Connect with us

technokrata

Bluetooth-on keresztül letiltható egyes Nokia telefonok kamerája

Kütyük

Bluetooth-on keresztül letiltható egyes Nokia telefonok kamerája

Szingapúrban az egyik műszaki iskola hallgatói egy olyan különleges új szoftvert fejlesztettek ki, mely vezeték nélküli Bluetooth kapcsolaton keresztül képes blokkolni egyes Nokia mobiltelefonok beépített digitális fényképezőgépének a működését.

A hallgatók elmondták, hogy a szoftver fejlesztése és tesztelése még javában folyik, jelenleg a Nokia 6600 és Nokia 7610 típusjelzésű készülékek esetében működik a Bluetooth-on keresztüli kamera letiltás. Szakértők szerint kiváló ötletről van szó, ugyanis a szoftver segítségével megoldható lesz, hogy bizonyos helyeken semmilyen körülmények között se lehessen a telefonokkal fényképezni.

Mint ismeretes, világszerte egyre több gondot okoznak a kamerás mobiltelefonok, mely eszközök segítségével akár titokban is lehet fényképezni. A Samsung például nemrégiben az összes gyártóüzemében betiltotta a kamerás készülékek használatát, mert attól félt, hogy az ipari kémek ezekkel a mobilokkal kényes információkhoz juthatnak hozzá. Dél-Koreában egyébként egy ideje már csak olyan kamerás mobilokat lehet forgalomba hozni, melyek exponálás közben kellőképpen hangos jelzést adnak ki magukból.

A Bluetooth-os kameratiltó szoftvert vélhetően elsősorban kórházakban, katonai intézményekben, illetve iskolákban fogják majd használni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés