Connect with us

technokrata

Így fejlődhet még gyorsabban a hazai e-autózás

Garázs

Így fejlődhet még gyorsabban a hazai e-autózás

Így fejlődhet még gyorsabban a hazai e-autózás

A GreenGo új, kifejezetten a 25 év alatti felhasználók számára készült díjcsomagja jelentős kedvezményeket kínál a fiataloknak, miközben ismét megerősíti az autómegosztó értékvállalásait és a kezdetektől kijelölt irányt.

Az új díjcsomag bevezetése, és az, hogy a regisztrációhoz mostantól nem szükséges egy évnél régebbi jogosítvány, válasz a fiatal felhasználók számának növekedésére és közlekedési preferenciáik, szokásaik változásaira.

Ők már máshogy gondolnak az autózásra

Az utóbbi időszak jelentős növekedést mutat a GreenGo szolgáltatásait igénybe vevő fiatalok számában. 2021-ben a 18-25 évesek még csak 6%-át tették ki a GreenGo regisztrált felhasználóinak, ám 2024-re ez az arány már 16,7%-ra emelkedett, így ez a korosztály vált a legdinamikusabban növekvő csoporttá a greengósok körében. A növekedés pedig nem csupán a GreenGo népszerűségét tükrözi, hanem azt is, hogy a fiatalok nemcsak elméletben szakítanak az idősebb generációk közlekedési szokásaival, különösen pedig a saját autóról alkotott elképzelésekkel.

Fenntartható és rugalmas közlekedési megoldások

A változás két fő tényező mentén írható le: az egyik a sharing economy népszerűségének növekedése, a másik pedig az az egyre égetőbb szükség és vágy, hogy a jövő érdekében a fiatalabb generációk a korábbiaknál sokkal inkább környezettudatos közlekedési megoldások irányába kívánnak mozdulni. Az okostelefonok és a digitális technológiák elterjedése pedig meg is ágyazott az új attitűdöknek, hiszen nagyban megkönnyítette a használathoz szükséges appok és platformok hozzáférését, ami hozzájárul az autómegosztó szolgáltatások népszerűségéhez ebben a korosztályban. Az autómegosztás ezeken felül is számos olyan előnnyel rendelkezik, ami használatát vonzóvá és észszerűvé teszi ennek a korosztálynak:

  • Költséghatékonyság: egy saját autó vásárlása és fenntartása jelentős anyagi terhet róna a fiatalokra, akik jellemzően nem terveznek ilyen nagy kiadásokkal.
  • Rugalmasság: az autómegosztó szolgáltatások kényelmes alternatívát nyújtanak a közösségi közlekedés, a kerékpár és egyéb mikromobilitási megoldások mellett anélkül, hogy hosszú távú elköteleződést igényelnének.
  • Trendteremtés: az autómegosztás mint választás már önmagában egy erős énkommunikáció, de az érzés, hogy bármikor, bárhol bepattanhat a felhasználó egy autóba, vagy épp érkezhet azzal egy buliba és hagyhatja ott, a szabadság érzését igazán teljessé teszi.

Az új szokások és a szemléletformálás szerencsés találkozása

Az autómegosztás mára egyre látványosabban integrálódik a városi mobilitási rendszerekbe, egyre kevesebben idegenkednek a percalapú autóbérlés gondolatától. Az új, 25 éven aluliak számára elérhető díjcsomaggal megcélzott korosztály pedig már természetes választásként tekint az autómegosztásra a különböző közlekedési módok között. Megfelelő árképzéssel, kiszámítható, vonzó szolgáltatási színvonallal és változatos, sok helyzetre megoldást kínáló flottával a GreenGo célja nemcsak a pillanatnyi igények kielégítése, hanem az is, hogy formálja a közlekedéssel kapcsolatos attitűdöket, ösztönözve a fenntarthatóbb megoldások, például az autómegosztás, a közösségi közlekedés és a vasút használatát. A fiatal korosztály igényeivel összecsengő szolgáltatás így a 18. életévtől, akár már a jogosítvány megszerzésének pillanatától erősítheti a városi mobilitás új, fenntarthatóbb és egyben élhetőbb formáinak elterjedését és uralkodóvá válását. A GreenGo zöld törekvései és kezdetektől fogva kiegyensúlyozott üzenetei pedig hosszú távon is szemléletformálóak lehetnek az új felhasználók számára.

A fiatalok figyelnek

A 2022 őszén bevezetett, 25 év alattiaknak szóló kedvezményeket eddig több mint 6000 fiatal felhasználó vette igénybe, 2023-ban pedig az új regisztrálók több mint 30%-át ez a korosztály tette ki, ami jól mutatja, hogy érdemes direkt rájuk szabott ajánlatokat kínálni. Szintén fontos lépés az egy éves jogosítvány feltételének eltörlése, hiszen így már az autózás első pillanatában megfelelő alternatívát kap ez a korosztály.  A GreenGonál éppen ezért váltja fel a korábbi kedvezményt mostantól egy teljesen új díjcsomag Green U25 néven, ami alig 490 forintos havidíj mellet jelentős kedvezményeket kínál, és olyan, kifejezetten ezen korosztály mobilitási szokásaira szabott ajánlatot tartalmaz, mint az ingyenes éjszakai parkolás vagy a hétvégi napidíj-kedvezmény családlátogatáshoz, vidéki programhoz, fesztiválozáshoz.

A részletek és a regisztrációs információk elérhetők a GreenGo oldalán.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés