Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd jan. 07, 2025 15:12

Hozzászólás a témához  [ 9 hozzászólás ] 
SoundStorm Digitális kimeneten meg se nyikkan. A régi topico 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Tud az erősítőd mp3 at? A legtöbb még nem ,legalábbis az én Yamaha 540 es Nemrég találtam a www.vans.com/shop/ Harman Kardon erősítőket amik tudnak mp3 at ,de ugy tunt,hogy csak a 430 as 7 csat modelltol.
680 § ért...

hétf. márc. 01, 2004 21:44
Profil Privát üzenet küldése

Hozzászólás 
Ejha!

Most nézem, hogy fenn van a K-Lite Code Pack. Na ott van egy AC3 bizgere, szóval fenn van sztem a codec, és ott van olyan beállítás, hogy mi legyen az AC3 speaker output. van 6 hangszóró... és van SPDIF is :) Mindjárt kipróbálom. Egyébként az erőlködőre CSAK digitális optikai jelet lehet pakolni, nincs más bemenet, csak analóg sztereó. Szóval az erősítőm szerintem jó ilyen beállításban. Aleírásában is tud minden nyavaját a digitális optikai bemenetén.. DTS, Pro Logic, AC3, Dolby minden nyavaja. A kérdés még mindig a következő: Hogy lehet azt megoldani, hogy pl MP3-at is a digitális kimenetre keverje le ez a drága vmilyen hatással (aréna, fürdőszoba, szédülő...) De már annak is örülnék, ha valahogy megszólalna az erősítő amellett, hogy 6db hangszórót jelez ki a paneljén, és NEM ő csinál belőle 5-6 csatornát, hanem azt a computertől kapja... grrrrr

köszi az eddigi segítséget, de ha van még jó ötleted, akkor szívesen veszem :)

hétf. márc. 01, 2004 17:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Ugyanazokat játszod végig mint én:-)
Ahhoz ,hogy az erősítő öt csatin szóljon legalább egy dvd vagy egy ac3-as kódolású divx szükséges.A codecet feltetted(ac3 codec)???
A szoftveres teszten én sem tudtam rávenni a kártyát hogy megszólaljon mert olyankor a hat analóg csatornát akarja tesztelni és csak az első kettő szólal meg.
Az erősítőd szerintem tud mindent ami ehhez kell.
De nem biztos hogy csak az optikai bemenet a digitális.SŐT!!
Majdnem bizti hogy van koaxális digit. bemenet is!!!A kettő közül kell tudnia az erősítőnek hogy melyiket akarod használni.Legalábbis nálam így van.
A sima sztereonak pedig szólnia kell.
Azt hogy miért csak a két csatornás beállítás mellett hajlandó szólni nem tudom de eddig mind a két különböző gépemnél igy volt és igy van az új kártyámmal is.

hétf. márc. 01, 2004 13:14

Hozzászólás 
Újabb fejlemények: sikerült hangot kreálni, de amint engedélyezem a hangkártyán a DD kódolást, megjelenik az erősítőn, hogy ő most 5.1-et kap, viszont nincs hang. Vagy lehet hogy rossz lejátszóval próbálkozom? Leginkább a néni hangját próbáltam (aki mondja, hogy "Left", "Right"...). Ha viszont ezt a kódolást nem engdélyezem, akkor szól ugyan, de csak sztereóban (2 jel világít az erősítő (bal, jobb)), pontosabban amit az erősítő kikever magának.

Vkinek vmilyen jó ötlet?

vas. feb. 29, 2004 9:31

Hozzászólás 
Herrwolf: Az erőlködőn vagy olyan állás (source), hogy Digital In mód (mivel csak az optikai bemenete digitális, ezért gondolom ez a beállítás kell neki) az alaplapi optikát akkor megpróbálom beleerőltetni. De ebben az esetben (ha pipa OK, kábel OK, erősítő OK), akkor mondjuk mp3at is hallgathatok a házimozi erősítőjén? Ha sehogy sem megy, akkor lehet h kiadok még 5 pengőt.
Köszi a segítséget, de még nem adom fel :)

Szóval sima sztereónak is kellene szólnia (pl Win MP mp3nál...)? (miért kell sztereo módra kapcsolni a hangkártyát? ezt nem értem...)

szomb. feb. 28, 2004 11:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Kapcsold stereo módra a hangkártya szoftverét és állítsd
az erősítődet úgy mintha DVD-t néznél!Ez nagyon fontos mert különben nem megy minden csatorna csak stereo lesz ha végre megszólal.Majd az erölködő kikódolja a jelet.Sok erősítőnél meg kell azt is "mondani"az erősítőnek hogy most optikai jelet kap.
A lejátszó szoftvert pedig állítsd S/PDIF-re.
Az ss vezérlő pedig bepipálva ahogy mondtad.
De a csatinak határozottan be kell mennie!!!
Nekem nem ment be először a ház lemezétől.A power DVD biztossan használható,de az alaplapi optikaival nekem is nagyon sok gondom volt.Vettem egy Innovisiont INNOAX Extremet Bruttó 5000 ért és láss csodát minden ok.
Remélem segítettem.

szomb. feb. 28, 2004 10:38

Hozzászólás 
Semmi mást nem csináltam, csak összedugtam a kábellal, és bepipáltam a SS Vezérlőjén a Digitális kimenet négyzetet. Majd meghallgattam (volna) a teszhangokat, de semmi. Igazad van, nem emlékszem arra, hogy erősebb lett volna a fény. De akkor mit kellene csinálnom? A kábel elvileg jó (bár furcsa, hogy nem kattan be amikor bedugom így lötyög mindkét vége...) Milyen progi adna ki tuti dig jelet? Bár mint mondtam én azt akarom, hogy minden ott szóljon (ha kell sztereóban). Van erre esély?

szomb. feb. 28, 2004 9:54

Hozzászólás 
{i}(átmegy rajta a fény, belenéztem a másik végébe :) ){/i}

Már akkor is világít az optikai kimenet, amikor még semmilyen jel nem megy át rajta, szóval lehet, hogy mégsincs bekapcsolva a digitális kimenet. Ha kimegy, akkor egy kicsivel intenzívebb a fény.

pén. feb. 27, 2004 23:41

Hozzászólás 
Sziasztok!

Abit NF7-S lapom van, és szeretném összekötni egy jévécé erőlködővel. Van egy kölcsön optikai kábel... (átmegy rajta a fény, belenéztem a másik végébe :) ) de mégsem csinál semmit. A SS panelen persze be van pipálva a dig. kim. négyzet. Azt szeretném elérni, hogy ha filmet nézek a TV-n akkor a házimoziról menjen a hang. Eddig mp3-nál, wav-nál és midinél próbáltam, de semmi hang nem jött ki a drágából.

Minden segítséget előre is köszi.

u.i: mintha régen láttam volna egy ezzel foglalkozó topicot, de most nem találom :(

pén. feb. 27, 2004 21:13
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 9 hozzászólás ]