Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 10:31

Hozzászólás a témához  [ 63 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Szélessávú internet hozzáférés? 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Sokan valószínűleg nem emelnek, hanem tartják az árat (nem internet ügyben) De tulajdonképp ez is egy emelés.
Nálunk sem lesz díjcsökkentés, mi inkább ráteszünk egy lapáttal és sávot duplázunk :) Sajnos ez az állandó duplázás elég jól elnehezíti a kisebb isp-ket, így csökkenteni mi sem tudunk az árból (br 6000)[/quote]

Hol dolgozol? Sávot duplázol? Magyarországon vagy egyáltalán? :D

csüt. okt. 27, 2005 7:19
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
tibuu írta:
Árpy írta:
Minden szolgáltatás ára csökkeni fog jan. 1-től?
Olcsóbb lesz a taxi, a mobil tarifa, stb?

Elvileg, ha nem nyelik be az AFA csokkentest.

Sokan valószínűleg nem emelnek, hanem tartják az árat (nem internet ügyben) De tulajdonképp ez is egy emelés.
Nálunk sem lesz díjcsökkentés, mi inkább ráteszünk egy lapáttal és sávot duplázunk :) Sajnos ez az állandó duplázás elég jól elnehezíti a kisebb isp-ket, így csökkenteni mi sem tudunk az árból (br 6000)

szer. okt. 26, 2005 19:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:

Elvileg, ha nem nyelik be az AFA csokkentest.

szer. okt. 26, 2005 14:44
ezüst tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
vbAdm írta:
Szerintem az árak a legtöbb szolgáltató esetében nem mutatnak túl nagy eltérést. 2-300 vagy akár 1000 forinton kár spórolni, mert lehet hogy aztán meg félpercenként gondod támad a nettel (mert olcsó húsnak...), és még az ügyfélszolgálaton sem tudod bejelenteni, mert az is sz*r.

Az Interware 57ezerre jön ki, a többi meg 63-68 ezerre.

Látod vizsla1 pont erről beszéltem! ha az 57 és 63-68 eFt közötti különbséget visszaosztod, akkor kijön az a pár száz forint amit említettem.
Hiszen itt 1 évről beszélünk....

szer. okt. 26, 2005 8:29
a fórum lelke

Hozzászólás 

szer. okt. 26, 2005 7:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
shabba írta:
vizsla1 írta:

Hogy jön ki az 57? Ha azzal számolok hogy pár napon belül bekötik és lesz 2 ingyen hónap 10 másikat akkor is ki kell fizetni. Havi 5.5e+fás árral az helyből 55e+fa ami 68.7e Ft.
Akkor még 9,5 hónap volt. De legyen 10 hónap.

Az ÁFA 20% lesz jövőre.

A modem árát januárban jóváírják.

Így már kijön :wink:?

kedd okt. 25, 2005 20:59
arany tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:

Hogy jön ki az 57? Ha azzal számolok hogy pár napon belül bekötik és lesz 2 ingyen hónap 10 másikat akkor is ki kell fizetni. Havi 5.5e+fás árral az helyből 55e+fa ami 68.7e Ft.

kedd okt. 25, 2005 19:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
Árpy írta:
Hány gigát töltöttél már le?

Óóóó, én nem vagyok olyan 8) 8)

max. 2GB.

kedd okt. 25, 2005 18:58
a fórum lelke

Hozzászólás 
vbAdm írta:
Szerintem az árak a legtöbb szolgáltató esetében nem mutatnak túl nagy eltérést. 2-300 vagy akár 1000 forinton kár spórolni, mert lehet hogy aztán meg félpercenként gondod támad a nettel (mert olcsó húsnak...), és még az ügyfélszolgálaton sem tudod bejelenteni, mert az is sz*r.

kedd okt. 25, 2005 18:56
ezüst tag

Hozzászólás 
A lényeg, hogy minőségi szolgáltatást kapj.
Bár soxor T-com eredetű a hiba, amivel aztán egyik internet-szolgáltató sem tud mit kezdeni....

Aki 512k-s csomagot vesz, az ugye nem letöltéshez használja? :)
Pláne ha le/feltöltési korlátos a csomag... ehhhe
(fórumozáshoz, böngészéshez elég, gyorsabb valamivel mint a modemes...)
Olcsónak olcsó a P512, mert mindenki azzal akarja kuncsaftokat megszerezni, de elég sovány

kedd okt. 25, 2005 10:27
ezüst tag

Hozzászólás 
Shabba:
Köszönöm a linkeket!!! Még nem volt sok időm végigböngészni mindet, nagy mélységben, de sok hasznos infot találtam.
Na meg ugye az inglis tudásomat is előbányászhatom jó mélyről, mert itt egy magyar szó sincs :) :oops:

kedd okt. 25, 2005 10:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Árpy írta:
Mit vársz, még csak 10 hsz-e van. Ő csak jót akart :wink:

Tényleg? Krisi047-nek is :?:
Ő már túl a csúcson (100).
Hány gigát töltöttél már le?

kedd okt. 25, 2005 7:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
Árpy írta:

Tényleg? Krisi047-nek is :?:

kedd okt. 25, 2005 6:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Kb 20 hsz-szel ezelőtt leírtam feketén-fehéren, mennyit kell fizetni, ha valaki megrendeli a datanet bármely 512-es, a tvnet 512-es és az interware 512-es csamagját. Ehhez képest rajtam kívül senki sem olvasta el?

Ha igen, akkor miért hozza fel valaki újból a tvnetet, más meg a datenetet?

kedd okt. 25, 2005 6:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
Kb 20 hsz-szel ezelőtt leírtam feketén-fehéren, mennyit kell fizetni, ha valaki megrendeli a datanet bármely 512-es, a tvnet 512-es és az interware 512-es csamagját. Ehhez képest rajtam kívül senki sem olvasta el?

Ha igen, akkor miért hozza fel valaki újból a tvnetet, más meg a datenetet?

hétf. okt. 24, 2005 20:49
a fórum lelke

Hozzászólás 
tibuu írta:
Árpy írta:
qvidra írta:
A datanet két szereld magad csomagja se rossz, főleg a br. 5490Ft-os :wink: (a modemet ingyen adják)
1 megás?

szorozva 0,5 :D
Húúú, a matek soha nem volt az erősségem...de azért sikerült "megfejtenem" :D

hétf. okt. 24, 2005 15:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
qvidra írta:
A datanet két szereld magad csomagja se rossz, főleg a br. 5490Ft-os :wink: (a modemet ingyen adják)
1 megás?

szorozva 0,5 :D

hétf. okt. 24, 2005 15:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
qvidra írta:
1 megás?

hétf. okt. 24, 2005 14:49
ezüst tag

Hozzászólás 

hétf. okt. 24, 2005 14:43
a fórum lelke

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Itt vagyok péntek óta az Interware 512-es Szereld Magad! csomagjával!
Siiiiirááály! 8)
Nyomjaaaaad......... :lol:

Én most hezitálok az adsl és a rádióhullámos között.

hétf. okt. 24, 2005 8:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
Itt vagyok péntek óta az Interware 512-es Szereld Magad! csomagjával!
Siiiiirááály! 8)

vas. okt. 23, 2005 21:09
Moderátor

Hozzászólás 
Krisi047 írta:
hello!

van vkinek tapasztalata a TVnet adsl szolgáltatóval? mert ezt néztem ki:

Nekem a kábelnetükkel van tapasztalatom. Éspedig: egy szóval jellemezve: szuper.
Bővebben kicsit: Kb. 1,5 éve van kábelnetem náluk. Ez idő alatt egyszer kellett ÜF-et hívni, hogy balhé van, de azonnal megcsinálták. Ha a net elment 5 perc múlva mindig visszajött, főleg mióta megújították a lábeleket errefele. Kimaradást nagyon ritkán veszek észre. Szinte 0.
Sebességről: papír szerint 256/64 kilobites netem van, ez a gyakorlatba kb 300/80.
Ha az ADSL-t is ilyen színvonalon csináják, akkor nagyon jó döntés a TvNet.

pén. okt. 21, 2005 17:23
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
vbAdm írta:
Csak reménykedtem, hogy van egy pár olyan oldal, ahol a technológia lényegét magamba lehet szippantani :)

Angol nyelvterületről van pár oldal amiket gyakran figyelek.

http://www.ftthblog.com/ Ezen FTTx jellegű fejlesztésekről vannak hírek összegyűjtve.

http://www.convergedigest.com/ Ez is jó kis oldal minden témában érintett. Vannak hírek és esszék is. Hosszab leírásokat a BluePrintsek között keress, van sok jó közöttük. A hírek pedig elég jól tematikusan szét vannak válogatva a menüben.

http://www.isp-planet.com/ Ez inkább csak hír, ezt kevésbé nézem. Inkább a DSL Prime-os átemelt cikkeik a jók, de az van külön oldalon is. Marha sok belső infót le szoktak írni, látszik hogy azok készítik akiknek sok ismerősük van a tűzhöz közel.

http://www.dslprime.com/News_Articles/news_articles.htm Ez a DSLPrime oldala

http://www.adslguide.org.uk/ Itt az angol broadband helyzetről lehet jól tájékozódni, cable,DSL fronton egyaránt jó hírgyűjtő oldal.

http://www.dslreports.com/ Ez pedig elsődleges usa-ra koncentráló híroldal, de azért globális hírekből is van bőven mindenféle broadband témában.

Persze soxor ugyanaz a hír fent van mindenhol de közel sem teljes az átfedés. És ugye a hírekben többnyire sok a link ami elvihet más kapcsolódó oldalakra, pl. gyártókhoz ahol lehet találni whitepapereket, leírásokat, termékismertetőket, stb.

pén. okt. 21, 2005 16:26
ezüst tag

Hozzászólás 
:) hát igen, azt gondoltam, hogy nem lesz egyetlen helyen fent a sok hasznos info erről a techn.-ról, könyvet meg sokszor hiába vesz az ember, mert hamar elavul... sajnos! (vagy szerencsére)
Csak reménykedtem, hogy van egy pár olyan oldal, ahol a technológia lényegét magamba lehet szippantani :)

no ami a fejlődést, fejlesztést illeti, az valóban nyögve-nyelős.
A netes szolgáltatások néha meghaladják a fizikai lehetőségeket... hát itt ez van.
Én mondjuk a felhasználók szemszögéből nézve jobbnak találnám azt, ha nem lenne ennyire elaprózva a fejlesztés. És itt mostmár nem is annyira az internetes dolgokra gondolok csak!
Pl: ha a P1-es alaplapokat rögtön a P4 technológiának megfelelő generáció követte volna, akkor ugyanannyi idő alatt (kb6-7 év) sokkal többet fejlődhetett volna a számtech. A felhasználóknak így 2 évente újabb generációs processzorokat, alaplapokat kínáltak, amit, ha nem is követtek feltétlenül vásárlással, de azt vehették észre, hogy hipp-hopp elavult a gépük.
Ugyanez persze igaz a hálózati eszközökre is. De a gyártóknak meg kell élniük valamiből. Dvd lejátszók, mobiltelefonok, tv-k, stb. mind ugyanebben a cipőben járnak. Vedd meg az újat, dobd el 1-2 év múlva és vedd meg az újabbat.
Ez már egy kicsit elvontabb téma, és nagyon globális szemléletű és ráadásul nem is ebbe a témába tartozik feltétlenül, ez csak úgy kijött a kezemből :)

Ez az én véleményem, és nem akartam jobban kifejteni :)

pén. okt. 21, 2005 13:50
a fórum lelke

Hozzászólás 
Krisi047 írta:
* Belépési díj: bruttó 74 Ft (egyszeri költség)
Ez elég viccesen hangzik. Olyan, mint amikor a voda 70 Ft-ért adta a telefonjait. Abban az "akcióban" volt buktató. Persze ez teljesen más. Az ár nem rossz.

pén. okt. 21, 2005 13:49
arany tag

Hozzászólás 
hello!

van vkinek tapasztalata a TVnet adsl szolgáltatóval? mert ezt néztem ki:

Internet-szüret!
A TVnet présbe helyezte ADSL árait, hogy Ön is élvezettel szemezgethessen az interneten!

* Belépési díj: bruttó 74 Ft (egyszeri költség)
* Havi díj: bruttó 749 Ft/hó (2005. dec. 31-ig)
* Havi díj: bruttó 6.499 Ft/ hó (ADSL 512 havi díja 2006. jan 1-től)

Minden előfizetőnk 3 hónapos HVG-előfizetést kap ajándékba!

Dupla szüret!
Legszerencsésebb ügyfelünk egy valódi szüreti mulatságba is belekóstolhat! Ugyanis a 2005. október 31-ig leadott megrendelők között kisorsolunk egy hétvégi borvacsorát szállással a híres gyöngyöstarjáni Ludányi Pincébe.

ezt tényleg korlátlan van-e benne vmi buktató? esetleg vmi ijen h megbízhatatlan a szolgáltató vagy sokat szünetel...

előre is köszi
by krisi

pén. okt. 21, 2005 13:37
arany tag

Hozzászólás 
Ezt így egyben egy oldalon nem találod meg. Engem érdekel a hálózati technológia ezért hobby szinten nézegetek pár külföldi IT oldalt ahol friss hírek vannak vagy cikkek. Jó pár év alatt ezekből össze lehet szedni pár dolgot ha odafigyel az ember. Meg hazai és külföldi fórumokról.

Az IPTV és a VoD idehaza még nem a realítás, és még nagyon sokfelé világszerte sem az, de jővőbeli célok között minden telconál ez szerepel. Ehhez hogy meg lehessen valósítani teljesen új távközlési hálózatot kell kiépíteni vagy a jelenlegi alaposan feljavítani, pár modem kicserélése újabb technológiára nem hoz megoldást. Sok országban egyes területeken már most is vannak kiépítve olyan modern hálózatok ami képes a fenti két szolgálatásra igen magas szinten. De világszerte szinte minden nagyobb telekommunikációs cég a saját hálózatának felújítását vagy újraépítését tervezi hogy meg tudjon felelni ezen jővőbeli szolgálatások minimum kritériumainak. Persze ez rengeteg pénzbe fog kerülni és nem két nap alatt fog megtörénni. Hosszú 5-10-15 éves projectek ezek de máshol ebbe legalább már belefogtak és elkezdték, idehaza sajnos még csak ott tartanak hogy gondolnak arra hogy 1x talán nekik is bele kellene ebbe kezdeni, de ezen még csak komcepció szintjén elmélkednek.

Egyébként az IPTV-nek vagy VoD-nak és az IP telefonnak a számítógép nem szükségszerű velejárója. IPTV esetén kapsz egy önálló Set-Top Box-ot mint bármelyik digitális műsorszórás esetén csak annyi a különbség hogy a jel nem műholdjon vagy kábeltv hálózaton át jön hanem IP csomagokban az adathálózaton. Telefon esetén is vagy helyből olyan készüléket használ az ember ami alapból IP telefon vagy kap egy kis átalakító dobozt ami megoldja az összekapcsolódást az IP hálózat és a régi készüléke között. Ezek már ma is létező és használható eszközök és szolgáltatások. Az egyedüli korlátozó tényező az hogy az IP adatkapcsolat van-e olyan erős hogy ezeket az eszközöket kiszolgálja. A legtöbb helyen erre még nem képes a netes infrastruktúra de van ahol már igen és jellemzően ebbe az irányba tart az összes szolgáltató.

csüt. okt. 20, 2005 12:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Ez kielégítő magyarázat volt :)
Erről az ADSL illetve ADSL2 (+) technikáról honnan lehet közérthető nyelven közzétett infot kapni? Honnan tudsz ennyi mindent erről a technológiáról, eszközökről?
Ha megosztod velem/ünk annak nagyon fogok örülni és nagyon megköszönöm majd! :lol:

A másik:
Ekkora adatforgalom, amit írtál, azért nem túl gyakori a magyar háztartásokban :) Gondolok itt az IPTV-s VoD-os leírásodra.
Legalábbis ahogy én elnéztem ismerettségi köreimet, és netes fórumokat, statisztikákat, nem annyira jellemző, hogy több gép van a háztartásokban, mindenki egyszerre tv-zne, letöltene, telefonálna, stb.
Nyilván van olyan kör aki ezt szívesen tenné, csak nincs rá sávszélesség...
na meg szeretnének minőséget!
És hogyan lehet számolgatni az adatfolyamok sávszélesség-igényét?

Előre is köszi a válaszokat :)

csüt. okt. 20, 2005 9:18
arany tag

Hozzászólás 
vbAdm:

Hogy a nagyobb sebesség mire kellhet? Ez elsősorban a kívánt szolgáltatás függvénye. Ugye ha pl. IPTV-t(internet alapú televízió) akar csinálni a szolgáltató, vagy VoD(Video on Demand)[onlány videotéka] jellegű szolgáltatást akkor bizony a megnövekedett méretű multimédia adatforgalomhoz már kell a sávszél.

Ha belegondolsz egy DVD adatfolyam jellemzően 8-10Mbps, ezt lehet csökkenteni jobb hatásfokú modernebb codec(MPEG4) alkalmazásával úgy a felére. De ott van a nagyfelbontású képi anyag(HDTV) amihez megint kell legalább annyi mint a DVD-hez MPEG4 mellett.

És ha belegondolsz egy átlag háztartásban is van több tv készülék, szóval nem biztos hogy egy tv adatfolyam elég, lehet 2-3 is kell. Mellett azért még internetezni is szeretnének az embere a jelenleginél lehetőleg nagyobb sebességen, legyen mondjuk 10Mbps.

A vezetékes telefonkészülék is IP alapúvá cserélődik és akár a videotelefonálás is képbe kerülhet, ennek szintén sávszél igénye van. Hisz ha csörög a telefon az ember max a hangot nyomja ki a távirányítóval de ki nem kapcsolja a készüléket így ezeknek egyidőben mint el kell férnie egymás mellett.

Ehhez a szolgáltatás csomaghoz(triple play- tv,adat, hang egyben) bizony már nagy sávszélesség kell úgy 50Mbps magasságában. De kompromisszumos gyengébb képminőség mellett is 15-20Mbps a minimum amit az előfizetőnél teljesíteni kell tudni. Az más kérdés hogy azon országokban ahol a nagyfelbontású HDTV műsorszórás kábelen vagy műhódon már mindennapos ott a nem lehet kompromisszumot kötni mert az ügyfél nem fog egy gyengébbre visszaváltani. Ott jobbat kell nyújtani annál ami már van mert csak úgy lesz versenyképes.

Persze minket magyarokat még könnyű bármilyen akár rosszabb képminőséggel is elkápráztatni hisz itthon még mindig az analóg műsorszórás szintjén járunk, zizis, szellemképes adásokkal. Ehhez képest akár a gyengébb minőségű digitális is jobbnak tűnik. De ott ahol hozzászoktak a HDTV-hez ezt már nem lehet lenyomni az ügyfelek torkán.

kedd okt. 18, 2005 17:38
arany tag

Hozzászólás 
vbAdm:

Azért az Externet féle megoldás egy elég kényszer szülte barkács nagysebesség. Hisz vesznek 4db 4mbps-es business csomagot, kell 4 telefonvonal és kell egy jobb képességű Cisco router aminek van 4db WAN portja és képes ezeket a különálló kapcsolódásokat virtuálisan egyként kezelni. Egy ilyen megoldás persze hogy drága hisz 4x kell fizetni ADSL díjat ami lineáris árnövekedéssel jár, míg önmagában a sávszél ára nem ilyen mértékben növekszik és további árnövelő tényezők vannak mint pl. a fél milliós értékű router.

Ha ADSL2+ technikával oldják meg a 16mbps-es sebességet akkor az biztos hogy olcsóbb lesz hisz nagykerben nem fog 4x-es árat kérni érte a szolgálató, anyagszükséglete is olcsóbbá teszi hisz nincs szükség drága routerre, 4db modemre, telefonvonalra, szerveroldalon 4db DSLAM portra.

Persze lesz helyette másik probléma, míg a 4mbps-es sebesség a központtól 3km távolságig megoldható kiépítést biztosít, addig az egyben 16mbps-es ADSL2+os megoldás hatótávolsága minössze 1.5km-re rövidül. Szóval ez a megoldás sokkal olcsóbb, viszont a hatósugara csupán negyede a másiknak.

Jó megoldás még a két módszer kombinálása de drága layer3 szinten dolgozó router helyett a DSL technológia bonding képességét kiaknázva. Ez layer1 szinten oldja meg a két független telefonvonalon kialakított ADSL2+ kapcsolat egyesítését. Ehhez így 2 telefovonal kell de a mind szerver oldalon elég egyetlen DSLAM port, mind kliens oldalon elég egyetlen modem. Persze ezeknek viszont olyannak kell lenniük amik bonding képességgel vannak felruházva. Ez drágít de nem annyival mintha az eszközök száma növekedne és drága router is megspórolható. Egy ilyen megoldással megvalósított 2x8Mbps-es megoldás hatótávolsága már több lenne úgy ~2.4km, ami máris 2.5x nagyobb hatósugarat biztosít mint az egyben 16mbps-es megoldás és a többlet költség vonzata sem növekedett drasztikusan.

kedd okt. 18, 2005 17:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az tuti!

kedd okt. 18, 2005 14:31
Moderátor

Hozzászólás 
Letöltésnél tényleg elég mostanság az 1-3 megabit, dehát a feltöltés.... Röhej.

Másik: matávnak az extrém használata. Ha mégnagyobb letöltés lenne, mégtöbb emberke lenne extrém user :)

kedd okt. 18, 2005 14:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha jól emléxem, egyik topikba írta talán djsms, h decembertől nem szükséges telefonvonal ADSL-hez.

kedd okt. 18, 2005 8:51
ezüst tag

Hozzászólás 
Ezt az olasz cuccot csak úgy olvastam, annyira nem jártam körbe a témát, merthogy minek... akkor lesz érdekes, ha itt lesz nálunk a magasabb sávszélesség, főleg elérhető áron!! :wink:

Mondjuk magas sávszélesség Mo-n is van.
Externet nyomja a 8 ill. 16 Mbit/s sávszélességet feltöltési irányban.
Igaz, hogy még 3 éves szerződéssel is majd 90 eFt (8Mbit) ill. 150 eFt (16Mbit), de legalább lehet kapni, igénybevenni. És még olcsóbb is lehet mint a bérelt vonal!
Hátránya, az is hogy nem otthoni használatú.
És ez felveti a következő kérdést:
Vajon kell nekünk magasabb sávszélesség?

Nem csak az én szvsz, hanem szavazások, statisztikák szerint is a nethasználók többsége megelégszik a 512kbit, 1024kbit-es szávszélességgel és inkább azt szeretné mindenki, ha olcsóbb lenne!
1-2éve még egy ötössel drágább volt szinte minden csomag, tehát már ezek a bruttó 6000 körüli árak is kedvezőnek mondhatók.
De ha belegondolok, hogy van telefonhavidíj, akkor már rögtön 10eFt-nál járok havonta!

Shabba a Kronet-re visszatérve.
Igen sok kézen átmegy ahogy elnézem, de gondoltam, hogy ha kisebb a cég, akkor jobban odafigyelnek rám. Kicsit olyan közvetlenebb a kiszolgálás, ügyfélszolgálat, nem géppel kell társalognom, ill. nem kell nyomkodnom a telefont félóráig :)
Meg az árak is jók voltak...
A modemért nem kellett, és nem is kell később sem fizetni. Lehet, hogy beépítésre került , viszont akkor sem égbeszökőek az árakba!
Ez egy vélemény...

kedd okt. 18, 2005 8:39
arany tag

Hozzászólás 
vbAdm írta:
ADSL2+ -ról az alábbi kis cikket találtam így rögtön:
Az olasz Unidata a közelmúltban vezette be új ADSL 2+ szolgáltatását, amely segítségével a felhasználók már akár 24 Mbps sebességgel vehetik igénybe a triple-play szolgáltatásokat. Kezdetben a cég csupán Róma területén belül biztosítja a szolgáltatást, de év végére az ország többi területén is beindul majd az ADSL 2+. A legolcsóbb csomag 8 Mbps letöltési sebesség mellett 40 Euroba kerül havonta. A havidíj már tartalmazza a telefon elõfizetési díjat is.
Árlistaszerûség: http://www.unidata.it/Univoice/Supernet_aziende.htm

Az árakra térve:
Otthon a Kronet (Kronos) szolgáltatja nekem a netet :)
hallottatok már errõl a szolgáltatóról? most kötöttem nemrég, Szereld magadban, és októberben két választási lehetõségem volt: vagy ingyen használhatom 12.31-ig és utána br. 6.500 Ft, vagy bekötéstõl kezdve br. 6.000 Ft. (most a P512-es csomagról beszélek)
Ingyen volt a modem, ingyen hozta a futár, stb.
www.adsl.lap.hu oldalon ugye "minden" hasznos info, link ott van, ott bukkantam rájuk. meg erre a fórumra is.. :)

Hogy melyik szolgáltató, mennyire megbízható, ez függ a T-com, vagy az adott telefontársaságtól, és valóban függ attól is, hogy hol helyezkedik el a tisztelt ügyfél a központtól, és majdnem hogy utolsósorban függ, hogy milyenek a szolgáltató hálózati eszközeitõl. Ráadásul, ha T-com hiba van, akkor mindegy ki az "internetszolgáltató". Vagy nem jól gondolom?

Nem ismerem az olasz nyelvet, de amit belinkeltél az szerintem üzleti csomagok, erősen látszik ez az SDSL-es csomagokból, az ADSL csak mint olcsóbb asszimetrikus alternatíva jelenik meg. Az árlistán viszont én 49 euro-t látok és ez szerintem nettó ár, legalábbis a lap alján található apróbetűs az IVA nélküliséget írja. Hogy ott mennyi az áfa az passz, majd megírod.

A lakossági ADSL csomagnál viszont ugyanúgy csak 4mbps-es csomagot látni ahogy Alicenál, 35, 47 euroért csomagtól függően és oda már bruttó árat írnak. Olvasni már olvastam róla hogy TI teszteli az ADSL2+ a hálózatán de tudtommal ez még erősen pilot jellegű, bevezetett kereskedelmi csomagot lakossági kategóriában még nem láttam és úgy tűnik e téren ez a cég sem hoz újat.

Ez a kronet egy viszonteladó-viszonteladója típusú cég. Ahogy nézem eurowebes ADSL-t értékesítenek viszont. Szóval ők csak egy plusz egyedik láncszem, nincsenek közvelen kapcsolatban a nagykereskedő fatávval. Ez inkább akkor okozhat gondot ha probléma van mert a bürokratikus ügyfélkezelésben mindenki mutogat a másikra és minél többen vannak annál jobban elveszik a sok bába között a gyerek.

hétf. okt. 17, 2005 13:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
40 euro=10ezer forint. Nem semmi. Ráadásul többet is keresnek.

Ingyen modem, stb...tudod, hogy semmi nincs ingyen :wink:

hétf. okt. 17, 2005 9:37
ezüst tag

Hozzászólás 
ADSL2+ -ról az alábbi kis cikket találtam így rögtön:
Az olasz Unidata a közelmúltban vezette be új ADSL 2+ szolgáltatását, amely segítségével a felhasználók már akár 24 Mbps sebességgel vehetik igénybe a triple-play szolgáltatásokat. Kezdetben a cég csupán Róma területén belül biztosítja a szolgáltatást, de év végére az ország többi területén is beindul majd az ADSL 2+. A legolcsóbb csomag 8 Mbps letöltési sebesség mellett 40 Euroba kerül havonta. A havidíj már tartalmazza a telefon előfizetési díjat is.
Árlistaszerűség: http://www.unidata.it/Univoice/Supernet_aziende.htm

Az árakra térve:
Otthon a Kronet (Kronos) szolgáltatja nekem a netet :)
hallottatok már erről a szolgáltatóról? most kötöttem nemrég, Szereld magadban, és októberben két választási lehetőségem volt: vagy ingyen használhatom 12.31-ig és utána br. 6.500 Ft, vagy bekötéstől kezdve br. 6.000 Ft. (most a P512-es csomagról beszélek)
Ingyen volt a modem, ingyen hozta a futár, stb.
www.adsl.lap.hu oldalon ugye "minden" hasznos info, link ott van, ott bukkantam rájuk. meg erre a fórumra is.. :)

Hogy melyik szolgáltató, mennyire megbízható, ez függ a T-com, vagy az adott telefontársaságtól, és valóban függ attól is, hogy hol helyezkedik el a tisztelt ügyfél a központtól, és majdnem hogy utolsósorban függ, hogy milyenek a szolgáltató hálózati eszközeitől. Ráadásul, ha T-com hiba van, akkor mindegy ki az "internetszolgáltató". Vagy nem jól gondolom?

hétf. okt. 17, 2005 9:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
tibuu írta:
Isite nem tudtam, hogy nem frissul, regen neztem meg. :)

CSak ugy erdekesseg keppen az Interware-hoz:
http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ ... wtopic=849

szerk.: enternet-nel is jova irjak a modem arat, a szereld magad csomagban. (10.000.-)

Megnéztem a topicot. Én pénteken voltam bent az Ügyfélszolgálaton, és ott egyből elmondták, hogy ha felmondom, akkor mindent vissza kell fizetni, a bekötési díjat, meg még az ingyenes időszakot is (ezt fa*zságnak tartom, mert ezt a T-Com adja ingyen, nem ők, de mindegy). Azt mondták el, hogy csak a fordulónapon mondhatom fel - a szerződésben azonban a legutolsó 30 nap szerepel.

Amúgy ilyenre tökéletesen jó példa a Pannon GSM szivatása, amit még anno T68 írt be a fórumba: csodás kis ingyendumás üzleti díjcsomagjukhoz kártyánként 2-szer 2 év hűséget kell alánnri, a felmondási díj pedig 150 ezer, és minimum 2 kártyát kell venned. Korrekt, nem :D?

A topicban tetszett az a beírás, hogy oké, hogy újabb 1 évvel meghoszabbdoik, de ezért én mit kapok :D? Semmit. Akkor iylet hogy írhatnak bele?

Már most előre felkészülök egy számalreklamációra, mert a szerződésben nettó árak szerepelnek, s úgy tudom, hogy január 1-jétől 20% lesz az ÁFA. Úgy hogy bízom benne, hogy ennyivel is fognak számolni.

Enternet? T-Online után pont a 2. legdrágábbat kellett megtalálni :D?Köszi, de nem. Januártól nettó 6900-at kéne fizetnem, míg az Externetnél ennél kevesebb lenne, bruttóban.

vas. okt. 16, 2005 15:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Isite nem tudtam, hogy nem frissul, regen neztem meg. :)

CSak ugy erdekesseg keppen az Interware-hoz:
http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ ... wtopic=849

szerk.: enternet-nel is jova irjak a modem arat, a szereld magad csomagban. (10.000.-)

vas. okt. 16, 2005 14:43
a fórum lelke

Hozzászólás 
tibuu írta:
http://www.isite.hu/

Bongeszd at, azert legkozelebb a caps lock-ot kikapcsolhatnad... :)
EGyebkent meg a Datanet ajanlatanal nem hiszem, hogy talalsz meg olcsobbat.

Az isite egy ideig jó volt, de az utóbbi fél évben baromira nem frissítik az árakat. Ha valaki az ottani árlista alapján választ szolgáltatót, az rosszul teszi.

Én most az Interware-t válaszottam - 80%-ban már ki vannak töltve a papírok.

Most benéztem ebbe a topicba, s megörültem, hogy húú, lehet még ennél is olcsóbb, úgy, hogy a minőség továbbra is megmarad? De rájöttem, hogy nem.

Ugyanis az Interware december 31-ig ingyen van, most csak a modem árát (4200+ÁFA) kell megfizetni, amit a januári első számlában jóváírnak. A havidíj nettó 5496 lesz. S tudjuk, hogy az ÁFA január 1-jétől 25%-ról 20%-ra csökken.

Szóval olyan 6595,2 Ft lesz a havidíj, 9,5 hónapon át.

Ezzel szemben a GTS-Datanet egyik "easy"-je sem biztosít ingyenességet december 31-ig.

A kifizetendő összeg:

easy esetében
1-4. hó: 1192*1,25*4=5960;
5-12. hó: 5992*1,2*8=57523,2
Összesen: 63483,2

easy_c esetében:
decemberig (2,5 hó): 4392*1,25*2,5=13725
januártól (9,5 hó): 4392*1,2=50068,8
Összesen: 63793,8

Interware (2,5 hó ingyen):
(9,5*5496*1,2)-(4200*1,2)=62654,4-5040=57614,4

A TvNet 512-ese 61217,38 körül jön ki + 5000 a modem.
Externet: 5990 a modem, és 9,5 hónapon át nettó 5580 (bruttó 6696 január 1-jétől) = 69602

Remélem tudtam segíteni :).

vas. okt. 16, 2005 13:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az meg jó sokba van. Ismét egy 22es csapda :?

vas. okt. 16, 2005 8:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
Koleszokban 100-asok vannak, ugye?
Miért nem adnak üzleti előfizetésként is legalább 50et vagy 24et?

Akinek ekkora sebesseg kell, annak ott a beretl vonal. :)

vas. okt. 16, 2005 8:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
Koleszokban 100-asok vannak, ugye?
Miért nem adnak üzleti előfizetésként is legalább 50et vagy 24et?

vas. okt. 16, 2005 6:45
arany tag

Hozzászólás 
Hannibal írta:
Pár 10 év :( :cry:

Ugyan már, olyan 24mbps-es netet idehaza is bármikor lehetne csinálni amiket manapság világszerte árulnak egyes országokban. Már most is az újabb DSLAM-ok ADSL2+osok, az újonnan osztogatott Huawei modemek is azok, ha ezek párba kerülnek egymással szemben akkor azon akár ilyen csomagot is lehet árulni.

A probléma nem ott van hogy ezt technikailag megold, inkább ott hogy ez csak papíron 24mbps a valóságban közel sem ennyi és közel sem mindenkinél. A DSL technológia korlátossága miatt a központtól távolodva meredeken csökken az elérhető sebesség, miközben a központtól távolodva négyzetesen nő az elérhető előfizetők száma. Így az igazán nagy sebesség csak egy nagyon szűk kör privilégiuma - akik a telefonközpont közvetlen közelében laknak - a többség viszont egyre kisebb sebességet kap, aki távol annál a 24mbps már úgy elapad hogy csak 512kbps marad belőle.

Szóval ahhoz hogy minden előfizetőnél biztosítható legyen a nagy sebesség teljesen új távközlési hálózatot kell kiépíteni ahol az előfizetőhöz futó rézszakasz hosszát leredukálják maximálisan 100-300 méterre vagy 1-1.5km-re a jelenlegi 5km-ről. Ezzel biztosítani lehet hogy az igen kis távolságon a DSL technológia az elméleti maximum értéke közelében tud teljesíteni minden előfizető esetén. Persze minél rövidebb a réz szakasz annál nagyobb sebességet lehet elérni, ez már a beruházás kereteitől függ mennyire rövidítik le. A legjobb ha egészen az előfizetőig hozzák ki az optikai szálat.

Persze egy ilyen új hálózati infrastruktúra beruházás igénye nem kevés sok száz milliárd, és időigényes folyamat is. Nem 2 nap alatt fog ott teremni, hanem 5-10 év mire kiépül. De világszerte a nagy telcok legalább odáig eljutottak hogy erre szükség van, elkészítették a fejlesztési terveket és néhol már bele is kezdtek teszterületeken. De még a nyugati országoknál is 5-10 évek igénybe fog venni ez a folyamat. A gond az hogy nálunk még odáig is jutotta el hogy fejlesztési terveket gyártsanak.

Szóval olyan 24mbps-es ADSL-t amit manapság árulnak, idehaza is bármikor ki lehet alakítani. Olyan ADSL-t ami minden előfizetőnél biztosítja is ezt a névleges sebességet csak hosszú idő múlva, nagy hálózati átalakítások után lehet csak biztosítani.

Ps. egyébként melyik cég ad hivatalosan 24mbps-es csomagot Olaszban? Mert Alicenál még mindig csak 4mbps csomagot látok. Ez nem inkább még csak szűk körű teszt project a Telecom Italia részéről?

pén. okt. 14, 2005 18:58
Moderátor

Hozzászólás 
Árpy írta:
Pár év és nálunk is lesz :wink:

Pár 10 év :( :cry:

pén. okt. 14, 2005 18:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
Pár év és nálunk is lesz :wink:

pén. okt. 14, 2005 15:42
ezüst tag

Hozzászólás 
tibuu írta:

Nos észrevételem szerint az isite.hu-n nagyon jó az összehasonlítási lehetőség, még az árak is egészen jól követik a valóságot..
De az árak nagyon lassan csökkennek. És ami külön rossz, hogy a P 512-es csomagok ára alacsony csak! A P 1024 csomag már 2-3000 forinttal drágább. Pedig ha nem csak szörfölés meg fórumozás megy akkor az 512k elég karcsú. Arról nem is beszélve, ha szétosztja valaki...

Tud valaki újabb sávszélességemelésről? :?: Nem lenne rossz móka, főleg hogy már az Olaszoknál is van adsl2+ a maga 24Mbit/s szélességével...

pén. okt. 14, 2005 11:31
ezüst tag

Hozzászólás Re: Szélessávú internet hozzáférés?
djsms írta:
tibuu írta:
djsms írta:
Azért megsúgom, hogy kb decembertől már telefon előfizetés nélkül is lehet majd adsl-t kérni! ;)

Ez mennyire biztos info?:)

Hát ugyan az az illető mondta, aki anno az emeléseket is :)

Csak legyen igazad! 8)

csüt. okt. 13, 2005 8:08
gyémánt tag

Hozzászólás 

kedd okt. 04, 2005 18:29
ezüst tag

Hozzászólás 
fÖLMENTEK AZT ÁRAK?
ÉN MOST AKAROK NETET RENDELNI, (adsl, korlátlant 512-eset)
ÉS MEGLEPŐDVE TAPASZTALOM H DRÁGULT A DOLOG.
2 ELFOGADHATÓT TALÁLTAM. PEDIG MINDENT VÉGÉNÉZTEM: GTSDATANET ÉS AZ EXTERNET.
DE INKÁBB A GTS-nél MARADOK ÉS AZT RENDELEM MEG MERT: HAVI 5490 ÁFÁVAL, ÉS A MODEMET IS INGYEN ADJÁK.
NA TUD VALAKIK MOST JOBBAT?? 1 ÉVRE LEBONTVA? :lol:

kedd okt. 04, 2005 18:18
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 63 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő