Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 15, 2024 15:49

Hozzászólás a témához  [ 25 hozzászólás ] 
PC vs.Notebook 
Szerző Üzenet

Hozzászólás 
Nem olvastam vegig minden hozzaszolast, igy lehet hogy ismetelni fogok valakit.
Mindenesetre egy noteszgep procijanak sebessegenel vegyetek figyelembe, hogy az P4, P4 Mobility, Centrino, stb. Ugyanis nem mindegyik proci energiatakarekos, ami peldaul az elem elettartamara jocskan kihatassal van.
Az Intel alapu noteszgepek kozott a 3Ghz-es, illetve akoruli gepek hagyomanyos Pentium 4 procival futnak. Ezek kb 1 1/2 ora alatt leszivnak egy teljesen feltoltott elemet. Emellett futenek rendesen. Ennek az az oka, hogy a P4 proci nem "tobbsebesseges" mint a P4 Mobility, amelyiket le lehet lassitani, amikor elemrol jaratod a gepet.

szer. jan. 07, 2004 21:48
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Vertu: Azt hiszem OKOSAN teszed...

udv,Istvan

csüt. jan. 01, 2004 20:18
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!! Kezdem úgy érezni hogy a note vásárlás helyett egy **** asztali gépbe ruházok be!! BUÉK!!!!

csüt. jan. 01, 2004 19:20

Hozzászólás 
Sziasztok!

Jelenleg nekem is két gépem van. Az asztali egy Tualatin
Celeron II, 1,4 GHz-en, a notesz egy IBM T40, Centrino 1,5
GHz. A két gép számolási teljesítménye a notesz javára dől
el, kb. 20%-al gyorsabb, mint az asztali, a winchestere
valóban lassabb, mint a mai 7200-as fordulatúak. De: 4
órát elmeny egy töltéssel, ha nem használod folyamatosan a
winchestert vagy a DVD olvasót. A Bluetoothról annyit,
hogy érdemesebb egy külső eszközt venned, mint
beépítettel, de szerintem jobban jársz a vezeték nélküli
hálózattal. Otthonra a Metro-ban vettem 30k-ért egy SMC 54
Mbit/sec-es DSL rootert, és 18k-ért egy PCMCIA kártyát.
Egy kicsit gyorsabb, mint a Bluetooth. :) Ja és nyomtató
is van vezeték nélküli hálózattal. Egyébiránt a mai
noteszokban (az asztali procis verziókat is figyelembe
véve) még mindig a TFT fogyasztja a legtöbbet. Ja és még
mielőtt elfelejtem: van két optikai meghajtós notesz, de
szerintem felesleges www.gericom.hu.
Amúgy ha noteszt vásárolsz, nagyon gondold meg milyet
választasz. Az én esetemben egy haverommal együtt vettük a
gépet, nálam is volt egy döglött pixel, meg nála is. Én
gyorsan léptem, kicseréltettem, mire ő másnap visszament
közölték hogy csak 7 hibás pixel felett cserélik a
kijelzőt. Ja és alapból kaptam 3 év garit, a legtöbb
helyen 1 év az alap és sok pénzért ( a vételár 10, 20%-ért
lehet hosszabbíttatni). Ezzel meg vigyázni kell, mivel a
haverom 1,5 éves noteszében az integrált COM port hibája
miatt 180k-ért cseréltek alaplapot.
Na megyek, bocs a bőbeszédűségért, egyébként meg
mindenkinek BUÉK!

Attila

szer. dec. 31, 2003 13:34

Hozzászólás 
Sok notebookkal van dolgom. Sokszor hallom innen onnan a te altalad feltett kerdest.
Vedd figyelembe, hogy ha utazol, akkor jobb direkt mobilgepekbe gyartott procival megvenni, mint egy gyors, de asztali procival. Ha sokat utazol, akkor plusz akksi sem art (+20-40khuf).
A gep mindig korlatozottabb es lassabb lesz, mint aztali geped. Barmi kell majd hozza, joval dragabb is lesz. Kompromisszum hegyek!!!
Sok notebokot amit megveszel itthon csak EU garancia van, ami ugy indul, hogy postan kuldik kulfoldre. Mire visszaer, a csucs notebookod adigra akar kozepkategoriassa is lehet...

Es anno valahol olvastam, de nagyon igaz mondas, es sokszor idezem is. A notebook vs. asztali gepek kerdesre a valasz:
"Az asztali gep megoregszik, a notebook meghal."

A fentiek figyelembevetelevel gondolkodj el a vasarlason.
Imho, ha veszel ket asztali gepet es egy doboz ujrairhato CD-t, akkor jo vagy...

szer. dec. 31, 2003 8:39

Hozzászólás 
Sok notebookkal van dolgom. Sokszor hallom innen onnan a te altalad feltett kerdest.
Vedd figyelembe, hogy ha utazol, akkor jobb direkt mobilgepekbe gyartott procival megvenni, mint egy gyors, de asztali procival. Ha sokat utazol, akkor plusz akksi sem art (+20-40khuf).
A gep mindig korlatozottabb es lassabb lesz, mint aztali geped. Barmi kell majd hozza, joval dragabb is lesz. Kompromisszum hegyek!!!
Sok notebokot amit megveszel itthon csak EU garancia van, ami ugy indul, hogy postan kuldik kulfoldre. Mire visszaer, a csucs notebookod adigra akar kozepkategoriassa is lehet...

Es anno valahol olvastam, de nagyon igaz mondas, es sokszor idezem is. A notebook vs. asztali gepek kerdesre a valasz:

Imho, ha veszel ket asztali gepet es egy doboz ujrairhato CD-t, akkor jo vagy...

szer. dec. 31, 2003 8:39

Hozzászólás 

szer. dec. 31, 2003 8:38
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Eddig egy valamiről nem beszéltetek, és pedig a winchesterről. A notebook-ba iszonyú lassúak ezek, és akár hogy nézzük szerintem ez az egyik legfontosabb alkatrész (pláne videóvágásnál!)

Nem rég faterom kapott egy 2,66-os P4 notebook, 256 RAMmal (videókártya is ebből táplálkozik). Természetesen el is koboztam tőle és örültem mint majom farkának, hogy milyen klassz egy gépem van :-). Aztán ez az öröm lassan elszállt ugyanis általános használatnál egy szinten van az asztali 850 Duronommal és ez legjobban a Win indulásánál érezhető mert vagy kétszer annyi ideig tart nála mint az asztalin. Meg hát úgy volt, hogy cipelem a munkahelyemre de aztán mégsem, ugyanis nem egy pihe könnyű darab meg hát buszozok is és hát azért féltem a kicsiét.

Véleményem szerint is bőven elég egy kisebb gép esetleg mindkét helyre veszel egy asztali masinát

Tomi

kedd dec. 30, 2003 9:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Mansonboy:
Szerintem ma meg ugyan nem jott el annak az ideje (na nem az eletszinvonal javulasnak, hehe hanem a belepesnek), de hat dontott a "tobbseg"... Ti akartatok, majd egyszer pld 15 ev mulva megvitatjuk. En mar tapasztaltam milyen... Azt is "mennyire" varnak minket. Termeszetesen en sem Moszkva iranyaba menetelnek. De azert ilyen konnyen nem vittek volna be a malnasba...

200-250 penzert mar tenyleg JO notebookokat kapni, 2 Ghz, 512MB, 40-60 GB, combo drive, 15 TFT, modem, hang, es egyeb kutyuk.

udv,Istvan

pS: apropo ki hozza majd majustol az "olcso" es uj autokat haza az unio(jo)bol ?!?! Lagalabb azt hittem majd azzal JOL jarok. Ugynezem tevedtem, meg csak dragulunk. (a forint lejtmeneterol mar nem is elmelkedek, mi lesz azzal "OLCSOBB"...)

vas. dec. 28, 2003 23:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Stephen:na igen...az a baj hogy sokan aztgondolják hogy belépünk és 0:01kor az életszínvonal 90%al javul.
Ehez kell 15év...de utána jobb lesz:)
más út nincs..elkell fogani...moszkva irányába már tudjuk milyen a fejlődés...a nyugatot még nempróbáltuk, most jött el az ideje:)

vas. dec. 28, 2003 22:16
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás 
"Egyébként szerinted melyk notebook a legjobb ár/érték viszonyba???"

Májusban derül ki, hogy kapok-e szolgálati gépet vagy nem. Erősen gondolkodom a transmeta-s notin, de max egy celeronos gépek vennék. Sok mindenre kellene, de ez is jó rá. Lehet hozzá venni firewire vagy usb-s videovágó cuccot, ha kell valakinek. Nekem a "kis fogyasztás" és a közeli szerviz lenne döntő.

"A notebookon a 3d játékokkal gond lesz, mert (általában) a beépített VGA a rendszer-ramból nyúl le magának területet, ami jó lassú, meg a proci is azt használja."

Szvsz játékra egyébként sem érdemes gépet fejleszteni, túl sokba kerül. Film, CAD, CAM, stb elmegy celeronnal is. Konkrétan 200+fánál többet nemigen adnék érte, ennyiből egy kissé fapados notit már lehet kapni.

Üdv: chx

vas. dec. 28, 2003 14:44
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Mansonboy: es **** az afat is (marmint annak a hataron torteno VISSZAIGENYLESET) Ugyanis a boltban kifizeti MA meg visszakapja, majustol NEM... (nem olyan szep az az EU mint hiszitek...)

udv,Istvan

szomb. dec. 27, 2003 23:24
platina tag

Hozzászólás 
A notebookon a 3d játékokkal gond lesz, mert (általában) a beépített VGA a rendszer-ramból nyúl le magának területet, ami jó lassú, meg a proci is azt használja.
üdv.

szomb. dec. 27, 2003 19:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
májusba ha beléptünk az euba akkor vegyél...a határon nemfogja megnézni senki hogy honnan hozod.
vagy tévedek?

szomb. dec. 27, 2003 19:33
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Attól függ, mire használnád. Meg mennyi a lóvé. Könnyebb lenne ugy ajánlani. 1700 dollár 64bites AMD-s gép. Ha csak kártyáznál a vonaton, elég egy pakli zsugát vinned.
üdv

szomb. dec. 27, 2003 18:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszi az eddigi tippeket! Egyébként miylen procival érdemes venni Notebookot?

szomb. dec. 27, 2003 18:33
ezüst tag

Hozzászólás 
Ha Bluetooth-os nyomtató érdekel, akkor a HP DeskJet 450wbt-nek nézz utána.
Nem mindennapi nyomtató, mert kb 110 ezer Ft.

szomb. dec. 27, 2003 18:12
ezüst tag

Hozzászólás 
Caprine: az afa miatt biztosan. Ausztriaban amiket lehet kapni, 200-300-400 kozott mozognak, amire ha rajonne az afa, egyszerre a felmillas tema korul lennenek. Sajna Az a gyanum nagyon olcsot es jot csak lepottyantat lehet venni, azt meg kerdes megeri-e...

udv,Istvan

szomb. dec. 27, 2003 18:08
arany tag

Hozzászólás 
A haverom most hozott svájcból egy vaci új Fiujitsu/Siemens gépet amire emlékszem belöle:
512MB RAM
64MB intel VGA
különbözö kártyaolvasok
DVD+R/RW iró (LG) stb.

340e volt, ennyit megért.

Bár nálunk szerintem ez van vagy fél milla.

szomb. dec. 27, 2003 17:38
ezüst tag

Hozzászólás 
CHX
Azért lenne fontos a mobilitás mert Nyíregyházi vagyok csak Pesten járok egyetemre és elé sokat járok vonattal. OK igazad van a 3GHZ sok viszont ha én veszekegy gépet akkor jó 4-5 évig nem cserélem le a mostani gépem is 5 éves.
Egyébként szerinted melyk notebook a legjobb ár/érték viszonyba???

szomb. dec. 27, 2003 17:10
arany tag

Hozzászólás 
"Igazság szerint az egyetem miatt lenne fontos a noteszgép"

Mi a francot követelhet egy egyetem, amihez 3GHz-es proc kell? Nem hiszem hogy sok ilyen gép lenne a sulidban, még asztali kivitelben sem. A 3D grafikára, vagy a valósidejű gyártás modellezésre ennél jóval gyengébb gép is elég, meg minden másra is. Ha realtime videóval akarsz foglalkozni, akkor ne az órajelet hajszold, vegyél spéci célhardvert. Szvsz azt válaszd, ami ár/érték arányban elfogadható, a 3GHz-es még véletlenül sem az.

Üdv: chx

szomb. dec. 27, 2003 16:50
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Igazság szerint az egyetem miatt lenne fontos a noteszgép de ha mondjuk leszámítjuk a a Digit videó szerkesztést és egy P4 3 GHz körüli proci
40GB HDD
256 Ram
Valami 64MB-os kártya
BLUETOOTH egység
Így kb mennyibe jönne ki?

szomb. dec. 27, 2003 16:28

Hozzászólás 
Hali!

Nekem van notebookom és asztali gépem is.
Az általad leírt specifikációjú notebook belekerül jónéhány K-ba, ez csúcskategória (én kb 500-700e-re saccolok egy ilyen gépet, gyártótól függően).
Csak akkor vedd meg, ha fontos a mobilitás és sokat vagy úton, tényleg kell egy ilyen teljesítmény vagy nagyon sok pénzed van :-)
Ja, és ezekben DDR ram van vagy esetleg Rambus.
Kérdéseidre válaszok:
-Belül nem nagyon lehet cserélgetni semmit, mert minden integrált (optikai egységet és vinyót lehet, ramot is pluszba). De USB-n, CardBus-on vagy FireWire-n keresztül sok eszköz csatlakoztatható, de ezek megint csak drágák.
-Szerintem csak egy lemezes egység lehet belsőleg (tuti)
-Bluetooth nyomtatóról nem tudok semmit, de nagyon valószínűnek tartom hogy létezik.

szomb. dec. 27, 2003 16:15
ezüst tag

Hozzászólás 
Az ilyen kaliberu notebook nem 2 filler. Azt is ketlem, hogy utkozben akarsz videot szerkeszteni, tekintve a notebook-ok aksi kapacitasanak meglehetos limitaltsagat...

Notebook: bovites szinte ZERUS. Kulso eszkozoket max, esetleg RAM (aranyaron), HDD (szinten aranyaron)

2 lemezesegyseget meg soha nem lattam notebookban, a DVD irok CD ROM-kent funkcionalnak. (vagy kulso CD/DVD iro javallott) Igaz ez utobbi megoldas megint aranyaron...

Amibe ez a kategoriaju notebook kerul vehetesz egy istentelen jo asztalit, mindennel amivel akarod, es melle meg a maradek penzbol egy kisebb notebookot ha mar mindenkeppen mobilitast akarsz...

udv,Istvan

szomb. dec. 27, 2003 16:11
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok! Bocsi hogy új témát indítok de segítségre lenne szükségem! Egy elég régi gépem van é szeretnék beruházni egy újba, csak nem tudom hogy notebook-ot e vagy asztalit. leírnám az elvárásaimat a géppel kapcsolatba aztán szeretném kikérni a ti véleméyneteket!
-P4 proci 3GHz környéki
-60GB HDD
-DVD+R/RW&DVD-R/RW
-Bluetooth
-FireWire kártya Digit videó szerkesztéshez (de ezt csak ritkán használnám és kevés anyagot)
-128MB videókártya (nem kellgrafikus szerkesztéshez de gondolom a játékokhoz kell a jó kártya bár nincs sok idő játékra)
-512MB fogalmam nincs milyen RAM

Még lenne pár kérdésem mert nem vagyok anynira otthon ezekben a számgépes dolgokban mostanság:
-A notebookokat lehet később bőviteni vagy alkatrész cserélni?
-Egy notebookba belemegy két lemezes egység mondjuk egy DVD-író meg egy sima CD-Rom?
-Létezik Bluetooth nyomtató??

KÖSZI A VÁLASZOKAT és bocsi ezekért az amatör kérdésekért de nekem fontos

szomb. dec. 27, 2003 15:53
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 25 hozzászólás ]