|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 17 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
seady77
vas-tag
Csatlakozott: vas. ápr. 22, 2007 13:28 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: bp
|
Sziasztok!
Én a messengerből lementett csvegeéseket nem tudom megnyitni, xml-ben van.Mióta a legújabb explorert felraktam azóta van ez.Hiába kattintok rá az engedélyezésre semmit nem csinál...
Itt a hibaüzenet:
Nem jeleníthető meg az XML-lap.
A bemenő XML-adatok nem tekinthetők meg a(z) XSL stíluslap használatával. Javítsa a hibát, majd kattintson a Frissítés gombra, vagy próbálkozzon később.
--------------------------------------------------------------------------------
The system cannot locate the resource specified. Hiba történt a(z) 'file:///C:/Documents and Settings/.....stb
Kérlek segítsetek mert fontos lenne!
Köszi!
|
vas. ápr. 22, 2007 13:33 |
|
|
Dxd1
ezüst tag
|
Nagyon sajnálom, hogy csak most írok.
Köszönöm a segítséget.
Igen, SP2 nélkül nyomom, de akkor felteszem.
|
pén. ápr. 21, 2006 23:06 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Azt hiszem, tudom mi a bajod... Nincs telepítve az msxml motor nálad. Ez valamelyik elég régi SP-ben van benne (ugye nem SP2 nélkül nyomod???), de itt a link:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... layLang=en
Itt különböző csomagok vannak, de ajánlom a "msxml.msi" letöltését, telepítését.
Nem az IE a ludas...
|
kedd ápr. 11, 2006 13:48 |
|
|
Dxd1
ezüst tag
|
Nekem az IE nem nyitja meg. A FF viszot igen. Úgyhogy legfeljebb abban nézem meg.
Köszi a segítséget!
|
kedd ápr. 11, 2006 13:08 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Az IE természetesen megnyitja, ezt fogod látni:
A többieknek pedig itt a link, hogy ne kelljen vele szenvedni.
http://www.tigrincs.hu/vegyes/f1.xml
Mi a problémád vele? Ez egy DTD/Scheme és CSS/XSLT nélküli XML fájl szokásos **** ábrázolása... Szerinted hogy kéne kinéznie?
|
hétf. ápr. 10, 2006 15:50 |
|
|
Dxd1
ezüst tag
|
Ok, bocsi! Itt a kód. Gyakorlati haszna nincs, csak szeretném látni, hogy az IE is megnyitja.
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-2"?>
<F1VILAGBAJNOKOK>
az eddigi forma1es vilagbajnokok közül néhány
<F1VILAGBAJNOK>
<EV>2002</EV>
<NEV>Michael Schumacher</NEV>
<NEMZETISEG>Nemet</NEMZETISEG>
</F1VILAGBAJNOK>
<F1VILAGBAJNOK>
<EV>1984</EV>
<NEV>Niki Lauda</NEV>
<NEMZETISEG>Osztrak</NEMZETISEG>
</F1VILAGBAJNOK>
<F1VILAGBAJNOK>
<EV>1956</EV>
<NEV>Juan Fangio</NEV>
<NEMZETISEG>Argentin</NEMZETISEG>
</F1VILAGBAJNOK>
</F1VILAGBAJNOKOK>
|
hétf. ápr. 10, 2006 12:27 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Továbbra sem írod, mi a tartalom, hogy mi az eredmény, ergo nem tudok segíteni.
|
szomb. ápr. 08, 2006 23:24 |
|
|
Dxd1
ezüst tag
|
Közben megnéztem http://-rel a fájlt. Több böngészővel
IE: nem mutatott semmit (a kis képet sem)
Firefox: működik!
Netscape /IE nézet: Csak a kis szimbólumot mutatja, mást nem
Netscape /Firefox: működik
Opera: Sztem HTML-ként értelmezte, mert ami nem volt tag-ek között, azt folyamatosan egy sorba kiírta.
Gondolom az IE beállításaival lehet gond. Megnéztem az Internetbeállításokat, de nem találtam XML-re vonatkozó opciót.
|
pén. ápr. 07, 2006 13:04 |
|
|
Dxd1
ezüst tag
|
Igen, file-lal nyitottam meg, mert a leírás nem tett róla említést, hogy ez nem jó. (Mostmár tudom)
Nagyon köszi, hogy leírtad, mi az a mime type.
A fájl az otthoni gépemen van, nem érhető el a netről, de ha gondolod, betehetem a forrást.
|
pén. ápr. 07, 2006 9:21 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Dxd1 írta: 1. Nem, még nem próbáltam mással nézni, de jó ötlet. Kipróbálom. 2. Szerintem xml a doumentum, mert a prog.hu-ról szedtem a cikket. + Más (nem általam írt) xml dokumentum is ezt csinálja. 3. Az otthoni gépemen van a fájl, de te feltöltésről beszéltél. Póbáljam meg localhostról megnyitni? 4. Én úgy szoktam elkezdeni egy programnyelvet, hogy folyamatosan olvasom az anyagot, és ha megakadok, akkor nem megyek tovább, mert nem tudok az előzőekre alapozni. A mime type-hoz még nem értem el, ezért nem tudom mi az. Lehet, hogy nem jól csinálom, de érdekel az xml, azért kezdtem el. 5. Az xml nem link, csak egy dokumentum, amire kettőt kattintva megnyílik a böngésző a kis jellel.
1, Szvsz hasonló lesz a hatás, mint az IE alatt. Illetve ha nem, akkor van vmi browser plugined az IE-ben, ami az XML-eket valahogy értelmezi, naná hogy nem úgy ahogy kéne. Pl. egy RSS feedreader.
2, Akkor valsz. az.
3, Ha jól értem, akkor file:// -lal nyitod meg. Hát, ott valóban nincs mime type, ezt kizárhatjuk.
4, A mime type egy szerveroldali infó egy fájlról, amit egy http kéréskor a szerver elküld, segítendő a böngésző dolgát. Pl. adott egy szerveroldali programod, ami mondjuk egy képet vág meg méretre, és a kimenet a vágott kép. Ha nem állítod be a szerveren, hogy a kimenet mime-ja image/jpg például, akkor a böngésző nem tudja mit kezdjen vele, jobbik esetben felajánlja mentésre és megnyitásra, rosszabbik esetben a fájl ascii tartalmát nyomja ki, a kép megjelenítése helyett. Szerintem a helyes sorrend az, hogy vki ismerje meg először a webszerverek működését, beleértve a mime type-ot is, aztán foglalkozzon html-lel, aztán xml-lel, mert így ésszerű, bár tudom, hogy a html-nek mindenki csak úgy ész nélkül neki szokott esni, szóval végülis mindegy. Max nem érti, mi folyik a háttérben és néha nagyot csodálkozik.
5, A linket arra értettem, hogy hol található meg a doksi, hogy esetleg én is meg tudjam nézni, mert az elbeszéléseid hasznos infó tartalma csekély ahhoz, hogy érdemileg segíteni tudjak.
|
csüt. ápr. 06, 2006 11:11 |
|
|
Dxd1
ezüst tag
|
1. Nem, még nem próbáltam mással nézni, de jó ötlet. Kipróbálom.
2. Szerintem xml a doumentum, mert a prog.hu-ról szedtem a cikket. + Más (nem általam írt) xml dokumentum is ezt csinálja.
3. Az otthoni gépemen van a fájl, de te feltöltésről beszéltél. Póbáljam meg localhostról megnyitni?
4. Én úgy szoktam elkezdeni egy programnyelvet, hogy folyamatosan olvasom az anyagot, és ha megakadok, akkor nem megyek tovább, mert nem tudok az előzőekre alapozni. A mime type-hoz még nem értem el, ezért nem tudom mi az. Lehet, hogy nem jól csinálom, de érdekel az xml, azért kezdtem el.
5. Az xml nem link, csak egy dokumentum, amire kettőt kattintva megnyílik a böngésző a kis jellel.
|
csüt. ápr. 06, 2006 10:39 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Squito írta: Próbáltad másik böngészővel?
Az IE per pillanat a W3C által megszabott XML szabványok leghűbb megvalósítója... A mozilla alapúak sajna még csak próbálkoznak.
|
csüt. ápr. 06, 2006 9:05 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Dxd1 írta: Mivel most kezdtem az XML-t, a mime-type-ot nem is értem.
Egyébként azok az xml-ek sem látszanak, amelyeket nem én írtam. Tehát semilyen xml-t nem tudok megnézni. Ezért gondolom, hogy nem az én fájlommal van gond.
Hát, erre mit mondjak?
Az explorer is, a Firefox/Mozilla/stb alapból értelmezi az xml-t, ha jó, akkor vagy **** vagy értelmezett (mint egy weboldal...) nézetben, ha meg hibás, akkor azt is írja. Ha nem jelenítik meg, akkor két verzió van: 1, amit feltöltöttél annak köze nincs az xml-hez; 2, a feltöltött xml-t nem text/xml -ként küldi el a szerver, hanem képnek. (Azt most hadd ne mondjam el, hogy mit jelent a mime type, mert az azért külön megérne egy misét, ahogy az is, hogy vki miért kezd el xml-t írni, amikor ezzel nincs tisztában, de mindegy.)
Mivel nem válaszoltál a kérdésemre (Hol van az xml? link?) ezért többet nem tudok megállapítani.
|
csüt. ápr. 06, 2006 9:03 |
|
|
Squito
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04 Hozzászólások: 2259 Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
|
Próbáltad másik böngészővel?
|
csüt. ápr. 06, 2006 8:55 |
|
|
Dxd1
ezüst tag
|
Mivel most kezdtem az XML-t, a mime-type-ot nem is értem.
Egyébként azok az xml-ek sem látszanak, amelyeket nem én írtam. Tehát semilyen xml-t nem tudok megnézni. Ezért gondolom, hogy nem az én fájlommal van gond.
|
csüt. ápr. 06, 2006 6:37 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Hol van az xml? link?
Csak azért kérdem, mert ha hibás lenne, vagy érvénytelen az XML, akkor hibaüzenetet kapnál. Lehet, hogy vmi képes mime-type van beállítva a szerveren az xml-hez...
|
kedd ápr. 04, 2006 15:53 |
|
|
Dxd1
ezüst tag
|
Nem megy az XML
Sziasztok!
Nem, tudom, mi a gond, de nem tudom megnézni a böngészővel(IE) az XML dokumentumot. Csak az a kis jel jelenik meg, ami a képek letöltésénél szokott.
Mi lehet a gond?
|
kedd ápr. 04, 2006 15:02 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 17 hozzászólás ] |
|