|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 6 hozzászólás ] |
|
300as Samsung, problémák...
Szerző |
Üzenet |
Sparow2
gyémánt tag
|
Ha ennyire belassul, akkor már nagy gáz van.
Garanciálisan cserélniük kell.
|
pén. okt. 13, 2006 11:39 |
|
|
Pöle
vas-tag
Csatlakozott: kedd okt. 03, 2006 16:49 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
A para csak az hogy úgy belassítja a gépemet hogy az valami félelmetes, nem is működik tulajdonképpen, mert írni adatot nem tudok rá, se olvasni... Visszaviszem, ha meg nem cserélik ki akkor nagy hepaj lesz... :D:D
|
szer. okt. 11, 2006 15:59 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
Ha nem sok a reallokált szektorok száma, akkor valszeg nem fogják kicserélni, mert normál működés során is keletkezhet valamennyi (semmit nem tudnak 100%-osan hibamentesre csinálni). Egy telefonálást azért megér, hátha mégis.
A biztonság kedvéért mentsél le róla mindent, ami fontos, és figyeld a SMART-ját, ha növekedni kezd, vagy elkezdenek terjedni a bad sectorok, akkor mindenképp vidd vissza cserére.
Nem mindig növekedik, nekem pl. van egy laptopom, a régi tulaj leejthette: le van törve az egyik sarka, pedig fémből van, nem műanyagból, kissé ferdén áll a teteje, és van néhány reallokált szektor (asszem 7), meg 5 bad (azokat nemtom miért nem cseréli le, sajna megvételkor nem vettem észre, csak mikor otthon alaposabban megnéztem, mert a lemez elején van, és trükkösen az első 50 vagy 100 MB-ot nem tette partícióba, én meg nem is néztem annyira). Már több mint egy éve megvan, és eddig nem növekedett a rossz szektorok száma.
|
szer. okt. 11, 2006 9:45 |
|
|
stol
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1929 Tartózkodási hely: Há' miko' hol... ;o)
|
Hi!
Vidd vissza zonnal!
Nagyot csalódtam az utóbi időkben a samsungban
|
szer. okt. 11, 2006 8:20 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Nekem a 200-as samsungom 2-3 hónapos korában keletkezett 4KB bad sector. Akkor azt mondtam, lusta vagyok visszavinni (meg garanciális tortúra stb.), és gondoltam ha növekszik akkor visszem csak vissza. Azóta nem növekedett, úgyhogy még mindig itt duruzsol, és piszkosul gyors
|
szer. okt. 11, 2006 7:35 |
|
|
Pöle
vas-tag
Csatlakozott: kedd okt. 03, 2006 16:49 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
300as Samsung, problémák...
Sziasztok...
Van egy olyan jellegű problémám amit szerintem nem tudok megoldani...
Kiolvastam a SMART adatokból hogy Reallocated Sectors Count...
Nagyjából tudom hogy mit is jelent, mert itt a fórumon kikerestem, de a problema a következő...
Visszavigyem garanciálisan, vagy meg lehet oldani valamilyen programmal a dolgot, és ha meg lehet akkor mi a program neve?
Pontosan, kissé kattog, belassítja a gépet, mint malackát a szembe szél, és nem lehet se partícionálni, se formázni se semmit... (illetve a formázás megáll...annoyed.gif)
Reallocated Sector Count:
A valamilyen okból hibásnak vélt és ezért áthelyezett szektorok számlálója (nem tartalmazza a függőben lévő szektorok számát, ezekről később). Az off-line scan vagy egy olvasási próbálkozás során rossznak ítélt szektorokból a HDD megpróbálja a még dekódolható adatokat lementeni, a szektort pedig áthelyezni és a használatból kivonni. Az áthelyezett szektorok rohamos növekedése a lemezfelületre romló fizikai állapotára utal (Barracuda IV-eknél gyakran előfordul lassú növekedés - :confused: ). A régebbi merevlemezeknél az erre a célra fenntartott tartalék szektorok a lemez belső felén helyezkedtek el, ezért ezeknél a nagyobb számú szektoráthelyezések jelentős (10%+) teljesítménycsökkenést okoztak. A mai drive-ok ún. sector sparing scheme-mel működnek, ami azt jelenti, hogy a lemez felületén megadott sávonként van egy tartalék sáv, így az áthelyezések nem okoznak a teljesítményben változást.
Ez a hiba, amit a diagnosztika kiírt...
|
kedd okt. 10, 2006 19:42 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 6 hozzászólás ] |
|