Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. dec. 28, 2024 4:48

Hozzászólás a témához  [ 11 hozzászólás ] 
Nokia CK-7W kihangosító kérdés 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Jelentem, működik!

Vettem egy komplett CARK-132 -őt itt óccsóér' :
http://www.gigatel.hu/modules.php?name= ... 7&print=no

Gondoltam, ha nem jön össze a mutatvány, akkor is van egy teljes kihangosító készletem, aztán majd csak lesz valami. De nem volt rá szükség. Betettem a tartóba a 6510-et, rádugtam a meglévő CK-7W cucc RJ45-ös aljzatába a telóról jövő kábelt, és lőn! Megy minden, aminek kell: töltés funkció, hangerőszabályzás a forgatógombbal, még a kihangosító ikon is megjelenik a teló kijelzőjén. A hangminőség ugyanolyan, mint bluetooth kapcsolódás esetén a SE telókkal.

Azért elgondokoztatott a dolog: lehet, hogy más kihangosító-telefon párosításban is életképes lenne a működés egyszerű kábelcserével? És néha nem lenne szükség a drága gyári port-konverterekre... ? Pl. CA-55 14.990 Ft...

pén. aug. 24, 2007 6:54
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
pampika írta:
Van, igen: "Nokia vezeték nélküli audio adapter AD-5B"
Csak az a baj, hogy ez pop-portot kér :(

Na arra már nem emlékeztem :oops:

csüt. aug. 16, 2007 22:22
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Van, igen: "Nokia vezeték nélküli audio adapter AD-5B"
Csak az a baj, hogy ez pop-portot kér :(

csüt. aug. 16, 2007 22:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Seca írta:
Hát Macika, a te mancsodban tényleg eltűnik egy 6510 :-)
Erős érzelmi kötődés miatt nem akarok megválni az enyémtől. Egyszerűen meguntam a high-tech fényképezős, színes kijelzős, mp3-as telefonokat. Eladtam a D750-et és visszatértem a 6510-hez. Elővettem a fiókból, kapott egy új akkut, és újra egyszerű az életem.
Csak az a fránya bluetooth, na igen, 392 Mhz...

A Nokiának úgy emlékszem van csatlakoztatható BT-je! :wink:

csüt. aug. 16, 2007 21:56
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Hát Macika, a te mancsodban tényleg eltűnik egy 6510 :-)
Erős érzelmi kötődés miatt nem akarok megválni az enyémtől. Egyszerűen meguntam a high-tech fényképezős, színes kijelzős, mp3-as telefonokat. Eladtam a D750-et és visszatértem a 6510-hez. Elővettem a fiókból, kapott egy új akkut, és újra egyszerű az életem.
Csak az a fránya bluetooth, na igen, 392 Mhz...

csüt. aug. 16, 2007 21:33
Moderátor

Hozzászólás 
392MHz írta:
A 6510 már rég megérett a cserére.... és minden gondod megoldódik :-)
Én szerettem nagyon a 6510-et, de kétségtelen, hogy nem egy örök darab. Azért jó szolgálatot tesz még, nem sokkal rosszabb a 6310i-nél. Csak annyiban, hogy iszonyat kicsi.

csüt. aug. 16, 2007 15:51
platina tag

Hozzászólás 
A 6510 már rég megérett a cserére.... és minden gondod megoldódik :-)

csüt. aug. 16, 2007 13:58
ezüst tag

Hozzászólás 
Elnézést az eltűnésért, pedig ti hamar válaszoltatok. Nem voltam netközelben.
Szóval a problémám az, hogy jó lenne a kihangosítót mindkét telóval (SE bluetooth és Nokia kábelesen)használhatóvá tenni. Persze nem egyszerre: ha akarom ezzel, ha akarom azzal. Hétvégén vagy este pl nemigen jön hívás a cégesre, akkor a saját lenne a tartóban. Ha kicserélem a "dobozt", akkor nem lesz kékfogas, és csak a Nokiához lesz jó.
Inkább megpróbálom azt, hogy szerzek 6510-hez való kábelt és tartót és kipróbálom, hátha bejön. Hogy miért nem tett a Nokia rádió helyett bluetooth-t a 6510-be?... Minden bajom megoldódna :-)

csüt. aug. 16, 2007 12:50
platina tag

Hozzászólás 
Szerintem nem fog működni.
Ugyanis fordítva megy a dolog egy átalakítóval. Régi kihangosítóval a pop portos telók. Az átalakítóban viszont tekintélyes elektronika lakozik.

Ui:
Baráti javaslat:
Mivel a mikrofon és hangszóró ugyanaz, mint a régi 91-es kihangosítóé, ezért egyszerűen cseréld ki a központot, amig nálad van az autó. Ilyen kihangosítót 3-5 ezer között kapsz. A tápcsatlakozó talán más, dehát ennyi barkácsolás beleférhet.

kedd aug. 14, 2007 5:20
Moderátor

Hozzászólás Re: Nokia CK-7W kihangosító kérdés
Seca írta:
Sziasztok!

A céges autómba a következő kihangosítót szerelték (CK-7W)

http://www.nokia.hu/accessorieslink?s=CK-7W

Ezt a céges Sony Ericsson K510- zel használom természetesen bluetooth kapcsolattal (azt ne kérdezzétek, miért nem SE kihangosítót szereltek bele, na mindegy). Ez a cucc kétféle csatlakozást kínál: kékfog és vezetékes. Utóbbihoz készüléktartó és összekötő adatkábel is kell (CA-27), ezt nálam szépen elsummantotta a♠ beszerelő műhely a csomagból, pedig lehet, hogy járt volna. A kékfog elvileg minden szabványos telóval megy, persze nem az összes funkció.

A kérdés: a Nokia szerint vezetékes módban csak saját pop portos telókat támogat pl. 3100, 6100 és ezektől felfelé. Nekem viszont a privát készülékem egy Nokia 6510, ami még a pop port előtti időkből származik. Ezt szeretném rádugni a kihangosítóra, mely egy 8-pólusú RJ-45- ös csatin fogadja a kábelt. Szerintetek lehetséges ez? Tudnék szerezni 2000Ft- ért 6510-hez való tartót és azt a kábelt, ami az ő kihangosítójához való (CARK-132). Ahogy néztem, a 6310-hez való régebbi kihangosító is ugyanilyen RJ-45- ön csatlakozik a telóhoz.
Szóval csak a csati ugyanolyan, vagy az összeköttetés is működne?
Nézd, nem nagyon lesz ember, aki ezt meg tudja Neked válaszolni, hiszen ehhez huzalozás-szinten kellene ismerni a Nokia gyári cuccait. Ki kell próbálni. A logika azt diktálná, hogy menjen, de sokszor láttunk már illogikus lépéseket, amiket az üzlet diktált :)

hétf. aug. 13, 2007 22:58
ezüst tag

Hozzászólás Nokia CK-7W kihangosító kérdés
Sziasztok!

A céges autómba a következő kihangosítót szerelték (CK-7W)

http://www.nokia.hu/accessorieslink?s=CK-7W

Ezt a céges Sony Ericsson K510- zel használom természetesen bluetooth kapcsolattal (azt ne kérdezzétek, miért nem SE kihangosítót szereltek bele, na mindegy). Ez a cucc kétféle csatlakozást kínál: kékfog és vezetékes. Utóbbihoz készüléktartó és összekötő adatkábel is kell (CA-27), ezt nálam szépen elsummantotta a beszerelő műhely a csomagból, pedig lehet, hogy járt volna. A kékfog elvileg minden szabványos telóval megy, persze nem az összes funkció.

A kérdés: a Nokia szerint vezetékes módban csak saját pop portos telókat támogat pl. 3100, 6100 és ezektől felfelé. Nekem viszont a privát készülékem egy Nokia 6510, ami még a pop port előtti időkből származik. Ezt szeretném rádugni a kihangosítóra, mely egy 8-pólusú RJ-45- ös csatin fogadja a kábelt. Szerintetek lehetséges ez? Tudnék szerezni 2000Ft- ért 6510-hez való tartót és azt a kábelt, ami az ő kihangosítójához való (CARK-132). Ahogy néztem, a 6310-hez való régebbi kihangosító is ugyanilyen RJ-45- ön csatlakozik a telóhoz.
Szóval csak a csati ugyanolyan, vagy az összeköttetés is működne?

hétf. aug. 13, 2007 22:54
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 11 hozzászólás ]