkezdi letárolni a képet, aztán lefagy az egész (gyorsan villog a piros led) és semmire sem reagál. Elemfedél kinyit-becsuk, óra-dátum ismét beállít és megint jó.
Kb. hetente 1x megcsinálja ezt...
A kártya Kingston 128MB."
+ a legújabb dolgai a gépnek:
Tegnapelőtt este (szabadtér, kevés fény) próbáltam kb. 1 m-ről fotózni Fisicót, (volt rá kb. 2 percem) és a zoom csak szórakozott, folyamatosan életlenre állította, amikor viszonylag jó volt az élesség, nem exponált. Átvillant az agyamon, hogy földhöz vágom, de 1 év alatt annyi jó képet csináltam vele...
Help, plíz!
Előre is köszönöm!
|
pén. júl. 29, 2005 21:10 |
|
|
Gézagyerek
vas-tag
|
Közgyűrű ügyben - köszönöm a gyors választ.
|
hétf. júl. 25, 2005 7:48 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. feb. 10, 2005 14:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: Kocsma :)
|
|
vas. júl. 24, 2005 22:40 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
"Ha igaz, akkor 55-ös szűrők feltehetők lesznek a gépre "
A Olympus 7XX sorozathoz 45,6x 52-es gyűrű jó. Tehát 52mm szűrőmenetű feltétek jók hozzá. A gyűrű a kitolt objektívtubust védeni is jó. A Soligor fémgyűrű 3000 Ft az edigitálban, és nagyon jó minőségű, nekem is az van. Bármelyik 52-es menetű feltétet fel lehet tenni, a drágábbak jobb minőségűek. De az objektív eredeti rajzát különböző mértékben mindegyik rontja.
|
vas. júl. 24, 2005 22:01 |
|
|
Gézagyerek
vas-tag
|
Nekem a 750-es Olympus közgyűrűjét ajánlották. Persze nem tudom, hogy jó-e a 725-öshöz... De legalább nem zsákbamacska...
Az Olympus honlapja szerint a CLA-4-es konverter passzol hozzá (de sajna ott sem tűnt teljesen egyértelműnek a dolog).
Ha igaz, akkor 55-ös szűrők feltehetők lesznek a gépre (UV, polár stb.), de a fentiekben mások által említett objektívek is.
Más, a fent említettekhez (CANON v. OLYMPUS): sokan lehetünk úgy, hogy nagyon szívesen használnánk valami csúcskompaktot (pl. az új Pana FZ-30-ast), vagy költenénk fél vagyont egy tükörreflexesre. De nem tesszük. (Mindegy, hogy azért, mert nem tehetjük, vagy bármi másért...)
Ez a gép sokat tud. Ár-érték arányban meg pláne.
A saját esetem: nálam jobb még a masina. De utolérem. Használom, próbálkozok vele. Lehet, hogy egy dögös drága gépet nem is mernék ennyit cipelni.
Aksik: négy normális, de csak 2100 mA-es aksit használok hozzá. Sokat bírnak! Azért van nálam tartalék elem is, de ha jó ritmusérzékkel töltöm az aksit, akkor nem kell.
|
vas. júl. 24, 2005 21:24 |
|
|
pitju
vas-tag
|
köszi
|
vas. júl. 24, 2005 15:08 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
[quote="pitju"]Érdemes a C-725-höz bármilyen konvertert, objektívet alkalmazni?[/quote]
Hát azt neked kell eldönteni, hogy akarsz-e jobb makrót, v nagyobb látószöget, mert a tele ennél a gépnél elég jó. Természetesen minden feltét csökkenti a fényerőt ezért az AF-hez erős fény kell. De ez minden kompaktra érvényes.
|
vas. júl. 24, 2005 14:38 |
|
|
pitju
vas-tag
|
Érdemes a C-725-höz bármilyen konvertert, objektívet alkalmazni?
|
vas. júl. 24, 2005 14:15 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
"Előszöris a már említett élesség - félhomályban már szinte lehetetlen élességet állítani, megoldás zoomot nem "
Ez a kontrasztérzékelős AF sajátossága nem jól megvilágított rész eleve kontraszttalan, de legalább ez a gép kijelzi ha nem tud élességet állítani, van nem is egy gép ami nem.
|
kedd júl. 19, 2005 13:57 |
|
|
imitto
vas-tag
|
Nekem is 725 van, apró bajaim vannak vele. Előszöris a már említett élesség - félhomályban már szinte lehetetlen élességet állítani, megoldás zoomot nem használni sötétben...ekkor a mélységélesség elég nagy
A nagyobb problémám a feketezaj. Több éjszakai hosszú-záridős képet készítettem vele, nagyon szépen sikerültek, de tele vannak a fekete részek fehér és kék pontokkal. Ha már nagyon gáz, Pixel Mapping ( menüből elérhető ) és jobb lesz, de még ezután is elég gáz...egy normális éjszakai kép min. 30 perc utómunka.
Egyébként tanulógépnek szerintem ideális, jó vétel, ráadásul most a gyári 16-os mellé 2*64 megát is adnak hozzá összesen 58e-ért (a 2*64 mega xD már eleve 10e fölött van, egy ilyen gép 50 alatt meg igen jó vétel!)
|
kedd júl. 19, 2005 13:43 |
|
|
urughai
ezüst tag
Csatlakozott: kedd nov. 09, 2004 20:10 Hozzászólások: 33 Tartózkodási hely: A föld alatt,meg néha Középfölde
|
Babajaga írta: "élességet csak 1m-en belül lehet érdemben látni"Ezt nem igazán értem"
Látszik hogy mattüveges géppel nem állítottál élességet soha. Minél közelebbre állítasz annál kisebb a mélységélesség azért lehet az eléletlenedést jobban látni, míg távolra a nagyobb méllységélesség miatt sasszemmel sem lehet látni a különbséget. a kinagyítás nem sokat ér, mert digitális ráadásul nem optikai.
Állítottam(12xp,TTL,PLC2),és így már tudom miről beszéltél.
|
hétf. júl. 11, 2005 23:04 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 20:13 Hozzászólások: 1220 Tartózkodási hely: digitcam topik csakis... mi más? ;)
|
de ha nagyobb a DOF, akkor nem csak a keresőben látszik nagyobbnak, hanem a végső képen is nagyobb lesz, vagyis úgymond nagyobb hibát is ejthetsz...
|
hétf. júl. 11, 2005 8:56 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
"élességet csak 1m-en belül lehet érdemben látni"Ezt nem igazán értem"
Látszik hogy mattüveges géppel nem állítottál élességet soha. Minél közelebbre állítasz annál kisebb a mélységélesség azért lehet az eléletlenedést jobban látni, míg távolra a nagyobb méllységélesség miatt sasszemmel sem lehet látni a különbséget. a kinagyítás nem sokat ér, mert digitális ráadásul nem optikai.
|
hétf. júl. 11, 2005 7:57 |
|
|
urughai
ezüst tag
Csatlakozott: kedd nov. 09, 2004 20:10 Hozzászólások: 33 Tartózkodási hely: A föld alatt,meg néha Középfölde
|
Babajaga írta: Meg a canonnál remélem meghagyták a manuál élességállítást, ami ha nem sürgős az expozicíó jó lehet persze csak a skálás része, az élességet csak 1m-en belül lehet érdemben látni.
"az élességet csak 1m-en belül lehet érdemben látni"Ezt nem igazán értem... Azt tudom,hogy van rajta MF,és az LCD közepén nagyítva jelenik meg a képrészlet.Van méterskála is.
|
hétf. júl. 11, 2005 0:27 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
Meg a canonnál remélem meghagyták a manuál élességállítást, ami ha nem sürgős az expozicíó jó lehet persze csak a skálás része, az élességet csak 1m-en belül lehet érdemben látni.
|
szomb. júl. 09, 2005 13:34 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
Persze a Canoné jobb, de ne várj csodát. Azért az is csak kontrasztérzékelős.
|
szomb. júl. 09, 2005 12:28 |
|
|
urughai
ezüst tag
|
"A 725-ösnél csak a kijelölt rész érzékel azért csinálták a kilencmezőst hogy nagyobb a találati esély..."
Akkor van esély arra,hogy a Canon AF-je sokkal jobb,mint a 725-é?
|
szomb. júl. 09, 2005 11:18 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
Alkatrészeltérés mindig van és ez a működésben is látszik. Komoly cégnél válogatják az alkatrészeket, de azt se felejtsd el hogy egy alkatrész értéke megváltozhat a használat közben is. A 725-ösnél csak a kijelölt rész érzékel azért csinálták a kilencmezőst hogy nagyobb a találati esély. A világító téglalapok érzékelnek. Elfelejted hogy a DSLR-eknek mennyivel nagyobb az érzékelőlapkájuk. A többszörös pixelszámon elterülő motívumot az elektronika könnyebben tudja értékelni. A filmes gép infravörös sugarat v ultrahangot bocsát ki és a visszaérkezés fáziskülönbségéből következtet a téma távolságára. Ha olyan dologra mérsz rá amely elnyeli a sugarak nagyrészét és nem érkezik vissza a gépbe érzékelhető mennyiség az sem fog tudni beállítani.
|
szomb. júl. 09, 2005 8:38 |
|
|
urughai
ezüst tag
|
Babajaga írta: "Volt nálam egy kipróbálni,az autofókusz nagyon gyenge.A legnagyobb zoom-nál még napsütésben sem bírkózott meg az élességállítással."
Mivel nem használtam a 725-öst egy hete kimentem csináltam 8x-os zoommal a szemközti ház számtáblájáról, bejáratáról 6 felvételt, kézből állva, kb húszonöt méterről az autófókusz mindegyiknél kb 0,3 sec alatt határozottan egyből beállított és éles minden kép. A most vett Minolta sem gyorsabb észrevehetően. Egyedül a képbetöltési idő a Minoltánál 1sec alatt van az Olympusnál kb 3sec. De ez nem hiba hanem tulajdonság
Ez az érdekes, azt is el tudom képzelni hogy nem teljesen egyforma jóságú az alkatrész a két gépben.
Akkor én ezek szerint tök hülye vagyok az Olympus 725-höz,mint amatőr,mert ugye két gépnek ugyanolyannak kellene lennie... Vagy nem eléggé figyel a gyártó a széria minőségére? Nem baj,majd gyakorlok a Canon-on.
Volna egy-két kérdésem.A 725-ösön az élességállításkor a kontrasztérzékelés a teljes képmezőben történik?A Canon 9pontos AiAF-jénél a kiválasztott területre érvényes a kontrasztérzékelés?
Tudom,nem ez a kategória,de volt egy EOS 300-as analóg gép nálam.Nem tudom milyen érzékelős volt az AF,de az félelmetesen gyors és pontos volt,minden helyzetben.Ha a 300D-nek ilyen van,az lesz a következő gépem...
|
szomb. júl. 09, 2005 6:05 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
"Volt nálam egy kipróbálni,az autofókusz nagyon gyenge.A legnagyobb zoom-nál még napsütésben sem bírkózott meg az élességállítással."
Mivel nem használtam a 725-öst egy hete kimentem csináltam 8x-os zoommal a szemközti ház számtáblájáról, bejáratáról 6 felvételt, kézből állva, kb húszonöt méterről az autófókusz mindegyiknél kb 0,3 sec alatt határozottan egyből beállított és éles minden kép. A most vett Minolta sem gyorsabb észrevehetően. Egyedül a képbetöltési idő a Minoltánál 1sec alatt van az Olympusnál kb 3sec. De ez nem hiba hanem tulajdonság
Ez az érdekes, azt is el tudom képzelni hogy nem teljesen egyforma jóságú az alkatrész a két gépben.
|
pén. júl. 08, 2005 19:13 |
|
|
bauXit
ezüst tag
Csatlakozott: vas. aug. 22, 2004 21:31 Hozzászólások: 15 Tartózkodási hely: Nagyvarad
|
hello!
Koszonom a hozzaszolasokat, igazan hasznosak voltak. Ugy latom mindket taborbol-ellenzok vs. tamogatok- irtatok velemenyt. Ha jol ertem, akkor hobbi szinten megfelelo teljesitmenyt nyujt.
Talan meg varok a vegso dontessel, hatha majd tulsujban lesznek a tamogato velemenyek .
Tisztelettel,
bauXit
|
pén. júl. 08, 2005 18:50 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
"tökmindegy, hogy van-e függőleges "motívum" ahogy te irtad"
Az Olympus 725 könyvében van, ha vízszintes vonalas a motívum fordítsuk el 90 fokkal a gépet rögzítsük az élességet és visszafordítva exponáljunk. Nem hülyéskedek pontosan így van leírva, sokan panaszkodnak az autófókuszára hát nem tudom. Van aki azt mondja vakítóan sütött a nap és mégse, de a kontrasztot kifelejtette.
|
pén. júl. 08, 2005 18:22 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 20:13 Hozzászólások: 1220 Tartózkodási hely: digitcam topik csakis... mi más? ;)
|
tökmindegy, hogy van-e függőleges "motívum" ahogy te irtad.
a kontraszt AF nek nem kell hogy függőleges legyen, elég ha valamennyire van kontúrja a dolognak, ami csökken, ha elmozdítjuk az élességet. lehet ez vízszintes, vagy átlós, vagy függőleges, vagy görbevonal, lényegtelen.
ennyi a lényeg. ebből következik, hogy pl. homogén falfelületre nem igazán tud élességet állítani.
|
pén. júl. 08, 2005 16:23 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
" Canon A510 9pontos AiAf-jét,remélem az jobb"
Az is kontrasztérzékelős csodát ne várj tőle. Az a legnagyobb baja a kontrasztérzékelős AF-nek hogy olyant várnak tőle sokszor amit az nem tudhat teljesíteni. Az első az hogy ha nincs függőleges motívum a képen, ez sok kezelésiben le is van írva, és több is van.
|
pén. júl. 08, 2005 12:09 |
|
|
urughai
ezüst tag
|
Babajaga írta: "urughai"]Nem vennék...Volt nálam egy kipróbálni,az autofókusz nagyon gyenge.A legnagyobb zoom-nál még napsütésben sem bírkózott meg az élességállítással.Nálam zabálta az akksit,bár lehet,hogy ez nem a gép hibája volt.Kb. 80-100 kép,azután k.o.!Olyan is előfordult nem egyszer,hogy nem húzta be az optikát.Már Iso 200-nál is eléggé zajos volt!Szerintem mondj le a 8x zoomról,és jobb képességű gépekből tudsz válogatni!"
Az az érzésem hogy te kifogtál egy gyenge hibás darabot mert az enyémnél ezeket a hibákat nem tudom megerősíteni. Viszont ha figyelmesen elolvasod a kezelésit benne van hogy az AF kontrasztérzékelős s ha napfényben nincs elég kontraszt nem tud beállítani ez mindegyik gépnél így van. Nem fényerősségre állít hanem kontrasztra. És azt ne felejtsd el hogy a 8x-os zoom is egy képesség aki szeret zoomolni azt nem vigasztalja egy kisebb zoom. Az akkud erősen memóriaeffektus gyanús, mert az enyémnél 300 felvétel felett van.
A fogyasztást visszavonom,mert a gazdája utána szólt,hogy rosszul formázta az akksit...Az AF viszont tényleg gyenge,ha kontrasztérzékelős,ha nem.Nemsokára letesztelhetem a Canon A510 9pontos AiAf-jét,remélem az jobb!
|
pén. júl. 08, 2005 11:53 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
"Volt nálam egy kipróbálni,az autofókusz nagyon gyenge.A legnagyobb zoom-nál még napsütésben sem bírkózott meg az élességállítással."
Mivel nem használtam a 725-öst egy hete kimentem csináltam 8x-os zoommal a szemközti ház számtáblájáról, bejáratáról 6 felvételt, kézből állva, kb húszonöt méterről az autófókusz mindegyiknél kb 0,3 sec alatt határozottan egyből beállított és éles minden kép. A most vett Minolta sem gyorsabb észrevehetően. Egyedül a képbetöltési idő a Minoltánál 1sec alatt van az Olympusnál kb 3sec. De ez nem hiba hanem tulajdonság.
|
szer. júl. 06, 2005 12:13 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
." A gyűrűt nem értem, egyik gép sem szereti, ha az objektív ütődik, vigyázni kell rá, tény,"
Arra nem lehet az ember felkészülve hogy eleshet és épp a az optika ütődik be, ilyen meg is történt. A 3000Ft-os gyűrű szerintem megéri, de ezt mindenki maga döntse el ez csak jótanács. A nagyobb kártyát is azért ajánltam mert ez a gép készít tömörítetlen formátumot és az több megabájt nagyságú.
|
szer. júl. 06, 2005 8:56 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
"urughai"]Nem vennék...Volt nálam egy kipróbálni,az autofókusz nagyon gyenge.A legnagyobb zoom-nál még napsütésben sem bírkózott meg az élességállítással.Nálam zabálta az akksit,bár lehet,hogy ez nem a gép hibája volt.Kb. 80-100 kép,azután k.o.!Olyan is előfordult nem egyszer,hogy nem húzta be az optikát.Már Iso 200-nál is eléggé zajos volt!Szerintem mondj le a 8x zoomról,és jobb képességű gépekből tudsz válogatni!"
Az az érzésem hogy te kifogtál egy gyenge hibás darabot mert az enyémnél ezeket a hibákat nem tudom megerősíteni. Viszont ha figyelmesen elolvasod a kezelésit benne van hogy az AF kontrasztérzékelős s ha napfényben nincs elég kontraszt nem tud beállítani ez mindegyik gépnél így van. Nem fényerősségre állít hanem kontrasztra. És azt ne felejtsd el hogy a 8x-os zoom is egy képesség aki szeret zoomolni azt nem vigasztalja egy kisebb zoom. Az akkud erősen memóriaeffektus gyanús, mert az enyémnél 300 felvétel felett van.
|
szer. júl. 06, 2005 7:54 |
|
|
urughai
ezüst tag
|
Nem vennék...Volt nálam egy kipróbálni,az autofókusz nagyon gyenge.A legnagyobb zoom-nál még napsütésben sem bírkózott meg az élességállítással.Nálam zabálta az akksit,bár lehet,hogy ez nem a gép hibája volt.Kb. 80-100 kép,azután k.o.!Olyan is előfordult nem egyszer,hogy nem húzta be az optikát.Már Iso 200-nál is eléggé zajos volt!Szerintem mondj le a 8x zoomról,és jobb képességű gépekből tudsz válogatni!
|
szer. júl. 06, 2005 5:36 |
|
|
SIS
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 226 Tartózkodási hely: Békés megye
|
Hello bauXit !
Nekem is ilyen gépem van, nagyon meg vagyok elégedve, nagyon szép képeket késyít, a manuália módokkal csak most ismerkedem, úgy mág jobb képeket lehet belőle kihozni. A gyűrűt nem értem, egyik gép sem szereti, ha az objektív ütődik, vigyázni kell rá, tény, hogy a mérete nem igazán kompakt. Nekem csak egy 64 Mb-os kártyám van, eddig elég volt, azt kalkuláld be, hogy az xD kártya az egyik legdrágább kártya. Szerintem az akkukat rendesen hasznáéja, hamar kifogy, szerintem a nagy zoom, plusz a kereső is elektronikus. A hátsó LCD lehetne nagyobb !
|
szer. júl. 06, 2005 1:01 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
|
pén. júl. 01, 2005 12:38 |
|
|
bauXit
ezüst tag
Csatlakozott: vas. aug. 22, 2004 21:31 Hozzászólások: 15 Tartózkodási hely: Nagyvarad
|
szia!
Koszonom, valaszod! Ha megkerlek tudnal nekem kuldeni egy linket arrol a gyururol amit emlitettel, hogy lassam pontosan mirol is lenne szo.
|
csüt. jún. 30, 2005 13:16 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
Annyit feltétlenül megér a gép a tudása és használhatósága alapján mivel nekem is van. Persze mint minden gépet akkuval ajánlatos használni, mert kedvező az áramfelvétele de az elem hosszabb távon sokkal drágább. Azonkivül ajánlatos hozzá rögtön egy adapter ringet venni és azzal használni, mert az optika nagyon hosszan jön ki a házból és a gyűrű védi hogy ne ütődjön oda sehova mert az nem tesz jót az objektívnek. 45,6x52-es Soligor gyűrűt kell venni ez 3000 Ft körül van.
Természetesen egy 128 de méginkább 256 Megás kártya szükséges egy ilyen géphez.
|
szer. jún. 29, 2005 23:43 |
|
|
bauXit
ezüst tag
|
Olympus C-725
sziasztok, kollegak!
Digit fenykepezogepet szeretnek vasarolni, es a temaban emlitett geprol kernem a velemenyetek. Erdemes-e penzt adni erte, mert durvan 48e forintbol ki tudnam hozni. Nagyon megfogott a 8x optikai zoom.
Abszolut kezdo vagyok ebben a temaban, kerlek segitsetek!
Elore is koszi!
Udv!
|
szer. jún. 29, 2005 22:39 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 35 hozzászólás ] |
|