Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. okt. 07, 2024 14:37



Hozzászólás a témához  [ 37 hozzászólás ] 
Google Earth Program teljes verzió létezik? 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 1407
Hozzászólás 
Gazdaságtanból nézz utána a célközönség címszónak!


szer. feb. 15, 2006 19:46
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Csatlakozott: pén. jan. 20, 2006 19:47
Hozzászólások: 23
Hozzászólás 
Oké.

Részemről lezárva a téma,bár vannak igazságok abban amit irtatok,de részemről továbra is fentartom ama véleményemet hogy nem igy kellene a googlénak ezt csinálnia.És nem ingyen vagy először ingyen akarom
hanem tudni hogy mit veszek ha veszek.
Mint az már sokszor kiderült lesz.rják ezt a régiót mint ahogyazt tették Trianon,II villháború,56os forradalom stb stb kapcsán is.
Nekem még mindig az nem világos hogy ha az internet globális, és a globális dolgoknak mindenhol egyforma szolgáltatást kell nyújtania,hozzá teszem : SZERINTEM ,AZ ÉN VÉLEMÉNYEM SZERINT.
Nekem a Google E pro ugyan olyan program mint a Nod32,WinXp,vagy a Nero,vagy sorolhatnám még.ezekben egy közös van a világon mindegyik felhasználó aki megveszi ezeket ugyan azt kapja a pénzéért,ugyan úgy frissitheti,vagy installálhatja fel.nem hiszem hogy sokan vásárolnák a Nod 32 ha tudnák hogy a Nod europai vagy magyar verziója mondjuk csak 2 havonta fissitheted,mint mondjuk a tengerentú,l egyből frissít ha kijön egy új verzió.
Szóval ez az én bajom és nem az hogy magyarországról sz.rakép hanem hogy miért pont magyarországról.
Na üdv:Én

Ui: Részemről a téma végleg lezárva.


szer. feb. 15, 2006 18:34
Profil Privát üzenet küldése
arany tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 327
Hozzászólás 
No, nekem csak egy "rövid" megjegyzésem lenne...
A westel a matáv leányvállalata volt. a matáv pedig a deutsche telekomnak a leányvállalata.
Mondjam tovább? Sztem ebből már ki lehet találni, hogy a westel nem szűnt meg. átalakult. Márpedig az nem ugyan az. Olyannyira nem ugyan az, minthogy nem mindegy, hogy a műhold 9 képet csinál egy területről, vagy csak egyet.
Nézzük tovább.
Igaz, engem sem érdekel, hogy mennyibe kerül a bázisállomás, a lényeg nekem is a telefon percdíj. Viszont. ha azt mondom, hoyg én vagyok a Vodafone, T-online, Pannon, orange, vagy mit tudom én ki (telefontársaság), akkor két választásom lenne.
1. felépítem a telefonállomást (hogy mondjuk jobb legyen a lefedetség az adott területen, bár tegyük fel, egy másik torony miatt a szolgáltatás úgy is működik, csak mondjuk serceg), és 5 ft/percel megemelem a tarifát.
2. nem építem fel a telefonállomást, hisz úgy is működik, igaz, úgy, ahogy, de működik, Pista bácsi Mari néni, és Juliska tud beszélni **** az uokáival, és kifizeti nekem a régi tarifát.

Namost.
1. verzió sarkított következménye: ha megemelem a tarifát és építek még egy állomást, akkor valószínű, hogy annak örülni fog Józsika, aki gprs internetet is szeretett volna ott használni, de eddig nem tudta, és most előfizet. Igenám, de Józsi Bácsi, meg Marinéni és Juliska nem értik, miért kellett megövelnem a tarifát, hisz így is tudtak telefonálni. Ők lemondják a szerződést.
2. verzió sarkított következménye: minden megy a régi kerékvágásban, nekem a Pista bácsi, Marinéni és Juliska pénze biztos befolyt, Józsika meg arréb költözhet 10 km-rel, vagy választhat másik szolgáltatót, hogy tudjon gprsezni, ám azért feltételezem ezt nem fogja, mert eleve lusta, telefonálni meg tud, aztán maximum csak örlődik kétségek között, hoyg miér is nem építek egy új gsm központot vagy mia fenét.

Érted már mit próbálnak neked elmagyarázni a többiek? Ne az egyén költségét figyeld, hanem a cégét. a fenti postok azt magyarázzák, hogy miért homályos a kép. ennyi.


szer. feb. 15, 2006 2:58
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 1407
Hozzászólás 
Csupán egy hozzászólás, DemEnd stílusában.
DemEnd, szerinted a Google-t mennyire érdekli a te kis viharod a biliben, amikor sok elégedett és jól fizető ügyfele van Chicagoban?
Megmondom SEMENNYIRE.
Szerinted mennyire javítja a magyarok megítélését, az irányunkba nyújtott mindenféle szolgáltatásba befektetni akarást a magadfajta "előbb kapni akarok, aztán ha tetszik, fizetek" hozzáállás?
Megmondom SEMENNYIRE.
Részemről nem szeretném tovább görgetni ezt a hólabdát, úgy érzem, volt, akinek sikerült a saját orrán, saját nyereségén túllátnia. Velük nincs vitám. Vakoknak színekről pedig nagyfokú prófétai elhivatottság lenne beszélni, ergo nem teszem.
Még egy tanács: NE fizess elő a GE Pro-ra, és hangoztasd, hátha vki megsajnál, és befizet neked rá, vagy időt, pénzt és energiát nem sajnálja megbuktatja a csúnya Google-t, mert igyen alattomos módon elbánt kis hazánk dolgos népével. De addig is, nem állok féllábon, ha nem gáz. :)


szer. feb. 15, 2006 0:30
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4374
Tartózkodási hely: c:\windows
Hozzászólás 
A Google oldalán részletesen le van írva, mit nyújt a szolgáltatás. http://earth.google.com/faq.html Ha kell, vedd meg, ha nem, ne használd, ennyi. Ez van. És a kutyát nem érdekli, ki fizetne innen Magyarországról ezért és ki nem. A 450MHz-es mobilszolgáltatásról meg itt ne nyissunk vitát, egyszerű marketingfogások voltak azok, amikkel át lehetett csábítani könnyedén az embereket a GSM-re, a minőség másodlagos szerepű volt. Valóban a kezdet kezdetén drágább volt a GSM, de nézd a folytatást is, a 450 ügyfélköre meg nem egyik napról a másikra lett annyi, amennyi. Ja, és a GSM némi plusz szolgáltatást is ad a 450-hez képest, amire azért sokunknak szüksége van, még ha drágább is lenne. Hát még akkor, ha nem. Vannak országok, ahol NMT szolgáltatás a mai napig van, és nem azért nem szűnt meg, mert az emberek hülyék, vagy fukarkodók, hanem azért, mert esetleg nem egy cég kezében van egy 450-es és egy akkor toronymagasan legnagyobb ügyfélkörű GSM hálózat, hanem konkurrencia is van, és a piaci helyzet nem azt diktálja a szolgáltatónak, hogy 0660 helyett 0630 legyen mindenkinek a száma.


ON


kedd feb. 14, 2006 22:15
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: pén. jan. 20, 2006 19:47
Hozzászólások: 23
Hozzászólás 
Nekem már csak az az egyet kérdésem,miért nem érted meg azt,hogy ez egy szolgáltatás,és pénzt kérnek érte.Ha valamire töllem ki akarnak csikarni pénzt, pl egy google earth pro ra akkor mutasson is valamit,NEM INGYEN AKAROM 400dollcsit fizetek érte 80.000Ft-ot egy átlag magyar egyhavi keresetét!!!!Ha homályos sz.r képet adnak magyarhonról,akkor nem kell a szolgáltatásuk,töröljék ki vele!!!
De ha 5 vagy 20 dolcsitkérnek ezért akkor sem fizetekrá elő mert homályos sz.r a képe!!! Ha 800-1000dollár az ára a jobb képnek és szükségem van rá,vagy csak kedvtelésből szeretném nézegetni és megtehetem akkor megveszem annyiért is.
más:
Szerinted egy magyar mobilost(akinek mobiltelefonja van) mennyire érdekli hogy mennyibe kerül egy gsm bázisállomás.
Megmondom SEMENNYIRE. őket ingyenélő mindent ingyen akaró embereket az érdekli mennyi be kerül egy telefon és mennyi be kerül a telefonálás slussz pássz ENNYI!!!!!
Nem érdekli a vodafon hány milliárdot fektetett be kishazánk gsm bizniszébe.
Pl A Westel 450 ,ha neked van igazad miért szünt meg? Mert olcsó volt és jó volt a szolgáltatás,vagy mert annyira lecsökkent az ügyfélkör hogy már nem érte meg üzemeltetni.MIÉRT döntöttek úgy az emberek hogy inkább a jobb minőségű 900Mhz es szolgáltatásra térnek át ami akkor még drágább volt mint a 0660 perc díja???Tehát mi otthon maradottak ingyenélőek inkább drágább és jobb minőséget választottunk,mert maradhattunk volna a 450 en is,mert a lényeget azon is lelehetett bonyolítani a TELEFONÁLÁST.
Mindennek Annyi az ára amennyiért megveszik!!! és ezen gondolkozz el.
Az off ban leírtakkal meg eggyet értek veled ,de még annyit hozzá tennék,hogy úgy hasonlitsd össze ezeket a dolgokat hogy itthon mennyi egy fizetés és kinn mennyi a fizetés és abból a fizetésből mit tudsz megvenni,ott és itt!! Mert ha az emlékezetem nem csal Magyarország Drága ország magasak az árak drágább minden itt mint a környező országokban,
Ausztriában egy alap IKEÁS ágy 21000Ft+30000Ft a matrac
Magyarországon ágy 31000Ft-55000Ft a matrac
egyenlőőőő plusz 30000Ft akkor miről beszélünk???
Magyarországon egy RC autos Modell 110-120 e Ft
Ausztriában 70-90 e Ft
persze biztos van ellen példa is,én csak kiragadtam egy egy olyan terméket ami eszembe jutott

Üdv: Én :D


kedd feb. 14, 2006 20:56
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4374
Tartózkodási hely: c:\windows
Hozzászólás 
Természetesen az általad írottak is nagyon lehetségesek. Ráadásul ugyebár a felvételek valószinüleg még átmennek egy földi szitán is, ahol kitakarják a nem megfelelő részeket, meg kicsit eltorzítanak ezt-azt. Ennek is van költségvonzata. A Magyarországról készült felvételeknél meg ezt így is megoldhatják, ahogy írtad, tehát hogy kevesebb szelvényről készül a kép és meg van oldva minden egyszerre.


kedd feb. 14, 2006 10:51
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 1407
Hozzászólás 
gunár, ez egyészen helytálló dolog lenne, ha egy az egyben azt kapnánk, amit a műhold lát. De ezt erősen kétlem. Azt pl. simán reálisnak tartom, hogy ugyanarról a területről fontos szelvényeknél készül 9 kép, kevésbé fontos területeken 4, nem fontos területeken pedig csak 1, ezeknek az összefésüléséből adódik a végleges kép. Műholdakról még nem fotóztam, de mezei fotózásnál ha nincsenek jó fényviszonyok, sötét van, köd van, stb. ott ezzel a módszerrel sűrűn élnek. Nyilván annak, hogy vmit 1x, 4x, vagy 9x fotóznak meg a műholdról, van idő- és költségvonzata is. Magyarán nem csak az élességállítással lehet befolyásolni a minőséget, hanem azzal is, hogy vmit többször fotózok meg, és ezeket ráfordított munkával összefésülöm, javítom az eredmény minőségét. Lehet, hogy amcsi felett a műhold szelvényenként 9 képet csinál, Ny-EU felett 4-et, Mo. felett 1-et. Ha amcsiban 9 ember veszi meg pénzért ugyanazt a szelvényt, Ny-EU-ban 4, nálunk pedig egy, akkor teljesen igazságos a minőségi eloszlás, a prioritások, de gyanítom, az arányok ennél kicsit eltolódnak a nyugat felé.
Nem veszekedésnek szántam, csupán értetlenül állok azelőtt, ha vki tényeket nem hajlandó meglátni és fejben összerakni őket.


kedd feb. 14, 2006 10:33
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4374
Tartózkodási hely: c:\windows
Hozzászólás 
Tigrincs ne kapd fel a vizet. Én arra akartam célozni, hogy hadászati célból lehet egy kép éles, elég, ha a koordináták nem stimmelnek ugyebár. Mint ahogy ez van a polgári térképekkel is akár tetszik, akár nem. Hogy visszatérjünk a témához, az is elképzelhető, hogy egyszerű technikai okai vannak annak, hogy Európáról életlenebbek a képek. Kiváncsi lennék, milyen pályán keringenek ezek a műholdak, mert nemcsak hagyományos pályák vannak, van ugyebár geostacionárius, Molnyija, meg van az a 8-as, aminek nem jut eszembe a neve... Szóval lehet, hogy pusztán az optika nem látja rendesen Európát. Persze itt DemEnd-nek is igaza lehet, de inkább én arra tippelnék, hogy egy amerikai cégtől elég égő lenne, ha nem amcsiról tudna éles képeket csinálni. És nyilván teljes mértékig osztom a véleményt, miszerint ott fizetnek többet a szolgáltatásért. Azonban annyit hozzáfűznék, hogy hiába fizetnénk itt nekik többet, attól még nem hinnám, hogy módosítanák a műholdpályákat, vagy újat küldenének fel a kedvünkért. Természetes, hogy vannak olyan műholdak, amik Európáról éles képeket csinálnak, csak éppen nem a mi kedvtelésünkre. Ja és azoknál a koordináták is pontosak. :wink:

Egy szó, mint száz, ne veszekedjünk. :wink:


kedd feb. 14, 2006 10:13
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 1407
Hozzászólás 
Na jó, lemegyek négyévesbe. A következő okfejtést már egy ovis is ismeri, talán neked is jó lesz magyarázatnak:
"...oda megyünk lakni
ahol tejet kapni."
A GE-nek nem piac egy ilyen piti kis ország, ezt kéne felfognod.


kedd feb. 14, 2006 9:12
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 1407
Hozzászólás 
OFF, törölhető... de a tanulság kedvéért benthagynám.
Panaszkodik idehaza mindenki, hogy egyre gázabb az ország helyzete. Öregedik az ország, egyre több a nyugdíjas, akik csak viszik a pénzt, ugyanakkor egyre kevesebb a keresőképes felnőtt.
Ugyanakkor egyre több ismerősöm, barátom hagyja el az országot. Az értelmesebb fajta. No nem azért értelmes, mert elmegy innen, dehogy! Jópár van, aki azt hiszi, odakint kolbászból van a kerítés, aztán pofára esve jönnek haza. Aztán van aki kimegy, dolgozik, mint a hülye, becsülettel, fizet adót, becsülettel, ha vesz vmit, megfizeti az árát, aztán egy idő után gyökeret ver, hagyják élni, és pénze kezd lenni.
Hogy hogy jön ez ide? Hát úgy, hogy érdekes, hogy pont azok mennek ki, akiknek tele van a púpja az idehaza népszerű ingyenélő mentalitásból, hogy melóhelyen is eltengünk-lengünk du. 5-ig, a haver is baráti alapon hoz vmit ingyen, meg majd lemásolom az Üvegtigris 2-t is... Ők mennek, odakint építik a világot, mert hagyják őket dolgozni, senki se húzza le őket, idehaza meg maradnak a gyerekek, a nyugdíjasok, meg azok, akik másokból akarnak ingyen megélni, miközben ők nem nyújtanak semmit ennek ellenében. Aztán csoda, hogy kevesebb az, aki becsülettel dolgozik, aki még nem rokkan bele a lenyúlásba, aki termelni tud vmit, amit a többiek egyre többen felzabálnak... És csoda az is, hogy egyre kevesebb bevétel (adó... igen, a becsületesen befizetett adók...) mellett egyre több a kiadás, meg a hiány, és egyre vacakabbul megy, miközben mindenki egymásra mutogat...
Bocs, moderátorok, nem politizálásnak szántam, elvégre pártfüggetlen dolgokat írtam. Csak egy kis gondolatébresztőnek két szakmai kérdés között. Vajon a parlamentben kéne rendszert váltani, vagy a fejekben, a gondolkodásmódokban?
Akinek inge, az sértődjön meg nyugodtan! Akinek meg nem inge...
OFF...


hétf. feb. 13, 2006 21:47
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 1407
Hozzászólás 
Ekkora halom üvöltést régen kaptam, de nem engem minősít...
Bp-ről is tudnak éles (nem az élességgel van a gond, hanem a felbontással) képet Bp-ről is tudnának csinálni, csak az több időt venne igénybe, és pl. Chichagot nem tudnák sűrűn frissíteni.
Miért Chicagot nyomják és nem Bp-t? Hát, azt hiszem ez egy igen naív kérdés, de azért megválaszolom. Pl. mert Chicagoban nagyságrendekkel több fizetős Google Earth használó van, mint Bp-en, és sokkal kevesebb olyan, aki ingyen követeli a minőséget.
A te budapesti nem befizetett 400 dollárodnak nincs szaga. A chichagoi sok befizetett 400 dollárnak sincs. De ha dönteni kell, hogy miről adok infót, akkor sokat nyom a latban. Pláne, hogy a GE-t működtetni sem húsz fillér.
De tudod mit? Várd az égből az ingyen sült galambot! És ne üvöltözz ennyit, mert elkopik a bill.
Sok-sok türelmet a várakozáshoz!


hétf. feb. 13, 2006 21:33
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Csatlakozott: pén. jan. 20, 2006 19:47
Hozzászólások: 23
Hozzászólás 
TE MEG AZT NEM ÉRTED MEG HOGY HA CHICHAGO-ról TUDNAK ÉLESKÉPTET CSINÁLNI AKKOR Bp -ről MIÉRT NEM????
HA ELŐFIZET VALAKI A GOOLE E PRO-ra HOMÁLYOSBORZASZTOFELSŐN AKKOR AZT CSAK AKKOR FOGJA MEGTENNI HA HOMÁLYOSBORZASZTÓFELSŐRŐL JÓK A KÉPEK!!!!!!
ÉS K...ra NEM FOGJA ÉRDEKELNI HOGY MENNYIBE KERÜL A TUTI MÜHOLDASKÉP A NASANAL VAGY NYUGAT EUROPABAN EGYÉBKÉNT. AMÚGY MEG HA OLYAN KÉPEK LENNÉNEK A PRO VERZIOBAN MAGYARORSZAGRÓL MINT CHICHAGO-ról AKKOR IGEN IS LEHETNE LÉGIFOTÓ HELYETT HASZNÁLNI VISZONYITÁSÍ ALAPNAK ,MERT NEM KELLENE KIMÁSZKÁLNI A HELYSZINRE CSAK AKKOR HA FELMERÜL A GYANÚ AMIT A GOOGLE EARTH ALAPJAN TÖKÉLETESEN MEGLEHETNE NÉZNI HA LEGALABB OLYAN KÉP LENNE MINT CHICHAGO-ról
400dollárnak nincs szaga lehet magyar,román,orosz,cseh,szerb stb az akkor is 400 dollár,és ha nem ugyan az a szolgáltatás a 400 dolcsiért itt mint Amcsiban akkor megette a fene.
TE MEG EZT ÉRTSD MEG LÉGYSZIVES.

KÉRDÉS :MIÉRT VAN JÓKÉP CHICHAGO-ról???? ÉS MIÉRT NINCS Bp-ről?????
ÉS most tökmindeggy mennyibe kerül ténylegesen egy jó minőségű müholdaskép
Ha ÉN lennék a Google E projekt vezetője akkor ÉN minden ország FŐVÁROSÁRÓL csalogatás képpen TŰ éles képet dobnák piacra.
400dolcsi az bárhonnan jön 400dolcsi és ha picit csak icipicit jobb képei lennének Mint pl Chichago. akkor több lenne az előfizetői tábora itt Europában is de magyarországon 1-el biztosan.

Üdv: Én :roll:


hétf. feb. 13, 2006 20:14
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 1407
Hozzászólás 
Ez a "nem értesz engem" dolog rád is igaz...
Egy mondatban hadd foglaljam össze, amit mondok. A műholdas dolog még drága huncutság profi felhasználásra, amit pl. a GE használ, az a "forgács", szándékosan gyenge minőségű mellékterméke a műholdas technikának, ezért tudják olcsón adni. Nyugaton valós áron is eladható egy jó minőségű műholdkép, csak nem a Google-től, hanem pl. a NASA-tól kell kérni, és kifizetni érte a magas árat.
Nem tudom, milyen sűrűn csináltatnak önkormányzatok fotókat, de hogy nem ennyiért, az tuti.


pén. feb. 10, 2006 14:17
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Csatlakozott: pén. jan. 20, 2006 19:47
Hozzászólások: 23
Hozzászólás 
Na mindegy úgylátom nem érted meg mit akarok mondani,vagy lehet hogy én nem írtam le úgy hogy érthető legyen.

Egyebként ha jól emlékszem akkor az Önk-ormányzat( :lol: )évente csináltatnak fotokat de ez nem bizti.
Ü:END


pén. feb. 10, 2006 10:24
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 1407
Hozzászólás 
Egy területet így megfigyelni, sokezer, vagy soktízezer km magasságból igencsak nagy luxus. Olyan esetekben, amikor bizonyos jelenséget képtelenség a földről vizsgálni (DemEnd, a te példádban levő ellenőrzést igencsak könnyen lehet ellenőrizni a földről, de akár egy helikopterről is), akkor a vizsgálatot végző csoport kilobbiz magának egy megfigyelő műholdat, kemény pénzekért, ami figyeli az adott területet. Nincsenek adataim, hogy a legjobb felbontásban a földet lefotózni egy műholdnak mennyi idejébe kerül, de szerintem nem órák, napok, hetek kérdése, inkább hónapoké, és akkor az üzemeltetés költségeit még nem is említettem. Persze lehet több műholdat bevetni, hogy gyorsabban végezzék a munkát, de ez sokszorozza a költségeket is. Azt hiszem, ha a Google fizetős szolgáltatásának az árát vesszük, ez még mindig elmarad a valós költségektől. Amúgy a dolog roppant egyszerű, megfordítom a kérdést. Szeretnéd, hogy 1-2 nagyságrenddel jobbak legyenek a képek? Ezért hajlandó lennél 1-2 nagyságrenddel többet várni? (Mondjuk éveket...?) Vagy lőjenek fel több műholdat, és nagyságrendekkel többet szeretnél fizetni?
Vedd észre, hogy ez a dolog nem erre való. Az ingyenes verzió érdekes játék, a fizetős sem sokkal több, de ha csak az árát nézed, már abból kiderül, hogy a profi felhasználást még nem célozták meg. Természetesen a minőség amcsi és nyugateurópai területeken jobb, mivel ott nem az a hozzáállás, hogy fillérekért profi szolgáltatást követeljenek meg. Pl. egy amcsi cégnek az, hogy az űrből lefotózzák mondjuk a gyártelepét, farmját, neves építményeit, üdülőparkját, bármijét, mindezt 400 dollárért, az bagó. Szerintem néhány cég itthon is játszik a gondolattal, mókából, és megfizetik az árát. Komoly szolgáltatásért mindenhol komoly árat kérnek, azért, mert komoly munka áll mögötte. Odakint is sokezer forint egy komoly vacsora, jó helyen, és nem véletlenül adják a McDonaldsnál fillérekért a sz*rt...
Amúgy bocs, csak úúúúútálom a nyafogós, mindent ingyé' akaró magyar mentalitást. A szocialista rendszer, meg az, hogy majd állam bácsi mindent óccsón ad, az elmúlt, tessék felébredni!


szer. feb. 08, 2006 10:02
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Csatlakozott: pén. jan. 20, 2006 19:47
Hozzászólások: 23
Hozzászólás 
Akkor gondolkozzunk el máshogyan is.

Pl Van egy önkormányzat aki al égi foto alapján ellenőrzi hogy betartják e az emberek az építési törvényt.Gondolok ezalatt engedélyek,illegális építés,stb stb re.

Mondjuk Kis Pistike önkormányzati aktakukac megpróbál olcsóbban kijönni a keveske önkörmanyzati költségvetésből,és azt gondolja megnézi a googl earth mit tud,majd szörnyülködve tapasztalja hogy hát europában nem éppen jók a képek ,homályosak az alakok ,ebből nem igazán lehet kihozni semmit,és ezután marad a jólbevált légifotózáshoz ami biztos hogy drágább 400 dollárnál/alkalom!!!!!!!
Még azon töpreng közben ,hogy ha az övé lenne a google akkor bizony jobb képeket tenne fel europáról,hátha valaki megrendeli a proramot,mert ha már fenn van az a műhold és befektetett x millió dollárt ,akkor semmiből nemtart legalább '1' normális képet feltenni mindenről,mégha régi is az!!!Vagy ez csak az amcsik kiváltsága?Na mindegy megrendelek egy légifotozást 2-3százezerért


Üdv: :shock:


szer. feb. 08, 2006 9:26
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 1407
Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Tigrincs írta:
Ha belegondolsz, hadászatilag igen gázos lenne, ha 20 centire pontos lenne a térkép...

Pontosnak nem kell lennie, de éles attól még lehetne. :wink:


agyas írta:
Hát szerintem ezt sokan másképp látják, úgy is megközelithetnénk a témát hogy miért fizetnék én mondjuk 400 dollárt ha utána csak az elkenődött 2-3 éves műholdképet nézhetem...!?
De ha fizetnék is, vagy még sokan fizetnénk magyarok, akkor sem hiszem hogy bármi is váttozna ettől.
..legfeljebb hó végén előbb maradsz éhen :twisted:


Pl. mert saját térképészeti műholdra, optikára nincs pénzed és jelenleg máshol, más szolgáltatás-csomagban se kapsz naprakész, tűéles képet. Ha van digitális fényképezőgépetek, ami azért minimum 4-5 megapixes, akkor próbáljátok meg tűélesre beállítani a képet, utána nézzétek meg erős nagyításban, hogy az vajon pixelre éles-e... És itt jóval nagyobb távolságokból készül a kép, ráadásul egyáltalán nem zárható ki, hogy ezen a távolságon belül semmi képet torzító dolog nem lesz a levegőben, esőcsepp, pára, por, bármi.

De tudjátok mit? Ne használjátok, mert úgyis vacak az egész, csináljatok jobbat, ingyen! :D:D:D:D:D


kedd feb. 07, 2006 9:56
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4374
Tartózkodási hely: c:\windows
Hozzászólás 
Tigrincs írta:
Ha belegondolsz, hadászatilag igen gázos lenne, ha 20 centire pontos lenne a térkép...


Pontosnak nem kell lennie, de éles attól még lehetne. :wink:


kedd feb. 07, 2006 9:39
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Csatlakozott: kedd jan. 03, 2006 12:43
Hozzászólások: 126
Hozzászólás 
Hát szerintem ezt sokan másképp látják, úgy is megközelithetnénk a témát hogy miért fizetnék én mondjuk 400 dollárt ha utána csak az elkenődött 2-3 éves műholdképet nézhetem...!?
De ha fizetnék is, vagy még sokan fizetnénk magyarok, akkor sem hiszem hogy bármi is váttozna ettől.
..legfeljebb hó végén előbb maradsz éhen :twisted:


hétf. feb. 06, 2006 15:37
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 1407
Hozzászólás 
Csikágó... ez ugye a délcsepeli angol tájszólás? :D
Amúgy olvasva a hozzászólások színvonalát, egyáltalán nem csodálkozom, ha Budapest homályos... :D:D:D:D:D

Félre a tréfával. Aki kicsit utánaolvas, az tudhatja, hogy a GE célja hasonló, mint a konkurrenciáé, utca, sőt házszám-szintű térképészet. Ha belegondoltok, hogy hol van olyan közösség, ahol szívesen fizetnének sokan sokat egy ilyen nem olcsó szolgáltatásért, akkor rájöttök, hogy ez nem India, Oroszország, Kenya, Antarktisz vagy épp kis hazánk, hanem inkább Ny-Európa és az USA, érthető, ha nem minden pénzt a magyar térképszelvények finomításába fektetnek. Szerintem ha Tomislav és hasonlók nem azon filóznak, hogy ingyen hogy kaphatnak meg mindent, hanem egy értékes szolgáltatásért hajlandóak ellenértéket adni, magyarán fizetni érte, akkor valószínűleg a Google is el fog gondolkozni, hogy érdemes lenne hazánkat finomabb felbontásban mutatni... Addig meg lehet sírni, fikázni, de szerintem ez olyan, mint amikor egy tacskó ugatja az elefántot... Lehet, csak komikus.


szomb. jan. 28, 2006 14:06
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Csatlakozott: pén. jan. 20, 2006 19:47
Hozzászólások: 23
Hozzászólás 
PL CSIKÁGÓ VS BUDAPEST

Csikágó :tűéles kép
Budapest: Homály!!!!

aki nem hiszi járjon utánna

:wink:


szomb. jan. 28, 2006 13:18
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: pén. jan. 20, 2006 19:47
Hozzászólások: 23
Hozzászólás 
Tigrincs írta:
Ha próbaverziót töltesz le egy fizetős programról, akkor ne csodálkozz, ha a progi folyamatosan az orrod alá tolja, hogy próbaverzió, és vedd meg. Ami pedig a gagyi képeket illeti, egyetlen műholdkép-adatbázis van, ezt túrja mindegyik változat, de ha elolvasod a google-on a pro és az ingyenes verzió különbségeit, akkor ott sem igérnek mást, a két változat nem a sima képekben más, hanem extra adatokat nyújt a fizetős. Ha pedig a felbontást fikázod, akkor ki kell hogy ábrándítsalak, mert a NATO nem engedi polgári célra felhasználni a nagyobb felbontású műholdas adatokat, legyen az GPS, vagy műholdkép. Ha belegondolsz, hadászatilag igen gázos lenne, ha 20 centire pontos lenne a térkép...


sajna nem tudok angolul annyira, a felbontásról meg annyit hogy nézz meg egy amcsi várost ott frankon látszanak a parkolókban az autók,ugyan ez Bp-en Lókaki. 8)


szomb. jan. 28, 2006 13:14
Profil Privát üzenet küldése
platina tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. ápr. 04, 2005 18:35
Hozzászólások: 722
Hozzászólás 
Be lehet valahogy állítani ebben a progban, h láthatók legyenek a országhatárok?


szomb. jan. 28, 2006 8:38
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12
Hozzászólások: 2711
Tartózkodási hely: Budapest, Érd
Hozzászólás 
...hogy te milyen kötözködő vagy! :lol: :lol: :lol:


csüt. jan. 26, 2006 16:17
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 1407
Hozzászólás 
Olyan disznóság... csomó topicban direkt olyanokat ír mindenki, hogy csak beszólást tudok rá írni. Szakmai fórum, eh! :D


csüt. jan. 26, 2006 9:57
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12
Hozzászólások: 2711
Tartózkodási hely: Budapest, Érd
Hozzászólás 
Szerintem amilyen pl. Budapest felbontása az tökéletes lenne mindenhol!
(Csak up-to-date kéne legyen, hogy lássam reggel indulás előtt merre mekkora a forgalom :D )


csüt. jan. 26, 2006 8:49
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 1407
Hozzászólás 
Ha próbaverziót töltesz le egy fizetős programról, akkor ne csodálkozz, ha a progi folyamatosan az orrod alá tolja, hogy próbaverzió, és vedd meg. Ami pedig a gagyi képeket illeti, egyetlen műholdkép-adatbázis van, ezt túrja mindegyik változat, de ha elolvasod a google-on a pro és az ingyenes verzió különbségeit, akkor ott sem igérnek mást, a két változat nem a sima képekben más, hanem extra adatokat nyújt a fizetős. Ha pedig a felbontást fikázod, akkor ki kell hogy ábrándítsalak, mert a NATO nem engedi polgári célra felhasználni a nagyobb felbontású műholdas adatokat, legyen az GPS, vagy műholdkép. Ha belegondolsz, hadászatilag igen gázos lenne, ha 20 centire pontos lenne a térkép...


szer. jan. 25, 2006 22:00
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Csatlakozott: pén. jan. 20, 2006 19:47
Hozzászólások: 23
Hozzászólás 
Sziasztok
Én leszedtem a PRO változatát ,de ugyan az a gagyi képek vannak Budapestről mint az ingyenes verzióba,csak még odarakja a képernyő közepére idegesítés képpen hogy TRIAL,vagy én nem csinálok jól valamit?

Üdv: d


szer. jan. 25, 2006 19:10
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Csatlakozott: szer. okt. 05, 2005 20:13
Hozzászólások: 115
Tartózkodási hely: Békéscsaba
Hozzászólás 
Futtatni éppen tudod,de nem lesz a képen semmi,mert azt a netről tölti le.ha egyszer lejött a kép egy városról,vagy utcáról utána azt meg tudod újra nézni net nélkül,de mást nem.


vas. jan. 22, 2006 23:44
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 1407
Hozzászólás 
Elvileg igen, csak be kell másolni neki egy letöltött cache-t, és azokat a szelvényeket szerintem olvasni/zoomolni fogja. De azért ez csak tipp. Próbáld meg, hogy sok szelvényt letöltesz egy netes gépre, aztán lehúzod a netről, hogy akkor mit fog csinálni. Gondolom azok a szelvények láthatóak lesznek, amiket már lecache-elt.


vas. jan. 22, 2006 23:43
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
vas-tag

Csatlakozott: szomb. jan. 21, 2006 17:04
Hozzászólások: 1
Hozzászólás 
Sziasztok!!!

Megkérdezhetem, hogy futtathatő-e normálisan a google earth olyan pc-n, amin nincsen internetkapcsolat?


szomb. jan. 21, 2006 17:07
Profil Privát üzenet küldése
platina tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 834
Tartózkodási hely: "Acélváros"
Hozzászólás 
:) :D :) :D :D


vas. jan. 08, 2006 20:23
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 1407
Hozzászólás 
Na jó, akkor még egyszer leírom, mert úgy látszik töröd a magyart.
Az earth.google.com-ról letölthető 3 teljes verzió (Google Earth, Google Earth Plus), két ingyenes és a kereskedelmi (fizetős - Google Earth Pro) egy időkorlátos (7 nap) próbaverziója. A verziók közti különbségek listája ugyanezen az oldalon elérhető.
A képek még a valósnál is élesebbek, 5 percenként frissítik az egész világon, és még a földalatti, elveszett városokat, a leendő városokat, és a marslakók titkos kolóniáit is tudja. Na jó, ezt most mind vicceltem. De ha gondolkozol úgy 1-2 percet, akkor magadnak is megválaszolhatod a kérdéseidet.
Az ingyenes teljes verziókat úgy 100 dollárért letöltöm neked, a Pro egy éves előfizetését megszerzem neked 600-ért, bár lehet, hogy a google-től már 400-ért megveheted.
(Most őszintén... Elolvasod az infókat, amit az earth.google.com, meg amit én írtam, mielőtt kérdezel? Vagy sulinet?)


pén. jan. 06, 2006 11:46
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Csatlakozott: szomb. szept. 25, 2004 11:26
Hozzászólások: 59
Hozzászólás 
Köszi!És a teljes verzió az többet látványosabb mint ami nekem lehet amit a netről szedtem le?Még élesebbek a képek ahogy közelitek zoomolok a földre?Több várost tud szted?Meg tudnád nekem szerezni a teljeset?köszi.30/935-4828


pén. jan. 06, 2006 11:25
Profil Privát üzenet küldése YIM
gyémánt tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 1407
Hozzászólás 
Ami az earth.google.com-on van az teljes, 3 verzióban, egy ingyenes, egy 7-napos próbaverzió a proból és a pro, ami kereskedelmi termék.


pén. jan. 06, 2006 11:23
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Csatlakozott: szomb. szept. 25, 2004 11:26
Hozzászólások: 59
Hozzászólás Google Earth Program teljes verzió létezik?
Google Earth Program teljes verzió létezik?


pén. jan. 06, 2006 9:51
Profil Privát üzenet küldése YIM
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 37 hozzászólás ] 

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség