Connect with us

technokrata

Japánban egy hónap alatt több mint 1 millió új 3G előfizetőt regisztráltak

Kütyük

Japánban egy hónap alatt több mint 1 millió új 3G előfizetőt regisztráltak

Idén márciusban több mint 1 millió új, harmadik generációs mobiltelefonos előfizetőt regisztráltak Japánban, mely jelentős növekedésben a KDDI nevezetű szolgáltató játszotta a legfontosabb szerepet – derül ki a japán telekommunikációs szolgáltatókat magába tömörítő TCA szervezet napokban kiadott legfrissebb jelentéséből.

A TCA (Telecommunications Carriers Association) jelentéséből többek közt megtudhatjuk, hogy Japán második legnagyobb mobiltelefonos szolgáltatója, a KDDI az elmúlt hónapban nem kevesebb mint 914 ezer új előfizetőt regisztrált harmadik generációs szolgáltatásai kapcsán, így a cég immár több mint 6,8 millió 3G előfizetőt tudhat magáénak. Ismeretes, hogy a KDDI nagyjából egy évvel ezelőtt indította be harmadik generációs szolgáltatásait.

Japán elsőszámú mobiltelefonos szolgáltatója, az NTT DoCoMo harmadik generációs FOMA szolgáltatására márciusban mintegy 138 ezer új előfizető jelentkezett, így március végén az NTT DoCoMo megközelítőleg 330 ezer 3G előfizetővel rendelkezett. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az NTT DoCoMo vezetői elégedettek ezen márciusi eredménnyel, mely egyébként nagy mértékben köszönhető annak, hogy a szolgáltató az elmúlt időkben számos nagy tudású és egyben a korábbiaknál nagyobb akkumulátor kapacitással rendelkező új 3G készülékeket dobott piacra.

A TCA legfrissebb adatai szerint Japánban immár több mint 75,5 millió mobiltelefonos előfizetést használnak, és ezen előfizetések nagy részét, több mint 58 százalékát az NTT DoCoMo tudhatja magáénak. A szigetországban egyébként jelenleg mintegy 7,1 millióan használnak különböző harmadik generációs mobiltelefonokat, illetve szolgáltatásokat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés